Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Tehisintellegentsi (AI) teema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 56, 57, 58  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas AI-ga suheldes tuleks olla viisakas?
JAH, muidu muutume ise matsideks
46%
 46%  [ 57 ]
Põhimõtteliselt JAH, kuid kõrvalseisjale võib see tunduda veider
20%
 20%  [ 25 ]
EI, suundan pärisinimese ja arvuti vahel alati vahet teha
25%
 25%  [ 31 ]
EI, viisakus ongi iganenud asi ja parem on kui kaob.
8%
 8%  [ 10 ]
hääli kokku : 123

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 01.12.2023 14:37:42 vasta tsitaadiga

Jah, algus arvasin, et sobib tüdrukuks ka, aga tal löögid nii tugevad, et ei sobi,,
Kreisi kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 08.12.2023 12:52:04 vasta tsitaadiga

phpBB [media]

https://deepmind.google/technologies/gemini/#build-with-gemini thumbs_up.gif

Gemini Pro peaks olema saadaval Bard'is.
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 69
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dev Grex
HV Guru

sõnum 08.12.2023 17:16:26 vasta tsitaadiga

See on fake icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 361 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 303
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 08.12.2023 18:08:02 vasta tsitaadiga

https://chat.openai.com/share/99a716d0-1ef8-4db7-8bb8-88e5821926b1

bard:
https://g.co/bard/share/51010194ace0

Kreisi kasutaja

sõnum 08.12.2023 19:43:49 vasta tsitaadiga

perenoel kirjutas:
Avastasin, et Chat-GPT tegutseb Eestist lähtuva päringu puhul erinevalt, kui arvates, et mina kasutajana istun Dallases. Küsisin talt raamatumüügi kohta erinevate žanrite osas (mis viimasel ajal paremini müüb, mis on tõusev trend). Eestist tehtud päring tõi vastuseks lihtsalt jutu, Texase IP-ga aga tegi Chat-GPT ise kõigepealt umbes viiele-kuuele saidile pärinugd - ja mind tegutsemisest informeerides ja alles siis vastas. Mitte kummalgi korrale ei olnud aktiveeritud mitte mingisugust plugini. Ehk siis, infopäringu korral on Chat-GPT-ga mõttekas suhelda USA IP alt.

Ehk et siis vastavalt regioonile vastav sisu ... khmm hakkab looma icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
Vondur
Kreisi kasutaja
Vondur

sõnum 08.12.2023 21:48:43 vasta tsitaadiga

OPollo, mis asi sul looma hakkab ja kas on väga valus? Äkki said fooliumimürgituse või uhuuviiruse? icon_biggrin.gif Sul hakkaks vist "looma" ka siis kui sulle Eestis istudes pakutakse USA-s müüdavaid raamatuid. Siis oleks sul jälle põhjust hädaldada, et "ämjerikä ründab".
OPollo
Kreisi kasutaja

sõnum 09.12.2023 00:19:36 vasta tsitaadiga

Vondur kirjutas:
OPollo, mis asi sul looma hakkab ja kas on väga valus? Äkki said fooliumimürgituse või uhuuviiruse? icon_biggrin.gif Sul hakkaks vist "looma" ka siis kui sulle Eestis istudes pakutakse USA-s müüdavaid raamatuid. Siis oleks sul jälle põhjust hädaldada, et "ämjerikä ründab".

Sa ei oska inimkeeles kirjutatut enam lugeda ?

Oma uhhuunduse ja meelsusega võid sa AI-lt paluda oma urrukat ka pühkida ja kõigile kiidelda, et Jaapanis on sellised pellerid juba ammu olemas.

Wikipedias näiteks, on otsinguna SAMA info kätte saadav kõigile sama sisuga, siis AI täna otsustab, millises regioonis, kes ja mis infot lugeda peaks saama ...
Vastavalt regioonile vastav info, oot ja KES otsustab seda, mis regioon, millist infot loeb ? AI ? Mis õigusega see ollus selekteerib, kes ja mida võiks ja peaks lugema ?

Veel küsimusi ?
tagasi üles
Vondur
Kreisi kasutaja
Vondur

sõnum 09.12.2023 05:47:08 vasta tsitaadiga

OPollo, sama küsimus mis ennegi, millele sa ei vastanud, vaid hakkasid minu urrukast ja pühkimisest rääkima, mis jätab sinust haiglaste huvidega inimese mulje. icon_biggrin.gif
Küsimus oli siis järgmine: mis asi sul looma hakkab ja uus küsimus, kas sa üldse adud mis on AI? Sa tõid võrdluseks Wikipedia andmebaasist saadava info, mis on hoopis midagi muud kui tehisintellekti poolt genereeritud info. Äkki viskad korraks kõikvõimalikud urruka ja pühkimise mõtted oma peast välja ja tutvud veidi selle teemaga, mille vastu võitled? Et sul oleks veidi lihtsam mõista, toon ühe näite. Sa seisad keset Viljandi linna ja küsid juhuslikult möödujalt kus asub lähim raamatukogu ja ta loeb sulle ette kõik New Yorki raamatukogude aadressid. Ma võin kihla vedada, et peale sellist vastust hakkab sul jälle "midagi looma" ja sa hakkad ka tema urruka vastu huvi tundma... seekord siis selle tõttu, et ta ei võtnud arvesse seda, kus sa küsimuse esitamise hetkel asusid.

