Kas AMD mõõnaajal polnud kedagi, kes AMD ära tahtis osta?
Küsisin ChatGPT käest. Aastad 2006-2017 panin oma mälu järgi:
tsitaat:
Yes, there were indeed buyout rumors involving AMD during its challenging period from 2006 to around 2017. This phase was marked by financial difficulties, stiff competition from Intel, and setbacks with AMD's products, particularly in the CPU space. Here are some notable buyout rumors and interest:
1. **Microsoft**: Around 2015, Microsoft was rumored to have considered buying AMD. The move would have made strategic sense since Microsoft relies heavily on hardware and silicon technology for its Xbox consoles and cloud computing business. Acquiring AMD would have allowed Microsoft greater control over its hardware stack. However, the deal didn’t materialize, likely due to AMD's challenging financial situation and potential concerns about integration.
2. **Samsung**: In 2007 and again in 2015, rumors circulated that Samsung was interested in acquiring AMD. For Samsung, this would have strengthened its silicon technology portfolio and provided an entry into the CPU and GPU markets, but it ultimately didn't move forward.
3. **Qualcomm**: In the mid-2010s, there were murmurs that Qualcomm, which wanted to expand into the PC and data center space, had an interest in AMD. The rationale was that Qualcomm could benefit from AMD’s expertise in x86 CPUs and GPUs to compete against Intel. However, this was never confirmed, and Qualcomm later pursued its own path with ARM-based chips.
4. **China's Tech Firms**: Given AMD’s access to valuable x86 and GPU IP, Chinese tech companies reportedly showed interest in a buyout as well. However, the U.S. government likely would have blocked such an acquisition due to AMD's x86 license and national security concerns, which complicated any potential deal.
Despite the rumors, AMD managed to avoid acquisition, instead securing financing and undergoing restructuring. By 2017, with the launch of the successful Ryzen and EPYC processors under CEO Lisa Su’s leadership, AMD's financial outlook improved significantly.
Nüüd on Inteli puhul nimekiri peaaegu sama. Firmasi kellel oleks raha, soov ja võime x86 CPU tootja enda firmasse integreerida võib kokku lugeda ühe käe sõrmedel.
Ma kahtlen, et Microsoft/Apple seekord oleks huvitatud x86 turust ja Hiina firmad langevad ära ilmselge turvalisuse aspekti tõttu. Qualcommi ja Samsungi kuulujutte juba on olnud kuulda.
...Microsoft was rumored...
... rumors circulated that Samsung was interested...
... there were murmurs that Qualcomm...
...Chinese tech companies reportedly...
Vanasti olid Post ja Nelli Teataja (see on küll seni), tänapäeval on endiselt kõlakad ja masinaloodud kriitikavaba pläust. O tempora, o mores!
Mida sa siis soovid? Notariaalselt sertifitseeritud dokumente CEO'lt või?
Maailmas on palju asju mis olid või peaaegu olid ja ainus põhjus miks me nende olemasolust üldse teadlikud oleme ongi sinu mainitud "kõlakad"
Mis puutub ChatGPT siis sellel on oma koht ja ajasääst on tuntav vs see kui hakata ise googeldama (kasutu tegevus arvestades kui mahakäinud otsing tänapäeval on) või Wiki artiklitest tsitaate välja noppima.
Pealegi tegu on kiire vastusega foorumis, mitte doktoritööga. Esimese jaoks ChatGPT kõlbab.
Tomorrow, ma väga hindan seda, et ütlesid oma infoallika, see andis kohe ka ülevaate postituse tõsiseltvõetavuse kohta. Ning jah, tõe allikas on päriselt tegu ise, mis on tagantjärgi tõendatav. See on üldse tänapäeva (tehnika)uudiste üks suur miinus, et klikkide nimel paisatakse igasugu kõlakaid, "siseinfot", "analüüse" ning hallutsioniseeriva tehisaru toodetud sisu netti, mis kokkuvõttes toodab lihtsalt rohkem digiprügi.
Muide, "googeldamine" (google.com kasutamine) on tõesti aastaid juba üsna kasutu. Õnneks on ka teisi otsingumootoreid - ning ei, mitte CGPT, kuigi ka seda saab teinekord sarnase asja jaoks kasutada, hoides kriitikameele käeulatuses.
