praegune kellaaeg 05.08.2025 18:00:48
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
napoleon
Unknown virus

|
16.06.2024 14:12:05
|
|
|
Magic kirjutas: |
Parempoolsed lubasid tuua 10K võõrtöölist aastas, nii et nendega riigikogus ka ikka asja pole  |
Võõrtöölised pole ilmtingimata halb nähtus kui need on tõesti oskustöölised kes oskavad ja tahavad tööd teha mitte need "arstid ja advokaadid", kes paadiga Euroopasse pressivad.
Puht majanduslikult vaadates on nad kindlasti kasulikud - riik pole nende kasvatamise ja õpetamise peale sentigi kulutanud ja kohe hakkavad makse maksma. Eriti hea kui töötavad siin lühiajaliselt ja lähevad koju tagasi, sel juhul pole nad siis ka riigile kulu kui pensionile jäävad.
Igaks juhuks olgu öeldud, et ma mingi multikulti pooldaja pole ja hordide kaupa neid siin näha ei sooviks, aga 10k võiks mõistlik number olla kui meil endal tööjõust puudu on.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
16.06.2024 14:16:29
|
|
|
Ma olen kogu aeg mõelnud, miks see Kaja "lugege mu huultelt" nii kuradi tuttav tundub ja kus ma seda lugenud-kuulnud olen. Ja nüüd juhuslikult jäi silma
https://en.wikipedia.org/wiki/Read_my_lips:_no_new_taxes
tsitaat: |
"Read my lips: no new taxes" is a phrase spoken by American presidential candidate George H. W. Bush at the 1988 Republican National Convention as he accepted the nomination on August 18. Written by speechwriter Peggy Noonan, the line was the most prominent sound bite from the speech. The pledge not to tax the American people further had been a consistent part of Bush's 1988 election platform, and its prominent inclusion in his speech cemented it in the public consciousness. |
The line later hurt Bush politically. |
|
|
Kommentaarid: 732 loe/lisa |
   |
1 :: |
553 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
16.06.2024 14:51:50
|
|
|
napoleon kirjutas: |
Magic kirjutas: |
Parempoolsed lubasid tuua 10K võõrtöölist aastas, nii et nendega riigikogus ka ikka asja pole  |
Võõrtöölised pole ilmtingimata halb nähtus kui need on tõesti oskustöölised kes oskavad ja tahavad tööd teha mitte need "arstid ja advokaadid", kes paadiga Euroopasse pressivad.
Puht majanduslikult vaadates on nad kindlasti kasulikud - riik pole nende kasvatamise ja õpetamise peale sentigi kulutanud ja kohe hakkavad makse maksma. Eriti hea kui töötavad siin lühiajaliselt ja lähevad koju tagasi, sel juhul pole nad siis ka riigile kulu kui pensionile jäävad.
Igaks juhuks olgu öeldud, et ma mingi multikulti pooldaja pole ja hordide kaupa neid siin näha ei sooviks, aga 10k võiks mõistlik number olla kui meil endal tööjõust puudu on. |
paraku loo kirjutas tööjõuvahendaja, kes praktikas on selle alumise kõige madalama otsa vahendaja. Ehk omakasu kõrvad paistavad.
Muidu kõik õige jah.
käid teed selle sutsaka ära ja tagasi. Aga näe isegi siin paljunema hakanud
Betamax kirjutas: |
The line later hurt Bush politically. |
|
Teiste vigu pole hea korrata
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
greaper
HV kasutaja

|
16.06.2024 18:34:21
|
|
|
Alles jäävad koogutajad ja süsteemi kiitvad.
