Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 10 üldteema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 537, 538, 539 ... 546, 547, 548  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas oleksid nõus windows 10-t teenusena ostma ehk iga kuu kasutamise eest maksma?
Kindlasti mitte
65%
 65%  [ 373 ]
Pigem ei
27%
 27%  [ 155 ]
Pigem jah
5%
 5%  [ 32 ]
Kindlasti jah
1%
 1%  [ 8 ]
hääli kokku : 568

autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
BA79
HV kasutaja

liitunud: 10.04.2021




sõnum 14.08.2023 00:24:59 vasta tsitaadiga

Just täna tegin esimest korda elus läbi oma W11 Home täisklooni Clonezilla abil disk-to-disk meetodil. Toimis 100% nagu kellavärk. Ajasin muidugi näpuga järge step-by-step, et midagi valesti ei teeks.
Clonezilla ametlik manuaal on natuke vananenud, aga sain siiski hakkama. Clonezilla juures on hea asi see, et ei lähtepunkti ega sihtpunkti kettad kumbki pole aktiivsed, kuna Clonezilla on linuxipõhine siis ilmselt lihtsalt haagitud ketastena. lihtsalt loeb lähtekettalt andmed maha ja kopeeritakse teisele kettale
Teine asi on see, et Clonezilla puhul peab ka jälgima, et USB alglaetav ketas oleks vormindatud sama partitsioonistandardi järgi, mida kasutatakse arvutis. ( GPT vs MBR)- vastasel juhul feilib, sest partitsioonitabelid ei kattu. Clonezillat soovitatakse RAM-i laadida ilmselt selleks et protsess kiirem oleks ja USB pulgalt lugemisega võimalikke vigu ei tekiks. Lauaarvuti puhul peab siiski olema kindel , et vool ära ei lähe . Sülearvutil olgu aku ka täis, sest kui kloonimine pooleli jääb, tuleb kõik uuesti alustada.
Aga kõige olulisem on muidugi lähte ja sihtketaste õige valik. Ei tohi segi ajada, muidu kloonimise asemel kirjutab lähtekettal oleva info üle ja kõik on kadunud.
Mis veel meeldis, et sai valida kas kirjutab 1:1 nagu on või partitsioneerib vastavalt ketta suurusele (juhul kui sihtketas on suurem, kui originaal). Ise valisin selle variandi ja toimis, pärast kloonimist oli kohe terve ketas (1TB) ära vormindatud (praegu 50% täis). Viimane oluline moment on see, et kui kettad kloonitud siis USB kettana ühendatud originaal on offline, kuna ketaste unikaalsed ID-d on kattuvad. Kettahalduriga kui sundida online, siis saab ketas uue ID ja konflikt kaob. Kloonisin 512GB Microni ketta uuele 1TB Adata Legend 710 Nvme kettale. Kuna arvutis pole täismõõdus 2280 kettaid võimalik panna rohkem kui ühe siis ostsin kõige odavama Orico NVME kettakarbi. Vana ketas jäääb nüüd USB massmäluna edasi teenima niikaua kui eluiga antud.
Üle USB-C võttis kloonimine aega ubes 22-25 minutit. Rahul, et sellise asjaga hakkama sain ja soovitan teistel ka julgemalt proovida vabavaralisi lahendusi. Selle postituse kirjutan juba kloonitud kettal olevast Windowsist.

Kõik on OK, pole probleemi aktiveerimisega ega PIN koodiga sisselogimisega, programmid on samad ja kõik on endisel kohal.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
laurx
HV Guru
laurx

liitunud: 25.03.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 14.08.2023 07:28:13 vasta tsitaadiga

Macrium rescue media on winPE. Loomisel pead vaatama, kas valid uefi või legacy. Vanu madinaid kloonima hakkad, teed legacy aga buutimisel pead siis valima lihtsalt. Uuemad vanemaks saab õpetada, vanemaid uuemaks mitte. Lisaks kloonimisele saad andmeid kopeerida, jooksutada portable id (mul on ghost32.exe seal pulgas win7 te ja vanemate kloonimiseks). Partitsioonitabeli erineva suurusega ketaste puhul peab käsitsi näppima. Klooninud olen bitlockeriga tehtud ketast kah. Lisaks on tal omal fixboot võimekus.
Home oli / on vist free 30 päeva, tegemiseks vajad suvamasinat, installid, teed "create rescue media" ja rohkemaks installi vaja pole. Mul on äkki neli pulka käigus.

_________________
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER! https://www.yaga.ee/mox-fulder
https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856/ värskeim loetelu.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
rmc
Aeg maha 1p
rmc

liitunud: 28.06.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.08.2023 23:00:18 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
See kas indekseerimist on vaja või mitte sõltub ka kasutajast.

Näiteks minul ei ole seda kunagi vaja olnud. Mul ei ole miljon faili kuskil puntras koos.
Mul on selgelt segmenteeritud kettad, kaustad ja nende sisu.

Äärmisel juhul kausta piires on ehk vaja midagi otsida kui on palju faile aga see on harv.

Paraku tänased nooremad inimesed ei teagi mis imeloom see failisüsteem on ja toetuvadki ainult otsingule.
Niikaua kui otsing toimub on kõik ilus.

Samas mis puutub indekseerimise HDD vs SSD, siis HDD peal oli see suht must have arvestades selle üliaeglast seekimise kiirust.
SSD peal pole vahet kust otsast sa otsid ja seekimine on tunduvalt kiirem. Kuigi jah seitsmekohalise arvu failide puhul peab ka seal juba ootama kui indekseerimist ei kasuta.

Samas teisest küljest on arvutid palju võimsamad kui nad olid minevikus seega indekseerimise ressursikasutus ei ole nii kriitiline nagu ta kunagi oli.
Ja indeks kui selline on kasulik ainult siis kui see on ajakohane. Ehk siis see peab pidevalt jooksma ja ennast täiendama.


Mul on ka eraldi kettad ja selge failistruktuur, ent faile on tohutult ning kaustasidki on tohutult. Lisaks on palju kiirem ikka winkey+tekst leida asju. KUIGI - Windows 10 search on väga halb (ei leia asju üles, nt. ei liida kokku folderi nime ja faili nime, a'la kui on muusikaalbum - artisti nimi kaustast, loo nimes artisti nime pole, siis ei leia, 7 puhul leidis kenasti.. ja üleüldse oli 7 otsing kõvasti parem) ja lisaks on ka UI/UX halb, sest tulemusi ei saa kohe drag&dropida, jne. - pead panema "open file location".
Ideaalis võiks saada Windows-i searchi lihtsalt välja vahetada, siin mingi 3 varianti välja käidud - vahetad välja ja integreerid ning GG. Pole ka Windows Searchi spyware osa, mis tõenäoliselt on.

Prillpapa kirjutas:
Mnator kirjutas:
uus ssd on suurem vanast?
vana ssd kloonida (bitcopy) uuele ja kui win töötab, siis disk managemendis saab kogu ketta kasutusele võtta

uus ssd on vanast väiksem, lähedased tahavad vana ssd omale jätta, et seal vbl inimese isiklikke dokumente-pilte jm ja uue ssd-ga arvuti läheks uuele ringile kasutusse..

Kuivõrd varundamiseks ei ole vaja OS-i, siis mõistlik oleks kopeerida väiksemale SSD-le kõik vajalikud failid, OS-i ja muu risu jagu läheb ruumi vähem vaja. Ja ei jää allesjäetud andmed ajuvabas formaadis, jne.

Siis teed sama SSD peale uue installi ja GG. KUIGI kui kontoga seotud, siis vb. ei ole lahendus?

_________________
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Longero
Kreisi kasutaja

liitunud: 04.02.2011




sõnum 16.09.2023 22:56:55 vasta tsitaadiga

Vaatasin, et Microsofti lehelt win 10 allalaadimine maha võetud. Saab kuskilt usaldusväärselt lingilt viimaseid erinevaid versioone veel alla laadida? Või kuskohalt leiaks orig ISO'de hash'id. Kui kellelgi on originaal win 10 ISO'de "kogumik" olemas kas keegi viitsiks nad üles laadida kui ma DropBox lingi saadaks?

Mis värk selle win 10 MediaCreationTool asjaga on, tahtsin buutivat pulka teha tuttavale, aga viskas errori. Kas win 7'ga see ei tööta või laeb MediaCreationTool failid otse netist alla ja kuna ISO'd enam saadaval pole siis pole võimalik faile saada (st lingid failidele eemaldatud)?

_________________
Win ISO'd ja uuendused https://www.dropbox.com/sh/9g4dwg9k1mql1wu/AADJWO3QN8p21CZsq9cZl0gca?dl=0
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
napoleon
Unknown virus
napoleon

liitunud: 08.12.2008



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.09.2023 23:03:07 vasta tsitaadiga

nagu saaks ikka https://www.microsoft.com/en-gb/software-download/windows10ISO
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Longero
Kreisi kasutaja

liitunud: 04.02.2011




sõnum 17.09.2023 00:17:16 vasta tsitaadiga

napoleon, jah tundub küll kui nüüd androidis vaatan. Huvitav, et win 7 ja chrome ei näidanud midagi, pakkus ainult MediaCreationTool allalaadimist. Vaatan uuesti üle firefoxi kasutades.

Edit: mul viskab mõlemas brauseris win 7 all lingi selliseks ja saab ainult MediaCreationTool22H2.exe alla laadida https://www.microsoft.com/en-gb/software-download/windows10

Edit: ja bootimine vanasse Win XP icon_lol.gif päästab päeva, ISO allalaadime olemas thumbs_up.gif... ilmselt mingi brauseri kala kuskil.

_________________
Win ISO'd ja uuendused https://www.dropbox.com/sh/9g4dwg9k1mql1wu/AADJWO3QN8p21CZsq9cZl0gca?dl=0
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Anisse
HV kasutaja

liitunud: 25.11.2003




sõnum 17.09.2023 09:16:50 vasta tsitaadiga

Windowsi alt eri browseritega viskabki kohe sinna MediaCreationTooli peale.

Chromes näiteks valetada mingiks teiseks OSiks siis viskab otse ISO peale. (More Tools - Developer Tools - Customize dev tools - More Tools - Network conditions. Ja User agentiks nt "Firefox - Mac" defaulti asemel)
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dirty Harry
HV Guru

liitunud: 05.09.2002




sõnum 17.09.2023 10:33:51 vasta tsitaadiga

Seotud küsimus - kauaks 10 normaalset eluiga on veel? Mul üks 7 on selline, mis muidu on igati ok, aga üks ja teine soft ikka kurdab, et no ole hea, uuenda op.süs ära. 11 ka ei tahaks, kuna kasutaja on arvutivõõras ning 11 ikka vahel midagi muudab UIs.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Betamax
HV Guru
Betamax

liitunud: 29.05.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.09.2023 12:09:47 vasta tsitaadiga

Paar aastat veel. 2024 on kindlasti.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
laurx
HV Guru
laurx

liitunud: 25.03.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.09.2023 12:17:21 vasta tsitaadiga

2025 millalgi. Ilmselt saab edadi ka lasta nagu w7:ga praegu.
_________________
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER! https://www.yaga.ee/mox-fulder
https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856/ värskeim loetelu.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Prillpapa
HV kasutaja

liitunud: 04.06.2022




sõnum 17.09.2023 12:25:06 vasta tsitaadiga

https://learn.microsoft.com/en-us/lifecycle/products/windows-10-home-and-pro
selle järgi justkui oleneks elutsükli tugi, mis Windows 10 verisoonini on uuendatud. Aga muidu jah väidavad, et 14 oktoober 2025 on see päev, kus rahvas hakkab üleöö Windows 11 armastama icon_smile.gif

_________________
---
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
napoleon
Unknown virus
napoleon

liitunud: 08.12.2008



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.09.2023 14:41:50 vasta tsitaadiga

Dirty Harry kirjutas:
Seotud küsimus - kauaks 10 normaalset eluiga on veel? Mul üks 7 on selline, mis muidu on igati ok, aga üks ja teine soft ikka kurdab, et no ole hea, uuenda op.süs ära. 11 ka ei tahaks, kuna kasutaja on arvutivõõras ning 11 ikka vahel midagi muudab UIs.


EOL on 2025. Päevapealt ei juhtu midagi, töötab edasi kuigi võib-olla peab teda natuke vaigistama, et söögi alla ja söögi peale seda update pähe määrida ei prooviks.
Ma pakun, et 2030 võib umbkaudu see aeg olla kui mõni tarkvara jonnima hakkab. Meie suurepärase e-riigi ID kaardi lahendus võib-olla ka varem icon_biggrin.gif
Olenevalt sellest kus ja kuidas masinat kasutatakse võib muidugi olla murekoht, et peale EOL enam turvauuendusi ei saa.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
DVDRW
HV Guru
DVDRW

liitunud: 13.10.2003




sõnum 17.09.2023 14:49:19 vasta tsitaadiga

Onsel vahet mis Windows? Elu käib nagunii põhiliselt brauseris või mingis programmis.
Probla on siis kui soovitud tarkvara/riistvara sel ei toimi.
Mõned printerid mul nii, et W7 plugnplay. W10s terve päev jamamist ja sai kudagi poolikult lõpuks tööle.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
napoleon
Unknown virus
napoleon

liitunud: 08.12.2008



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.09.2023 14:59:32 vasta tsitaadiga

DVDRW, ei pea isegi windows olema kui ei kasuta tarkvara, mis mõne muu OS peale ei jookse või jookseb teatavate kiiksudega.
Aga vahet on niipalju, et browserid ja programmid lähevad järjest rohkem selliseks, et tahavad vägisi ennast uuendada ja siis ühel päeval võib juhtuda, et see browser või muu proge mida igapäevaselt kasutad teatab rõõmsalt, et uuendas ennast ära, aga nüüd pead uuema windowsi installima kui edasi kasutada tahad. Või siis annab lihtsalt mingi krüptilise vea, millest isegi aru ei saa mis tal mureks on. Kui enne selle peale mõelnud pole, siis vanemat versiooni kuskilt leida võib ka paras peavalu olla pluss see, et kõik kordub st. uuendab ennast jälle ise ära ja ei tööta.
Jah, muidugi saab erievate meetoditega need automaatsed uuendused kinni, aga Tädi Maalile selline custom kompott ehitada tähendaks seda, et pead tal ühtepuhku jälle kätt hoidma.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
laurx
HV Guru
laurx

liitunud: 25.03.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.09.2023 16:51:44 vasta tsitaadiga

W7-w10 oli valutum kui w10-w11. Rufus ilmselt aitab välja. Küsimus on, palju vana rauda enam elus on. Ma olen teinud masina, mis alustas xp ga ja lõpetas w11 ga.
_________________
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER! https://www.yaga.ee/mox-fulder
https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856/ värskeim loetelu.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
napoleon
Unknown virus
napoleon

liitunud: 08.12.2008



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.09.2023 17:39:10 vasta tsitaadiga

laurx, winxp oli ju 32bit enamasti. Kas win11 tõesti selle 2GB RAM-ga enamvähem talutavalt joolseb?
Mul on hetkel win10 masinas 16gb. Kui mingi hetk peaks uut masinat ostma hakkama, siis alla 32gb ei vaataks. Või noh, 16gb ja vaba slot 32gb peale upgradeks oleks veel ka vastuvõetav.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
von Wu
HV Guru
von Wu

liitunud: 12.10.2007




sõnum 17.09.2023 17:43:57 vasta tsitaadiga

RAMi lisamine on kõige väiksem mure. XP ajastu masinatel on pesasid piisavalt.
_________________
Müüa 3D-printer
Hunnik DVD filme oksjonil: link
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
napoleon
Unknown virus
napoleon

liitunud: 08.12.2008



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.09.2023 17:54:43 vasta tsitaadiga

von Wu kirjutas:
RAMi lisamine on kõige väiksem mure. XP ajastu masinatel on pesasid piisavalt.


32bit rauale saab teoorias max 4gb mälu panna. Aga sealt ei olnud vist kõik adresseeritav, mingi 2-3gb sai vist reaalselt kasutada. 64bit rauda oli winxp ajastul vähe.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

liitunud: 08.02.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.09.2023 18:01:36 vasta tsitaadiga

Arvestades kui odav mälu hetkel on (ja SSD samuti), siis pole see probleem. Arusaamatum on Win11 nõue prosede osas. Sellest saab muidugi lihtsalt mööda.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
laurx
HV Guru
laurx

liitunud: 25.03.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.09.2023 18:17:11 vasta tsitaadiga

Xp oli 64bitisena ka olemas. Coreduo ja socket 754 juba oskasid. Upgradeda ühelt teisele ei saanud, mingi "pira" pidi vahel olema ning viimane lõpp tuleb rufusega aidata. Aga saab. Inimene kasutab juba jupp aega. Ei kurda, järelikult töötab.
_________________
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER! https://www.yaga.ee/mox-fulder
https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856/ värskeim loetelu.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dirty Harry
HV Guru

liitunud: 05.09.2002




sõnum 17.09.2023 18:23:10 vasta tsitaadiga

Prillpapa kirjutas:
https://learn.microsoft.com/en-us/lifecycle/products/windows-10-home-and-pro
selle järgi justkui oleneks elutsükli tugi, mis Windows 10 verisoonini on uuendatud. Aga muidu jah väidavad, et 14 oktoober 2025 on see päev, kus rahvas hakkab üleöö Windows 11 armastama :)
Aitäh info eest. Seega mõned aastad võiks olla piisavalt rahulik elu.

Teistele infoks - isegi kui elu on brauseris, siis näiteks Chrome Win7'ga tükk aega taob juba tüütut riba käivitamisel, et op.süs on tema jaoks liiga vana. ID-kaardi softi jaoks peab võimlema. Kuna masin on piisavalt kaugel, siis teeks kasutaja ja enda jaoks elu võimalikult mugavaks.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
laurx
HV Guru
laurx

liitunud: 25.03.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.09.2023 18:42:40 vasta tsitaadiga

Koli ff i. Id mobiili.
_________________
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER! https://www.yaga.ee/mox-fulder
https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856/ värskeim loetelu.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
napoleon
Unknown virus
napoleon

liitunud: 08.12.2008



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.09.2023 18:51:23 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
Xp oli 64bitisena ka olemas. Coreduo ja socket 754 juba oskasid. Upgradeda ühelt teisele ei saanud, mingi "pira" pidi vahel olema ning viimane lõpp tuleb rufusega aidata. Aga saab. Inimene kasutab juba jupp aega. Ei kurda, järelikult töötab.


64bit XP oli, aga üsna niššitoode neile kellel on ilmtingimata rohkem mälu vaja. Ise polegi seda elukat näppinud, aga kuulda oli, et see oli üks hunnik õnnetust oma igasuguste ühilduvuse probleemidega.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
laurx
HV Guru
laurx

liitunud: 25.03.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.09.2023 19:46:14 vasta tsitaadiga

Aga raud pädes. Sama raua peal rufustatud w11 jookseb.
_________________
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER! https://www.yaga.ee/mox-fulder
https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856/ värskeim loetelu.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dirty Harry
HV Guru

liitunud: 05.09.2002




sõnum 17.09.2023 19:52:46 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
Koli ff i. Id mobiili.
Kui MID, see on euro kuus, 12 aastas. Kas viskan kontonumbri privasse, kannad 4 aasta eest viis kümpsi üle, siis vaatame edasi?
Kui SID, siis on nutitelefon puudu. Samamoodi teeme viis kümpsi, viskan kontonumbri privasse?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 10 üldteema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 537, 538, 539 ... 546, 547, 548  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.