Ma kukkunud ikka nii 40-50ne pealt ja mitu korda kui ei raatsinud taha talverehvi osta Kiilasjää kah, siis ei olnud pääsu. Sain natuke liugu lasta. Haiget saada on raske kui istud madalas.
Muidu on kiilasjää eriti mõnus, veeretakistus olematu ja sile ka
Chainiizidega on ilmselt asi ühelpool. Elektriratastega on varsti asi kõik, BMSide. Ja muu lahe kola.
Talvel kukkumine pole valus jah. Pigem vajud lihtsalt, jalad on anyway maas. Oleneb muidug mis ja kus. 20 on oht ikkagi eriti pekkis on kui pead järsku pidudama siis lased luha jah. Ma ka üle 20ne suurt lase talvel. Rattal on lenks ja pedaalid need väldivad prema litsumist ratta poolt. Suvel selline asi oleks püksid lõhki, veri väljas. Esipidurit ei tohi talvel üldse näppda.Vahest ongi esimese suurema lume ja külmaga on kange harjumus esipidurit vajutada peale suve.
Hoopealt suvel jalga ei soovita maha panna suurema hoopealt kuid talvel peab kui veidraks läks. Selleks peab lumi ja jää olema. Suvel võivad vedrud vastu pedaale minna.
https://www.aliexpress.com/item/1005002306712271.html 13 eur tahtsid. Kui otsida saab odavamalt julet otstega neid on vähe. Kuid jah tahaks pimedal ajal nähtavamaks ennast teha patareidega lamp toimis ka kuid mugavus maksab vajutad nuppu ja lambid põlevad. Vähem isu politsei tunnetele kui paistab korras kaugelt. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
misasi täpsemalt on kõik ja miks? vask sai maailmast otsa eile või? _________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Probleem on sellest et tööstus kuulub üksikutele gigantidele kes võivad ükskõik mis hinda küsida tooraine eest... Puudub konkurents. Inflatsioon inflatsiooniks käib tuib raha kokku ahnitsemine pigem. Sellepärast tundubki, et majandus on nii prses kui prses . Küll need hinnad alla hakkavad tulema kui pole inimesi kes neid ostab
Ehk siis krahh. Kui ei osteta, pole kliente, pole kliente pole raha. Siis võibki koondama hakata, Koondatud rahvamass suudab veel vähem midagi osta ja järjest see olukord hulleneb. Üldiselt suudetakse seda olukorda kontrolli all hoida aga mitte alati. 2008 hea näide. Seekord võib veel kehvemini minna
Pigem kolitakse just autode pealt elektrirataste peale ümber ju? Või ma olen ainuke, kes nii mõtleb? _________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121
Ameerika bannis hiinas oma kiipide kasutamise hiinlased peavad nüüd oma kiipe arendama milleks puudub kogemus ja infrastruktuur hiinlastel läheb nüüd triljon+ dollarit vaja aastaga. Nvidia, tsmc, intel, amd need elavad üle kuid ka nendele on ka raske mis hiinas tehased on. Hiina pinnal ei tohi ameerika kiipidest toota omale asju enam.
Need rattakontrolleri kiibid on enamuse ameerika omad.
smart bmsid atmel.
Hiinas CCP kah kokku vajumas. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
tsmc tehased on taiwanis, nagu nimigi ütleb. ja nemad omakorda toodavadki ju kiipe nii nvidiale kui vist kõigile teistele suurtele. aga jah, eks neile kõigile vist mingeid juppe tuleb ka hiinast...kui kiibi tootmise puhul isegi mitte siis lõppprodudki tootmiseks kohe kindlasti
samas muidugi elektri jalgrattaid see kõik ei tohiks nagu väga palju ju mõjutada? mis tsmc chipid seal mootorite ja kontrollerite sees siis niiväga on? transid ja suht lihtsad pudinad ikka minuteada rohkem _________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kotrollerites kasutatakse ST kiipe ilmselt mingi hetk muutub number kiibil. Probleemseks saavad ilmselt need kiibid mis omavad tarkvara kiibis. Ilmselt mingist hetkest asendatakse need millegi muuga. Eks see ole näha mis toimuma hakkab. Kui chainid tahavad neid kiipe kasutada peavad litsentsi taotlema ilmselt kaovad ära vuffel firmad sest sisuliselt litsens lubab ainult kindlale asjale. See ei ole majandusele kriipsuke vaid lausa kraater.
