Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Janis
HV Guru
|
23.09.2022 13:17:22
|
|
|
Sa pead siin arvestama, et umbes mitte keegi ei loe su poste mõttega ja tõsiselt. Seega täitsa ootuspärane, et ei mäleta
|
|
Kommentaarid: 204 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
5 :: |
170 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
23.09.2022 13:19:08
|
|
|
Selline ärplev väljakutsumine meenutab neid, kes on aegade jooksul kutsunud Maxima juurde rusikaid vehkima.
Õigesti võiks kirjutada järjepidevalt, alustuseks on ehk paslikum parandada õigekirjavead foorumi allkirjas ja postitustes.
viimati muutis sakinaga 23.09.2022 13:20:55, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
0 :: |
1 :: |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
23.09.2022 13:19:54
|
|
|
serviis kirjutas: |
Betamax kirjutas: |
Ma ei tulnud selle pealegi, et pean mingeid pool tundi tagasi tehtud postitusi hakkama uuesti lugema. Eriline frukt ikka  |
Haige ahvi mälu sul siis (rehvormierakondlastel ka sarnane mälu, lisan lingi lõppu) kui ei mäleta pool tundi tagasi loetut.
https://www.youtube.com/watch?v=5O1ztbjcO94 |
Kuidas ma peaksin mäletama su postitust, mida lugesin pool tundi tagasi, aga millele sa lisasid uut infot 10 minutit tagasi? Kas sa oled veidi lihtne peast? Tule eile meile ja võta homne ajaleht kaasa?
|
|
Kommentaarid: 730 loe/lisa |
   |
551 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
23.09.2022 13:28:40
|
|
|
Janis kirjutas: |
Sa pead siin arvestama, et umbes mitte keegi ei loe su poste mõttega ja tõsiselt. Seega täitsa ootuspärane, et ei mäleta |
Kurb. Lihtsalt lootsin, et terve mõistus laias pildis ei kao veel lähiajal kuskile. |
Tundub, et tõesti ei loeta mõttega. Selgelt on kirjas, et uus info ilmus postitusse hiljem juurde. Seega ei saagi postitust enne täiendusi lugenud inimesel uus osa meeles olla.
|
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
23.09.2022 13:32:51
|
|
|
Ulmeline tüüp ikka
|
|
   |
551 |
|
tagasi üles |
|
 |
somnambuul
HV veteran
|
23.09.2022 13:36:02
|
|
|
Päris Foorumi taset veel see teema välja ei anna, aga palju puudu pole.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
serviis
Aeg maha 1p

|
23.09.2022 13:42:12
|
|
|
Ulmeline tüüp ikka  |
Ulmeline? Miks sa kardad minuga koos eestikeele etteütlust teha?
Maksan kõik su kulud kinni. Ka siis kui sina võidad.
_________________ [img:]https://foorum.hinnavaatlus.ee/images/200x40_HV.gif[/img:] |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
degrass
HV kasutaja

|
23.09.2022 13:46:02
|
|
|
somnambuul kirjutas: |
Päris Foorumi taset veel see teema välja ei anna, aga palju puudu pole. |
Soovid sa HV'st delfi kommentaariumiga v6rrelda? V6im me peame rohkem vaeva nägema?
Miks ma maksan iga kuu palju raha, kui tase nii halb ja delfi tasuta on?
_________________ All it took was for a lot of seemingly decent people to put the wrong person in power, and then pay for their innocent choice. |
|
tagasi üles |
|
 |
somnambuul
HV veteran
|
23.09.2022 13:47:06
|
|
|
Mis see delfi kommentaarium siia puutub?
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
serviis
Aeg maha 1p

|
23.09.2022 13:47:52
|
|
|
sakinaga kirjutas: |
Sa pead siin arvestama, et umbes mitte keegi ei loe su poste mõttega ja tõsiselt. Seega täitsa ootuspärane, et ei mäleta |
Kurb. Lihtsalt lootsin, et terve mõistus laias pildis ei kao veel lähiajal kuskile. |
Tundub, et tõesti ei loeta mõttega. Selgelt on kirjas, et uus info ilmus postitusse hiljem juurde. Seega ei saagi postitust enne täiendusi lugenud inimesel uus osa meeles olla. |
Muutmine ei muutnud mõtet.
_________________ [img:]https://foorum.hinnavaatlus.ee/images/200x40_HV.gif[/img:] |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
23.09.2022 13:48:37
|
|
|
degrass kirjutas: |
Päris Foorumi taset veel see teema välja ei anna, aga palju puudu pole. |
Soovid sa HV'st delfi kommentaariumiga v6rrelda? V6im me peame rohkem vaeva nägema?
Miks ma maksan iga kuu palju raha, kui tase nii halb ja delfi tasuta on? |
Sa maksad palju raha? Miks?
Aga tõele au andes, kas siin teema all millalgi tegelikult ka sisepoliitikast räägitud on ja millal see viimati juhtus?
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
serviis
Aeg maha 1p

