Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia Koduinternet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 824, 825, 826 ... 868, 869, 870  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
BA79
HV kasutaja

liitunud: 10.04.2021




sõnum 22.03.2023 22:40:59 vasta tsitaadiga

Tänud vastamast.
Indrpro:
Ei saa õgvendada. On Zone virtuaalserver ja seal SSH kohta 2 võimalust: Kas lubada kõikjalt või ainult IP-põhiselt. Nende kahe valiku põhjal on loomulikult mõistlikum filtreerida.
regioonipõhiselt on võimalik konfida FTP ligipääsu aga see pole teemaks.

Betamax: OK Lepin olukorraga. Staatilist tellima praegu ei hakka kuna kogu värk on püsti ainult ajutiselt. Staatiline tuleks kõne alla kui vaja väljast koduarvutisse pääseda, aga see pole vajalik ja ega ma väga taha ka, et mu võrk netis staatilise abil 24/7 nähtav oleks välismaailmale.
Piisab sellest, et ruuteril avalik IP on (olgugi, et dünaamiline). Sealt edasi on lühike maa kui keegi peaks midagi üritama.
Kui ka pordid avada siis tõuseb turvarisk nagunii, nii et las olla nagu on.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
indrpo
HV Guru

liitunud: 14.11.2004




sõnum 22.03.2023 22:53:23 vasta tsitaadiga

Korralik UPS vahele ehk päästaks ka, mul suudab 1h päris hulk asju üleval hoida, ainult ruuterit ilmselt mitu tundi. Tegelikult on kohati see dynaamiline üsna stabiilne sest lease time on enamasti pikk ja seni kuni ruuterit ei vaheta ehk mac ei muutu, püsib.
Probleem ilmselt on vastava piirkonna ip vahemikuga ja juhul kui voolukatkestus tabab tervet piirkonda korraga, siis paisatakse taastudes suvaliselt ip aadresse.
Kommentaarid: 255 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 223
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
BA79
HV kasutaja

liitunud: 10.04.2021




sõnum 22.03.2023 23:31:50 vasta tsitaadiga

UPS-ist endast muidugi on kasu kui katkestus on lokaalne. Mul kunagi oli UPS (isegi 2) aga reaalset kasutust leidsid tegelikult vähe.
98,9% ajast on vool olemas. Mõni aasta möödub isegi ilma ainsagi katkestuseta.
Vahepeal hoidsin oma nutitelerit UPSi taga mõttega, et kui tarkvarauuenduse ajal vool ära läheb, siis hoiab üleval. Nüüd on juba uus telekas ja sellel peaks uuenduse feilimise korral vist taastuma vanem versioon. Kindel ei ole, aga noh, las olla.

Hetkel pole UPS primaarne. Kui kuhugi investeerida siis pigem arvuti riistvarasse või mujale.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
indrpo
HV Guru

liitunud: 14.11.2004




sõnum 23.03.2023 00:03:24 vasta tsitaadiga

Just mainisid enne, et vool käib ära, sellest oli ju ka küsimus.
Võrgu poolel, Telia PON suudab 24x7 üleval olla, vask sõltuvalt sõlmest, enamasti 8h (genekas tuuakse kui vajalik koht), väiksed DSL kapid on siiski ka akudega, mahtu ei tea ja kmi switch majas sõltub maja enda toitest.

Aga mul ei ole kahju olnud mitmesse majapidamisse vastava suurusega ups vahele panna, igati mõistlik otsus seni olnud, isegi kui aastas 3x toide maha käib.
Kommentaarid: 255 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 223
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
jeesus188
kodustatud
jeesus188

liitunud: 14.04.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.03.2023 00:14:00 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Staatilist tellima praegu ei hakka kuna kogu värk on püsti ainult ajutiselt

Telli siis staatiline ka ajutiselt icon_rolleyes.gif

_________________
This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV icon_wink.gif Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
BA79
HV kasutaja

liitunud: 10.04.2021




sõnum 23.03.2023 00:31:19 vasta tsitaadiga

Indrpro:
Vool ei käi tihti ära.
Samas on juhtunud ka nii, et äikese ajal kaob net (mul vool olemas) enne kui ma jõuan seadmed võrgust lahti ühendada. Pärast kui Telia kapis side taastub ja ruuterit taaskäivitada, saab lingi püsti ikka vana IP'ga.

