Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Millist panka eelistad? |
Swedbank |
|
34% |
[ 17 ] |
SEB Pank |
|
20% |
[ 10 ] |
LHV |
|
36% |
[ 18 ] |
Luminor |
|
0% |
[ 0 ] |
Coop |
|
6% |
[ 3 ] |
Holm Bank |
|
0% |
[ 0 ] |
Bigbank |
|
0% |
[ 0 ] |
Inbank |
|
0% |
[ 0 ] |
Mõni muu pank |
|
2% |
[ 1 ] |
|
hääli kokku : 49 |
|
autor |
|
von Wu
HV Guru

|
18.10.2024 09:25:07
|
|
|
SSD kirjutas: |
Midagi tuleb sinna lahtrisse kirjutada, kui just viitenumbriga firmale pole.
|
Ostas on pangalink, et tule midagi lahtrisse kirjutada.
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju |
|
Kommentaarid: 888 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
18.10.2024 11:42:20
|
|
|
Korralik koomika see artikkel. Finantsinspektsioon on pmst Tarbijakaitseametiks taandarenenud. Lihtsalt ülbust rohkem
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
18.10.2024 11:49:20
|
|
|
Aga mida nad tegema peaks, kui seadust rikutud ei ole?
tsitaat: |
olukord muutus suurel määral 2017. aastal, mis Eestis jõustus rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise seaduse § 31 redaktsioon, mis tõi sisse klientide digitaalse tuvastamise võimaluse.
Ehk et isikusamasust ei pea enam sellest alates kontrollima ei füüsiliselt samas ruumis olles ega isegi mitte ka üle videokõne, kui inimene tahab saada laenu kuni 15 000 eurot või ettevõte kuni 25 000 eurot.
|
Kui seaduse järgi PIN küsimisest piisab, siis nii on. Kui sa vargale küsimise peale oma seifi võtme annad ja ta kõigega minema jalutab, siis on ka keegi teine süüdi?
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
18.10.2024 11:54:43
|
|
|
Jube mugav elu siis. Mis selle inspektsiooni eesmärk siis üldse on? Sama hea nagu selle Roosaarega - tal mingit litsentsi pole, seega Finantsinspektsioon laiutab käsi, et pole meie mure
Täiesti absurdne olukord.
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
18.10.2024 12:10:37
|
|
|
Tahtsime ju õhukest riiki või ei tahtnud?
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
18.10.2024 12:13:01
|
|
|
ühelt poolt tahame õhukest riiki, vähem bürokraatiat ja ettevõtlusvabadust, teiselt poolt nutame, et miks riiik kätte ette ei pane, kui inimesed äri teha tahavad...
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
18.10.2024 12:23:49
|
|
|
Ise olete ju selle vastu, et RIIK saaks ligipääsu teie kontodele
Miks peaks ole ülekande limiit näiteks 50 € päevas ja 100 € kuus
Oleme rikkad paneme neljakohalise summa ikka limiidiks
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
18.10.2024 12:29:43
|
|
|
Sest ma ei saaks siis ühtegi ülekannet ise teha ilma et peaks käima sätteid näperdamas iga kord?
Ma ei saa aru. PIN koodid on selleks loodud et oleks turvaline. Kas neist ei piisa? Kui need on ebaturvaliseks vaja tunnistada siis on meil suurem probleem kui see et kellelgi on liiga suured ülekande limiidid.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
18.10.2024 12:36:23
|
|
|
Sa autendid ennast asutuse jaoks PIN-1, kasutajatunnus, ID, isikut tõendava dokumendiga.
Sellest on pätid läbihammustanud. Krediidiasutus ju näeb, et sina teed tehinguid, kuigi vahel on kolmas osapool, kes on selle kõige taga.
Nii olen mina aru saanud
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
18.10.2024 13:00:24
|
|
|
Huvitav, et sellest pätid läbi hammustand ei ole, et kui inimeselt ilusti koduvõtit küsida siis, analoogia alusel, peaks leiduma suur hulk inimesi kes annavad ja vaatavad kõrval seistes käed taskus pealt, kuidas neil kodu tühjaks tassitakse. Ja teevad pärast kisa, et politsei oleks pidanud neil takistama oma koduvõtit pätile pidulikult ulatamast.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
18.10.2024 13:00:47
|
|
|
Kui pahalane mu passi või id kaardi enda kätte saaks ja natukenegi minuga sarnane on, siis ilmselt õnnestuks tal samuti minu nimel tehinguid teha.