|
Siin olen ma nüüd 100% nõus, tõesti helmed on suutnud luua sekti, kus alles on jäänud ainult koogutajad ja süsteemi kiitvad mitte kõige kirkamad kriididid, seda oligi neil vaja, leia kari kergelt kohtlaseid, lisaks hunnik "zombie" liikmeid jaa klotsi tuleb, pereäri õitseb, "isemõtlejad" kiidavad kaasa ja perekonnal on põhimõtteliselt vaba voli teha, mis iganes tahavad, sekt on sekt, huvitav, kas mingi hetk ka see hullus lõpeb neil mürgi joomisega vms, ,saab inglitega lendama minna ja puha
_________________ Psychologists usually attribute belief in conspiracy theories to a number of psychopathological conditions such as paranoia, schizotypy, narcissism, and insecure attachment, or to a form of cognitive bias called "illusory pattern perception". |
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
excalibur
HV Guru
|
16.06.2024 20:51:59
|
|
|
Räägib vend, kelle teadmised opositsioonist piirduvad ainult selles, mida delfi kirjutab. Kui sõna varro kuuled siis kangastub ajakiri vahitorn ja tom finlandi voodipesuga automaatselt omale voodisse ja kui keegi peaks veel teada saama, et sa vastaspoole arvamust mis iganes kanalist uurid siis oled putinist ja ketser. Sa vist rääkisid siin millalgi seda juttu, et info peaks olema ikka laiapõhjaline, err, cnn, delfi jne. aga uhuuusse pole mõtet süveneda(me kõik teame mida selle all mõeldakse, lamemaalased, alkaida, mein kampf, obejktiiv, uued uudised. Laiapõhjalisus täiel rindel.
Ma ei viitsi pikemalt kirjutada, ma juba tean mis bumeraang mulle tagasi keerutatakse kohe.
Uskumistest ja cultidest ma üldse ei räägiks. Kellel iga nädal uus lipuke ja jura fb oma molliga koos, alles see oli kui usuti, veerpalu, teadust, apteekreid, faucit jne ja kui sa ei usknunud siis oi oi oi
Kellel võõrutusnähud liiga väljakannatamatuks lähevad või usk ei luba alternatiivi (uhuu) lugemisest siis soovitaksin alustada, Kivisildniku rasvases huumorivõtmes kokkuvõtteid lugeda, äkki sellises vormis lugemine aitab puzzlet rohkem kokku panna.
|
|
Kommentaarid: 316 loe/lisa |
   |
5 :: |
4 :: |
262 |
|
tagasi üles |
|
 |
degrass
HV kasutaja

|
16.06.2024 21:03:46
|
|
|
excalibur, sektidega on see häda, et gurud kipuvad sekti liikmeid ja sekti vara kuritarvitama. Järgmine kord, kui Martin sulle keelt k6rva ajab, ole palun valvas,
_________________ All it took was for a lot of seemingly decent people to put the wrong person in power, and then pay for their innocent choice. |
|
tagasi üles |
|
 |
630
HV kasutaja
|
16.06.2024 21:10:06
|
|
|
https://epl.delfi.ee/artikkel/120301014/martin-herem-kaitsevael-on-vaja-otsuseid-ja-ei-on-ka-otsus
Aina imelikumaks see absoluutne miinimum, mis tarvis läheb - muutub. Nüüd siis juba pole enam miinimum, vaid
"Otsustasime teha kõrvalseisjale arusaadava ja avalikult kasutatava rehkenduse, tuues välja laskemoona tüübi ja koguse, mis võimaldaks meil vältida Ukraina olukorda, võib olla heidutaks Venemaad ning oleks eeskujuks liitlastele."
Ehk siis, tegemist pole mitte mingi miinimumiga, vaid ühe (nii nagu see läbi kõlanud on ka korduvalt juba) kaitsekava täitmise (Eesti või Balti, ei tea - kaitsekava) täielikult Eesti peale võtmine.
Paneme korra siis veel ..eelduslikult siis võhikliku? Kalmuse artikli -
https://epl.delfi.ee/artikkel/120300718/sojaraport-venemaa-toob-krimmi-appi-voimsa-prometheuse-usa-uued-sanktsioonid-panid-venelasi-rublasid-dollariteks-vahetama
"Eestis on aga hakanud omaette elu elama arv 1,6 miljardit eurot, sest just nii palju olevat vaja raha, et laskemoona osta. Mind pani eriti imestama info, et see arv olevat paika pandud juba eelmise aasta keskpaiku, sest vahepealse aastaga on toimunud Ukraina sõja sõjapidamises täiemahuline droonirevolutsioon ja see jätkub."
