|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Taavi_R
HV Guru

|
27.07.2004 00:25:22
|
|
|
Kas Sa oled nii kindel? Vaevalt Sa ise oled seda proovinud!
Nii jah ei ole, et raadiost tuleb, nüüd vajutan mina päästikut, ja pildil.
Pane sellise võtte peale, et teeb mitu pilti järjest ja kui ragin algab
vajutan, max 5pilti teen, jääb kenasti.
Sa võid loomulikult mingi kilest püramidiga lagendikule ka seda püüdma minna.
_________________ raamatupidamine | laadakalender |
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
3 :: |
166 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Fisher
Kreisi kasutaja
|
27.07.2004 01:37:38
|
|
|
| välgu pildistamiseks on muide vastav tehnika olemas, et aparaat ise laksib õigel hetkel pildi ära. samas ta vist digiseebiga hästi kokku ei jookse, pigem peegli teema.
|
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
1 :: |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
28.07.2004 23:40:41
|
|
|
mida te soovitaksite inimesele, kes pole enne fotograafiaga tegelenud ega pildistamisest miskit eriti ei tea, ning tahab osta omale Canon 300D (20000.-) kaamerat?
tegu siis mu sõbraga.. ma nagu laitsin mõtte maha, et ega siis aparaat pilti ei tee, vaid ikka fotograaf. a ta suht kangekaelne vend
|
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
0 :: |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
phoenix
HV kasutaja

|
28.07.2004 23:54:22
|
|
|
| Fast&Furious kirjutas: |
mida te soovitaksite inimesele, kes pole enne fotograafiaga tegelenud ega pildistamisest miskit eriti ei tea, ning tahab osta omale Canon 300D (20000.-) kaamerat?
tegu siis mu sõbraga.. ma nagu laitsin mõtte maha, et ega siis aparaat pilti ei tee, vaid ikka fotograaf. a ta suht kangekaelne vend  |
Kui ta tõesti pildistamist õppida tahab, ostku omale kõigepealt filmipeegel. Kui mitte, on 300D pigem tüliks kui abiks (suur, kobakas, lisaks veel objektiivid - kitobje on 18-55mm ja arvatavasti tahaks ta mõningaid kaugemalasuvaid objekte "lähemale ka tuua"), hankigu digiseep ja asi vask.
|
|
| Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
38 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
29.07.2004 00:08:38
|
|
|
| freaker kirjutas: |
see kaamera on ju 15 000.-
Pildi kvaliteet on super Minule küll meeldib . Pealegi on kõik õpitav. Ise ei ole nii rikas, et kaamerat mitu korda osta. |
seda küll, aga korralik digiseep on praktilisem. katsu sa salaja sellise suure junniga pildistada kuskil, reisil ka endaga pidevalt kaasas ei kanna sellist...
samas kui tüübil silma on, saab ta ka eos300d'ga pildistamise selgeks. algul automaatsed sätted ja käib küll! hiljem jõudu mööda tutvub käsitsisättimisega...
ning kui silma tõesti ei ole või talle see fotokas ei meeldi, olen nõus selle kaamera ära ostma poehinnast odavama hinnaga muidugi
_________________ Allkiri |
|
| Kommentaarid: 268 loe/lisa |
   |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vikat
Kreisi kasutaja

