Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
0 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kontakt
HV vaatleja
|
|
tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
14.10.2023 09:26:22
|
|
|
laurx kirjutas: |
Kaart on sinule personaalselt antud. Sa oled tööl. Friigikogu infotunnis lärmad kaamerate ees. Ja samal ajal laseb keegi selle kaardiga tonn liitrit kuskil benalas. "Mis on pildil valesti?". |
Ma ei väida, et "lugupeetud" riigikogulasega nii on juhtunud, aga mul on küll ette tulnud, kus ma ise viibin mingil põhjusel suht kaugel eemal ja palun äiteks oma naisel oma sõiduk ära tankida. Ka tööülesandeid saab täita nii, et ei kasuta samal ajal sõidukit, mida tööülesannete täitmiseks aeg-ajalt kasutada on vaja.
_________________ Rakvere parasiit |
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
1 :: |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
14.10.2023 10:56:36
|
|
|
Järeldus, tuleb minna alati kohale, kui tangitakse sinu kaardiga bensiini v diislikütust
Mis hinnaga üldse kütus paaki niriseb? Käibemaksuta? Olulise soodukaga?
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
14.10.2023 11:11:27
|
|
|
Oisu. kirjutas: |
Järeldus, tuleb minna alati kohale, kui tangitakse sinu kaardiga bensiini v diislikütust
Mis hinnaga üldse kütus paaki niriseb? Käibemaksuta? Olulise soodukaga? |
kes selle vastu huvi tunneb kui maksumaksad plekivad????
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
14.10.2023 13:14:11
|
|
|
ma kahtlen, kas sellest midagi välja tuleb. pole ju esimene sarnane juhus.
nii praeguses loos kui eelmistes on mainitud ka seda külge, et tegelikult ei ole seal korralikke reegleid ette kirjutatud.
nagu ka lugu ütleb, politsei menetleb, selgitab asjaolud ja siis vaadatakse edasi.
ka repinski konta on menetlus vist siiani käimas aga kuhugi see nähtavasti jõudnud ei ole. ma olen kindel, et mitte asjaolude ebaselguse tõttu.
keda sa silmas pead? kallast, riigikantseleid, välisministeeriumi, nende nõunikke, soome väliministrit ja tema ametkonda, kõiki eelpoolnimetatuid?
tavaliselt ei käi ministrite ja muude kõrgemas ametis kodanike, eriti omavahelised, (video)kõned nii, et keegi helistab, ütleb kes ta on ja siis räägitakse jutud ära.
ka loos on kirjas, et mängus oli vale emaili aadress ja kõne toimumine oli eelnevalt kokku lepitud.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
14.10.2023 13:55:03
|
|
|
Oletame, et tööandja annaks teile kütusekaardi, mis on teoorias nagu ainult töösõitude jaoks. Reaalsuses on teada, et keegi mingit aruannet ei nõua millal, kuhu ja miks sõitsid. Ma millegipärast arvan, et enamik teeks selle kütusega nii oma sõite kui tangiks vahel ämma, sõbra või armukese autot. Enamik ilmselt oskaks niipalju piiri pidada, et ülemus või raamatupidaja saaks vähemalt teha näo, et usub.
Tahaks ju loota ja uskuda, et riigikogu liikmed käituvad eetilisemalt kui suvaline vello või maksim, paraku elu näitab et kaugeltki alati see nii ei ole.
Ilmselt peakski olema konkreetsemad reeglid ja aruandluskohustus. Samas selle peaks paika panema seadusega ja need kes seadusi vastu võtavad poleks sellest ilmselt väga huvitatud.
Minu poolest võiks tõsta riigikogu liikmete palka näiteks 10% ja kaotada need kuluhüvitised üldse ära. Oleks rahu majas. Kui erafirmas poleks see mõistlik maksude optimeerimise tõttu, siis riigi puhul ju vahet pole, tõstavad nende maksudega lihtsalt raha ühest taskust teise nagunii.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
14.10.2023 14:21:36
|
|
|
Norra.