"Me oleme niigi oluliselt suurendanud kaitsekulutusi, aga kui me paneksime nüüd ülisuure summa ainult laskemoona alla kinni, välistaksime selle raha kasutamise uues reaalsuses tekkivate väljakutsete lahendamiseks.
Kui me paneksime ülisuure summa ainult laskemoona alla kinni, välistaksime selle raha kasutamise uues reaalsuses tekkivate väljakutsete lahendamiseks.
Ka on laskemoona ostmine majanduse jaoks halvasti kulutatud raha, sest see ostetakse sisse ning lisakasu ühiskond sellest ei saaks, samas näiteks kohapeal droonisüsteeme arendades jääks raha riiki ja tekiks kompetents.
Ja siis tekib ikka küsimus, et kas pole mõistlik liitlastega neid plaane uuesti arutada, mitte kinnisilmi ostma minna - kusjuures, ma pole numbreid näinud, ega tegelt ei tea ka, aga eelduslikult on hinnad taevas ja reaalsuses ei saa me ikka suurt midagi jätkusuutliku selle 1,6 mld eest.
Niipalju kui läbi on käinud, siis jutt on sellest, et suudaks ära hoida hetkeliselt invasiooni, kui see toimuks samadel tingimustel, mis Ukrainas. Kui see algaks teisiti - nagu siis õhku on visatud, massiivse raketirünnakuga (meie ladudele?) või roheliste mehikestega või ükskõik kuidagi teisiti, aga pole
target pointe Venemaal - siis oleme kohe kuses.
Jutt ei käi mingist strateegiast, vaid lihtsalt ühe kaitseplaani (ründevektori) täitmise kogu kulu meie peale võtmisest, nagu Herem ütleb, et "olla eeskujuks", mitte pole see enam Salmi halatud, absoluutne miinimum, hädavajalik.
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
16.06.2024 21:34:20
|
|
|
Hiid kirjutas: |
veel üks nishikas.
mina ei usu, et neil lootust on. Aga ehk proovima peab  |
miks nišikas?
isamaa ja ekre tulemused näitavad, et sellel maailmavaatel on toetajaid küll. isamaa on isamaa ja ekre on puhas opositsioonis lämisemise erakond (mida helme nüüd ikka väga konkreetselt ka nii väljendas).
see osa ekre toetajaskonnast, kes tahaks mingil kujul ja määral oma vaadete realiseerimist näha valiks vabalt erakonda, kes esindab sama maailmavaadet kuid on parketikõlbulik ja koostöövalmis. et see lähenemine töötab, võib näha isamaa pealt, kellel erinevalt deklareeritust on päris maailmavaatega kehvasti.
jah, selline "lahjem paremäärmuslik" erakond tõmbaks kindlasti ära isamaa toetajaskonda aga helme jätab targu märkimata, et kindlasti ka märgatava osa ekre toetajatest.
iseasi, kas seltskond erakonna valmismeisterdamisega hakkama saab. selles osas on helmel õigus, et see on suur töö (natukene huumori võtmes muidugi oli ekre ju kaaperdatud olemasolev erakond) aga tegelikult on see uut erakonda planeeriv seltskond ka poliitikas juba kogenud ja oma olemasoleva toetajaskonnaga. maha ma neid kindlasti ei kannaks. ja nišikaks ei peaks - potentsiaali on ja palju.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
viimati muutis londiste 16.06.2024 21:45:52, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
degrass
HV kasutaja

|
16.06.2024 21:36:38
|
|
|
ERR kirjutab: Herem: olen laskemoona arvutustest rääkinud poliitikutele juba veebruaris
https://www.err.ee/1609372895/herem-olen-laskemoona-arvutustest-raakinud-poliitikutele-juba-veebruaris
"Kindlasti ei sa öelda, et Eesti kaitseväel ei ole täna üldse laskemoona. Samuti ei saa öelda, et poleks tehtud enneolematuid samme olukorra parandamiseks. Kuid kindlasti ei saa öelda selles ja eelmistes valitsustes asjasse puutuvates valdkondades tegutsenud poliitikud, et laskemoona puudus tuli uudisena aastal 2024. Ammugi ei saa seda väita viimastel aastatel reservi läinud kaitseväelased," ütles Herem. |
Kui k6ik teavad aastaid, et laskemoona on juure vaja, siis misk äkitisi kogu see meediakajastus? Viimase viie aasta jooksul on k6ik suuremad erakonnad vähemalt korra valitsuses olnud, mis nüüd järsku teistmoodi on?