|
|
| Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
darzik
HV veteran

|
30.07.2004 05:54:27
|
|
|
| Fast&Furious kirjutas: |
tegu siis mu sõbraga.. ma nagu laitsin mõtte maha, et ega siis aparaat pilti ei tee, vaid ikka fotograaf. a ta suht kangekaelne vend  |
Minu arvates algajale ikka üsna mõttetu ost. Mitte ainult, et liiga kallis ja ei kasuta ressurssi ära, vaid ka sellepärast, et mitte-peegel-digi on talle tegelikult ilmselt hoopis rohkem meele järele.
Olen 2001 aasta suvest pildistanud Casio QV-8000SX (http://www.dpreview.com/reviews/specs/Casio/casio_qv8000.asp) apastraadiga, enne seda oli Zenit-E. Paari päeva kaupa olen proovinud ka Canoni G1 ning Olympuse 2100UZ ja 760Z aparaate... täitsa vahvad, aga Olympused on veits aeglased justkui. Juba mõnda aega vaatan EOS300D hinna langemist ja murran pead, kas ma tahan seda või ei. Nüüd laenasin tuttavalt 5 päevaks EOS300D ja võtsin Viljandisse Folgile kaasa, et proovida kui hea see asi on siis...
Üks esimesi asju, mis ette jäi ... tahaks LCD sisse lülida ja selle abil pilti teha ... ei leia nuppu ... manuaal ette ... EI SAAGI LCD-d pildistamise ajal kasutada Ahjaa... see peegelsüsteem ju ei võimalda tõepoolest sellist luksust. Seega on selge ka miks LCD pole pööratav, nagu G-seerial ja muudel ... ka minu Casiol. Jäävad ära alt üles ja ülalt üle rahva võtted kui ei saa maas roomata ja kui ei taha huupi klõpsida. LCD on ainult piltide vaatamiseks ja menüüseadete muutmiseks.
<<<Siinkohal võiks keegi tark inimene seletada mulle, mis point on digipeeglitel? Filmikaameral ma saan väga hästi aru, miks peegelkaamera mittepeeglist parem on, aga digi puhul jääb asi segaseks... ei suudeta nii kvaliteetset LCD-d teha?>>>
Teiseks ... seda fotokat enam taskusse ei topi. Kaalu ja suurust tal ikka natuke on. Õige fotograaf muidugi ei nurise, aga niisama klõpsija võiks ikka midagi väiksemat vaadata.
Kolmandaks .. kitobjektiivil zoomi ikka lõpp vähe võrreldes Casio 40-320 mm-ga (filmikaamera mõõtudes). Lainurga ots on küll Canonil suht ok, aga mingi tele tuleks juurde osta ... ja see pole mitte odav ning teeb fotokoti veel suuremaks. Õiget makrot selle kitobjega ka ei tee, aga võib-olla seda ei tahetagi.
Neljandaks.. öösel oli äike.. tahaks pilti teha.. avad-särid saab kõik ilusti paika keerata, tahaks kaamera üksi aknale jätta, selle asemel, et iga 30 sek tagant nuppu vajutamas käia ... aga mida pole, see on intervallpildistamise funktisoon. Võimalik, et koos 10D softiga saab ka selle, aga 300D-l seda endal ei paisntnud ei menüüdest ega manuaalist.
Ühesõnaga kui raha on, soovitaks vaadata Sony F-828, Minolta A2 ... kui zoomirõngast keerata ei taha, siis ka Canon Powershot Pro1, Minolta Z3 jmt. poole.
Pikk jutt sai ja tundub, et midagi ununes ... ja et päris offtopic poleks, siis ma päeva peale otsin mõned pildid ka siia
|
|
| Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jyrgen
Kreisi kasutaja

|
30.07.2004 18:51:21
|
|
|
| darzik kirjutas: |
<<<Siinkohal võiks keegi tark inimene seletada mulle, mis point on digipeeglitel? Filmikaameral ma saan väga hästi aru, miks peegelkaamera mittepeeglist parem on, aga digi puhul jääb asi segaseks... ei suudeta nii kvaliteetset LCD-d teha?>>>
|
Tundub et Sa ikka ei saa väga hästi aru. Digipeegel ei ole mitte "digi", millele on "peegel" ette keeratud, vaid "peegel", millele on "digi" taha pandud. Kui Sa nüüd väidetavalt filmi puhul saad aru, mida see peegel seal teeb, siis digipeeglil teeb ta täpselt sama asja. LCD ei puutu asjasse. Digipeegli sensor ei püüa kogu aeg valgust, nagu digikompakti oma, ja seetõttu ei saa seda ka LCD-le, või arvutisse, või kuhu iganes pidevalt edastada. Ja ta ei püüa seda selle pärast, et mingi fucking peegel on ees! Ja see peegel on seal ees, nagu Sa filmikaamera puhul väidetavalt aru said, selleks, et Sina näeksid täpselt seda, mida objektiiv näeb.
Sellele Furiouse sõbrale soovitaks 300D-d mitte osta, sest pärast (digi)peegelkaameraga ära harjumist ei taha ta iialgi enam mingite kompaktide poole vaadata, ja raha hakkab muudkui kuluma, uute objektiivide jms peale. Või suurendagu eelarvet
Isiklik kogemus: kasutasin ligi aasta Canon G3. Väga rahul olin, kiitsin igal pool jne. Ja selles mõttes siiamaani olen rahul. Õppisin palju. Nüüd olen pool aastat digipeeglit kasutanud, ja ükskord sattus kätte üks G5. See tundus täielik pask. Mitte konkreetne G5, see oli sama hea, kui mu vana G3, aga vahe digipeegli ja digikompakti vahel on lihtsalt nii suur. Kõiges. Pildi kvaliteet, autofookuse kiirus, käsitsifookuse olemasolu, kontroll teravussügavuse üle jne, jne. Ainuke eelis kompaktil minu jaoks on pööratav ekraan (no pmst peeglile võib ka osta pööratava viewfinderi). Ja midagi pole peeglil vastu panna nendele kaameratele, mis on tõeliselt kompaktsed, a la ixus. Kui ikka vaja, et asi rinnataskusse ära mahuks. Aga muidu, G5-laadne kompaktsus küll enam mingi eelis pole. 10D-d on sama lihtne kaasas vedada. Vabandatagu pika jutu pärast, aga tahtsin lihtsalt hoiatada, et tagasiteed digipeegli juurest ei ole. On küll muidugi kõrvaltee filmipeegli juurde...
|
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
| tagasi üles |
|
 |
darzik
HV veteran

|
30.07.2004 20:53:50
|
|
|
| jyrgen kirjutas: |
| darzik kirjutas: |
|
Tundub et Sa ikka ei saa väga hästi aru. Digipeegel ei ole mitte "digi", millele on "peegel" ette keeratud, vaid "peegel", millele on "digi" taha pandud. Kui Sa nüüd väidetavalt filmi puhul saad aru, mida see peegel seal teeb, siis digipeeglil teeb ta täpselt sama asja. LCD ei puutu asjasse. Digipeegli sensor ei püüa kogu aeg valgust, nagu digikompakti oma, ja seetõttu ei saa seda ka LCD-le, või arvutisse, või kuhu iganes pidevalt edastada. Ja ta ei püüa seda selle pärast, et mingi fucking peegel on ees! Ja see peegel on seal ees, nagu Sa filmikaamera puhul väidetavalt aru said, selleks, et Sina näeksid täpselt seda, mida objektiiv näeb. |
Jutt jumala õige muidu, ainult et ma ei väitnud mitte, et ma ei saa aru mida digipeeglis peegel teeb vaid et ma ei saa päriselt aru milleks see hea on Filmikaameras on peegelsüsteemi vaja selleks, et pilt silma tuleks läbi objektiivi ja heledus-tumedus ning teravussügavus sõltuksid valitud avast. Sisuliselt sama näen mina oma Casio ekraanilt ju (ja kui oleks EVF, siis sealt ka) ... oskan mõelda ainult, et viewfinderisse saab ilmselt peegliga oluliselt kvaliteetsema pildi kui pisikese LCDga.
Ükski Sinu poolt toodud eelistest ei kuulu ju ilmtingimata ainult peegelkaamerale... kiire autofookuse, kvaliteetse pildi, käsitsifookuse, vahetatavad objektiivid jmt saab ju täiesti vabalt ka ilma peeglita ... kas selline kaamera hetkel olemas on, on iseasi... loodan, et mu eelmise jutu all soovitatud kaamerad lähevad sinna kanti
Ja veel ... kõik digikompaktid on vabad peegelkaamerate peegli tõstmise "kolakast", millest tekkivat vibratsiooni kallimatel filmipeeglitel kõrvaldatakse peegli eelneva lukustamisega ... EOS300D-l sellist funktsiooni ei paistnud kusagil. Mitte, et see mind väga seganud oleks, aga ikkagi
viimati muutis darzik 30.07.2004 20:59:41, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
30.07.2004 21:07:57
|
|
|
| vat asi on lihtne- peeglis näed pilti, mida tahad saada ja enamvähem ka saad.. seebika LCD-l näed pilti, mis manatakse kvaliteedi möndustega ja reeglina sa seda pilti arutis ei näe-....
|
|
| Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
205 |
|
| tagasi üles |
|
 |
hentz
HV Guru

|
30.07.2004 23:31:29
|
|
|
www.zone.ee/hentzuke lugege txt faili, seal fotokas jne. vaadake mu pilte ja palun ka kommenteeriga, iga kategooria pildi võiksite ka v2lja tuua. olen tegelenud pildistamisega umbes 10 aktiivselt.
|
|
| Kommentaarid: 423 loe/lisa |
   |
9 :: |
341 |
|
| tagasi üles |
|
 |
krr
Kreisi kasutaja

