"fuih, rõve, eestis tehtud, öäk, vaata väljamaal tehtud asjad on kõik täiega head ja palju paremad, kui eesti omad." kas endale ei hakka vastu selline paju-sakslus?
Eks sa ise tea, keegi peale sinu siin nii ei öelnud. Nii Eestis kui välismaal toodetakse nii jama kui ka häid asju.
"fuih, rõve, eestis tehtud, öäk, vaata väljamaal tehtud asjad on kõik täiega head ja palju paremad, kui eesti omad." kas endale ei hakka vastu selline paju-sakslus?
See väljend on kadakasakslus...
kadakasakslane, pajuvenelane ja võsainglane, pajusakslus sai kirjutatud just nimme, et eriti teravalt torgata valgepesu (white washing), ehk kaasmaalaste tegemist halvustavat suhtumist. _________________ "Kuidas on see hea?"
-Auto kirurgia kliinik
See väljend on kadakasakslus...
kadakasakslane, pajuvenelane ja võsainglane, pajusakslus sai kirjutatud just nimme, et eriti teravalt torgata valgepesu (white washing), ehk kaasmaalaste tegemist halvustavat suhtumist.
Oh seda arooniat... võsainglusest tuleb rääkima inimene, kel ei ole aimugi sellest et tema pruugitud ingliskeelne termin ei tähenda üldse seda, mida see tema arust tähendab. Aga uhke on seda kasutada ikka...
"Eestis tehtud" on voorus, mitte negatiivne külg ja pigem eelistangi kohalikke asju. Aga need võiksid ka head olla.
Spoiler
Aganoh, kõik foorumlased kogevad pidevalt su suvalist lahmimist-vastandumist, seega pole asi vast meis, vaid sinus, kes pidevalt enda loodud õlgmeeste suunas sappi pritsib. Siin ülalpoolgi näha, et Belgia šokolaad on parafiin ning kui koostist viitan, siis "järgmise plärtsumiseni".
Oleks päris hea kui suhtumine oleks teisi reaalselt mõista üritav ja sisuliselt diskuteeriv selliselt, et ei ole emotsionaalset tõmblust pidevalt, vaid suudad aktsepteerida ka teiste arusaamasid.
Betamax kirjutas:
Üldiselt piimašokolaadide puhul Fazer teeb pika puuga Kalevile ära. Ma ei tea Fazeri retsepti, aga nende šokolaadi eelistan küll kodumaistele.
Jah, Fazeri šokolaad on üpris hea.
Hiid kirjutas:
Vbla on kinnistunud maitses asi, aga ma iga kell eelistan Kalevi komme muu maailma omadele.
Sortiment olematu ja maitse pläust. Isegi suurriikides, nagu USA, norrast ma ei räägigi....
7 lemmikut on hea bundle. Kõik, mis tuleb ona teisest erinev ja mekib hää
Ma üldiselt komme ise ei osta üldse, liiga tehislikud ja magusad. Söön parem puuvilju. Šokolaadidest eelistan ka puhtamate maitsetega asju, vähemtehislikke ja neidki söön pigem harva.
Hiid kirjutas:
ei tea kuidas nad siis nii võikad on. Hammastesse lööb ilge valu, kui neid näksad. Nigu DunkinDonuts USAs. Hammustad ja lõualuu on krambis
Tehislikumad, st. tooraine on rohkem pulbrilistel kujudel ja rafineeritud erinevates vormides. _________________
Eks sa ise tea, keegi peale sinu siin nii ei öelnud. Nii Eestis kui välismaal toodetakse nii jama kui ka häid asju.
Noh ilmselt ütles ta seda teatava sarkasmiga. Aga pakun, et tegemist pole mitte niivõrd kadaka ega pajuga vaid mingi NSVL aja jäänuk see suhtumine, et välismaal on kõik parem. Tol ajal ilmselt oli ka kui mõned erandid välja arvata
Noh ilmselt ütles ta seda teatava sarkasmiga. Aga pakun, et tegemist pole mitte niivõrd kadaka ega pajuga vaid mingi NSVL aja jäänuk see suhtumine, et välismaal on kõik parem. Tol ajal ilmselt oli ka kui mõned erandid välja arvata
Heiki Herman Soome annaks selle väite eest bänni ENSV FB-grupis
Too tüüp on iga aastaga üha soodamaks keeranud ning elu ENSV oli üha roosam ja õnnelikum tema jaoks, v.a., mis puudutab ehk eestlasi endid, need on laisad, mitte nagu venelased.
