Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
sõnum |
|
Sold OUT
no credit
|
17.07.2024 14:43:28
|
|
|
Seda annab tele2 kaasa ja minul olnud isend oli ikka kohutavalt kehva. 100mbit ühenduse otsas sain kuni 70 mbit kiiruseid läbi kaabli, wifiga 30-40 mbit isegi 5GHz otsas. Üksik eramaja, segavaid võrke ei olnud.
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
5 :: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
|
XeStAiSy
HV Guru
|
17.07.2024 14:50:21
|
|
|
https://www.getic.ee/product/mikrotik-hap-ax3 ise olen sellega rahul wifi on selline asi ära pane diagonaalis 1-1 tasapinnas siis on kiirus või ülevalt alla alt ülesse kuid mitte diagonaalis. Diagonaalis läbi seinte ei tule ükski läbi korralikult ei wifi 5 ega 6 wifi on tegelt ainult nutilolluste jaoks healjul saab läpakas kuskilt gigabiti kätte.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
viimati muutis XeStAiSy 17.07.2024 14:56:47, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
|
0 :: |
11 |
|
tagasi üles |
|
|
KillFrenzy
HV Guru
|
17.07.2024 14:52:04
|
|
|
pringi kirjutas: |
Sooviks abi.
Ka mulle paigaldati see Plume vidin, kuid see ei rahulda üldse mu vajadusi:
Ehitasin endale seina sisse kapi kahe pistikupesaga(üks ruuterile ja üks valgussignaali konverterile, kuhu sisse ruuter ja valgus-CAT6 üleminek paigaldada ning vedasin kontoritubadest sinna ka kaablid ära, kuid Plume puhul ei saa sinna otse kaableid ühendada ja oleks lisaks vaja ka switchi. Ideaalis paneksin sinna mingi wifi ruuteri koos 4 CAT6 väljundiga ja viiks Plume tele2 tagasi. Pikas plaanis hoiaks nii ka raha kokku.
Siit ka küsimus: Kas tele2 ühenduse puhul on mingid kitsendused või seadistused, mida ruuter peab võimaldama või mida ruuteri puhul vaatama peaks? Või sobib sisuliselt suva Iseeneset tegu puitkarkass majaga ning leviga pole probleemi olnud (eelnevalt oli 4g ruuteriga maja mõlemal korrusel täitsa hea levi).
Hetkel jäi silma midagi sellist:
https://www.tomsguide.com/computing/routers/tp-link-archer-ax55-review |
Ruuter ei tohiks kinnises kapis olla.
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
|
133 |
|
tagasi üles |
|
|
XeStAiSy
HV Guru
|
17.07.2024 14:54:18
|
|
|
Kapis on paha idee jah.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
|
11 |
|
tagasi üles |
|
|
salatoimik
HV Guru
|
17.07.2024 14:59:33
|
|
|
See Tp-link täitsa okei asi mida võtta.
Ise sain hea hinnaga xiaomi ax3200, eks hiljem annan teada kuidas lippab. Muidu algul mõtlesin ka tp-link ax53 peale. Kirjade järgi kodukasutajale enam kui küll. Muidugi siin ühele osale ei sobi, hiinlane saab teada mis porri vaatad.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
|
35 |
|
tagasi üles |
|
|
XeStAiSy
HV Guru
|
17.07.2024 15:00:07
|
|
|
Tplink on ok jah kui ikkagi gigabitti jahid siis ikkagi on selleks kaabel.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
|
11 |
|
tagasi üles |
|
|
newarvuti
HV kasutaja
|
31.07.2024 16:08:29
|
|
|
Olen nüüd nädal aega kasutanud Tele2 ühendust üle Enefiti valguskaabli. Ühendus on stabiilne, kiirused püsivalt 480Mbps kanti 500/500 paketiga, seega teenuse kvaliteedi poolest kõik tip-top siiani.
ONTiks on Ubiquiti UF-Loco - kiidan valikut PoE toega ONTi valikul. Kahjuks ainult Passive PoE (24V), aga parem kui ainult kaasasolev microUSB 5V 1A toiteplokk. Kasutan enda ruuterit (teenindaja küsis seda kohe alguses ja neile see variant sobis).
