Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
KillFrenzy
HV Guru

|
09.08.2024 12:33:09
|
|
|
ref kirjutas: |
turutõrgetega (mis definitsiooni järgi on piirkonnad kuhu ilma dotatsiooni/abita ei minda) tegeleb ainult ja eranditult Elektrilevi juba (kui mälu ei peta) 2017-aastast kui tolleaegne minister (Palo vist?) otsustas, et riik tegeleb ja kohalikud algatused on saatanast (aga see pole enam Telia teema). |
Ei. Näiteks Corle teeb ka.
Ja netiga tegeleb Enefit, mitte Elektrilevi.
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
09.08.2024 13:07:19
|
|
|
Sorry, vääratus, mõtlesin Enefiti aga kirjutasin Elektrilevi... minupaha...
Aga, et Corle tegeleb - hea teada.
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
naabrikass
HV kasutaja
|
09.08.2024 13:33:16
|
|
|
Tuleb meelde kui Maksekeskusele (MakeCommerce), kes oli tol ajal väga suure turuosaga turuliider, tekkis konkurent Montonio näol. Montonio tuli ja pakkus makselahendusele vaat et kordi odavamaid hindu. Maksekeskuse juht rääkis, et selline äriplaan ei ole siin regioonis jätkusuutlik. Tegelikkus, 3 aastat hiljem, on risti vastupidine. Ma mõistan selle juhi kimbatust, et enam ei saanudki päise päeva ajal kliente röövida ja koorida. Sealjuures näiteks klienditeenindus oli neil enne Montonio tulekut ikka alla igasugust arvestust, sest milleks millegi nimel pingutada, kui kõik iseenesest kätte tuleb.
https://digipro.geenius.ee/rubriik/uudis/maksekeskuse-juht-kriitikast-kallite-teenustasude-kohta-montonio-ariplaan-pole-jatkusuutlik/
Kõrvalepõikeks veel hiljutise kinnisvarabuumi aegne LVM suur reklaamlause: "Ära müü odavalt", mis oli ka täiesti tase omaette. Huvitav, et ostjatele ei olnud siis ühtegi sellest tulenevat reklaami suunatud, a'la "Osta kallilt".
Spoiler 
Telial võiks nüüd samuti mõni tugev konkurent tekkida, ehkki juba rajatud taristu mõttes on vist tõsiseltvõetava konkurendi tekkimine sisuliselt võimatu. Sellest tulenevast arrogantsist ka need järjest ajuvabamad avaldused Telia juhtkonna poolt, kus pidevalt peab hindu tõstma, sest muidu ei saa investeerida, samal ajal kui kasumid ja võetud dividendid kerkivad kui pärmi peal.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
09.08.2024 17:54:19
|
|
|
bladerunner kirjutas: |
Miks kuhugi urruauku peaks toimiva neti just Telia vedama? Leviaugus elamine on igaühe isiklik valik. Tahad esivanemate metsatalus elada siis nii ongi. |
ot: |
Omaette küsimus on see, miks Eesti suguses väikeriigis üldse mingid leviaugud eksisteerivad?
Kui ainult Suur-Tallinna mõtteviisi kultiveerida, jääte varsti nälga seal Toompea veerel |
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
09.08.2024 21:13:14
|
|
|
avrn kirjutas: |
Omaette küsimus on see, miks Eesti suguses väikeriigis üldse mingid leviaugud eksisteerivad?
Kui ainult Suur-Tallinna mõtteviisi kultiveerida, jääte varsti nälga seal Toompea veerel |
asustustihedus ja optika kohale vedamise hind per suits on selline, mille tasuvus mistahes mõõtmes on väga kaheldav. aga see on riigi, mitte telia tegemised.
leviaukude juures tuleb küll mängu pigem mobiilinterneti lugu.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
somnambuul
HV veteran
|
09.08.2024 22:07:29
|
|
|
avrn, Pearu ja Andres. Juba raske on mastidele kohta leida. Kellele ei sobi mast tema maal, kellele naabrimaal, kellele üldse ei sobi, et kuskilt mast paistab. Või sa mõtlesid kaablit?
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
10.08.2024 12:13:38
|
|
|
[quote="londiste"/]asustustihedus ja optika kohale vedamise hind per suits on selline, mille tasuvus mistahes mõõtmes on väga kaheldav. aga see on riigi, mitte telia tegemised.
leviaukude juures tuleb küll mängu pigem mobiilinterneti lugu.[/quote]
imelik. riik kingib kõik teliale. siis tehakse erinevate projektidega kõik ette taha, telia ei maksa midagi. optika veetud ja ikka pole netti?