|
31.07.2004 16:40:17
|
|
|
rubriigist tunne oma kodumaad: futuursoundi asukoht
| tsitaat: |
| mitte kui midagi ei saa aru |
edit: idee on selles, et sellised kohad nagu l-putla ja s-putla on ka päriselt olemas
_________________ the future sound of london
viimati muutis krr 31.07.2004 18:55:50, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
que
Kreisi kasutaja

|
31.07.2004 22:27:50
|
|
|
OT : kas saaks mõned pildid näited Ixus V2-st Mõni kasutaja arvamus oleks ka teretulnud
|
|
| Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
xtr
HV Guru

|
02.08.2004 12:18:26
|
|
|
No käisin maal nädalavahetusel. Eelmisel korral ei olnud fotokat, aga mõtteid oli, nüüd vastupidi
http://maurus.htg.tartu.ee/~b8xtr/gallery/album_maalt/index.html
EDIT: kas keegi oskab öelda, mis asi on exposure? manual reziimis seda määrata ei saa, aga osades saab.
_________________ M: Magic Mouse + Keyboard, MX Master 3S
M: 16GB DDR4, 1TB SSD |
|
| Kommentaarid: 330 loe/lisa |
   |
272 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olc
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 142 loe/lisa |
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
xtr
HV Guru

|
02.08.2004 12:34:24
|
|
|
| Automaatsäritusega kaamerates on levinuim meetod säri mõõtmiseks kesk-kaalutud mõõtmine, kus mõõdetakse eraldi kogu kaadri heledust ja kaadri keskosa heledust ning viimane võetakse arvesse suurema kaaluga |
mmm...mul on function nuppu vajutades ühes kohas kolm valikut, arvatavasti siis erinevad säri mõõtmise meetodid:
Evalutate, Center weighted average(vist see, milles tsitaadis juttu on), Spot.
Minu oma on tavaliselt hoopis Evaluate peal...Äkki keegi paari sõnaga räägib või linkab, kuidas neid õigesti kasutada
EDIT: ei pahanda midagi
|
   |
272 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
02.08.2004 16:57:28
|
|
|
njaa.. sul ikka megahead pildid alati
keep up the good work!
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
xtr
HV Guru

|
02.08.2004 17:38:22
|
|
|
Fast&Furious, tegelikult ise eriti rahul pole, ei olnud nagu õiget tunnet tnx ikkagi
Nüüd vist tuleb paarikuune vahe sisse, sest õde läheb kaameraga Rootsi
|
   |
272 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
02.08.2004 17:47:22
|
|
|
| xtr, ma ütleks et siiski krdi head pildid tõesti
|
|
| Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Fisher
Kreisi kasutaja
|
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
janno89
Kreisi kasutaja

|
02.08.2004 22:18:04
|
|
|
kas kellelgi on kogemusi sihukese digikaameraga nagu Trust 920 Powercam kui on siis kuidas pilti teeba ja oleks väga hea kui keegi paneks siia sellega tehtud piltte. kuna on endal plaanis see osta.
|
|
| Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
31 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
02.08.2004 22:25:17
|
|
|
| janno89 kirjutas: |
kas kellelgi on kogemusi sihukese digikaameraga nagu Trust 920 Powercam kui on siis kuidas pilti teeba ja oleks väga hea kui keegi paneks siia sellega tehtud piltte. kuna on endal plaanis see osta.  |
trust=saast. mingi chronose odavama kaamera pildinäidised olid siin teemas mõned lehed tagasi just... need olid päris head.
|
   |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
02.08.2004 23:22:50
|
|
|
see vaik ja kruvi päris huvitavad
|
|
| Kommentaarid: 235 loe/lisa |
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
hentz
HV Guru

|
02.08.2004 23:22:51
|
|
|
| Taavi_R, mis fotokat kasutad
|
|
| Kommentaarid: 423 loe/lisa |
   |
9 :: |
341 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
02.08.2004 23:26:10
|
|
|
| hentz kirjutas: |
| Taavi_R, mis fotokat kasutad |
sama mis xtr, A60 nagu näha
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
crossfire
HV kasutaja
|
|
   |
38 |
|
| tagasi üles |
|
 |
posthuman
HV Guru

