Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Intel Core i3/i5/i7/i9/Xeon protsessorite arutelu vol2 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... , 175, 176, 177  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 01.01.2025 19:05:23 vasta tsitaadiga

Intel's budget Core Ultra 200 series chips have smaller heat spreaders than higher-end models
link
Spoiler Spoiler Spoiler

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Vael
HV Guru

sõnum 01.01.2025 19:56:13 vasta tsitaadiga

1dumbpcuser kirjutas:
Intel's budget Core Ultra 200 series chips have smaller heat spreaders than higher-end models
link
Spoiler Spoiler Spoiler

Protsess nii väike, et päeva lõpuks vahet pole?
Tähtsam hetkel olnud et kiibi hotspoti pealt jahutuse tald ära juhiks(bracketid)?
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 13.01.2025 04:38:14 vasta tsitaadiga

Intel i9-14900KF overclocker clinches CPU frequency world record at 9.12 GHz — Wytiwx joins Elmor as the only person to push a CPU past 9 GHz
link

Intel Bartlett Lake CPUs power new 120 x 160mm COM-HPC modules from congatec — features up to 24 hybrid cores, 128GB of DDR5-4000 memory, and 32 EUs
link

So where is the P-core-only Bartlett Lake-S? Rumors suggest that these processors are slated for Q3 2025, with the Core 9 SKUs allegedly offering 12 full-fat performance. Similar to their predecessors, these CPUs should employ Raptor Cove P-cores, so there won't be major improvements in IPC or efficiency.

rainisk
Kreisi kasutaja

sõnum 16.01.2025 19:10:10 vasta tsitaadiga

Mis seeria intelitega probleeme oli palju?
Plaan ehitada üks inteli kast, aga mitte kõige viimase mudeli vaid mõne vanema seeria prosega, äkki 10 või 11?

c4v6
Kreisi kasutaja
c4v6

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.01.2025 19:16:06 vasta tsitaadiga

Milleks? LGA 1200 on kõige trashim üldse. 10700k-11900k on kasutatavad kuid päästavad ainult head plaadid ja mälude maxout + kellamine kui jahutus kannatab. Olen omanud erinevaid ning minu jaoks kõige arusaamatum platvorm.
Mis eesmärke see kast täitma peaks hakkama?
Selles suhtes, et mingi labane 14100F mängib ilmselt mõistlikumalt kui 11900 enamustel juhtudel ning samal ajal võib seda teha olematu jahutusega.
Problemaatilised on 13 ja 14 gen kõrged otsad kui emaplaatide biosed on uuendamata. Kui ärevamat asja vaja, siis ma julgeksin 14600KF soovitada kui eeldab ka normaalset jahutust. kui lambitiksu, siis 14100F.
Põnevust otsid, siis B760M Riptide + normaalsed mälud + normaalne jahutus ja ilma K seeriata 12 generatsiooni prose, näiteks 12400F ja käib eCLK meetodil väga peeneks.

tagasi üles
rainisk
Kreisi kasutaja

sõnum 16.01.2025 19:38:00 vasta tsitaadiga

Arvuti peaks eelkõige ikkagi kontori masina otstarvet täitma. Pildid, videod, tv.
Mängimiseks seda ilmselt vist ei hakata kasutama.

c4v6
Kreisi kasutaja
c4v6

sõnum 16.01.2025 19:49:28 vasta tsitaadiga

No ma ei tea mis hindadega ja speccidega plaanitud LGA1200 asjad kätte tulevad kuid ilmselt saab vähemalt sama hinnaga kui mitte odavamalt LGA1700 masina endale tekitada.
See on muidugi minu arvamus mis ei pruugi lõplikult pädeda kuid isegi kui võtta madalama otsa LGA1200 tehnika mis tundub veel veidram valik oleks isegi selleks puhuks 12100F + kõige odavam mobo + mälud endiselt parem valik.

Ainsad positiivsed asjad LGA1200 puhul minu hinnangul on, et esimene tõsiseltvõetav i3 oli 10100 ning, et normaalsete Z- seeria emaplaatidega on paljud mälud väga hästi klokitavad tänu heale kontrollerile kuid see on ka sisuliselt ainus võimalust si*ast saia teha.

tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 20.01.2025 06:36:05 vasta tsitaadiga

Intel's Arrow Lake fix doesn't 'fix' overall gaming performance or match the company's bad marketing claims - Core Ultra 200S still trails AMD and previous-gen chips
link

Elon Musk Reportedly Emerges As a Potential Intel Buyer, Involving Qualcomm & Global Foundries In This Blockbuster Deal
https://wccftech.com/elon-musk-reportedly-emerges-as-a-potential-intel-buyer/

icon_eek.gif icon_neutral.gif

Wusses
mehine eesti muffin
Wusses

sõnum 21.01.2025 19:34:12 vasta tsitaadiga

Plaanin saata oma 14700k garantisse. 23ndal tuleb DHL järgi.

Mul vahepeal mängud viskavad naljakaid veateateid ja tekivad microlaggid. Videokaardis viga pole, emaplaat vahetatud, memtest86+ tehtud.