Mis sest, et ta ise omal ajal paradiisist hirmsasti põgeneda tahtis.
ei tea kuidas nad siis nii võikad on. Hammastesse lööb ilge valu, kui neid näksad. Nigu DunkinDonuts USAs. Hammustad ja lõualuu on krambis
Olen USAs kaies ka need donutsid ara proovinud. Polnud mingit valu. Ei tea mis su vigastus on, ara ule pinguta
juu sa siis harjunud tuhksuhruga kaetud, suhkrugalsuuriga valmistatud, suhkrurõngikuid sööma
Kas just harjunud, ma selliseid asju aastas voibolla korra soon kui sedagi
oliver. kirjutas:
napoleon kirjutas:
netcat kirjutas:
NATAS999 kirjutas:
Too tüüp on iga aastaga üha soodamaks keeranud ning elu ENSV oli üha roosam ja õnnelikum tema jaoks, v.a., mis puudutab ehk eestlasi endid, need on laisad, mitte nagu venelased.
ot:
Hah, see tuup on taiesti ara pooranud. Kunagi oli okei grupp kui olid palju toredaid vanu fotosid. Tulin sealt grupist tulema, kuna adminn on taiesti sooda, nagu sa utlesid.
Vahet pole, need on nii lapsekindlalt kinni pandud, et isegi täiskasvanul on raskusi. Loobusin Kalevi kommide ostmisest kui nad "kasutajate soovidele vastu tulles" mingi haige pakendamise tegid.
Ei tea kas lödinäpud või lihtsalt "naaber saunas rääkis"? Alguses oli veidi probleeme aga vähemalt viimastel aastatel küll ei mäleta, et neid keeruline avada oleks olnud.
Nüüd aga on lödinäppude pakend tagasi. _________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud
ot:
Hah, see tuup on taiesti ara pooranud. Kunagi oli okei grupp kui olid palju toredaid vanu fotosid. Tulin sealt grupist tulema, kuna adminn on taiesti sooda, nagu sa utlesid.
[/quote]
Ei tunne tüüpi ega oma FB-d, kuid mamma kurtis juba ammu sama, et seal mingi hullus toimub. Ega siin idanaabri karvased käed kuskil nööre juhtimas pole?
Seal pole ju tegelikku tervikut näidatud + alt kommentaariumist: " they missed the last 2 steps!!! They freeze them and transport them to the shops. By that time they aren’t fresh. This video is a lie! They aren’t fresh like in the video. " _________________
netcat, nii kaua kui ma teda jalgisin, siis alati igatses ta NSV aegu taga ja koik kaasaegne on paha-paha. Viimase 2 aasta jooksul laks taiesti kaest ara. Irooniline, et minu teada ta ise Eestis ei elagi, Rootsis vist, voin eksida samas
rmc, Ma ei tea, mina kaisin Floridas Dunkin Donuts poes, kus neid koha peal tehti, ei mingit kulmutamist. Varsked. Ja kuidas on kulmutamine seotud tooraine/koostisega?
Aga oletame, et mul on talu kus ise kanu pean. Kui tahaks sõõrikuid teha, siis mis mõte oleks osta mingi überkallis tehnika, et neist munadest pulber teha kui võiks samahästi värske muna ka võtta?
See pulber võib ju kuskil turvalises kohas kriisiolukorraks ka olemas olla, aga igapäevaselt nagu ei näe mõtet miks nii tegema peaks.
Magijad, jmt. paneks ka samma patta, jep, ent ise neid tihedamalt ei söö. Liiga ebanaturaalne ja magus maitse neil üldiselt muarust.
Ise eelistan AASA või Karums tooteid. Kõige paremad on ilmselt Maxima mingi säästubränd VILVI ja just ploomi omad, ent neid on haruharva saada, mu kodulähedases Maximas pole neid pea kunagi...