Mul on rahast kahju. Korralik UPS maksab raha mida investeeriks mujale kui oleks. Ja ega mul kodus nii kriitilised seadmed ka pole nagu riigiametitel ja muudel kriitilise funktsiooniga asutustel (haiglad, politsei, pääste jne).
OK, mõni eraettevõte, millel kriitilise tähtsusega teenus see ka (pangad), aga isegi osadel ülikoolidel ega kutsekoolidel ei ole kooli serveritele lisatud varuühendust või UPSi, kuigi jutt on süsteemidest millel võib olla korraga mitusada kasutajat ja tööjaama. Reaalselt võttes peaks olema aga ei ole.
Kasutan sülearvutit ja selle puhul pole küll ohtu, et tööd salvestada ei jõua või kinni panna ei saa. Tänapäeval lähevad ju moodsad sülerid ja lauaarvutid (Win11ga vähemalt) idle seisu ka avatud progedega isegi kui hibernatsioon pole sisse lülitatud.
Kriitiline on seis ainult BIOSi uuendamise ajal, aga seda teeb harva ja kui teha siis ikka täislaetud akuga, kui vool seinast kaob, saab akutoitel protsessi lõpuni viia. Lauaarvuti selles mõttes jah on rohkem haavatav, et kui vool seinast kaob võib kõigest ilma jääda, aga selle vastu aitab progede puhul automaatne salvestamine teatud intervalli järel, kui programmil on see funktsioon olemas ja aktiveeritud- tervet tööd ei kaota aga nt viimase 10 minuti töö on jäädavalt läinud.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Launger
Kreisi kasutaja

liitunud: 20.07.2010



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.03.2023 13:05:18 vasta tsitaadiga

Launger kirjutas:
Kas Telia X2 (DGA4330) Quality of Service settingut polegi?

Istun uusarenduses 100/100 optika otsas, viimased pool aastat mingeid väikeseid viperusi ikkagi olnud.
Viimane nädal ka mõned disconnectid ning näiteks kui panen neti.ee pingima ja teen speedtesti, siis alla tõmmates tuleb sekundiks timeout, üles laadides on ping 150-300. Iga kord. Speedtestis endas ka download ping kõigub 5-500+ vahel ning upload siis 150-300.
Kõik juhtmed, ruuterivahetus (enne oli ED500) ning mistahes settingud ja trikid ei aidanud. Käis tehnik ka, sai iga nurga alt iga seadmega sama tulemuse, laiutas käsi ja lasi jalga, ütles et keegi kuskilt üritab midagi progreda kunagi...

mõtlesin läbi QoS kiirust piirata või kuidagigi stabiilsust tagada, aga nüüd uues ruuteris ei näegi sellist võimalust...

Proovisin kõike, Telia spetsid telefoniteel lõpuks ütlesid, et peale päevi suurt tööd ei näe nad mingit probleemi ja kõrge ping ongi normaalne.

Vahetasin Elisa vastu välja, sain 50% kiirema ühenduse 25% odavamalt, speedtestis upload latency droppis kohe 250 pealt 30-le, downloadis timeouti pingides ei anna ka, nii lihtne oligi icon_rolleyes.gif ei tea kas neil kuskil mingi kaabel kehvasti või ongi teistsugune QoS põhimõte, aga ei hakka taga igatsema

_________________
https://linktr.ee/RistoKappet
Kommentaarid: 101 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 92
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Piipz
HV veteran
Piipz

liitunud: 15.11.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.03.2023 22:43:56 vasta tsitaadiga

Kas vahepeal on juba keegi välja mõelnud, et kas saab "Telia X2 (Technicolor DGA4330)" SNMP kasutada?
Mitte et mul seda hädasti vaja oleks, aga tahtsin netikasutuse statistikat ühte dashboardi panna. Lihtsalt veits bling-bling, hädasti vaja ei ole.
Kommentaarid: 36 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
triu
HV vaatleja