Samas mängisin täna 4-6h ARK-i ja ühtegi probleemi.

Oman 420mm jahutust ja kasutan Inteli def biosi.

Tahtsin nüüd küsida seda et kui saada või garantisse ja siiski cpu-l ei ole midagi viga, palju ma maksma pean?

Ma otse nendelt ei taha ka küsida, kuna ma Loodan selle peale et saavad vana ja saadavad kohe lihtsalt uue vastu.

Naljakas vead nt:

see viga googeldamisel viitaks just cpu-d

sellised asjad jooksevad tihti läbi

Samas becnhmark ise on stabiilne ja temp ka talutavad. Vahepeal oli mul piiratud 220w peale pl1 ja pl2 ja mingit vahet ei olnud, ikka samad jamad.

viimati muutis Wusses 21.01.2025 19:54:26, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 334 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 273
tagasi üles
rainisk
Kreisi kasutaja

sõnum 21.01.2025 19:36:29 vasta tsitaadiga

Mida kujutab endast BOX ja TRAY variant?
HPN
HV veteran
HPN

sõnum 21.01.2025 19:39:12 vasta tsitaadiga

BOX - jahutiga
TRAY - jahutita (OEM)

Garantii võib samuti erineda.
Kommentaarid: 48 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 47
tagasi üles
Wusses
mehine eesti muffin
Wusses

sõnum 21.01.2025 21:41:56 vasta tsitaadiga

Mul on juba garantii kinnitatud, DHL tuleb järgi. Nemad kontrollivad üle ja siis saadavad uue kui on defektne. Aga ma nüüd jäingi mõtlema et kui nad ei leia viga, siis palju see mulle maksma läheb? pärast maksan 200-300-400eur ekspertiisi tasu siis pukkis.

Ma kuskilt ei saa teada kas on cpu 100% piixus või mitte.

Enamasti probleemid tekivad FiveM mängides, vahepeal saan mängida terve päeva ja vahepeal ei saa üldse.

Kõike olen proovinud- uus win, downclock, wattide piirang, emaplaat uus, erinevad mälu profiilid + memorytest86+, Vram test, becnmark, teine video, uus termopasta , FiveM 7-8x peale ja maha, change kustutatud, DDU -ga korduvalt mässanud. Probleemid on ja erinevad. Vahepeal FiveM laggis, vahepeal viskab veateateid angu eelpool näha..

Cpud hakkasingi kahtlustama erroriga: nvwgf2umx.dll Google tõigi välja et sellise erroriga probleemid viitavad surevale cpu-le.

Kui keeegi oskab kiiruga teha väikse trubleshooti oleks hea.

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 21.01.2025 21:48:29 vasta tsitaadiga

Wusses, Siin ei ole midagi teha enam. Prose on degraded. Teada tuntud Inteli 13th ja 14th gen probleem.
Kui sellised probleemid tekivad, siis on juba hilja midagi teha.

Selle vastu kaitseb ainult see kui uue prose saad ja kohe paned uusima BIOS peale.
Vähemalt Inteli väitel. Eks paari aasta pärast näeb kas see ka tõele vastab...

Eks anna teada mis prose sulle sealt garantiist vastu antakse.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
Wusses
mehine eesti muffin
Wusses

sõnum 21.01.2025 22:05:35 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Wusses, Siin ei ole midagi teha enam. Prose on degraded. Teada tuntud Inteli 13th ja 14th gen probleem.

Selle vastu kaitseb ainult see kui uue prose saad ja kohe paned uusima BIOS peale.

Ma arvan ka et cpu teema, ma lihtsalt loodan et nad ka vahetavad ümber sest tihti saab väga kaua normaalselt mängida.

aff
Kreisi kasutaja

sõnum 21.01.2025 23:59:42 vasta tsitaadiga

Wusses kirjutas:
Tomorrow kirjutas:

Ma arvan ka et cpu teema, ma lihtsalt loodan et nad ka vahetavad ümber sest tihti saab väga kaua normaalselt mängida.

Lase parem mingi prose bench peale. Mängudes üldiselt ongi see kasutus suht väike kui just @720p ei mängi.
Kommentaarid: 68 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 61
tagasi üles
Wusses
mehine eesti muffin
Wusses

sõnum 22.01.2025 08:08:14 vasta tsitaadiga

aff kirjutas:
Wusses kirjutas:
Tomorrow kirjutas:

Lase parem mingi prose bench peale. Mängudes üldiselt ongi see kasutus suht väike kui just @720p ei mängi.

Cinebench probleeme ei ole. Läbib ilusti

1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 22.01.2025 11:23:13 vasta tsitaadiga

Seni kuni protsessor on sul käes, uuenda emaplaadil biosi uusima peale ära, vähemalt mikrokoodiga 0x12B
Wusses
mehine eesti muffin
Wusses

sõnum 22.01.2025 13:31:41 vasta tsitaadiga

1dumbpcuser kirjutas:
Seni kuni protsessor on sul käes, uuenda emaplaadil biosi uusima peale ära, vähemalt mikrokoodiga 0x12B

Teadlik. Ennem kui uus bios fix välja tuli siis oli manuaalselt piiratud mul pl1 ja pl2 253w peale.

