Millal see saadavus normaalseks muutub ja hind paika loksub? Uskumatult kaua läheb...
Millega seda hea tänasel päeval paaritada on...X870 plaatidega?
Igasugused B650 ja muud tahavad ilmselgelt BIOS update enne saada...
GIGABYTE X870E A Elite WIFI7 tundub feature seti ja hinna poolest enamvähem (mitte, et 300€ plaadi eest normaalne oleks, aga sinna me oleme omadega jõudnud...ülemise otsa plaadid 600€+)
X870E Arous Masteril pidi bios-i probleem olema, kus X670E Aorus Master teeb sama setupi juures paremat FPS-e. Loodame, et fixivad mingi aeg ära.
MSI MAG X870 Tomahawk WiFi pidi ka hea olema.
Kui sa mälust ja prosest viimast välja pigistada ei taha, siis on B650 mudelid väga ok. Vaata, et oleks usb bios flashback ja muud feature-id, mis sul vaja võib minna.
X870 plaatidel on usb4 mandatory, aga selleks jagatakse neid pci lane vahest imelikult. Paljudel on, et paned üle 2 m2 ssd, siis jookseb kohe main pcie slot x8, mitte enam x16. Pead manualist väikse kirjaga lugema.
PCIe 5.0 x16 tahad siis B650E, X870, X670E, X870E.
Ise tellisin X870E Arous Master-i ära enne, kui seda Bios-i probleemi nägin. Lootes, et sellel jookseb 8000 mälu paremini, aga see lotto värk. Kui prose peal mälu controller crap, siis ei ole kallimast plaadist mingit kasu.
Ei, saatsin just Amazoni tagasi. Kaks paari mälu ei töötanud korralikult. Gigabyte A Elite WIFI7 töötas kohe samade mäludega. Tomahawki pistikud (nii power kui front USB) on nii kitsad, et võid need ära murda. Ja minu meelest need tööriistavabad NVMe radikad ei saanud kontakti NVMe moodulitega.
No täitsa pael, minu Tomahawkil on tagastusaeg möödas. Pühade ajal saab hakata kokku panema.
Mis mälud ei töötanud? _________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju
CMK64GX5M2B6000Z30 (polnud QVL listis) - bootis JEDEC kiirustega, aga EXPO mitte
6000J3040G32GX2-TZ5NR (oli QVL listis) - ei bootinud üldse
9800X3D prosega
Bios oli latest? Ma sain just tund tagasi oma Arous Masteri kätte ja mul 8000 kit (F5-8000J3848H16GX2-TZ5NR)
Peab mingi aeg loopi drainimise ette võtma ja laiali lammutama.
Kui sa mälust ja prosest viimast välja pigistada ei taha, siis on B650 mudelid väga ok. Vaata, et oleks usb bios flashback ja muud feature-id, mis sul vaja võib minna.
Ega korralik B650/B650E on ka juba hinnapoolest sinnakanti, et pigem panna veits juurde ja võtta X870/X870E
Lihtsalt moe pärast ei ole mõtet X seeriat võtta. Ma ei vaata kunagi mis chipset plaadil on, vaid seda, mis funktsionaalsust ma soovin. _________________ Liitu Binance'ga Liitu Honey'ga
Kui sa mälust ja prosest viimast välja pigistada ei taha, siis on B650 mudelid väga ok. Vaata, et oleks usb bios flashback ja muud feature-id, mis sul vaja võib minna..
Kas Bios flashback pole mitte kohustuslik am5 emaplaatidel? _________________ O: Low-profile pci bracket
Ei ole, tootja otsustab. X870 eeldaks(sellega on muidugi nagu alati ) et toetavad kõik. A620 nii ja naa, mõni plaat toetab, mõni mitte. B650 enamus toetab aga on ka erandeid, suvaline näide https://www.hinnavaatlus.ee/3066122/msi-pro-b650m-b/
Ehk siis kindlasti kontrolliks üle enne ostmist.
Mõni esikoht tuli ka ära kuid üldiselt lihtsalt kusagil top10. Arctic III 280mm ja MX-6 nii hästi mountitud kui oskasin. 5750mhz suutis igatahes toimetada ja R23 single core benchi ka ära teha. Mitmete benchide tulemused jäid mälude taha, sest osad oskavad ärevat kiirust ära kasutada, seal oli teistel näha ka, et tihti 7000-8000mhz pealt käisid. Ma kasutasin tavalisi CL30 6000 millel oli käsitsi 28 peale lükatud. _________________ Emotsionaalne suruja
https://hwbot.org/users/tannu013/
See konkreetne juhtum oli mitte pigem vaid faktiliselt kasutaja enda lollus. Ma nägin seda reddit postitust enne video tekkimist ja seal piltidelt oli vähemalt minu jaoks täiesti ilmselge, et tüüp oli cpu poolviltu pesasse litsunud. _________________ Liitu Binance'ga Liitu Honey'ga
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.