Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 46, 47, 48 ... 129, 130, 131  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Millega mängid?
Ainult konsooliga
12%
 12%  [ 51 ]
Rohkem konsooli kui PC-ga
8%
 8%  [ 35 ]
50/50
5%
 5%  [ 25 ]
Rohkem PC kui konsooliga
15%
 15%  [ 66 ]
Ainult PC-ga
57%
 57%  [ 241 ]
hääli kokku : 418

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 06.07.2023 11:02:34 vasta tsitaadiga

SirAskAlot, ps5 väljatuleku aeg on väga halb aeg, siis konsoolid maksid pea 1000 € ja PC hinnad olid ka retsilt inflated. Ma sain 3090 GPU 1500 €-ga ja see oli seal ajal OK hind.
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 06.07.2023 11:18:00 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
Spoiler Spoiler Spoiler

Enne kui sa midagi kõrvale heidad, peaksid aru saama mis on selle asja mõte. Lävend on lihtsalt tööriist, aga tema eesmärk on võimaldada võrrelda kahte konstrukti. See on kitsendav asjaolu, mis keelab meil ütlemast, et nt konsool = Dendy ja PC võrdub i9 + 2x4090RTX, selle pärast, et see mis on konsool, on defineeritud kuidagi pidi. See kuidagi pidi võiks olla selliselt, et see katab ära valdava osa kogemusest, ehk siis, et nt 9 korral 10st tuleks enam vähem adekvaatne võrdlus. Andmeanalüüsis peetakse nt seda, kui kui suudad väita 95%-lise kindlusega, et kaks faktorit ei sõltu teineteisest (0 hüpotees), statistiliselt oluliseks argumendiks (https://www.simplypsychology.org/p-value.html). Ka see on lävend, mis on lihtsalt kokku lepitud, et sidusust hinnata.

Seega kui me soovime midagi võrrelda, siis me paratamatult peame defineerima ära kuidagi need asjad, mida me võrdleme ja sellega paratamatult kaasnevad lävendid. Lävendeid võib seda ükskõik kuidas, aga peab aru saama, mida ühte või teist moodi lävendi seadmine mõjutab konteksti. Seega kui sa tahad pakkuda teistsugust lävendit, siis palun paku seda terviklikult, koos kogu konteksti arvestavalt ja vastavate selgitustega.

Mina valisin 1440p 60fps selle pärast lävendiks, et see on kõige konsoolisõbralikum ja annab konsoolile kõige tugevama positsiooni tema hinnataseme juures. See on best case scenario. Kui pc suudab konkureerida selle tasemega, siis on üsna kindel, et ta suudab konkureerida ükskõik millise tänapäevase konsooli ja mänguga.

See lävend on sinu väljamõeldis, mitte objektiivne universaalne mõõde. Kellegi teise jaoks läheb see lävend kuskilt mujalt. Kolmanda jaoks lävendit ei eksisteerigi. Samamoodi nagu seda Metacritic skoori piiri üritad seada, oma nägemuse järgi. Sa ei saa kellelegi teisele öelda, kus maalt algavad "head mängud". Kuni sa oma nägemust teistele ei laienda, on kõik okei. Kõike ei peagi saama võrrelda, aga tundub, et selle asjaga on sul raske leppida.

viimati muutis SKG 06.07.2023 11:18:47, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
SirAskAlot
Kreisi kasutaja

sõnum 06.07.2023 11:18:45 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
SirAskAlot, ps5 väljatuleku aeg on väga halb aeg, siis konsoolid maksid pea 1000 € ja PC hinnad olid ka retsilt inflated. Ma sain 3090 GPU 1500 €-ga ja see oli seal ajal OK hind.

Ma ütlesin , et see oli esimene google otsing mida ma vaatasin ja seal oli võrdväärse komplekti hinnaks umb 1000 pakutud. Eeldan , et see on võibolla koht kus see kummaline 1000 eurot hind tuli.
Neid youtube videoid mis sellised võrdlused komponentideks lahutavad on ilmselt sadu. Mis iganes see hind täna on , kindlasti on see odavam kui 1000.
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 06.07.2023 13:08:02 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:

See lävend on sinu väljamõeldis, mitte objektiivne universaalne mõõde. Kellegi teise jaoks läheb see lävend kuskilt mujalt. Kolmanda jaoks lävendit ei eksisteerigi. Samamoodi nagu seda Metacritic skoori piiri üritad seada, oma nägemuse järgi. Sa ei saa kellelegi teisele öelda, kus maalt algavad "head mängud". Kuni sa oma nägemust teistele ei laienda, on kõik okei. Kõike ei peagi saama võrrelda, aga tundub, et selle asjaga on sul raske leppida.

SKG, mis on sinu ettepanek? Et me PC vs Konsoolid teemas ei võrde PC-d ja konsoole?
See lävend on selles mõttes minu välja mõeldis, et ma valisin selle jah. Aga see visuaalne kvaliteet, mida 1440p 60 fps juures konsoolid renderdavad, ei ole kuidagi pidi subjektiivne. Jah, mõni selle on osas tundlikum kui teine, aga kui me paneme PS5 ja PC kõrvuti ja mõlemad toodavad 1440p 60 fps mis on identsete TV-d peale renderdatud, siis peaks see kogemus olema visuaalselt eristamatu. Kui me paneme PC renderdama 720p 60fps, siis vb osad ei saa aru, aga teised jällegi näevad kohe ära, et base resolution on nigelam. Teistipidi, kui me pc lävendiks paneme native 4k 60 ja konsool selle kõrval teeb upscale-i ja vb time warpi, siis on kohe arusaadav, et konsooli ekraanil tegelase liikudes on värelused etc.

Need on selgelt võrreldavad kogemused ja selged parameetrid, mida saab timmida, et võrreldavat kogemust saada.
Jah, lävend on tööriist, aga kogemus on päris.

