SKG, selgita kuidas see töötab kui ostad lambi vennalt 2nd hand plaadi?
Kõige pealt pead sa leidma venna kes müüb mängu mida tahad sinu lähedal kuskil, siis peate oma graafikud sünkima, siis kokku saama, et plaat üle anda. Kus see mobiil siin mängu veel tuleb?
Või sa räägid ikka olukorrast, kus sa ostad võtme mõnest poe laadsest kohast?
Foxxx, piramine on sama kasulik tootjale kui 2nd hand market. Aga kui me juba räägime igast huvitavatest viisidest kuidas mängu hinda alla tulla, siis sama hästi võiks ju pc peal päriselt pirada? Vahet ei ole ju. Tootja saab ikka 0 eurot päeva lõpus.
Või siis, miks mitte Steamis teha family share kuni 5 inimesega ja jagada mängu hind ka 5- ga? Ma ei tea kas kõik 4 inimest saavad offline mänge samal ajal mängida, aga online mänge saab mängida 1 korraga, see piirang on muidugi. 1 inimene saab online ja 1 offline paralleelselt mängida küll; vähemalt mingi aeg tagasi oli see nii, pole hilja-aegu testinud. Teistpidi, kuna konsooli puhul ka, saab ikka mängida selle plaadiga siis kui plaat sinu käes on ,siis saab family share'is sama moodi teha korda mööda nö.
Lisaks veel, kui sa ka tegeled igapäevaselt sellise hangeldamisega, siis päeva lõpuks on sinul nimel ainult viimane mäng, mida parasjagu omad. Paljud ei oleks sellega nõus.
Panen oma posti hindade jne-ga siia, sest ma kahtlustan, et seda läheb veel vaja:
Aeron kirjutas:
Foxxx kirjutas:
Aeron, Mäng tundub Sinu kirjelduse järgi nii keskpärane, aga samas paistab, et Sa ootad juba järgmist.. tundub väga vastandlik kirjeldus.
Minu kirjelduse järgi on see mäng 8/10st, see on ikka arvestatavalt üle keskpärase. Lihtsalt nendele müütidele, mis varemalt minuni oli jõudnud nagu see oleks game of generations või best thing since sliced bread - vähemalt minu jaoks - ta ei vasta. Küll aga ootan põnevusega, et saan seda VR-is proovida, kuna see äkki tõstab kogemuse taset natuke. Lisaks, olen ka kuulnud, et lost legacy olla parem kui main game. Eks saab näha.
Mis nüüd puutub sellesse teemasse siin ja sinu viimasesse posti hindade jne osas, siis asi on väga lihtne.
Sa võiks ükskõik mida PC-ga teha. Võid teha odavalt või kallilt, kasutatult või uuelt, aga päeva lõpus, vähemalt kui tahad TCO-st rääkida, siis peab rääkima sinu kui mänguri eelistustest ja see paneb paika, kumb platvorm soodsam on.
Nagu ma arvutasin, 7 aasta peale 1500 € pc teenib ennast tasuta MP ja 15-30% odavamate mängu hindade tõttu tagasi umbes 5 aasta peal , kui osta iga kuu üks täis hinnaga mäng. Napkin maths: PS5 - 500 + 60*60 = 4100 € ; PC - 1500 + 60*40 = 3900 €.
Eks ise tead palju kallima või odavama pc ehitad ja mitu mängu kuus ostad ja tee sellest omad järeldused raha osas.
Sortimendi osas pole enam ammu millestki rääkida.
Pildikvaliteedi osas ka pigem mitte.
Kui x-play populaarsemaks muutub siis on veel raskem leida põhjust konsooli osta.
Kuna mul oli aega parajasti ,siis vaatasin veel hindu ja tasuvust:
* palun ärge enam, kui ise pole kontrollinud tulge väitma, et mängude hinnad on kuidagigi võrdsed. Ei ole. Iga vähegi tuntum reliis on pc peal oluliselt odavam. Mingid üksiku no-name indi leidsin, mis oli 2.5% soodsam ps5 peal, aga no idea mis mäng see oli, nii ei hakanud seda ühte erandit sisse tooma tabelisse.
Päeva lõpus sõltub kõik sellest, kui palju sa mänge ostad; vähemalt hinnast rääkides.
Hinnavahe tundub 7a peale selline,et ilmselt vool sööb sellest suure osa ära. TCO-st rääkides.
Sellegi poolest oled sa 7 aastat mänginud suuremat hulka mänge ja parematel sätetel.
_________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!|
Ja mis puutub stuudiote kinni panemisest ja koondamisest. Sa võibolla oled kuulnud sellist maagilisest asjast nagu majandusest, see on hetkel languses ja kõik ärisektorid koondavad.
Valjavõte Playstationi EULAst:
tsitaat:
You must not resell either disc-based games or digital games, unless expressly authorised by us and, if the publisher is another company, additionally by the publisher.
Seega sa tegeled illegaalse müügiga.
Sa oled ju siin kõikidest kõige targem ja tõesti ei saa aru? Piraatlus ongi see, kui üks ostab mängu ja näiteks 10 järgmist selle plaadi ostjat mängivad seda mängu mänguloojale sentigi maksmata. 10 korda edasi müüdud plaat tähendab seda, et mängulooja sai tasu ainult esimese ostja käest, ülejäänud mängivad seda mängu mänguloojale sentigi maksmata. Näiteks Steam on selles asjas palju ausam, sa ei saa oma mängu edasi müüa, et raha tagasi saada. Majanduslanguse kaela võib kõike ajada, aga tõele otsa vaadates jääb see raha mänguloojatel saamata ja see on kohe kindlasti üks Sony majandusliku languse põhjuseid. Asi on selles, et tänapäeva mängude tegemine on kordades kallim kui PS2 ajal ja moraalitu loogika "üks ostab, kümme mängivad" jätab mänguloojad väga suurest osast sissetulekust ilma. Tulemus on selline - töötatakse mingi aeg kahjumiga ja päeva lõpuks pannakse stuudio kinni. Nii tark nagu sina saab ju nii lihtsast asjast aru. On ju nii? _________________ Lugupeetud AHV, enne kui vaidlema hakkad, mõtle hästi järgi, kas see ikka on tark mõte...
