Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  telefonispämm (kõikvõimalikud müügipakkumised jms) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 75, 76, 77 ... 84, 85, 86  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 22.10.2024 12:04:50 vasta tsitaadiga

Mind pommitavad 2 nädalat juba teevad vastamata kõnesid ja kui vastu võtad siis 1 ja sama vene laterdaja. Numbrid on pidevalt erinevad millest scämm tuleb. Kusjuures 1 kodus olija sai enda numbripealt kõne. MInul on vene laterdjate vastu teema kui aljooo kuulda toru hargile eestis peab eesti keeles rääkima ja mitte mingit vene juttu. Me pole venelased. Mingid piiksud kui kuulda on hargile ei mingit juttu rohkem kui kõne algus pole puhas. Piiksud, tuutuut, kohinad, aljoo, ümbersuunamised, toru hargile ei mingit juttu.

Tulevases maailmas tuleks lõpetada digijutud AI tulekuga nii FB, youtuub jne, et oleks vähem soga internetis levimas. Eriti just isiklik promomine jne. Kunagi ei ole teada mismoodi avalikult levivat asja ära kasutama hakatakse. Mida segasem on seda parem. Siis muutub segasem AI jutt ka segasemaks mis pole reaalne ja on lihtne eristada reaalsusest. Masin on masin.
Mida vähem teada on kellegist seda parem tulevikus. Kõigeparem kui tõmbaks juhtme seinast kõigil asjadel. Kontod, postitused kustutada ja probleemi pole.

Kusjuures täna oli kõne 58029057 mingi meesterahvas mingis suuremas ruumis kus ilgelt kohiseb taustal nagu oleks kohas kus on hirmus palav siiski reaalselt eestis ei saa sellist asja olla.
Kusjuures taustapeal oli ka kellegi teise vene möla kuulda kõne läks kinni ja mingit juttu ei ole rohkem. Helistaja ei suutnud eesti keeles rääkida kui vene mula kõne kinni.

Ma panen siia veel numbreid
Millest vene mula tulnud
56450868
58181331
5589331
56898015
5593957

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tint
HV veteran

sõnum 22.10.2024 12:09:46 vasta tsitaadiga

Caller ID Spoofing, neid numbreid on mõttetu välja tuua
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 30
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 22.10.2024 19:22:06 vasta tsitaadiga

Tint, Mis ta mõttetu on. Kohtuasja võib endale kaela saada. icon_biggrin.gif
MaitK
HV veteran
MaitK

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.10.2024 20:14:05 vasta tsitaadiga

perenoel kirjutas:

Vaata vähem USA filme.

tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 22.10.2024 23:31:48 vasta tsitaadiga

MaitK, Miks sa arvad, et Eestis oma õiguste eest seista ei õnnestu? Erinevus on muidugi damages summade suurustes - mis on tegelikult ka peapõhjus, miks asjad suhteliselt loiud on. USA-s nopib advokaat ise case'i üles, võtab kannatanud poolega ühendust ja asub raha teenima.
Tint
HV veteran

sõnum 23.10.2024 09:37:45 vasta tsitaadiga

spoofitud kõnede tehnoloogiline pool on tegelikult legaalne ning teatud ärilistel eesmärkidel kasutatav
https://digitark.telia.ee/era/14-10-digitund-kuidas-on-voimalik-et-petukoned-tulevad-minu-enda-numbrilt/
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 30
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 23.10.2024 19:48:59 vasta tsitaadiga

Vajadus selleks, et Indias pidginit pudistav klienditeenindajat etendav tegelane saaks näidata ettevõtte teeninduspiirkonna numbrit jääb mitme aastakümne taha. Tänaste serverivõimekuste ja andmesidekiiruste juures on palju mõistlikum tal lihtsalt IP põhiselt istuda vastava piirkonna serveris ja sealt helistamisel väljuda sobilike numbritega. Ehk siis, võimalus telefoninumbrit spoofida peaks lihtsalt ära kadduma.
PS Mina rääkisin pigem sellest, et kellegi alusetu süüdistamine petukõnedes võib valusasti vastu näppe anda. See on niisamasugune laim, nagu kui kirjutada et härra X on petis, samas kui on täpselt teada, et tegelikult kasutati ainult härra X-i kadunud/varastatud ID-kaarti.

laurx
HV Guru
laurx

sõnum 23.10.2024 20:09:28 vasta tsitaadiga

Seda teenust neile pakutakse..vaadake mõnda scammer paybacki vms videot ja saate aru..
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 25.10.2024 13:02:10 vasta tsitaadiga

Kusjuures ma suutsin juraklid vait panna hetkeks on rahu majas ma tean kui palju inimesete psüühika talub. Kui ma olen otsustanud käige sinna ja siis sinna ta ka läheb ja midagi ei saavuta.
Olgu nad siis pohhuististid niisama lollitajad või kes iganes. Mõned tänapäevalgi käituvad nagu lapsed arvavad kõike võib teha. Mõni lausa nokib takka. Seaduse poolepealt on ka selline kes jätkusuutlikult situb ja vastu hambaid ei saa anda lollitamise eest muidu saad ise kui virutad. Sellised jurakleid on eestis küll. Pigem eesti seadused on katki ,et kord oleks majas.
perenoel kirjutas:

Puudega inimese vastu vaata ,et tulevikus kottimise eest ise ei saa need seadused muutuvad tulevikus.

viimati muutis XeStAiSy 25.10.2024 13:22:54, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 25.10.2024 13:19:47 vasta tsitaadiga

lihtsalt kottimise pärast ei tee seda keegi. pigem tehakse seda selleks, et leida üles lollid, kellelt rah saada kas politseiniku, panga turvaoperatsiooni, aeguva SIM kaardi või nüüd uue - pensioni arvestamise koefitsendivea teemaga. lõpuks pead sa ise piisavalt tugev ja nutikas olema, et aru saada, mis värki sulle ajama hakatakse parajasti.
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 25.10.2024 13:56:36 vasta tsitaadiga

Kui eesti keelt ei oska viska toru ära.
Kui küsib andmeid ära anna sest kui hakkab kuhugi sinnapoole liikuma jutul lõpp.
Ei pangad politsei ja mittekeegi ei küsi reaalselt telefoniga andmeid. Kui selline on lõpeta kõne ära.
Midagi lihtsamat ei saa olla ju.
Kui kõne kuhugi edasi suunatakse lõpeta kõne ära.
Ka mitte SMS, emaili teel, midagi sellist ei ole.
Kui nendel asutustel vaja siis nad kutsuvad esindusse.
Seda enam et jääda uskuma kõnet on maruväike isegi pakiautomaadi ja mis kulleri teema.
Kui keegi pakub midagi tellida ja osta lõpeta kõne ära telefoni spämmimine ei pea olema nendele tulu lihtsalt raiskavad aega.

viimati muutis XeStAiSy 25.10.2024 14:11:11, muudetud 1 kord
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 25.10.2024 13:57:34 vasta tsitaadiga

Aga näed..
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 25.10.2024 13:57:59 vasta tsitaadiga

XeStAiSy kirjutas:
Ei pangad politsei ja mittekeegi ei küsi reaalselt telefoniga andmeid. Kui selline on lõpeta kõne ära.

Noh, Telia vist ikka nõuab mingit *-ID autentimist kõne ajal. Veidi kontroversiaalne.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 25.10.2024 13:58:09 vasta tsitaadiga

Pank mõnikord smart id PIN1 siiski küsib kui on miski teema mis isikutuvastust eeldab.
Inimesed ei saa aru lihtsalt mis pin1 ja pin2 vahe on. PIN1 on isikutuvastus. Füüsilise esindusega paralleele tõmmates näitad lihtsalt isikut tõendavat dokumenti. Pin2 on allkirjastamine. Füüsilise esindusega võrreldes sama kui visatakse mingi leping nina alla ja nõutakse allkirja. PIN1 on üldiselt suht ohutu. PIN2 ei tohiks kindlasti sisestada kui telefoni teel miskit toimetad. Nad peaks saatma ikka mingi lepingu st. saad kõigega sh. ka peenikeses kirjas tekstiga enne tutvuda kui allkirja annad.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 25.10.2024 14:13:37 vasta tsitaadiga

https://telegra.ph/%C3%84ra-saa-petta-10-25
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 25.10.2024 14:42:03 vasta tsitaadiga

Kui sa helistad reaalselt kohta mis on usutav näiteks 123 telia või mis iganes kuid pin koodie küsimine on juba liig mida uskuda. Nendel on helistaja kohta olemas kogu info ilma pin koodide küsimatagi. Mina isiklikult pole saanud reaalselt pangalt või kuskilt mujalt kõnesid et oleks reaalselt kuskilt pangast või kuskilt asutuselt olnud vähemalt 10-15 aastat vaikus kuskil pole PIN küsitud isegi kui nendesse helistanud. Kui tahavad tuvastust lähed kohale.

viimati muutis XeStAiSy 25.10.2024 14:45:55, muudetud 1 kord
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 25.10.2024 14:44:15 vasta tsitaadiga

XeStAiSy, mul sellist kogemust otseselt pole, et pank, ISP või mobiilioperaator oleks ilma eelneva kokkuleppeta oma algatusel helistanud ja PIN1 nõudnud. Aga kui ise olen helistanud, siis nii Swedbank, Elisa kui Telia on seda küsinud. Jah, nad teavad küll mu telefoninumbrit, aga mitte seda kes selle telefoni pealt neile tegelikult helistab.
Selleks eelmises postis ütlesingi, et PIN1 küsimise peale ei tasu liiga paranoiline olla. Samas näiteks netipanga kasutajanime ei tasu öelda kui küsitakse, seda teab pank ise ka ja ei küsi seda kliendi käest.
tagasi üles
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 25.10.2024 16:39:05 vasta tsitaadiga