Chainid lähevad ka indiaga sõtta maalimas hakkab väga kehva olema. Just selle kukkunud majanduse pärast india võib ameerikast vabalt saada kiipe kogu see jant käärib igalpool.
Hiina majandus on pekkis vist 350euro eest saab 500w ratta
Türgist tuleb 4ja euri eest
https://www.aliexpress.com/item/1005004931274266.html _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
Ma pigem vaataks rummukaid odavam on ülal pidada selle kiti viskad minema mingi kolme aastajooksul kui niiskusest ja talve pärast jukerdama hakkab. Kui kit on alist sama saada siis oleks in. Saad odavamalt läbi. Kui on bafangikas kit siis sinna ikka leiab midagi. Rummukad on tegelt ka pommikindlamad. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
Telliks naljapärast aga arvan, et lihtsalt kannavad raha tagasi...
Ei kanna raha tagasi. Loodavad lollide pealt teenida. Täiesti tavaline scammi sait. Kõik positiivsed kommentaarid on antud kasutajate poolt kes on registreeritud Aug 2022 mõne päeva jooksul. Tehakse positiivne maine ja siis hakatakse üle laskma. Mingi tont istub nt. Türgis arvuti taga ja genereerib ali müügikontosid. Mingit majandustegevust ei toimu.
ok Kuidas üldse türklane sai alis store teha? Kui vaatad storet siis Turkey. Awww Kas juba 26 orders. Ja ühtegi feedbäkki. Hind on jah liiga odav. Alis saab teha dispuuti saad raha tagsi. Või loodavad väke rahi pohh unustatud. Alis tegelikult kardetakse dispuuti kui lollustega tegeled need lõppevad store sulgemisega kui liiga palju ebatavalist. See store number ei ütle ka midagi mingit nime polegi. Mina ostan sellistest kohtades kus poel on mingigi nimi ja reaalselt on looti saatnud mis meeldib. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
28 orderit türklasel juba tunnen kaasa need kes kannatama peavad. Euroopast saatmine ja 30-50 päeva uhhh. Paras scamm. No ma ei tea kit maksab 150+ mootor 150 kuidagi ei tule kokku ratta raam ja muu kola. Hästi scammivad. aku peaks tasuta olema ja ratas ilma kitita ei tule lähedalegi. Positiivne feedbäkk on kukkunud 83est 77 peale.
Need smart junnid on üsna pädevad rattõlla istutada kaua huvitav aku nendel vastu peab. Õunad ja samsad teevad neid kallid pole ka. Igaltpoolt leitavad asjad. Kuid 100% kindel sellepeale olla ei saa. Parem ikka kui mittemidagi.
