Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Arutlused majanduse teemal (KÜSITLUS - Palju sul sääste on?) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 1453, 1454, 1455 ... 1650, 1651, 1652  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Palju sul sääste on? (Säästude hulka lugege ka investeeringud välja arvatud praegune eluase ja pensioni II sammas)
pole mul midagi, elan palgapäevast palgapäevani või ei oma regulaarset sissetulekut
11%
 11%  [ 29 ]
vähem kui ühe kuu netosissetulek
6%
 6%  [ 17 ]
1 kuni 2 kuu netosissetulek
19%
 19%  [ 49 ]
3 kuni 4 kuu netosissetulek
13%
 13%  [ 34 ]
5 kuni 6 kuu netosissetulek
9%
 9%  [ 23 ]
6 kuni 12 kuu netosissetulek
11%
 11%  [ 28 ]
rohkem kui 12 kuu netosissetulek
27%
 27%  [ 68 ]
hääli kokku : 248

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Betamax
HV Guru
Betamax

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.01.2023 17:06:37 vasta tsitaadiga

See sõltub poest. Kui poel töötajaid napib (sest keegi ei taha madalapalgaliseks minna, kui just viimane häda käes pole), siis kõik töötajad koolitatakse teineteist asendama. Ehk siis kui vastav koht täitmata, keegi haigeks jääb või töölt ära läheb, on kohe keegi olemasolevatest asemele panna.
Osades kettides on ka spetsiaalsed töötajad, kes vastavalt vajadusele ja võimalusele töötavad erinevates poodides ning aitavad-asendavad.
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
flameas
HV veteran
flameas

sõnum 11.01.2023 17:31:02 vasta tsitaadiga

oliver. kirjutas:
napoleon kirjutas:
Töötajad kindlasti väga õnnelikud selle üle pole kui mingi boonus ära kaotatakse või külmutatakse. Eriti kui seda on alati makstud ja see on mõnes mõttes põhjendatud ootus kuigi juriidilises mõttes ei pruugi muidugi olla.
Samas ma ei tea kuidas Selveris konkurentidega võrreldes üldine palgatase on. Võib-olla on ka ilma selle boonuseta parem kui konkurentidel.

Selver:
Hinnanguline keskmine netopalk: 872.24 EUR

Rimi:
Hinnanguline keskmine netopalk: 893.80 EUR

Lidl:
Hinnanguline keskmine netopalk: 1 382.02 EUR

Teatmik.ee andmeil

Reaalselt reklaamiti Lidlit siin miski 1100-1300 bruto numbritega aasta, paar tagasi. icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 91 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 81
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 11.01.2023 17:32:54 vasta tsitaadiga

vaadates Lidli ja Selveri töötajaid, siis näo järgi peaks palk olema vastupidi icon_redface.gif
oliver.
HV Guru

sõnum 11.01.2023 17:34:24 vasta tsitaadiga

flameas kirjutas:
oliver. kirjutas:
napoleon kirjutas:
Töötajad kindlasti väga õnnelikud selle üle pole kui mingi boonus ära kaotatakse või külmutatakse. Eriti kui seda on alati makstud ja see on mõnes mõttes põhjendatud ootus kuigi juriidilises mõttes ei pruugi muidugi olla.
Samas ma ei tea kuidas Selveris konkurentidega võrreldes üldine palgatase on. Võib-olla on ka ilma selle boonuseta parem kui konkurentidel.

Selver:
Hinnanguline keskmine netopalk: 872.24 EUR

Rimi:
Hinnanguline keskmine netopalk: 893.80 EUR

Lidl:
Hinnanguline keskmine netopalk: 1 382.02 EUR

Teatmik.ee andmeil

Reaalselt reklaamiti Lidlit siin miski 1100-1300 bruto numbritega aasta, paar tagasi. icon_biggrin.gif

paarsada töötajat saab seal keskmiselt 1700-1800 kanti, need veavad keskmist üles.

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11170717#11170717
Kommentaarid: 280 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 239
tagasi üles
softis
HV Guru
softis

sõnum 11.01.2023 21:07:40 vasta tsitaadiga

Kes ütleb, et Selver on veel kallis, pole ilmselgelt viimasel ajal hinnavõrdlust teinud.
Rimi on viimased kuud ca 15-20% kallim, olenevalt toodetest.

netcat
Kreisi kasutaja
netcat

sõnum 11.01.2023 21:28:13 vasta tsitaadiga

Selveri ja Rimi vahel ei ole tõesti teinud. Ostan mõlemast täiesti erinevaid asju, reeglina.