Dirty Harry, Kui ma oleks eraldi välja otsinud 10-15 aastat vanad artiklid, siis see oleks muutnud mida täpselt? (peale minu aja raiskamise).
Sa oleks saanud täpselt samoodi öelda, et tegu on kõlakatega. Vahe oleks olnud selles, et ma oleks raisanud enda aega linkide otsimisele.
Nagu ma ütlesin, siis tegu on vastusega foorumis. See ei nõua nii suurt täpsust, et ma peaks hakkama algallikaid otsima ja linke panema.
Lisaks nagu ma eespool ütlesin on maailmas ainult käputäis firmasi kellel on vajalik raha ja teadmised Inteli ostuks ja integreerimiseks.
Selle jaoks pole vaja isegi CGPT kasutada, rääkimata käsitsi otsimisest. Vähemalt mitte inimesele kes nende asjadega läbi uudiste enamvähem kursis on.
See on täiesti tavaline teema sellises äris, kus üks suuremaid tehnoloogia ettevõtteid on hädas pikemat aega oma arendusega, siis tulevad teised ligi ja üritavad ära osta. Seda ajal, mil on probleemid ja väärtus kahanenud. Keegi ei osta väga ajal, kui aktsia on laes ja probleeme ei ole. Ainult juhul kui kasvupotsensiaal on meeletu a la startup või uus tehnoloogia turul.
Inteli müük on väga ebatõenäoline. See oleks mõeldav siis, kui neil on nii suur probleem, et polegi turule uut toodet tulemas ja käivet tekitada. Seniks kuni "midagi" tuleb on nad veel pildil. Kärped on esimene asi, millega jätkusuutlikust pikendada. Viimane asi on alles müük. MLID on jah selline teada haip kanal. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
MLID mõtleb mingi kräpi välja ja klikihoorameedia jookseb tormi
Te ikka saate aru, et Intel on USA strateegiline ettevõte, mida USA valitsus ei lase eales müüa ega pankrotini jõuda?
Mis kuradi imelik avaldus see on?
Ta võib strateegiline olla, kuid see ei keela teisel USA ettevõttel Intelit ära osta.
AMD on ka osaliselt US ettevõte. Kui US valitsus tahab siis võiksid vabalt ka AMD'd toetada ja oma hädavajalikud, ning ühtlasi ka paremad kiibid sealt saada.
Te ikka saate aru, et Intel on USA strateegiline ettevõte, mida USA valitsus ei lase eales müüa ega pankrotini jõuda?
Ta võib strateegiline olla, kuid see ei keela teisel USA ettevõttel Intelit ära osta.
AMD on ka osaliselt US ettevõte. Kui US valitsus tahab siis võiksid vabalt ka AMD'd toetada ja oma hädavajalikud, ning ühtlasi ka paremad kiibid sealt saada.
Erinevalt Eesti Tarbijakaitsest töötab USA vastav organisatsioon vägagi edukalt. Kui sa ei saa aru, millele ma vihjan, siis selleks võlusõnaks on monopol.
Siin on üks aga - AMD on fabless. hiinlased Taiwanis trikitama hakkavad siis AMDl vesi ahjus kuna TSMC kukub pildilt.
Erinevalt Eesti Tarbijakaitsest töötab USA vastav organisatsioon vägagi edukalt. Kui sa ei saa aru, millele ma vihjan, siis selleks võlusõnaks on monopol.
Ma ei vihjanud kordagi sellele, et AMD peaks Inteli ära ostma! Loe uuesti!
Ütlesin, et US saaks oma kiibid ka AMD käest vajadusel, mis on parema kvaliteediga kui Inteli omad.
heretic666 kirjutas:
tsitaat:
Siin on üks aga - AMD on fabless. hiinlased Taiwanis trikitama hakkavad siis AMDl vesi ahjus kuna TSMC kukub pildilt.
TSMC juba ehitab USA'sse tehast minumeelest (Arizonasse).
Nii on ent ehitamisjärgus fab ei kata USA nõudmiste jadasid. Eks siin tuleb peast heita see mindset et kellel miski "parem jõudlus" jms consumeri kombel mis võib aasta kahega muutuda, (julgeoleku)poliitikas vaadatakse aspekte teisiti ja pikemas perspektiivis.
