Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
crycx
HV kasutaja
|
26.08.2024 19:15:41
|
|
|
SKG kirjutas: |
See paksem kaameraprofiil ei ole ju midagi uut.Olnud alates Pixel 6 mudelist. |
Isiklikult meeldib 6-8 kaamerabump rohkem, sest see on servast serva, uus oleks ka võinud olla.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
26.08.2024 23:42:26
|
|
|
crycx kirjutas: |
Isiklikult meeldib 6-8 kaamerabump rohkem, sest see on servast serva, uus oleks ka võinud olla. |
Noh, põhimõtteliselt saab kaitsekesta tootja selle "probleemi" kesta disainiga lahendada - seest P9 kujuga ja väljast kaarjalt külgedeks sujuvalt üle minev "bump".
Ehk tuleb mõni tootja selle peale ka?
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
27.08.2024 07:44:45
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Isiklikult meeldib 6-8 kaamerabump rohkem, sest see on servast serva, uus oleks ka võinud olla. |
Noh, põhimõtteliselt saab kaitsekesta tootja selle "probleemi" kesta disainiga lahendada - seest P9 kujuga ja väljast kaarjalt külgedeks sujuvalt üle minev "bump".
|
tsitaat: |
  |
Ilma kestata ja koos Google enda ümbrisega (Pixel 9 Pro XL)
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
27.08.2024 12:07:17
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Ilu on küll vaataja silmades, aga kolleegi Pixel 9 käes hoides tuli emotsioon, et on ikka elukole telefon. Kõik muu võib olla ülihea, aga see tagakaamera lahendus on jube. Mäletan, kuidas Apple'it mõnitati selle kaameraosa pärast. |
Eks see on maitse asi. Mulle on alati meeldinud see eelmiste Pixelite äärest ääreni visiir ja kui Pixel 9 seeria välja tuli, tundus uus disain kole. Aga peale nädalast kasutamist pean ütlema, et nüüd mulle meeldib see uus disain isegi rohkem.
Mul on kodus üsna keerulised levitingimused. Asun küll Tallinna piires, aga toas on levi enamasti 1 pulk. Ja mina ei ole märganud olulist levi erinevust Pixel 8a-ga ja Samsungi telefonidega.
Redditis kommenteerivad vist enamasti Ameeriklased ja kuna seal on modemite osas üsna Qualcommi monopol ning võrgud nende peale optimeeritud, siis ilmselt on suudetud parandada uue modemiga ühilduvust just seal. Küll aga näib, et uus modem tarbib vähem voolu ehk akule mõjub see uuendus hästi.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
28.08.2024 09:51:41
|
|
|
vortex, Kui kodus mobiililevi kesine, kuid wifi olemas siis võiks ehk VoWifi aidata?
Mul telefon küll Samsung, kuid mõnes metsatalus, kus moblalevi kesine, netti püütakse välisantenniga ning majas wifi, on just VoWifi päeva päästnud.
|
|
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
28.08.2024 10:41:58
|
|
|
Draqula kirjutas: |
vortex, Kui kodus mobiililevi kesine, kuid wifi olemas siis võiks ehk VoWifi aidata?
Mul telefon küll Samsung, kuid mõnes metsatalus, kus moblalevi kesine, netti püütakse välisantenniga ning majas wifi, on just VoWifi päeva päästnud. |
Ma kasutangi VoWiFit kogu aeg, aga selle konkreetse küsimuse kontekstis ei olnud see oluline.
Minu elukohas on VoWiFi väga oluline omadus ja sellepärast ei saa minult ostusoovitust ükski telefon, millel VoLTE ja VoWiFi vähemalt kahe operaatori võrkudes kolmest ei tööta. Kahjuks on selliseid veel päris palju.
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
phoenix
HV kasutaja

|
28.08.2024 17:50:05
|
|
|
vortex kirjutas: |
Mul on kodus üsna keerulised levitingimused. Asun küll Tallinna piires, aga toas on levi enamasti 1 pulk. Ja mina ei ole märganud olulist levi erinevust Pixel 8a-ga ja Samsungi telefonidega.
|
Aitäh mässamast. Iseenesest neil kõigil on vist samsungi modemid sees? Mõni qualcommi omaga kah sinu koju sattunud on?