Küll aga olen märganud, et väline IP vahetub päris tihti - lease time on 10min ja release annab kohe uue IP. Telia puhul päris nii lihtsasti see IP ei muutunud.
Teise murekohana on see, et IPv6 antakse ainult /64 ehk ühe sisevõrgu jagu. Võrdluseks, Telia annab /56 ehk saab teha 256 sisevõrku.
EDIT: Sain Tele2'ga kontakti ka - neil IPv6 on veel piisavalt värske, et nad praegu veel erandeid ei tee, seega jääb hetkel /64 ja ehk läheb tulevikus paremaks.
viimati muutis newarvuti 01.08.2024 21:40:12, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
|
79 |
|
tagasi üles |
|
|
Maldur
HV veteran
|
31.07.2024 19:55:11
|
|
|
Sold OUT kirjutas: |
Seda annab tele2 kaasa ja minul olnud isend oli ikka kohutavalt kehva. 100mbit ühenduse otsas sain kuni 70 mbit kiiruseid läbi kaabli, wifiga 30-40 mbit isegi 5GHz otsas. Üksik eramaja, segavaid võrke ei olnud. |
See ruuter on gigabitt portidega ja ei sure maha isegi kui see gigabitt kätte antakse nämmutamiseks, seega oli sul kuskil shitt juhe vahel, kui sa pordist said 100 asemel 70 kiiruseks, või oli tele2 enda võrgus midagi pees.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
|
4 |
|
tagasi üles |
|
|
BLoaded
HV kasutaja
|
26.08.2024 11:46:07
|
|
|
Loco ONT mul mingi hetk üle POE viskas sussid püsti, hetkel jätsin usb kaudu. Võib vabalt mu POE poolne probleem olla.
Küll aga, mul ei õnnestu kuidagi enda Mikrotikuga IPv6 kätte saada. Kevadel suhtlesin nendega, väga raske oli kellegini välja jõuda kes päriselt oskas ka kaasa rääkida ja siis teatati, et hetkel IPv6 katki.
Tore oleks vähemalt /64 saada, aga sedagi ma kätte ei saa.
|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
|
35 |
|
tagasi üles |
|
|
genekas
HV vaatleja
|
26.08.2024 12:54:37
|
|
|
newarvuti kirjutas: |
Küll aga olen märganud, et väline IP vahetub päris tihti - lease time on 10min ja release annab kohe uue IP. Telia puhul päris nii lihtsasti see IP ei muutunud.
Teise murekohana on see, et IPv6 antakse ainult /64 ehk ühe sisevõrgu jagu. Võrdluseks, Telia annab /56 ehk saab teha 256 sisevõrku.
EDIT: Sain Tele2'ga kontakti ka - neil IPv6 on veel piisavalt värske, et nad praegu veel erandeid ei tee, seega jääb hetkel /64 ja ehk läheb tulevikus paremaks. |
Näha on et kompetents jätab soovida - /60 võiks olla elementaarne miinimum kui /56 andmine üle jõu kõib. Kui operaator ainult /64 välja annab siis võib see erisuguste seadmete/lahenduste puhul erisuguseid probleeme tekitama hakata (/64 on kohaliku väljajagatava prefixi miinimum ja operaatorilt tuleva info juures on ju DHCP-PD ka veel vahel). Üle ilma leiab selle kohta lugusid piisavalt...
|
|
tagasi üles |
|
|
pringi
HV veteran
|
27.08.2024 21:25:58
|
|
|
Ostsin härrade soovitusel Mikrotik ac3, kuid üle 70Mbit kiirust kuidagi kätte ei saa. Tele2st antud Superpodiga saab 470Mbit. Testisin erinevaid variante ja ka lõpuks nii, et seade oli ruuteri kõrval.