OPollo
Kreisi kasutaja

sõnum 09.12.2023 11:44:59 vasta tsitaadiga

Vondur kirjutas:
OPollo, sama küsimus mis ennegi, millele sa ei vastanud...

Anna andeks, mõtlesin 2 sammu ette.
Aga pidasin silmas midagi sarnast
https://abcnews.go.com/Politics/ai-political-campaigns-raising-red-flags-2024-election/story?id=102480464
tagasi üles
woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 09.12.2023 12:16:46 vasta tsitaadiga

Mis seal nii katastroofilist on? AI kasutamine valimisreklaamide efektiivsemaks tegemiseks? Reaalselt valeinfo levitamine ja deepfakega teistele "sõnade suhu" panemine on juba hetkel või kohe varsti saab ka seadusega reguleeritud. Täitsa imestan, et deepfake olemasolevate seadustega vastuolus juba pole... tegu ju identiteedivargusega!
Samas deepfake ei kuulu siia teemasse eriti. Mingisugust AI'd kasutatakse seal ka aga erinevad AId on kasutusel juba olnud aastakümneid. Siin on pigem jutt genereerivatest juturobotitest.

perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 09.12.2023 20:14:30 vasta tsitaadiga

Ma ütlen, mis minul looma on hakanud. Istun rahulikult ja kuulan-vaatan Salman Rushdie Storytellingu masterclassi, kus esiplaanil vehklevad rääkimise taktis tema käed. Vägisi viirastub, et tema paremal käel on kuus sõrme. Ja üldse on viimasel ajal tekkinud fotot vaadates komme hakata kõigepealt sõrmi üle lugema. Peab vist pildirobotitega koostööle väikese pausi tegema. icon_biggrin.gif
rex
HV Guru
rex

sõnum 10.12.2023 21:31:55 vasta tsitaadiga

https://forte.delfi.ee/artikkel/120254269/kasutajad-kaebavad-chatgpt-on-muutunud-laisaks-ja-ulbeks
Kommentaarid: 248 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 227
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 10.12.2023 21:58:51 vasta tsitaadiga

AI ju peabki nii tegema. STFW ja RTFM on üsna popid vastused icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 78 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 10.12.2023 22:38:18 vasta tsitaadiga

3.5 annab viimasel ajal väga nappe vastuseid. Ainult seda, mida küsid, ega tee omapoolseid soovitusi. Bard on selles suhtes asjalikum.
woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 10.12.2023 23:48:22 vasta tsitaadiga

4 jätkuvalt venitab paarisõnalised vastused leheküljepikkusteks romaanideks. Lühemate vastuste saamiseks pidin ise natuke laisema GPT tegema.
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 11.12.2023 00:18:12 vasta tsitaadiga

Chat-GPT teeb ka pilte ja seejuures üsna kvaliteetset graaffikat:

perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 11.12.2023 19:08:42 vasta tsitaadiga

Chat-GPT äpil iPadi jaoks on nüüd mõlemasuunaline kõnegeneraator, kusjuures valitavad hääled ja intonatsioon on väga loomulikud. Suhtlemine jätab peaaegu telefonikõne mulje. Lõplikust illusioonist on puudu ainult poolte jutu samaaegsus, ehk siis suhtlemine on nagu raadiosaatjaga: mina räägin ja siis räägib GPT-4. Kui GPT räägib, siis oma jutuga teda katkestada ei saa, vaid peab ekraanil toksama. Samas, kasutajal jutu lõpetamiseks midagi vajutada vaja ei ole.
GPT kõnesüntesaator on lisaks loomulikule intonatsioonile saanud ka hingamiskahinad ja vahel teeb ta justkui mõttepause. Kirsiks tordil on veel see, et äppi uuesti avades võib lihtsalt mainida, millest viimati rääkisime ning GPT-l on see info olemas ja saab mõttevahetust poolelijäänud kohast jätkata või siis paluda näiteks teha kokkuvõtte eelnevast. Kas saab brainstormimiseks olla veel midagi paremat!!

mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 12.12.2023 13:01:00 vasta tsitaadiga

Painti on ka pandud juba tehisintellekt, hetkel eesti jaoks veel ei ole.

LISA: Metsapilt.

Spoiler Spoiler Spoiler

Kreisi kasutaja
anduke88

sõnum 12.12.2023 15:31:35 vasta tsitaadiga

Osad täitsa vahvad mänguasjad. icon_lol.gif

Kas on ka mõni konkreetne AI generaator, millele saan ise ise näite ette anda pildi näol?