_________________ All it took was for a lot of seemingly decent people to put the wrong person in power, and then pay for their innocent choice. |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
16.06.2024 21:54:37
|
|
|
herem ütleb, et hoidke nüüd natukene oma hobuseid. ja kinnitab, et juuni (2024) algusest on saanud konkreetsetest plaanidest rääkida.
olgu selle valitsuse toetusega kuidas on aga see praegune skandaal on ikka kuradi vale asi, millega hakata poliitilisi punkte püüdma ja ajakirjandusel klikke korjama.
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
greaper
HV kasutaja

|
16.06.2024 23:43:25
|
|
|
Räägib vend, kelle teadmised opositsioonist piirduvad ainult selles, mida delfi kirjutab. Kui sõna varro kuuled siis kangastub ajakiri vahitorn ja tom finlandi voodipesuga automaatselt omale voodisse ja kui keegi peaks veel teada saama, et sa vastaspoole arvamust mis iganes kanalist uurid siis oled putinist ja ketser. Sa vist rääkisid siin millalgi seda juttu, et info peaks olema ikka laiapõhjaline, err, cnn, delfi jne. aga uhuuusse pole mõtet süveneda(me kõik teame mida selle all mõeldakse, lamemaalased, alkaida, mein kampf, obejktiiv, uued uudised. Laiapõhjalisus täiel rindel.
Ma ei viitsi pikemalt kirjutada, ma juba tean mis bumeraang mulle tagasi keerutatakse kohe.
Uskumistest ja cultidest ma üldse ei räägiks. Kellel iga nädal uus lipuke ja jura fb oma molliga koos, alles see oli kui usuti, veerpalu, teadust, apteekreid, faucit jne ja kui sa ei usknunud siis oi oi oi
Kellel võõrutusnähud liiga väljakannatamatuks lähevad või usk ei luba alternatiivi (uhuu) lugemisest siis soovitaksin alustada, Kivisildniku rasvases huumorivõtmes kokkuvõtteid lugeda, äkki sellises vormis lugemine aitab puzzlet rohkem kokku panna.
|
No tubli Ise mõtlesid, või saite kongressilt memo?
Ehk siis, tegemist pole mitte mingi miinimumiga, vaid ühe (nii nagu see läbi kõlanud on ka korduvalt juba) kaitsekava täitmise (Eesti või Balti, ei tea - kaitsekava) täielikult Eesti peale võtmine.
|
Selle lausega meenus Salmilt selline jutt https://www.err.ee/1609269420/salm-euroopa-peab-votma-ukraina-toetamisel-senisest-suurema-rolli , kust siis tsitaat "Salm ütles, et kui USA ei soovi Ukraina võitu rahastada, peab seda tegema Euroopa. "Ja kui Euroopa mingisugusel põhjusel ei soovi, siis peame seda tegema meie. Nii lihtne see ongi. Ja seda see eksistentsiaalne oht meile tähendab," ütles Salm."
_________________ Psychologists usually attribute belief in conspiracy theories to a number of psychopathological conditions such as paranoia, schizotypy, narcissism, and insecure attachment, or to a form of cognitive bias called "illusory pattern perception". |
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
17.06.2024 09:00:52
|
|
|
630 kirjutas: |
"Me oleme niigi oluliselt suurendanud kaitsekulutusi, aga kui me paneksime nüüd ülisuure summa ainult laskemoona alla kinni, välistaksime selle raha kasutamise uues reaalsuses tekkivate väljakutsete lahendamiseks.