Aeron, Seleta palun pikemalt kuidas piramine ja ühest mängust piiramatu arvu samaaegselt kasutatavate koopiate loomine on samasugune kui, et ma ostan mängu ja püsivalt on kasutusel ainult 1 litsents? Kuidas kasutatud riistavara ostu puhul oled Sa tootjale kuidagi kasulik? https://store.steampowered.com/promotion/familysharing töötab 1 kasuta korraga libary kohta. Kui Sa muidugi oled valmis iga oma libaryt mingi suvakaga jagama, siis, ega vist pikemalt pole midagi rääkida PSi peal on muidu ka võimalik rohkem kui üks konto luua konsooli kohta.
Miks ma peaks tegelema igapäevaselt selle hangeldamisega? Paned müüki, keegi ostab ära, halvemal juhul loobid õhtul poodi minnes Smartposti. Enamik mängude puhul mul lihtsalt puudub igasugune huvi seda säilitada pärast selle läbimist. Keegi ei ütle, et ma ei võiks mingi piiratud koguse mänge ka pikemalt oma käes hoida. Ma olen näiteks edukalt niimoodi Call of Dutysid ostnud, mille väärtus langeb väga aeglaselt.
Aga viimase info valguses on konsool siis odavaim platvorm.
Vondur, Kehv lugu, aga ometigi nii Sony kui MS ei liiguta lillegi, et kuidagi piirata selle müüki. Ilmselt see läheb samasugusesse halli kategooriasse nagu need varastatud krediitkaartidega ostetud litsentsid mida Allkeyshopid jms müüvad.
Vondur, Kehv lugu, aga ometigi nii Sony kui MS ei liiguta lillegi, et kuidagi piirata selle müüki. Ilmselt see läheb samasugusesse halli kategooriasse nagu need varastatud krediitkaartidega ostetud litsentsid mida Allkeyshopid jms müüvad.
See plaat mille sa kusagilt järelturult ostad, võib olla samuti varastatud, või ostetud varastatud kaardiga, sa ei tea seda ja antud juhul on varastatud plaadi ostmine isegi hullem kui kusagilt OEM võtme ostmine, sest sa saad seda plaati edasi müüa. Allkeyshoppidest ostetud OEM võtit sa kasutatult edasi müüa ei saa, kui siis ainult koos rauaga. See, et kui Sony ja MS midagi ei tee, pole mingi vabandus piraatimiseks. Terve hunnik torrentisaite on juba aastakümneid lahti. Kas sinu loogika järgi on sul täielik õigus sealt ISOsid tasuta tõmmata, sest keegi ei piira sinna ligipääsu? _________________ Lugupeetud AHV, enne kui vaidlema hakkad, mõtle hästi järgi, kas see ikka on tark mõte...
Vondur, Aitäh, et mu teooriat kinnitasid, ongi, täpselt samamoodi hall ala.. järelikult on kõik hästi
Aga Sa tee proovi, kirjuta Sonysse murelik kiri, et Game tegeleb piraatlusega kuna ei järgi EULAt, vaata kas pannakse kinni Torrentisaitide puhul on omanike või vastutaja leidmine pisut keerukam ma arvan, Game poe kontakti leidmisega ei ole Sonyl probleeme. Sulgemise ja vastutusele võtmise osas, näed, siin on isegi veidi lugemist, https://en.wikipedia.org/wiki/The_Pirate_Bay_trial ma ei oska Su vanust pakkuda, võibolla oled Sa liiga noor, et mäletada thepiratebayd.
Karm reaalsus on, et jah, tehniliselt tahaksid nii Sony kui ka MS piirata seda, aga kuna viimane kord kui MS seda proovis, siis ei saanud just parimat vastukaja, seega see on jäetud täpselt nii nagu on, ehk siis kodurahu huvides ei ole seda puutuma keegi läinud.
Kuna see on sellises hallis alas lubatud, siis on see konsooli poolele pluss. Seega kogu teooria selle ümber, et konsool on kulukam ei päde.
Foxxx, no offence, aga kas sa ole veidi tihke?
Average gameri kulutused on ka juba minu poolt kirja pandud ja need on suht uniform, nii palju kui ma aru saan ja langevad üsna hästi kokku minu toodud tabelitega.
Ainuke küsimus, mis on alles jäänud küsida ongi, et kes mida selle ca 1000 € eest uus siis täpselt saab?
Siin ei ole mingi teoreetiline use case, on lihtsalt tuimalt keskmise kasutaja kulu välja toodud ja fact of the matter is, et sellise kulukategooria juures, saab PC gamer lihtsalt rohkem.
Sina individuaalselt võid teha mis tahad muidugi, aga see ei muuda seda, mida maailmas inimesed teevad.
Also, enne kui sa hakkad eelmise tabeli ja all pool viidatud tabeli vahelisi erisusi esile tooma, märka palun, et minu eelmise posti puhul ma võtsin päris mängu hindade keskmised vs mingi tunnetuslik (ja nagu välja tuli väga pessimistlik) number allolevas tabelis.
Viimaks imetlen sinu vaimset paindlikkust. Sa pole tegelt nii tihke midagi, aga kui vaja on piraatidele näpuga näidata, siis on PC ja emulatsiooni suunas näpp kohe kiiresti püsti, kui vaja on vaadata peale ilmselgelt devi kahjustavale tegevusele, siis on viide jokk skeemile ja jääb veel õigust ülegi. Cute.
Kokkuvõtvalt, keskmine millenial kulutab ca 1000 € kuus, valdav osa mängundusest on digitaalne*, enamik konsooli mängijaid maksavad ca 70% per mäng rohkem ja 7 aaasta jooksul nad kas mängivad vähem mänge ja on heal juhul nautke plussis eelarveliselt või mängivad palju mänge ja on korralikult miinuses vs keskmine pc gamer kes mängib sama eelarve juures oluliselt suuremat hulka mänge ja tõenäoliselt paremate sätete/pildi jne-ga. Ja seda kõike arvesse võtmata seda, et pc paljudel puhkudel on töö ja muidu ka kasulik vahend mille soetamise kulu saab nendel puhkudel veel omakorda langetada.
eShelobik, mina pole ka average gamer ja selle pärast ma neid numbreid laest ei võtagi.
Millenialid kulutatavad 1032 usd per aasta, see on mõõdetud fakt, mitte minu fantaasia.
Ainuke küsimus, mida küsida on ,et mida sa siis saad ühe või teise platvormi peal selle ca 1000 USD-ga aastas...
Spoiler
Aeron kirjutas:
Ei tea jah, mulle pole see kunagi puhtalt seetõttu meeldinud, et ma ei taha, et mul oleks palju kontosid.
