Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Sisepoliitika teema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 1007, 1008, 1009 ... 1059, 1060, 1061  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Etz
HV Guru
Etz

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.01.2025 02:01:31 vasta tsitaadiga

No see esimene sammas ehk riigipension on tegelikult riigi otsustada, tahavad maksavad, tahavad ei maksa. icon_rolleyes.gif
Demograafilist olukorda arvestades ja keskmise AHV’i vanust, ma arvan et riigipensionit saada on meil suht vähe lootust.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
SSD
HV Guru
SSD

sõnum 15.01.2025 02:08:15 vasta tsitaadiga

Etz, Saavad-saavad, kaua veel saavad. Vahepeal makse veel kõvasti tõstetakse ja siis ikka saavad. Aga krahh tuleb. Kui kõik on nii julmalt maksustatud, et parem on juba töötu olla, siis on riik upakil, ja tuleb mingisugune restart, kus kõik varasem tühistatakse.
Kommentaarid: 312 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 266
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 15.01.2025 02:14:05 vasta tsitaadiga

SSD, midaiganes, mina igatahes riigi peale ei kavatse lootma jääda.
Soomest on juba eeskuju olemas, mõtled et veedad oma vanaduspõlve kuskil odavamas ja parema kliimaga kohas aga sel juhul otsustab riik sulle pensioni mitte maksta. Istud siis siin külmas ja niiskes paigas ja veeretad oma viimased aastad eluõhtu poole, riigi pakutava nälja pajuki peal.
Tänan aga ei, mul on oma vanaduspõlvega muud plaanid, kui sinnani välja peaks vedama.

tagasi üles
SSD
HV Guru
SSD

sõnum 15.01.2025 02:29:31 vasta tsitaadiga

Mul, nagu ka paljudel teistel, oli kaks vanaema. Üks käis riigitööl, teine ei käinud päevagi kuskil tööl.
Esimene vanaema kaotas kõik säästud krooni tulekuga ja noh, mis see pension siis niiväga ikka meil on.
Teine vanaema riiki ei usaldanud, ajas ka nõukaajal äri, müüs lilli ja peale sõda ka samakat. Riigitööl päevagi ei käinud.
Esimene vanaema, oli peale iseseisvust täielik rott, tal polnud enam midagi.
Teisel vanaemal oli suur maja ja piisavalt raha.
Seega, on parem varblane pihus, kui tuvi katusel. Sest seda tuvi võid jäädagi püüdma.
Kommentaarid: 312 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 266
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 15.01.2025 09:02:12 vasta tsitaadiga

Ma ei kujuta ette, mida E200 peab tegema, et järgmistel valimistel neid keegi üldse valiks.
https://www.postimees.ee/8172545/erakondade-reitingud-eesti-200-toetuse-madalseis-jarjest-suveneb
tsitaat:
«Eesti 200 toetus on aga püstitanud järjekordse negatiivse rekordi. Erakonna nelja nädala keskmine toetus on hetkel 2,7 protsenti ning viimase nädala reiting eraldivõetuna 1,9 protsenti. Sellega on nad kukkunud ligikaudu samale tasemele, kus on aastaid stabiilselt olnud Erakond Eestimaa Rohelised,» lisas Mölder.
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 15.01.2025 09:10:42 vasta tsitaadiga

Betamax, a good guess would be: saavad riigilt (maksumaksjalt) papi kätte ja lähevad laiali
https://www.err.ee/1609574707/suurim-erakonnale-annetaja-oli-mullu-taas-pruunsild
tsitaat:
Eesti 200-le aasta jooksul ühtegi suuremat annetust ei tehtud. Riigilt sai erakond toetust 710 700 eurot.

EDIT: https://www.err.ee/1609575631/peterkop-peaksime-hoiduma-juba-normiks-saanud-kriisiaja-valitsemismudelist

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Taux007
HV veteran
Taux007

sõnum 15.01.2025 09:34:43 vasta tsitaadiga

Magic kirjutas:
Seederi üks vähestest arukatest otsustest, kui fondidega seotud eit poleks kohtusse läinud oleks kasu veel suurem olnud. Raha saadi kätte kui inflatsioon hakkas juba täiega kerima.
Isiklikult mul see saadud 6K teeninud 3X toonase raha tagasi.
Ja samas tehti ühe hetkega kõik muudatused mida leelotati, et pole võimalik. Täpselt sama teema selle tulumaksuvaba min. tõstmisega. Ehk need otsused olid täitsa head...

See, et tüüp hiljem kibestus ja hakkas EKREIKE-ga ähvardama muidugi lasi Isamaa sõelapõhjaks. Julgeolekuseis oli totaalselt muutunud, et sellist uhuud taluda.

Ma lihtsalt ei usu seda, et iseseisvalt kasvatasid saadud 6k€ tänaseks 18k€ peale. Esmalt - kui nii kõva investor oled, siis miks sa seda muu rahaga juba seni teinud pole? Teiseks - kui oled tugev investor, siis mõistad ju hästi, et süsteemist lahkumisega kaotad meeletu tootluse ja seda ratsionaalne investor ei teeks.

