Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Aista
HV Guru

|
28.10.2024 04:27:30
|
|
|
Sai nüüd 7.2.2 uuendus ära tehtud. Video Stationi pidin eelnevalt maha laskma. Plex enam käima ei läinud - sai maha lastud. Valisin, et baase ei eemaldaks ning siis Synology enda package manageriga Plex peale lastud. Taastas ilusti vanad baasid ja midagi uuesti seadistama ei pidanud uuesti hakkama.
|
|
tagasi üles |
|
 |
euforia
Kreisi kasutaja

|
28.10.2024 12:26:48
|
|
|
Mul läks 7.2.2 peale panek üsna valutult, aga pidin ka Video Stationi maha võtma, samas, ega ma seda eriti ei kasutanud küll, selleks on Plex. Mingeid muid tõrkeid pole olnud. Aga pigem teeb muret see trend kuhu Syno oma asjadega liigub.
|
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
28.10.2024 14:42:43
|
|
|
Selle kohta leiab palju juttu, et VideoStation ära kaotati, aga vot sellest juttu pole miks seda tehti.
IMHO Syno eelis ongi see, et suurem osa asju töötab out of the box ilma et peaks mingi kolmanda osapoole asju otsima ja näpud õliseks tegema.
Kui see eelis ära kaob, siis tegelikult mõistlikum oleks juba mingi odav NAS võtta mis ongi ainult NAS ja muu tarkuse jaoks mingi miniPC võrku panna.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
28.10.2024 14:51:20
|
|
|
napoleon kirjutas: |
Selle kohta leiab palju juttu, et VideoStation ära kaotati, aga vot sellest juttu pole miks seda tehti. |
Et mitte litsentside eest maksta?
HEVC, DTS, TrueHD...
Niigi oli see juba igatepidi ära kohitsetud ja suutis ainult AVC ja AC3/EAC3'ega majandada.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
28.10.2024 15:07:19
|
|
|
Lisaks läheb PhotoStationis elu kehvemaks, ka seal kaob osade videote ja pildiformaatide tugi.
Kunagi tulevikus saab ise ilmselt litsentsi formaatidele osta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
28.10.2024 15:19:04
|
|
|
Noh aga kui ma Syno ostsin, siis olid need litsentsid kaasas. Miks need siis inimeselt, kes juba ostnud on ära võetakse?
Btw, irfanview ja VLC on elukad, mis peaaegu kõike söövad ja on täiesti tasuta. Kas kuskil on mingi rikas onu kes heategevuse korras need litsentsid kinni maksab?
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
28.10.2024 15:44:16
|
|
|
litsentsitasu on Synologyl endal nn igakuine. Ilmselt hakkas neile üle jõu käima. Seni arvestati, et see on seadme ostuhinna sees.
Edaspidi maksad seadme ostul ikka samapalju aga saad ilma litsensiteta.
Et hiljem tuua välja uus "pood" kus sa saad siis ise raha eest igasugust kuumaksulist või ka ühekordse hinnaga träna juurde osta, pakun, et selleni asi kunagi jõuab.
Kui su lõppseade ise faili avab, pole probleem, mõni ostab ka Windows storest vastava koodeki, et mediaplayer vms faili avaks.
Kui aga mõni TV boks või telefon Synology Photos äpis seda faili ei kuva, on veits niru.
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
28.10.2024 15:45:47
|
|
|
tasuta ja kommertskraam on erinevate litsentseerimistingimustega. encoding on palju rohkem litsenteerimist vajav kui decoding. jms.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
HV kasutaja
|
28.10.2024 15:48:49
|
|
|
napoleon kirjutas: |
Noh aga kui ma Syno ostsin, siis olid need litsentsid kaasas. Miks need siis inimeselt, kes juba ostnud on ära võetakse?
Btw, irfanview ja VLC on elukad, mis peaaegu kõike söövad ja on täiesti tasuta. Kas kuskil on mingi rikas onu kes heategevuse korras need litsentsid kinni maksab?  |
Palju tarkvara on klausliga, a'la kodukasutuseks on tasuta, aga kui seda tarkvara tahad ärilistel eesmärkidel ehk tasu teenimiseks kasutada, tahab tarkvaratootja ka oma osa - ehk kui syno jagaks oma NAS-e tasuta, võiks paljud litsentsitingimused olla leebemad ja tasuta, kuna aga syno teenib oma NAS-idega raha ja kasutab selleks ka kolmandate osapoolte intellektuaalset omandit, võib olla ootus ja tingimused, kus syno peab osa teenitust õigustatult loovutama nendele, kelle abil ta oma raha teenib.
Võimalik, et syno peab maksma iga NAS-i pealt kus nende soft jookseb terve plejaadile kolmandatele osapooltele litsentistasusid, samas kui reaalsuses enamus NAS-i kasutajad neid tarkvaraosiseid üldse ei kasuta. Ehk vbl a'la 15% NAS-idest kasutab neid video-stationeid aga syno peab litsentsitasudena ikka 100% maksma - vbl äriline otsus, lõpetada nende kolmandate osapoolte jubinate kasutamine ja syno ksavatab kaotamise pealt profitit
Eriti kui kasutajad saavad alternatiive kasutada oma teenuste majandamiseks.
_________________ --- |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
28.10.2024 16:14:53
|
|
|
No praegu Plex töötab ja kui miskit asja ei näitagi(pole proovinud kas näiteks DVD ISO-ga saab hakkama), siis saab arvutis avada ja telekasse peegeldada.
Aga no põhimõtteliselt ma Syno selleks ostsin, et ei peaks näppe õliseks tegema. Kui viitsimist oleks, saaks ilmselt suht odavalt sarnase spec-ga PC kätte kuhu 4 ketast sisse mahub ja võiks ise selle peale midagi tasuta vahenditega ehitada. Või siis enne mainitud loll NAS ja miniPC kus muu tarkus on.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
28.10.2024 21:40:47
|
|
|
tsitaat: |
pole proovinud kas näiteks DVD ISO-ga saab hakkama
|
Ei saa
|
 |
Etz
HV Guru

