Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Mis rehvid suveks alla lähevad? |
Uued suverehvid |
|
21% |
[ 12 ] |
Paar hooaega sõidetud suverehvid |
|
64% |
[ 37 ] |
Viimase piirini sõidetud suvekad, suve lõpus utiliseerimisse |
|
3% |
[ 2 ] |
Lamellrehvid |
|
10% |
[ 6 ] |
|
hääli kokku : 57 |
|
autor |
|
Kustav
HV veteran

|
09.10.2024 11:03:47
|
|
|
Olen FB mingit gruppi jälginud, kus TÜV-i ei ole kohustuslik ja need karikatuurid mis seal vahepeal liiguvad liikluses küll auto moodi ei ole
_________________ Kogun protsessoreid  |
|
Kommentaarid: 175 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
rauli
Kreisi kasutaja
|
09.10.2024 17:08:51
|
|
|
londiste kirjutas: |
rauli kirjutas: |
Kas sireenidega alarmsõidukeid kuuled ka kui on liiga hilja (110-120 db, V2 parima pöörde juures veidi valjem))? |
selle müraga võiks ja peaks politsei kiirelt teelt maha sind korjama.
saan aru, et üle lombi, seal liikluses kedagi miski ei koti, aga see peaks olema palju rohkem kui lubatud müratase. eesti kontekstis, mälu järgi ei lasta sellise müratasemega ka näiteks audruringile  |
See oli siiski kodumaal ja eks see helitase kõikus sõltuvalt pöördest aga mis seal salata, pikal mnt sõidul hakkas ennastki häirima. Ogu lisaks mainitud, et mina seda selliseks ei ehitanud, vaid soetasin juubeli puhul mänguasjaks lihtsalt. Politseiga müra pärast kokkupuudet ei olnud mitme aasta kasutamise vältel.
mikk36 kirjutas: |
londiste kirjutas: |
Tsikklimeeste moto- loud pipes save lives. Viimane vokk oli 1.5L V2 otsetorudega, lastele meeldis, emadele mitte üleliia aga sõites kogesin pigem vähe ootamatuid reavahetusi, ettekeeramisi ja muid ootamatuid manöövreid autojuhtide poolt.  |
bullshit. see hetk kus autos sind kuulda on, on juba hilja. |
Kas sireenidega alarmsõidukeid kuuled ka kui on liiga hilja (110-120 db, V2 parima pöörde juures veidi valjem))? Kui jah, tasuks vb mõnda pädevamat asutust külastada, mis aitab kuulmise jälle teravaks saada. |
Pasun on suunatud nii, et sa ka kuuleks seda. Sinu vali toru on aga eemale suunatud hoopis, seda kuuleb teise sõiduki juht hästi alles siis, kui juba möödas oled. |
See vb individuaalne ja tuleneb sellest, et olen ka mootoratturi rollis pikalt olnud aga mina kuulen enamus rattaid tagant tulemas ilusti ära ja suudan oma reas püsida selle 2-3 sek kui nad möödas on, osasid kehvemini, osasid paremini aga kuulda on nad valdavalt kõik.
laurx kirjutas: |
meie alarmsõidukite pasunad on üsna maha keeratud, et linnainimesed magada saaks. ÜV käigus võidakse ka väljalaske db mõõta. lärmab liiast, saad korda teha. meerikas on üv teisiti korraldatud. seal võibki juhtuda, et liikluses on mingi eriline rape. |
Valjemate autode ja vokkide omanikel on tavaliselt 2 paari lõpuotsa väljalaskeid, mida nad siis aasta korra vahetavad.
Kustav kirjutas: |
Olen FB mingit gruppi jälginud, kus TÜV-i ei ole kohustuslik ja need karikatuurid mis seal vahepeal liiguvad liikluses küll auto moodi ei ole  |
Florida on üks erilisemaid kohti, seal näeb selliseid aparaate, mida ma kunagi põllupeal sõitma õppides kasutasin. Lisamärkusena, kunagi FL elades, kohalik kindlustus väitis, et igapäevaselt liigub teedel ca 1 miljon juhti, kellel pole mingit kindlustuskaitset.
_________________ Everybody dies, but not everyone gets to live! |
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
2 :: |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
iir
HV Guru