Ja üldises plaanis - 8a vs 9 - kas 9 on millegi poolest (jättes AI ja disaini kõrvale) kuidagi märgatav edasiminek?
Näppisin neid Euronicsis kõrvuti - kaamerate tundus vahe marginaalne. Jah, ultrawide puhul on p9-l eeliseks autofookus, mis lubab lähemalt pilti teha (ei pea tingimata makroks minema, ca 0.5 meetrit ja lähemalt pole 8a pildid enam teravad).
Pigem peaks 8a oluliselt väiksemat camera bumpi ja plasttagust eeliseks (vähem muret, et katki läheb). 8a puhul ei pea ka aku vahetamiseks tervet telefoni laiali lammutama vaid piisab tagakaane eraldamisest (8 ja 8 pro puhul tuleb ekraani poolt läheneda) - võimalik, et pixel 9 on mõistlikum.
|
|
   |
1 :: |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
28.08.2024 21:36:50
|
|
|
Ei ole mul seni ühelgi nutikal akut vaja olnud vahetada.
Seejuures Pixel 3 töötas 4 aastat ja ühe kuu igapäevaselt, sai välja vahetatud modemi/wifi riistvara rikke tõttu, aku väljavahetamiseks siis veel vajadust seejuures ei tundnud. Varasemad telefonid olen aastake või isegi paar varem välja vahetanud uuema tarkvara vedamiseks kehvaks jäänud riistvara tõttu. Pixel oli selles osas väga tubli ja töötas sideprobleemide tekkimiseni eeskujulikult.
Kas mingitel hiinakatel kooleb aku enne telefoni, et sellist asja keegi üldse jälgib?
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anna tooli
|
28.08.2024 23:22:06
|
|
|
ot: |
Kas mingitel hiinakatel kooleb aku enne telefoni, et sellist asja keegi üldse jälgib?
|
Konkreetset ehitust telefoni valimisel ei jälgi, kuid Samsa S10+ aku näitab teistkordselt peale 5,5a väsimuse märke |
   |
297 |
|
tagasi üles |
|
 |
phoenix
HV kasutaja

|
28.08.2024 23:45:37
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Ei ole mul seni ühelgi nutikal akut vaja olnud vahetada.
Seejuures Pixel 3 töötas 4 aastat ja ühe kuu igapäevaselt, sai välja vahetatud modemi/wifi riistvara rikke tõttu, aku väljavahetamiseks siis veel vajadust seejuures ei tundnud. Varasemad telefonid olen aastake või isegi paar varem välja vahetanud uuema tarkvara vedamiseks kehvaks jäänud riistvara tõttu. Pixel oli selles osas väga tubli ja töötas sideprobleemide tekkimiseni eeskujulikult.
Kas mingitel hiinakatel kooleb aku enne telefoni, et sellist asja keegi üldse jälgib? |
Nii pixel 1 kui 2 on mu peres sahtlisse pagendatud aku tühjenemise ja tarkvarauuenduste lõppemise tõttu ca 2-3 aasta pealt. Uurisin kunagi meie remondikodadest ja akuvahetuse puhul arvati, et tõenäoliselt lähevad ekraanid avamise käigus katki. Vähemalt P2 puhul arvan, et raud oleks minu jaoks piisavalt krapsakas olnud peaaegu praeguseni.
Iphõunide maailmas on tarkvaratugi olnud ca 7-8 aastat ja aku hakkab varem või hiljem piirama. Pikslitel pole õnneks veel mingit parts pairingu teemat ja mul poleks midagi selle vastu, kui saaksin neid ise (või mõni vähemnõudlikum hõimlane) neid kuni lõpuni kasutada.
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
pois11
HV Guru
|
29.08.2024 07:36:22
|
|
|
Pixel3 peale viie aastast kasutamist läks aku punni ja surus tagumise klaasi lõpuks puruks. Ei toimunud üle öö vaid sira 1a. jooksul hakkas järjest rohkem paisuma. Vahetasin aku ja klaasi välja ja nüüd kasutab 13a. laps antud telefoni edasi. Kuskilt otsast pole näha, et peaks sahtli viskama. Pakkusin küll uuemat mudelit aga vana ajab asja ära.