Mis ma siis teen - iga kord sõbralisti uuesti jne. Ja palju neid kontosid siis tekib? 10? Lõpuks 100? See oleks jabur minu jaoks, aga vb kui tahad mignit ühte mängu mängida ja ainult selle jaoks? Ei tea.
average gamer spends about $76 a month on their hobby, or $912 a year. Millennials spend even more than the average gamer overall: $86 per month, or $1,032 a year. Average Gen Z gamer spends $80 monthly, or $960 yearly
Huvitav, kuidas see statistika on kogutud samas. Kas see on mingi a la 10 aasta jooksul keskmine koos raua hindadega või on see lihtalt jooksvad kulud platvorm välja jättes? Millegi pärast arvan, et see on kõik kulud mis on gaminguga üldse seotud lihtsalt ära jagatud mingi perioodi peale. Kahju, et detailsemat infot pole..
Toksisin natuke numbreid kokku nende arvude pealt.
Suht ok on olla pc gamer. Teine asi mis pani mõtlema on, et 1000/84=12 € kuus. See on see raha mille eest kuus saad sa pmt iga nurga alt parema kogemuse. Value!
Teistpidi, kui sa eriti palju ei mängi ja gamepassi ka ei osta, siis on konsool suht ok. Tundub loogiline ka!
Mis puutub nüüd võrdlemisse mängu hindade osas, siis peaks ikka lähtuma soodsaimast hinnast, mis lihtsa vaevaga kättesaadav on.
AKS pakub kõikide platvormide võtmeid, lihtsalt fakt on see, konsoolidele ei ole selliseid soodukaid nagu PC-le on. Mina olen kõikides oma võrdlustes vaadanud ainult AKS pakkumisi kõigi platvormide lõikes.
Siidiuss me ei võta hetkel teadlikult arvesse seda, et PC-ga saad ka igapäeva tööd teha. Vaatleme neid ikkagi ainult gaming aspektist ja selliselt, et kasutaja ostab endale single purpose masina. Muud moodi pole üldse pointi. Mul on tööandjal töövahendite hankimiseks toetus ja saaksin pmt osta gaming pc ja selle hind oleks 0 või veel enam, kuna teenin sellega, siis pmt on PC mulle kasumlik seade. Seda ei peaks normiks tegema mingi nurga alt.
Mobiili, kui dedicatged gaming seadme kohta ütleks, et kui sul on korralik wifi või kaabli adapter mobiili jaoks Nvidia pilveteenus, siis 110 € on 6 kuud ja 220 € aasta ning 7 aasta peale seega 1540 € sellisel tasemel:
Spoiler
GeForce RTX 4080 Rig | RTX ON
Exclusive Access to RTX 4080 Servers
8-Hour Session Length*
Up to 4K Resolution*
Up to 120 FPS*
Ma olen täna juba oma kulutsed PC peale teinud ja mulle meeldib nokitseda ka, aga tbh, olles seda tasuta tieri juba testinud ütleks, et kogemus on tegelt nii hea, et realistlikult gaming pc-d vaja ei ole (peaks mingit mp fpsi testima, et lõplikult hinnata, aga seni testitu põhjal). Minule on 8h session mõnikord probleemiks ja ma pole kõiki oma use case läbi mõelnud; aga hind on suht sama kui korraliku PC ehitamine 7 aasta lõikes ning sama moodi saad mänge ja gamepassi sinna peale võtta, seega tegelt täiesti mõeldav lahendus.
PS! Nt uutele LG telekatele peaks olema GFNow sisse ehitatud ja saad ilma mobiilita otse telekasse 4k 120 FPS striimida. Pole testinud kas raud seda hästi jooksutab ka, aga pmt 4k 120 FPS kogemus peaks olema.
Link: https://www.nvidia.com/en-eu/geforce-now/memberships/ . Isegi tasuta tier oli suht ok kui viimati testisin.
SKG, selgita kuidas see töötab kui ostad lambi vennalt 2nd hand plaadi?
Kõige pealt pead sa leidma venna kes müüb mängu mida tahad sinu lähedal kuskil, siis peate oma graafikud sünkima, siis kokku saama, et plaat üle anda. Kus see mobiil siin mängu veel tuleb?
Või sa räägid ikka olukorrast, kus sa ostad võtme mõnest poe laadsest kohast?
Nii digitaalsel kui füüsilisel kujul võib mängu juba enne ostu konsooli alla laadida.
Mängida saab kohe kui digitaalne tehing tehtud või mänguplaat konsooli panna.
tsitaat:
The Xbox app lets you install games you haven't bought. The game will download to your console, but you'll need to buy it to play it.
SKG, Päris ok feature. Tüübi peab leidma kellelt osta ja järel käima ikka ja kui on MP mäng, siis goldi on ka endiselt vaja. _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
Foxxx, ma hakkan juba tõsiselt kahtlema sinu lugemisoskuses. Kas sa oledki nii juhm või lihtsalt trollid? Muide, ma olen juba mitu aastat üle 50, nii et tegelikult peaksid sa mulle teie ütlema ja kõrvad kikkis kuulama, mida vanem ja kogenum mängur sulle räägib, aga sina haugud siin vastu... _________________ Lugupeetud AHV, enne kui vaidlema hakkad, mõtle hästi järgi, kas see ikka on tark mõte...
Aeron, Mida rohkem plaadi peal ostan, seega seda enam võidan konsooliga? Sa ikka saad aru, et kasutatud mängude market ongi endiselt väga elus ja vägagi populaarne, järelikult konsooliomanik võidab rohkem. Kui Sa just ei suuda tõestada, et on võimalik day one 30 euro eest AAA mänge osta kuskilt sama legaalselt. See kas kõik seda kasutavad või ei kasuta on täpselt samasugune valikute küsimus nagu PC peal.
Vondur, Mul on Sinust kahju, et Su 50ndad nii õnnetult on läinud, et Sa pead võitlustandril oma aega veetma, aga ma hakkan aru saama, miks hulk HV-s on Sind ära blokkinud
Oot oot mehed, räägime ikka PS5st siin teemas. Xbox on cute and all, aga kui sa tahad kasutada teisi PSi eeliseid selles argumendis, siis räägime PS5le saadaolevatest teenustest.
Või kui te just ei tunne, et teeme ps5+xbox+gold+gamepass vs pc?
Foxxx, mind natuke hämmastab see, et kui me räägime siin sellest, et mida PC-ga on võimalik teha, siis hakkab nutt pihta, et see ja too on hull võimlemine ja keegi päriselt ei tee nii.
Nüüd kui ma siin näitan teile must-valgel ette, et 90% digital konsoolidel ka ning suur osa suuri tootjaid oma mänge isegi füüsiliselt enam ei paku, siis hakkab mingi "aga mina teen nii" jutt pihta.