Võtame mingi suvalise lihtsa näite:
2 pilti, mille generaator peaks üheks tegema. 1. Mingi ilus autopilt taustaga (näiteks siin see Mustangi pilt) 2. Täispikkuses pilt minust ehk võtab minu pildi ja genereerib mind sinna autopildile (kas auto kõrval, autos istumas vms)

Miks küsin, kui panna näiteks "white man, Mustang car" generaatorisse, siis tuleb selliseid tulemusi et kuku pikali. Näiteks et miks auto peab valge olema ja mees shokolaadi karva, lühike hiinamees või paksu kõhuga mehiklane beer_yum.gif
Või näiteks see pilt: https://www.picuki.ai/image/6519da849605fbf2c63c04b0
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 44
tagasi üles
Vondur
Kreisi kasutaja
Vondur

sõnum 12.12.2023 16:34:01 vasta tsitaadiga

anduke88, img2img, ControlNet, Roop, inpaint jne on võtmesõnad, aga see on üks igavene nikerdamine ja lihtsat lahendust veel pole...
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 16.12.2023 00:10:26 vasta tsitaadiga

Deepmind suutis produtseerida väärtuslikku infot, mida varem ei eksisteerinud.
https://www.nature.com/articles/s41586-023-06924-6
https://www.technologyreview.com/2023/12/14/1085318/google-deepmind-large-language-model-solve-unsolvable-math-problem-cap-set/
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 01.01.2024 00:01:36 vasta tsitaadiga

Chat-GPT-ga 1 aastaga miljonäriks icon_wink.gif

Link

EDIT:
ChatGPT 4.5 on nurga taga saadaval. Mulle tundub, et suudab ilusa promptiga (creative structure, lots of burstiness, perplexity, miski x style jne jne) esile manada palju inimlikumat teksti. Hakkasin just uut raamatut temaga tegema ja paistab, et töötamine on puhas rõõm.

mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 01.01.2024 11:35:36 vasta tsitaadiga

Kuidas sa seda raamatut teed? Kas sa teed mingit tausta või lased tal kirjutada valmis kogu loo? Illustratsioon või puhas tekstitöötlus?
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 01.01.2024 12:24:07 vasta tsitaadiga

mina634 kirjutas:
Kuidas sa seda raamatut teed? Kas sa teed mingit tausta või lased tal kirjutada valmis kogu loo? Illustratsioon või puhas tekstitöötlus?

Peale seda, kui ma olen leidnud teema võtmesõnadega, kus on Amazoni USA saidil minimaalselt paarsada otsingut kuus ja kus pole mingit kirjastuse 10K reviewga raamatut ees, mis kõik ostjad endale suudaks haarata, esiteks räägin sellest ChatGPT-ga. Me arutame, millisel moel oleks seda teemat kõige kohasem esitada ja kellele raamat mõeldud oleks. Läheneda on võimalik kas teaduslikult ja kuivemalt (lisades autoriteetsust), võis siis kõnekeelsemalt, kas rohkem teooriat, või vastupidi, step-by-step instructions, vaevamata lugejat liigse teooria ja ajalooga. Seejärel paneme paika raamatu mahu. Non-fictionil võiks see enamasti jääda 35-45 tuhande sõna vahele. Siis teeb AI ploti, kus on erinevate peatüükkide järjestus ja teemad, mida igaühes kajastatakse - koos sõnade arvuga neis. Nüüd, soovitav on minna veel detailsemaks, kuni plaanisoleva kirjutatava tüki suurus jääb 500-600 sõna kanti. Kui jääda peatüki kahe-kolmme alapunkti tasemele selles faasis (arvestades, et peatükk peaks saama näiteks 3500 sõna pikk), siis tekib probleem sellest, et ChatGPT mahupiirang ei võimalda seda sõnade arvu täis saada. Sa ütled talle küll, et kirjuta see osa 1500-sõnaline, vastu saad aga ikka ainult 800. Kogu selle ploti ma salvestan endale ära ja siis annan järgemööda korralduse need tükikesed valmis kirjutada. Seejuures peaks prompt olema mitte lihtsalt, et kirjuta, vaid ka missuguses stiilis jne Näiteks: Write in a friendly and conversational tone for a general audience, aiming for the vocabulary level of an 8th grader. Use figures of speech, rhetorical questions, and idiomatic expressions. Employ a creative structure. Act as an expert in the field. Siia ma lisan veel juurde mõne autori, kelle stiilile mma tahan teksti sarnanema ja burstiness ja perplexity on ka alati head lisandused promptile, viies teksti robotlikust eemale. Kui kõik on valmis peaks tegelikult AI-detektoriga üle käima ja laskma non-human osad uuest (ja uuesti) ümber teha, kui ma väga ei viitsi sellega enam jännata. Küll aga peab ise teksti kindlasti üle lugema ja korrigeerima. Vahest tuleb totraid kordamisi sisse ja kui neid mitte välja rookida, saab lugeja pahaseks (ja õigusega).
Kui see on tehtud, võibki küljendada, mida teen InDesign-is. Vajadusel lisan pilte ka, aga need on eraldi - vahest AI tehtud, vahest pildipangast.

mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 01.01.2024 12:48:18 vasta tsitaadiga

Ühesõnaga intelligentsi vabadele inimestele mõeldud, kes pole iial mihkel muti või lennart meri raamatuid lugenud.
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Tehisintellegentsi (AI) teema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 56, 57, 58  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.