Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 71, 72, 73 ... 197, 198, 199  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Millega mängid?
Ainult konsooliga
12%
 12%  [ 51 ]
Rohkem konsooli kui PC-ga
8%
 8%  [ 34 ]
50/50
5%
 5%  [ 24 ]
Rohkem PC kui konsooliga
15%
 15%  [ 64 ]
Ainult PC-ga
57%
 57%  [ 238 ]
hääli kokku : 411

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 15.02.2023 18:42:21 vasta tsitaadiga

Tundub, et kraanid lahti läinud. Naiss..
Spoiler Spoiler Spoiler

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 17.02.2023 03:33:40 vasta tsitaadiga

Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

...suht ootsupärane... loodame, et peagi PC peal ka tööle saadakse. Sama ei midagi erilist. Vb kui oleks korralik raud all saaks rohkem kätte sellest ekraanist...

Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 18.02.2023 15:22:56 vasta tsitaadiga

$399.99
Spoiler Spoiler Spoiler

https://direct.playstation.com/en-us/consoles/console/playstation5-digital-edition-console.1000031643

tagasi üles
Killhoven
OC`er
Killhoven

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 18.02.2023 20:10:54 vasta tsitaadiga

https://www.pcgamer.com/pc-gamers-are-getting-fed-up-with-one-shitty-port-after-another/
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 18.02.2023 23:50:28 vasta tsitaadiga

Killhoven kirjutas:
https://www.pcgamer.com/pc-gamers-are-getting-fed-up-with-one-shitty-port-after-another/
from software asjade näited on... noh fromi tase.
aga ka seal loetletud mänge vaadates, siis praegune moeprobleem on shader compilation stutter. mida devid pole nähtavasti veel ära jaganud, sest konsoolidel seda probleemi ei eksisteeri.

tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 19.02.2023 13:19:59 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
Killhoven kirjutas:
from software asjade näited on... noh fromi tase.
aga ka seal loetletud mänge vaadates, siis praegune moeprobleem on shader compilation stutter. mida devid pole nähtavasti veel ära jaganud, sest konsoolidel seda probleemi ei eksisteeri.

Link

Laisad arendajad pigem

tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 19.02.2023 22:40:04 vasta tsitaadiga

d3t kirjutas:
Laisad arendajad pigem
tõsi.
aga eriti laiskade/kehvade portide kontekstis - konsoolile arendatae jaoks seda probleemi sisuliselt ei eksisteeri sest fixed hardware-software. seega eraldi ja uus use case, mida testida jälgida ja parandada. sellest on mõned päris head lood kirjutatud ja on ka (lõpuks) positiivseid näiteid, kus peale release ühel või teisel põhjusel see parandamine ka korralikult ette võetakse. näiteks sackboy vist parandati ära kuna digital foundry tegi sellest video.
ja noh, siis on kõik see erinev raud oma erinevate draiveritega - ja vajadus uuesti kompileerida kui midagi muutub. pluss cache, mis tekitab omaette agasid - kasvõi selles võtmes, et testides märkamiseks tuleb cache maha võtta või tühjaks teha icon_razz.gif

tegelikult ma ütleks, et portide tase on kohati ikka väga asiseks muutunud. veidi veidral kombel on kogu see vaikselt pc-le imbuv sony kataloog üldpildis väga hästi tehtud.

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 20.02.2023 03:56:20 vasta tsitaadiga

Link

Kõik mängud pc peal olemas...
Mitte et see mingi ultimate list oleks või midagi olulist suures pildis näitas peale selle trendi, millest me siin vist kõik teadlikud juba oleme.
See aasta ka mõned huvitavad tulemas, see vene shooter mis ta nimi oligi ja Lies of P nt..

tagasi üles
Foxxx
HV veteran
Foxxx

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 20.02.2023 10:36:12 vasta tsitaadiga

Aeron, Nii palju kui ma vaatasin, et on ka kõik konsoolidel olemas, seega, mis Su jutu point on?
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 20.02.2023 12:08:38 vasta tsitaadiga

Foxxx kirjutas:
Aeron, Nii palju kui ma vaatasin, et on ka kõik konsoolidel olemas, seega, mis Su jutu point on?
need on kõik pc-le olemas. seal on paar mängu, mis klassikalises mõttes olnuks konsoolieksklusiivid.
ff7, god of war ja death stranding on konsoolidel ainult playstationil, sea of thieves ainult xboxidel. osalt põlvkonnaerinevused ka kuigi backwards compatibility on õnneks nüüd thing.