Kui käed jalad küljes, siis pole veel näinud telefoni mille akut ei saaks vahetada, küsimuses on oskusest ja kannatlikkusest aga mitte põhjuste otsimisest, et miks ei saa vahetada.
|
|
Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
109 |
|
tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
29.08.2024 11:03:01
|
|
|
phoenix kirjutas: |
|
Aitäh mässamast. Iseenesest neil kõigil on vist samsungi modemid sees? Mõni qualcommi omaga kah sinu koju sattunud on?
Ja üldises plaanis - 8a vs 9 - kas 9 on millegi poolest (jättes AI ja disaini kõrvale) kuidagi märgatav edasiminek?
Näppisin neid Euronicsis kõrvuti - kaamerate tundus vahe marginaalne. Jah, ultrawide puhul on p9-l eeliseks autofookus, mis lubab lähemalt pilti teha (ei pea tingimata makroks minema, ca 0.5 meetrit ja lähemalt pole 8a pildid enam teravad).
Pigem peaks 8a oluliselt väiksemat camera bumpi ja plasttagust eeliseks (vähem muret, et katki läheb). 8a puhul ei pea ka aku vahetamiseks tervet telefoni laiali lammutama vaid piisab tagakaane eraldamisest (8 ja 8 pro puhul tuleb ekraani poolt läheneda) - võimalik, et pixel 9 on mõistlikum. |
On olnud ka Qualcommi modemiga telefone ja ma enamasti ei ole olulisi erinevusi märganud, (va mõned kummalised mudelid). See ei tähenda et erinevusi ei oleks, lihtsalt mitte midagi nii suurt et ma oleksin märganud et levi oleks selgelt kehvem või parem.
Olles nüüd Pixel 9-t mõne aja testinud, tundub mulle, et Google on sellega, eriti just hinnnapolliitikaga, korralikult puusse pannud. Nüüd on olemas identse suurusega Pixel 9 Pro mis maksab vaid veidi rohkem ja on palju parem telefon. Pixel 8a ja eriti Pixel 8 on endiselt head telefonid. Ametlikud partnerid Telia ja Euronics müüvad aga praegu 8a-d kallimalt kui teistest e-poodidest veidi parema Pixel 8 saab. Pixel 9 maksab 929 € ja Pixel 8 saab alla 500 ehk vähemalt 40% odavamalt, aga omaduste vahe on ehk 10%.
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
phoenix
HV kasutaja

|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
09.09.2024 14:12:25
|
|
|
Võtsin 8a kuna Telia oli nõus mu puruks kukkunud s20 eest pea 200 maksma mis oli too good to miss. Aga, damn, see laadimine. Õnneks tööl-autos saab koguaeg juhtmeotsas või laadija peal hoida
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
krist2an
HV veteran

|
11.09.2024 17:32:53
|
|
|
|
Pigem peaks 8a oluliselt väiksemat camera bumpi ja plasttagust eeliseks (vähem muret, et katki läheb). 8a puhul ei pea ka aku vahetamiseks tervet telefoni laiali lammutama vaid piisab tagakaane eraldamisest (8 ja 8 pro puhul tuleb ekraani poolt läheneda) - võimalik, et pixel 9 on mõistlikum. |
On olnud ka Qualcommi modemiga telefone ja ma enamasti ei ole olulisi erinevusi märganud, (va mõned kummalised mudelid). See ei tähenda et erinevusi ei oleks, lihtsalt mitte midagi nii suurt et ma oleksin märganud et levi oleks selgelt kehvem või parem.
Olles nüüd Pixel 9-t mõne aja testinud, tundub mulle, et Google on sellega, eriti just hinnnapolliitikaga, korralikult puusse pannud. Nüüd on olemas identse suurusega Pixel 9 Pro mis maksab vaid veidi rohkem ja on palju parem telefon. Pixel 8a ja eriti Pixel 8 on endiselt head telefonid. Ametlikud partnerid Telia ja Euronics müüvad aga praegu 8a-d kallimalt kui teistest e-poodidest veidi parema Pixel 8 saab. Pixel 9 maksab 929 € ja Pixel 8 saab alla 500 ehk vähemalt 40% odavamalt, aga omaduste vahe on ehk 10%. |
Huvitav kui palju nendest uutest funktsioonidest läbi uuenduste ka Pixel 8 peale jõuavad? Sellisel juhul on Pixel 8 veelgi parem pakkumine.
|
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
phoenix
HV kasutaja

|
15.09.2024 16:52:04
|
|
|
Tegin natuke loomkatseid.