|
15.11.2024 19:33:05
|
|
|
Mis kettaid tänapäeval ka Synology mehed kasutavad?
|
tagasi üles |
|
 |
maty
Kreisi kasutaja
|
15.11.2024 19:40:35
|
|
|
Mul Synos praegu WD Red Plus CMR 6TB kettad, millalgi vaja välja vahetada suurema vastu...
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
15.11.2024 19:43:11
|
|
|
maty kirjutas: |
Mul Synos praegu WD Red CMR 6TB kettad, millalgi vaja välja vahetada suurema vastu... |
Mul on 8TB WD Red’id hetkel aga hetkel nagu teagi, kas vahetada sest on juba 4a uhanud seal või lasta tuimalt edasi?
RAID6 on kaa, seega…ma vanasti vahetasin iga 3a takka kettad välja, profülaktilises mõttes, hetkel nagu oskagi seisukohta võtta.
Siiani 0 probleemi ja olulistest asjadest on mitu backuppi.
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
15.11.2024 19:49:25
|
|
|
Arve järgi olen viimati selliseid ostanud - HDD|WESTERN DIGITAL|Red Pro|8TB|SATA 3.0|256MB|7200 rpm|3,5"|WD8003FFBX
+ backupi jaoks veel HDD|WESTERN DIGITAL ULTRASTAR|Ultrastar DCHC550|WUH721818ALE6L4|18TB|SATA 3.0|512 MB|7200rpm|3,5"|0F38459
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
tagasi üles |
|
 |
renx09
HV Guru

