Kas seal on teega külgnev ala või läheb sealt tee edasi ja tegu on ristmikuga, sellest ei saa lumekatte alt midagi aru. Seda oskab ehk Oisu ise rääkida või jagada Mapsi linki vms.
Edit: satipildi järgi on seal külje peal parkla, mis tähendab et sealt tulijal ei ole mingit "parema käe reeglit".
Hommikul oli vähe libe, kuid oli hea kiigata, et keegi võrrile selga ei roninud, lasti ja lasin reastuda (foori all tagurdasin isegi veidi, üks takson palus läbi klaasi end mu ette lasta) ning üleüldse oli parem liigelda kui autoga _________________ YAGA müügiputka - SNAP pildipank
M: 3D Touch V3.2 15€
Näeb ju, all on video, tahab sisselogimist, paned x-ist kinni ja jookseb
Oli jah... Alumine osa pilvine, kuid arusaadav.
Aga sellist jama polegi veel näinud Järvevanal _________________ YAGA müügiputka - SNAP pildipank
M: 3D Touch V3.2 15€
See punase Hondaga kodanik on mingi põneva peetusega. X5 vana pigem viisakalt (vastupidiselt tavalisele eelarvamusele) lihtsalt möödudes, ilma laskumatta pikemasse diskusooni, liiklusseadusi mitte tundva autojuhiga.
Järvevanalt, korra paar aastas moni rekka jaab ikka selliselt peale,
Link
.
Volvo võttis minu eest vasakule just, et ette jõuda, rekkale ei meeldinud, tagasipöördelt tulnud Limousiniga poiss arvas, et peab kutselisega vestlema, teemal...
"Kõige sagedasem liiklusrikkuja on 41-aastane mees, kes sõidab BMW-ga. Kõige sagedasem õnnetuste põhjustaja 41-aastane mees, kes sõidab VW-ga."
Mingid Exceli guru keskmised
"Kõige sagedasem liiklusrikkuja on 41-aastane mees, kes sõidab BMW-ga. Kõige sagedasem õnnetuste põhjustaja 41-aastane mees, kes sõidab VW-ga."
Mingid Exceli guru keskmised
Excel ikka, aga huvitav on see, et märke-värke eiravad enim BMW omanikud, ja matsu panevad ikka volksumehed.
bemmijuhid lihtsalt oskavad sõita _________________ Ehitusprojektid ja konstruktiivsed lahendused HV kasutajatele soodsamalt
M: Zafira A/Astra G põhjakaitse - 30€
Rekka roolis olles on minu silmad maast kahe meetri ja 60 sm kõrgusel. Ma ei saa aru, kuidas on sõiduautode tuled reguleeritud, et vähemagi tee konaruse korral saad "täistulesi" silmevahele
Adaptiivne kaugtuli = automaatika vahetab lähituledeks?
Rekka roolis olles on minu silmad maast kahe meetri ja 60 sm kõrgusel. Ma ei saa aru, kuidas on sõiduautode tuled reguleeritud, et vähemagi tee konaruse korral saad "täistulesi" silmevahele
Adaptiivne kaugtuli = automaatika vahetab lähituledeks?
Oisu, mis värk rekkajuhtidel adaptiivsete kaugtulede vastu on? Ei tohiks ju pimestada, kuid kolmandik kipub vilgutama.
Minu kogemus matrixled kaugtuledega sõiduauto roolis:
Vilgutama kiputavad veokad vaid kapitaalsema piirdega eraldatud sõidusuundadega maanteel ja ma pakun, et probleemiks on veoka madalal asuvad esituled, mida madala sõiduauto sensor piirde tõttu ei näe (eriti 2+1 teedel) - tulede lülitust siis sõidukas ei tee ning kõrgel istuv veoka juht saab jätkuvalt täied näkku.
Seejärel tavaliselt veokas vilgutab oma ülemiste tuledega, sõiduka sensor siis näeb ja lülitab vastava segmendi välja.