Kui tahad firma autot võtta pikemaks sõiduks, küsid nõusolekut
Kui tahad firma kaardiga tankida Eestis käimise ajal, küsid nõusolekut
viimati muutis Oisu. 14.10.2023 14:21:53, muudetud 1 kord |
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
degrass
HV kasutaja

|
14.10.2023 14:21:37
|
|
|
napoleon kirjutas: |
Oletame, et tööandja annaks teile kütusekaardi, mis on teoorias nagu ainult töösõitude jaoks. Reaalsuses on teada, et keegi mingit aruannet ei nõua millal, kuhu ja miks sõitsid. Ma millegipärast arvan, et enamik teeks selle kütusega nii oma sõite kui tangiks vahel ämma, sõbra või armukese autot. Enamik ilmselt oskaks niipalju piiri pidada, et ülemus või raamatupidaja saaks vähemalt teha näo, et usub.
...
|
Tegemist peab olema "asendamatu" töötajaga v6i siis peab ulatuslik tööj6u puudus olema, et midagi sellist v6imalikuks saaks.
Kuid ma kahtlen tugevalt selles, et üks tervem6istusega tööandja lubab töötajal ämma ja s6bra autot tankida.
---
Ma ei tea, mis hea lahendus oleks. Pigem jah, rahvasaadiku palka t6sta ja k6ikv6imalikud muud rahajagamised ära l6petada.
_________________ All it took was for a lot of seemingly decent people to put the wrong person in power, and then pay for their innocent choice. |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
14.10.2023 14:36:54
|
|
|
degrass, see näide polnud nüüd nii sõna sõnalt mõeldud, et kommertsasutus teebki nii vaid just pigem piltliku näitena, et mis ise teeksid kui selline võimalus oleks.
Aga noh sõna-sõnalt võttes mõtle nüüd natuke. Üks variant võib olla see, et tööandja ei saa seda ju kuskil avalikult öelda, et kasuta siis natuke oma tarbeks ka, see on mitteametlik palgalisa, aga ära kuritarvita
Teine variant, et töötaja on näiteks müügimees kellel pool tööpäevast möödubki roolis olles. Kui töötaja peaks iga sõidu kohta aruande tegema ja tööandja seda kontrollima, siis võtaks see bürokraatia ebamõistlikult palju aega.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
14.10.2023 14:45:09
|
|
|
napoleon kirjutas: |
Oletame, et tööandja annaks teile kütusekaardi, mis on teoorias nagu ainult töösõitude jaoks. Reaalsuses on teada, et keegi mingit aruannet ei nõua millal, kuhu ja miks sõitsid. Ma millegipärast arvan, et enamik teeks selle kütusega nii oma sõite kui tangiks vahel ämma, sõbra või armukese autot. Enamik ilmselt oskaks niipalju piiri pidada, et ülemus või raamatupidaja saaks vähemalt teha näo, et usub. |
tänapäeval ma ei usu, et mõni ettevõte nii nõustuks tegema, sest selle juurde käivad potentsiaalsed maksunõuded ja võimalik kriminaalvastutus
õigemini, kui erisoodustusmaks on makstud, siis võib teha mida iganes...
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
degrass
HV kasutaja

|
14.10.2023 15:01:36
|
|
|
napoleon, ütleme, sina, kui tööandja, annad oma vara töötaja käsutusse, et ta sulle kasumit teeniks. Valijad (tööandjad) annavad oma vara (riik) töötaja (rahvaasemik) käsutusse, et ta seadusloomega tegeleks. Mida teeb rahvaasemik - tangib enda, armukese, ämma ja s6bra paagi täis.
K6ige absurdsem kogu loo juures on, et see ei sega kedagi. Mulle ei ole jäänud muljet, et see valimiskasti juures kellegi otsust väga m6jutaks. Pigem kiidetakse takka, et näe, 6ige mees, optimeeris vms.
Miks on nii, et me ei näe Eesti Riiki kui meie endi oma, vaid mingit abstraktset konstruktsiooni, kes meilt makse kogub ja ahistab?
Ma ei usu, et üks tervem6istusega talunik läheks talvele vastu sahver tühi?