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
10.08.2024 13:36:52
|
|
|
avrn kirjutas: |
ot: |
|
Sest mõnel pool metsas elab 2 inimest ja pole mõtet neile levi tekitada. Pmst jutt on selline, et kui taolistesse kohtadesse mast püsti panna siis on pankrott käes.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
11.08.2024 03:00:38
|
|
|
RCC kirjutas: |
imelik. riik kingib kõik teliale. siis tehakse erinevate projektidega kõik ette taha, telia ei maksa midagi. optika veetud ja ikka pole netti? |
Riik kinkis Teliale pesunöörivõrgu (ehk siis pmst ADSL ready infra).
Projektidega veeti magistraalfiibrid. Telia tegi viimase miili vedamisi. Teised ei raatsi samadesse kohtadesse vedada, sest Telia on juba ees ja samast kanalist vedamine on kas võimatu või ropult kallis. Kes on süüdi?
Ikka need kes vedasid KAA viimast miili, aga tahavad saada sama rikkaks kui Telia. Millegipärast ei saa.
_________________ suck less | ANNA MU SAI!
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
11.08.2024 08:44:16
|
|
|
ikka kiputakse unustama, et need "pesunöörid" ei ripne õhus, või asu 7ndas dimensiponis. nöörist tähtsam on kasutusõigus ja omand. vedamine on tõesti kallis. 80milli
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pereira
HV vaatleja
|
11.08.2024 13:28:57
|
|
|
OJ_Simpson kirjutas: |
jeesus188 kirjutas: |
OJ_Simpson kirjutas: |
Kas keegi oskab öelda, et mis kvaliteediga Telia HBO sisu on? 4k/HDR/Dolby Vision’ist vist asi kaugel… |
3D unustasid veel lisada  |
3D telekat mul pole. Netflix-ist just vaatasin Röövlitütart Ronjat ja see oli 4K-Dolby Vision/Atmos/HDR. Kui guugeldada, siis näiteks House of Dragons peaks ka 4K ja HDR olema, aga Telia seda ei paku. Miks küll? Mis kasu heast OLED telekast, kui pilt teenusepakkujalt keskpärane. |
Väga valus on HBO-d Teliast vaadata. 1080p see pilt kindlasti pole (kuigi menüü nii väitis) - ikka kole udune on see. Ainuke pluss on see, et rõvedalt ülekompresseeritud telekanalitega võrreldes on see striim siiski üsna puhas.
|
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
maxman321
Kreisi kasutaja

|
12.08.2024 15:33:31
|
|
|
Telia tehniku visiidi külastuse vajalikkus..
Tehnik tuleb ainult selle jaoks, et tuppa veetud fiibri karbiku külge ühendada ONT (pluss vooluvõrku) ning siis CAT edasi ruuterisse? Või tema külastusel on päriselt ka mingi mõistlikum mõte?
Ruuteri poolne wan conf teada siis seda seadistan agunii ise omas ruuteris. Cat, fiiber ja toitekaableid oskan ka ise ühendada. Hetkel näib rohkem mõttetu siiberdamisena kui et mõistlik ettevõtmine, eksin?
|
|
Kommentaarid: 91 loe/lisa |
   |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
12.08.2024 15:42:04
|
|
|
sain mingi scam sms-i, mille telefon pani rõõmsalt omniva alla, otse omniva päris sms-ide kõrvale. kui vaatan, siis mingit telefoninumbrit ma seal kuskil ei näe.
see on mingi äriklientide teenuse lugu, et saab sms saata ilma saatja numbrita? või mis krdi moodi see asi töötab?
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
12.08.2024 15:55:04
|
|
|
maxman321 kirjutas: |
Tehnik tuleb ainult selle jaoks, et tuppa veetud fiibri karbiku külge ühendada ONT (pluss vooluvõrku) ning siis CAT edasi ruuterisse? Või tema külastusel on päriselt ka mingi mõistlikum mõte?
Ruuteri poolne wan conf teada siis seda seadistan agunii ise omas ruuteris. Cat, fiiber ja toitekaableid oskan ka ise ühendada. Hetkel näib rohkem mõttetu siiberdamisena kui et mõistlik ettevõtmine, eksin?  |
Mul oli juba ont eelmisest lepingust seal kiu otsas, ikka pidi tehnik tulema, vahetas onti välja (lepinguga oli juba uue onti SN seotud), lükkasin juhtme läpaka taha, tegin speedtesti ja headaega, tehnik läks minema.