Tbh veidi tüütu on see, et sa virised jõle palju võrdlemise üle teemas, mille eesmärk on võrdlemine. Ja oleks et sa siis pakus kasulikku sisendit või ideesid sellest kuidas paremini võrrelda asju, aga ei. Järgmine kord kui midagi maha teed, siis ole mees ja paku lahendus ka välja. Näita meile siis oma mõtlemise kvaliteeti ja seda kuidas õige on! Ootan huviga juba sinu nägemust sellest, mis alustel ja kuidas platvormide sortimente ja pildikvaliteeti võrrelda.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 06.07.2023 13:24:25 vasta tsitaadiga

Ma juba enne kirjutasin, mitu korda, mis on minu arvates vorreldavad kriteeriumid, ei hakka end pidevalt kordama, siin teemas seda kordamist juba niigi palju.
tsitaat:
Võrrelda võid hinda, riistvara näitajaid jne. Konkreetseid asju.

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11308004#11308004
tsitaat:
...vorrelda saab riistvara, hinda jm parameetreid, kus ei ole palju ruumi tolgenduseks.

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11308187#11308187

- Arvutile on rohkem mange kui konsoolidele. Siin pole midagi vaielda, nn. voitja on teada. Aga.. PS5 peal on 4000+ mangu ja XSX peal 5000+ mangu. See voib enamuse jaoks olla piisav - kuskilt maalt ei ole enam vahet, palju mange on, sest valik on tuhandetes.
- Arvuti saab kokku panna kordades voimsama kui konsooli, mis on kiirem ja naitab paremat pilti. Siin pole midagi vaielda, nn. voitja on teada kui "kaalupiirang" eemaldada.
Nn. uldarvestuses, "avatud kaalus", on PC #1.
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 06.07.2023 13:27:17 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
PS5 peal on 4000+ mangu ja XSX peal 5000+ mangu.
mälu järgi oli xb1/ps4 mõlema peal 2-3k mängu. ps5 ja xsx mängud peaks olema suurusjärk väiksem hulk, kui palju backwards compatibility sinna lisab, ma küll kindel ei ole.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 06.07.2023 13:31:42 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
SKG kirjutas:
PS5 peal on 4000+ mangu ja XSX peal 5000+ mangu.
mälu järgi oli xb1/ps4 mõlema peal 2-3k mängu. ps5 ja xsx mängud peaks olema suurusjärk väiksem hulk, kui palju backwards compatibility sinna lisab, ma küll kindel ei ole.

Meil ei ole vaja umbes ega malu jargi pakkuda.

tsitaat:
4931 results

Xbox - https://www.xbox.com/en-IE/games/backward-compatibility

tsitaat:
The overwhelming majority of the 4,000+ PS4 games are playable on PS5 consoles.

PS - https://www.playstation.com/en-ie/support/games/ps5-backward-compatibility-games/
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 06.07.2023 14:06:58 vasta tsitaadiga

SKG, kas ma saan õigesti aru, et...
Kataloogide võrdluse osas:
1. Me oleme kõik nõus, et PC-kataloog on massiivselt suurim, aga konsoolidel pole ka paha (4-5000+ mõlemal konsoolil)
2. Me oleme kõik nõus, et iga aasta lisanduvate uute mängude hulk on PC peal suurim (üle 2x)
3. Me ei ole nõus mänge klassifitseerima headeks või halbadeks Meta/User skooride alusel ning seega ei saa otsustada selle üle, mitu head mängu ühel või teisel platvormil on. Kui seda proovida kuidagi moodi teha, siis kuidas sinu arvates seda teha võiks?

- Kas me saame vaadata sinu arvates nt sortimenti per žanr? A la automänge pc peal x, ps5 peal y? Kas me peaks sellisel juhul rakendama mingid kitsendavad asjaolud - nt vanus või välimus? Ei ole vist mõtet NFS1 võrrelda NFS 23-ga? või on? Retrol ka eraldi väärtus? Play NFS 1

Mis puutub raua võrdlusesse, siis nagu ma saan aru, siis sinu arvates me peaksime võrdlema konkreetseid raua parameetreid omavahel, mitte aga pakutavat kogemust. Kas jah?
Ehk siis peaksime võrldema PS5 GPU/CPU tflopse ja mälu hulka/kiirust ning SSD kiirust, aga mitte seda, mis nende komponentide väljund on?
Kui minna veel täpsemaks, siis peaksime võrdlema PC SSD kiirust nt 450 mb/sec ja PS5 NVME kiirust nt 7000 mb/sec, aga me ei peaks võrldema seda, et load time-i vahe 99,5% mängudest on max paar sekundit? Kas saan õigesti aru?

Kui jah, siis kas saaksid palun kirjeldada, mis on sinul outputi võrldemise vastu - miks ei saaks lähtuda sellest kõiki mängitavaid mänge võiks seade suuta valdavalt (90+ % mängude puhul) kuvada 1440p 60 fps (see oleks ee tase mida suudab konsool 90+% ajast pakkuda) ning vaadata samade mängude puhul siia kõrvale pc ,mis suudaks sama teha. Kui me tahame võrrelda seadmete hindu, siis meil on vaja mingit lävendit, mis see PC peaks ületama jõudluse mõttes, et ta suudaks pakkuda konsoolile sarnast kogemust... see on väga tähtis punkt enamiku jaoks muudab ühe või teise platvormi valimise lihtsamaks.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 06.07.2023 14:48:18 vasta tsitaadiga

Saad ju votta sama vaartusega uue arvuti (PS5 480 eur voi XSX 540 eur) ja vorrelda, kuidas mangud jooksevad. Pole ju raske voi on see liiga igav?
tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 06.07.2023 15:12:16 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
Saad ju votta sama vaartusega uue arvuti (PS5 480 eur voi XSX 540 eur) ja vorrelda, kuidas mangud jooksevad. Pole ju raske voi on see liiga igav?

See ei anna ju püstitatud ülesandele meelepäraseid vastuseid. Kogu möll käibki ju selle ümber kuidas väljanuputada konkreetne küsimus, millele on õige vastus olemas.
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 06.07.2023 15:14:59 vasta tsitaadiga

Jah, see on üks viis kuidas ühte osa võrrelda - osta konreetse raha eest PC ja vaadata side by side kuidas konsool mingis mängu performib ja kuidas pc. Selle mure on natuke see,et 3m telekat vaadates saab PC nagu tsiitida, sest detailsus läheb kaduma (seda konreetne fidelity eesmärk ei võimaldaks), aga pmt päris hea test.

Lisaks, isegi kui meil on raud-raud võrldus olemas, siis tegelt tahaks ju mängimise hinda ka võrrelda ja see teeb pildi põnevamaks. Siis lisanduvad mängud, vb kontroller, voolu tarve, subscriptionid etc. Kui sa tahad tegelikku ausat ülevaadet sellest, mis mängimine ühel võiteisel platvormil makstab, siis läheb asi üsna detailseks. Lisaks veel on küsimus, mis perioodist me räägime? Ja siis tekivad küsimused, et kas TOC (total cost of ownership) ületab PC oma või mitte? jne..

...noo jaa siis tekib generatsioonide vahe küsimus juba. Nt kui osta high end pc,siis äkki saan ma seda võrrelda 2 konsooli generatsiooniga? Eriti veel ps4 ps 5 puhul, kus PS5 soetamise hind oli megakõrge... nt ma oletan, et minu 3090, mis suudab teha 4k native 60 enamikes mängudes on järgmise konsooli generatsiooni ajal ka väga ok kaart. 980TI suudab täna teha 1440p gamingut ka kenasti FSR abiga....

Antud juhul kui võrrelda tänast seisu, siis:

Link

Link

viimati muutis Aeron 06.07.2023 15:52:03, muudetud 6 korda
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 06.07.2023 15:22:40 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
liiga igav. konsoolil paremini, kasumita/subsideeritud raud.

SKG kirjutas:
Meil ei ole vaja umbes ega malu jargi pakkuda.
tsitaat:
4931 results

Xbox - https://www.xbox.com/en-IE/games/backward-compatibility
tsitaat:
The overwhelming majority of the 4,000+ PS4 games are playable on PS5 consoles.

PS - https://www.playstation.com/en-ie/support/games/ps5-backward-compatibility-games/
thumbs_up.gif
ma ei orienteeru nii kiiresti ms/sony lehtedel ja tunnistan, et pikemalt otsida ei viitsinud.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 06.07.2023 16:03:51 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
SKG kirjutas:
liiga igav. konsoolil paremini, kasumita/subsideeritud raud.

Hea point, kuigi konsooli generatsiooni jooksul, tekib ka kasum, PS5 puhul juba 2 aastat tagasi:
tsitaat:
...the company stopped selling the PS4 at a loss around six months after its debut in 2013. The PS5 has taken ever so slightly longer, but it’s clearly not repeating the costly exercise of the PS3 despite early reports suggesting Sony was struggling with PS5 pricing due to expensive parts.

Sony’s $499 PS5 is no longer selling at a loss
https://www.theverge.com/2021/8/4/22609150/sony-playstation-5-ps5-loss-profit

Muudatused:

Link

PC peaks hinnas veidi tagasi tegema, sest uued, varskelt valja tulnud, mangud on arvutile vist veidi soodsamad. Vanemate mangude hindu raske vorrelda, sest seal on juba soodushinnad mangus ja ka konsoolidele saab vingeid mange ainult mone euro eest icon_smile.gif
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 06.07.2023 16:31:09 vasta tsitaadiga

No viimati kui ma võrdlesin resliise selle aasta alguses , siis enamasti on pc mängu hinnad 15-20% soodsamad AKSi andmetel PC vs PS5 võrdluses. Tõin teemas ka hinnad välja.
Huvitav võrdluspunkt on ka gamepass, mis on konsoolile hädavajalik, kui tahad MP-d kasutada, aga PC puhul vabatahtlik. Saad küll paar mängu ka kaasa, aga need ei pruugi üldse huvi pakkuda. Vb Epic gamesi tasuta reliisid canceldavad selle mõju välja pc peal.

Oleneb kuidas matemaatikat teha, aga mulle tundub, et kui vaadata isegi ühte konsooli elutsüklit 10a peale, siis nt kui ma oleks 2014 ostnud 980TI, siis sellega masin oleks maksnud 1200 € umbes. (600 gpu, 600 muu)
Kui vaadata juurde nt ainult mängud ja nii ,et ostad aastas nt 6 mäng ja iga mäng on pc peal 10 € odavam (konservatiivne), 6x10x10= 600, uue konsooli hind ostuhetkel on mingi 500 € -> 1100 €.
Kui võtta gamepass juurde, siis tuleks konsool arvestatavalt kallim.
Voolu tarbe aitaks tagasi teenida vahet jälle muidugi.

Kui me peaksime võtma valemisse ka selle,et 980TI peaks vastu PS5 lõpuni, siis on asi juba kahtlane.
Eks saab näha, mis mängudega juthub, kui neid enam PS4-le ei toodeta, aga pmt on võimalik, et peab vastu, sest 1440p koos FSRiga teeb see kaart ära küll, seega peaks andama konsoolist mitte väga kaugeid tulemusi...
Spoiler Spoiler Spoiler

tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 06.07.2023 17:19:44 vasta tsitaadiga

Aeron, xbox live gold ja xbox game pass on microsoftil eraldi asjad. playstationil olid mäletamist mööda ps plus tierid, kus esimesel polnud mänge.
edit: ahjaa, see igakuise paari tasuta mängu lugu on vist mõlemal enne game passi ka jah.

tagasi üles
HPN
HV veteran
HPN

sõnum 06.07.2023 18:14:44 vasta tsitaadiga

MS on tegelikult juba pikemat aega tahtnud Live Goldi ära kaotada (tulevikus ainult Game Pass, mis annab võrgumängude toe samuti). Korraks isegi "kogemata" tegid seda, aga siis oli kisa nii palju ja jäi asi katki. icon_lol.gif

Mängude hindade juures on nüüd ka see trend, et konsooli tootjad ja suuremad publisherid (mis korrektne eestikeelne vaste sellele sõnale on? kirjastaja ju ei saa mängude puhul kasutada) üritavad tavaversiooni uueks vaikimisi hinnaks 60€ asemel 70€ (vahel isegi rohkem) teha. PC peal EA, Activision/Blizzard, Warner ning mõned veel tahavad sama teha, aga pigem on kallim tavaversiooni hind erand kui reegel.

Eespool oli juttu 1000€+GPU arvutist. Eelmine suvi lappisin ühe sellise kokku:
Spoiler Spoiler Spoiler

Kui monitori hind maha arvata (TV hinda ju ei arvesta ka konsooli hinna sisse), siis tuleb hinnaks ~1200€. GPU ja PSU olid kasutatud, aga see ongi PC võlu, et saad uusi juppe kasutatud (odavamate) juppidega kombineerida. Loomulikult annaks riistvara osas optimeerida ning sellest summast saaks 100€ (kui mitte rohkem) kindlasti veel maha võtta. Ehk siis suurusjärk 1000-1100€ PC, mis pühib praeguste konsoolidega põrandat. Eesmärk oli ühele tegelasele elu esimene arvuti teha, mis oleks selline enam-vähem asi mitte täielik säästukas. Täna sama masin kokku panna säästaks GPU osas kindlasti 100-150€.
Kommentaarid: 48 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 47
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 06.07.2023 18:47:30 vasta tsitaadiga

PS poes on sellised hinnad icon_biggrin.gif
Vilunumad muidugi juba teavad, et kui ihaldatud mängud panna Wishlisti, siis tuleb meilile teavitus kui soodukas on. Ja soodukad on pidevalt, iga kuu. 30%-75%.
Sellise summa (€80) eest pole ühtegi mängu ostnud ja pole plaanis ka.
Spoiler Spoiler Spoiler

---
Microsofti Xbox app on nii saast, et selle kaudu ei saa isegi mange osta icon_lol.gif
tsitaat:
- mänge ja DLC osta ei saa
- isegi hindasid ei näe
- mängude koode redeemida ei saa
- Gold ja Game Pass subscriptioneid tellida ei saa
- makseviise lisada ega muuta ei saa
- Xboxi ega mängude uudiseid lugeda ei saa

Tarkvarafirmalt ootaks enamat. Seevastu konkurendi PS äppis on kõik vajalik ja elementaarne olemas. Mida kuradit, Microsoft?

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11286195#11286195
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 06.07.2023 19:52:23 vasta tsitaadiga

SKG, kõlab nagu sa brausiks MS Authenticatorit:)icon_smile.gificon_smile.gif
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 06.07.2023 23:04:43 vasta tsitaadiga

SirAskAlot kirjutas:
d3t kirjutas:
Aeron, normaalne lävend on hetkel RTX 4060 + ca 1000€ muud arvutit, mis annab sulle enamvähem sarnase kogemuse kui PS5 / XSX. Okey, 4060 on konkreetselt suhteliselt jama graafika kaart hinna osas kuid target võimuse ballparki annab kätte.

+1000 muud arvutit ? mis sa sinna 1000-e eest paned ? kullatud korpuse ?

AMD Socket AM5 Ryzen 5 7600 Box - 256€
Kingston DDR5 Fury Beast 32GB (2x16GB) 6000MHz CL40 - 123€
ASRock Socket AM5 X670E - 350€ (või riskid Asuse sitaga ja lähed Asus Socket AM5 PRIME X670-P, 234€)
SSD Samsung 980 PRO 1TB - 80€
Korpus Lian Li ITX LANCOOL 215 - 100€
Toiteplokk be quiet! Straight Power 11 Platinum 650W - 136€

Kokku - 929€ (1045 kallima emaplaadiga)

Komponente saab kindlasti kallimaid leida, läksin võtsin esimesed odavamad jupid mis enamvähem saranse speci annavad kokku konsoolidega. Kusagile peaks mahutama veel hinnasisse klaviatuur, hiir, hiirematt. Siit sealt saab näpistada, aga kullatud korpusest on asi kaugel.

tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 06.07.2023 23:14:58 vasta tsitaadiga

d3t, miks kohe seda teed? prose ja ketas vast jah.
mälud saaks kindlasti odavamalt. korpuse ja toite ka.
plate... miks x670e ja mitte ütleme a620, hinnaga 120 raha?

kui tahad rääkida sellest, et arvuti on kallis, ära hakka ise premium kraami valima icon_biggrin.gif
veel rohkem liialdades umbes sama, et ega alla 8.5k€ ps5 ikka ei saa - https://www.trulyexquisite.co.uk/product-page/luxury-limited-edition-24k-gold-playstation-5-pre-order-deposit

tagasi üles
HPN
HV veteran
HPN

sõnum 06.07.2023 23:25:31 vasta tsitaadiga

Veel oleks võinud üldse AM4 või Inteli platvormiks valida, millega säästaks rahas samuti palju ning jõudu oleks rohkem kui küll konsoolidega võistlemiseks. PSU ei pea ka platinum olema.
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 06.07.2023 23:30:22 vasta tsitaadiga

kuna mind hakkas huvitama, siis proovisin. saab 1000 raha eest masina kokku küll.
hinnatundlikuse osas muidugi am4 või lga1700 oleks tuntavalt parem variant.
Spoiler Spoiler Spoiler

edit:
ps5 või xboxi pult on 60€. kui puldiga mängimist sihtida, siis klaviatuur-hiir on mingi kümnekas vast.
kui natukene ringi vaadata juppide osas, siis annab vähemalt nende jagu kokku hoida, et 1k€ sisse ära mahuks.

viimati muutis londiste 06.07.2023 23:33:07, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 217
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 06.07.2023 23:41:25 vasta tsitaadiga

d3t, pakud 350 € emaplaadi kui must have komponendi ja ootad ,et sind võetakse tõsiselt... beer_yum.gif
londiste, ma arvan,e t kui natuke timmida asju , siis saad 4060TI ka.

Tegelt saab isegi 6800XT:
PCPartPicker Part List

CPU: AMD Ryzen 5 5600X 3.7 GHz 6-Core Processor (Purchased For $151.69)
CPU Cooler: Deepcool GAMMAXX L240 A-RGB 69.34 CFM Liquid CPU Cooler (Purchased For $52.80)
Motherboard: Gigabyte B550M DS3H AC Micro ATX AM4 Motherboard (Purchased For $120.48)
Memory: ADATA XPG SPECTRIX D50 16 GB (2 x 8 GB) DDR4-3600 CL18 Memory (Purchased For $52.71)
Storage: Kingston NV2 500 GB M.2-2280 PCIe 4.0 X4 NVME Solid State Drive (Purchased For $29.45)
Video Card: Sapphire NITRO+ Radeon RX 6800 XT 16 GB Video Card (Purchased For $473.98)
Case: Antec NX700 ATX Mid Tower Case (Purchased For $75.86)
Power Supply: Cooler Master MWE Bronze V2 750 W 80+ Bronze Certified ATX Power Supply (Purchased For $67.72)
Total: $1024.69
Prices include shipping, taxes, and discounts when available
Generated by PCPartPicker 2023-07-06 16:40 EDT-0400

Link

viimati muutis Aeron 06.07.2023 23:45:38, muudetud 1 kord
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 06.07.2023 23:44:13 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
d3t, plate... miks x670e ja mitte ütleme a620, hinnaga 120 raha?

A620 ei toeta USB 3.2 Gen 2×2, vanarauda ei hakanud vaatama.

HPN, mis puutub AM4, ei ole mõtet vanarauda vaadata, Inteli viimane generatsioon tuli suht samasse auku. Platnium PSU kestab sul ca 10 aastat ja peale, ning on rohelisem ja parem loodusele, olles oma elu jooksul 2 toiteplokist ilma juba jäänud koos arvutiga, ei ole isiklikult soovi enam miskit odavat toiteplokki kasutada.

tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 06.07.2023 23:48:47 vasta tsitaadiga

d3t, konsoolid ei tule siis ju üldse kõne alla, kohutav vanaraud icon_biggrin.gif
xsx pordid on 5gbps, ps5 omad peaks olema 10gbps.
ps5 psu oli iirc umbes 80+ gold tasemel, ei kõlba sulle siis ka kuhugi.

viimati muutis londiste 06.07.2023 23:53:03, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 217
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 06.07.2023 23:51:14 vasta tsitaadiga

d3t, sest usb 3.2 on sulle igapäevaselt hädavajalik või ei ole lihtsasti 10 € PCIe kaardiga hiljem lisatav jah?
Ma väga ei usu, et normaalse tootja Gold või Silver oluliselt vähem vastupidavad on toite osas.
Mainimist väärt on ka see,et sa ei komplekteeri masinat võistlema konsooliga vaid selleks, et kuidagi (mitte kõige optimaalsemalt imo) ära kulutada 1000 € lihtsalt.
Kui sind huvitaks puhas bang per EUR TÄNA, siis ma arvan, et minu koostatud kast annaks parima tulemuse, eriti 4k-l mängides. Ma ise eelistaks ka kiiremat prose, aga kui 1000 €...

tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 07.07.2023 00:10:27 vasta tsitaadiga

Aeron, PCI-E kaart maksab ca 130€ selline, pmst emaplaadi chipseti vahe mille üle enne vaidlseme. Mõlemad toiteplokid mis minul lendasid olid Bronze ja normaalse tootja omad, igaljuhul võiks vähemalt kaaluda selle üle, kas odav toiteplokk on väärt kalleid komponente külge ühendamsat.

londiste, eks see tuleb Maci pealt ilmselt, Thunderbolt 3 kiirus on minujaoks saanud aastate jooksul normiks. Täna võtab 960mbps Oculus Link, ca 3 aastat vanal Oculus Quest 2 laadsetel seadmetel. VR/AR seadmeid on teisigi ning suurema bandwithi nõuetega, kui me võtame selle pordi ära, siis ei jää PC jaoks ühtegi peo trikki alles, mis teda konsoolist eristaks.

tagasi üles
HPN
HV veteran
HPN

sõnum 07.07.2023 00:17:39 vasta tsitaadiga

d3t kirjutas:
londiste kirjutas:
d3t, plate... miks x670e ja mitte ütleme a620, hinnaga 120 raha?

A620 ei toeta USB 3.2 Gen 2×2, vanarauda ei hakanud vaatama.

HPN, mis puutub AM4, ei ole mõtet vanarauda vaadata, Inteli viimane generatsioon tuli suht samasse auku. Platnium PSU kestab sul ca 10 aastat ja peale, ning on rohelisem ja parem loodusele, olles oma elu jooksul 2 toiteplokist ilma juba jäänud koos arvutiga, ei ole isiklikult soovi enam miskit odavat toiteplokki kasutada.

AM4 tuli välja samal ajal kui uued konsoolid - oleks paslik võrdluseks võtta küll. Kui praegu isklikuks tarbeks uut masinat kokku panema hakata ja mitte konsoolid vs PC teema jaoks, siis muidugi oleks mõistlikum kõige uuem platvorm valida (stabiilsuse ja igasuguste jamade osas on AM5 nii ja naa; kindel sisse töötatud AM4 põhinev süsteem poleks tegelikult samuti halb variant).

Kulla standardiga hea reputatsiooniga firma PSU-l pole häda midagi. Kasutasin kuldset Seasonicut 2012-2020 ja nüüd viimased 3 aastat uut natuke võimsamat, kuid endiselt kuldset standardit omavat, varianti. Kummagagi pole kordagi ühtegi probleemi olnud.
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 07.07.2023 00:27:04 vasta tsitaadiga

d3t....

1. mõtled selline - https://www.startech.com/en-eu/cards-adapters/pexusb321c ?
2. pmt nõus toite osas, odavat pole mõtet panna, lihtsalt kas alumine latt platinum peab olema, eks sealt üle 50 € kokku ei hoia
3. usb osas sa räägid hetkel enda use case-ist, mis on ok, aga ma aravn, et keskmine gamer ei kasuta seda elusees ära ja vajadusel saab kaardina lisada ikka

Also, party trikkide osas konsooli vastu neid on ikka omajagu - mängude sortiment ja hinnad, FPS, AutoHDR(xbox only) ,Mods, Peripherals jpm. VR osas ma loodaks et kui tulevikku vaatame, siis on see pigem wireless.

Kui konkreetselt täna tahad 1:1 konsooliga võistlemiseks PC teha, siis 500 eur ei ole väga raske seda teha.
Kui tahad millekski muuks teha, siis peaks defineerima ära milleks muuks?
Kui tahame täna ka PS6 vastu võistelda, siis võiks raha kulutada küll. Ega see ps6 võimsam ei tule, kui 4k 60fps native nõuab koos raytracinguga.
Kui mu mälu ei peata, siis so far on kuskil 4x olnud konsooli genide perf vahe (keegi võiks kinnitada), siis peaks PS6 olema kuskil 40 flopsi, mis on pmt 3090.