Kui me paneksime ülisuure summa ainult laskemoona alla kinni, välistaksime selle raha kasutamise uues reaalsuses tekkivate väljakutsete lahendamiseks.
Ka on laskemoona ostmine majanduse jaoks halvasti kulutatud raha, sest see ostetakse sisse ning lisakasu ühiskond sellest ei saaks, samas näiteks kohapeal droonisüsteeme arendades jääks raha riiki ja tekiks kompetents." (Kalmus) |
Pole see ka nii üheselt lihtne. Rumal mürsk on normaalse hoiustamise korral kasutatav ka 30a pärast tootmist, drooninduses toimub korralik areng juba 3 aastaga ja kui selle ajaga ära tarbimiseks ei lähe, on ladu täis kallilt sisseostetud, kuid kiirelt amortiseerunud kraami, mida võibolla ei saagi enam tõhusalt kasutada. Kered/raamid ja mootorid ehk on ka 10+ aastat ok (kui tõhusa disaini suunad oluliselt ei muutu), elektroonika (sh kaamerad), tarkvara, akud vananevad paraku kas siis füüsiliselt või moraalselt kiirelt. Akusid oleks vaja ilmselt eraldi hoiustada ja regulaarselt hoolduslaadimisi teha. Mingi hetk utiliseerida ja uued sisse osta. Elektroonikat ja softi uuendada nagu hävituslennukitel. Pikas perspektiivis ilmselt mõistlik välja arendada NATO standardiga droonid erinevates "kaliibrites" ja otstarbega - kõrge resoga kaameraga pikalt ja kaugele lendav luuredroon on näiteks midagi hoopis muud kui nö rallidroonid, mis vaid ühe missiooniga piirduvad. Olemuselt on droon tegelikult ka iga juhitav rakett. Nimetuse peamiselt quadkopterile kaaperdamine ei muuda asja sisuliselt. Ja sellega hetkel oleme käsitlenud vaid lendavaid droone...
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
bugbrake
HV kasutaja
|
17.06.2024 10:54:17
|
|
|
Samas ei saa öelda, et kaitsesse pole raha suunatud, seda on sinna ikka ohtralt juurde pandud. Salm andis lahkumis avalduse sisse 27 mai (Pevkur nii raadios väitis) siis ta ju ei lahku selle pärast, et nüüd ja kohe 1,6 miljardit juurde ei saa päeva pealt. See otsus on tal juba ammu tehtud, mis iganes põhjustel siis. Riigikaitsekomisjonis on seda arutanud (ja seal on kõikide erakondade esindajad) aga nemad ei otsusta, et nüüd homme saate 1, 6 miljardit eurot. Mina arvan, et Kusti Salm oleks pidanud vähem paanikat külvama ja mitte püssi põõsasse viskama. Hetkel jääb küll mulje (kui ei süvene), et kui seda 1,6 miljardit homseks ei saa siis võime juba kohe alla anda ning Eestile kriipsu peale tõmmata. Selge on see, et seda 1,6 miljardit lihtsalt sõrme nipsust homseks kaitseväe arvele ei ilmu.
Samas on mul ka Heremi sõnad meeles, et kaitseväel ei ole kunagi raha palju alati on midagi mida annaks täiendada, uuendada jne. Ehk kõik raha mis tuleb saab ära kulutatud ja jääb puudugi.
Tehku avalik konto kuhu inimesed saavad vabatahtlikult kaitseväele raha annetada. Kes tahab see annetab/maksab. Ei pea ootama millal ja kuidas poliitikud lõpuks otsustavad.