Toon lihtsustatud näite, mida pidevalt on vaja rahvale meelde tuletada:
1000€ brutopalk ja 2% (ise) + 4% (sotsmaks) skeemiga panustad ise 20€, riik juurde 40€ ehk kokku 60€. Kui lahkud skeemist, siis saad 20€ miinus tulumaks 22% ehk 15,6€ kontole.

15,6€ kohe kontole või 60€ investeerimisvõimekust koos võimalusega süsteemist lahkuda ja hiljem maksta kogu summa pealt 22% tulumaksu ja saada ikkagi 46,8€.
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 46
tagasi üles
walkman
Kreisi kasutaja

sõnum 15.01.2025 09:56:29 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Ma ei kujuta ette, mida E200 peab tegema, et järgmistel valimistel neid keegi üldse valiks.
https://www.postimees.ee/8172545/erakondade-reitingud-eesti-200-toetuse-madalseis-jarjest-suveneb
tsitaat:
«Eesti 200 toetus on aga püstitanud järjekordse negatiivse rekordi. Erakonna nelja nädala keskmine toetus on hetkel 2,7 protsenti ning viimase nädala reiting eraldivõetuna 1,9 protsenti. Sellega on nad kukkunud ligikaudu samale tasemele, kus on aastaid stabiilselt olnud Erakond Eestimaa Rohelised,» lisas Mölder.

Ma tahaks näha kes reformi valib.
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 74
tagasi üles
Taux007
HV veteran
Taux007

sõnum 15.01.2025 10:00:00 vasta tsitaadiga

Vanadel erakondadel on oma kindel valijaskond. Nõnda ei kao kusagile Isamaa, Keskerakond ega Reformierakond.
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 46
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 15.01.2025 10:11:34 vasta tsitaadiga

Platvormi, paigutuse ja maailmavaate põhjal ma pean reformierakonda valima.
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 15.01.2025 10:14:21 vasta tsitaadiga

Taux007 kirjutas:
Magic kirjutas:
Seederi üks vähestest arukatest otsustest, kui fondidega seotud eit poleks kohtusse läinud oleks kasu veel suurem olnud. Raha saadi kätte kui inflatsioon hakkas juba täiega kerima.
Isiklikult mul see saadud 6K teeninud 3X toonase raha tagasi.
Ja samas tehti ühe hetkega kõik muudatused mida leelotati, et pole võimalik. Täpselt sama teema selle tulumaksuvaba min. tõstmisega. Ehk need otsused olid täitsa head...

See, et tüüp hiljem kibestus ja hakkas EKREIKE-ga ähvardama muidugi lasi Isamaa sõelapõhjaks. Julgeolekuseis oli totaalselt muutunud, et sellist uhuud taluda.

Ma lihtsalt ei usu seda, et iseseisvalt kasvatasid saadud 6k€ tänaseks 18k€ peale. Esmalt - kui nii kõva investor oled, siis miks sa seda muu rahaga juba seni teinud pole? Teiseks - kui oled tugev investor, siis mõistad ju hästi, et süsteemist lahkumisega kaotad meeletu tootluse ja seda ratsionaalne investor ei teeks.

Selle väljavõetud raha hind oli mulle lihtsalt kõvasti odavam sellel hetkel. Ehk kui välja võtsin siis ilmselgelt ei teinud börsil seda 3X. Periood juba piisavalt pikk, Nvdia mehed on teinud ju kõvasti rohkem. Ehk küsiks, et mis sul viga et pidevalt plõksima tuled?
Ma sain tulumaksu ka tagasi, sest mul piisavalt lapsi.
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 15.01.2025 10:17:36 vasta tsitaadiga

Taux007 kirjutas:
Toon lihtsustatud näite, mida pidevalt on vaja rahvale meelde tuletada:
1000€ brutopalk ja 2% (ise) + 4% (sotsmaks) skeemiga panustad ise 20€, riik juurde 40€ ehk kokku 60€. Kui lahkud skeemist, siis saad 20€ miinus tulumaks 22% ehk 15,6€ kontole.

15,6€ kohe kontole või 60€ investeerimisvõimekust koos võimalusega süsteemist lahkuda ja hiljem maksta kogu summa pealt 22% tulumaksu ja saada ikkagi 46,8€.
välja võttes saad kogu raha kätte. 60 miinus tulumaks 22% ehk 46.8€ kontole.
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 15.01.2025 10:22:13 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:

Nojah, kunagi valiti sarnastel põhjustel ka Hitlerit...me kõik teame, kui hästi see lõppes....

tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 15.01.2025 10:25:38 vasta tsitaadiga

Ma kunagi valisin ka Reformi. Aga tänane Reform pole enam see parempoolne, ettevõtlust toetav erakond, mis ta kunagi oli.
tagasi üles
pppd
Kreisi kasutaja

sõnum 15.01.2025 10:37:33 vasta tsitaadiga

Etz kirjutas:
laurx kirjutas:

Nojah, kunagi valiti sarnastel põhjustel ka Hitlerit...me kõik teame, kui hästi see lõppes....