tagasi üles
Foxxx
HV veteran
Foxxx

sõnum 20.02.2023 12:36:57 vasta tsitaadiga

Nii? Jah, aastatega on jõudnud aeg sinna, et Sony on hakanud 2 - 4 aasta pärast pärast launchi PC peale oma mänge välja laskma, kuigi nagu ma olen aru saanud, siis PC mängurid ei ole hinnastamisega rahul, sest konsooliomanikud said seda juba mitu aastat tagasi mängida, miks tuleb PC peal maksta täishinda.

Sony on selles osa viimane, Rockstars on aastaid seda teinud sellisel viisil, kuigi Sony mänguvalikus on veel hunnik mänge, mida ei ole lastud vabaks (Ghost of Tsushima on üks ere näide, mis siiani ei ole PC porti saanud) Mis puudub tervikuna Aeron poolt pakutud listi, siis on see parajalt kummaline list, kuigi ma saan aru, et Elden Ring on kindlasti hea mäng, siis ma päris täpselt ei saa aru mis teeb sellest mängust unikaalse, teisest leerist ka God of Wari puhul ma ei saa päris aru, et mis sellest nii unikaalse mängu teeb, aga noh Gameranxi listid on alati sellised väga subjektiivsed olnud, seega ma ei ole ülemäära üllatunud otseselt.

Ma olen igati selle poolt, et eksklusiivid on turu surm, mulle meeldib, et mul on võimalik valida crossplatvorm mängude puhul mis platvormil ma seda mängin. Aeg-ajalt keeratakse PS5 versioon persse, aeg-ajalt PC ja selle järgi ma saangi valida. Teleka taha ma ilmselgelt ühendaks alati mingisuguse konsooli enne kui PC, puhtalt juba selleks, et tänasesse PC-sse suruda blu-ray mängija on paras piin ja teiseks, mul ei ole kohta PC-le oma elutoas. Mini PC-d on endiselt suht suured ja nende jahedana hoidmine on keeruline/kallis. Lisaks on konsool tervikuna dirty cheap tänaseks võrreldes PC-ga, enam pole saadavusega ka probleeme ja SKG on korduvalt toonud välja, et hinnad ei ole halvad. Samal ajal kui moodne PC raud liigub aina kõrgemate hindade suunas. Mängude hinnastamine on sarnane kui ma ei soovi osaleda võistluses, võidab see, kellel on surres rohkem retromänge steami libarys.
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 20.02.2023 12:48:51 vasta tsitaadiga

sony on selles osas väga tähelepanuväärne, sest need on 1st party mängud ja nende eksklusiivsus on playstationi suur müügiargument.
microsofti 1st party mängude jõudmine pc-le ei ole nii tähelepanuväärne, sest microsofti strateegias on pc (=windows) pea alati olemas olnud. kas nad sellele väga keskendunud on, on muidugi omaette küsimus.

tsushima pc porti on kõlakatatud omajagu, märgid näitavad, et see pigem millalgi tuleb ka.

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 20.02.2023 23:49:46 vasta tsitaadiga

Ma ise pigem vaatan nii seda asja, et PC peal on alati olnud n+1 neid huvitavaid mänge, mida konsoolidel pole ning nüüd on pmt käes aeg, kus konsoolidele pmt ei ole enam eriti neid mänge mida pc peal ei ole.
Seega põhjused konsooli ostuks jäävad üsna edge-case-iks tbh. Kui andmeside oleks maagiliselt hea, siis saaks üldse võtta pilvest pc mängud ja ei peaks kallist PC-d ehitama, aga me pole täna veel päris seal. VB 6G ja Wifi 8-ga icon_smile.gif
Tehnilises mõttes oleks kodust tegelt point ehitada kuskile "keldrisse" üks korralik PC ja sealt striimida kaabliga/wifiga kuhu mida vaja. PS5 level performance-i saad PS5 hinnaga ilmselt kätte kenasti, aga vabadust on rohkem ja on vaiksem/paindlikum. Blueray seadme pead eraldi võtma, aga see eest on igas maja telekas võimalik Doomi mängida icon_smile.gif