Intel samuti, sest Arrow Lake on samuti TSMC poolt toodetud
Inteli tehaste eelis on praeguse sisuga minevik. Isegi kui Taiwanis läheb sõjaks on veel valik Samsungi näol Lõuna-Koreas ja Global Foundries suuremate/vanemate tootmisprotsesside jaoks USA's ja Euroopas.
Samahästi võib öelda, et tehniliselt on juba Intel ise kah fabless. Kuigi tehased on alles, siis need ei suuda konkureerida TSMC'ga ja on alautiliseeritud. Kui 18A pole smash hit, Taiwanis ei puhke sõda või TSMC ise 2nm pekki ei keera, siis pole Intelil tulevikus suurt valikut kui need maha müüa.
Tomorrow, samsung on intelist maas ja globalfoundries vist ei jõudnudki 7nm klassi.
Jah, kuid kellelgi teisel pole ka nendest paremat
Seega kui US käes oleks nende fabide võtmed, siis teised on nagunii fucked. Isegi GF oma 7nm oleks parem, kui Hiina home made parim.
Dirty Harry, Kui ma oleks eraldi välja otsinud 10-15 aastat vanad artiklid, siis see oleks muutnud mida täpselt? (peale minu aja raiskamise).
Sa oleks saanud täpselt samoodi öelda, et tegu on kõlakatega. Vahe oleks olnud selles, et ma oleks raisanud enda aega linkide otsimisele.
Nagu ma ütlesin, siis tegu on vastusega foorumis. See ei nõua nii suurt täpsust, et ma peaks hakkama algallikaid otsima ja linke panema.
Lisaks nagu ma eespool ütlesin on maailmas ainult käputäis firmasi kellel on vajalik raha ja teadmised Inteli ostuks ja integreerimiseks.
Selle jaoks pole vaja isegi CGPT kasutada, rääkimata käsitsi otsimisest. Vähemalt mitte inimesele kes nende asjadega läbi uudiste enamvähem kursis on.
Kas jäädki sellest kirjutama, kuidas kõlakaid levitasid?
Kas jäädki sellest kirjutama, kuidas kõlakaid levitasid?
Üsna nõus selle kokkuvõttega. Kui jätta kõrvale Nvidia sponsitud üksikud mängud, siis enamus teistest mängudes pole RT peale panekul suurt vahet graafilises mõttes. Ja need ongi kogu mänguturust ülekaalukalt. Perf hit ka Nvidia kaartidega ei ole seda väärt on TLDR.
Sealt ei selgu palju siis müüdi USA turul Arrow lake. Öeldakse müüdi ära kõik. Aga kui kogus oli väike USA turu kohta, siis ei ütle see suurt midagi. Seega pointless artikkel va EU kohta, kus on avaldatud ka kogused. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Kui mõni suurem turg jääb kuivale globaalse toote launchist, siis on sellel tavaliselt üks põhjus: paper launch.
Kiirustamine seletaks ka miks emaplaadi tootjad kümnete kaupa alles fixe välja lasevad, ehkki müük on justkui juba alanud.
$3.1 billion of charges, substantially all of which were recognized in cost of sales, related to non-cash impairments and the acceleration of depreciation for certain manufacturing assets, a substantial majority of which related to the Intel 7 process node, based upon an evaluation of current process technology node capacities relative to projected market demand for Intel products and services;
pole siin küll hästi teemasse aga lugedes, siis kannavad intel 7 kraami maha pmst? _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
-16,6 miljardi taalaga miinuses ühe kvartali kohta. Väga üllatav, et dividende maksid. Datacenter & AI on natuke tõusnud, pmst kõik ülejäänu on mudas. Muidugi mitte piuksugi sellest, et 20A feilis ja nad olid sunnitud tootmist TSMCsse viima. Pakun seal -3,1 miljardise maha kandmise sees on ka feilinud 20A node.
Lõpptarbija vaatest muidugi paha, AMD saab x86 CPUde turul monopoli, kui Intel samas vaimus jätkab.
E: Arrow Lake oli ilmselt originaalis plaanitud Inteli 20A peale koos vahvate ribbonFET transistoride ja back-side power delivery'ga. Pidid aga valdavalt TSMC 3nm peale compute osaga olude sunnil kolima. Päris palju asju pidid ilmselt ümber ja teistmoodi tegema. See äkki seletaks miks ta kohati ei performi üldse võrreldes eelmise generatsiooniga.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.