" Very disappointed not received before Christmas and still nothing received I can not reach the seller and he answers me not very very very disappointed 27 Dec 2022 02:02 "
" Hello I asked for the opening of a dispute because the bike is not delivered on time and the seller did not answer. In return I had a compensation offer of about 26 euros that I accepted but now my order disappeared while the bike is not delivered??? The compensation can not cancel a bike paid 350 euros !!! And your help center is written all in English. Thank you for posting my order pending delivery 22 Dec 2022 10:47 "
Kui nalja visata tee või ise ka alisse konto paned shippinguks 30 päeva ja dispuut lõppeb ennem ära toodet väja ei saadagi. Jumalast lihtsalt paneb türklane toode nagu oleks väja saadetud kuid dispuut lõppeb ennem ära kui shipping date. Inimene ootab 30 päeva ja ongi ilma. Need ühetärnikad nad on ennem ära katkestanud ja dispuuti teinud ja ka on seal neid kes lihtsalt ootavad ja ilma jäävad. Alis pole ka kohta kus saaks poe kohta avalduse teha ,et mingi uduga tegelevad. Vähemalt mina ei leidnud. Küll on olemas võlts toodete jaoks või patendi rikkumine kuid mitte otseselt poe kohta. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
Küsimus pole otseselt elektriratta kohta, aga eeldatavasti siin teemas kõige pädevamad inimesed koos mulle vastama. Nimelt, kuidas ma peaksin arvutama LiFePO4 akupanga (8*100Ah, 2P4S, nominal 12V) kaablite jämeduse? Akupank läheb camperisse ja peaks olema eemaldatav - ostsin 50mm2 kaablite jaoks Anderson connectorid, aga kas see overkill ei ole? Kas ma peaks nüüd iga camperisse tuleva kaabli pikkuse ette välja arvutama ja siis sellest järelduse tegema? Minu arvutuste järgi on max voolutugevus 60A (seda ka ikka väga harva - enamasti max 20A). Sry veits OT pärast
Arvesta ka seda, kui palju tühi akupakk on võimeline korraga voolu salvestama, kui generaator või mingi energiaaallikas akusid laadima hakkab.
Näiteks geneka max amprite järgi, kui Sul seal mingit laadimiskontrollerit vahel pole.
Või soovid kasutada inverterit mingi suurema seadmega. 1kw 12V korral on ca 80A.
Võid igale suurele tarbijale/allikale oma kaabli vastavalt tolle voolule panna.
TeaMeTzu kirjutas:
Küsimus pole otseselt elektriratta kohta, aga eeldatavasti siin teemas kõige pädevamad inimesed koos mulle vastama. Nimelt, kuidas ma peaksin arvutama LiFePO4 akupanga (8*100Ah, 2P4S, nominal 12V) kaablite jämeduse? Akupank läheb camperisse ja peaks olema eemaldatav - ostsin 50mm2 kaablite jaoks Anderson connectorid, aga kas see overkill ei ole? Kas ma peaks nüüd iga camperisse tuleva kaabli pikkuse ette välja arvutama ja siis sellest järelduse tegema? Minu arvutuste järgi on max voolutugevus 60A (seda ka ikka väga harva - enamasti max 20A). Sry veits OT pärast
Tänud vastajatele. Hetkel mul invererit plaanis pole, aga tulevikus võiks võimalus upgradiks olla.
Praegu ongi küsimus, et mis mm2 kaabel peaks olema ühendatud jäädavalt akupanga külge, et see pudelikaelaks ei jääks. Akupanga küljes üks Anderson connector, camperis teine ja nii saan tuua akupanga tuppa laadima, külma käest ära või mida iganes.
Camperis läheb igale seadmele eraldi kaabel vastavalt seadmele ja kaabli pikkusele.
Natuke infot jääb vajaka. 60A järgi, voolutiheduse järgi paneks 16-25mm2 siis ei lähe liiga soojaks, AGA, juhtmel on pikkus, sellel tekib pingelang, kui palju on vastuvõetav sõltub rakendusest nii et selle järgi võib jämedamat vaja olla. Arvestades et pinge kaob ka maaühenduses.
Nt 16mm2 ja 60A neelab 0.1V iga 1.5m kohta. _________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Sõltub ikka sellest ka, palju see pakk on võimeline voolu sisse võtma ning palju generaator välja annab.
Kui gene annab 120A ja pakk on võimeline neelama vähemalt 120A, siis ideaaljuhul see ka kaablist läbi jookseb. Iseasi, kas pakki on mõistlik laadida maksimaalse paki poolt sisse võetava vooluga. Ja isegi kui see nii oleks, siis auto generaatorile pole tervislik töötada pikema aja jooksul maksimaalsel koormusel.
elukaz kirjutas:
Natuke infot jääb vajaka. 60A järgi, voolutiheduse järgi paneks 16-25mm2 siis ei lähe liiga soojaks,
Kui geneka nimikoormuseks on 120 A siis kui tootja petnud pole tähendabki see 120 A kestvalt!
Aga petmine on siiski levinud - Aasia tootjatel. Kasutatakse igasuguseid trikke.