|
06.08.2004 17:19:14
|
|
|
ei hakanud uut teemat tegema..
ehk keegi oskab seletadada, kuda tehakse selliseid pilte fotokaga? st mis asjad ja näitajad siin mängus on? muidugi saab fotopoes asja ära korraldada,aga mind huvitab kuda see fotokal käib. ma ise proovisin enda fotokal kasutada F2.8, aga see mõikanud, kui siis vaid hästi lähedalt tehes näost pilti jäi taust natike udune.. aga kuda kaugemalt teha inimesest pilti nii et taust jääb udune? kas see on vaid profifotokate pärusmaa, või on siis miskid lisa läätsed või objektiivid hoopis mängus või saab ka minu digiseebiga asja korraldada? A70 siis...
http://www.hot.ee/woman/pulmapilt.jpg
|
|
| Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
67 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
06.08.2004 17:22:31
|
|
|
| que kirjutas: |
| OT : kas saaks mõned pildid näited Ixus V2-st :?: Mõni kasutaja arvamus oleks ka teretulnud :P |
kõik pildid, mis mina olen teinud on ixus v2 tehtud. väga hea ja väike kaamera peaks ütlema.
_________________ Ole tore ! |
|
| Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
5 :: |
8 :: |
117 |
|
| tagasi üles |
|
 |
zbx
Piiratud kasutaja

|
06.08.2004 17:37:31
|
|
|
| posthuman kirjutas: |
ehk keegi oskab seletadada, kuda tehakse selliseid pilte fotokaga? st mis asjad ja näitajad siin mängus on? muidugi saab fotopoes asja ära korraldada,aga mind huvitab kuda see fotokal käib. ma ise proovisin enda fotokal kasutada F2.8, aga see mõikanud, kui siis vaid hästi lähedalt tehes näost pilti jäi taust natike udune.. aga kuda kaugemalt teha inimesest pilti nii et taust jääb udune? kas see on vaid profifotokate pärusmaa, või on siis miskid lisa läätsed või objektiivid hoopis mängus või saab ka minu digiseebiga asja korraldada? A70 siis...
http://www.hot.ee/woman/pulmapilt.jpg |
võibla kasutatud mõnda väga suure avaga objektiivi f1,x (loomulikult peegelkaameral)
ja on ka sellised mis nimelt jätavad tausta udusemaks.
või on lihtsalt ära shopatud
aga kardan, et a70 jääb siin piiratuks.
------------
EF85mm f/1.8 USM
Marketed July 1992
Original Price 58,000 yen
Lens Construction (group) 7
Lens Construction (element) 9
No. of Diaphragm Blades 8
Minimum Aperture 22
Closest Focusing Distance (m)
0.85
Maximum Magnifcation (x) 0.13
Filter Diameter (mm) 58
Maximum Diameter x Length (mm) 75 x 71.5
Weight (g) 425
A highly practical medium telephoto lens with superb delineation and portability. Images are sharp and clear at all apertures. Through computer simulations, the lens has been designed to give beautiful background blur. Since the front lens group does not rotate during focusing, special filter effects are not affected.
http://www.canon.com/camera-museum/camera/lens/f_lens.html
|
|
| Kommentaarid: 367 loe/lisa |
   |
300 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
06.08.2004 18:35:30
|
|
|
see pulmapilt näeb välja täpselt nagu photoshop'st tulnud
|
   |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Taavi_R
HV Guru

|
06.08.2004 19:34:07
|
|
|
Vaielda võib ju lõpmatuseni. Mina ütlen, et see on töötlemata.
posthuman, Sa ei tea kes pildi autor on?
|
   |
166 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
06.08.2004 20:21:37
|
|
|
| Taavi_R kirjutas: |
posthuman, Sa ei tea kes pildi autor on? |
jah vaidlema võibki jääda ma arvan samuti et töötlemata, miski kõhutunne ütleb
|
|
| Kommentaarid: 235 loe/lisa |
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jyrgen
Kreisi kasutaja