_________________ Alati teadke, et kuulujutte mõtlevad välja vihkajad, levitavad lollid, aga usuvad idioodid. |
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
17.06.2024 11:10:58
|
|
|
bugbrake kirjutas: |
Samas on mul ka Heremi sõnad meeles, et kaitseväel ei ole kunagi raha palju alati on midagi mida annaks täiendada, uuendada jne. Ehk kõik raha mis tuleb saab ära kulutatud ja jääb puudugi. |
kas see oli herem või mõni muu kõrge kaitseväelane aga on muigega väljendunud umbes nii, et neil on vähemalt põhimõttelisel tasemel olemas plaanid ja olulisuse järjekord üsna suvalise eraldatava kaitseinvesteeringute summa jaoks. a la saavad 100 miljonit, ostavad laskemoona, saavad 500 miljonit, ostavad soomukeid või misiganes too hetk järgmine oli, saavad miljardi, loovad mingi järgmise uue võime (keskmaa õhukaitse?) jne. ehk siis vajaduste ja prioriteetide nimekirja puudumise taha see ei jääks. ja eks see olegi õige.
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
17.06.2024 11:33:30
|
|
|
bugbrake kirjutas: |
Tehku avalik konto kuhu inimesed saavad vabatahtlikult kaitseväele raha annetada. Kes tahab see annetab/maksab. Ei pea ootama millal ja kuidas poliitikud lõpuks otsustavad. |
Absoluutselt!
Aga siis peaks olema ka mingid käegakatsutavad tõendid, et see raha läheb otse kuhu vaja, ja seal vahel mingisugust Lehtme või Laupmaa juhitud sihtasutust ei asu, mis kõik laekuva oma tasku sihib.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
bugbrake
HV kasutaja
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
-Koppel-
Kreisi kasutaja

|
17.06.2024 13:30:04
|
|
|
Stoicescu räägib jumala loogilist juttu. Praegu tõesti vastuseid ei ole, et mida Kusti Salm siis taotles ja kustkohast pärineb see 1,6 miljardi number.
Mul tundub nagu tahetakse Partioti süsteemi siia osta.
Tööga hõivatute arv (69,2 % * rahvaarv 1 374 687 = 951278 inimest.
Rahvaarvuga jagatuna 1164 € näkku.
Töölkäivate inimeste arvuga jagatuna 1682 € näkku.
See ei ole ju kommiraha.
2024 kaitsekulude eelarve oli 1,3 miljardit. (https://www.riigikogu.ee/fookusteemad/2024-aasta-riigieelarve-eelnou/)
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
17.06.2024 13:34:10
|
|
|
Jaga see see 10 aasta peale ära, siis teeb see kuus 14€. Isegi kui teist samapalju tuleb intressi maksta siis on ikkagi summa 20..30€ vahel kuus.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
somnambuul
HV veteran
|
17.06.2024 13:39:05
|
|
|
See pole iga-aastane lisakulu. Ma ühes teises teemas ka kirjutasin, et seda peaks selgemat väljendama, et see on ühekordne lisakulu või siis korduv ca 10-15 aasta tagant. Lihtsalt kui me tahame kõike kohe ja korraga, siis me peame selle summa korraga välja käima. Võlakiri oleks ilmselt hea variant selle rahastamiseks.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
17.06.2024 13:51:05
|
|
|
-Koppel-, töötavaid inimesi on eestis 700k. veidi see number kõigub aga mitte palju.
https://www.stat.ee/et/avasta-statistikat/valdkonnad/tooelu/tooturg/toohoive-maar
tt330: 15-aastaste ja vanemate hõiveseisund
hõivatute arv, tuhat / kokku / 15 kuni 74 aastat / 2023 - 694,6
summa teeb ~2300€ näkku.
selle suts alla 4% intressiga, mida eesti viimati laenas on laenuintressid sellise summa pealt näkku 90€ aastas.
-Koppel- kirjutas: |
2024 kaitsekulude eelarve oli 1,3 miljardit. (https://www.riigikogu.ee/fookusteemad/2024-aasta-riigieelarve-eelnou/) |
https://www.riigiteataja.ee/akt/106062024006
vahepeal on lisaeelarveid tehtud.
kulud 1 111 458 ja investeeringud 454 048. kokku 1 565 506.