tagasi üles
hkurujo88r
HV Guru

sõnum 20.02.2023 23:56:54 vasta tsitaadiga

Ei tea kedagi kes viitsib 4-5.a vanu mänge hakata mängima, eriti veel oodata konsooli mänge pc peale. icon_lol.gif
Kommentaarid: 126 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 120
tagasi üles
dex
HV veteran
dex

sõnum 21.02.2023 00:26:26 vasta tsitaadiga

Mingid tegelased ootavad meil siin minumeelest siiamaani cyberpunki "valmimist" icon_lol.gif
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 21.02.2023 00:58:43 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
Ma ise pigem vaatan nii seda asja, et PC peal on alati olnud n+1 neid huvitavaid mänge, mida konsoolidel pole ning nüüd on pmt käes aeg, kus konsoolidele pmt ei ole enam eriti neid mänge mida pc peal ei ole.
Seega põhjused konsooli ostuks jäävad üsna edge-case-iks tbh. Kui andmeside oleks maagiliselt hea, siis saaks üldse võtta pilvest pc mängud ja ei peaks kallist PC-d ehitama, aga me pole täna veel päris seal. VB 6G ja Wifi 8-ga icon_smile.gif
Tehnilises mõttes oleks kodust tegelt point ehitada kuskile "keldrisse" üks korralik PC ja sealt striimida kaabliga/wifiga kuhu mida vaja. PS5 level performance-i saad PS5 hinnaga ilmselt kätte kenasti, aga vabadust on rohkem ja on vaiksem/paindlikum. Blueray seadme pead eraldi võtma, aga see eest on igas maja telekas võimalik Doomi mängida icon_smile.gif

Hind ja mugavus ei tundu "edge case". Pigem peamised põhjused.

Mis PC selle $400/€450 eest saab siis?

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 21.02.2023 04:22:24 vasta tsitaadiga

500 kandis kuskil peakas RX 6500ga pc kätte saama. Mis testide järgi on ps5 samas augus.
Ma selles mõttes olen nõus, et vb edge case on liialdus, sest seda mõtet mõeldes, pidasin ma ennekõike oma vaimusilmas kedagi, kes on ikkagi gamer.
Keegi kes väärtustab laiemat sortimenti, kellele keskmiselt odavamad mängud on ka rahaliselt tuntav, sest ostab rohkem kui 2 mängu aastas jne.
Kuidagi automaatselt mõtlesin TCO peale. Aga ma arvan, et kui soetamise hind on sarnane, siis pc "mugavus" võib olla ka pc-kasuks argument - sama seadega saab ju palju rohkemat teha.
Mugavam kui eraldi seadmeid omada. Ilma pikemalt mõtlemata tundub, et pc konsooli omamiseks peab pigem mingi kindel põhjus olema... - sõbrad mängivad seal või siis nii suur hirm operatsioonisüsteemi ees vms.

hkurujo88r kirjutas:
Ei tea kedagi kes viitsib 4-5.a vanu mänge hakata mängima, eriti veel oodata konsooli mänge pc peale. icon_lol.gif

Mis see norm siis on? Ostan kõik head mängud mis on "on realse" ära ja mängin kohe läbi, nii ,et backlogi ei teki? Ye right.

Eurogameri lugejate andmetel oli 2017 aasta primad mängud:
Spoiler Spoiler Spoiler

Ma ei oleks küll üllatunud kui täna keegi mängiks ükskõik millist nendest mängudest pmt.
Ma ise sõpradega local mp-s mängin koguaeg mingi üsna vanemat kraami, sest see on lihtsalt parem kui uus stuff - Speedrunners, GangBeasts, BlazeRush, Grip, Tekken 7.