|
09.10.2024 17:14:55
|
|
|
Ootasin siin foori taga rohelist et üle tee minna. Paremalt tuli pisike punane õppesõiduauto jäi suht ootamatult seisma, mul oli punane tal roheline... Tema taga suur buss tuleb hooga annab pasunat...
Täpsustus, ma ei oodand üksi meid oli mitu mõlemal pool teed...
Rävala pst
https://maps.app.goo.gl/3heeWDQZ6avMPUDB7?g_st=ac
...
Ja seekord ei tervita vaid ütleks s###i midagi mingile viimsi rikkurile volvo jeebikesega, kes must kolmanda rea kaudu 60ga ette sõitis ja siis kurvis mul pool rida ära varastas nii et oleks mu esitiiva kaasa võtnud kui ma poleks põhimõtteliselt seisma jäänud keset teed... Kurat osta selline auto omale mis kurvis külili ei lähe, kui muidu oma reas püsida ei suuda...
Narva mnt
https://maps.app.goo.gl/bi2dnFhWaFaJFz5S7?g_st=ac
_________________ sometimes i hug myself for no reason.
you dont need a reason to call me. me not answer anyway |
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
09.10.2024 17:36:40
|
|
|
iir kirjutas: |
Ja seekord ei tervita vaid ütleks s###i midagi mingile viimsi rikkurile volvo jeebikesega, kes must kolmanda rea kaudu 60ga ette sõitis ja siis kurvis mul pool rida ära varastas nii et oleks mu esitiiva kaasa võtnud kui ma poleks põhimõtteliselt seisma jäänud keset teed... Kurat osta selline auto omale mis kurvis külili ei lähe, kui muidu oma reas püsida ei suuda...
Narva mnt
https://maps.app.goo.gl/bi2dnFhWaFaJFz5S7?g_st=ac |
Keerasid ise ikka pärast pööret ka teisele reale?
Seal osad lähevad pöördel juba sujuvalt teisest kolmandasse, ehkki jooned näitavad teisiti.
|
|
Kommentaarid: 127 loe/lisa |
   |
110 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
09.10.2024 18:51:59
|
|
|
Olin öösel Riias. Käis kõva asfalteerimine
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
iir
HV Guru

|
09.10.2024 19:01:04
|
|
|
Anti112 kirjutas: |
...
Keerasid ise ikka pärast pööret ka teisele reale?
Seal osad lähevad pöördel juba sujuvalt teisest kolmandasse, ehkki jooned näitavad teisiti. |
Mina sõidan ikka joonte järgi, seal saab teisest reast ainult teise, lasna minnes teine pirta poole kolmas, ei mäleta kas eelnevalt märgid on mis rida kuhu läheb, aga 90% panevad seal (teadlikult) otse kolmandasse, ju vähem autosi ja saab ette kolmanda rea autodest...
_________________ sometimes i hug myself for no reason.
you dont need a reason to call me. me not answer anyway |
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
09.10.2024 19:29:41
|
|
|
https://www.ohtuleht.ee/1115713/hetk-enne-tragoodiat-taadi-soiduviga-vottis-toomehe-elu-keelasin-isal-rooli-minna-isa-mind-ei-kuulanud-
tsitaat: |
Endli laste ütlustest peegeldub sügav kahetsus – nemad pidanuks tegema rohkem, et isa poleks olnud ei sel ega eelnevatel aastatel üldse autoroolis. Vanataat polnud enam lihtsalt vormis, et autoga sõita.
Näiteks oli tal halb mälu. „Isa eksis isegi oma koduaeda ära. Käis postkasti juures ja ei leidnud enam üles oma koduust,“ jutustas poeg Leo. Ta teadis, et ühest silmast halvasti näinud isa oli varemgi mitmel juhul Elvas teistele ette sõitnud. Vaid ühel korral, 2021. aastal läks kehvasti, kui Endel põrutas küljelt sisse veoautole. |
Ja ei vii autot minema, et selline sõita ei saaks
tsitaat: |
„Mind ta ei kuulanud. Ütles, et saab ise hakkama ja tal pole vaja kellegi abi,“ rääkis Roosi, kes otsis abi ka perearstilt. Arst aga ei nõustunud Endlilt juhtimisõigust ära võtma ja avaldas lootust, et ehk ei juhtu midagi. Endel oli ise perearstile rääkinud oma vajadusest auto järele: kuidagi on vaja käia poes ja arsti juures. „Keelasin tal autoga pikemalt sõita. Arvasin, et ta ei sõida korralikult. Kartsin, et midagi juhtub,“ rääkis Roosi hiljem politseis. |
See on ka tore arst
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
SSD
HV Guru

|
09.10.2024 20:22:07
|
|
|
salatoimik, Ei tea mis neil arstidel viga on. Naise tädimees oli ka jummala sooda, tädi helistas perearstile, et ta ei annaks talle tõendit, aga ikka andis.
|
|
Kommentaarid: 312 loe/lisa |
   |
266 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
rmz
HV kasutaja
|
09.10.2024 22:01:37
|
|
|
Sold OUT kirjutas: |
Mingi vanameeste värk see all show no go |
Võimalik, aga 125kW V4 ratas ja 103 dB (ülevaatusel lubatu piir sellele mudelile) on seni väga hästi aidanud, kuidaigi veidralt "nähakse" kaugelt ära. No praeguste summutitega on 110+ dB, aga ülevaatusel on siiski killer jms abiks. Pseudovärk see dB-kontroll TÜVi ajal, alati punkti ees krutin killerid sisse ja punkt järel välja.
Jõhker kurjategija olen jah osade jaoks, teada juba, säästke digiruumi.
Kuulmiskahjustus on mitukümmend aastat tagasi juba omandatud, sellest ajast, kui kõrvatroppide asemel olid tiirus kas hülsid või vene medpaunast vatt.
PS. see kW värk on mingi valevärk, mitu Teslat on foori all proovinud, aga launch controlitagi jäävad maha. Ma ei viitsi ju sohki teha, kuigi saaks..
_________________ MTÜ Sõdurilt Sõdurile (FB-leht)
Ukraina (ja Eesti) vastupanuvõime toetamine läbi pisikeste tegude |
|
Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
Raiku
HV Guru