Minu vana Pixel 4a 5g levi oli sel aastal maakodus marunärune ja akukestvus kukkus tänu sellele ka ära. Maal 5G'd ülemäära pole, enamasti paistab mingil määral 4G, aga lähed mõne puu taha, siis pole sedagi. Samas sattusin suvel vana piksliga ka Ahvenamaa ja Kanada perifeeriasse ja seal oli 0 muret. Aga ok, turvaparandused on ka otsas, otsime siis uut telefoni, äkki läheb paremaks.
Katsetasin mõned päevad kõrvuti Pixel 8a, Samsung S23 (snapdragon) ja S24 (exynos).
Netist loetu järgi peaks qualcommil modem kõige tublim olema, s24'l on uuem võrdlemisi head tagasisidet saanud Samsungi modem, mis ka Pixel 9 kõhus ning Pixel 8a's vanem Samsungi modem, millega redditi järgi ainult rist ja viletsus on.
Kõigis sees Elisa SIM, installisin samad igapäevaselt kasutatavad äpid ja proovisin anda sarnaselt koormust.
Tulemused: üllatuslikult oli maakodus kõige tublima levi ja akupidavusega Pixel 8a. Maakodu diivanil oli pixel stabiilselt 4g võrgus (leviikoon ca keskmise peal). Mõlemad samsungid seevastu võimlesid 1 või 0 pulgaga 4g võrgus ja kukkusid pidevalt 3g, 2g ja emergency calls only režiimi. Vana Pixel oli samsungist veel veidi hullem.
Hoidsin accubattery ka kõigil sees, Pixel 8 puhul ennustas täislaetult 11h ekraaniaega, samsungidel ca 2x vähem ehk 6.5 h. Screen off lubati s24 ja P8a puhul ca 45h ja s23'l ca 3 päeva.
Katsetasin Tallinnas ka:
Leviprobleeme enam ühelgi telefonil polnud. Samsungide ennustatav ekraaniaeg tõusis ca 8 tunnini, pikslil jäi samaks ca 11 tunni kanti.
Screen off aeg pikslil ja S24'l tõusis ca 3 päeva kanti, s23 paranes 4.5 päevani.
Kiiruseteste jms jooksutama ei hakanud, ükski telefon jalgu ei jäänud.
Kokkuvõte:
Kui pead kehva leviga kohas netti kasutama ja vajad pikalt kestva akuga telefoni, siis on nendest kolmest hea valik Pixel 8a. Samsungid on eelkõige linnainimesele.
AGA s24 on palju mõnusam, ilusam |ja lihvitum telefon - ekraan on nõks laiem (kirjavigu toksides praktiliselt polnud, piksliga peab aeg-ajalt parandama), ekraan läheb pimedamaks kui pikslil, värinamootor on vaikne (p8a oma on vaikses toas kuuldav) ja teleobjektiivist on teatud juhtudel kasu (kuigi selle kvaliteet pole nii hea, kui lootsin).
Ehk siis lõpuks tuli kõvasti eneseveenmisega tegeleda, et ikkagi Piksel 8a valida.
Ja tundub, et igasugustest ülevaadetest ja netis arvamust avaldavatest tegelastest pole vähemalt minu kasutuse puhul suuremat tolku - kogemus oli levi ja akukestvuse osas ristivastupidine eeldatule.
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
asdd
HV vaatleja
|
16.09.2024 16:10:13
|
|
|
Tegin natuke loomkatseid.
Minu vana Pixel 4a 5g levi oli sel aastal maakodus marunärune ja akukestvus kukkus tänu sellele ka ära. Maal 5G'd ülemäära pole, enamasti paistab mingil määral 4G, aga lähed mõne puu taha, siis pole sedagi. Samas sattusin suvel vana piksliga ka Ahvenamaa ja Kanada perifeeriasse ja seal oli 0 muret. Aga ok, turvaparandused on ka otsas, otsime siis uut telefoni, äkki läheb paremaks.
Katsetasin mõned päevad kõrvuti Pixel 8a, Samsung S23 (snapdragon) ja S24 (exynos).
Netist loetu järgi peaks qualcommil modem kõige tublim olema, s24'l on uuem võrdlemisi head tagasisidet saanud Samsungi modem, mis ka Pixel 9 kõhus ning Pixel 8a's vanem Samsungi modem, millega redditi järgi ainult rist ja viletsus on.
