Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 11 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 116, 117, 118 ... 154, 155, 156  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 29.09.2024 13:41:58 vasta tsitaadiga

8. oktoober
https://www.xda-developers.com/microsoft-quietly-reveals-windows-11-24h2-release/

---
Windows 11 vahetab nüüd omal algatusel taustapilte? icon_neutral.gif
Mingisugune "Windows spotlight" oli ise taustapildi asemele tekkinud. kopp.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 30.09.2024 11:34:15 vasta tsitaadiga

kui sealt personaliseerimisest 1 kindel teema valida, hakkab seda tegema.

millega te hetkel w11 t kloonite?

miga
HV Guru
miga

sõnum 30.09.2024 11:45:07 vasta tsitaadiga

Win 11 ei suuda taskbaril enam ilma celsiuses näidata ja muudab fahrenheit peale.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 30.09.2024 12:57:59 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:

Ma polnud midagi valinud. See oli puhas Windowsi "isetegevus" jälle, peale mingit hotfixi.

napoleon
Unknown virus
napoleon

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.09.2024 13:27:46 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:

Macrium töötab win11 peal ka ilusti. Kui tahad võid ju bootiva linuxi pulga ja dd-ga ka kloonida. Aga olen aru saanud, et linuxiga sa vist ülemäära suur sõber ei ole.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 30.09.2024 13:31:56 vasta tsitaadiga

Tegin macriumiga just ühe lõpuni uuendatud ketta 256 pealt 512 peale ja sain "inacessible boot device ".
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 30.09.2024 13:36:16 vasta tsitaadiga

Hmm..... ma mingi aeg ühe masina kloonisin 512G pealt 1TB peale ja toimis. Aga rohkem pole katsetanud. Image aeg-ajalt teen igaks juhuks, aga pole proovinud selle pealt taastamist.
Ega seal bitlocker vms. sul probleemiks ole? Eelpoolmainitud dd peaks enamvähem lollikindel valik olema, see teeb tuimalt raw image st. ei ürita oma tarkusest arvata, mis ketta peal võiks olla.
tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 30.09.2024 13:37:00 vasta tsitaadiga

tegid ika bitkoopia?
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 30.09.2024 13:41:42 vasta tsitaadiga

Macrium ei tee raw image. Osalt pluss kuna image võtab ruumi ainult niipalju kui reaalselt andmeid on. Miinus jah, et kui miskit sassi ajab, failisüsteem katki on vms. siis võib mittetoimiva image saada.
laurx, kas macrium sul imaget browsida laseb või on see nii katki, et üldse sisu ei näe?
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 30.09.2024 13:46:50 vasta tsitaadiga

töötav masin oli. lihtsalt mõtlesin, et teen lihtsalt suuremale kettale. kui installima pidin, lasin ketta, kuhu image enne panin, tühjaks. macriumi vaikeseadetega tegin.
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 30.09.2024 13:51:46 vasta tsitaadiga

tsitaat:

ma mingi aeg ühe masina kloonisin 512G pealt 1TB peale ja toimis

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

ma olen macriumiga klooninud kilomeetri masinaid. hetkel on küsimus ilmselt selles, kas on rakendatud see konkreetne KB mis salaja kettale bitlokkeri rakendab või mitte. mis sa arvad, miks ma kirjutasin sinna "
tsitaat:

lõpuni uuendatud

ah?

w10 1909 vahel jooksis ka macriumil üks teema, et varasemat klonis, uuemal andis sinist ja tuli uus rescue media kruttida. ilmselt teen lähiajal mingi suvamasinaga uue rescue media. kiire google mingit ekstra kiunu välja ei toonud.

napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 30.09.2024 14:03:21 vasta tsitaadiga

Kuidas kontrollida, kas on salaja bitlocker peale pandud? Seda võiks ikka öelda ja pakkuda võimalust võti kuhugi salvestada kui see miskit pidi jõuga peale surutakse.
Aga kas image browsimine töötab?
Ega miski selline masin pole, mis BIOS tasemel krüptot teeb?
Ma pole oma silmaga sellist masinat näinud, aga mingi imepisikese tõenäosusega võib selline porr ka olla, et ongi whitelist ketastest, mida tunnistab. Mäletan et Lenovol oli kunagi wifi kaardiga selline porr, et pidi häkitud BIOSi peale laskma, et uue wifi kaardi omaks võtaks.

Aga kui oled kilomeetri masinad klooninud, siis oskad ilmselt öelda, kas antud juhul on see üksikjuhtum või lõpuni uuendatud win11 puhul macrium ei töötagi? Mul pole hetkel sahtlist teist ketast võtta et loomkatseid teha st. ei taha riskida sellega, et oma masina mittebootivaks muudan kui katsetama hakkan.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 30.09.2024 14:12:49 vasta tsitaadiga

Vostro 5471.
Bioses midagi erilist pole. Mul on tühjad masinad. Installisin selle juba üle.

Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 30.09.2024 14:45:11 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
Kuidas kontrollida, kas on salaja bitlocker peale pandud?

eusa_wall.gif
tagasi üles
dwert123
HV vaatleja

sõnum 30.09.2024 16:07:02 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:

WinHex windowsis; dd kui pulgalt linux jooksma panna.
Varem oli ka Acronis kasutusel.