Kas võib olla, et mul on seadistuses midagi valesti? Ruuterite konfimise kogemus puudub, seega ei tea isegi kust viga otsida.
|
|
Kommentaarid: 99 loe/lisa |
|
96 |
|
tagasi üles |
|
|
genekas
HV vaatleja
|
27.08.2024 21:42:26
|
|
|
Wifi seadistuse detailid määravad kõik Mikrotiki puhul - kui just juhtmega küljes mitte olla. Neid detaile ei ole mitte vähe seal...
|
|
tagasi üles |
|
|
olafsand
HV Guru
|
28.08.2024 20:00:30
|
|
|
pringi kirjutas: |
Ostsin härrade soovitusel Mikrotik ac3, kuid üle 70Mbit kiirust kuidagi kätte ei saa. Tele2st antud Superpodiga saab 470Mbit. Testisin erinevaid variante ja ka lõpuks nii, et seade oli ruuteri kõrval.
Kas võib olla, et mul on seadistuses midagi valesti? Ruuterite konfimise kogemus puudub, seega ei tea isegi kust viga otsida. |
2,4ghz wifis oled kui selline kiirus
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
|
57 |
|
tagasi üles |
|
|
Kunglao
HV vaatleja
|
28.08.2024 21:00:50
|
|
|
Winboxis vali "wifi interface", sealt "wlan1", avaneb uus aken, sealt vali "wireless" . Seal on selline option nagu "Channel Width" , muuda seda seadet ja vaata milline sulle sobib. ära unusta muutes ka "apply" klikida.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
|
14 |
|
tagasi üles |
|
|
pringi
HV veteran
|
04.09.2024 12:38:01
|
|
|
olafsand, kindlasti olen 5ghz võrgus.
Kunglao, Olen proovinud ära kõik erinevad band tüübid ning channel widthid, kuid kuidagi ei saa ühendust paremaks, kui 200 DL ja 400 UL. See ongi asja juures kõige veidram, et Uploadi kiirus on täiesti rahuldav, kuid Download on aeglane isegi siis, kui signal strength on 90%. Netist uurides arvati, et ruuter kohtleb wifi liiklust teisiti kui LANi ning töötleb seda infot (firewall etc), mis teeb ta aeglaseks. Aga kahjuks ei saanud päris täpselt aru, mida siis teisiti konfima peaks. Kas teil on AC3 toiminud sisuliselt plug&play?
E: Leidsin mingi loophole, kus määrasin riigiks Cambodia ning sain tänu sellele wifi signaali tugevamaks keerata. (EE puhul regulatsioonid ei lubanud). Lisaks mängisin veel channel widthi ja bandidega ning sain enamvähem adekvaatse tulemuse saavutada (ruuteri kõrval 400Mbit. Võrdluseks, et Plume kiirus oli 470Mbit). Lülitasin välja ka multicast helperi ning kustutasin tulemüüri reeglid.
Kõike seda silmas pidades on endiselt hämming, kuidas too väike Superpod ilma ühegi antennita suutis paremat leviala ning kiirust pakkuda. Ka teises maja nurgas ning isegi õues oli Plumega enamvähem adekvaatne olla, kuid Mikrotiki levi jätab soovida. (või on endiselt võimalik midagi seadetest timmida? Ma veetsin mitu tööpäeva, lugedes läbi erinevad foorumipostitused ning katsetades kõikvõimalikke erinevaid kombinatsioone ja hetkel ei näe, et saaks enam midagi eriti wifi osas paremaks kruttida)
|
|
Kommentaarid: 99 loe/lisa |
|
96 |
|
tagasi üles |
|
|
Divisor
HV kasutaja
|
02.10.2024 00:20:39
|
|
|
Oeh kellelgi veel iga mõne aja tagant lihtsalt õhtuti/öösiti kukub nett maha ja on selline circa 35-60 min maas? See mingi igakuine hooldus, millest on täpselt 0 teavitust?
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
|
3 |
|
tagasi üles |
|
|
newarvuti
HV kasutaja
|
02.10.2024 11:34:27
|
|
|
Divisor kirjutas: |
Oeh kellelgi veel iga mõne aja tagant lihtsalt õhtuti/öösiti kukub nett maha ja on selline circa 35-60 min maas? See mingi igakuine hooldus, millest on täpselt 0 teavitust? |
Pole ühtegi katkestust siiani olnud, monitooring pole tuvastanud. Samas ma ei kasuta nende ruuterit, ainult ONT on nende poolt.
|
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
|
79 |
|
tagasi üles |
|