PC puhul me vähemalt nendime, et kasutusmugavus on jah -1p, sest teatud asjade/hüvede nautimiseks on vaja natuke võimelda, aga konsooli puhul tundub, et kui sina võimled, siis järelikult maailm võimleb.
Ei võimle.
Aga selles mõttes ma olen jälle sinuga nõus, et sarnaselt PC-le kehtib ütlus, et kasutaja rumalus =! platvormi piiratus ning jah, sa saad võimeldes, osade mängu osas kokkuhoida.
AGA, sellisel juhul ma tahaks, et sa kenasti nendiks ka, et see pole grammigi parem kui on emulatsioon ja on vb õige vähe parem kui on piraatlus.
Tegelt on ka piisavalt palju uurimustöid piraatluse positiivsest mõjust, seega naljatledes võiks siis äkki kasutatud mängude korral pc peal lihtsalt pirada. Why not, dev saab sama palju raha.
* https://onlinepiracyresearch.weebly.com/advantages-of-online-piracy.html
- nii, et teeme pc mängude hinnad 0 peale? Kuna ma ei tea, et samasugust positiivset mõju omaks kasutatud mängude ost, siis piraat on nagu õigem mees, kui 2nd hand ostja. <paneb Kazaa käima>
tsitaat:
Kui Sa just ei suuda tõestada, et on võimalik day one 30 euro eest AAA mänge osta kuskilt sama legaalselt.
Mille kohta see küsimus täpselt käib? PC peal saabki 30-40 € lähedal day one AAA mänge osta nagu sa ülevalpool toodud tabelist näha saad. Nende mängudega on veel see lahe feature, et need jäävad sulle pärast. Sa ei pea neid ära andama, et järgmine mäng osta ning kui tahad odavamalt saada, siis tee family share ja jaga hind 5-ga ning kõik 5 inimest saavad mängitud. Nii ,et 6-8 € per mäng pmt ning päeva lõpuks sa mängu ära ikkagi ei anna. Mitte on-line mängude puhul suurepärane võimalus. Online mängude puhul saab 1 inimene korraga mängida, täpselt nagu ostaksid plaadi, aga selle vahega, et offlinemode-is saavad teised ikka samal ajal mängida afaik. _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
Foxxx, siis on ka minul sinust kahju, et sa oma nooruse puhkepäevad foorumis veedad ja kõikidele oma nunnut rumalust näitad. Minul juba ongi õige aeg maha istuda ja niisama heietada, aga mida sina, noor inimene siin iga päev teed? Midagi targemat pole ette võtta, kui siin kraaklemas käia? Mina käin siin nädalas kord või paar sõna võtmas, sina aga iga päev ja oled tige nagu vanatüdruk.... _________________ Lugupeetud AHV, enne kui vaidlema hakkad, mõtle hästi järgi, kas see ikka on tark mõte...
Aeron, Ülevalolevas tabelis on kõige paremal juhul NBA AAA mäng, teisi kindlasti ei saa sellisesse kategooriasse liigitada.
Kõige suuremad, kõik kallimad mängud on füüsiliselt saadaval, seega sealt tuleb ka kõige suurem sääst. Kasutatud mängude müük ei ole piraatlus, nagu ma postitasin, siis isegi teise ringi tarkvara (mille ostu sa väga propageerid) müük on EU-s täiesti legaalne. Kohtuotsusega ja puha
Sa oled püsivalt ju propageerinud, et me peaks platvormi kõige paremaid omadusi kasutama. PC peal AKS ja hiiglaslikud juhtme otsas olevad kastid, sest nii on parem. Konsooli üks parimaid omadusi on, et ma saan osta mängu ja selle edasi müüa. See value, millest ei saa mööda vaadata, aga jah ma saan aru, see põhimõtteliselt tõmbab kogu Su teooriale väga suure kolinaga vee peale. Kuna vähe sellest, et PC on nüüd kallim osta, on ka mängud pikas perspektiivis kallimad.
Selle loogikaga ei tohiks üldse ükskõik milliseid kasutatud asju edasi müüa kuna tootja ei saa sellest mitte midagi, piraatlus ja vargus järelikult. Kasutatud osadest PC kokkupanek läheb sama asja alla.
You must not resell either disc-based games or digital games, unless expressly authorised by us and, if the publisher is another company, additionally by the publisher.
Kas see tsitaat mitte EU-s kehtetu pole? Tarkvara tootja või väljaandja ei saa läbi EULA tarkvara edasimüüki piirata ja mängude edasimüügis pole midagi illegaalset. Kas see on eetiline, on juba eraldi teema.
The Paris Court of First Instance has just ruled on 17 September 2019 that the doctrine of exhaustion does apply to downloaded video games. As such, all video games, whatever their medium (physical or dematerialized), can be resold as second-hand. This decision is a revolution in the world of video games, which reflects the ever-wider application of the principles of the CJEU’s UsedSoft Case (2012) – any may even go too far in the light of more recent European case law.
Taaskasutus ,kui seda nii saab nimetada, on huvitav teema ja seda peaks kindlasti vaatama erinevalt tarkvara ja riistvara võtmes.
Riistvara puhul on füüsiline ja tootmise jalajälg oluliselt suurem ning ära viskamisel hoopis teised tagajärjed.
Tarkvara puhul on natuke teised mängureeglid, sest selle kopeerimine/levitamine ei too endaga kaasa sellist jalajälge samas tarkvara saab tihtipeale ükskõik kes, ükskõik millise raua peal jooksutada ja seega kui ta on ühe korra nö kotist väljas, siis tegelikult on tarkvara tootja üsna kaitsetus seisus.
Kui me kõik oleme nõus, et tarkvara toodab meile väärtust, olgu see siis Windowsi või mängude näol ja me ei soovi liikuda maailma suunas, kus seda väärtust ei ole, siis me võiksime kujundada oma tarbimist selliselt, et need kes väärtust toodavad saavad oma tasu selle eest. See kas ja kuidas seaduse loome sellele järgi jõuab, või mida üldse peetakse võimalikuks kehtestada, (pole ju mõtet luua reeglit, mida ei suudeta enforce-ida) on ka kahtlemata oluline, aga ennekõike võiks vaadata endasse ja oma väärtussüsteemi.
Ma ise, puutudes tööalaselt MSi asjadega palju kokku ja nähes kui palju me ise MSile maksame (+meie pere subscriptionid jne), ei tunne ennast liiga halvasti, nende paari windowsi võtme pärast, mis vb indiast pärit on.