Selline mulje on mulle jäänud, muudmoodi ei oska neid olukordi seletada.
madalamalt vaadates kipuvad just matrixled asjad ka kole tihti pimestama. isegi kui tundub, et korjatakse sektor maha. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
Kõik need uued ägedad LED laser jne. tuled on väga head kuniks nendega pimedas sulle vastu tullakse. Vastik sinine ere valgus mis isegi siis pimestab kui täistuled peal ei ole. _________________ Alati teadke, et kuulujutte mõtlevad välja vihkajad, levitavad lollid, aga usuvad idioodid.
Kõik need uued ägedad LED laser jne. tuled on väga head kuniks nendega pimedas sulle vastu tullakse. Vastik sinine ere valgus mis isegi siis pimestab kui täistuled peal ei ole.
Ma millegipärast arvan, et enamasti on probleemiks omaloomingu korras paigaldatud ehk mittesobiva reflektoriga ja/või kehvasti reguleeritud LED'id.
Lisaks muidugi ka individuaalne tundlikkus mis on inimeseti erinev.
Silma tundklilkus on räigelt erinev inimestel jah. Mulle isegi silmaarst öelnud, et kui vähegi väljas eredam ilm on, peaksin igal juhul päikeseprille kandma.
Räigelt häirib kui inimesed näiteks mingite hiina lisatuldede ja udutuled+lähituled vastu tulevad. Ma õnneks igapäevaselt maanteele ei satu - seega see maatrikstulede probleem nii tuttav ei ole. Linnas ei tundu need küll segavat. _________________ "My doctor says that I have a malformed public-duty gland and a natural deficiency in moral fibre, and that I am therefore excused from saving Universes." - Ford Prefect
Udutuled ka lisatuled häirivad kahel põhjusel:
1. Isegi kui nad näitavad õigesti on auto ette suunatud valgustihedus (LUKS) suurem. Ja kui nurga tagant auto välja ilmub pimedas, peab silm harjuma kiiresti tugevama valgusega. Võid mingi mõõtevahendiga mõõta kui ei usu.
2. Kui ilm on märg või lumine, siis alla suunatud udutuled räigelt peegeldavad teekattelt. Hea pilt ja artikkel sellest: https://www.autoexpress.co.uk/car-news/102459/fog-lights-and-when-to-use-them
Artiklist: "Another no-no is using fog lights when it's wet. The extra brightness of fog lights is doubled by their reflection off a wet road surface, while the bright red light can cause glare through other vehicle windscreens if it's raining"
Mis päeval põlevad on jummala savi.
Kusjuures mul autol need udukad kuidagi integreeritud LED esituledesse. Korra proovisin, aga ma ise küll aru ei saanud, et mis selle peale tuledes muutus kui udu režiimi sisse lülitasin. Rohkem pole näppinud. _________________ "My doctor says that I have a malformed public-duty gland and a natural deficiency in moral fibre, and that I am therefore excused from saving Universes." - Ford Prefect
viimati muutis udumees 22.02.2024 11:52:53, muudetud 1 kord
Sõidan siis hommikul siksiga 9. 10 paiku tööle. Minu ees sõidab ATV mille juhil kiiver peas aga kaasreisijal juuksed lehvimas.
Veoautod + bussid suunatud liiklusmärkidega kontrollplatsi. Parklas seisab politsei värvides auto. Stardib mulle järgi ja sõidab järel, kuni minu ees sõitev ATV vasakule keerab. Politsei keerab ka vasakule. PRR!. Politsei keeras ringi st. jälitas siiski mind
Oisu, mis värk rekkajuhtidel adaptiivsete kaugtulede vastu on? Ei tohiks ju pimestada, kuid kolmandik kipub vilgutama.
Vilgutama kiputavad veokad vaid kapitaalsema piirdega eraldatud sõidusuundadega maanteel ja ma pakun, et probleemiks on veoka madalal asuvad esituled, mida madala sõiduauto sensor piirde tõttu ei näe (eriti 2+1 teedel) - tulede lülitust siis sõidukas ei tee ning kõrgel istuv veoka juht saab jätkuvalt täied näkku.