Jagada oma PIN koode võõrale on täpselt sama kui jätta isikut tõendav dokument avalikku kohta vedelema.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
18.10.2024 13:08:23
|
|
|
Dokumendifotod on üldiselt nii õudse kvaliteediga, et poleks ime kui see pahalane fotole rohkem sarnleks kui sa ise.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
18.10.2024 13:12:26
|
|
|
netcat kirjutas: |
Aga mida nad tegema peaks, kui seadust rikutud ei ole? |
Finantsettevõtetel on kohustus tagada isikusamasus. See ei ole sama kus inimene PIN2 sisestades annab digitaalse allkirja ja sellest piisabki.
Artiklist selgub, et nt Coop ja LHV nägu ei võrdlegi dokumendil oleva näoga, kuigi peaksid.
Ega muidu ei saaks petturid teise inimese dokumentidega kontosi avada ja laene võtta.
FI on täielik saamatute käpardite kari. Tarbijakaitse vähemalt üritab midagi, kuigi see pole nende süü, et riik pole neile andnud suuremaid volitusi trahvida jms.
FI vist joovad päevad läbi kohvi ja klatšivad. Võiks arvata, et pärast Danske Banki rahapesu tehti ka FI's peapesu aga tundub, et seal on asjad veel hullemaks läinud kui enam isegi isikusamasuse tuvastamist ei suudeta kontrollida.
Nii võib meil käia massiivne DB2 rahapesu taustal, sest FI on täiesti saamatu.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
18.10.2024 13:41:19
|
|
|
Tomorrow, samas kui oled kuskil füüsiliselt kohal käinud(kasvõi uue dokumendi järel) kas oled täheldanud, et vaadatakse hoolikalt dokumendi fotot ja siis hoolikalt sulle otsa. Mina pole seda täheldanud ehk ega see samasuse kontroll siis ka teab mis tõhus pole kui ise kohale lähed. Seda ma nüüd ei tea, kas käpajälge eelmine kord antud käpajäljega võrreldakse. Aga käpajälje võtab ainult PPA, mujal pole veel kohanud, et seda küsitaks ja ma tegelikult ei tea, kas pank üldse saab PPA baasist võrdlusmaterjali kätte. Äpis käpajäljega tuvastamine on hoopis teine teema, seal ei toimu võrdlust mingi välise baasi vastu.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
18.10.2024 13:46:04
|
|
|
õige, nõuame iga liigutuse puhul uuesti näkkuvaatamist, homme on uus hala üleval et blää-blää-blää, tiiger surnd, milleks mulle see mõttetu id-kaart ja smart-id, riik ei saa millegagi hakkama, ainult rahvast kotitakse...
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
18.10.2024 13:50:47
|
|
|
pppd kirjutas: |
õige, nõuame iga liigutuse puhul uuesti näkkuvaatamist, homme on uus hala üleval et blää-blää-blää, tiiger surnd, milleks mulle see mõttetu id-kaart ja smart-id, riik ei saa millegagi hakkama, ainult rahvast kotitakse... |
+1. Lisaks võiks kodu uksel politsei olla. See et mul on võti ei tähenda ju automaatselt, et mul on õigus hoonesse siseneda
Aga küll kurikaelad ikka mingi võimaluse leiavad, et lollidelt raha välja petta.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
18.10.2024 14:06:02
|
|
|
napoleon kirjutas: |
õige, nõuame iga liigutuse puhul uuesti näkkuvaatamist, homme on uus hala üleval et blää-blää-blää, tiiger surnd, milleks mulle see mõttetu id-kaart ja smart-id, riik ei saa millegagi hakkama, ainult rahvast kotitakse... |
+1. Lisaks võiks kodu uksel politsei olla. See et mul on võti ei tähenda ju automaatselt, et mul on õigus hoonesse siseneda
|
Kusjuures mulle on mitu korda "naabri Valve" üritanud lisakontrolli korraldada kui kahtlasele elemendile. Viimane kord mingi umbkeelne vene mutt pidas mu välistrepil kinni ja küsis kus korteris ma elan? Mõtlesin küll et mis see sinu asi on, aga ütlesin. Endal väike võts südames, et kas tahab kaevata mingi lärmi üle või midagi... siis hakkas, et "Kas te üürite seda korterit?" - Ei krt ma olen siin kogu elu elanud. -"Aga mina elan siin juba 20 aastat ja pole teid kunagi näinud" - No mis see krt minu asi on. Mina iga uustulnukat ka ei tunne.