Minule teadaolevalt MS otseselt ei keela kasutust mujal regioonis, lihtsalt saadavus ei ole mugav. Ma ei ole muidugi EULA-t lapanud. _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
viimati muutis Aeron 04.03.2024 17:03:13, muudetud 1 kord
Aeron, räägid piraatlusest ja lingid siia paarieuriseid Win key-sid...
siin on palju räägitud konsoolimängude kasutatuna ostmisest, regioonipiirangute ignoreerimisest jne. lisaks siis need eu kohtuotsused.
samal ajal käib jutt "varastatud krediitkaardiga ostetud windowsi keydest". _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
With the exception of Product Key Cards (PKC’s) distributed with COA’s, Microsoft does not distribute products keys as standalone products.
If you see a listing on an auction site, online classified ad, or other online page advertising product keys for sale, it’s a good indication that the keys are likely stolen or counterfeit.
If you were to purchase and use a stolen or counterfeit product key to activate Windows installed on your PC, the key may not work for activation, may already be in use on another PC, or it might be blocked from use later by Microsoft when the key is reported stolen.
The best way to get everything you expect up front is to buy genuine Microsoft software preinstalled on a new PC or genuine Microsoft software from an authorized reseller.
Kõigepealt installid plaadi pealt pool tundi. Siis selgub, et on vaja 40GB jagu patche tõmmata. Siis selgub, et mängu matchmaking server on maas ja sisse ei saa... need ajad, kui konsool tõesti oli "plaat sisse ja mängime", on ammu möödas. Rääkimata sellest, et release day plaadiga pole sul nagunii mitte midagi peale hakata, sest mingi osa sisu on puudu ja online'i minek on kohustuslik.
Ja sellega tahad sa mida öelda? Arvutis pead samamoodi pool tundi alla laadima ja siis veel installima. Võib juhtuda, et lähed mängima siis steam viskab sulle kirja "mäng updateb, oota ja siis tõmbab oma patchi sealt alla või teine variant on sul automaatika peal aga sama saad ka konsooliga teha. Arvuti peal ei tulegi mingeid plaate ja pead samamoodi ju tõmbama, siis vaja oodata videokaardi driverid võibolla ära, et mäng paremini perfiks jne jne.
Tänapäeval arvutil ka ju osasid mänge ei saa ju ilma internetita mängida ja tõmbavad otse serverist alla, nt viimased call of duty'd.
Nüüd kui ma siin näitan teile must-valgel ette, et 90% digital konsoolidel ka ning suur osa suuri tootjaid oma mänge isegi füüsiliselt enam ei paku, siis hakkab mingi "aga mina teen nii" jutt pihta.
Paluks nimetada vähemalt kolm AAA konsoolimängu, mis aastal 2023 ainult digitaalselt ilmusid.
Foxxx, lootusetu juhtum - PC leer laseb ainult “kasutatud mäng = piraatlus” mantrat _________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Schwalbe G-One Allround rehvid - 2tk/30€
M: Shimano XT kiirkinnitused - 2tk/15€
Seda, et mõne venna jutt nagu konsoolid on endiselt "pane plaat sisse ja mängi" vs "PC puhul no alguses viis korda jookseb kokku, siis uuendad kakskümmend korda drivereid ja kui hästi läheb, siis viie Windowsi reinstalliga saad tööle" on labiilne iba.
beastbeats kirjutas:
Foxxx, lootusetu juhtum - PC leer laseb ainult “kasutatud mäng = piraatlus” mantrat
Ma mäletan, et konsoolimeeste leer oli siin teemas aastakümneid ainult ühe mantraga - "kõik PC peal piravad, miks peaks sellele platformile mänge välja laskma?" Mis tunne on ka teada, et mängutootja saab plaadi müügist ühe korra raha ja siis lastakse tootja nii mitu korda üle, kui plaat omanikku vahetab?
beastbeats, kas me räägime ainult AAA mängudest. See kontseptsioon - AAA MÄNG - on juba nii vale ja düsfunktsionaalne ning kogu muule väga väärtuslikule mängutööstusele nagu ülevalt alla vaatav. Ma ei pea seda mingiks mõõdupuuks ja minu viidatud uurimustöös oli kenasti välja toodud füüsiliste ja digitaalsete reliiside vahe. Kui ikka ainult 10% mängudest teevad füüsiline + digitaalne reliisi ,siis see pole mingi hea meetod, mis tagab ligipääsu mängudele (90% mängudest jääb välja ju)
Link uuesti: https://arstechnica.com/gaming/2022/02/fewer-and-fewer-console-games-are-seeing-a-physical-release/
beastbeats, mina ei ole kordagi öelnud, et mängude 2nd hand tarbimine on illegaalne, ma olen öelnud, et see ei ole moraalne ja on oma mõjudelt võrreldav piraatlusega devi seisukohast. Eks igaüks ise otsustab, millises maailmas ta valib elada.
Mind aga sügavalt üllatab, et tugevad 2nd handi kaitsajad siin ise kas ei taha või suuda aru saada oma tegevuse mõjust. Ma arvan, et asjaolu, et see on legaalne lihtalt tekitab inimestest väärastunud õiglustunde ja seda on vaja üleval hoida kuidagi mingi enesekaitse reaktsioonina, mis takistab oma tegevuse tagajärjele otsa vaatamast ja selle mõju tunnistamast. Eks igaühel on omad traumad. _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
Kas see tsitaat mitte EU-s kehtetu pole? Tarkvara tootja või väljaandja ei saa läbi EULA tarkvara edasimüüki piirata ja mängude edasimüügis pole midagi illegaalset. Kas see on eetiline, on juba eraldi teema.
The Paris Court of First Instance has just ruled on 17 September 2019 that the doctrine of exhaustion does apply to downloaded video games. As such, all video games, whatever their medium (physical or dematerialized), can be resold as second-hand. This decision is a revolution in the world of video games, which reflects the ever-wider application of the principles of the CJEU’s UsedSoft Case (2012) – any may even go too far in the light of more recent European case law.
SKG, sul oleks olnud pika postituse kirjutamise asemel lihtsam minna Playstationi kodulehele ja ise veenduda. Spetsiaalselt sinu jaoks Playstation Ireland (Euroopa muide) kodulehelt.