...aga ma üldiselt arvan, et way huvitavam võrldus oleks TCO teha 2 konsooli geni vs PC. Koos mängude ja voolutarbe ja goldi ja igast asjadega.
Kõhutunne ütleb, et korralik tulevikuks specitud PC tuleb odavam pidada ja annab igapäevaselt parema kogemuse, kui 2 generatsiooni konsoole + mp tax (loe gold) ja mängud.

tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 07.07.2023 00:37:40 vasta tsitaadiga

HPN, AM4 võis ju tulla välja siis kui konsool müüki tuli, kuid nagu sa ise mainisid, siis ega keegi endale vanarauda vabatahlikult ei osta (ikka olude sunnil pigem). Ka on küsitav vanema plaformi tarkvaralise toe pikkus (nii Inteli kui AMD puhul on see nimekiri toetatud CPU'dest ikka suhteliselt lühikeseks vahepeal muutunud mis Windows 11 puudutab).
Aeron, ma vaatain neid usb kaarte Eesti vahendajatelt, ilmselt saab kõiki komponentide väljatoodud hindasid allapoole tuua kui hakata neid ümber maailma erinevatest poodidest taga ajama (ja lootes et postikulud ja tollitasud hinnavahe ära ei söö) ning omaette küsimus muidugi siis ka garantii osas.

VR osas me pushime 16gpbs bandwithi kallimate otsa seadmetes läbi, peale tech demosid 5G võrgus ajakirjanikele pole reaalses maailmas seda näinud. Oculus Link on tõestanud, et ainus viis saada head Wireless ühendust täna saadaval oleva riistvaraga on omada dedicated Wifi AP'd mis PC küljes mille külge siis Quest 2 ühendub. Vastasel juhul latency ja jitter on suhteliselt rõvedad asjad, rääkimata kõikuvast bitratest.

Ning, võta ja tee vahelduseks siis oma 500€ ainult uutest komponentidest mida sa poest osta saad PC mis oleks samahea kui PS5 / XSX, täitsa huvitav hakkas nüüd.

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 07.07.2023 01:56:14 vasta tsitaadiga

d3t, afaik recommended ja tegelikult töötav ei kattu suures osas. Minu lapse arvutis olev i5 3470 pole ka seal nimekirjas, aga kuidagi see windows seal töötab, isegi ühtegi errorit ei andnud.
Mis puutub komponentidesse siis jah, võib olla natuke võimlemist küll ja eks see sõltub regiooniti. Antud konf on USAs tehtud ja Amazonis on enamik asju olemas, koos tellides tasuta saatmine, aga eesti puhul peaks hakkama uurima. Sama kehtib ka Linuse 500 USD buildi kohta, millest üleval video on, millel viitasin. Enamasti on Eesti hinnad raua osas kus juures üsna mõistlikud, ma ei usu, et see 500 usd kast eestis kallim oluliselt tuleks.

Lisaks, kui me läheme korraks tagasi TCO juurde, siis ta võib kallim olla, mängud, mp tax jne teevad ta ikka odavamaks aastate lõikes. Kui sa tahad võrrelda tegeliku mängimise hinda, siis selle raha eest mis on pc mängud odavamad ja igakuine mp tax on saad sa 10 aasta peale (mis on umbes 1 konsooli generatsiooni pikkus) väga viisaka pc ja sama palju mänge and then some.

Mõtteharjutus:
1 konsool - 500 €
10 aastat mp taxi - 50 x 10 - 500 € (live essential)
Kui ostad 5 mängu aastas, hoiad min 10 € per mäng kokku - 50x10 - 500 €
PC peal saad live teenuse asemel Epicust iga kuu samuti tasuta midagi mida sa valida ei saa.
Kui ostad rohkem mänge, siis on vahe suurem. Tegelikkuses on ilmselt suurem, sest mina pole pc peal uute mängude eest üle 36 € vist maksnud kunagi ja seda siis mingi loetud nädalate jooksul peale launchi ostes, ps5 hinnad vähemalt on reeglina 10+ € kõrgemad. (erandiks on Blizzard)
I guess voolu tarve tasandab seda vahet natuke.

Linuse 500 usd masin:
Spoiler Spoiler Spoiler

tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 07.07.2023 08:49:14 vasta tsitaadiga

d3t kirjutas:
siis ei jää PC jaoks ühtegi peo trikki alles, mis teda konsoolist eristaks.
vabalt jääb. laod sinnasamasse 7800x3d ja rtx 4090 sisse ja jooksutad asju tasemel, millest konsoolil ainult unistada võid icon_smile.gif
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 07.07.2023 09:42:21 vasta tsitaadiga

Aeron, kindel? Minu Threadrippergi ei kvalifitseeru vimasele Windows 11 buildile mille nõudeid ma välja tõin. Ei ole mõtet hüpata sellega, set sul vana Windows perse all mis veel toimib. Igal Windows 11 buildil on erinev supporditud aeg, tasub uurida.

Epic Games store mängud korduvad juba ise enda varem välja antud mängude osas, rääkimata siis sellest, et need miskit väga asjaliku oleks mida mängida, keskmine prügi ikka. Live Essentialsil pole mõtet (Fortnite saab mängida ka ilma Live Essentialsita), selle asemel juba Game Pass ning see on ka PC peal saadaval, seega siin hinnavahet ei ole. Mis puutub siis esimese osapoole mängudesse, nagu nt PS5 God Of War jne, siis neid konsoolimänge saab ju ka kasutatult osta (PC maailmas võid tänu Steamile ja sõpradele ainult und näha kasutatud mängu ostust) mis toob TCO isegi rohkem alla kui PC peal.

Mis puutub Linuse masinasse, siis see on üle 500€, pigem 650€ masin.
Spoiler Spoiler Spoiler

londiste, see graafikaardi upgade, esiteks nõuaks PSU välja vahetamist, teiseks maksab 4090 ca 1800€, mille eest sa saad osta endale PS5, XSX ja Nintendo Switchi, kõigile neile lisavarustust ja aasta online mängu subscriptionit, nii et mängida on rohkem kui eales ära jõuab teha. See ei ole party trick.

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 07.07.2023 10:13:14 vasta tsitaadiga

d3t, igast windowsi nõuded on pmt alati olnud suht trivial ja neid saab bypassida enamasti mitut moodi ja üsna hõlpsalt soovi korral. Mul oli juba nii või naa rufusega tehtud image ja ma ei märganudki, aga sul on selles mõttes õigus, et kui ma oleks pannud lapsele w10st upgrade lihtsalt, siis oleks MS hakanud virisema ning oleks pidanud korraks registri kallal käima.

