Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
sõnum |
|
kaabakas
HV veteran
|
29.05.2024 20:41:18
|
|
|
Erinevaid toiteid plaadi peal ilmselt kokku ei lasta. Seal on miski lülitus mis nende vahel valib.
_________________ Mida Ott ei õpi, seda Egon ei tea. |
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
2 :: |
95 |
|
tagasi üles |
|
|
Maldur
HV veteran
|
29.05.2024 21:44:17
|
|
|
Valib vaevalt, aga ilmselt on 12V klemmid kas mingi meile tundmatu modifikatsiooni tarbeks (mida toidetakse ilma POE'ta) või toiteosakonna väljundi testpunktiks. Diood on kuskil vahel mis ei lase tagurpidi pingel rännata ja rohkem polegi (testimiseks) vaja. Nüüd võiks sinna panna DC-DC mooduli, mille sisend on kuni 60V ja väljund regullida 12V peale, sisend ühendada POE väljavõttele ja saab ka läbi POE tarvitada, ilmselt on nii lollikindlamgi kui originaal.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
|
4 |
|
tagasi üles |
|
|
kjaups
MeesKesTuliMetsast
|
24.11.2024 07:36:14
|
|
|
Ega tehtud tööst pilti talletanud omal ajal?
Vanematel suri öösse ära.
Käisin radu pidi ringi ja vool jooksis sisse ja liikus ka nii palju kui suutsin "jällitada".
Sisu oli välimuselt kõik korras, kuid üks trükiplaadi D2007 asukohas S1M julla oli ainus kahtlane asi, sest läks juhe taha kümne sekundiga väga kuumaks.
Ise pilte ei teinud ning ei mäleta nagu oleks kusagil +12 märgistus silma jäänud. Kahjuks aparaadi jätsin vanemate juurde, et edasi tegeleda.
_________________ YAGA müügiputka - SNAP pildipank
Mul võivad mõned asjad viitega tulla, prioriteedid paigas.
M: 3D Touch V3.2 15€ |
|
Kommentaarid: 165 loe/lisa |
|
3 :: |
134 |
|
tagasi üles |
|
|
elukaz
HV Guru
|
24.11.2024 10:57:37
|
|
|
Ring ja ruut paremal: link
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 183 loe/lisa |
|
148 |
|
tagasi üles |
|
|
kjaups
MeesKesTuliMetsast
|
26.11.2024 18:06:11
|
|
|
elukaz, tänud! Olin vist täitsa pime
Maanduse teistest kahes üks variant?
Kolm klemmi risti rästi läbi proovitud, kuid miskit. Kuhugi metalli miinus otsa surudes midagi.
Kui seda kuuma jalga üht või teist selles ringis olevaga proovida, siis üks on 9v ja teine jalg 12v.
Kas toitekast peab rohkem kui ühest paarist vool sisse jooksma?
|
|
134 |
|
tagasi üles |
|
|
elukaz
HV Guru
|
26.11.2024 20:55:46
|
|
|
Paarist nagu võrgukaabli paarist? See pesa koht ikka eraldi kuubiku jaoks, madalam pinge tahab kõrgemat voolu. Polaarsuse saab teada kõrval oleva kondeka järgi, miinused võiks neil koos olla, kondekal punane. Pildilt pakuks et topeltjoode on miinus.
|
|
148 |
|
tagasi üles |
|
|
kjaups
MeesKesTuliMetsast
|
26.11.2024 21:53:16
|
|
|
elukaz, mhm. Võrgukaablil ühest servast tulla, siis 1 ja 2 negatiivne ning 4 positiivne. Pole jõudnud googeldada ja kurssi viia, et kas nii peabki olema...
Oleks kaunis, kui mingi skeemi netist leiaks, et mis kus mida välja peaks mõõtma. See variant ka ei toiminud, et kaablilt miinus ja ringile pluss selga panna 12v voldiga.
|
|
134 |
|
tagasi üles |
|
|
elukaz
HV Guru
|
26.11.2024 22:57:32
|
|
|
Nojah.. kui 12V asemel 48 sisse lasid siis võis mingi järgmine asi ära põleda.
|
|
148 |
|
tagasi üles |
|
|
Maldur
HV veteran
|
27.11.2024 02:27:19
|
|
|
Ilmselt juba põleski, sest mitte miski seal ei tarvita ega talu otse 48V. See pinge on ainult ülekandeks kaablis ja ka see on mõneti overkill. Täiesti piisaks kui kaablis rändaks ca 24V, nagu Mikrotik praegu oma asju teeb (voolutarve on tänapäeval ju päris väike).
