Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Meditsiinivaatlus (vaimne ja füüsiline tervis) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 593, 594, 595 ... 618, 619, 620  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kuidas pooldaksid kanepi legaliseerimist Eestis?
Pooldaksin meditsiinilistel põhjustel kasutamist
18%
 18%  [ 53 ]
Pooldan täielikku legaliseerimist
35%
 35%  [ 105 ]
Ei poolda
33%
 33%  [ 99 ]
Olen erapooletu
12%
 12%  [ 36 ]
hääli kokku : 293

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 13.09.2023 23:04:07 vasta tsitaadiga

netcat kirjutas:

Isiklik raport: ei olnud koroona. Ei olnud kirju koera viirus. Oli kuidagi õnnestunud saada tuvastamata bakteriaalne nakkus otse bronhidesse. Bakteriaalne nakkus pidi olema 5% bronhiidi põhjus, enamasti on viirus - kuidas see juhtub terve, kaasuvate haigusteta inimesega kes pole isegi ninapidi koos olnud mingite nakkusallikatega kui ühistransa kasutamine välja arvata? Ah jam, välisilmast tulles pesen ikka endiselt käsi ka. On mul äkki mingi isiklik sisemine koloonia kedagi, kes soodsate asjaolude korral möllama hakkavad? Siis tuleks ju tuvastada ja välja ravida aga peale antibiotsi ei ole enam proove ka mõtet võtta.

Kui keegi teab mõnda kvaliteetset kopsuarsti eras kes viitsib sellist scherlocki mängida, siis ootan soovitusi.

Kui sa ei ole veel arsti juures käinud, pilti ei ole tehtud, siis kuidas sa tead, et tegemist on bakteriaalse bronhiidiga?

netcat
Kreisi kasutaja
netcat

sõnum 14.09.2023 09:38:43 vasta tsitaadiga

degrass kirjutas:
netcat kirjutas:

Isiklik raport: ei olnud koroona. Ei olnud kirju koera viirus. Oli kuidagi õnnestunud saada tuvastamata bakteriaalne nakkus otse bronhidesse. Bakteriaalne nakkus pidi olema 5% bronhiidi põhjus, enamasti on viirus - kuidas see juhtub terve, kaasuvate haigusteta inimesega kes pole isegi ninapidi koos olnud mingite nakkusallikatega kui ühistransa kasutamine välja arvata? Ah jam, välisilmast tulles pesen ikka endiselt käsi ka. On mul äkki mingi isiklik sisemine koloonia kedagi, kes soodsate asjaolude korral möllama hakkavad? Siis tuleks ju tuvastada ja välja ravida aga peale antibiotsi ei ole enam proove ka mõtet võtta.

Kui keegi teab mõnda kvaliteetset kopsuarsti eras kes viitsib sellist scherlocki mängida, siis ootan soovitusi.

Kui sa ei ole veel arsti juures käinud, pilti ei ole tehtud, siis kuidas sa tead, et tegemist on bakteriaalse bronhiidiga?

Arsti juures on käidud ja pildid on tehtud. Verepildi järgi on tegu bakteriaalse põletikuga ja seda kinnitab ka haigusnähtude kohene leevenemine peale antibiootikumi võtma hakkamist. Kas teil Saksamaal on antibiots käsimüügis või millest sellised imelikud küsimused? Seda et tegemist on just bronhiidiga tunneb igaüks kel on kunagi midagi bronhides olnud, ära. Ma arvan et ma oma kehaosades ikka orienteerun. Ja kopsud ise olid puhtad niiet kopsupelendik see ei olnud (teised sümptomid ka ei sobinud sellega)
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
somnambuul
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 14.09.2023 09:45:18 vasta tsitaadiga

Ma arvan, et selle bakteri võid saada kust iganes või oli ta sul juba kehas olemas ja suutis nüüd immuunsüsteemist mööda hiilida ja laamendama hakata. Ja nagu ütlesid, peale antibiotsi on nad ilmselt surnud ja midagi otsida pole. Kätepesu ka kopsubakteri vastu vist eriti aita, pead maski kandma hakkama jälle.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 14.09.2023 09:49:33 vasta tsitaadiga

netcat kirjutas:

Kas teil Saksamaal on antibiots käsimüügis või millest sellised imelikud küsimused?