Mul tekkis hoopis teistsugune arusaamatus akudele märgitud mahutavusega.
Kui akule on märgitud ampertunnid, siis millise tühjenemiseni need on arvutatud?
LiIon akude puhul siis minimaalse lubatud pingeni? Sel juhul ju ei saa nendest akudest maksimaalset mahutavust kätte kui LiIon akule mõistliku 3,2V juurde ainult minna.
Näiteks kui auto pliiakude korral on peale märgitud 55Ah, siis alla 12.3V loetakse aku juba tühjaks. Aga kuhu maani on arvutatud mahutavus?
See ongi põhikoht kus petetakse just akudele. Akule märgitud Ah on reeglina arvutatud idealiseeritud ja ebareaalsete parameetrite järgi. Sina pead lähtuma akutootja antud arvutus tabelitest. Aku tegelik mahtuvus arvutatakse ettenähtud miinimum lubatud tühjenemispinge alusel.
Tegelikult Ah annab mahutavuse umbes. Kuna pinge ju pidevalt muutub tühjenemistsükli ajal. Wh annab konkreetselt mahutavuse. Sülearvutiakudel näiteks ilusti peal kirjas. Aga jah need Ah-d on antud pigem ideaaltingimustes (temp +25, vool väike ja absoluut max-min pinge vahemikus). Tavakasutuses võiks arvestada ~10% väiksema mahuga kui lubatud.
Kliendisõbralikumatel akutootjatel on oma elementide kohta datasheeteid kus ilusti see graafikutel näidatud. Näiteks: https://www.powerstream.com/p/INR18650-25R-datasheet.pdf
Sarnaselt päikesepaneelidega: Võimsus siis kui paneel on ekvaatoril, temp miinustes ja päike seniidis.
Ah on ju täis akust tühja akuni konstantse voolu juures mõõdetuna. Sealjuures pole tähtis, mis aku pinge on.
Wh on sama asi, aga võtab arvesse ka aku pinge. Üldiselt saadakse see kui mõõdetakse mitu Ah aku on ja korrutatakse nimipingega läbi.
Ehk siis pigem Wh on see "umbes" väärtus.
Aga see selleks. Mõtlesid ikka pigem seda, et Wh näitab akus peituvat energiat ja Ah näitab mahutavust. _________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust.
Pigem mõtlesin jah energiakogust, mis on meile oluline väärtus ja Ah seda täpselt ei anna. Elektriautode akude puhul ei räägita näiteks tavaliselt kunagi Ah väärtusest.
Siin näiteks on Ah välja toodud https://www.auto24.ee/soidukid/3809087 ja mida kasulikku see sulle ütleb?
Selleks ongi akudel nimipinge. Mis ideaalis on ruutkeskmine tervest tsüklist. Siis on pinge VxAh=Wh. Autoakul on see 12V ja liitiumil 3.6-3.7 _________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
EV puhul tõesti see Ah ei pruugi enam eriti kasulik olla.
Aga kui minna nüüd tagasi 12V ja muude madalama pingega/väiksema akupakiga süsteemide peale, siis on mahutavus just kasulikum kui energiakogus.
Justnimelt laadimisvoolude jms arvutamisel.
Kui on teada, et aku on 37Wh ja laadida võib 1C-ga, siis mis?
Aga kui on teada, et aku on 10Ah ja laadida võib 1C-ga? Lihtne, 10A.
Ehk minu point on see, et mõlemad on vajalikud ja ei välista üksteist. Kõik oleneb, mida vaja arvutada. _________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust.
Laadimiseks amper, tarbimiseks vatt. Aku primaarne eesärk on tarbimine nii et vatt nagu mõistlikum. Ja laadimisel pinget tead siis pole C arvutus ka kontimurdev. Liitiumi nagunii tuimalt vooluga ei lae ilma pingekontrollita. Erinevalt vanakooli autoakust kus umbes radio86 oli õpetus kuidas kondekast ja dioodist teha võrgulaadija _________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Mul endal ka see info vajaka . Ma saan aru, et ma taoorias peaksin arvutama iga camperisse tuleva seadme kaablite pikkused ja sellest mingi järelduse tegema?