Kaablist tulevad pinged järgmiselt: sinisest paarist, pin4/5 +48V, pruunist paarist, pin7/8 (-). Toide eraldatakse võrgupordi isolatsioonitrafo pealt. Tuleb ka siis kui seade muidu tuksis juba on, nii et üles leiab ikka kui otsitakse. Mis edasi tehakse, on juba iseasi...
|
|
|
4 |
|
tagasi üles |
|
|
kjaups
MeesKesTuliMetsast
|
27.11.2024 07:16:24
|
|
|
elukaz, ei ei, 48v ma sinna otse ei lasknud. Võtsin kaabli miinus poole eraldi 12v toite - ja selle sama eraldi 12v toite + panin sinna paremal ringi paremasse kontrollip.
Peab toite üle vaatama, ma kui kontrollisin väljuneidid, siis miinuseid sain 2 ja plusse ainult ühelt soonelt.
|
|
134 |
|
tagasi üles |
|
|
Maldur
HV veteran
|
27.11.2024 09:48:20
|
|
|
Kuna seda originaalset step-down moodulit ei viitsi keegi remontida, tuleks selle sisendis esimene detail lahti joota, samuti ka viimane, kuna ta on rikkes siis teda sinna ahelasse ei tasu jätta. (-) on tavaliselt n.ö. "common" ehk ühine nii kaablist tulles kui seal testpunktis. See tasub üle mõõta testriga, kas on takistus null testpunkti (-) ja kaablisoonte 7/8 vahel. DC-DC on tavaliselt (+) soones, sealt siis need lahtiühendatavad detailid leida tuleb. Selle kontrollpunkti polaarsust ei tasu võtta automaatselt selle järgi kuidas tavaliselt muud seinaplokid välja annavad, kontrollida tuleb polaarust selle suure elektrolüütkondeka järgi. Siis panna sinna prooviks 12V toide peale et näha kas seade töötab, kui jah, siis on mõtet alustada POE poolega pusimist.
|
|
|
4 |
|
tagasi üles |
|
|
elukaz
HV Guru
|
27.11.2024 11:49:41
|
|
|
Mul jääb ikka segaseks see kaablijutt.
Sul on vana võrgukaabel kus algne poe toide, selle viskad vahelt välja ja jätad ainuklt kaabli. Ja sul on toitekuubik või aku kust tuleb 12V, sealt ühendad otse miinuse ruutu ja plussi ringi. Kui see ei tööta on finish, kui töötab siis vaatad edasi kas saad selle 12V läbi võrgukaabli orgunnida.
|
|
148 |
|
tagasi üles |
|
|
kjaups
MeesKesTuliMetsast
|
27.11.2024 20:09:58
|
|
|
elukaz, ei tööta otse 12v, panin puldil + ja - 12V ühenduskohad. Või peab mingi kindla aja ootama, et roheline tuli põlema hakaks? Lasin mingi 5s.
Need samad kohad ei anna POE taga ka mingit väljundit.
Testriga sain mina POE toitest 6 pealt + ja 7/8 pealt - Siin viga sees?
Igatahes, lasin mõned minutid seista POE otsas, et aru saada mis veel üle kuumeneb ja kõik ühes kohas, pildil kastidega.
Märkisin ära ka kust ise + ja - 12v taga ajasin, kas sain esialgsest jutust õigesti aru?
Igatahes, too loom oli ca 2 päeva õues kaabli otsas, ennem kui kohale jõudsin ja alla töin. Vast sai siis kõvemat kahju juba seal tiksumisega...
Spoiler
|
|
134 |
|
tagasi üles |
|
|
laurx
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 1117 loe/lisa |
|
712 |
|
tagasi üles |
|
|
elukaz
HV Guru
|
27.11.2024 22:26:32
|
|
|
kjaups, oluline osa jääb nurga taha. Ühendad nii:
Spoiler
Kui ei tööta ja tahad edasi uurida siis vaatad kas pinge kukub, kui jah siis palju voolu tarbib, mis sealjuures kuumaks läheb, ja kui see on poe toitepooles siis sealt asju lahti joota ja kuidas see voolutarbele nmõjub. Need punased asjad ilmselt kõik sinna puutuvad mis sul pildil märgitud. Termokaamera abiks.
|
|
148 |
|
tagasi üles |
|
|
Maldur
HV veteran
|
28.11.2024 18:33:38
|
|
|
Spikker kuidas ühendada tuleb, on ju seadmes endas olemas. See roosa kondekas, sel on ju (-) peale märgitud, esmalt otsitakse sealt testriga välja kuhu need otsad panemata pesas lähevad, seejärel saab ühendada, aga enne seda tuleb olemasoleva DC konverteri väljund lahti ühendada, sest kui see on lühises, koormab ta oma väljundi kaudu ka selle uue toite maha. Lahtiühendamiseks on sobilik mõni diood, aga mitte suvaline vaid see tuleb samuti ära mõõta, milline õige on.