Loe punkt 7.1:
https://www.playstation.com/en-ie/legal/software-usage-terms/ Foxxx, loe sinagi, "noormees"! _________________ Lugupeetud AHV, enne kui vaidlema hakkad, mõtle hästi järgi, kas see ikka on tark mõte...
viimati muutis Vondur 04.03.2024 21:24:51, muudetud 1 kord
Vondur, nagu öeldud - korporatsiooni EULA ei saa olla kõrgem kui riikide voi EU seadustik. EULA peab olema kooskõlas seadustikuga, mitte vastupidi. Pretsedendid on olemas, korporatsiooni EULA ei saa mängu edasimüüki keelata. Sony advokaadid võivad sinna mida iganes kokku kirjutada, see ei tähenda, et see seadustega kooskõlas on. Mängude edasimüük ei ole illegaalne.
SKG, loomulikult, kui vaja, saab "allkeyshopist võtmete müüki/ostmist manada, sest MS EULA ei luba seda, aga kui vaja, siis võib EULA põrgusse saata, mis siis, et Sony EULA ei luba plaate edasi müüa? _________________ Lugupeetud AHV, enne kui vaidlema hakkad, mõtle hästi järgi, kas see ikka on tark mõte...
SKG, MS EULA? Millest sa räägid? Need nn. viieeurosed Windowsi võtmed on kokku ostetud hämaraid kanaleid pidi, kas siis kellegi varastatud kaardiandmetega vms. Sellega toetab kaudselt kuritegevust. Microsoft on öelnud, et nemad ainult tootevõtmeid ei müü.
Kuidas sa võrdled seda eraisiku mänguplaadi edasimüügiga, mis on legaalne?
Näiteks otsustas Euroopa Kohus 2012. aasta 3. juulil (kohtuasi C-128/11), kui autoriõiguse omanik teeb tarkvaratoote koopia kliendile kättesaadavaks, kas materiaalsele andmekandjale või veebilehelt allalaadimise teel ja sõlmib samal ajal litsentsilepingu, saab klient hinna tasumise korral tähtajatu õiguse seda koopiat kasutada. See õiguse omanik müüb koopia kliendile ja seetõttu ammendub tema levitamise ainuõigus. See tähendab, et autoriõiguse omanik ei saa kliendi (esimese omandaja) koopia edasimüüki takistada, kui klient müüb enda koopia edasimüügil kasutamatuks. See kehtib isegi siis, kui litsentsi alusel on hilisem ülekandmine keelatud.
Aeron, Kui mängu tootja leiab, et see ei peaks toimima, siis tal on kõik meetmed ju ometigi selle takistamiseks. Pangu CD key karbi sisse nagu PC karbimängude puhul.
Muul juhul, ütleks, et kehv lugu. Ma saan aru, et Sa oled pettunud, et Su teooria odavamast seadmest sai tugeva löögi, aga selline see elu on juba kord
Lisaks, tbh, gaming seisukohast, Linux ei ole tänapäeval üldse halb variant ja on täiesti tasuta. Eriti veel kui me räägime AAA mängudest, mis ju nii tähtsad on.
Foxxx kirjutas:
Aeron, Kui mängu tootja leiab, et see ei peaks toimima, siis tal on kõik meetmed ju ometigi selle takistamiseks. Pangu CD key karbi sisse nagu PC karbimängude puhul.
Muul juhul, ütleks, et kehv lugu. Ma saan aru, et Sa oled pettunud, et Su teooria odavamast seadmest sai tugeva löögi, aga selline see elu on juba kord
1. Igal asjal on hind. On mingi põhjus, miks me füüsilistest koopiatest loobumas oleme. See on kõige kallim viis levitamiseks.
2. Mugavaid meetmeid peale eriti rõveda DRMi eriti pole, muidu ju piraatlust ei oleks. Koguaeg nähakse vaeva, et midagi välja mõelda. Kui devid saaks, siis me enam ammu ei ostaks midagi vaid ainult rendiks always online asju, mis kernel level softi pihta meie masina kõhus ennast valideeriks iga väikese intervalli tagant.
3. Milline mu teooria löögi sai? _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
viimati muutis Aeron 04.03.2024 22:58:12, muudetud 1 kord
beastbeats, kas me räägime ainult AAA mängudest. See kontseptsioon - AAA MÄNG - on juba nii vale ja düsfunktsionaalne ning kogu muule väga väärtuslikule mängutööstusele nagu ülevalt alla vaatav. Ma ei pea seda mingiks mõõdupuuks ja minu viidatud uurimustöös oli kenasti välja toodud füüsiliste ja digitaalsete reliiside vahe. Kui ikka ainult 10% mängudest teevad füüsiline + digitaalne reliisi ,siis see pole mingi hea meetod, mis tagab ligipääsu mängudele (90% mängudest jääb välja ju)
Link uuesti: https://arstechnica.com/gaming/2022/02/fewer-and-fewer-console-games-are-seeing-a-physical-release/
beastbeats, mina ei ole kordagi öelnud, et mängude 2nd hand tarbimine on illegaalne, ma olen öelnud, et see ei ole moraalne ja on oma mõjudelt võrreldav piraatlusega devi seisukohast. Eks igaüks ise otsustab, millises maailmas ta valib elada.
Mind aga sügavalt üllatab, et tugevad 2nd handi kaitsajad siin ise kas ei taha või suuda aru saada oma tegevuse mõjust. Ma arvan, et asjaolu, et see on legaalne lihtalt tekitab inimestest väärastunud õiglustunde ja seda on vaja üleval hoida kuidagi mingi enesekaitse reaktsioonina, mis takistab oma tegevuse tagajärjele otsa vaatamast ja selle mõju tunnistamast. Eks igaühel on omad traumad.
“Mulli” oskad korralikult puhuda - loe nüüd veel korra (ja mõttega) mu eelmine postitus läbi ja paluks seal su tsiteeritud väite tõestuseks nende kolme mängu nimed.
AAA ei ole minu välja mõeldud termin, vaid seda on mängutööstus ise viimased ca 30 aastat kasutanud.
Kui oled lõpuks aru saanud, et kasutatud mängud pole illegaalsed; siis aitab äkki sellest pidevast “võrdusmärgi” tõmbamisest ning eetilkat/moraali puudutavad postitused teed edaspidi Perefoorumis? _________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
Aeron, Saa palun aru, konsooli peal plaatide edasimüümine on täiesti okei asi. Sony saab sellest aru, MS saab sellest aru ja levitajad saavad sellest aru.
Kui see ei oleks, siis ei oleks meil see generatsioon konsoole tulnud plaadilugejaga. See on üks suur rasvane + konsoolile ja kummutab täielikult Sinu PC on odavam teooria, sest realistlikult, sellega ei ole võimalik konkureerida, kui just Su järgmine suur mõttesähvatus ei ole, et PC-l on torrent ja kõik on tasuta.