Käisin Esvikas, ostsin 50mm2 kaabli ja kingad ära. Koju tulles, jõudis kohale, et Anderson connector on 70mm2 jaoks. Camperisse plaanis külmik (3.5A), valgustus (4A), 12V läppari, telo laadijad (16A), diiselküte (max 10A), tulevikus võib-olla pisike inverter (pigem paarsada W), veepump (1A).
Interneti andmetel on akukaabliks safe bet 70mm2. Nüüd mul vist ongi dilemma, kas jääda 50mm2 juurde või osta uus kaabel ja kingad ja ikka 70mm2. Anderson connectoreid võib-olla ei lähe üldse vaja.
Laadimiseks amper, tarbimiseks vatt. Aku primaarne eesärk on tarbimine nii et vatt nagu mõistlikum. Ja laadimisel pinget tead siis pole C arvutus ka kontimurdev. Liitiumi nagunii tuimalt vooluga ei lae ilma pingekontrollita. Erinevalt vanakooli autoakust kus umbes radio86 oli õpetus kuidas kondekast ja dioodist teha võrgulaadija
Akut tuleb laadida rohkem kui sealt tarbitakse. Et sessuhtes vastupidi. Aga jällegi, mis vahet sel on, miks siin peab olema võistlus, et kumb see nüüd ühe kindla aku puhul vajalik number on? Mõlemad on ju kasulikud teadmised. Ühega saab mingeid asju lihtsamalt arvutada ja teisega teisi.
Näiteks "laadimisel pinget tead" tähendabki seda, et alguses teisendad Wh ja V Ah peale ja siis C
abil arvutad A. Kui kohe Ah on juba teada nagu 12V autoakude puhul ka on, siis lihtne korrutamine ja vastus käes.
Mahutavuse ja pinge abil saad energiakoguse. Energiakoguse ja pinge abil saad mahutavuse.
Kui nüüd peaks ühe kasutamist vältima, teeb see umbes sama nagu oomi seaduses oleks näiteks vool kõige tähtsam ja väldid pinget.
TeaMeTzu, miks kõike ühe kaabliga proovid lahendada? Või mis see idee hetkel on?
Googelda "car battery fuse box" ja tee nii. Iga asi ei pea eraldi kaitsme taga olema, mingilmääral võid neid grupeerida. Aga seljuhul saad erinevatesse kohtadesse panna erinevad, peenemad kaablid. 10A ei vaja misteab paksusid kaableid. Ainuke kaabel, mis vajab läbimõtlemist, on kaabel genekast/laadijast akusse. _________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust.
Tänud kaasamõtlejatele. Mul akupank koosneb kaheksast sellisest cellist:
Ma katsun leida kaablit, mis läheb äärmistest + ja - terminalist camperini ja sealt edasi läbi harukarpide (või mis iganes nende õige nimetus on) hargnevad iga seadme jaoks eraldi kaablid (kui täpseks minna, siis tuleb vahele charge ja discharge relee ka).
Autoakust lähevad ju ka kaks jämedat kaablit ja sealt edasi hargnevad.
Minu jaoks on segane, et kuidas ma peaks arvutama nende kahe jämeda kaabli jämeduse. Jämeda kaabli max pikkus on 1m, aga kogu sinna otsa ühenduva kaablimajanduse pikkus ju veel teadmata.
1 cell on 100Ah - 1C, 320Wh, 2P4S konf.
Laadida tohib max 100A'ga, soovitatavalt 50A'ga. DC/DC charger camperis on lülitatav 30A ja 60A vahel. Päikesepaneeli ei tule.
saja ampriga kindlalt laadida ei tohi seda. Pead vaatama celli speci palju seal laadimiseks kirjutatud. Kui on 2p korrutad kahega laadimise amprid, kuid maksimaalsete ampritega võid kühveldada siva prügimäele oma aku. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
TeaMeTzu, 50 vs 70mm2 on sama vahe kui jämedamat paned 70cm jupi või peenemat 50cm. Ehk vahe on marginaalne ja 60A puhul niigi kordades üle dimensioneeritud. Ja kui kaitset vahel pole siis mida jämedam juhe seda kõvema paugu teeb ehk ka siin kehtib universaalne reegel, nii vähe kui võimalik, nii palju kui vajalik.