Kui sinna 12V kohta lasti pinge vale polaarsusega, siis on kutupiilu selle looga lihtsalt. laurxi visatud link sel juhul ainus ravi...
|
|
|
4 |
|
tagasi üles |
|
|
kjaups
MeesKesTuliMetsast
|
29.11.2024 06:54:13
|
|
|
Eile õhtul ootasin natukene kannatlikult seal 12V osas ja punane hakkas vilkuma.
Tinutasin juhtmed külge ja viskasin telefonist sim kaardi ka peale seda sisse.
Seade tuleb üles, wifi loob ja saab stabiilse ühendaduse, kuid modem ei jää vist ühendatuks (pin panin sisse) vmt.
Kiire ka, et rahulikult läbi vaadata, et kas mingid seaded valeks läinud, toide oli lahja vmt.
Igatahes jäi rohelise ja oransi vilgutama ja vahepeal roheline ka põlema kaheks kolmeks sekundiks ja uuesti vilgutama kahte värvi.
Uus nädal targem.
|
|
134 |
|
tagasi üles |
|
|
laurx
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 1117 loe/lisa |
|
712 |
|
tagasi üles |
|
|
Maldur
HV veteran
|
29.11.2024 15:59:55
|
|
|
kjaups kirjutas: |
Eile õhtul ootasin natukene kannatlikult seal 12V osas ja punane hakkas vilkuma.
Tinutasin juhtmed külge ja |
Kas seadme enda toite oled suutnud lahti võtta plaadilt? See samm on nagunii vajalik kui peaks juhtuma et seade saabki veel elule, sest vähemalt siis kui tahad uuest läbi võrgukaabli toitma hakata, jääb ju rikkis moodul risti jalgu.
|
|
|
4 |
|
tagasi üles |
|
|
kjaups
MeesKesTuliMetsast
|
29.11.2024 17:57:15
|
|
|
Maldur, ei ole. Mida seal maha peab jootma. Hetkel ainult läbi wifi manageerinud ja neti pole.
Oli 01 versiion peal, tõmbasin hommikul 09 selga ja õhtul proovisin ka ilma paroolita sim kaarti sisse. Tuli roheline, kuid wifiga neti pole.
Sätete alt leiab infot, et kõik dns jne on ühendus loodud, kuid jääb midagi katki.
|
|
134 |
|
tagasi üles |
|
|
Maldur
HV veteran
|
30.11.2024 02:36:48
|
|
|
Wifiga ei saagi netti olla, sest see on mõeldud ainult seadme teenindamiseks e. konfimiseks. Nett väljub ainult kaablisse.
Kui oleks sisemine toide välja ühendatud, võiksid kaabli ilma toiteta alumisse ruuterisse panna ja veenduksid töövõimes.
Mida välja joota, seda saad ainuli ise välja uurida, sest minul seadet pole. Aga DC-DC konverterid on kõik sarnase põhimõtte kohaselt tehtud, nii et seal peab olema kuskil diood väljundis. Ja ka sisendis on, kõigepealt mõõda ära kas kaabli sooned 7/8 on seadme (-) ühenduses, testri oommeeter piiksuga on selle tuvastamiseks. (+) peab väljuma soontest 4/5, see hakkab kuhugi DC-DC poole jalutama ja suht esimene jupp kuhu ta satub, peab olema diood. Jälle oommeeter abiks millega leiad kuhu (+) otse peale jõuab (NB! mitte voltmeetriga otsida, seda tehakse pingevabalt, st ilma pingeta ), dioodi on kõige lihtsam maha joota, ja tulebki maha võtta. Kaablipoolne diood katkestab ära rikkis DC korral pinge sinna jõudmise võrgukaablist, tagumine diood aga ei lase rikkelise konverteri sisse tagant pinget juhtida, ei koorma maha seda ise pandud 12V pinget. Võib olla et mingi aeg ka kannatab välja aga ühel hetkel rike süveneb ja tõmbab laviinina kaasa ka uuendused, siis mõtle jälle kas ja mis on läbi läinud. Seepärast ellimineeritakse see rikkis konverter mängus, siis ta ei pusi seal omaette enam.
|
|
|
4 |
|
tagasi üles |
|
|
kjaups
MeesKesTuliMetsast
|
30.11.2024 09:32:02
|
|
|
Maldur, ah seda wifi teemat ei teadnudki. Löin kaabli kastile taha ja nett jooksis
Kuna midagi maha ei põlenud ega surisenud, kuumenenud, siis jääb nii.
|
|
134 |
|
tagasi üles |
|