2016 aasta parimad:
Spoiler Spoiler Spoiler

2015 parimad:
Spoiler Spoiler Spoiler

2014 parimad:
Spoiler Spoiler Spoiler

BS on see "inimesed ei mänge vanemaid mänge" jutt.
GTA5 on today iga kuu müügiedetabelites.
Mine vaata steami statistikat - uued mängud hüppavad korraks üles, aga suur osa mänge on päris vanad.
https://steamdb.info/charts/

Minu 2022 replay: https://s.team/y22/fqcmngd?l=english
Siin on kirjas ka, 19% inimestest mängisid 2022 aastal 8+ aastat mänge.
Kuskil oli ostu statistaka ka, aga seda ei leia hetkel. Üsna palju ostetakse 5+ aastat asju.
Ma ei tea kust see juttu tuleb, et vanemaid mänge ei mängita...
Ma ei näe ühtegi põhjust miks ei võiks täna mängida Alien Isolationit nt või Mario Kart 8t.

tagasi üles
Foxxx
HV veteran
Foxxx

sõnum 21.02.2023 08:40:47 vasta tsitaadiga

Aeron, RX 6500, palun ütle, et Sa tegid praegu nalja.... See on ju üks praeguse aja kehvemaid kaarte, igas mõttes. Palun tutvu enne mõne faktigagi PC maailmast enne kui Sa tuled selliseid pakkumisi välja tooma. https://www.techspot.com/review/2398-amd-radeon-6500-xt/
Kas Sa oled üldse peale 3090 teste oled vaadanud kaartidel? Kas PS5 prose oleks siis umbes Pentium 4 tasemel? icon_biggrin.gif
tagasi üles
renx09
HV Guru
renx09

sõnum 21.02.2023 08:54:06 vasta tsitaadiga

Aeron, sinu postitustes on kahjuks päris palju soovmõtlemist. Esiteks, võrdled nii hinna kui perfi suhtes ebaõiglaselt, teiseks, tänapäevane andmeside on täiesti piisav cloud gamingu jaoks.

Proovi võtta konsooli kui mugavusteenust (plug&play, gamepass, cloud gaming jne). Mitte, et seda PC-l ei oleks, vaid et see ongi täiesti teine PC sektor. Noh nagu PC maailma Click&Grow vms icon_razz.gif Selge on see, et konsool ei ole enam ammu iseseisev platvorm, nagu oli vanasti.

londiste
HV Guru
londiste

sõnum 21.02.2023 09:49:21 vasta tsitaadiga

6500 on vähe pakutud. ps5 tase on 6600/6600xt või 3060.

renx09 kirjutas:
Proovi võtta konsooli kui mugavusteenust (plug&play, gamepass, cloud gaming jne). Mitte, et seda PC-l ei oleks, vaid et see ongi täiesti teine PC sektor. Noh nagu PC maailma Click&Grow vms icon_razz.gif Selge on see, et konsool ei ole enam ammu iseseisev platvorm, nagu oli vanasti.
plug&play on vähe nii ja naa. niikuinii sikutad hulgi patse ju icon_smile.gif
gamepassid on täpselt samamoodi ka pc-l.
cloud gaming on konsoolidele isegi rohkem konkurent kui pc-le.

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 21.02.2023 12:02:32 vasta tsitaadiga

My bad jah, mõtlesin 6600-t, näpukas (või Arc 750 ka tegelt.)
Täitsa saab ehitada juba üht-teist: https://tinyurl.com/2zccq93z
Eesti hindade juures ca 100 € jääb ülegi, et kohendada mida vaja. (soodsaim ps5 mis HVs nägin oli 645 € gameroomis)

Arci peale komplekt oli 30 € kallim. Eestis saab enamast ilusti küsides 10% alla ka.
Või siis hoiad selle 10% kokku, kui ostad komponendid eri poodidest.

Plug and play osas saab PC üsna lihtsalt konsolidifitseerida ,kui huvi on.
Launch in big picture mode ja ongi suht korras.

Tänapäeva andmeside osas ma ütleks nii, et jah, kui kodus on korralik ühendus olemas, saab hakkama.
Ma millegi pärast mõtlesin kohe, et on-the-go peab ka saama, aga tegelt ei pea ju.

tagasi üles
renx09
HV Guru
renx09

sõnum 21.02.2023 12:23:25 vasta tsitaadiga

ei saanud teist kumbki kahjuks aru mida ma öelda tahtsin.

aga nii möödaminnes, teil endal on kodus pc kõrval konsool olemas? minul on, kogu aeg on olnud alates juba kassetikatest ja ps1-st, lisaks arvutile siis. konsool on ikka täiesti plug and play pc-ga võrreldes, kõik muu on soovmõtlemine.