Jätkuvalt ei saa aru, miks neid säästukohukesteks kutsud, tavahinnaga on Karums 45 senti, Magija 45 senti ja Vilvi 43 senti. Aasa on jah veidi kallim ja ilmselt seetõttu et reklaamivad oma šokolaadi kui "belgia oma" aga kui koostist vaadata, siis on seal kakaod vähemgi kui mõnel teisel. Koostis on neil kõigil naturaalne - kohupiim, suhkur, või ja kakaoglasuur. Ütleks isegi, et võrdluses Aasa ja Karumsiga on Magija kõige "naturaalsem" kuna on maitsestatud vanilje, mitte vanilliiniga. Võibv-olla sellepärast ta mulle rohkem nendest meeldibki (seni arvasin küll, et peamiselt tekstuuri pärast, Karums tundub liigrasvane, aga Aasal on tõesti vist natuke vanilliini mekk man)
Mooni Magija on vanilliiniga, muide. Pole halb, a veidi feik maik.
Tavalisel vaniljel mingi bourbon-vanilje maitseaine - pole halb, a veidi siuke kiiksuga taas, tehislik magusus nagu natukene.
Šokolaadi omal mingi tavalisem vanilje lõhna- ja maitseaine. Pole halb, a kuidagi jällegi väga magus ja selline imelik magusus, jällegi natukene ebanaturaalne tundub.
Samas söödavad ja vahelduseks võib edaspidigi osta. Tänud viitamast, taaskord.
Šokolaad ümber samas kõigil selline habras ja pragunev & kohupiim sees lahja, mis jätab veidi kuiva mulje. _________________
Magijad, jmt. paneks ka samma patta, jep, ent ise neid tihedamalt ei söö. Liiga ebanaturaalne ja magus maitse neil üldiselt muarust.
Ise eelistan AASA või Karums tooteid. Kõige paremad on ilmselt Maxima mingi säästubränd VILVI ja just ploomi omad, ent neid on haruharva saada, mu kodulähedases Maximas pole neid pea kunagi...
Jätkuvalt ei saa aru, miks neid säästukohukesteks kutsud, tavahinnaga on Karums 45 senti, Magija 45 senti ja Vilvi 43 senti. Aasa on jah veidi kallim ja ilmselt seetõttu et reklaamivad oma šokolaadi kui "belgia oma" aga kui koostist vaadata, siis on seal kakaod vähemgi kui mõnel teisel. Koostis on neil kõigil naturaalne - kohupiim, suhkur, või ja kakaoglasuur. Ütleks isegi, et võrdluses Aasa ja Karumsiga on Magija kõige "naturaalsem" kuna on maitsestatud vanilje, mitte vanilliiniga. Võibv-olla sellepärast ta mulle rohkem nendest meeldibki (seni arvasin küll, et peamiselt tekstuuri pärast, Karums tundub liigrasvane, aga Aasal on tõesti vist natuke vanilliini mekk man)
Mooni Magija on vanilliiniga, muide. Pole halb, a veidi feik maik.
Tavalisel vaniljel mingi bourbon-vanilje maitseaine - pole halb, a veidi siuke kiiksuga taas, tehislik magusus nagu natukene.
Šokolaadi omal mingi tavalisem vanilje lõhna- ja maitseaine. Pole halb, a kuidagi jällegi väga magus ja selline imelik magusus, jällegi natukene ebanaturaalne tundub.
Samas söödavad ja vahelduseks võib edaspidigi osta. Tänud viitamast, taaskord.
Šokolaad ümber samas kõigil selline habras ja pragunev & kohupiim sees lahja, mis jätab veidi kuiva mulje.
sittagi te teeksite vahet, kui teadmatult vanilje või vanilliiniga tooteid saaksite - kõik on doseerimises
kui pakendil on sisu loetav või hinnalipikut juba vaatate, siis eelarvamused kogunevad
vaielda pole mõtet _________________ ☠
Doseerimine on muidugi oluline, ent tihtipeale saan maitsest enne aru kui sildilt kinnituse leian.
Aga eks lammuta edasi.