Mõni võib-olla unistab, et iga kord saaks naabrite konsiilium kokku kes otsustab, kas sel larhvil ikka on õigus majja siseneda. Ja pangatehingutega samamoodi.
Muuseas, pangandusest juttu olles, siin üksvahe keegi üritas tõestada, et tänapäeval ei ole võimalik krediitkaardiga netis ostelda enam nii et seda lisaturvakontrolli ei tule. Ja mul on ometi olnud mitmeid kogemusi aastate jooksul, et on küll. Ja just sel sügisel jälle - täiesti ontlik Saksamaa kingapood, panen oma kaardiandmed sisse ja korraks isegi vilksab ekraanile mingi asi, mis viitab sellele et läheb asjaks ja hakkan juba telefoni järgi kobama, et end autentida.. ja siis kaob see plaksti ise ekraanilt ära ja ongi tehing tehtud. Ei küsitud midagi lisaks, ei suunatud panka... Summa oli kusagil 100 eurot ja kopikatega vist koos pakikuludega.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
18.10.2024 14:13:22
|
|
|
netcat, võimalik et pank ise andis automaatselt vastuse, et OK. Nagu netipanka sisenemisega, et kui oled samast masinast enne netipanka läinud, siis isikukoodi sisestama ei pea st. mingi küpsis.
Proovi teine kord incognito aknas kas siis läheb asjaks.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
18.10.2024 14:16:01
|
|
|
Mul ei ole Saksa Amazonis sede kunagi küsinud, kui ost on olnud alla 1000€
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
18.10.2024 18:15:10
|
|
|
napoleon kirjutas: |
Tomorrow, samas kui oled kuskil füüsiliselt kohal käinud(kasvõi uue dokumendi järel) kas oled täheldanud, et vaadatakse hoolikalt dokumendi fotot ja siis hoolikalt sulle otsa. Mina pole seda täheldanud ehk ega see samasuse kontroll siis ka teab mis tõhus pole kui ise kohale lähed. Seda ma nüüd ei tea, kas käpajälge eelmine kord antud käpajäljega võrreldakse. Aga käpajälje võtab ainult PPA, mujal pole veel kohanud, et seda küsitaks ja ma tegelikult ei tea, kas pank üldse saab PPA baasist võrdlusmaterjali kätte. Äpis käpajäljega tuvastamine on hoopis teine teema, seal ei toimu võrdlust mingi välise baasi vastu. |
ID kaardi järel käisin suvel. Vaadati otsa küll. Selle kuu alguses oli Swedis tasuta müntide ära andmine teenustasuta. Kasutasin juhust. Teenindaja ikka võrdles pildiga ja isegi skännis mu ID kaardi veel sisse, et minu pilt nende süsteemi saada. Seda ainult 33€ tehingu jaoks, sest justniipalju need mündid kokku väärt olid. Seega minu viimatised kogemused on ikka sellised, et kontrollitakse. Seda enam on kummastav kuidas on võimalik kellegi teise nime all kontot avada või laenu võtta.
Ma räägin siiski konto avamisest ja laenu võtmisest, mitte tavalistest tehingutest internetis. Kui tihti inimene neid kontosi siis avab ja laene võtab, et näokontroll nii tüütu on?
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
18.10.2024 19:04:36
|
|
|
Ja missuguste "kontaktandmete" abil neid pettusi siis sooritatakse?
Kompostimees üritab senti teenida järjekordselt.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
20.10.2024 12:40:20
|
|
|
Swedi kasutan ca 1995 aastast saadik, hansapank, olin väga rahul.
Elu sättis ennast aga nii, et pidin ühe laenu SEB-ist võtma - sain aru, et SEB on palju mugavam kasutada.
Jäin mõlema kliendiks...
Siis tegi elu nii, et avasin ka LHV konto - peale seda panin SEB ja Swedi kontod kinni ära ja siiamaani no regrets
_________________ Jogani pogani pooh |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
20.10.2024 14:04:41
|
|
|
Vähemalt kahes pangas võiks konto olla ja mõlemal mingi hulk raha ka peal. Isegi siit teemast on läbi käinud, et vahel võib automaatika lambist mingi asja peale trigerduda ja konto lukku panna kuniks tõestad, et kaamel pole. Aga vahepeal peab ka millestki elama
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|