Napoleonile, salaja ei ole seal midagi, kui on MS kontoga OOBE-s sisse logitud ja see seda automaagiliselt teeb siis on backup võti ms kontol olemas ja saad netist vahtida seda
Control Panel\All Control Panel Items\BitLocker Drive Encryption
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 30.09.2024 16:10:17 vasta tsitaadiga

Õnneks mul on lokaalne konto, siis vist ei suru peale.
tagasi üles
dwert123
HV vaatleja

sõnum 30.09.2024 16:12:54 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
Õnneks mul on lokaalne konto, siis vist ei suru peale.

Olen näinud veidraid juhtumeid kus mõnele on ka lokaalse konto puhul see peale pandud.
win+r, control ja chekka üle valikus bitlocker drive encryption, meelerahu loeb icon_smile.gif
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 30.09.2024 16:34:41 vasta tsitaadiga

No praegu pole peal. Aga kui jälle mingit IT kola vaja tellida, võtan ühe 1TB SSD ka juurde, siis saab testida kas kloonimine/taastamine töötab.
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 30.09.2024 16:56:08 vasta tsitaadiga

Milleks asja keeruliseks ajada. Computer lahti ja kettaikooni järgi saab kohe aru, kas Bitlocker on peal või mitte.
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 01.10.2024 11:25:05 vasta tsitaadiga

Päris huvitav. Õnnestus mingile vanale i3 4330 HP desktopile Windows 11 peale installida Microsofti viimase installikaga, mis saadaval. Isegi ei kobisenud. Aktiveerus samuti kenasti ära.
tagasi üles
woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 01.10.2024 15:52:56 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Päris huvitav. Õnnestus mingile vanale i3 4330 HP desktopile Windows 11 peale installida Microsofti viimase installikaga, mis saadaval. Isegi ei kobisenud. Aktiveerus samuti kenasti ära.

Ma ka siin viimased paar päeva üllatunud sama asjaga. Tööl mõni läppar veel 4. seeria prosega, otse upgradeda ei lasknud kuna CPU liiga vana aga installikaga toimis ilusti. Kes sellest mikisoftist aru saab icon_biggrin.gif

siinus
HV Guru
siinus

sõnum 01.10.2024 15:58:01 vasta tsitaadiga

Saadi aru, et enamus ei viitsi oma kuradi rauda uuendada, aga usereid uue spyware peale on vaja saada.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 01.10.2024 16:12:58 vasta tsitaadiga

Ma ei saa siiani aru, miks üldse see CPU piirang kui vanema raua peal töötab ilusti. Mikisoft ise minu teada rauda ei tooda ehk nende huvi ilmselt pole rohkem rauda müüa.

Jajah, natuke rauda mikisofti brändi all on, aga suht vähe ja vaevalt nad seda ise toodavad.
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 01.10.2024 16:22:28 vasta tsitaadiga

Kusjuures, antud desktopil on HDD sees ja 11 on uskumatult kõbus 4. generatsiooni i3-ga. SSD-ga arvatavasti veelgi etem.
Kahtlustan, et installi õnnestumise põhjus on TPM. Äriklassi masinatel on see sees. Järelikult Microsoft on leevendanud seda TPM-i versiooni nõuet.
tagasi üles
woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 01.10.2024 16:43:32 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Kahtlustan, et installi õnnestumise põhjus on TPM. Äriklassi masinatel on see sees. Järelikult Microsoft on leevendanud seda TPM-i versiooni nõuet.

Kas TPM puudumise kohta ei antud konktreetsed veateadet? Ma nagu oma masinas mäletan selle nägemist enne TPM sisselülitamist. 4. seeria protsessori puhul igatahes viitas CPUle ja neil masinatel on ilusti TPM 2.0 olemas. Ühe masina praakis windowsi uus installikas ka välja aga seal tundus probleemiks olevat virtualiseerimise toe puudus (ei öelnud seda) peale selle sisse lülitamist läks W11 ilusti peale, kah mingi vanem masin.

Muus osas siiani on mul ka tunne, et kohati W11 on isegi kiirem nendel vanadel masinatel võrreldes 10ga.

Üsna "äge" on vanu aegu meelde tuletada käsitsi win reinstalliga. Polnudki seda aastaid juba teinud. W7-10 upgraded olid ju suht seamless ja w10 reset option toimis ka alati. Suht mõttetute asjade pärast tuleb nüüd jälle täitsa käsitsi seda teha. Üks huvitav juhus oli ka ühe masinaga, millel miskipärast W10 Home võti püsivaras on ja generic installikas laseb ju selle võtme järgi W11 versiooni. Peale esimest booti wifisse kohe ühendades (pro ja ent versiooniga pole probleemi lokaalset kontot netiga teha) pidin isegi google lahti võtma, et leida võimalus windowsisse pääseda ilma MS kontota ja õige win versioon võtmega aktiveerida... See on lauslollus!

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 11 mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 116, 117, 118 ... 154, 155, 156  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.