Aga hiljuti vanu pabereid sorteerides leidsin eelmise, st 2022. aasta jaanuari e-Selveri küllaltki koguka arve ja otsustasin for funz and lolz oma isikliku ostukorvi inflatsiooni välja arvutada. Lihtsalt üks juhuslik ost, mis oli hetkevajaduse ajel nii kujunenud - siin on natuke midagi kriisivarudesse, mingeid kestvuskaupu, mingeid majapidamis- ja hügieenitarbeid, veidi toormaterjali ja veidi valmiskraami. Delikatessid, kallid praed jne puuduvad. Kuid peaks olema esinduslikum minu jaoks isiklikult kui need mingisugused lauasaiast ja lauaviinast koos mitme kilo suhkruga koosnevad näidisostukorvid ajakirjanduses. Siin oli vähemalt kraam, mida ma vähemalt ühe korra (kuid enamasti siiski pidevalt ja korduvalt) osta tahan.

Koguvahe 2022 jaanuari ja 2023 jaanuari hindade vahel oli siis.... trummipõrin.... +45%!
Mediaan oli aga üle 50% isegi. Seda viivad alla mõned üksikud kaubad mille hind on tõusnud tõesti vähe või pole üldse tõusnud (Värska allikavesi -3%, pirn conference -2%, foodstudio kanapuljong 0% (imelik, eks ole, energia- ja ajakulu peaks selle ju ropult kallimaks tegema?)). Väga "odavad" olid veel külmutatud kirsid (4,5%) ja kodujuust (5%). Juustud-saiad-munad on pigem 60-70% kallimad.

Edetabeli tipu pani kinni aga selline süütu toode, nagu porrulauk. 320%! Tõsi, et porrulauk ei kaalu väga palju ja enamik inimesi ostab seda suhteliselt väikese koguse korraga, seega ei ole kaalukaubana võib-olla kuigi sujuv see arusaamine tema hinnatõusust, mina igatahes seni märganud ei olnud. Palju ikka üks porrulauk maksab, eks ole. Isegi kui ta 3x rohkem maksab kui aasta tagasi. See paneb mõtlema, palju selliseid hinnatõuse veel ära peidetud võib olla? Tõesti on porrulaugu tootmine ja importimine muutunud 3x kallimaks, aga pirnide oma üldse mitte?
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 12.01.2023 11:01:46 vasta tsitaadiga

Hea näide selle kohta, kuidas inimene suudab osta "valesi" asju nii, et inflatsiooniga kõige rängemalt pihta saab. Pole mingit erilist tõusu märganud, enamus toidust tuleb hulgiladudest.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 12
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 12.01.2023 11:06:06 vasta tsitaadiga

softis kirjutas:
Kes ütleb, et Selver on veel kallis, pole ilmselgelt viimasel ajal hinnavõrdlust teinud.
Rimi on viimased kuud ca 15-20% kallim, olenevalt toodetest.

Rimi väldin suht igal võimalusel aga üks päev pidin käima, karp jäi lahti, mis asjad maksavad võrreldes näiteks coopiga icon_eek.gif
Kanzi õun oli pea 2x kallim näiteks
Kommentaarid: 204 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 170
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 12.01.2023 12:52:40 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
Hea näide selle kohta, kuidas inimene suudab osta "valesi" asju nii, et inflatsiooniga kõige rängemalt pihta saab. Pole mingit erilist tõusu märganud, enamus toidust tuleb hulgiladudest.

Sellega saad keskmise hinna paremaks ehk sulle ei tehta X asjaga teatud ajahetkel külma.
Tartus kaupmees midagi väga imelist küll pole.
Lisaks Lidl näitel tundus, et suurpakendid on ikka väga hea hinnaga vs kohalik coop.
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
Draax
HV veteran
Draax

sõnum 12.01.2023 13:49:52 vasta tsitaadiga

Pidevalt Selveris käijana kujuneb mingi arusaam allahindlustest. Selveril on nimelt kombeks peaaegu kõiki tooteid regulaarselt teatud ajaks (nädalad kuni 3 kuud) alla hinnata ja kestvamat kaupa (kuivained jms.) saab väga edukalt osta just siis kui mingi kampaania parasjagu käimas on. Hinnavõrdlused võivad arvestada mingi hetke letihinnaga, aga tarbija tegelikult teeb oma valikud ju jooksvalt - otsustabki poes, et kuna kala on täna soodsa hinnaga, siis teen õhtuks kala jne.
Tegeliku ostukorvi hind on niimoodi märksa rohkem kampaaniahindade kui nö. "päris" hindade nägu.
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 12.01.2023 13:58:59 vasta tsitaadiga

endast lugupidav HV foorumlane, tellib toidu ikka koju, nagu lugeda on saanud, sõltumata kampaaniatest ja hinnast.
Aeg on kallis ja selle ajaga teenib sitaks. icon_cool.gif

Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 12.01.2023 14:43:21 vasta tsitaadiga

Ei tea, pole veel sellist kriisi, et hulgiladudest peaks toitu koju ostma
netcat
Kreisi kasutaja
netcat

sõnum 12.01.2023 14:56:41 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:

Porrulauk on "vale" asi. Aitäh. Sain teada.

Üksiku inimesena, kes elab linnas ja käib jala poes, on hulgilao külastamine tõesti oi kui mõistlik. Pealegi on need kõik orienteeritud ettevõtetele. Ma tõesti ei viitsi selleks riiulifirmat rajada või iga kord võimelda mingi ajutise kaardi küsimise nimel. Ja ka mina ei olnud seni märganud, et olen inflatsiooniga "kõige rängemalt" pihta saanud ja ei usu ka sinu väiteid, enne kui tood samasuguse võrdluse enda hulgilaost soetatud artiklite hinnast aastataguse ja praeguse vahel.

Draax kirjutas:
Pidevalt Selveris käijana kujuneb mingi arusaam allahindlustest. Selveril on nimelt kombeks peaaegu kõiki tooteid regulaarselt teatud ajaks (nädalad kuni 3 kuud) alla hinnata ja kestvamat kaupa (kuivained jms.) saab väga edukalt osta just siis kui mingi kampaania parasjagu käimas on.

Just see thumbs_up.gif. Ja e-poe kasutajal on veel mugavam. Selveril on feature "Minu kaubad" vms kus on nimekiri sinu regulaarselt ostetud kaupadest. Pole midagi lihtsamat kui sisse logides lasta sealt pilk üle käia ja tellida ära just need artiklid, mis on hetkel allahindluses. Ja lisaks saadavad nad ka üsna abiks spämmi enamasti mis teatab sulle just nende kaupade allahindlusest, mida sa varem ostnud oled. Niiet polegi vaja ise poodi ronida. Kestvam kaup ei ole mitte ainult kuivained, vaid ka näiteks või ja juust seisavad päris kaua, ma pole aastaid neid täishinnaga soetanud tegelikult, alati kannatab allahindlust oodata.

viimati muutis netcat 12.01.2023 15:03:05, muudetud 1 kord
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 12.01.2023 14:57:44 vasta tsitaadiga

Hulgilaost toiduabi järtsu on väga lühike samm.
Kommentaarid: 204 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 170
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 12.01.2023 16:44:11 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Ja ka mina ei olnud seni märganud, et olen inflatsiooniga "kõige rängemalt" pihta saanud ja ei usu ka sinu väiteid, enne kui tood samasuguse võrdluse enda hulgilaost soetatud artiklite hinnast aastataguse ja praeguse vahel.

Ma vaatan üldist kulu toidule, ei saaks öelda, et see oleks mainitud protsendi jagu tõusnud, siit järeldus, et korvis puuduvad tooted, mis oleksid oluliselt kallinenud.
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 12.01.2023 17:13:36 vasta tsitaadiga

Markos, millest toitud ka? icon_razz.gif
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 12.01.2023 17:18:38 vasta tsitaadiga

Hiid kirjutas:

Spoiler Spoiler Spoiler

tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 12.01.2023 17:35:43 vasta tsitaadiga

Hiid kirjutas:

Nuikapsas, avokaado, porgand, riis, tatar, kaerahelbed, herned, oad, tofu, seitan, hummus, ghee, punane kala, vähemal määral liha ja juust, kaerapiim, leib ja sai mõlemad eranditult juuretisega, on isevalmistatud.
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 12.01.2023 17:39:00 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
leib ja sai mõlemad eranditult juuretisega, on isevalmistatud.

Juuretis samuti?
Kui jah, jaga retsepti.

tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 12.01.2023 17:41:36 vasta tsitaadiga

Etz kirjutas:
Markos kirjutas:

Juuretis samuti?
Kui jah, jaga retsepti.