|
06.08.2004 20:26:45
|
|
|
| Mu meelest on see väga normaalne töötlemata pilt, ja ava ei tarvitsegi väga suur olla, võib-olla isegi 2,8-4. Puud ei ole ju üldse jube bluuritud. Pealegi sõltub tausta blur väga palju tausta kaugusest, ja need tagumised puud võivad päris kaugel olla, aga teleobjektiiv pakib nagu pildi kokku ehk toob kauged objektid lähemale või kuidas seda nüüd öeldagi.
|
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
| tagasi üles |
|
 |
toomasy
HV kasutaja

|
|
| Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
39 |
|
| tagasi üles |
|
 |
posthuman
HV Guru

|
06.08.2004 21:58:45
|
|
|
posthuman, Sa ei tea kes pildi autor on? |
jah see on töötlemata, pean häbiga tunnistama,et vb rikkusin kellegi autoriõigusi siin lähedalt. pilt pärit miskilt eesti saidilt, kus fotokonkurss toimus. vist oligi miski pulma-eri.
|
|
| Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
67 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bright
analyzer

|
06.08.2004 22:45:22
|
|
|
sellised klaarid eriti "neat" pildid peaksid vähegi korralikuma digipeegliga õnnestuma. vähese müra üks põhjustest kindasti CCD suurus, mis digipeeglil on enamasti kordades suurem kui "seebikatel", seega 3mpix ja 3mpix erineva CCD peal on nagu öö ja päev. sageli ei aita ka "seebika" 50% resize (50% per size vähendab megapikslit seega 4x, ni et 4mpix kaamera puhul saab 1mpix "puhta" pildi), et digimüra täielikult kaotada. usun et eos 30D mis on 3mpix annab palju parema/puhtama pildi kui mõni 6-8 megapix mittepeegel. www.dpreview.com on need mõisted olemas ja võrdlused ccd suurustest ka sealt saab täpsemalt
_________________ Doggett can tell |
|
| Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
07.08.2004 12:00:36
|
|
|
| posthuman kirjutas: |
http://www.hot.ee/woman/pulmapilt.jpg |
Ega digiseebikaga kahjuks jah sellist pilti ilma photoshopita ei tee. Probleem on sensori väiksuses ja objektiivi väikeses fookuskauguses. Mida väiksem fookuskaugus, seda suurem teravussügavus. Antud juhul pakuks, et fotograaf kasutas mingit u. 100mm fookuskaugust ja ava 4-5,6. Lihtsalt tavafotograafias on palju lihtsam saavutada udust tausta. Samas see pilt näeb pisut ebanaturaalne välja ja väike fotoshopp ei ole ka võimatu. Aga minu kirjutatud settingutega peaks umbkaudu sarnase tulemuse saama küll. Ja kui fotograafil on keskformaatkaamera, siis muutuvad asjad veelgi.
EDIT - võrdluseks pilt, mis on tehtud 135mm objektiiviga. Ava täpselt ei mäleta, arvatavasti kah kusagil 5,6 kandis.
|
|
| Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
phoenix
HV kasutaja

|
08.08.2004 21:49:55
|
|
|
Sain lõpuks endalegi digika, G5 nimelt. Käes teist päeva ja käib veel kerge harjumine riistapuuga.
Ritsikas Natuke värises oks/minu käsi ära.
Sama ritsikas teise nurga alt Oks/käsi on veelgi rohkem ära värisenud
|
|
   |
38 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti
|
08.08.2004 22:17:20
|
|
|
| phoenix kirjutas: |
Sain lõpuks endalegi digika, G5 nimelt. Käes teist päeva ja käib veel kerge harjumine riistapuuga.
Sama ritsikas teise nurga alt Oks/käsi on veelgi rohkem ära värisenud  |
väga kenad pildid
|
|
| Kommentaarid: 314 loe/lisa |
   |
240 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Taavi_R
HV Guru

|
08.08.2004 23:30:01
|
|
|
| phoenix kirjutas: |
Sama ritsikas teise nurga alt Oks/käsi on veelgi rohkem ära värisenud  |
Harjutamine teeb meistriks!
|
   |
166 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Smert
HV kasutaja
|
08.08.2004 23:34:59
|
|
|
Loojang 1 EOS 300D
Loojang 2 EOS 300D
Loojang 3 EOS 300D
Vork EOS 10D
_________________ Kui te elaksite siin, siis te oleksite nüüd kodus ... |
|
| tagasi üles |
|
 |
Taavi_R
HV Guru