1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 22.01.2025 13:46:57 vasta tsitaadiga

Wusses kirjutas:
1dumbpcuser kirjutas:

Teadlik. Ennem kui uus bios fix välja tuli siis oli manuaalselt piiratud mul pl1 ja pl2 253w peale.

Ma enam nii täpselt peensusteni detaile ei mäleta, aga see piiramine ei aidanud ka päris 100%-liselt, miks muidu väljastas Intel õige mitu mikrokoodi uuendust (ma mäletan et juurpõhjusi tuvastas Intel kokku 4tk, vastavaid biose/mikrokoodi update'sid oli vist 3?)

Wusses
mehine eesti muffin
Wusses

sõnum 22.01.2025 13:54:22 vasta tsitaadiga

1dumbpcuser kirjutas:
Wusses kirjutas:
1dumbpcuser kirjutas:

Ma enam nii täpselt peensusteni detaile ei mäleta, aga see piiramine ei aidanud ka päris 100%-liselt, miks muidu väljastas Intel õige mitu mikrokoodi uuendust (ma mäletan et juurpõhjusi tuvastas Intel kokku 4tk, vastavaid biose/mikrokoodi update'sid oli vist 3?)

See teema on natukene segane aga ma saan aru nii:
1. Temp ja boost ja pinge suhe oli cpu-l enda request vale. eVTB või midagi sarnast
2. Halvad kiibid, tootmise praak
3. Spec olid valed mis sai edastatud tootjatele ja selle tulemusel valed väärtused emaplaatidel.

1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 22.01.2025 14:15:25 vasta tsitaadiga

Wusses kirjutas:

See teema on natukene segane aga ma saan aru nii:
1. Temp ja boost ja pinge suhe oli cpu-l enda request vale. eVTB või midagi sarnast
2. Halvad kiibid, tootmise praak
3. Spec olid valed mis sai edastatud tootjatele ja selle tulemusel valed väärtused emaplaatidel.

1. velocity boost vms algoritm oli jah vale, aga see on ainult i9 protsessorite teema, sest näiteks i7 ei toeta velocity boosti, aga sellest degrade'imise teemast olid i7-d siiski mõjutatud.
2. Oli mingi roostetamise vms teema ka, aga Intel lahendas selle ise vaikselt ära. GamersNexus tõstatas selle punkti, aga selgus, et see oli ka omaette teema ning kuna Intel oli selle asja 13/14-põlvkonna prosede katkiminemise ajaks juba lahendanud , siis sellest suurt midagi tulnud.
3. Seda trummi on taotud juba aastaid, et Intelil pole mingit korralikku spetsifikatsiooni, vaid on mingid väga lahtised ja laialivalguvad reeglid, mis võimaldas emaplaaditootjatel cpu-sid oma väljanägemise alusel igasuguste pingete ja vooludega toita. Intelil on ist kolm profiili, aga Intel ei ütle konkreetselt, milline neist on vaikimisi. Ühesõnaga pudru ja kapsad

Wusses
mehine eesti muffin
Wusses

sõnum 24.01.2025 20:43:43 vasta tsitaadiga

Saatsin oma protsessori Intelile kontrolli. Ootan põnevusega, mis saab ja kas probleem laheneb.

Hea uudis: Intel on juba uue paki teele pannud! Eeldatavasti jõuab see minuni 28. kuupäeval DHL-i vahendusel. Minu pakk jõudis neile aga ülikiiresti, kõigest 24 tunniga! Täna hommikul kell 11.35 registreeriti pakk Inteli poolt ja juba õhtul kell 17 pandi uus pakk teele. Kahjuks pole infot, mis protsessoriga viga oli. Igatahes on Inteli klienditugi kiire ja efektiivne.

Uus protsessor on juba pakiautomaadis! Lähen vaatan, mis nad saatsid. Küsisin ka Intelilt, mis protsessoril viga oli, aga kahjuks seda infot nad ei jaga.

E: uus käes.

e: uus cpu on kuum ikka

viimati muutis Wusses 27.01.2025 22:46:22, muudetud 6 korda
Kommentaarid: 334 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 273
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 26.01.2025 07:46:39 vasta tsitaadiga

Arrow Lake's had three months of Windows and BIOS updates to fix its performance, and my testing shows in some games, it's worse
https://www.pcgamer.com/hardware/processors/arrow-lakes-had-three-months-of-windows-and-bios-updates-to-fix-its-performance-and-my-testing-shows-in-some-games-its-worse/

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 28.01.2025 15:00:53 vasta tsitaadiga

Kui kedagi peaks huvitama...

Link
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
Fugitive
HV vaatleja

sõnum 31.01.2025 01:52:28 vasta tsitaadiga

Millal need Ultra 5 ja Ultra 7 jne mitte-K variandid müüki peaks jõudma? Google annab mingit eriti segast infot, et peaks juba jaanuari keskpaigast olema launch. Samamoodi Inteli leht näitab, et launched, aga youtube jms tühi.
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Intel Core i3/i5/i7/i9/Xeon protsessorite arutelu vol2 mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... , 175, 176, 177  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.