liitunud: 09.08.2013




sõnum 27.03.2023 13:35:45 vasta tsitaadiga

Selline nüanss Telial ruuteri vahetusel. Viisin ühest tarbimiskohast ED500 ruuteri (ei ole rendis) teise tarbimiskohta. Wifi võrgud eri nime ja parooliga. Enne uues kohas sisse lülitamist tegin juhtme otsas ruuterisse sisenedes wifi nimed ja paroolid õigeks ja salvestasin ära. Kuna wifi eraldi seadmega, siis lülitasin pärast nime/parooli muutmist wifi välja (nime ja parooli panin õigeks seepärast, et kui peaks eraldi wifi seadmega midagi juhtuma, siis saaks ruuteri oma wifi siisse lülitada ja oleks wifi olemas õigete tunnustega). Ühendasin ruuteri ära ja mõne aja pärast kõik kena (kõik kaabliga ühendatud seadmed töötavad ja on interneti ühendusega), ainult, et wifi lülitus taas sisse ja nimi ning parool muutusid tehase omadeks ehk, kui mul oleks ruuteri wifi kasutusel, siis oleksid kõik kodused wifi seadmed ilma internetita. Ilmselt tõmbas mingi tarkvarauuenduse ja nullis kõik seaded algseadeteks. Iseteeninduses saab ka asja muuta, aga ilma wifi-ta ei ole arvutil, millega iseteenindusse minna ju internetti. Kaabliga ühenduse puhul muidugi saaks, aga panin ruuteri juba nii ära, et ligipääs ebamugav, aga kuna minul wifi eraldi seadmega, siis seda õnneks ei olnud vaja. Ehk on kellelegi abiks ja saab selleks valmistuda.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
indrpo
HV Guru

liitunud: 14.11.2004




sõnum 27.03.2023 13:42:00 vasta tsitaadiga

triu, Ilmselt tegid ka algseadistuse kui ühest kohast teise viisid?
Siis kui vahepeal ruuteris mingeid seadistusi teha, ei tehta nendest Telia varukoopiat.
Uue ühenduse korral on seade justkui uus ja küsib endale kohe tarkvara uuenduse, ilma hetkeseisu salvestamata, sest tegemist on algseadistuses olnud seadmega mis võrku registreerus.

Üks lahendus oleks vanas tarbimiskohas uuendus ära teha, wifi paika ja kinni ning siis uude kohta viia, nii võetakse kaughaldus uue toote peale üle aga seadet kohe ei uuendata ning mingil hetkel tehakse ka varukoopia.

PS. Online abi on igal ajal igas kohas ka mobiilis kättesaadav, ei pea samas võrgus olema, seega wifi olek või arvuti netita olek, pole oluline. oluline et mobiilis mob nett olemas on.
Kommentaarid: 255 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 223
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Betamax
HV Guru
Betamax

liitunud: 29.05.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.03.2023 12:33:37 vasta tsitaadiga

Ma olen viimasel ajal nii laisk, et vaatan seadmete IP aadresse iseteenindusest mobiili kaudu. Minu Telia äpp on selles mõttes ikka väga edasi arenenud.
Kommentaarid: 691 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 533
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
jeesus188
kodustatud
jeesus188

liitunud: 14.04.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.03.2023 12:37:25 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Minu Telia äpp on selles mõttes ikka väga edasi arenenud

Kõik oleks ju ok, kui ei peaks logima kogu aeg icon_mad.gif

_________________
This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV icon_wink.gif Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Betamax
HV Guru
Betamax

liitunud: 29.05.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.03.2023 12:39:32 vasta tsitaadiga

30 päeva jätab sisselogituks vist? Miskit ta seal sisse logides kireb selle kohta igatahes. Ma igapäevaselt sinna nagunii sisse ei logi, seega suhteliselt savi see protsess.
Kommentaarid: 691 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 533
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
jeesus188
kodustatud
jeesus188

liitunud: 14.04.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.03.2023 12:52:01 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
30 päeva jätab sisselogituks vist? Miskit ta seal sisse logides kireb selle kohta igatahes. Ma igapäevaselt sinna nagunii sisse ei logi, seega suhteliselt savi see protsess.

Ei tea 30 päevast midagi, 5 päeva tagasi vaatasin sinna, täna hommikul vaatasin uuesti, Mõlemad korrad pidin logima
Ja nii on juba aasta vms, peale seda kui nad uuendasid äppi

_________________
This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV icon_wink.gif Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Sold OUT
Aeg maha 1p
Sold OUT

liitunud: 30.07.2002




sõnum 30.03.2023 16:09:50 vasta tsitaadiga

Mul on küll terve igaviku sees. Korra kuus heal juhul login ja vb korra nädalas vaatan sealt midagi kui sedagi
_________________
People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 79
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
harakas
Kreisi kasutaja

liitunud: 23.06.2004




sõnum 30.03.2023 19:17:56 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
tsitaat:

Minu Telia äpp on selles mõttes ikka väga edasi arenenud

Kõik oleks ju ok, kui ei peaks logima kogu aeg icon_mad.gif

Kui tehinguid teed, siis peab. Mind pole niisama heast peast välja visanud
"Pea mind meeles
Kui valid andmete meeldejätmise, oled järgmised 30 päeva vaikimisi sisse logitud. Tehingute tegemiseks pead end 24 tunni pärast uuesti autentima."
Kas "Pea mind meeles" juurde linnukese panid?
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
jeesus188
kodustatud
jeesus188

liitunud: 14.04.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.03.2023 21:14:08 vasta tsitaadiga

Linnuke pandud ja tehinguid ei tee, vähemalt äpis mitte
_________________
This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV icon_wink.gif Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
indrpo
HV Guru

liitunud: 14.11.2004




sõnum 30.03.2023 22:25:11 vasta tsitaadiga

SSO loginil on oma turvanõuded. samas ootan ise ka äpilt, et teha nagu mõnel panga äpil seadme põhine sõrme või face ID login, kas see võimalik on, ei tea. Coop äpp rammib igal avamisel mID või sID logimist, see on tüütum.
Aga Telia puhul on päris hea ja kasulik kaughaldus. Näed kohe kas on ühendus üldiselt pikali või on sisevõrgu mure.
Kommentaarid: 255 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 223
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
vigurvänt
HV kasutaja

liitunud: 04.08.2022




sõnum 30.03.2023 23:00:56 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Ma olen viimasel ajal nii laisk, et vaatan seadmete IP aadresse iseteenindusest mobiili kaudu. Minu Telia äpp on selles mõttes ikka väga edasi arenenud.


Proovisin kah praegu Minu Telia äpi ära ja üks kahtlane asi jäi silma. Kui avada "Wifiga ühendunud seadmed", siis seal on üks "tundmatu seade" minu jaoks võõra mac aadressiga, 2,4 GHz võrgu küljes. Sellel tundmatul seadmel puuduvad ip aadressid ning tcp ja udp ühendused on 0. Ruuteri devices listis pole sellest tundmatust seadmest haisugi. Kahtlane värk.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Betamax
HV Guru
Betamax

liitunud: 29.05.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 31.03.2023 09:54:01 vasta tsitaadiga

MAC aadressi järgi otsi: https://www.ipchecktool.com/tool/macfinder
Saad ehk aimu, mis elukas see üldse on.
Kommentaarid: 691 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 533
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ufo56
HV Guru
ufo56

liitunud: 18.11.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 31.03.2023 12:36:37 vasta tsitaadiga

FBI Surveillance Van
_________________
 Lae pildid -> pilt.io
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 66
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
vigurvänt
HV kasutaja

liitunud: 04.08.2022




sõnum 31.03.2023 12:53:16 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
MAC aadressi järgi otsi: https://www.ipchecktool.com/tool/macfinder
Saad ehk aimu, mis elukas see üldse on.


Tänud abi eest. Sain teada, et see on mingi Tuya Smart Inc toode ja tegemist on vist Hiina tehisintellekti ja asjade interneti firmaga.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Betamax
HV Guru
Betamax

liitunud: 29.05.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 31.03.2023 12:57:22 vasta tsitaadiga

Tundub, et sul on mingi nutividin kusagil kodusesse võrku ühendatud.
tsitaat:
What is a Tuya Smart Inc device?
Simply the Tuya Smart is an application to control smart products via mobile devices such as smartphones or tablets. The TuyaSmart app is available for both iOS and Android operating systems. To download the app simply scan the QR code or use the links provided below.
Kommentaarid: 691 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 533
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Sold OUT
Aeg maha 1p
Sold OUT

liitunud: 30.07.2002




sõnum 31.03.2023 12:58:34 vasta tsitaadiga

Mingi pistik või termomeeter vms
_________________
People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 79
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
bladerunner
HV Guru

liitunud: 17.01.2002




sõnum 31.03.2023 12:59:05 vasta tsitaadiga

Arvatavasti mingi "tark" koduseade mis wifisse roninud. Nood kasutavad enamasti mingit üldisemat kivi selleks ja pole viitsinud MAC vahemikku oma nimele registreerida.
_________________
Experience is what you get when you don't get what you want.
Kommentaarid: 163 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 152
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia Koduinternet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 824, 825, 826 ... 868, 869, 870  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.