Seejärel tavaliselt veokas vilgutab oma ülemiste tuledega, sõiduka sensor siis näeb ja lülitab vastava segmendi välja.
Seda piirde-asja olen märganud ja pigem võtan sellistes olukordades täistuled üldse maha. Küll aga vilgutab mingi protselt rekkajuhte ka tühjal teel (sealjuures just siis kui me pole üksteisele eriti lähedale jõudnud). Samas ma näen visuaalselt, et nende sektor on välja mapitud. Võibolla on neil lihtsalt väga tundlikud silmad.
Seda piirde-asja olen märganud ja pigem võtan sellistes olukordades täistuled üldse maha. Küll aga vilgutab mingi protselt rekkajuhte ka tühjal teel (sealjuures just siis kui me pole üksteisele eriti lähedale jõudnud). Samas ma näen visuaalselt, et nende sektor on välja mapitud. Võibolla on neil lihtsalt väga tundlikud silmad.
Huvitav. Tühjal teel ma pole veel vilgutamist saanud.
Klaasivahetust pole olnud juhuslikult, mille järel midagi kehvasti kalibreeritud ehk?
Põhja-Eestis ehk seda probleemi pole aga lõuna-eestis kiputakse täistulesi vilgutama/peale tõmbama kui mul endal täistuled ei põlegi. Tavaliselt on sellised situatsioonid, kus vastutulev auto on antud ajahetkel madalamal kui mina.
Spoiler
Ja noh kuna mul tehases paigaldatud LED-d põlevad ka lähitulede olekus kuramuse eredalt siis arvatakse, et mul kaugtuled peal... teagi, kas pean tuled üldse kustu laskma. Tavaliselt mingite vanemate rontidega sõitjad just kipuvad seda tegema. _________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud
seda, kas sa vahetasid või vahetad on eelnevalt näha. kui ma näen, et tuleb teiselt poolt mäge till, kes tulesid ära ei vaheta, saab mu käest ka. aga saab sedasi kavalasti, et saab need siis kui ta nina üle mäe pistab. mingid " ah mu auto vahetab küll jms " tillid lasevad murdosasekundiks üle mäe tulles täistuled näkku.
teine sürrealism on sõita maatrikstulede ees. kaks korda olen lumesajus pärnust sedasi tulnud. üsna sürr on, kui üle sinu mingit valgusshowd korraldatakse. sõita saab aga harjumatu on.
õnneks mõlemal juhul vist põles tulijal konsoolis mingi lumehelbe ohutuli ja üle 80 väga ei lastud. lõpuks jäi maha. _________________ Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582
Udutuled ka lisatuled häirivad kahel põhjusel:
1. Isegi kui nad näitavad õigesti on auto ette suunatud valgustihedus (LUKS) suurem. Ja kui nurga tagant auto välja ilmub pimedas, peab silm harjuma kiiresti tugevama valgusega. Võid mingi mõõtevahendiga mõõta kui ei usu.
2. Kui ilm on märg või lumine, siis alla suunatud udutuled räigelt peegeldavad teekattelt. Hea pilt ja artikkel sellest: https://www.autoexpress.co.uk/car-news/102459/fog-lights-and-when-to-use-them
Artiklist: "Another no-no is using fog lights when it's wet. The extra brightness of fog lights is doubled by their reflection off a wet road surface, while the bright red light can cause glare through other vehicle windscreens if it's raining"
Mis päeval põlevad on jummala savi.
Kusjuures mul autol need udukad kuidagi integreeritud LED esituledesse. Korra proovisin, aga ma ise küll aru ei saanud, et mis selle peale tuledes muutus kui udu režiimi sisse lülitasin. Rohkem pole näppinud.
Ma mõnele uduka bossile olen soovitanud, et keera maanteel tulede lüliti parkide asendisse, näed reaalselt, kui palju su udukatest kasu on. _________________ Ma olen täiesti normaalne. Hääled peas ütlesid seda mulle...
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.