Mind tõsiselt hämmastab Sinu moraaliteema, kuna AKSs Sul puudub igasugune teadmine, kust see võti pärit on mida Sa ostad ja kes sellest tulu teenib. On täiesti variant, et Sa toetad terrorismi ja rahapesu... keegi ei tea. AKS ka ei tea, neil on poogen ja AKS on miski mida Sa oled promonud siin lehte kaupa. Miks Sa toetad mingit äri, kus Sa isegi ei tea kust see võti pärit on ja samal ajal tuled moraali lugema kui inimesed lähevad ostavad ametlikult levitajalt/ketipoelt uue ametliku mängu ja selle läbi mängides müüb selle edasi. Täpselt samamoodi nagu Sa müüd ja ostad oma PC komponente.
Ma ei oska kuidagi selgemini ennast enam väljendada, beastbeats isegi tsiteerib seda lõiku, kus ma ütlen minu meelest väga selgelt, mis ma arvan. Ja ma ei arva, et edasimüük on illegaalne, lihtsalt ma ei pea seda tööstusele kasulikuks ja moraalseks. Eks igaüks ise oma kompassi järgi toimetab.
beastbeats, asjade nimetamine 30a millekski on tore küll, aga ei muuda minu pointi. Minu viidatud artiklis, mille sa ka kenasti ise esile tood, on kõik vajalik statistika olemas. Võta vaevaks ja loe läbi.
Minu senine kogemus on ,et AAA on mingi väljamõeldud termin mängude kohta, mis maksavad palju raha ja pahatihti ei ole see mingi kvaliteedi märk. Kuidagi AAA ülistada vs muud mängud on minu arvates väga piiratud viis kuidas maailma vaadata. Aga igaühele oma.
See, et suured stuudiod veel mõned aastada suudavad, tahavad maskta, et füüsilised koopiad tekitada ilmselt jääb mõneks ajaks, aga olukorras kus kogu muu maailm sellest võõrandub on see mõttetu asi millele rõhuda.
Vb ongi ükskõik et plaatide kaubandus käib, see on või naa surev trend ja ilmselt hääbub sama moodi nagu filmide rentimine füüsiliselt jne.
Foxxx, ma tõesti ei saa aru, kuidas see matemaatiline/loogiline mõtlemine nii puudulik on. See võib legaalne olla - nagu olen ka 4-5x korda juba öelnud - aga faktiliselt ei saa dev sellest mitte mingit tulu ja nende vaates ei ole vahet, kas sa pirad või ostad kasutatud mängu. AKSi puhul on vähemalt alles lootus, et äkki selle võtme päritolu on ok ja mingi raha jõuab devini. Füüsilise plaadi puhul mida ostad kellegi käest on garanteeritud, et dev seda raha ei saa ning lisaks sa ei tea ka selle plaadi tausta - võib sama moodi olla varastatud kuskilt ja sina toidad kuritegevust... sama kehtib iga asja kohta, mida kasutatult ostad, kui sa just Müüjat/tausta ei tea või eraldi ei kontrolli.
Muide on ka paslik mainida, kuna see teema nii südamelähedane on, et ka pc füüsilised mängud on olemas endiselt. Toidupoe mängu osakonnas saad lapata plaate nii et vähe pole.
Üldiselt ma olen märganud, et hea mõtteharjutus on mõelda oma seisukohtade osas, et milline oleks maailm kui kõik inimesed teeksid täpselt seda, mida sina teed. Kas oleks parem või halvem? Kas uusi mänge tuleks või mitte? ..ja võrdle seda siis alternatiividega ning kui sa oled enda ja olukorra vastu aus, siis tõenäoliselt jõuad päris OK järeldusteni... _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
Aeron, Kuidas see erineb täpsemalt tootja seisukohast kasutatud riistvara ostu osas? Miks Sa ei toeta, et riistvara veel kiiremini areneks. Miks Sa üldse ostsid Nvidia kaardi AMD asemel, nende turuosa on väiksem? Kuidas Sa saad nii vastutustundetu olla?
Saad isegi aru kuhu see läheb, seega oma moraaliteksti võid perekooli viia nagu beastbeats soovitas. Sellel ei ole absoluutselt kohta siin eriti arvestades, et Sa PC peal kasutad ka igat soodustust mida saad.
Jah PC peal on karbitooted, aga kas Sa oled hiljuti ostnud mõne, mina olen. Tehniliselt on tegemist ainult tootevõtmega, mida steamis aktiveerida ja natuke paberiraskust. Edasimüügivõimalus puudub, see oli kunagi olemas. Ma olen aastaid tagasi TDU müünud edasi kui ma olin ise sellega lõpetanud. Võid profiilist minna vaatama
Alustaks vb sellest vahest, et mängud on ajas muutuv/täienev ja pidevalt tootja poolset tuge vajav nähtus.
Kui mäng on maha müüdud, siis tootjal ei ole võimalik selle töös hoidmise ja toe eest enam raha küsida, aga patchid, support, majutus jne kulud jooksevad ikka.
Masina puhul, kui asi majast väljas, siis ta on majast väljas. Kui garantii on läbi, siis tootja saab sulle tasu eest pakkuda tuge, aga tal ei ole vahepeal seadmega kulusid.
Teine oluline vahe on kasutusperiood. Riistvara puhul sa ostad asja aastateks ja seega 2nd hand turg roteerub oluliselt aeglasemalt.
Mängu puhul saad mõne mängu läbi teha loetud päevadega ning 2nd hand müük otseselt lõikab sisse uue mängu müüki, sest paljud saavad sama mängu väga väikeses aja aknas mängida. Seega mõju on palju negatiivsem.
Kui nüüd rääkida minu enda kasutusest, siis ma tegelt valdava osa oma mänge ostan ikkagi otse Steamist, sest reeglina ma uusi mänge eriti ei mängi, sest backlog on nii suur, et ei jõua ning natukegi vanemad mängud on Steamis juba nii mõistliku hinnaga, et ei viitsi otsima minna mujale, aga vahest ikka. Lisaks kui on võrreldava hinnaga pakkumised steam vs aks, siis eelistan alati Steami. _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
beastbeats, asjade nimetamine 30a millekski on tore küll, aga ei muuda minu pointi.
Minu senine kogemus on ,et AAA on mingi väljamõeldud termin mängude kohta, mis maksavad palju raha ja pahatihti ei ole see mingi kvaliteedi märk.