Sinu näitel ise paneks umbes nii, akule 25mm2, kuudi sisene kaabeldus 4mm2, laadija mida akule lähemal seda parem (laadimisrezhiimi kontroll) ja akuni 10mm2 ja laadija-geneka vahele ka ilmselt lisakaabel 6-10mm2. Võrdluseks auto starterikaabel kust käib 600A läbi, on kõigest 35mm2 vms.
Akul balanseerimine ka tuleb? _________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
saja ampriga kindlalt laadida ei tohi seda. Pead vaatama celli speci palju seal laadimiseks kirjutatud. Kui on 2p korrutad kahega laadimise amprid, kuid maksimaalsete ampritega võid kühveldada siva prügimäele oma aku.
Ok ma pole uurinud palju neid lifepo kuid ise soovitaks 50A ampriga seda laadida kuid samas kui 2p siis 100A ei tee ka midagi rated 2p puhul oleks maksimaalne 200A kuid siis on tootja specis väljatoodud eluiga. Garantii spec. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
Kui nüüd aku mahtuvust vaadata siis 60 ampriga saab seda terve tln-võru otsa laadida. Ja enne laadijat teeb see 80-90A. Nii et genekani veaks ka 16-25mm2 ja sama laadija-aku vahele. Ja gene väga kriitilise pilguga üle vaadata kas sellist valu kannatab. Või siis muundur 30A peale ja saab tagasi ka sõita et aku täis saaks
Autol panin "massi" lüliti vahele 6x4mm juhtmetega, kokku 24mm2 siis, lasin aku enamvähem tühjaks ja siis veerand tundi mootoril käia. Genekast tuli mingi 100A ja need juhtmed läksid soojaks küll. Aga gene juhe läks veel soemaks nii et võis rahule jääda. _________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Geneka peab uue ostma, kui kunagi jõuab nii kaugele, et akut on vaja tripi ajal laadida
Teie kaasamõtlemine aitas kõvasti. Panen 50mm2 kaabli, sest las see pigem olla veits jämedam kui peenem (lisaks olin jõudnud selle juba ära ka osta). Kaitsme panen kohe aku külge seega loodame, et pauku ei tule
Laadijast akuni läheb 25mm2, sest see ka maksimaalne, mille king interneti andmetel mahub laadijale.
EDIT: Kas selline kaablikinga viimistlus on normaalne (mõtlen neid "kõrvasid", mis tekivad)? Presstangid, king ja juhe on kõik Esvikast ja mõõdud õiged kirjade järgi.
Hiina tangide probleem, tsangid on liiga väiksed EU kingade jaoks, haupa ja samad hiinakad kõrvuti panna, siis haupa on suurem, klauke press on veeeeeeel suurem
50A ja enam rõõmud. Murekohaks jäävad ikkagi pressitud kinituskohad 50A on nii räme vool juba mutrite all sulavad seibid ka vahelt. Tõesti on vaja korralikke tange mis tõesti pressivad kehvalt pressitud hakkab kärssama ja sulab.
Kindalt pead kasutama vask seibe need natuke pehmemad tõmbab paremini tihedamaks. Isegi 15A peal sulavad kontaktid ära mis siis 100A veel saab. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
Leeklambiga jootmine toimib hästi. Kui sadade viisi ühendusi ei tee siis pole ka eriline ajakulu.
Muidugi kui muu ühendus nii kehv et seibid sulavad siis võib tina välja voolata ja juhe välja kukkuda. Ma olen kullinokaga kokku pressind ja kinganinasse auk ja sealtkaudu kinni jootnud.
TeaMeTzu, autos kasutaks kummikaablit, igasugu hõõrumise vastu ja paindub paremini. _________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.