Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
borru
HV veteran

|
31.07.2004 02:49:35
linuxi turvalisus |
|
|
3 küsimust:
kuidas saada ikkagi teada linuxi turvalisuse kohta?
mis moodi ma saan mõne distro puhul kindel olla, et keegi ei nuhi mu kanul kui ma linuxit kasutan?
kas keegi teab, milline võiks olla kõige turvalisem distro?
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
hatter
HV vaatleja
|
31.07.2004 03:15:37
Re: linuxi turvalisus |
|
|
borru kirjutas: |
3 küsimust:
kuidas saada ikkagi teada linuxi turvalisuse kohta?
|
google-fu
mis moodi ma saan mõne distro puhul kindel olla, et keegi ei nuhi mu kanul kui ma linuxit kasutan? |
hoia oma system up 2 date. lase peale kõikvõimalikud patchid ja uuendused. jälgi "security bulletine"
kas keegi teab, milline võiks olla kõige turvalisem distro? |
www.openbsd.org
www.freebsd.org
www.debian.org
www.gentoo.org
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
borru
HV veteran

|
31.07.2004 05:23:36
|
|
|
ei aga... kui on ikkagi mõne distrolooja poolt sihilikult sisse jäätud mingid augud..?
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
31.07.2004 13:39:26
|
|
|
Nagu juba öeldi: *jälgid security bulletine*.Kui ka on mingid augud siis harilikult ikka leiavad need tee mõnda listi (ja kui ei jõua siis tõenäoliselt ei ole ka eriti palju neid kes august teadlikud oleks).
Aga kui oled tõeste paranoiline, siis pole muud teed kui tõeste kõigi moodulite/programmide algtekst hankida, need läbi uurida ja alles siis kokku kompileerida
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
mattiaza
HV kasutaja

|
01.08.2004 02:30:23
|
|
|
Lisaks kõikide programmide algtekstile pead veenduma, et tagauksi pole lisatud ka näiteks biosi või riistvarasse, edu mikroskeemide uurimisel
Üldiselt ei ole niisugune kontroll üksikisikule võimalik ega ka vajalik, tuleb loota, et kuna kogu kood on avalik, siis keegi kuskil ikka märkab pahatahtlikke vigu. Mõni aeg tagasi oli isegi juhtum, kus linuxi kerneli arendusserverisse oli sisse murtud ja väike "muudatus" tehtud, kuid see avastati ja eemaldati kiiremini kui ööpäevaga.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
01.08.2004 12:29:41
|
|
|
tsitaat: |
Lisaks kõikide programmide algtekstile pead veenduma, et tagauksi pole lisatud ka näiteks biosi või riistvarasse. |
just, tegelikult ei tea ju kunagi, mida huvitavat on (kasutet) arvutiträni kivides peidus.
mõõdukas paranoia, avatud silmaring ja kiire reageerimine vähendavad riski küll hoolega, kui täiesti kindel ei saa milleski olla
aga kõige nõrgemaks lüliks on ja jääb inimene - root'ina irc'utades ja muid päevatoimetusi tehes, mitteametlikke pakke tarvitades või lihtsalt kahtlasi asju käima tirides väheneb tõenäosus, et sa ainukesena oma kastis toimetad, kolinal. samas võib orki lennata ka koodikirjutaja enda serverist sortsu tirides - nemadki vaid võimalikud ohvrid.
ka näiteks linuxpackages.net'ist oma slacki pakke tirides ei tea ma kunagi, kas firefoxi on keegi keyloggeri peitnud või on qmail kuidagi kavalalt pätsitud.
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
TzigaLind
HV veteran
|
01.08.2004 16:26:47
|
|
|
Ükskõik missugune operatsiooni süsteem on nii turvaline kuivõrd turvaliseks kasutaja seda teeb.
Muidu üheks turvalisemaks Linuksiks loetakse SELinuxit
_________________ Piix! |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
2 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|