Jaa ok kui ise helistad nende numbril siis on ok, aga kui on sinule helistanud keegi siis ei ole see ok kui selliseid asju küsitakse. Peab mainima AI tulekuga võib hakata kõiki selliseid asju ignoreerima. Tulevikus ei tasu üldse rohkem neile midagi anda kui kohapeal ei käi. Kui tahad pettuseid vältida. Mida vähem teatakse ja lekib, seda parem. Deepfake saab kunagi populaareseks vm petjatel. Siiski soovitan koristage oma youtuubid ja lõustaraamatud kui enda näolappi ja juttu promod. Tulevikus vähem probleeme. Mida vähem sinust on seda parem.
Mingi hetk on selleks juba hilja tulevikku vaadates. Ajalugu on näidanud olgu kas või must teadus ikka keegi kuskil oli ja tegi ja ikkagi on ta olemas mis siis ,et ei tohi ja alati on keegi. AI võib liigitada ka musta teaduse vormi kui kontroll kaob selle üle.

jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 26.10.2024 09:47:10 vasta tsitaadiga

siinus kirjutas:
XeStAiSy kirjutas:

Noh, Telia vist ikka nõuab mingit *-ID autentimist kõne ajal. Veidi kontroversiaalne.
ja siis väidavad, et ärge telefoni teel oma asju jne avaldage lol
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
mart57
HV kasutaja

sõnum 26.10.2024 13:34:40 vasta tsitaadiga

Tundub, et seni on kõned tehtud mobiiltelefonidele. Seda huvitavam on, et mind on võetud sihikule kasutades lauatelefoni.
Mõned päevad tagasi oli kõne kus hüsteeriliselt nuttis noor naisterahvas (vene keeles). Tookord ei saanud eriti jutust aru ja
kõne lõppes kiirelt. Number oli 972551128519. Tundub olevat Iisraeli kood.
Täna hommikul kõne kus midagi ei räägitud ja lõpetati paari sekundiga numbrilt 0037129136292
Poole tunni pärast kõne kus hüsteeriliselt nuttev naisterahvas teatas mulle vene keeles, et oli avarii ja ta on haiglas. Ka see kõne jäi mõne sekundiliseks.
Ma ei jõudnud isegi küsida palju tal raha vaja on ja kuhu pean selle viima. icon_confused.gif
Nüüd oli see avarii ohver jõudnud Iisraelist Lätti sest number millelt hädaline helistas oli 0037123635113

MatchMaker
Kreisi kasutaja
MatchMaker

sõnum 26.10.2024 16:17:33 vasta tsitaadiga

mart57 kirjutas:
Tundub, et seni on kõned tehtud mobiiltelefonidele. Seda huvitavam on, et mind on võetud sihikule kasutades lauatelefoni.
Mõned päevad tagasi oli kõne kus hüsteeriliselt nuttis noor naisterahvas (vene keeles). Tookord ei saanud eriti jutust aru ja
kõne lõppes kiirelt. Number oli 972551128519. Tundub olevat Iisraeli kood.
Täna hommikul kõne kus midagi ei räägitud ja lõpetati paari sekundiga numbrilt 0037129136292
Poole tunni pärast kõne kus hüsteeriliselt nuttev naisterahvas teatas mulle vene keeles, et oli avarii ja ta on haiglas. Ka see kõne jäi mõne sekundiliseks.
Ma ei jõudnud isegi küsida palju tal raha vaja on ja kuhu pean selle viima. icon_confused.gif
Nüüd oli see avarii ohver jõudnud Iisraelist Lätti sest number millelt hädaline helistas oli 0037123635113

Olen saanud 2 kuud lauatelefonile samu kõnesid. Mõned korrad nuttev naisterahvas, kord oli nuttev laps.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
Oisu.
HV kasutaja

sõnum 26.10.2024 18:11:23 vasta tsitaadiga

Esimest korda Togliattis. Nõuka aeg tatikana äritsemas. Kiire, kiire veelkord kiire. Pakendeid avada ei saanud, miilits võib kohe tulla. Külvati paanikat. Hiljem selgus, et sain kõik, mis vaja, ainuke kala oli, et kõik olid kasutatud varuosad icon_redface.gif
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 26.10.2024 20:08:47 vasta tsitaadiga

Mul tuli ka üks kord mobiilile mingi venekeelne nuttatihkumine, kus tekst oli "Ema, ära ainult muretse, ma olen haiglas." Kui ütlesin, et valeühendus, siis pandi kohe ära. Ilmselt on sihtgrupiks vene vanainimesed, keda peetakse piisavalt tobukeseks, et ära lollitada. Muudele ei hakata aega raiskamagi.
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 27.10.2024 14:33:47 vasta tsitaadiga

https://telegra.ph/tehisaru-petuk%C3%B5ned-10-27
tsitaat:

Mul tuli ka üks kord mobiilile mingi venekeelne nuttatihkumine, kus tekst oli "Ema, ära ainult muretse, ma olen haiglas."

napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 27.10.2024 15:11:54 vasta tsitaadiga

Ma millegipärast ei usu, et petturid väga AI abil konkreetse isiku häälega helikippe vorbivad. See eeldaks korralikku eeltööd ehk üsna suunatud rünnakut.
Samas mine sa tea, võib-olla on ka nimekiri ullikestest, kes võivad õnge minna.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  telefonispämm (kõikvõimalikud müügipakkumised jms) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 75, 76, 77 ... 84, 85, 86  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.