Juuretis jah, see elab külmkapis ja näeb välja nagu s... icon_smile.gif Ma ei tea, kas sellel seenel mingit retsepti on, ära ei tohi lihtsalt lõpuni kasutada.
tagasi üles
netcat
Kreisi kasutaja
netcat

sõnum 12.01.2023 17:46:49 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
tsitaat:
Ja ka mina ei olnud seni märganud, et olen inflatsiooniga "kõige rängemalt" pihta saanud ja ei usu ka sinu väiteid, enne kui tood samasuguse võrdluse enda hulgilaost soetatud artiklite hinnast aastataguse ja praeguse vahel.

Ma vaatan üldist kulu toidule, ei saaks öelda, et see oleks mainitud protsendi jagu tõusnud, siit järeldus, et korvis puuduvad tooted, mis oleksid oluliselt kallinenud.

Ka minu toidukulu ei ole nii palju tõusnud, kuid see tuleb sellest, et ma olen hakanud kõvemini kokku hoidma ja veel rohkem soodukaid jahtima. Umbropsu ei saa järeldada midagi. Näiteks seesama neetud porrulauk, kui sa ostad mõned korrad aastas porrulauku, siis puudub igasugune aim kui palju see maksab või kas see kallinenud on.

Kusagilt ma lugesin, et kõige rohkem olevat kallinenud suhkur. No ma ei ole vähemalt 6 kuud suhkrut ostnud, ei tea. Billington Golden mida ma küpsetamise tarbeks ostan, ilmselt ei saa olla 100% kallinenud, sest siis ei ostaks seda mitte keegi. Tavaline valge suhkur võib-olla on. Sama nali oli selle Foodstudio valmispuljongiga ilmselt, mille hind pole absoluutselt muutunud - see oli juba enne nii kõvasti ülehinnatud.
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 12.01.2023 17:48:18 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
Hiid kirjutas:

Nuikapsas, avokaado, porgand, riis, tatar, kaerahelbed, herned, oad, tofu, seitan, hummus, ghee, punane kala, vähemal määral liha ja juust, kaerapiim, leib ja sai mõlemad eranditult juuretisega, on isevalmistatud.

ma siit söömiskõlbulikuks suurt ei pea, arvasin, et olen kõigesööja icon_lol.gif
porgand eelmisel aastral 27s, nüüd 47s. Tatar alla euri, nüüd ligi 3, Riis üle 1, nüüd üle 2, punane kala 5, nüüd 10. Liha on ainuke asi, mis suht sama, kuigi nüüd ka tõusuteel. Juust tõusunud kuni 100%
Nii hulgilaos, kus pigem kallim, kui toidupoes, kampaaniate ajal

Etz
HV Guru
Etz

sõnum 12.01.2023 17:51:27 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
Etz kirjutas:
Markos kirjutas:

Juuretis samuti?
Kui jah, jaga retsepti.

Juuretis jah, see elab külmkapis ja näeb välja nagu s... icon_smile.gif Ma ei tea, kas sellel seenel mingit retsepti on, ära ei tohi lihtsalt lõpuni kasutada.

Mingi on aga mul pole endal veel õnnestunud, seda käima saada:
https://www.leibur.ee/kuidas-valmistada-ise-rukkijuuretist/

tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 12.01.2023 17:54:43 vasta tsitaadiga

Etz kirjutas:
Markos kirjutas:
Etz kirjutas:
Markos kirjutas:

Juuretis samuti?
Kui jah, jaga retsepti.

Mingi on aga mul pole endal veel õnnestunud, seda käima saada:
https://www.leibur.ee/kuidas-valmistada-ise-rukkijuuretist/

Käib nagu vana mees, toitma peab ainult.

tsitaat:
Nii hulgilaos, kus pigem kallim, kui toidupoes, kampaaniate ajal

Võibolla on siis eri segmentidega tegu. Mul tuleb hulgi asju Greenestist.
tagasi üles
netcat
Kreisi kasutaja
netcat

sõnum 12.01.2023 17:56:09 vasta tsitaadiga

Avokaadod on ka kindlasti kallimaks läinud. Ma ei tea, kui palju, aga hind tundub kirves alati kui vaatan.
Herned ja oad vist pigem ei ole. Liha puhul oleneb, mis lihast me räägime. Mulle tundub, et veise- ja linnuliha kindlasti on tugevalt kallinenud. Sealiha ostan nii harva, et ei oska öelda.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Arutlused majanduse teemal (KÜSITLUS - Palju sul sääste on?) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 1453, 1454, 1455 ... 1650, 1651, 1652  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.