Et siis valige natse, sotse või populiste, sest muidu tuleb Hitler? icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 15.01.2025 10:38:33 vasta tsitaadiga

pppd kirjutas:
Etz kirjutas:
laurx kirjutas:

Et siis valige natse, sotse või populiste, sest muidu tuleb Hitler? icon_biggrin.gif

Ei lihtsalt, jabur põhjendus, lausa nõuab sama jaburat vastust... icon_biggrin.gif

tagasi üles
pppd
Kreisi kasutaja

sõnum 15.01.2025 10:49:07 vasta tsitaadiga

laurx ei pane tegelikult väga palju mööda, kunagisele "klassikalisele" reformi valijale tänasel poliitmaastikul siiski väga palju valikuid ei ole, algselt kalambuurina kirjutatud "natsid, sotsid ja populistid" on tõele suht lähedal. Arusaadav et viimase aja maksutõusud ja majanduspoliitika tekitavad paljudes protesti, hakates aga pakutavatele alternatiividele mõtlema...
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 15.01.2025 10:59:05 vasta tsitaadiga

Hetkel on kaks valikut:
A) valimissüsteem teha isikupõhiseks.
B) erakonnad hakkavad tegelema asjadega, milleks neid platvorm kohustab või nimetavad ennast vastavalt poliitikale, mida nad teostavad.

Winterwind
One
Winterwind

sõnum 15.01.2025 11:02:51 vasta tsitaadiga

C) lastakse samamoodi edasi sest inimesed valivad seda jura.
Kommentaarid: 1009 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 728
tagasi üles
Prillpapa
HV kasutaja

sõnum 15.01.2025 11:05:45 vasta tsitaadiga

C) ainult valmiste eiramine on see mis sunnib poliiteliiti lõpuks muret tundma

kui eliit jääb sisulise mandaadita ehk formaalse vähemuse valituks, on neil keeruline "kõigi eest" rääkida.
Seni kuni jätkate "seekord valin teisi" ehk järjekordse pettumiste kordamise ringi, seni muutu mitte midagi, ei saagi muutuda.

laurx
HV Guru
laurx

sõnum 15.01.2025 11:10:23 vasta tsitaadiga

Ma täidan kodanikukohuse, sest siis on õigus nõuda ja möliseda.
pppd
Kreisi kasutaja

sõnum 15.01.2025 11:13:50 vasta tsitaadiga

Prillpapa kirjutas:
C) ainult valmiste eiramine on see mis sunnib poliiteliiti lõpuks muret tundma

kui eliit jääb sisulise mandaadita ehk formaalse vähemuse valituks, on neil keeruline "kõigi eest" rääkida.
Seni kuni jätkate "seekord valin teisi" ehk järjekordse pettumiste kordamise ringi, seni muutu mitte midagi, ei saagi muutuda.

BS. Üks ca 10% toetusega erakond kireb meil juba pikemat aega "kogu rahva esindamisest", ehk siis populistidel ei tekita valetamine mitte mingit piinlikust. Mandaat on tühi sõnakõlks, milelga enda tegevust õigustada (ja teiste tegevust taunida), valimiste ignoreerimine ütleb ainult ühte asja - mul poogen, tehke nagu tahate.
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 15.01.2025 11:14:28 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:

Ja siis lähebki karavan samamoodi edasi, kuna kõik teavad, et eestlasel käsi rusikas ja taskus, aga midagi ei juhtu.
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
Prillpapa
HV kasutaja

sõnum 15.01.2025 11:19:47 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
See "kodanikukohus" on ainult su peas kinni. Minu nägemus on vastupidine, kus pelgalt "kodanikukohusest" tehtud valik, kasvõi huupi, asetab sulle moraalse vastutuse kõiges, ka kõiges vääras ja halvas mida sinu mandaati kasutades korda saadetakse.
Mölisemine ja nõudlemine ei puutu asjasse, mölisetakse kõike ja kõigi kohta nagunii, mida sülg suhu toob, Putinist, Kallasest Trumpini - ja mis sellest muutus-muutub..
Või on sul konkreetset näidet jagada, kus just kodanikukohuse täitmine ja sellest tulenev nõudmine on loonud reaalse vektori millegi mõjutamiseks - ma ei näe isegi teoreetiliselt sellist varianti.. icon_rolleyes.gif sest valimiseelistus salajane ehk tõendamatu keda valisid vist võimatu..
Liiati Kaja Kallas näitas ilmekalt, et kampaanias ka sisuliselt valetamine on lubatav, kui see tagab valmisedu.. palju edu teile "õige" valiku tegemisel.

aga eks jätkake samas vaimus, ja võin kinnitada, et ka 5, 10, 15 jne aastate pärast jahute siin sama rada.. "kodanikukohus" ja "nüüd teine valik" toovad õnne õuele..

Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 15.01.2025 11:27:50 vasta tsitaadiga

Prillpapa, Riigikogu valitakse niikuinii, lihtsalt koosseis tuleb selline, kus sa pole kaasa rääkinud.
Vali siis vähemalt halbadest valikutest vähim halvim. Mina kavatsen Parempoolsetele võimaluse anda.

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Sisepoliitika teema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 1007, 1008, 1009 ... 1059, 1060, 1061  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.