Kuidas sul läheb?
Ma ei tea, et ma oleks kusagil midagi antibiootikumist maininud. Samuti ei rääkinud sa midagi arsti juures käimisest, vaid et ta otsid head kopsuarsti icon_rolleyes.gif

netcat
Kreisi kasutaja
netcat

sõnum 14.09.2023 09:53:56 vasta tsitaadiga

No vot selle viimase üle ma muretsengi, et mingi püsikoloonia mislikke võib olla end sisse seadnud ja äkki ei saa neist kõigist lõplikult lahti. Aga jah eks tuleb leida mingi tasuline konsult kes õpetaks, kellele järgmine kord oma tatiproov ette sööta enne kui rohtu võtma hakata, kui teema korduma peaks. Niisama ei võta seda laboris keegi vastu ja perearsti ka asi nii detailselt ei huvita. Synlab vist ka ei tee selliseid analüüse.

degrass kirjutas:
netcat kirjutas:

Kas teil Saksamaal on antibiots käsimüügis või millest sellised imelikud küsimused?

Kuidas sul läheb?
Ma ei tea, et ma oleks kusagil midagi antibiootikumist maininud. Samuti ei rääkinud sa midagi arsti juures käimisest, vaid et ta otsid head kopsuarsti icon_rolleyes.gif

Minuarust ma selgesti kirjutasin 2 asja, mida sa ise vastates muide tsiteerisid a) et OLI nakkus (sellest võiks igaüks järeldada,, et enam ei ole) ja b) et peale antibiotsi ei ole mõtet enam proove võtta (millest saab ju kergesti järeldada, mis nakkusega juhtus, et teda enam ei ole).

Tõesti vabandan et ei viitsinud seda olukorda üksikasjalikumalt debriifida
tagasi üles
degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 14.09.2023 20:48:47 vasta tsitaadiga

netcat kirjutas:

Minuarust ma selgesti kirjutasin 2 asja, mida sa ise vastates muide tsiteerisid a) et OLI nakkus (sellest võiks igaüks järeldada,, et enam ei ole) ja b) et peale antibiotsi ei ole mõtet enam proove võtta (millest saab ju kergesti järeldada, mis nakkusega juhtus, et teda enam ei ole).

Tõesti vabandan et ei viitsinud seda olukorda üksikasjalikumalt debriifida

Vabandan. Hea et arsti juures käisid. thumbs_up.gif
Minu kogemus inimestega on pigem halb. Täna jälle. Päev oli täitsa positiivne, kuid viimane (sileaju) pidi selle oma rumalusega ära mürgitama.
Homme on 6nneks reede.

Tegelikult on see halb, kui nädala möödub järgmist reedet oodates ...

laurx
HV Guru
laurx

sõnum 15.09.2023 07:41:53 vasta tsitaadiga

https://www.postimees.ee/7855294/e-tervise-digiloos-vohava-valeinfo-torjumiseks-pole-inimesele-jaetud-tohusat-rohtu
netcat
Kreisi kasutaja
netcat

sõnum 15.09.2023 11:29:05 vasta tsitaadiga

degrass kirjutas:

Minu kogemus inimestega on pigem halb. Täna jälle. Päev oli täitsa positiivne, kuid viimane (sileaju) pidi selle oma rumalusega ära mürgitama.
Homme on 6nneks reede.

Tegelikult on see halb, kui nädala möödub järgmist reedet oodates ...

Tööalaseid konflikte sileajudega ei tohi isiklikult südamesse võtta. See mõjub tõesti tervisele halvasti. Soovin, et keegi oleks seda mulle suutnud õpetada 20 aastat tagasi (läksin stressi pärast noorelt halliks). Ei tasu oodata kuni närvid on nii läbi, et pole enam ühtki järel, mille peale keegi käia saaks icon_smile.gif
tagasi üles
degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 15.09.2023 13:54:25 vasta tsitaadiga

netcat kirjutas:

Tööalaseid konflikte sileajudega ei tohi isiklikult südamesse võtta. See mõjub tõesti tervisele halvasti. Soovin, et keegi oleks seda mulle suutnud õpetada 20 aastat tagasi (läksin stressi pärast noorelt halliks). Ei tasu oodata kuni närvid on nii läbi, et pole enam ühtki järel, mille peale keegi käia saaks icon_smile.gif

icon_lol.gif

Suurema prügi suudavad filtrid kinni pidada, kuid aeg-ajalt m6ni lipsab läbi.
- > Swiss chees model

Jerry
4K külmavana
Jerry

sõnum 15.09.2023 20:22:08 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
https://www.postimees.ee/7855294/e-tervise-digiloos-vohava-valeinfo-torjumiseks-pole-inimesele-jaetud-tohusat-rohtu

vaatasin ka enda andmeid. Tervelt 232,18€ on minu makstud rahast minu peale raisatud. 2/3 sellest summast on oma tekitatud ribimurdmiste ja hüppeliigese tõttu icon_lol.gif Ja seda varsti täis saava 23 aasta jooksul

tagasi üles
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 16.09.2023 01:00:24 vasta tsitaadiga

Seal on näha ju ainult viimase 3 aasta raviarved.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 16.09.2023 08:01:38 vasta tsitaadiga

von Wu, palju sind ravitud on?
Mul on ütleme 2000 aastast siiani ainult küünarnuki 2 oppi. Ma pole peale seda isegi haiguslehel olnud.