|
23.09.2022 13:48:56
|
|
|
Mis see delfi kommentaarium siia puutub? |
Ei puutugi. Samas jääb mulje, et delfis kasutab anubis nime paks kass.
Kui ma juba etteütluse välja käisin ... see on Taneli teema ... oleks ju "vaffa" siin see korraldada ... ja kui seadus lubab, totalisaator foorumi heaks püsti pista.
Ehk siis panused saavad teha kõik ... raha võitudest läheb foorumile ... . Ja ma olen pea 100 prossa kindel, et mina ei võida.
_________________ [img:]https://foorum.hinnavaatlus.ee/images/200x40_HV.gif[/img:]
viimati muutis serviis 23.09.2022 13:58:48, muudetud 1 kord |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
23.09.2022 13:51:15
|
|
|
bladerunner kirjutas: |
napoleon kirjutas: |
Pole vaja ironiseerida. Probleem tegelikult on - tööandja nõuab teenindajalt vene keele oskust ehk kui tahad teenindaja kohale kandideerida, siis nutad ja õpid selle keele ära. Tibla jälle tunneb ennast mugavalt ja ei vaevugi riigikeelt õpima kui igal pool tibla keelega hakkama saab.
Ma keelaks pigem tööandjal ära tibla keele oskuse nõudmise kui ta ei suuda põhjendada miks seda antud ametikohal vaja on. |
Vaja on selleks et 90% klientidega suhelda saaks? Või peaks kontorid seniks kinni panema kuniks kliendid keelekoolituse läbivad?
Ideaalmaailmas jah poleks seda nõuet vaja aga me kahjuks ei ela sellises.
Eks kui tuleb eestikeelne haridus siis on lootust.
Aga enne peab praegune umbkeelne põlvkond eest maha surema. Ehk nii 30...50 aastat veel ootust. |
Ilmselt need umbkeelsed kasvatavad peale uusi umbkeelseid põlvkondi. Ma kahtlustan, et isegi kui tuleb see eestikeelne haridus, siis kindlasti tekib koole ja lasteaedu kus see üle lastakse ehk kui tuleb mingi kontroll/vaatleja, siis üritatakse natuke eesti keelt purssida, aga igapäevane töö käib ikka vene keeles.
Samas need kes täna vene keelt ei oska ilmselt ei soovi seda väga õppida. Mõni üksik võib-olla soovib ka, aga enamik õpib ikka selleks, et tööandja nõuab. Kuidas siis nüüd nii on, et vene keelt mittevalvav eestlane saab vene keele selgeks, aga need umbkeelsed on lihtsalt paratamatus kelle puhul polegi muud teha kui oodata kuni maha surevad ja uus põlvkond peale kasvab? Kui neil ikka iga natukenegi keerukama toiminguga kui toidupoe kassas maksmine tekiks probleem, et teenindaja vene keelt ei räägi ja hakatakse maja pealt otsima kedagi kes natuke vene keelt pursib, siis saaksid ilmselt aru, et oleks ikka kasulik natuke eesti keelt õppida. Kui mälu ei peta, siis pakub riik neile seda võimalust isegi tasuta.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
23.09.2022 14:00:03
|
|
|
Aga kuidas tagada seda, et teenindaja vene keelt ei räägi? Vallandad kõik vene keelt oskavad teenindajad? Palju õnne sellega.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
degrass
HV kasutaja