_________________ All it took was for a lot of seemingly decent people to put the wrong person in power, and then pay for their innocent choice. |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
14.10.2023 15:13:14
|
|
|
Grünthal on ekre oma zirinovski. Lapsesuu kes ütleb välja ka kõige lollimad mõtted mida kõige madalamale põhjakihile ette sööta. Põhjakoristaja poetaguste õllelibistajate kamba püüdmiseks.
|
|
Kommentaarid: 326 loe/lisa |
   |
2 :: |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
14.10.2023 15:29:26
|
|
|
degrass kirjutas: |
napoleon, ütleme, sina, kui tööandja, annad oma vara töötaja käsutusse, et ta sulle kasumit teeniks. Valijad (tööandjad) annavad oma vara (riik) töötaja (rahvaasemik) käsutusse, et ta seadusloomega tegeleks. Mida teeb rahvaasemik - tangib enda, armukese, ämma ja s6bra paagi täis.
K6ige absurdsem kogu loo juures on, et see ei sega kedagi. Mulle ei ole jäänud muljet, et see valimiskasti juures kellegi otsust väga m6jutaks. Pigem kiidetakse takka, et näe, 6ige mees, optimeeris vms.
Miks on nii, et me ei näe Eesti Riiki kui meie endi oma, vaid mingit abstraktset konstruktsiooni, kes meilt makse kogub ja ahistab?
Ma ei usu, et üks tervem6istusega talunik läheks talvele vastu sahver tühi? |
Sorry, jätsin lisamata, et tegemist on hüpoteetilise olukorraga, mille puhul pole niiväga oluline, kas see juriidiliselt või protseduuriliselt üldse tekkida saaks.
Rõhuasetus on pigem sellel, et mingi vello või maksim kraaksub, aga teeks tegelikult ise täpselt samamoodi kui selline võimalus tekiks.
Ja ei, ma ei poolda seda. Lihtsalt reeglid peaks olema sellised, et poleks JOKK.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
degrass
HV kasutaja

|
14.10.2023 15:38:36
|
|
|
napoleon, absoluutselt.
Nagu sa ka vihjasid, minu arust k6ige masendavam kogu selle teema juures on, et Grünthali kaasus peegeldab omamoodi meie ühiskonna käitumisnorme.
V6i nagu noor Helemi arvab: "See on ju selge PR-operatsioon,"
|
tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
14.10.2023 16:38:42
|
|
|
anubis kirjutas: |
Grünthal on ekre oma zirinovski. Lapsesuu kes ütleb välja ka kõige lollimad mõtted mida kõige madalamale põhjakihile ette sööta. Põhjakoristaja poetaguste õllelibistajate kamba püüdmiseks. |
Pole ju teisi enam, manala teele läinud
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
14.10.2023 17:07:53
|
|
|
Kaja siis nagu Putin, läheb ainult jalad ees kui siiski
|
|
Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
14.10.2023 17:42:04
|
|
|
Sa räägid helmest, seal erakonnas saab alati olla demokraatlikud valimised juhul kui võitjaks on helme.
|
|
Kommentaarid: 326 loe/lisa |
   |
2 :: |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
bugbrake
HV kasutaja
|
14.10.2023 18:02:39
|
|
|
Winterwind kirjutas: |
Kaja siis nagu Putin, läheb ainult jalad ees kui siiski  |
Mis kurjad plaanid sul siis kavas on
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
14.10.2023 18:18:42
|
|
|
Pole mul mingeid plaane
|
|
Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
15.10.2023 13:10:25
|
|
|
Rasmus kirjutas: |
1000€ kuus ei ole ju mingi megasumma sõiduki kütusele kulutamiseks. |
Riigikogu juhatus otsustas, et seoses Jaak Madisoni tagasiastumisega asub 12. juunil Riigikogu liikmeks asendusliige Kalle Grünthal.
3234 liitrit! A,la 800 liitrit kuus
Lisaks, ei leidnud eesti keelset kirjatükki.
11. oktoobril sai teatavaks, et riigikohus tühistas Enefit Power AS õlitehase ehitusloa. Narva endise linnapea Katri Rajku sõnul on naiivne uskuda, et ehitajad naasevad tööle varem kui pooleteise aasta pärast.
Loe lähemalt dv.ee-st: https://www.dv.ee/mnenija/2023/10/15/rajk-o-maslozavode-enefit-stroiteli-terjajut-rabotu-jeto-samaja-uzhasnaja-novost-nedeli
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|