Kuidagi AAA ülistada vs muud mängud on minu arvates väga piiratud viis kuidas maailma vaadata. Aga igaühele oma.
Teeme siis "puust ja punaseks":
Aeron kirjutas:
Paluks nimetada vähemalt kolm AAA konsoolimängu, mis aastal 2023 ainult digitaalselt ilmusid _________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
See, et sul on mingi erivajadus ainult AAA mängude järele on mingi sinu elu raskus. Eks ise tead, kas tahad sellega tegeleda või mitte.
Ülejäänutele on ammendav teadmine, et 90%+ mängudest on digitaal only (tänaskes 90+ kindlasti, kui trend jätkub), mida ma olen üritanud väita juba n+1 korda, aga mis ei taha kohale jõuda.
Konkreetsed näited või ise välja otsida, kui see nii erutav sulle on.
E: natuke siiski vaatasin ringi ja nt Baldur's Gate 3 ei olnud physical reliisi, äsja tuli ja ainult 80 € delux edition pmt, mida keegi ei hakka müüma,sest see pole selleks. Alan Wake 2 on digital only ja nt ka Helldivers (ikkagi plaat olemas, my bad.).
Ehk siis selle kauplemisega, mis kõigile nii hingelähedane on, ei saa sa 90% mängudest. _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
viimati muutis Aeron 05.03.2024 14:44:18, muudetud 1 kord
SKG, huvitav, kuidas sul MS võtmete odavalt müümine on illegaalne, aga konsooli plaatide odavalt müümine legaalne, ostjana sa ei tea ju kindlalt kummagi päritolu... Kas peale MS EULA on kusagil odavate tootevõtmete müük illegaalseks kuulutatud? Küsin selle pärast, et sina ja veel paar konsoolikasutajat väidavad siin, et tootjate nõuded on täitmiseks, ainult mitte konsooli plaatide puhul. _________________ Lugupeetud AHV, enne kui vaidlema hakkad, mõtle hästi järgi, kas see ikka on tark mõte...
viimati muutis Vondur 05.03.2024 14:43:09, muudetud 1 kord
hkurujo88r, my bad, ühes kohas märkasin pikka juttu teemal, et HD ei tule füüsiline. EI jäinud poes vaatamas. Oleks pidanud. _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
SKG, huvitav, kuidas sul MS võtmete odavalt müümine on illegaalne, aga konsooli plaatide odavalt müümine legaalne, ostjana sa ei tea ju kindlalt kummagi päritolu... Kas peale MS EULA on kusagil odavate tootevõtmete müük illegaalseks kuulutatud? Küsin selle pärast, et sina ja veel paar konsoolikasutajat väidavad siin, et tootjate nõuded on täitmiseks, ainult mitte konsooli plaatide puhul.
Microsoft on öelnud, et nemad Windowsi tootevõtmeid eraldi ei müü, need tulevad hämaraid kanaleid pidi. Asi pole niivõrd hinnas, vaid allikas. Kuigi 50-100 korda odavam hind peaks vähegi mõtleval olendil häirekellad tööle panema. See pole kirjas MS EULA-s vaid nende kodulehel - kuidas tuvastada toodet.
Eraisik võibki mänguplaadi edasi müüa, selles pole midagi illegaalset.
tsitaat:
Küsin selle pärast, et sina ja veel paar konsoolikasutajat väidavad siin, et tootjate nõuded on täitmiseks, ainult mitte konsooli plaatide puhul.
Aeron, tänan "diagnoosi" eest ja tore, et ühe mängu (Alan Wake 2) ikka eelmisest aastast leidsid
...muidu oleks ju ikka päris piinlik olnud _________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
beastbeats, sa ikka mõistad on ju, et 90%, see tähendab 9 mängu 10st on digital only tänapäeval...
Tore, et sa saad Fifa ja CODi endiselt plaadil osta, aga 2023 metacriticu top 20st mängudest ilmselt 3-4 on saadaval füüsiliselt (ei hakanud poode kammima,et veenduda ja sind huvitasid AAA mängud ainult anyway).
Ma ei nimetaks BG 80 € delux editionit just suureks võiduks võiduks füüsilise plaadi omamise seisukohast antud kontekstis, kuigi, minu arvates tegelikult korralikud collector's editionid on ainuke normaalne viis, millega füüsilist plaati tänapäeval õigustada ja need ei ole random vahetuskaup mille peale mängimist maha müüd, vaid neid hoiad endal riiulis mälestuste ja tänutunde tarvis...
Nii, et ma ei tea millist "võitu" sa siin tähistad.
Lisaks küsiks plaadimeestelt, et kuidas garanteerite, et teie ostetud plaat ei ole varastatud kaup või pole ostetud varastatud pangakaarti/rahaga? _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
SKG, kuna sa siin juba suurema kohtukeisside otsingu püsti panid, siis tahtsin sinult viidet kohtuotsusele, et võtmete müük on kuulutatud illegaalseks, aga okei... las ta olla. Tuleb välja, et kui Microsofti advokaadid ütlevad, et ilma nende osaluse ja loata võtmeid müüa ja osta ei tohi, siis on sinu jaoks kõik OK ja müüjad/ostjad on kurjategijad, aga kui Sony ütleb, et sina ei tohi ilma nende osaluse ja loata plaate müüa, siis on miljon vastuväidet ja kinnitus, et advokaadid võivad kokku kirjutada mida tahavad. Nii kahepalgeline ikka annab olla...
Sa tead isegi, et oled siin OEM võtmete müügi ja ostu hukka mõistnud, nagu ka Foxxx, kes alles hiljuti ja korduvalt kuulutas kogu asja illegaalseks.
Aeron kirjutas:
Lisaks küsiks plaadimeestelt, et kuidas garanteerite, et teie ostetud plaat ei ole varastatud kaup või pole ostetud varastatud pangakaarti/rahaga?
Ma juba paaril korral küsisin seda plaadimeestelt, aga sellest teemast libisetakse kangelaslikult vaikides mööda... _________________ Lugupeetud AHV, enne kui vaidlema hakkad, mõtle hästi järgi, kas see ikka on tark mõte...
Vondur, palun viidet kus ma ütlesin et AKS illegaalne.
Lisaks olen mina eelkōige konsoolimängude müüki promonud. Kui sa väidad, et ma olen kasutanud varastatud krediitkaarti nende soetamiseks siis tekitab mul tõsiselt see küsimuse su pea seisukorras.
viimati muutis Foxxx 05.03.2024 20:40:14, muudetud 1 kord
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.