|
15.11.2024 19:53:47
|
|
|
mul on 8Tb Seagate Ironwolfid, teist aastat tiksuvad, ei mäletagi, miks need sai võetud, ilmselt hinna pärast
_________________ !! |
|
tagasi üles |
|
 |
maty
Kreisi kasutaja
|
15.11.2024 19:55:05
|
|
|
Etz, kui kettamahtu piisavalt ja SMART korras/bad sectoreid pole, ma laseks tuimalt edasi. Arvestades, et sul olulistest asjadest mitu backupi olemas. Sul neid 4 tk?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
15.11.2024 20:13:25
|
|
|
maty kirjutas: |
Etz, kui kettamahtu piisavalt ja SMART korras/bad sectoreid pole, ma laseks tuimalt edasi. Arvestades, et sul olulistest asjadest mitu backupi olemas. Sul neid 4 tk? |
Viis…
Kogu arrayst on pool hetkel tühi…mingeid muresid nagu kah otseselt pole.
Kunagi sai need kettad suht soodsalt hangitud, 4TB ketaste asemele ja sellest ajast on need seal ka pöörelnud nüüd.
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
15.11.2024 20:22:33
|
|
|
ot: |
Ilmselgelt on riigis makse vähe tõstetud kui inimestel raha sügeleb käes ja hakkavad täiesti tervete, vähekasutatuid asjade ringivahetamise peale mõtlema.  |
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
15.11.2024 20:25:09
|
|
|
bladerunner kirjutas: |
Ilmselgelt on riigis makse vähe tõstetud kui inimestel raha sügeleb käes ja hakkavad täiesti tervete, vähekasutatuid asjade ringivahetamise peale mõtlema.  |
|
Mina ei tule sind õpetama raha teenima, sina ära tule mulle õpetama, kuhu ja mille peale seda kulutada…
Küsimus oligi pigem selles, kas seda kulu üldse sellisel kujul teha… |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
15.11.2024 20:51:03
|
|
|
Hetkel nii. Need 10TB peab miski hetk vist välja vahetama kuna juba kaua töötanud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
15.11.2024 21:05:52
|
|
|
2x 10TB WD101KFBX WD Red Pro elab hästi. aastad juba ununenud.
2x 20TB WUH722020ALE6L4 Ultrastar samuti OK.
Varasemalt WD Red 1-2-3-4-6TB andis mõne aastaga muredest märku.
Eriti pettusin paar aastat tagasi kui mõtlesin, et võtan ühe ultrastari kõrvale erineva seeria ketta.
WD Gold 20TB ei pidanud aastatki vastu, lihtsalt badid jms. Kuna "frog" garantiiga siis võeti menetlusse ja 6kuud hiljem öeldi, et saad osturaha tagasi. Selleks ajaks oli selle ketta turuhind 100€ kõrgem.
Oleks ise otse WDsse saatnud, oleks uue ketta saanud. Aga ilmselt poleks seda enam Synosse pannudki.
|
|
tagasi üles |
|
 |
taavi
HV veteran
|
15.11.2024 21:17:36
|
|
|
aktuaalne küsimus krt.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
HV kasutaja
|
15.11.2024 21:47:09
|
|
|
üksikud bad sektorid ei tähenda pekkis või sinna minevat ketast, kui bad sektoreid lisanduma hakkab, siis tasub muret tunda.
Kunagi aastaid tagasi sai sama murega NAS-is kettaid vahetatud, kus ühel kettal oli juba pikalt samuti 2 bad sektorit, sai NAS-i uued kettad sisse ja vanad ära vormindatud, et arvutis kasutusele võtta - pärast vormindamist ei teadnud kumb see bad sektoritega oli, sai tootja ja muid edevaid utiliite ja kettatestijaid kasutatud - kõik väitsid mõlemad kettad korras olevat - ei ühtegi bad sektorit. Ka hilisema ketaste kasutuse käigus ei õnnestunud neid bad sektoreid esile kutsuda
..kuidas see võimalik saab olla..
Googeldamise peale tuli välja kuidas üksikud bad sektorid võivad olla juhuslikud kettalt lugemise/kirjutamise vead, kus ketta kontroller/tarkvara andmete turvalisuse tagamiseks sellise juhusliku veaga seotud sektori märgib kasutusest välja - kindluse mõttes, kuigi füüsiliselt ei tarvitse sektoril midagi viga olla.
Kes teab vbl nutikamatel ketastel tarkvara üksikuid bad sektoreid "ei märkagi", a'la nagu ekraanidel osade tootjate vaates 1-2 vigast pikslikt on OK, võib ka kettasoft laiatarbe kettal a'la varjatult koguda kuni nt 5 bad sektorit, ja kui 6+ tuleb hakatakse märku andma
Või miks enterprise riistvara nii kallis on, kuigi tehnoloogia sama - vbl enterprise riistvara puhul tootja ei saa lubada x juhuslike v muude vigade % ja selle viimase vea vältimise pingutus ajab hinna üles.
Ju kettad mis 24/7 pöörlevad - seal need juhuslikud vead miljonitest sektorite poole pöördumistest võivad tõenäolisemalt ilmneda.
_________________ --- |
|
tagasi üles |
|
 |
euforia
Kreisi kasutaja

|
15.11.2024 21:56:24
|
|
|
Etz kirjutas: |
Mis kettaid tänapäeval ka Synology mehed kasutavad?  |
2012 ostsin 2x Western Digital Caviar Green WD20EARX 2TB - need pidasid vastu 10a ilma tõrkumata, kuni jäid väikeseks. Uude synosse ostsin 2 x Seagate IronWolf, ST4000VN 4 TB, need on üle kolme aasta vastu pidanud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|