Kõigis sees Elisa SIM, installisin samad igapäevaselt kasutatavad äpid ja proovisin anda sarnaselt koormust.
Tulemused: üllatuslikult oli maakodus kõige tublima levi ja akupidavusega Pixel 8a. Maakodu diivanil oli pixel stabiilselt 4g võrgus (leviikoon ca keskmise peal). Mõlemad samsungid seevastu võimlesid 1 või 0 pulgaga 4g võrgus ja kukkusid pidevalt 3g, 2g ja emergency calls only režiimi. Vana Pixel oli samsungist veel veidi hullem.
Hoidsin accubattery ka kõigil sees, Pixel 8 puhul ennustas täislaetult 11h ekraaniaega, samsungidel ca 2x vähem ehk 6.5 h. Screen off lubati s24 ja P8a puhul ca 45h ja s23'l ca 3 päeva.
Katsetasin Tallinnas ka:
Leviprobleeme enam ühelgi telefonil polnud. Samsungide ennustatav ekraaniaeg tõusis ca 8 tunnini, pikslil jäi samaks ca 11 tunni kanti.
Screen off aeg pikslil ja S24'l tõusis ca 3 päeva kanti, s23 paranes 4.5 päevani.
Kiiruseteste jms jooksutama ei hakanud, ükski telefon jalgu ei jäänud.
Kokkuvõte:
Kui pead kehva leviga kohas netti kasutama ja vajad pikalt kestva akuga telefoni, siis on nendest kolmest hea valik Pixel 8a. Samsungid on eelkõige linnainimesele.
AGA s24 on palju mõnusam, ilusam |ja lihvitum telefon - ekraan on nõks laiem (kirjavigu toksides praktiliselt polnud, piksliga peab aeg-ajalt parandama), ekraan läheb pimedamaks kui pikslil, värinamootor on vaikne (p8a oma on vaikses toas kuuldav) ja teleobjektiivist on teatud juhtudel kasu (kuigi selle kvaliteet pole nii hea, kui lootsin).
Ehk siis lõpuks tuli kõvasti eneseveenmisega tegeleda, et ikkagi Piksel 8a valida.
Ja tundub, et igasugustest ülevaadetest ja netis arvamust avaldavatest tegelastest pole vähemalt minu kasutuse puhul suuremat tolku - kogemus oli levi ja akukestvuse osas ristivastupidine eeldatule. |
Miks tavalist 8 ei võtnud? Hinnavahe olematu ju
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
phoenix
HV kasutaja

|
17.09.2024 21:19:03
|
|
|
Miks tavalist 8 ei võtnud? Hinnavahe olematu ju |
Kaalutlused piksel 8a kasuks olid:
P8 puhul oleksid minu jaoks eeliseks nõks kiirem laadimine, autofookusega lainurk.
Äkki on vibra vaiksem? Pole kõrvuti võrrelnud.
Igatahes praegu pikka perspektiivi arvesse võttes jäi p8a. Kui ma ise peaks nt aasta pärast p9p peale kolima, siis saab p8a rahus peres nt järeltulijatele edasi pärandada kartmata, et esimese kukkumisega tuleb kõvasti kukrut kergendada.
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
18.09.2024 18:15:01
|
|
|
Pixel 10 kõlakad
https://www.xda-developers.com/google-pixel-10-leaks-codenames/
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pindit
HV vaatleja
|
15.10.2024 20:13:06
|
|
|
Pixel 9 Pro, Android 15 imbub praegu... 1.07GB
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
crycx
HV kasutaja
|
15.10.2024 21:47:52
|
|
|
Pindit kirjutas: |
Pixel 9 Pro, Android 15 imbub praegu... 1.07GB |
Pixel 8 peal ka tuli, 1,52 GB
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
attrs
HV Guru

|
15.10.2024 22:26:15
|
|
|
Samuti Pixel 7.
Pixel 8 peal ka tuli, 1,52 GB |
_________________ He who knows he has enough is rich. |
|
Kommentaarid: 414 loe/lisa |
   |
365 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
16.10.2024 14:42:22
|
|
|
Pixel 7, lasin peale, ei tea, miks see OS update Pixel telefonil alati nii kaua aega võtab ~45min
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |