Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  AMD vs. nVidia (küsitlus nullitud 30.07.2024) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 56, 57, 58 ... 62, 63, 64  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

AMD vs nVidia
AMD
37%
 37%  [ 30 ]
nVidia
62%
 62%  [ 51 ]
hääli kokku : 81

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 14.10.2023 21:18:45 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Scart kirjutas:
ei ole sul mitte mingit jõudlust mõjutavat bloati W11 distroga kaasas kui puhta installi teed.

On küll. Mida aeglasem masin seda suurem vahe.

Link

Oh jees, endast lugu pidavad gamerid mängivad ju "quad core, which is more of a dual core really" masinatel CSGO'd @ 70 fpsi thumbs_up.gif Reaalses maailmas reaalse usecase'i puhul puudub igasugune vahe, mida ka Linus eelmine aasta edukalt tõestas, kui kõik testid ja benchmarkid jäid mõõtevea piiresse.
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 14.10.2023 22:59:38 vasta tsitaadiga

Scart, Võibolla sulle tuleb üllatusena aga kõigil ei olegi viimase malli prose ja 4090 masinas.
Üllatavalt palju PC kasutajaid on tehnikafoorumi mõistes tõesti nõrga raua peal.

Sest peale entusiastide ma ei tea kes suudaks sammu pidada. Isegi mina kellel on rahaline võimalus iga aasta uued komponendid osta olen põlvkond vana X3D ja mitu põlvkonda vana RTX peal. Monitor on üldse 7 aastat vana 1440p 165Hz.
Enamusel pole sedagi, seega ma olen veel isegi heas seisus.

Ja Linuse video langes samasse lõksu millesse langevad palju debloat süsteemi testijad - kasutatakse high end rauda kus jõudlus on juba nii hea, et tarkvara optimeerimine ei anna jõudlusele enam eriti midagi juurde. 11700K ja 3080 siis Linuse videos.
See ei tähenda, et bloat ei mõjutaks jõudlust. Kõik sõltub mis raual see debloatitud OS jookseb.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 15.10.2023 08:58:16 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:

Ja Linuse video langes samasse lõksu millesse langevad palju debloat süsteemi testijad - kasutatakse high end rauda kus jõudlus on juba nii hea, et tarkvara optimeerimine ei anna jõudlusele enam eriti midagi juurde. 11700K ja 3080 siis Linuse videos.
See ei tähenda, et bloat ei mõjutaks jõudlust. Kõik sõltub mis raual see debloatitud OS jookseb.

Sa ju saad ometi aru, et mingi saani peal võib isegi brauseris avatud Delfi tõmmata jõudlust maha, eks? icon_rolleyes.gif
tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 15.10.2023 13:26:52 vasta tsitaadiga

Vanahea kahe äärmuse vahel pendeldamine käib. Räuskajate põhiarsenali võte.

Maailmas on saanide ja püsside vahel üksjagu normaalseid masinaid, kus see võib relevantne olla.

Scart
HV Guru
Scart

sõnum 15.10.2023 22:54:53 vasta tsitaadiga

rmc kirjutas:

Maailmas on saanide ja püsside vahel üksjagu normaalseid masinaid, kus see võib relevantne olla.

Räägid siis äkki, mis asi see "normaalne" masin endast ka täpsemalt kujutab ehk? Et kui üks näkane Inteli 11700 oma 300-midagi eurise hinnaga ei ole tavakasutaja prose, siis mis küll olla võiks, huvitav.
tagasi üles
sant
HV veteran

sõnum 15.10.2023 23:37:04 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:

Sest peale entusiastide ma ei tea kes suudaks sammu pidada. Isegi mina kellel on rahaline võimalus iga aasta uued komponendid osta olen põlvkond vana X3D ja mitu põlvkonda vana RTX peal. Monitor on üldse 7 aastat vana 1440p 165Hz.
Enamusel pole sedagi, seega ma olen veel isegi heas seisus.

Minu silmis on su prose ja monitor epic thumbs_up.gif
Endal on 6800 16gb ja kellelgi minu ringkonnas pole plaanis osta sama või võimsamat kaarti.
Sõbral praegu probleem, black mesa jookseb kehvasti, tea kas dual core probleemiks või 1,28gb video? Emaplaadiga on mingi anomaalia, panime 8gb rammi aga lubab kasutada 4gb, krt ma ütlen icon_biggrin.gif

So, at the end of the day, after I have butchered all the nvidiots all around me, standing alone in a pool of blood surrounded by the corpses of my victims, a horrible truth reveals itself to me: I am an amd\ati fänboy...and I must do my dark masters bidding, for I am damned for all eternity...
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 60
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 15.10.2023 23:49:53 vasta tsitaadiga

Scart kirjutas:
rmc kirjutas:

Räägid siis äkki, mis asi see "normaalne" masin endast ka täpsemalt kujutab ehk? Et kui üks näkane Inteli 11700 oma 300-midagi eurise hinnaga ei ole tavakasutaja prose, siis mis küll olla võiks, huvitav.

https://store.steampowered.com/hwsurvey/processormfg/

Vanad Inteli mudelid ja suur hulk Ryzeneid. Mitte ulmevanad Bulldozerid aga mitte ka 11th, 12th, 13th gen või 7000 seeria Ryzenid.
300 on ilmselgelt üle keskmise prose hind mida enamus ei osta.
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 16.10.2023 00:17:09 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:

Vanad Inteli mudelid ja suur hulk Ryzeneid. Mitte ulmevanad Bulldozerid aga mitte ka 11th, 12th, 13th gen või 7000 seeria Ryzenid.

Ilma reaalsete prose tüüpide infota on kogu see info täiesti useless, rääkimata sellest, et Hiina netikohvikud on jälle Steami statsis sees, muutes kogu selle info täiesti kasutuks müraks.
tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 16.10.2023 00:44:42 vasta tsitaadiga

Näiteks võib ühe mänguri masinas olla i5 4440 või Ryzen 1600 (heal juhul AF) või i7 7700 või i5 6600k või isegi i5 2400. Tean inimesi igast masinatega. Osadel neist on raha piisavalt, a viskavad pigem igapäevaelus tulle kui parandavad oma hobi, ehk mängurluse, kogemust.

Ma muidugi ei ütle, et need inimesed oma Win-i nudivad või ma seda nende eest GP-ga viitsiks tegemas käia, vmt., ent su "arusaam", nagu ikka, on absurdne räusk...

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 16.10.2023 00:49:33 vasta tsitaadiga

Scart kirjutas:
Tomorrow kirjutas:

Ilma reaalsete prose tüüpide infota on kogu see info täiesti useless, rääkimata sellest, et Hiina netikohvikud on jälle Steami statsis sees, muutes kogu selle info täiesti kasutuks müraks.

No siis otsi välja kus selline info on mängurite kohta. Peale Steami survery ja Mindfactori müügistatistika midagi muud eriti polegi, kui enda kogemused tuttavate ringist ja kasutajate profiilide vaatamine foorumis kui nad on oma specid kirja pannud.
Ja huvitav on see, et Nvidia turuosa tõestamiseks sobib Steam küll aga prosede osas on see kasutu?
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 16.10.2023 09:45:40 vasta tsitaadiga

rmc kirjutas:
Näiteks võib ühe mänguri masinas olla i5 4440 või Ryzen 1600 (heal juhul AF) või i7 7700 või i5 6600k või isegi i5 2400. Tean inimesi igast masinatega. Osadel neist on raha piisavalt, a viskavad pigem igapäevaelus tulle kui parandavad oma hobi, ehk mängurluse, kogemust.

Ma muidugi ei ütle, et need inimesed oma Win-i nudivad või ma seda nende eest GP-ga viitsiks tegemas käia, vmt., ent su "arusaam", nagu ikka, on absurdne räusk...

Need sõnavõtud siin muutuvad hüsteeriliseks juba vaikselt. Näita mulle "mängurit", kelle masinas on 2017 aasta esimese põlve Ryzen või 12 aastat vana Inteli i5 2400. Ja isegi kui kusagil selline uunikum eksisteerib, ei ole see kohe kindlasti fucking majority. Tule taevas appi, joppenpuhh. Absoluutne põhi, 13100F, on üle kahe korra kiirem kui mis iganes prose mis sa mainisid. Let me guess, 120 euri prose eest ning 80 emme pealt lisaks on liiga palju, et "normaalse" masina eelarve sisse mahtuda?

Tomorrow kirjutas:

No siis otsi välja kus selline info on mängurite kohta. Peale Steami survery ja Mindfactori müügistatistika midagi muud eriti polegi, kui enda kogemused tuttavate ringist ja kasutajate profiilide vaatamine foorumis kui nad on oma specid kirja pannud.

Sinu asi on tõestada, mis asi on keskmine mängur ja et mingi Inteli 11700 on nii uber highend prose, et selle pealt ei saa mitte midagi järeldada oktoobris 2023.
tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 16.10.2023 13:02:17 vasta tsitaadiga

Scart, mul oli nõks üle poole aasta tagasi masinas 1600, vahetasin 5600X-i vastu. Tean üht, kel on i5 2400 (1070-ga icon_lol.gif), tean ka üht, kel on i5 4440, jne. Tean isegi üht, kes vist siiani kasutab Q6600-ga masinat isegi (sees https://www.techpowerup.com/review/club-3d-hd-7870-jokercard-tahiti-le/ ).

Mängureid on VÄGA palju ning paljudel neist on üllatuslikult nõrgad masinad. Sealhulgas mängitakse isegi iGPU-de peal.

Tahad öelda, et mängude enamikul on 13100F ja üles prose masinas? Pigem eksid.
Palju on mängureid, kes kulutavad arvuti peale nii palju kui parasjagu pigistab. Tean üht, kes mängib RX 480-ga siiani, nt. See suurem probleem kui 1600AF, mis tal masinas icon_lol.gif

Su käsitlus(ed) on selgelt tõmblevad ning ebaadekvaatsed.

PS. Masinate parendamise-ehitamise osas edu sulle RAM-ita masina kasutamisel icon_lol.gif

Tomorrow kirjutas:
Ja huvitav on see, et Nvidia turuosa tõestamiseks sobib Steam küll aga prosede osas on see kasutu?

Mõtlesin sama, ent ei viitsinud öelda, eniveis tuleb sealt vaid tõmblust icon_lol.gif

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 16.10.2023 13:12:40 vasta tsitaadiga

Scart on elust võõrdunud sellega, et ostab iga kahe aasta tagant aina kallineva Nvidia lipulaeva ja arvab, et enamus teeb sama midrange kaartidega.

Paraku kui raud muutub aina kallimaks, siis upgrade lükatakse edasi. Ainsad mis tõesti viimastel aastatel on muutunud odavamaks on NAND ja RAM. Seda kuni järgmise kartellikokkuppeni mis jälle hinnad taevasse tõstab.
Prosede osas on hea konkurents aga odavamad võiksid olla mõlemad. GPU turul on kõik ülehinnatud (uued kaardid) see põlvkond ja ladudes on ikka veel hunnik krüptobuuumi ajal toodetud kive/kaarte.

Ja see, et praktiliselt iga uus mäng mis tuleb nõuab upscalingu kasutamist, et üldse normaalselt joosta ja omab tõsiseid tehnilisi probleeme mida ei lahenda isegi 4090 kasutamine ei aita kuidagi kaasa üldisele pildile.
tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 16.10.2023 14:08:40 vasta tsitaadiga

Sesmõttes on muidugi hästi, et krüptobuum ei ole GPU-de turgu täiesti ära solkinud ja mõistlikku sooritust võimaldav 1070 maksab juba ~75€. 1080p täiesti normaalne ja isegi 1440p peal talutav. Ei ole väga põhjust olla vähemalt kehvema kaardi peal.
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 16.10.2023 14:19:47 vasta tsitaadiga

Ise olen minitix kasti peal ja endiselt RTX2080Super piisab täiesti. Ei ole ausalt öeldes aega mängidagi.
Kuid elukorraldus on muutunud ja ruumi jääb vähemaks, seega plaan on soetada korralik läpakas, mis kestaks ka aastaid.
Praegune tech on olnud nii ~3.5 aastat.
Samas "RTX4090" (RTX4080) läpakad on siga kallid. Odavaim on kuskil 3000€ kandis.
https://geizhals.eu/hp-omen-17-ck2179ng-shadow-black-8c449ea-abd-a2988446.html?hloc=at&hloc=de&hloc=eu&hloc=pl&hloc=uk
Kommentaarid: 226 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 196
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 16.10.2023 14:54:32 vasta tsitaadiga

rmc kirjutas:
Scart, mul oli nõks üle poole aasta tagasi masinas 1600, vahetasin 5600X-i vastu. Tean üht, kel on i5 2400 (1070-ga icon_lol.gif), tean ka üht, kel on i5 4440, jne. Tean isegi üht, kes vist siiani kasutab Q6600-ga masinat isegi (sees https://www.techpowerup.com/review/club-3d-hd-7870-jokercard-tahiti-le/ ).

Anekdootlik evidence, the best evidence, right? Sa ikka saad aru, et need näited on täielik ühepoolne äärmus? Minu lähemas sõpruskonnas on 7800X3D'd, 13700K'd ja nii edasi, seega now what? Keskmine mängur ei mängu mingi kuradi 10 aastat vana ruuna peal, sa ju saad sellest ometi ise aru?

rmc kirjutas:

Tahan või? Ma ütlesin, et see on absoluutne tänapäevane baseline, millelt saab ainult üles minna ja mis samas ise tänu tehnika paigalseisule on sama kiire kui kõik muu, välja-arvatud absoluutne tipp. Kui pole raha 120 euri maksva prose ja sellele sobiva 80 euri maksva emme jaoks, tasuks päris tõsiselt mõelda töökoha vahetuse peale.

rmc kirjutas:

PS. Masinate parendamise-ehitamise osas edu sulle RAM-ita masina kasutamisel icon_lol.gif

DDR4 on endiselt Intelil ja AMD'il toetatud, muide. Las ma arvan, nüüd kuuleme kohe, kuidas keskmine mängur on alles DDR3 platformi peal icon_lol.gif

Tomorrow kirjutas:

rmc kirjutas:
Mõtlesin sama, ent ei viitsinud öelda, eniveis tuleb sealt vaid tõmblust icon_lol.gif

Ma jätsin selle nagu viisakusest välja, sest kui tüübid kahekesti ei saa aru kui sitt seis AMD'i jaoks on, kui isegi nende "bang for the buck" kaardid Hiina kohvikutes ei suuda Nvidiast üle olla, siis millest me räägime siin? icon_rolleyes.gif
tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 16.10.2023 15:09:03 vasta tsitaadiga

Anekdootlik evidence? Ma tegelikult tegelen ka masinate ehituse & uuendamise, jne.-ga ning tean üksjagu okeilt, mis masinad inimestel kodus on.
Tõin sulle üksjagu näidet rauast, mis inimestel on, sh. tõin ka enda näiteks. Mul pigem on keskmisest parem masin, tõenäoliselt.
Keskmisel mänguril ei ole elusees masinas 7800X3D / 13700K või nii edasi.

Scart kirjutas:
rmc kirjutas:

Tahan või? Ma ütlesin, et see on absoluutne tänapäevane baseline, millelt saab ainult üles minna ja mis samas ise tänu tehnika paigalseisule on sama kiire kui kõik muu, välja-arvatud absoluutne tipp. Kui pole raha 120 euri maksva prose ja sellele sobiva 80 euri maksva emme jaoks, tasuks päris tõsiselt mõelda töökoha vahetuse peale.

Tahad öelda, et mängurite enamikul on 13100F või parem prose masinas? Miks sa lihtsalt ei vasta...
Ja asi ei ole selles, et inimestel raha ei oleks, vaid see ei ole prioriteetides nii kõrgel.

RAM-i osas tõin sulle selgeid näiteid masinatest, mis DDR3 peal, ent sa ju arvad, et see võimatu icon_lol.gif

Mõttetu on suga jageleda - ajad mingit oma kitsa mulli iba, tõmmeldes.

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 16.10.2023 15:20:06 vasta tsitaadiga

Scart kirjutas:
Minu lähemas sõpruskonnas on 7800X3D'd, 13700K'd ja nii edasi, seega now what? Keskmine mängur ei mängu mingi kuradi 10 aastat vana ruuna peal, sa ju saad sellest ometi ise aru?

10 aastat muidugi mitte aga aasta vanade peal samuti mitte nagu sinu sõpruskonnas.
Scart kirjutas:

Asi pole alati rahas. Ma tean inimesi kes on vanema süsteemi peal puhtalt sellepärast, et nad tahavad, et asjad töötaks ja kui see rahuldab nende vajadused, siis on raske neid meelitada upgrade tegema isegi kui see upgrade maksab vähe.
Näiteks mul oli tuttav kes pikka aega ei saanud aru miks SSD on vajalik OS jaoks. Kuna mina olen tema mitteametlik IT support, siis minul oli piin HDD kasutada kui pidin seal üle kaughalduse midagi tegema.
Scart kirjutas:
DDR4 on endiselt Intelil ja AMD'il toetatud, muide. Las ma arvan, nüüd kuuleme kohe, kuidas keskmine mängur on alles DDR3 platformi peal icon_lol.gif

DDR4 ei soovita küll enam kellelegi. Sellega ei säästa isegi enam raha upgrade tehes. Hullemal juhul lukustavad inimesed ennast sellega DDR4 plate peale.
Scart kirjutas:
Tomorrow kirjutas:

rmc kirjutas:

Ma jätsin selle nagu viisakusest välja, sest kui tüübid kahekesti ei saa aru kui sitt seis AMD'i jaoks on, kui isegi nende "bang for the buck" kaardid Hiina kohvikutes ei suuda Nvidiast üle olla, siis millest me räägime siin? icon_rolleyes.gif

Jõle sitt seis tõesti kui Nvidia kohendab kaartide hindu vastuseks AMD-le või mänguarendajad kes viitsivad lisada FSR. Mis puutub "hiina kohvikuid" siis see on regionaalne eripära. Pealegi suur hulk neid Nvidia kasutajaid on vanemate seeriate peal mis heal juhul suudavad DLSS kasutada aga mitte RT või FG.
Steami statistika TOP10:
tsitaat:
NVIDIA GeForce RTX 3060
6.10%
+1.37%

NVIDIA GeForce GTX 1650
4.65%
-0.31%

NVIDIA GeForce GTX 1060
4.57%
+0.38%

NVIDIA GeForce RTX 2060
4.56%
+0.74%

NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti
3.93%
+0.50%

NVIDIA GeForce RTX 3060 Laptop GPU
3.72%
-0.44%

NVIDIA GeForce RTX 3070
3.52%
+0.42%

NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
3.04%
-0.13%

NVIDIA GeForce RTX 3050
2.51%
-0.03%

NVIDIA GeForce GTX 1660 SUPER
2.47%
-0.03%

Ma näen viite 30 seeria kaarti. Kahte 10 seeria kaarti. Kahte 16 seeria kaarti ja ühte 20 seeria kaarti. Esimene 40 seeria kaart on #14 kohal olev 4060 laptop mudel mis napilt edestab Inteli Xe mudeleid.

viimati muutis Tomorrow 16.10.2023 15:39:48, muudetud 1 kord
tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 16.10.2023 15:24:28 vasta tsitaadiga

Tihti võivad uuendused isegi selle taha jääda, et ei taheta uut installi teha, andmeid tõsta ja seadistada.
Tean ka inimesi, kes uuendavad ja ei tee uut installi, jne., mis omakorda perfikadu. Üks just läheb i7 7700 pealt 7700X peale ja soovitasin uue installi teha ikka, üks läks mingi Phenom x6 pealt 3700X-i peale omal ajal ja ei teinud uut installi icon_lol.gif

Agajah - ma arvan, et 4-5 aastat või isegi vanem prose on enamikel masinates.

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 16.10.2023 15:49:52 vasta tsitaadiga

No täpselt. Isegi mina lükkasin installi edasi niikaua kui võimalik. 2019 sai Win10 paigaldatud 3800X masinale. See sai eelmine aasta uuendatud 5800X3D peale Windowsi uuesti paigaldamata. Alles paar kuud tagasi tegin siis lõpuks puhta Win11 installi.
Üks tuttav mul oli üllatunud sellest kui keeruline on andmete ületoomine vanast uude nii, et programmide seaded jms säiliksid. Küsis, et kas kuskil firmas siis seda teenust ei pakuta. Mina vastasin, et puhast windowsi installi pakutakse aga ma ei tea iskklikult ühtegi firmat kes paar päeva tõstaks käsitsi su seadistusi üle uude installi. Ilmselt seda ikka tehakse aga eraisiku/FIE tasemel. Suuremad firmad ei viitsi sellega mässata või seda välja reklaamida.

4-5 aastat kõlab loogiliselt. See tähendab Ryzen 2000/3000 või Intel 9th/10th gen prose.

Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 16.10.2023 15:55:05 vasta tsitaadiga

Keskmise mänguri osas ma arvestaks sellega, et mõistlik mängur ehitab-hangib omale hea põhja, mida siis videokaartide ja monitoridega edasi kasutada ning alles siis kui põhi jalgu jääb, vahetatakse kogu põhi ümber.

Keskmine mängur ei ole sul eriline entusiast, kel koguaeg uusim asi masinas...

1600 -> 5600X upgrade-i tegin samuti sama Win-iga, ent 5800X3D osas suruks end installi tegema, kuigi väga ei viitsi.

Scart
HV Guru
Scart

sõnum 16.10.2023 16:17:09 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
4-5 aastat kõlab loogiliselt. See tähendab Ryzen 2000/3000 või Intel 9th/10th gen prose.

Mitte ükski nende seeriate prosedest ei jää eales kuhugi "bloati" taha koperdama. Aga eks räägime edasi DDR3 platformi prosedest ja sellest, et keskmine mängur ongi millegi sellise peal, with a straight face I might add. Tundub, et mu töötuuri ajal on selle koha IQ tase veel paarkümmend punkti langenud icon_rolleyes.gif
tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 16.10.2023 16:34:07 vasta tsitaadiga

Ma pole öelnud, et keskmine mängur on DDR3 platvormi peal. See on sinu hüsteerilise meele genereeritud toksiline luulu. Õlgmees, mida peksta.

EDIT: Huvitav, et Itijumalal isiklikult on kastis vanarauda: "ADATA XPG SX900 512GB + 512GB M.2 + 3TB Seagate spinner"
2TB NVMe-d ei maksa midagi praktiliselt enam.. icon_lol.gif

Scart
HV Guru
Scart

sõnum 16.10.2023 17:42:49 vasta tsitaadiga

rmc kirjutas:

EDIT: Huvitav, et Itijumalal isiklikult on kastis vanarauda: "ADATA XPG SX900 512GB + 512GB M.2 + 3TB Seagate spinner"
2TB NVMe-d ei maksa midagi praktiliselt enam.. icon_lol.gif

Miks ma peaks loobuma rauast, mis töötab? clown.gif
tagasi üles
heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 17.10.2023 08:16:05 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Keskmise mänguri osas ma arvestaks sellega, et mõistlik mängur ehitab-hangib omale hea põhja, mida siis videokaartide ja monitoridega edasi kasutada ning alles siis kui põhi jalgu jääb, vahetatakse kogu põhi ümber.

Keskmine gamer ostab 5 soti eest PS5 ja laseb 5+ aastat sellega.
Kommentaarid: 73 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 18.10.2023 17:50:06 vasta tsitaadiga

heretic666 kirjutas:
tsitaat:

Keskmine gamer ostab 5 soti eest PS5 ja laseb 5+ aastat sellega.

Kindlasti hea valik. Eriti kui mõni üritab siin "keskmise mänguri" sildi alla toppida tüüpe, kellel tiksub viis-kuus põlvkonda vana raud masinas.
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 21.10.2023 17:21:20 vasta tsitaadiga

Scart kirjutas:
Tomorrow kirjutas:

Ilma reaalsete prose tüüpide infota on kogu see info täiesti useless

Viimases WAN shows Linus räägib, et soovitas just seda Valve'le, et Steam HW survey tooks välja konkreetsed prosed mitte ainult kellad ja tuumade arvu:
https://www.youtube.com/watch?v=AKe2ufMWZro&t=2521s
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 22.10.2023 13:56:41 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Scart kirjutas:
Tomorrow kirjutas:

Ilma reaalsete prose tüüpide infota on kogu see info täiesti useless

Viimases WAN shows Linus räägib, et soovitas just seda Valve'le, et Steam HW survey tooks välja konkreetsed prosed mitte ainult kellad ja tuumade arvu:
https://www.youtube.com/watch?v=AKe2ufMWZro&t=2521s

Väga hea soovitus. Loodame, et Gaben kuulab thumbs_up.gif
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 23.10.2023 20:01:07 vasta tsitaadiga

Misasi on "keskmine mängur"? See kõlab pigem sedasi, et sellel pole pistmist rauaga - olgu siis PC või konsool vaid pigem võiks keskmine mängur olla umbes see kelle mängitud tunnid asetuvad kuhugi keskele kõigi teiste mängjate suhtes.

Rääkides nüüd otseselt PC'st siis ma kipun uskuma, et valdav enamus mängureid kes mängivad ajaliselt palju on ikkagi pigem noored ja teismelised kellepuhul ilmselgelt sellist sissetulekut enamusel pole, et käia raua uuendamisega piisavalt kaasas. Ehk ollakse suht olukorras kus üks vanematest soetab talle alla keskmise arvuti ja selleseljas tuleb sõita sada aastat ja seda tehaksegi - tõmmatakse aga seaded ultra low peale ja saab ikka mingi poolkõva fps'ga fortnite ära pelatud. Mul omal tütre poissõber evib kasti kus miski ryzen 2400G proseks ja 2060 kaart pelamiseks + miski kärakas RAM. Mängib kõvasti CS GO ja fort nagu ikka. No ja pole sellist rahhi, et võtta korralikum ram, prose ja asisem kaart - muu elu tahab ju ka elamist.

Ehk siis Scardi toodud näide läheb nö. spetsiifilisse kategooriasse ehk siis täisealised PC mängurid kellele mängimine on hobi ja kes käivad normaalse palgaga tööl ja annavad endale aru, et mängimine on nende hobi ja sellepeale võib mõõdukalt kulutada icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 156 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 133
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 23.10.2023 20:36:29 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
Misasi on "keskmine mängur"? See kõlab pigem sedasi, et sellel pole pistmist rauaga - olgu siis PC või konsool vaid pigem võiks keskmine mängur olla umbes see kelle mängitud tunnid asetuvad kuhugi keskele kõigi teiste mängjate suhtes.

Rääkides nüüd otseselt PC'st siis ma kipun uskuma, et valdav enamus mängureid kes mängivad ajaliselt palju on ikkagi pigem noored ja teismelised kellepuhul ilmselgelt sellist sissetulekut enamusel pole, et käia raua uuendamisega piisavalt kaasas. Ehk ollakse suht olukorras kus üks vanematest soetab talle alla keskmise arvuti ja selleseljas tuleb sõita sada aastat ja seda tehaksegi - tõmmatakse aga seaded ultra low peale ja saab ikka mingi poolkõva fps'ga fortnite ära pelatud. Mul omal tütre poissõber evib kasti kus miski ryzen 2400G proseks ja 2060 kaart pelamiseks + miski kärakas RAM. Mängib kõvasti CS GO ja fort nagu ikka. No ja pole sellist rahhi, et võtta korralikum ram, prose ja asisem kaart - muu elu tahab ju ka elamist.

Ehk siis Scardi toodud näide läheb nö. spetsiifilisse kategooriasse ehk siis täisealised PC mängurid kellele mängimine on hobi ja kes käivad normaalse palgaga tööl ja annavad endale aru, et mängimine on nende hobi ja sellepeale võib mõõdukalt kulutada icon_biggrin.gif

Keskmine mängur on mitme erineva küsitluse põhjal olnud ammu juba 30ndates. Kiputakse unustama, et mängurlus kui selline sai alguse juba suuremas mahus 90ndatel, massidesse läks aga kohe peale sajandivahetust kui internet ja ka tavainimesele ostetavad videokaardid tekkisid. Aga aasta on 2024 kohe.
tagasi üles
heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 24.10.2023 14:57:29 vasta tsitaadiga

Arvutite peal mängimine vist ehk hääbuvam nähtus uuema generatsiooni jaoks, nood ju lasevad pigem mobiiltelefonidel tilulilusid ja konsoolid/PC jäävad kaugeks.
Kommentaarid: 73 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 25.10.2023 00:16:18 vasta tsitaadiga

Pigem läheb ka PC-mängurlus aina enam massidesse, sh. mängivad aina enam ka tütarlapsed-naised.

Scart äkki jagab neid küsitlusi, mille põhjal väidab, et keskmine mängur on ammu juba 30ndates?
Ise muidu rääkisin ka valdavalt 30+ mänguritest.

Küsimus on, milline hulk raha läheb muude hobide peale.

Auron
HV Guru
Auron

sõnum 25.10.2023 08:57:36 vasta tsitaadiga

Scart kirjutas:
Keskmine mängur on mitme erineva küsitluse põhjal olnud ammu juba 30ndates.

Erm kas siin pole mitte tegu uuringuga mis näitab keskmist vanust kes üldse mängib aga mitte mahtu? Kuipalju tunde peab nädalas mängima, et kvalifitseeruda mänguriks keda statistikas arvesse võtta?

Kas statistikat mõjutavad samamoodi nii korra nädalas ühe FIFA matši tegev vanaisa kui 13 aastane poisiklutt kes mängib 30+ tundi nädalas?

Küsimus lihtsalt selles, et arusaadavalt kes mängib palju ja kellejaoks mängimine otsene hobi ja lõõgastumisviis siis selline inimene on ka rauateadlikum ja suurema tõenäosusega omab või tahab omada paremat rauda.

Sesmõttes guugeldasin ja PC only keskmine vanus on üldse selline, et ma alles keskmise alguses icon_biggrin.gif
tagasi üles
Evil14
HV Guru
Evil14

sõnum 26.10.2023 10:46:18 vasta tsitaadiga

rmc kirjutas:
Pigem läheb ka PC-mängurlus aina enam massidesse, sh. mängivad aina enam ka tütarlapsed-naised.

Scart äkki jagab neid küsitlusi, mille põhjal väidab, et keskmine mängur on ammu juba 30ndates?
Ise muidu rääkisin ka valdavalt 30+ mänguritest.

Küsimus on, milline hulk raha läheb muude hobide peale.

Ütleks, et kui ikkagi 30 aastane mängur, kes tõesti igapäev toksib midagi, ostab ikkagi viimasepeal raua, sest sellises vanuses valgub raha nii palju peale, et ei jõua ära kulutada ning ongi mõistlik ainult viimase peal riistvara soetada, heretic666 ja Scart on ehe näide.

Noorematel pole raha, et sellist luksust lubada ja valivadki pigem kas PS5 või nutitelefoni peal mängida, oma lapse ja tutvusringkonnas olevate laste pealt näha, mida nemad valivad. Oma tütargi eelistab pigem mobiilis või PS peal toksida.

Täiesti õige, et keskmine PC mängur on seal 30+ vanuse juures.
Kommentaarid: 226 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 197
tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 26.10.2023 11:13:42 vasta tsitaadiga

Evil14, icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
Elus on nii palju enamat kui arvuti, isegi kui üksjagu palju mängida. Küsimus ongi selles, et millele veel kulutada soovid. Ja raha kulutamine on üks lihtsamaid asju maailmas. Vb. keeruline tõesti kaugemale näha kui vaid kodus arvuti taga istuda icon_lol.gif

PS-i ja nutiseadmete peal mängivad lapsed seepärast, et nad ei tea paremini. Üksjagu palju nähtud neid "ah enamat pole vaja" inimesi, kes arvutile üle tulles saavad aru, et massiivne vahe kogemuses.
Seejuures ei ole konsoolide peal mängimine ka odavam - üpris kiiresti tuleb mängudega vahe tasa, rääkimata, et generatsioonide vahetamisega muutub vana kohe mõttetuks. Korralik PC kestab pikalt ja on edasiarendatav.

SirAskAlot
Kreisi kasutaja

sõnum 26.10.2023 11:48:40 vasta tsitaadiga

rmc kirjutas:

rääkimata, et generatsioonide vahetamisega muutub vana kohe mõttetuks.

See väide on täielik jama.
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 26.10.2023 13:05:07 vasta tsitaadiga

rmc kirjutas:

Internet ei ole raske muidu. https://playtoday.co/blog/stats/gamer-demographics/
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 26.10.2023 15:03:25 vasta tsitaadiga

SirAskAlot kirjutas:
rmc kirjutas:

Noo paari aastaga siis kui arendajad lõpetavad vana toetamiseg uute mängudega.
Paljud täna mängivad mänge PS4 ja XONE peal? Veelvähem PS3 ja X360 peal.
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 26.10.2023 15:37:11 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:

PS4 ja X1 peal mängivad miljonid ja miljonid.
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 26.10.2023 15:46:27 vasta tsitaadiga

Tomorrow, tegelt neid on küll kes täna mängivad PS3 peal. Palju on neid kes ostes uuema konsooli müüvad vana odavalt ära koos mängudega ja ja terve hulk on neid lapsevanemaid kes siis heameelega väiksesele nagale ostavad konsooli odavalt. Saada praegu a'la 150 euraga PS3 + 10 mängu pole ju paha diil.
tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 26.10.2023 17:10:33 vasta tsitaadiga

SirAskAlot kirjutas:
rmc kirjutas:

Vana konsooliga ei tee uue konsooli ruumis ju midagi, samas kui vana arvutiga mängid uusi mänge ja uuendad masinat vastavalt jalgujäämisele. Ühe platvormiga liigud läbi aja.

Scart kirjutas:
rmc kirjutas:

Internet ei ole raske muidu. https://playtoday.co/blog/stats/gamer-demographics/

Sinu enda kullast allikast:
tsitaat:
In 2022, 70% of adult US gamers played games on their smartphones.

Paneb kohe uude konteksti su ütlused, et keskmine gamer on keskeale lähenev ning viimase sõna riistvara peal.

SirAskAlot
Kreisi kasutaja

sõnum 26.10.2023 17:35:24 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
SirAskAlot kirjutas:
rmc kirjutas:

Samamoodi võiks küsida
Paljud mängivad täna mänge 2013 või 2006 välja lastud gpu-ga ? Loomulikult on nendega võimalik midagi mängida, aga reaalset on kogu tolleaegne kraam samamoodi vananenud nagu konsoolid. Pole mingit mingit vahet.

Pealegi käis jutt kohe mõttetuks muutumisest, mitte teatud aja jooksul mõttetuks muutumisest.
See mõttetu on ka tegelikkuses küsitav. See kui kellegi jaoks tundub tegevus mõttetu ei tähenda, et see oleks seda teise isiku jaoks. Ma võiks vabalt võtta oma vana sinclairi, sellel tetrist või arkanoidi mängida ja see tundub palju mõttekam tegevus kui Starfieldi mängimine.
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 26.10.2023 17:43:26 vasta tsitaadiga

SirAskAlot kirjutas:
Tomorrow kirjutas:
SirAskAlot kirjutas:
rmc kirjutas:

Samamoodi võiks küsida
Paljud mängivad täna mänge 2013 või 2006 välja lastud gpu-ga ? Loomulikult on nendega võimalik midagi mängida, aga reaalset on kogu tolleaegne kraam samamoodi vananenud nagu konsoolid. Pole mingit mingit vahet.

Pealegi käis jutt kohe mõttetuks muutumisest, mitte teatud aja jooksul mõttetuks muutumisest.
See mõttetu on ka tegelikkuses küsitav. See kui kellegi jaoks tundub tegevus mõttetu ei tähenda, et see oleks seda teise isiku jaoks. Ma võiks vabalt võtta oma vana sinclairi, sellel tetrist või arkanoidi mängida ja see tundub palju mõttekam tegevus kui Starfieldi mängimine.

Vahe on selles, et 2006 või 2013 GPU ja ümbritseva süsteemi saab välja vahetada nii, et ostetud mängud ja isegi seivid jäävad alles. Uuele konsoolile üle minnes tagasiühilduvus on pigem erand kui reegel.
tagasi üles
lightbluefox
HV Guru

sõnum 26.10.2023 18:39:06 vasta tsitaadiga

Mul on 3570K ja GTX 670, mõlemad stock icon_lol.gif
Kahjuks monitor on 4K, harva õhtu midagi mängides, tundub mõttetu panna kilo või paar hea masina alla, mis kohe hirmsa kiiruga ämblikuvõrke ja amortisatsiooni koguma hakkab. Mõtlesin osta sinna ehk GTX 1070, aga ilmselt see ei ole just mängumuutja.
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 44
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 26.10.2023 21:18:13 vasta tsitaadiga

lightbluefox kirjutas:
Mul on 3570K ja GTX 670, mõlemad stock icon_lol.gif
Kahjuks monitor on 4K, harva õhtu midagi mängides, tundub mõttetu panna kilo või paar hea masina alla, mis kohe hirmsa kiiruga ämblikuvõrke ja amortisatsiooni koguma hakkab. Mõtlesin osta sinna ehk GTX 1070, aga ilmselt see ei ole just mängumuutja.

3570K jääks ilmselt pudelikaelaks ükskõik milliselele GPU uuendusele. Mul oli kunagi 2500K ja 1080 kombo ja 2500K oli räme pudelikael. Sama kaardiga Ryzen 7 3800X peale uuendades paranes jõudlus märgatavalt.

Mis 4K puutub, siis sõltub kõik mängust. Allles täna testisin paari vanemat mängu mida ma pidevalt mängin. Kasutasin DSR featuuri, et teha downsample 4K pealt. Max sätetel 100-120fps ja rohkem. Täiesti mängitavad 4K peal 5800X3D ja 2080Ti peal.

Samal ajal vaadates kuidas 2023 mängus max sätetel 4090 teeb kellelgi 7800X3D'ga napilt 60fps on lihtsalt sad.
tagasi üles
SirAskAlot
Kreisi kasutaja

sõnum 26.10.2023 21:30:37 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
SirAskAlot kirjutas:
Tomorrow kirjutas:
SirAskAlot kirjutas:
rmc kirjutas:

Samamoodi võiks küsida

Vahe on selles, et 2006 või 2013 GPU ja ümbritseva süsteemi saab välja vahetada nii, et ostetud mängud ja isegi seivid jäävad alles. Uuele konsoolile üle minnes tagasiühilduvus on pigem erand kui reegel.

Mis loogikaga õigustab see väidet, et vanad konsoolid muutuvad uue põlvkonnaga kohe mõttetuks ?
Kui ma su lausest midagi aru saan, siis on eelmise põlvkonna konsoolid väga vajalikud, sest sinu jutu järgi uute konsoolidega vanu mänge mängida ei saa.
Mul on selline tunne, et sa kasutad mingi chatbot-i mis ei suuda vestluse tähendusest absoluutselt aru saada.
tagasi üles
Evil14
HV Guru
Evil14

sõnum 26.10.2023 22:30:45 vasta tsitaadiga

SirAskAlot, ise mõtlen sama, vahest tunne et mõni kasutaja ei pruugi üldse inimene olla, sest jutt ei ole loogiline. Aga küll AI areneb. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 226 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 197
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 27.10.2023 02:59:47 vasta tsitaadiga

Evil14 kirjutas:
SirAskAlot, ise mõtlen sama, vahest tunne et mõni kasutaja ei pruugi üldse inimene olla, sest jutt ei ole loogiline. Aga küll AI areneb. thumbs_up.gif

Seda räägib siin kasutaja kelle postid on veel rohkem roheliste prillide läbi kirjutatud kui Scartil....
tagasi üles
SirAskAlot
Kreisi kasutaja

sõnum 27.10.2023 11:20:20 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Evil14 kirjutas:

Seda räägib siin kasutaja kelle postid on veel rohkem roheliste prillide läbi kirjutatud kui Scartil....

Seleta nüüd palun kõigile foorumikasutajatel kuidas, sinu arvamus minu "läbi roheliste prillide vaatamisest", on seotud, eelnevalt toimunud vestulsega?
Järjekordne näide kus sa tuled välja teema välise arvamusega, et õigustada oma ajuvaba juttu.
Kuidas sa üldse aru saad , et keegi on "roheline"? Sa ei suuda ju enda kirjutatud teksti mõttestki aru saada.
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 27.10.2023 11:23:40 vasta tsitaadiga

SirAskAlot, See lause ei käinud mitte sinu vaid Evil14 kohta.
Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  AMD vs. nVidia (küsitlus nullitud 30.07.2024) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 56, 57, 58 ... 62, 63, 64  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.