|
09.10.2024 23:53:21
|
|
|
See 30 märk on seal vähemalt aasta aega olnud... vähemalt Google on selle salvestanud märtsis 2023 link
_________________ Честных психов можно не лечить... |
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
10.10.2024 07:06:38
|
|
|
Tanel, "kohalikuna" võiks märgid peas olla. Samas "kohalikuna" ta teab, et seal ei passita, kuid noh, üks kord läks teisiti ja jonn lahti.
Ehitab ka maja, et sellise palga juures nii väike trahv kohe meediasse pasandama saatis või?
_________________ YAGA müügiputka - SNAP pildipank
M: 3D Touch V3.2 15€ |
|
Kommentaarid: 166 loe/lisa |
   |
135 |
|
tagasi üles |
|
 |
Raiku
HV Guru

|
10.10.2024 08:29:38
|
|
|
Ma arvan, et ta omad kolleegid kutsusid politsei kohale, sest mingid tegelased kihutavad ja jalgsi tööle minejatel on ohtlik seetõttu.
Aga jah... pisikese pügamise on need oksad ära teeninud küll.
_________________ Честных психов можно не лечить... |
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
10.10.2024 09:15:06
|
|
|
Tanel kirjutas: |
See ikka väga kerge puudutus. Parem ikka kui tuled pesulast ja vaja liikluses äkkpidurdus teha ja järsku pidurid ei võtagi.
Pigem see elektrikatel probleem, kui pidureid väga ei kasutata - kipuvad oksüdeeruma  |
Nii elektrikatel kui hübriididel see probleem - kõik mis regeneratiivselt pidurdavad. Omalgi tutvusringkonnas olemas hübriid, mille tagumised pidurid läksid vahetusse.
Probleemiks siis liiga rahulik ja sujuva sõidustiiliga juht
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
10.10.2024 11:29:31
|
|
|
Sattusin täna Tartus vist Hdvurle sugulasega kokku. Keerasin hoovist välja tänavale, 20km/h kiirusepiirang, omajagu lapsi kooli liikumas. Nägin, et kaugemal üks kaubikulaadne tuleb aga oli suht kaugel veel + alustas alles liikumist kuna kitsas tänav ja pidi talle vastu liikunud sõiduki mööda laskma. + Minu ja yema vahele jäi veel künnis. Noh keeran siis tänavale ära, saavad lapsed ka kõnniteedpidi edasi liikuda. Ja noh okei, tüüp ilmselgelt kiirusepiirangust kinni ei pidanud. Tunded said lausa nii riivatud, et kiirendas täie pasaga üle künnise mingi 10cm pikivahega taha sõitma ja kukkus signaalitama Tõmbas siis ristmikul kõrvale, takistades teistel tänavale sisse pööramist, vehkis seal midagi ja sõitis otse edasi, ise pöörasin ära.
Mõtlesin, et täis tainas ja sõitsin edasi mingi pool km, jõudsin nibinnabin foori alt ära enne punaseks minemist ja järgmise foori taha. Üks hetk näen peeglist sama tüüp tuleb täie rauaga (et mulle järgi jõuda nii kiirelt pidi ta ühesuunalisel sõitma vastassuunas või siis 20 alas ropult kiirust ületama ja ka 50 alas mingi x2 ilmselt kiirust ületama + ristmikus punase tulega läbima. Signaalitas seal midagi, ei teinud väljagi, siis reastus ette ja tiksus seal mingi 300m 30-ga ja pööras ära kõrvaltänavale peaaegu jalakäija alla ajades
Mis selle kogu tsirkuse mõte oli, jäigi arusaamatuks Mingit napikat ettekeeramist ma for sure ei teinud.
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
somnambuul
HV veteran
|
10.10.2024 11:35:44
|
|
|
Sul oli rahakott katusel, tüüp üritas teada anda, pani ennast vastasuunas sõites ohtu aga sa ei teinud väljagi.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
10.10.2024 12:17:55
|
|
|
Number igaksjuhuks olemas jah. Kui hommikuks mingid kahtlased kriimud vms peaks autol olema.
Aga peaks ikkagi taha ka kaamera panema. Peab uurima kas pagassis olev vooluauk lükkab voolu välja või hoiab 24/7 sees.
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|