Jerry
4K külmavana
Jerry

sõnum 16.09.2023 09:25:09 vasta tsitaadiga

von Wu kirjutas:
Seal on näha ju ainult viimase 3 aasta raviarved.
3'e aasta kaupa saab vaadata. Näeb varaseimaid ka
tagasi üles
netcat
Kreisi kasutaja
netcat

sõnum 16.09.2023 11:21:03 vasta tsitaadiga

Jutt ei olnud küll mitte sellest et ravikulusid vaadata vaid et rahvas võiks kontrollida, mida neile elu jooksul haiguslukku kirjutatud on.
Minu praegune perearst (või tema õde) tunduvad adekvaatsed, ma ei näe seal midagi kõrvalist peale selle mis telefonitsi räägitud ja analüüsidest järeldada saab.

Aga mäletan, et kui kunagi ammu see paberkaustandus kinni pandi ja mamma sai kusagilt haiglast või polikliinikust selle "kaustiku" omale mis tema kohta aastate jooksul peetud oli, siis sealt leidus ikka igasugu tõele mittevastavaid imeasju, muuhulgas oli üks arst kirjutanud et tal käivad langetõvehood, kuigi mitte kunagi pole midagi sellist juhtunud ja nii palju kui inimene ise oskab meenutada, pole ka kunagi midagi selliselt tõlgendatavat arstile rääkinud.

Sama nagu siin artiklis oli mingi arst patsiendi haiguslukku kirjutanud a la "muidu probleeme ei ole aga laps elab perekonnast eraldi" vms (tegu oli siis 30-aastase pojaga)
tagasi üles
degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 16.09.2023 11:55:33 vasta tsitaadiga

netcat kirjutas:

...
Aga mäletan, et kui kunagi ammu see paberkaustandus kinni pandi ja mamma sai kusagilt haiglast või polikliinikust selle "kaustiku" omale mis tema kohta aastate jooksul peetud oli, siis sealt leidus ikka igasugu tõele mittevastavaid imeasju, muuhulgas oli üks arst kirjutanud et tal käivad langetõvehood, kuigi mitte kunagi pole midagi sellist juhtunud ja nii palju kui inimene ise oskab meenutada, pole ka kunagi midagi selliselt tõlgendatavat arstile rääkinud.
...

Siit tuleb välja kaks huvitavat seika:
a) millal Arst kaarte/haiguslugu kirjutab, kas jooksvalt peale patsiendi lahkumist, v6i 6htul tööpäeva l6pus. Kui sul on järjekord uksetaga, siis jooksvalt t6enäoliselt mitte.
b) Kui kirjapandud "langet6vehood" ei ole hilisemate visiitide käigus käsitlemist leidnud, epilepsia on siiski t6sine seisund, v6ib järeldada, et arst ei tutvu väga varasema haiguslooga.

icon_neutral.gif

napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 16.09.2023 12:18:39 vasta tsitaadiga

Arstiga suhtlemine on siis nagu ajakirjanikuga - "teil on õigus vaikida, kõik mida te ütlete rebitakse kontekstist välja ja kasutatakse teie vastu".
Krt pastakaga paberist kausta kirjutagu oma tarbeks mis tahab, aga see digilugu on ju poolavalik koht mida krt teab kes lugeda saab. Jah, miskit sai seal kinni keerata, aga logist on näha et miski tehik ja muud elukad teevad pidevalt päringuid ja keelata seda ei saa andmete kustutamisest rääkimata.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
netcat
Kreisi kasutaja
netcat

sõnum 18.09.2023 14:21:16 vasta tsitaadiga

https://www.err.ee/1609103945/tarkvaraviga-tekitas-patsientide-haiguslugudesse-aastate-valtel-valeandmeid
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 18.09.2023 14:27:37 vasta tsitaadiga

