Tuleb muidugi juurde mainida, et kui peakaitse 16A, siis seda 11kw laadimisvõimsust ei näe sa mitte kunagi, DLM paned vahele laadijale mis seda toetab ja autosse söödab ta voolu alati kõige vähem koormatud faasi järgi(3f puhul laadimine kõigilt faasidelt võrdselt), ehk kui maja poolt kasutuses mõnel faasil üle 2,3kw, siis laadija ei tööta enam, faaside summaarne võimekus 16A puhul 11kw, lahti jagatuna 3,6kw per faas, laadimisstandarti järgi peaks kõikidel autodel minimaalne laadimisvool per faas olema 1,4kw. Kui laadija oskab vahetada 1F/3F vahel, siis veidi lihtsam, aga siis peab ka laadija 1F reziimis olema faasi taga mille puhul tead, et see on kõige vähem koormatud.
Jah, täpsustused on olulised.
Kuid tõenäosus, et maja pimedaks jääb on pigem nullilähedane.
anubis, minu jutu point oli ka see, et ära näidata väikese peakaitsme kitsaskoht kui soovid börsi jälgides näiteks laadida, sellisel juhul sooviksid sa kasutada auto maksimaalset laadimisvõimekust, et lihtsalt võimalikult suurel hulgal kWh antud ajal sisse saada. Muudel juhtudel(fix pakett näiteks) saab terve öö juhet sabas hoides ja DLM’i kasutades arvatavasti hakkama, aga suure tõenäosusega väikese peakaitsme korral ikka vaja faaside vahelise voolu korrastamisega tegelda(vaadata pidevalt järgi olevad tarbijad üle ja liigse ebaühtluse korral laiali jagada faaside vahel kui võimalik).
Kallim tööjõud, maksud, roheterroristid jne. võivad hinda tublisti kergitada kui Euroopas toota.
Muidugi võib tulla ka mingi JOKK skeem, kus praktiliselt kogu auto Hiinas valmis ehitatakse, Euroopas mõni pisidetail külge kruvitakse ja ongi Euroopas toodetud
Sry, aga 21 päeval ja 19 öösel on küll selline asi, et villased sokid jalas, fliis seljas ja ööseks tuleb müts pähe panna. Isegi autos on 22 kraadi ja seal oled väliriietes. Me hoidsime serveriruumides +20 kraadi.
Mul maal vanas majas hommikuks 13 kraadi sooja. Peaksin vist surnuks olema külmunud juba.
Väga OT, surnuks ei külmu, aga mega ebamugav on küll ja keksida pole siin millegagi. Samamoodi, nagu EV rangega, millel km'de säästmiseks on küte nii maha keeratud, et aknad härmas.
Võimas. Saime kõik teada, et 19C korral suveööl õues käib Markos villaste sokkide, fliisi ja mütsiga.
Ei käi, põhjuseks on see, et suvine 19 ja talvine 19 on tunnetuslikult väga erinevad, sest ka õhuniiskus on erinev, lisaks 19 kraadiga õues sa tihti liigud, mitte ei istu või vedele ühe koha peal. 22 on selline paras kontoriruumi temperatuur, kodus on mugav vahemik 22.5 - 23.5 kraadi.
Kodus on okei 24, 22 ma panen sokid jalga. Maale lähen, siis seal on 21 ja peab pusa ka seljas hoidma _________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist.
Hea et mina külmavares pole. Energia kokkuhoid on metsik. Elektriatoga kulu ~pool sellest mis teistel
See tuleb vist sellest, et ma 10 aastat aastaringi 100 000km elektrirattaga tööl käisin.
Ajalugu pidavat end kordama. Hobeste ajastul oli külmal ajal üheks elemendiks saanitekk, millega reisijad said end sõidu ajal külma tuule ja pakase eest kaitsta.
Elektrika ajastul oleks kohane sõidukis hoida paar pleedi, mida reisijad saaks jahedal ajal kasutada.
Või miks mitte lisavarustuse nišš, vildist rahvusliku mustriga jalavarjud, mis pikemal sõidul oleks mugavam kui umbne king või saabas. _________________ ---
Ei kõla nagu erilise müügireklaamina - "Iga EV ostuga soojad käpikud ja talveparka kaasa!" _________________ Experience is what you get when you don't get what you want.
Jep, mul tekid ja padjad tagaistmel kui mingi naisolevus peaks tulema + tagaistmesoojendus. Tunnevad ennast mugavalt ja jäävad hoopis magama sinna.
Suht mõttetu mingi talvel autosse minnes end lühkarite ja t-särgiväele koorida ning küte huugama panna. See pigem ICE autode teema. Aga harjumusel on suur jõud. Edu.
Ma pole vist oma autos kunagi üle 21C soojendust keeranud. Samas mul on viimased autod alati soojad sõitmise ajal, selleks on vägev ühenupu-eemalt rakendatav tehnika olemas mille eest ei pea palju raha maksma või saab lausa tasuta kui sa normaalne pikaajaline klient oled.