...aga mina ei saa kunagi suureks!
viimati muutis londiste 17.06.2024 13:54:38, muudetud 1 kord |
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
17.06.2024 13:54:32
|
|
|
somnambuul kirjutas: |
See pole iga-aastane lisakulu. Ma ühes teises teemas ka kirjutasin, et seda peaks selgemat väljendama, et see on ühekordne lisakulu või siis korduv ca 10-15 aasta tagant. Lihtsalt kui me tahame kõike kohe ja korraga, siis me peame selle summa korraga välja käima. Võlakiri oleks ilmselt hea variant selle rahastamiseks. |
See pole ka ühe aasta/eelarve lisakulu. Summa jaguneb ära lähiaastate peale (tõenäoliselt 3-5 aastat) vastavalt lepingutele ja tarnetele. Üldistades - see 400-miljonit "küüru" millele asendust vaja kataks lähiaastate vajaduse suuresti ära. Küürule nagunii hetkel katet (veel) pole aga seda tühistades (või siis edasi lükates) poleks vajadust leida 0.8-1 miljard lisatulu vaid kõigest umbes pool sellest.
Lükates rohehulluse samamoodi 4-6 aasta kaugusele (ja prioritiseerides kaitset!) väheneks puudu olevad summad veel sadade miljonite jagu ning oskusliku finantsjuhtimise korral puuduks tegelikult vajadus lisamaksudeks või oleks see oluliselt väiksem (ideaalis maksutõusud + käped ja 1.6 miljardi asemel suunaks rohkem kaitsele - laskemoonale lisaks vaja nii piiri tugevdata kui maakaitset arendada, evakuatsiooniplaanid ja muu taoline mudru vajaks kah järele aitamist).
Lihtsalt hetkel on poliitikud jubedalt oma "lubadustes" kinni ega soovi näha suuremat/pikaajalisemat pilti. Selle küüru ja igasuguste kliimateemade edasilükkamine 5-6 aastat ei põhjusta suuremat probleemi (kui siis vaid populaarsuse kadu aga oskuslikult prioriteetidele mängides ja inimestega suheldes annaks selle hoopiski populaarsuse tõusuks keerata, lihtsalt see on keerulisem ja nõuaks tööd mitte niisama vegeteerimist).
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
degrass
HV kasutaja

|
17.06.2024 13:58:51
|
|
|
somnambuul, kas ei oleks siis m6istlikum Kaitsekulutusi kohe näiteks 5% peale SKP t6sta? Kui plaan on soetada suuremal arvul ATACMS jms, siis tegemist on ju püsikuluga. Neid peab kusagil hoidma, hooldama ja mingil hetkel nad aeguvad (tuleb uued osta).
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 468 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
-Koppel-
Kreisi kasutaja

|
17.06.2024 14:02:19
|
|
|
londiste, tänud vigadele viitamast. Arvasin, et statistikaameti hõivatute protsent rahvaarvuga korrutades on juba töötajate arv. Aga see protsent on siiski tööealisest elanikonnast võetud mitte kõikidest elanikest võetud.
Sisuliselt soovis Kusti Salm kaitse-eelarvele ühekordselt teist samapalju juurde. Midagi võiks justkui saada ju selle olemasoleva eelarvega ka soetada. Ega me päris püksata ka ei ole.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
17.06.2024 14:16:08
|
|
|
-Koppel- kirjutas: |
Stoicescu räägib jumala loogilist juttu. Praegu tõesti vastuseid ei ole, et mida Kusti Salm siis taotles ja kustkohast pärineb see 1,6 miljardi number.
Mul tundub nagu tahetakse Partioti süsteemi siia osta.
Tööga hõivatute arv (69,2 % * rahvaarv 1 374 687 = 951278 inimest.
Rahvaarvuga jagatuna 1164 € näkku.
Töölkäivate inimeste arvuga jagatuna 1682 € näkku.
See ei ole ju kommiraha.
2024 kaitsekulude eelarve oli 1,3 miljardit. (https://www.riigikogu.ee/fookusteemad/2024-aasta-riigieelarve-eelnou/) |
Aga vaata asja teistpidi. Suurem osa elab isiklikul elamispinnal, olgu see siis laenuga ostetud, päritud või peale taasiseseisvumist erastatud. Kui tibla selle nüüd puruks pommitab, siis seda kahju ei kata kindlustus ka ja see kahju on ikka päris suur.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|