Ma ei teagi mis perearstil seal oma programmis minu kohta kirjas on.
Aga huvitav lugu on see, et kui käisin juhilubade jaoks tervisetõendit tegemas öeldi, et kontrollime andmed ka üle. Nimi ja isikukood olid mõistagi õiged, aga kui töökohani jõudis, siis küsis "te olete siis Postimehes reporter?". Möh? Mul puudub Postimehega igasugune tööalane seos, isegi ühekordse projektina pole neile kunagi midagi teinud. Kuidas see info sinna süsteemi sai, seda ei osanud pereõde ka öelda icon_biggrin.gif
tagasi üles
Ricki
HV kasutaja

sõnum 18.09.2023 16:57:04 vasta tsitaadiga

No aga pole siis Postimehes samanimelist reporterit?
Keegi tegi sisteemis lihtsalt kopipaste.
Näiteks nii:
https://epl.delfi.ee/artikkel/120232659/terviseandmete-leke-voib-anda-sadadele-eesti-inimestele-oiguse-nouda-tarkvara-loojalt-valuraha
tsitaat:
Möödunud neljapäeval avastas üks Raatuse perearstikeskuse patsient, et tema epikriisi ehk haiguslukku oli sattunud info, mis ei käinud üldse tema kohta. Kui patsient oli leiust perearsti teavitanud, võttis too ühendust terviseandmete süsteemi Perearst 3 tarkvara loojaga Medisoft, kes tunnistas, et nende tarkvaras on viga.

Medisofti tarkvara kasutatakse 55 perearstikeskuses, millest 45 keskust on TEHIK-u direktori Margus Armi sõnul mõjutatud.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 18.09.2023 18:05:34 vasta tsitaadiga

Teadaolevalt pole mul nimekaimu. Kui oleks ja ta lisaks veel Postimehe reporter oleks, siis ilmselt google otsing ikka miskit annaks.
tagasi üles
erxe
HV kasutaja

sõnum 18.09.2023 18:12:31 vasta tsitaadiga

Mu perearsti programmis samalaadne teema, et paneb patsientidele randomiga töökoha. Juulis (samuti tervisetõendit tehes) parandati mu töökoht ära ja nenditi, et mingi hetk oli järjest ühe apteegi apteekreid välja tulnud. Ma huvi ei tundnud, mis programm seal kasutusel oli, vist olid ka kurtnud toele muret.
Mul nimekaim on, kuid tema asukohta ei tea.
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 14
tagasi üles
Leinö
HV veteran
Leinö

sõnum 18.09.2023 21:24:57 vasta tsitaadiga

Jerry kirjutas:
laurx kirjutas:

vaatasin ka enda andmeid. Tervelt 232,18€ on minu makstud rahast minu peale raisatud. 2/3 sellest summast on oma tekitatud ribimurdmiste ja hüppeliigese tõttu icon_lol.gif Ja seda varsti täis saava 23 aasta jooksul

Viimase 7 aasta jooksul 3843€ icon_neutral.gif, varasemalt sissekanded puuduvad
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
maty
Kreisi kasutaja

sõnum 18.09.2023 23:03:09 vasta tsitaadiga

Viimase 1a jooksul 3618.03. Sellest ~2,1k haiglas uuringud ja ~1,4k opp
Kommentaarid: 78 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 67
tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 19.09.2023 11:00:40 vasta tsitaadiga

degrass kirjutas:
netcat kirjutas:

...
...

Siit tuleb välja kaks huvitavat seika:
a) millal Arst kaarte/haiguslugu kirjutab, kas jooksvalt peale patsiendi lahkumist, v6i 6htul tööpäeva l6pus. Kui sul on järjekord uksetaga, siis jooksvalt t6enäoliselt mitte.
b) Kui kirjapandud "langet6vehood" ei ole hilisemate visiitide käigus käsitlemist leidnud, epilepsia on siiski t6sine seisund, v6ib järeldada, et arst ei tutvu väga varasema haiguslooga.

icon_neutral.gif

Kuidas sa kujutad ette, et kui vastuvõtul ca 20 patsienti konveieril järjest ja siis täidad tagantjärele? Mille järgi ja mis ajast? Loomulikult täidetakse otse vastuvõtu ajal.
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 19.09.2023 13:23:45 vasta tsitaadiga

sukelduja kirjutas:

Kuidas sa kujutad ette, et kui vastuvõtul ca 20 patsienti konveieril järjest ja siis täidad tagantjärele? Mille järgi ja mis ajast? Loomulikult täidetakse otse vastuvõtu ajal.

Tagantjärel all ma m6tlen päeva l6pus. Kui arst suudab jooksvalt k6ik üles kirjutada siis on k6i hästi. Antud juhtumi puhul näib, et midagi on vahetusse läinud. Sellest ka selline m6ttekäik.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Meditsiinivaatlus (vaimne ja füüsiline tervis) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 593, 594, 595 ... 618, 619, 620  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.