Spoiler
Ahjaa, netcat, su vanad seisukohad olid väga adekvaatsed. Tänud!
netcat kirjutas:
degrass kirjutas:
netcat, 10% v6ib olla see viimane piisk, mis su üle äär lükkab...
Kas need pestitsiidid ka reaalset ohtu inimese tervisele kujutavad, v6i koomavad natuke maksa tsütokroome? V6i kui palju nad reaalselt k6rgemate imetajate ainevahetust m6jutavad?
Ma ei ole teemaga tegelenud ja eeldan, et kui nendega kokkupuutunud tooted müügis on, on nad imiesele rohkem v6i vähem ohutud.
Nagu siin juba öeldi, doos teeb mürgist mürgi. Ainult et mõni tervisekaitse spetsialist on veendunud, et "doos" on 10 viinamarja, ja siis tuleb Oisu ja sööb 2kg korraga.
Huvitavam teema on ristmõjud, mida on väga vähe uuritud. Ehk nii ja nii palju üht konkreetset ühendit ei pruugi midagi teha, aga kui neid on kümneid erinevaid mida sa saad erinevatest viljadest iga päev. Reaalseid tingimusi uurivaid katseid on liiga vähe
netcat kirjutas:
libe kirjutas:
ja kuhu sa jõuda tahad?
inimesed elavad tervelt ja ei sure kohe vähki, kui õuna pole pesnudi
Isiklikult üritasin vaid seletada,, et probleemile "viljadel võib leiduda pestitsiide" ei ole töötavaks lahenduseks "sa ju pesed neid kraani all" nagu mõni inimene näib naiivselt uskuvat ja see polnud isegi mina kes selle küsimuse lauale tuua tahtis, üldse. Minul on jumalast suva, kas sa nühid oma 10t viinamarja osooni- ja leeliselahuses 30 minutit ja seejärel keedad, või tood 2kg poest ja sööd igapäevaselt pesemata ära. Oma asi ja oma elu.
Nagu ma ise mainisin, pesen puuvilju ise vaid sellepärast, et neid mustusest puhastada. Kuna, nagu oponendi enda toodud uuring ilmekalt näitas, pesemisega lõviosast pestitsiidijääkidest ei vabane isegi pool tundi pestes, rääkimata sellest mõnesekundisest loputusest mida tavainimene kodus teeb.
Tegin omletit _________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist.
sittagi te teeksite vahet, kui teadmatult vanilje või vanilliiniga tooteid saaksite - kõik on doseerimises
Väga hästi teen vahet, vanilliin ja vanilje on täiesti 2 eri maitset minu jaoks. Samamoodi nagu teen vahet kas küpsetis on valmistatud valge või rafineerimata suhkruga. Erinevad asjad lihtsalt maitsevad eri moodi. Inimestel, kes on oma maitsenäsad suitsu, liigse soola vms tarbimisega ära tapt ei tasu tõesti vaidlema tulla - ei saa tegelikult aru miks see üldse kedagi riivama peaks et teised suudavad rohkem maitsenüansse tunda kui sa? Mingi veider kadedus?
Saab ka vahel targemaks. Ma ei teadnudki enne, et vanilliin on põhimõtteliselt essents. Kuna selle vanilje/vaniliiniga on mul suhe selline, et otseselt vastu ei hakka, aga eriline lemmik ka pole, siis pole varem isegi süvenenud.
Need feik asjad on reeglina kõik mingi kibeda järelmekiga või muidu imelikud. A noh, kui muu kraam mis tootesse läheb nagunii üks kräpp on siis oleks mõttetu sinna rämedalt kallimat vaniljet ka lisada.
Mul ajab kopsu üle maksa kui muidu täitsa ok kohupiim vanilliini lisamisega ära rikutakse. Miks peab pakikohupiima (mitte valmis magustoitu) üldse eelmaitsestatuna müüma. Lastagu otsustada, kas ja palju ma tahan sinna suhkrut ning muid maitseaineid panna. Linnas on lai valik, aga mõnes väikekohas ongi poes valida ainult juba äramagustatud kohupiima ja heal juhul ka soolase kodujuustu vahel.
Väikses kohas ilmselt annab poepidajaga rääkida, et ettemaksu eest saad omale meelepärast kaupa ka järgmisel kaubapäeval.