Epicu mängud pole mingi abosluutne kuld, aga seal on ikka head kraami olnud omajagu, aga mõte on selles, et sarnaselt Gamepassile sa ei saa valida eriti seda mida sulle kurgust alla lükatakse. Need mängud, mida sa tahad tegelikult ka mängida enamasti tuleb ikka osta.

Tegelt pole ju paha tasuta kataloog: https://www.awesomescreenshot.com/image/39125337?key=33764d8631e7a5a49a37f2593e029de0

Mis puutub nüüd kasutatud mängudesse, siis Steami librarit saab teatavasti jagada kuni 5 sõbraga. Kiirem ja mugavam kui hangeldamine ning võid siis jagada mängu hinna 5ks omakorda, kui see on see mäng mida mängida tahad. Suur pluss on see, erinevalt konsoolidest, saavad kõik 5 sõpra neid mänge aastaid mängida soovi korral. Kas võtame PC peal uue mäng hinnaks edaspidi 7 € ?

Linuse masina osas ta distinctly ütles ka, et AMD versioon tuleb kallim, inteli oma on see mille hind neil tuli selle hetke hindadega ~ 500 €.
Ning nagu öeldud, siis muude asjade odavuse tõttu ei pea tegelt seda 500 nii täpselt sihtima, sest muud asjad teevad selle hinna tasa...

viimati muutis Aeron 07.07.2023 10:36:37, muudetud 1 kord
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 07.07.2023 10:33:03 vasta tsitaadiga

Aeron, ei, Steam Library Sharing ei ole mitte mingit pidi võrreldav. Ühe masina peal mitu kasutajat ei ole sama mis ma võtan ja müün mängu suvakale. Rääkimata sellest, et Steam ei luba mul endalgi mitut mängu mängida samal ajal. PC peal on Civilization lahti siis Steam Deckis mängida ei saa ja vastupidi. Sinu jagamisega, keegi mängib mingit mängu, kogu sinu Steam Library on niikaua sinujaoks kasutu.

Ja taaskord, ei näe et miskit odavam oleks, pigem ikka kallim.

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 07.07.2023 10:48:23 vasta tsitaadiga

d3t, see päris nii ei ole siiski...
Kui sa oled sisse logitud ja lähed offline mode-i, siis saad mängida. Mul on tihti nii , et laps mängib midagi offline samal ajal kui mina mängin Dotat.
Online-is ei saa samal ajal mängida ning eks see kõik sõltub sellest, kuidas elu korraldus on. Kui leiad inimesed kellega graafikud kattuvad pole probleem.
Nt mina kunagi ei mängi enne kella 21, sest siis on mul aeg naise ja lastega, saaks vabalt sõbraga kokku leppida, et tal on üskkõik millal päeval va peale 21 võib minu librayt kasutada. Enamik täisealisi anyway ei saa mängida üle paari tunni päevas, pole aega lihtsalt. Ma ütleks, et see on pigem parem, kui mäng ruttu läbi mängida ja siis ära müüa, et mitte kunagi seda uuesti saada mängida. Kiirustama peaksid ka, kui tahad, et hind ei lange jne. Lisaks peale mitmeid aastaid ja paljusid mänge on siis kollektiivselt library olemas pc puhul. Konsooli puhul oleksid samas olukorras tühjade kätega.

ps: konsooli tasuta mp on ainult F2P mängudele.

tagasi üles
hkurujo88r
HV Guru

sõnum 07.07.2023 10:48:58 vasta tsitaadiga

See ju täielik jama. Lisaks asju võrrelda ikka keskmise kasutaja järgi, enamust ei huvitagi selline asi ja ei hakka kasutamagi. Mugavus kõige tähtsam ja mugavus ei peagi odav olema, võib maksta rohkem. Enamusel mingid full hd telekad, healjuhul 4k kus isegi fps ei loe.
Kommentaarid: 126 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 120
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 07.07.2023 10:56:29 vasta tsitaadiga

hkurujo88r, millest sa räägid?
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 07.07.2023 11:18:41 vasta tsitaadiga

d3t kirjutas:
londiste, see graafikaardi upgade, esiteks nõuaks PSU välja vahetamist, teiseks maksab 4090 ca 1800€, mille eest sa saad osta endale PS5, XSX ja Nintendo Switchi, kõigile neile lisavarustust ja aasta online mängu subscriptionit, nii et mängida on rohkem kui eales ära jõuab teha. See ei ole party trick.
mis graafikakaardi upgradel party trickina viga on? proovi sa seda ps5 või xsx peal teha.
maksmise osas, sinu high-end vr party trick on tasuta? icon_biggrin.gif

tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 07.07.2023 11:21:09 vasta tsitaadiga

londiste, vr party tricki jaoks võid rentida endale VRi ju. Gpu upgrade on suht permanentne muutus.
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 07.07.2023 11:34:55 vasta tsitaadiga

Kus sa konsooli peal seda high end vr'i üldse saad? Ma pole veel näinud...
Noo GPU osas pmt saad GF now ultimate tieri ka rentida 20 € kuu.

Link

Tbh, optika otsas istudes, silmas pidades, et mängin paar tundi päevas, tegelt pole üldse paha mõte vist. Peaks testima seda mõtet. 20 € kuus 5 aasta peale on 1200 €.
Peaks huvipärast võtma selle 1 kuuks ja testima oma 3090 vastu. Huvitav kuidas see asi VRis töötaks... pigem on pessimistlik tunne selle osas.

tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 07.07.2023 23:29:56 vasta tsitaadiga

Aeron, ps vr on päris kobe mis PS5 peal saadaval. Mis GeForce Nowse puutub siis Fortnite on tore mängida aga oma PC või konsool on ikka parem kogemus. Mitu söpra mängimisega küll nakatanud selle teenusega aga köik Fortnite mängimiseks ikka mingi masina hankinud.
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 08.07.2023 02:14:07 vasta tsitaadiga

d3t, psvr 2 ei ole küll kuidagi pidi rohkem premium kogemus kui index või reverb. Eriti oma frame generationiga ja keskpärase trackinguga.
Pilt on hea, aga mänge ei ole. Midagi uut ja värkset veel enam. Mitmed arvustajad ütlesid, ta ongi täpselt see üks asi - party trick. Annad inimestele paari erinevat asja proovida 10 min üht ja siis teist ning siis they've seen it all. Pole viimased 3 kuud jälginud mis seal sünnib, nii et olen avatud, et midagi on paremaks läinud, aga silmas pidades kui kaua PC VR oma kataloogi on ehitanud ja kui tugev see tänaseks on, siis tundub vähe tõenäoline, et PSVR 2 nüüd mingi retsi hüppe on teinud paari kuuga...