|
|
   |
166 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Smert
HV kasutaja
|
09.08.2004 00:03:55
|
|
|
Minuarust 300D tuleb ka paremate piltidega toime
|
Tuleb. Tol ohtul sai kiiruga vale kott kaasa voetud ja objed jaid 10D'ga koju. Need on siis EOS 300D kit objektiiviga tehtud (EFS 18-55mm) mis on saast obje.
_________________ Kui te elaksite siin, siis te oleksite nüüd kodus ... |
|
| tagasi üles |
|
 |
xtr
HV Guru

|
|
   |
272 |
|
| tagasi üles |
|
 |
nurmster
HV vaatleja
|
09.08.2004 09:17:07
|
|
|
[quote="phoenix"]Sain lõpuks endalegi digika, G5 nimelt. Käes teist päeva ja käib veel kerge harjumine riistapuuga.
Sama ritsikas teise nurga alt Oks/käsi on veelgi rohkem ära värisenud [/quote
kas sa võiksid lisada andmed,kuidas pildid tegid.
Mul oleks ettepanek,edaspidi võiks lisada fotole andmed kuidas õnnestunud foto on tehtud(kui on võimalik).Siis saaks ehk mõnigi midagi õppida.Ei enam uduseid ,pilte!!!!!!!
|
|
| tagasi üles |
|
 |
zbx
Piiratud kasutaja

|
09.08.2004 13:51:23
|
|
|
| hentz kirjutas: |
| mulle meeldivad need 300D pildid nii väikesed on , mõnna ja nummi , 2048x3072 kas enam suuremaid ei saand teha? |
3072 x 2048 JPEG Fine: 3.1 MB
3072 x 2048 JPEG Normal: 1.8 MB
2048 x 1360 JPEG Fine: 1.8 MB
2048 x 1360 JPEG Normal: 1.2 MB
1536 x 1024 JPEG Fine: 1.4 MB
1536 x 1024 JPEG Normal: 0.9 MB
3072 x 2048 RAW: 6.0 MB
kõige väiksem fail on siiski a'la 1mb, ega 640*480 resoga pilte ikka ei saa. see on siiski fotoaparaat mitte seebikarp, ja teema on siiski pilt OTSE fotokast.
|
|
   |
300 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Smert
HV kasutaja
|
11.08.2004 01:25:20
|
|
|
Part 300D
Part 2 300D
Pimedas 300D
_________________ Kui te elaksite siin, siis te oleksite nüüd kodus ...
viimati muutis Smert 11.08.2004 19:13:50, muudetud 2 korda |
|
| tagasi üles |
|
 |
zbx
Piiratud kasutaja

|
11.08.2004 13:42:23
|
|
|
väga hea!
tegemist on vist EOS 10D
|
|
   |
300 |
|
| tagasi üles |
|
 |
xtr
HV Guru

|
12.08.2004 12:07:05
|
|
|
| Magic kirjutas: |
näha ju, et A60 "A60show"  |
misasja? programmi kohta küsiti ju.
Tegelikult on näha küll, et JAlbum, link on vist albumi iga lehekülje alanurgas. Dreamweaveriga muutsin/lisasin mõne teksti ka, muud midagi.
Free web photo album generator
This software makes web albums of your digital images. JAlbum aims to be the easiest to use and most powerful tool in this category - and free!
JAlbum runs on Windows, Mac OS X, Linux and others and speaks 17 languages. Today JAlbum is mentioned over 600.000 times on the Internet (Google/Altavista) and this site has nearly 4000 visitors per day and a live community. I hope you find it your tool of choice for sharing images.
JAlbum is written after numerous disappointments with existing album software. With JAlbum you have full control of the look of the generated album, not just color theme and basic layout, still making an album is just a matter of drag and drop + a button click if you prefer to use one of the many existing looks. JAlbum will process your images, make index pages and slide show pages and even upload the final album to the Internet for your friends to see. No extra software is needed to view the albums, -just your web browser. |
|
   |
272 |
|
| tagasi üles |
|
 |
xtr
HV Guru

|
12.08.2004 12:18:35
|
|
|
arvan kah. talle lihtsalt meeldis, et pildi kõrval on kaamera infi võimalik näha
Progeks oli JAlbum 3.6, mis peaaegu aasta vana, hetkel uusim on 4.6 ja vahepeal on tehtud 15 update'i Peaks proovima.
|
   |
272 |
|
| tagasi üles |