Auron
HV Guru
Auron

sõnum 21.02.2023 12:40:44 vasta tsitaadiga

Kui omada PC'd siis on ligipääs ka pea kõigile konsoolimängudele välja arvatud paar viimast genni. Ehk siis saab mängida kõik PS1,PS2, Gamecube, WiiU jne. pelad - vanematest asjadest rääkimata. Lisaks ülim paindlikus ja kasutusmugavus.
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
renx09
HV Guru
renx09

sõnum 21.02.2023 12:47:32 vasta tsitaadiga

ma usun, et selle vastu ei vaidlegi keegi icon_rolleyes.gif

Kas te olete võimelised korraks oma ninaotsast kaugemale vaatama. Suur hulk noori ei kasuta tänapäeval enam pc-d tänu telefonide ja tahvlite arengule. Lisaks on olemas ka inimesed, kes lisaks gamer pc-le soovivad mängimiseks ka konsooli kasutada. Veel on olemas inimesed, kes kasutavad mängimiseks ainult konsooli ja pc-d näiteks töötegemiseks. jne jne, variatsioonide hulk on suur. See PC vs konsool on viimase 10 aasta jooksul väga palju muutunud, siia teemasse ei taha see ainult kuidagi kohale jõuda icon_razz.gif

Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 21.02.2023 13:12:43 vasta tsitaadiga

renx09, mul on olnud nii ps3, ps4 kui lühiajaliselt switch. Kasseti aegadelt oli Dendi vist.
Ma ausõna ei saa aru, kuidas ilusti ettevalmistatud PC on vähem plug and play kui konsool? Palun selgita siis?
Puhas windowsi install, auto update on peal kõigil asjadel, steam on peal, big picture mode on launch. Nvidia driverid autoupdate-iga.
Mida ma seal täpselt manageerin? Rohkem kui konsoolil?

- Suur hulk noori ei kasuta tänapäeval enam pc-d tänu telefonide ja tahvlite arengule
Tore, las nad siis mängivad telefonide või tahvlitega, ega nad siis konsooli ju kätte ei võta?

- Lisaks on olemas ka inimesed, kes lisaks gamer pc-le soovivad mängimiseks ka konsooli kasutada
Selgita palun. Kas neil on mingi kaasasündinud vajadus kasutada seadet mida saab klassifitseerida konsooliks või on nad mis-informed selle osas mida PC endast tänapäeval kujutab? (nt arvavad, et pc-l ei saa puldiga mängida vms)

- Veel on olemas inimesed, kes kasutavad mängimiseks ainult konsooli ja pc-d näiteks töötegemiseks
See on lihtsalt mingi random väide, ilma mitte mingisuguse sisulise põhjenduseta. "Lihtsalt on nii". Neil oleks eriti mõistlik siis konsooli asemel normaalne video kaart ja pult osta ja oleks best of all worlds.

- See PC vs konsool on viimase 10 aasta jooksul väga palju muutunud, siia teemasse ei taha see ainult kuidagi kohale jõuda icon_razz.gif
Täpselt, konsoolid on rohkem pc kui kunagi varem halvas mõttes (erandiks on nende x86 arhitektuur, mis on hea asi) ja PC on way rohkem konsool selle heas mõttes (puldi tugi, töökindlus, konsooli mängud ka).

Kui sa vaatad statistikat, siis PC gaming kasvab mühinal. Vb paremini kui kunagi varem.
Steam concurrent user count on kõrhetkedel 33 milj kandis, mis viimati kui me arutasime tõlgendus umbes 330 milj active users. PS4 oli vist ca 120 milj vms? See on varsti 1/3 PC-st.
Also ,see ei saa oluliselt kasvad, kui konsoolid ennast ei re-inventi kuidagi, sest iga 7 aasta tagant hakkavad 0st pihta. Mu point on, et kus need noored on kes enam PC-d ei taha?

See peegeldub ka tööstuses (https://truelist.co/blog/gaming-statistics/)
PC remains one of the most popular platforms for developers to make games for. Sony, however, is leading over Microsoft in the console field. For reference, 21% of developers create games for PS4, and over 22% do it for Xbox One. Gaming stats further show that 31% are working on games for PS5 in the context of the next-generation consoles. Alternatively, more than 29% are working on Xbox Series X games. For users, however, mobile gaming is the most popular segment, with 48% of players engaging regularly.

...

viimati muutis Aeron 21.02.2023 13:18:25, muudetud 1 kord
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 71, 72, 73 ... 197, 198, 199  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.