Mulle on suht meeldinud AJ arvustused. Actual kogemused, pikk mängimise kogemus ja ei ole selles hype-ist kantud nii palju kui enamik, kellel vähem kogemust.

Link

Link

Hektel mul on mulje, et pigem on hea headset, aga ps5 on ise nõrk.
Kuidagi seda mingiks premium VR kogemuseks pidada... vb siis kui pc küljes korralikult tööle saab ja lollakat frame generationit vaja ei ole või äkki siis kui PS5 pro välja tuleb ja suudab meid perfiga üllatada kuidagi.
Samas, ma arvan, et sama resoga wireless Quest 3 annab kokkuvõttes ikkagi parema kogemuse (sest kaableid pole), aga eks aeg näitab.
Potentsiaali on PSVR2l iseenesest küllaga... kui ps5 pro ekstra frame ei nõua ja sony korralikud mängud tekitab ka, siis võiks selle teema juurde tagasi tulla.

tagasi üles
SirAskAlot
Kreisi kasutaja

sõnum 08.07.2023 13:25:38 vasta tsitaadiga

@d3t
Sa poleks pidanud 32 gb mälu oma ps5-ga värväärse pc komplekti nägemusse panema. See rida ütleb enamvähem kõik su teadmiste kohta.
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 08.07.2023 14:42:34 vasta tsitaadiga

SirAskAlot, kas sa arvad et see oli kasulik ja vajalik kommentaar? Mis on parim võimalik tulemus selle kommentaari peale? Kui sulle keegi nõmedasti ütleb, kas peale seda mõtled paremini?
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 08.07.2023 18:34:02 vasta tsitaadiga

SirAskAlot, sa nagu ei hoiaks mitte muffigi arvutis taustal jooksmas? Cheome sööb üksi sul 16gb juba ära.
Aeron, Ega see 650€ lauaarvuti sul seda VR paremini ei jooksuta.

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 08.07.2023 19:41:14 vasta tsitaadiga

d3t, aga ära kasuta Chrome'i, nt operal saad määrata, mis on RAM max kasutus. Also, pane siis brauser kinni kui mängima hakkad. Võrdleme esialgu ikka gaming use vase, kui võtame muud ka sisse siis läheb kohe konsoolidel hapuks, hind ja funktsionaalsus lähevad kohe katki, sest siis on hinda palju ja funktsionaalsust vähe.

VR osas, tõsi, fovated rendering ja timewarp annavad ilmselt sama hinna juures konsoolile edu küll.

tagasi üles
tofay
HV kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 08.07.2023 21:07:47 vasta tsitaadiga

Oleme vene famicomi kloonidega ühes üles kasvanud ja ilastanud super nintendo reklaamide peale saksa kanalitel. Arvutiklassis esimest gta-d nähes tundus maailm piiratu.
Kui oleks vaid firma, kes müüks miljonitele plug and play arvuteid.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 08.07.2023 21:12:54 vasta tsitaadiga

Aeron, see ei ole ju loogiline. Keegi ei osta PC'd ainult mängimiseks, ikka tehakse sellega kõike muud. Minu enda personaalne profiilis masin on idles 16.9gb kasutust mälul, ca 380 protsessi käimas 24/7. Kui veebibrauser, arendusvahendid ja muud kraami lahti ja mängu käima panen, siis vahel jooksen oma 64gb ramist ka tühjaks. Ning kui sa tahad selle arvutiga midagi muud ka teha, siis lisa tuumad ja lisa RAM teevad selle võimalikuks. Ma ei kujutaks ette, kui selleks, et mängida PC peal, peaksin kõik muud asjad kinni panema. Siis oleks see nii piinarikas ettevõtmine, et kergem oleks eraldi lisa aruvuti mängimise jaoks osta või pigem juba siis XSX või PS5 mille mängude laadmine kiirelt käib, vähemalt minu personaalsest kasutuse vaatenurgast.

Opera saad määrata mälu max kasutuse, kuid siis võiks samahästi hakata tabe kinni panema, kuna ta ei hoia neid lahti, rääkimata siis taustal javascripti jooksutamisest kui sa CPU piduri ka peale paned.

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 08.07.2023 21:27:48 vasta tsitaadiga

d3t, me oleme selles teemas siin üritanud neid asju vaadata lahus. Kui me võtame eelduseks, et kõigil on nii või naa mingit PC laadset asja vaja (töö, kool whatever), siis peaksime vaatame seda teemat selliselt,et gaming pc maksaks tavaline pc + natuke extra ja see teeks konsoolide jaoks olukorra ebaausaks. Paljud argumenteerisid ka, et neil maksude maksmiseks telefon ja tablet jne ning ei pea ilmtingimata PC olema. Kuna see on kõik tegelikult võimalik ,siis leppisime kokku, et vaatame selle arutelu sees vähemalt PC-d iseseiva gaming masinana. Kui sul on teistmoodi ,siis palju õnne!

Muide, ei ole üldse nii võimatu asju ka PC peal sarnaselt konsoolile pausida ja quick resume-ida (Resource monitor, suspent process). Seega ära pane asju kinni, vaid suspendi nad ära. Vähemalt CPU ressursi saad tagasi. Mälu muidugi jääb kinni. Aga sinu usecase on ka väga kauge keskmisest kasutajast.
Opera osas... on ikka mugavam kui üleval on 20-30 tabi olemas koguaeg (mul vähemalt) ja see 1sec, mis tal võtab refreshimiseks ei sega mind. Ei ole testinud mis saab siis kui mingi aktiivne asi seal aknas jookseb, aga arvan, et ta jätab selle aktiivseks (kindel pole).

Btw, selle suspend process asjaga saad isegi mängu rahulikult pausile panna ja hiljem jätkata sealt kust pooleli jäi.

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 46, 47, 48 ... 129, 130, 131  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.