Või siis võtad mõne külamehe käest värsket lehmapiima ja teed ise kohupiima. Mul lapsepõlves naabripoisi vanaema vahel tegi ise ja pakkus meilegi. Päris põnev vaheldus sellele mis poest sai.
Need väikesed külapoed enamus juba ammu kinni pandud või hakkavad lõpuks uksi sulgema.
Isegi siin suht suures kohas pandi poolteist aastat tagasi pood kinni. Talvel vähem kliente aga elaks ära, suvel
igast üritusi ja palju turiste ning lähim pood nüüd ~20km kaugusel.. A noh, poemüüjaid polnud enam, vanamutid
enam ei viitsinud seal istuda ja noored tahavad rohkem palka.
viimati muutis Winterwind 11.02.2023 15:30:56, muudetud 1 kord
Meil siin piimalehmi ei peeta. On need šoti vabakäiguveised. Ja nii friik ma ei ole, et hakkaks kohupiima ise tegema. Aga selle tellimisega on kuidas on, alati ei lange need kaubapäevad ja moment kui maale sõidad sugugi kokku. Lihtsam on siis juba Selver kohale tellida, kuid see on jällegi külapoe kaotus, kui nad ei saa mulle oma kraami Stockmannist kallimalt müüa...
Saab ka vahel targemaks. Ma ei teadnudki enne, et vanilliin on põhimõtteliselt essents. Kuna selle vanilje/vaniliiniga on mul suhe selline, et otseselt vastu ei hakka, aga eriline lemmik ka pole, siis pole varem isegi süvenenud.
Väga hästi teen vahet, vanilliin ja vanilje on täiesti 2 eri maitset minu jaoks. Samamoodi nagu teen vahet kas küpsetis on valmistatud valge või rafineerimata suhkruga. Erinevad asjad lihtsalt maitsevad eri moodi. Inimestel, kes on oma maitsenäsad suitsu, liigse soola vms tarbimisega ära tapt ei tasu tõesti vaidlema tulla - ei saa tegelikult aru miks see üldse kedagi riivama peaks et teised suudavad rohkem maitsenüansse tunda kui sa? Mingi veider kadedus?
nope soola tarbin väga vähe, suitsu ei tee ja tegelikult pole ka ühtegi magusat asja vanilje ega ka vanilliiniga söönud vähemalt aastaotsa, kui mitte pikemalt
samas keemiline kooslus on neil nii sarnane, et raske on uskuda, et tuvastad puhtalt ära _________________ ☠
nope soola tarbin väga vähe, suitsu ei tee ja tegelikult pole ka ühtegi magusat asja vanilje ega ka vanilliiniga söönud vähemalt aastaotsa, kui mitte pikemalt
samas keemiline kooslus on neil nii sarnane, et raske on uskuda, et tuvastad puhtalt ära
Küpsetises sees olev suhkur on juba sulanud ja muude koostisosadega koos. Raske uskuda, aga võibolla tõesti, inimesi on erinevaid.
samas keemiline kooslus on neil nii sarnane, et raske on uskuda, et tuvastad puhtalt ära
Küpsetises sees olev suhkur on juba sulanud ja muude koostisosadega koos. Raske uskuda, aga võibolla tõesti, inimesi on erinevaid.
ma siiski panustaksin siin kõnealuse lugemisoskusele
alustuseks loetakse informatsioon ja siis luuakse olemus
seda korratakse kõikide toodeteganing lõppeb sellega, et kui nähakse teist infot, siis maitsebki teisiti _________________ ☠
keemiline kooslus on neil nii sarnane, et raske on uskuda, et tuvastad puhtalt ära
Vanahea "keemiline koostis". Poes müüakse päris palju erinevaid viinasid. Kui palju on seal sama keemilise koostisega viinasid, mis erinevalt maitsevad? _________________
keemiline kooslus on neil nii sarnane, et raske on uskuda, et tuvastad puhtalt ära
Vanahea "keemiline koostis". Poes müüakse päris palju erinevaid viinasid. Kui palju on seal sama keemilise koostisega viinasid, mis erinevalt maitsevad?
absoluutselt ei päde see võrdlus _________________ !!
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.