Ja noh, metsas kuuse all on talvel magamiskotis ka võimalik magada isegi -20C ja madalama temperatuuriga kui sa täielik lumehelbeke ei ole ja korralik varustus. Mõned võiks proovida, kasvatab iseloomu.
mina-mina-mina-minul... empaatiaga viimasel ajal päris kehvasti sul, igas teemas ainult enda surumine, kõik teised on lollid või nõrgad tõmbad äkki vaksakese koomale oma tuututamisega? _________________ !!
.., oskab näha ka seost madala madalama energiakulu, sisemise ja välimise temperatuuride erinevus e, ning soojusisolatsooni vahel.
Mis see tähendab, vihje et elektriauto salong ära soojustada võiks salongi soojendamiseks kuluda vähem energiat
Et tühimikud ja polstritagused makrofleksi täis lasta, lae ja põrandapolstri alla vildikiht jne.
Kõik uus olla hästi unustatud vana.
Söepann või bensiini ahi autosse ja on hea soe. _________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
Võrdlus on ilus aga Hübriidid unustame ilusti ära eks… _________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
Võrdlus on ilus aga Hübriidid unustame ilusti ära eks…
Vähemalt 3 hübriidi on ju seal tabelis:
Mazda ja Lexus hübriidid ning BMW PHEV.
Täielik jama on seal, NX350h ja RX450e on omamiskuludelt sisuliselt võrdseks aetud, aga reaalsusest on asi kaugel. Mis krdi number on 11062 eur, ehk 921,83 eur kuus ? See pole ju TCO! Tegelik kulu on mitusada euri väiksem. Mõlemad on kõige odavamad, comfort varustuses ja hinnavahe 15k. Mul kuluks selle hinnavahe tasategemiseks puhtalt kütuse arvelt 12,5a, juhul, kui elekter ei maksaks midagi. Arvestades, et kõrgem hind toob ka kõrgema finantskulu ja ev tõenäoliselt ka suuremad kindulustuspreemiad, siis on spread veelgi suurem. RZ on uus toode, amorti ei tea, aga NX'i amort on suurusjärgus ~25k 5a peale, ehk siis 416 eur kuus. Kui me tinglikult võtame amordi võrdseks, siis jääb ikkagi kütuse, finantsi ja kindlustuse vahe, mida katta. Läbisõit peab sellisel juhul olema minimaalselt 20k+ aastas, et nulli jõuda ja need arvud reaalselt ka võrdseks saada. Paraku ei loe kusagilt välja, kui suurt läbisõitu on arvestatud.
Ma arvutasin uue Ioniq5 (4WD Premium) ja oma praeguse Tarraco pealt.
Kui samadel tingimustel (50% sissemaks ja 5ks aastaks) võtaksin nagu Tarraco on siis liising oleks sama mis praegu, kasko ja liiklus oleks ~2x kallim. Kütuselt säästaks aastas umbes 1.5k kui läbisõit jääks samaks ~1300km kuus.
Igakuiselt võidaks ~100.
Saaks isegi praegused talvekad alla panna, rehvisuurus sama ja täismass sama.
Kuna see oleks mul neljas uus auto Topautost siis saaks hinnas ka eeldatavalt soodustust.
Täielik jama on seal, NX350h ja RX450e on omamiskuludelt sisuliselt võrdseks aetud, aga reaalsusest on asi kaugel. Mis krdi number on 11062 eur, ehk 921,83 eur kuus ? See pole ju TCO! Tegelik kulu on mitusada euri väiksem. Mõlemad on kõige odavamad, comfort varustuses ja hinnavahe 15k. Mul kuluks selle hinnavahe tasategemiseks puhtalt kütuse arvelt 12,5a, juhul, kui elekter ei maksaks midagi. Arvestades, et kõrgem hind toob ka kõrgema finantskulu ja ev tõenäoliselt ka suuremad kindulustuspreemiad, siis on spread veelgi suurem. RZ on uus toode, amorti ei tea, aga NX'i amort on suurusjärgus ~25k 5a peale, ehk siis 416 eur kuus. Kui me tinglikult võtame amordi võrdseks, siis jääb ikkagi kütuse, finantsi ja kindlustuse vahe, mida katta. Läbisõit peab sellisel juhul olema minimaalselt 20k+ aastas, et nulli jõuda ja need arvud reaalselt ka võrdseks saada. Paraku ei loe kusagilt välja, kui suurt läbisõitu on arvestatud.
Ütleb niimoodi seal "Omamiskulude võrdluses on arvestatud autode baashindadega, kindlustuskuludega (liiklus ja kasko), hoolduskuludega, liisingumaksetega ning kütuse- ja elektrikuludega. Liisingu sissemakseks on valitud 20% ning autode jääkväärtuseks 5-aastase liisinguperioodi lõpus 30%. Aastaseks läbisõiduks on valitud 20000 km. Bensiinihinnaks on arvestatud 1,679 €/L ning elektrihinnaks koguni 3 varianti: 1) 0,15 €/kWh, 2) 0,30 €/kWh ja 3) 0,45 €/kWh" _________________ Live long and prosper!
RIP, Spock. Leonard Nimoy 1931-2015
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.