Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  kuidas saavutada suurt ühte mahtu kõvaketastega märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
tabu
HV kasutaja
tabu

sõnum 26.07.2024 19:09:22 vasta tsitaadiga

https://www.ebay.com/str/theartofserver/SAS40xx-24Gb-SAS-4-PCIe-4-0/_i.html?store_cat=48578606012
tundub huvitav
https://www.ebay.com/itm/165798242237?epid=2254569496&itmmeta=01J3QWT36M96QTHTW97ZFCNX5S&hash=item269a5867bd:g:pRQAAOSwzlRjgT~5
see ka

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kaabakas
HV veteran
kaabakas

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 27.07.2024 13:50:28 vasta tsitaadiga

Longero, beats me, tüübil on 30k müüki ja 100% positiivne tagasiside, midagi on valesti:)

Eluea kohta ei tea arvata, nii 20 aasta jooksul, mis ma serverirauda ostnud olen, on üks võrkar ainult piduseks läinud. Või noh, kõvakettaid ikka on mõned läinud, need on rohkem kulumaterjal, kuigi serveriketta peale ma üldjuhul raha ei raiska. Päris mitmele masinale olen tööandjatele samamoodi ebayst hba kaardid ostnud, esimest ette juhtuvat vaadates tundub, et 2015 aastast saadik on töös olnud - ja see oli juba enne mind 5-10 aastat kasutuses olnud.

Ega mul serverite osas seda statistilist valimit liiga palju ei ole, mille pealt teadust teadust teha saaks, aga võrreldes tuhandete äriklassi lauaarvutitega, mis aja jooksul läbi on käinud, siis server siiski lihtsalt töötab kuni ajale jalgu jääb, aga lauakaid peab alati saja kohta üks-kaks varuks olema - ma küll lauakatel enam aastaid ninapidi juures ei ole. Kunagi sai lauakatele miskil põhjusel ordist? ostetud noname hiina kettakontraid, ja nendel oli hea kui enamus karbist välja võttes töökorras olid...
YMMV.

Longero
HV veteran

sõnum 29.07.2024 17:26:30 vasta tsitaadiga

Kuna siin käib arutelu ka Unraid üle. Kas Unraidil on ZFS ja snapshoti tugi v on ainult mingi aegunud mitteusaldusväärne plugin?
Kui ZFS on siis mida teha saab? Kas "triple mirror" on valikus? Midagi seal hädapärast oli ja lubati edasi arendada, aga vist jäi soiku icon_rolleyes.gif

tagasi üles
tabu
HV kasutaja
tabu

sõnum 29.07.2024 17:50:20 vasta tsitaadiga

kahjuks ei tea
olen confi teinud automaatselt xfs ja cash ssd on btrfs ja läksin ketaste lisamisega hoobu enam muuta ei saa ja ei tea kas tahangi
SKG on siin selles kauem surkinud vast oskab vastata

suur13
HV veteran
suur13

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.07.2024 19:46:34 vasta tsitaadiga

MergerFS (+ SnapRAID) ?
Kommentaarid: 189 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 176
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 29.07.2024 21:47:15 vasta tsitaadiga

ZFS pole proovinud, tuli kõvasti hiljem kui oma Unraidi püsti panin. Pole soovi näppida, kõik toimib veatult. ZFS eeliseid ei leiaks vist kasutust ka.
Mul data array endiselt XFS ja cache pool BTRFS ehk siis kunagised vaikimisi seaded.

Soovitan Spaceinvader One videosi vaadata.
Paremal playlistis on tal 11 ZFS teemalist videot. See kanal on ilmselt parim infoallikas YouTube-s Unraid teemal.
https://www.youtube.com/watch?v=lEupiLZIgpE&list=PL6MCtOroZNDCr7TgKEgYDD_5WPV75M2If

tagasi üles
Longero
HV veteran

sõnum 30.07.2024 04:00:33 vasta tsitaadiga

SKG, Möhh. Esimene video "ZFS on Unraid - Setting up a TrueNAS VM - PT1" https://m.youtube.com/watch?v=lEupiLZIgpE&list=PL6MCtOroZNDCr7TgKEgYDD_5WPV75M2If
tsitaat:
See video sisaldab sisu, mis kuulub sisuomanikule Starmedia, kes blokeeris selle teie riigis autoriõiguste tõttu

Teine video mängis küll. Aeg hiline, aga vaatan läbi mõnipäev need videod.

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  kuidas saavutada suurt ühte mahtu kõvaketastega mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.