Väljakutse tasu küsiti ainult. Mingit tööraha ei tahtnud, kõik oli juba õigesse kohta valmis veetud.
|
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
maty
Kreisi kasutaja
|
12.08.2024 17:19:55
|
|
|
londiste kirjutas: |
sain mingi scam sms-i, mille telefon pani rõõmsalt omniva alla, otse omniva päris sms-ide kõrvale. kui vaatan, siis mingit telefoninumbrit ma seal kuskil ei näe.
see on mingi äriklientide teenuse lugu, et saab sms saata ilma saatja numbrita? või mis krdi moodi see asi töötab? |
See on alfanumeeriline saatja number (koosneb tähtedest ja numbritest). Telia MultiSMS - seda kasutame turunduses. Võimaldab SMSi saatja numbriks panna nt ettevõtte nime. Telia pole ainuke teenusepakkuja, nt Twilio, GatewayAPI... Pettur kasutas SMSi teenust mingi teenusepakkuja juures, kes lubas kasutada "Omniva" saatja numbrina. Kuna saatja number on sama ("Omniva"), siis läheb ta ka Omniva päris sõnumite kõrvale.
|
|
Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
12.08.2024 17:30:07
|
|
|
siinus kirjutas: |
Ruuteri poolne wan conf teada siis seda seadistan agunii ise omas ruuteris. Cat, fiiber ja toitekaableid oskan ka ise ühendada. Hetkel näib rohkem mõttetu siiberdamisena kui et mõistlik ettevõtmine, eksin?  |
Mul oli juba ont eelmisest lepingust seal kiu otsas, ikka pidi tehnik tulema, vahetas onti välja (lepinguga oli juba uue onti SN seotud), lükkasin juhtme läpaka taha, tegin speedtesti ja headaega, tehnik läks minema.
Väljakutse tasu küsiti ainult. Mingit tööraha ei tahtnud, kõik oli juba õigesse kohta valmis veetud. |
Oleks piisanud kui helpdeski see vana seeria nr. ette lugeda.
Telia võrgus saab ilma tehnikuta hakkama, enefiti omas tahavad tehniku saata, sest pole kindel kas sealt üldse signaal tuleb ja õige operaatori oma on.
|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
12.08.2024 17:34:22
|
|
|
Üldiselt soovitatakse tehnikut vanast heast vajadusest, kiu vedu kortermajakapist tuppa. Kuna tänapäeval on valmis kortermaju või maju kus on pesa toas ja signaal peal, siis saab ka ilma tehnikuta, esindusest ONT, Patch, vajadusel ruuter ja digiboks ja asjalik klient saab ise hakkama. Kui tead, et see nii on võimalik, saad esindusest küsida. PS. on ka neid maju kus valmis võrk tuleb tehnikul ikkagi keldris/kapis ühendada, sõltub võrgust. Sellisel juhul saad ise kodus seadmed paika ära panna ja kokkulepitud päeval tehnik laseb signaali peale. Ilma visiidi ja töötasuta.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
12.08.2024 17:55:02
|
|
|
Ma raiusin korduvalt, et just kuu tagasi sealt samast ontist nett veel tuli ja mul pole vaja midagi juurde paigaldada. Ikka saadeti inimene kohale...
Vanem meesterahvas siis pidi jalgsi viiendale korrusele ronima.
|
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
12.08.2024 17:56:11
|
|
|
Vanem meesterahvas siis pidi jalgsi viiendale korrusele ronima. |
|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
12.08.2024 18:09:04
|
|
|
Ma raiusin korduvalt, et just kuu tagasi sealt samast ontist nett veel tuli ja mul pole vaja midagi juurde paigaldada. Ikka saadeti inimene kohale...
Vanem meesterahvas siis pidi jalgsi viiendale korrusele ronima. |
Sina oled tädi Maali. Tehnik on jumal(tm).
/s
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
12.08.2024 18:25:32
|
|
|
|
Aga kaeba teliale, foorumis rantimine ei muuda midagi.
Sellepärast palutaksegi ONT'id maha ja kaabli otsa jätta, et kui ära kolitakse, ei peaks tehnikut saatma, vaid saaks kohe teenust kasutama hakata.
|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
12.08.2024 20:34:33
|
|
|
Mul pole kaevata midagi. Ma sain omale ühenduse kätte. Lihtsalt kommenteerisin, et mulle ei pakutud võimalust ilma tehnikuta asi ära teha, ehkki kõik eeldused selleks olid olemas.
|
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
12.08.2024 20:45:58
|
|
|
Aga asi on mäda, kui peale korduvat mainimist saadetakse tehnik ilmaasjata kohale.
Teised ootavad ei tea kaua tehnikut ja samal ajal saadetakse üks tühja tööd tegema.
|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|