|
23.09.2022 14:01:03
|
|
|
netcat, ma olen siiani usinasti iga kuu liikmemaksu maksnud, sina mitte?
Sisukas arutel eeldaks, et me ei sea oma misogüünset parteilist maailmavaadet esiplaanile ega jaga maailmaga oma alateadvuses toimuvat?
somnambuul, vabandan, sain sinust valesti aru
_________________ All it took was for a lot of seemingly decent people to put the wrong person in power, and then pay for their innocent choice. |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
23.09.2022 14:02:27
|
|
|
netcat kirjutas: |
Aga kuidas tagada seda, et teenindaja vene keelt ei räägi? Vallandad kõik vene keelt oskavad teenindajad? Palju õnne sellega. |
Jah. Miks peaksid vene keelt rääkima? Astu üle jõe ja räägi seal kui meeldib.
|
|
Kommentaarid: 204 loe/lisa |
   |
3 :: |
5 :: |
170 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
23.09.2022 14:06:10
|
|
|
Aga kuidas tagada seda, et teenindaja vene keelt ei räägi? Vallandad kõik vene keelt oskavad teenindajad? Palju õnne sellega. |
Jah. Miks peaksid vene keelt rääkima? Astu üle jõe ja räägi seal kui meeldib. |
Ma arvan, kui sa tegelikult peaksid hoolt kandma selle eest, et su firmas oleks piisavalt klienditeenindajaid, siis sa nii ei mõtleks.
degrass kirjutas: |
netcat, ma olen siiani usinasti iga kuu liikmemaksu maksnud, sina mitte?
|
Ma maksan selles taskurahas, mida cint küsitluse täitmise eest kingib. Tasuta käes.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
23.09.2022 14:09:50
|
|
|
Ma kuskil varasemas postituses kirjutasin, et peaks lihtsalt keelama tööandjal vene keele oskuse nõudmise.
Kui vanem generatsioon on seda koolis õppinud ja enamasti kuigipalju räägib, siis nooremad enam ei oska ja peavad spetsiaalselt õppima et mõnele kohale kandideerida. Mõned üksikud erandid mõistagi jääks, vene keele õpetajat ei saa vist palgata kui ta vene keelt ei oska, samuti ei saa eesti-vene tõlgina töötada kui seda keelt ei oska, aga need oleks siiski üksikud erandid, kus nõue on tõepoolest põhjendatud.
Vene keeles rääkimist ei saa muidugi keelata kui inimene seda oskab, küll aga ei tohiks selle keele oskust ei riigiametnikult ega bensujaama müüjalt nõuda
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
23.09.2022 14:26:50
|
|
|
napoleon kirjutas: |
Ma kuskil varasemas postituses kirjutasin, et peaks lihtsalt keelama tööandjal vene keele oskuse nõudmise.
Kui vanem generatsioon on seda koolis õppinud ja enamasti kuigipalju räägib, siis nooremad enam ei oska ja peavad spetsiaalselt õppima et mõnele kohale kandideerida. |
Nii? Ma tahaks ka viroloogiks hakata aga kuradi haiglad ei taha tööle võtta hoolimata sellest et mul kõrgeim sellealane Google põhine haridus on.
Tööandja sõltuvalt töökoha asukohast ja töö iseloomust peaks ikka saama töölesoovijale kitsendusi kehtestada. Olgu need siis või keele põhjal.
Ei kujuta nt. ette et apteeker kusagil Ida-Virumaal saaks praegu ilma vene keeleta hakkama. Ta on ju ka sisuliselt teenindaja.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
23.09.2022 14:28:45
|
|
|
Ma isegi ei räägi nõudmisest. Ma räägin sellest, et suur osa teenindavast personalist on, jätame praegu nende eesti keele oskuse või selle puudumise kõrvale, venekeelne. Kõiki neid ainult vene keelt mittevaldajatega ei asenda sest soovijaid nendele kohtadele lihtsalt poleks nii palju. Niisiis, kas nõuame või keelame, nii või teisiti jääb alles situatsioon, et vene emakeelega klient läheb vene emakeelega teenindaja juurde. Ja kas te tõesti arvate, et mingist nõudmisest või keelamisest olenemata nad hakkavad omavahel eesti keeles purssima, et paremini "integreeruda"? Me ei ela ideaalmaailmas, reaalsusega võiks isegi unistades arvestada.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
serviis
Aeg maha 1p

|
23.09.2022 14:39:04
|
|
|
Ma isegi ei räägi nõudmisest. Ma räägin sellest, et suur osa teenindavast personalist on, jätame praegu nende eesti keele oskuse või selle puudumise kõrvale, venekeelne. Kõiki neid ainult vene keelt mittevaldajatega ei asenda sest soovijaid nendele kohtadele lihtsalt poleks nii palju. Niisiis, kas nõuame või keelame, nii või teisiti jääb alles situatsioon, et vene emakeelega klient läheb vene emakeelega teenindaja juurde. Ja kas te tõesti arvate, et mingist nõudmisest või keelamisest olenemata nad hakkavad omavahel eesti keeles purssima, et paremini "integreeruda"? Me ei ela ideaalmaailmas, reaalsusega võiks isegi unistades arvestada. |
Tõsisellt või? Kui tibla kes omab siin teatud õiguse ei õpi ära riigi keelt ... kodu tee on valla.
Kuidas selle etteütlusega jääb kellele väljakutse esitasin?
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
23.09.2022 14:40:55
|
|
|
Kuidas selle etteütlusega jääb kellele väljakutse esitasin? |
Vaata oma tänaseid postitusi. Kas üldse on mõtet sul endale veel rohkem piinlikkust valmistama hakata?
|
|
   |
551 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
23.09.2022 14:52:38
|
|
|
Ma isegi ei räägi nõudmisest. Ma räägin sellest, et suur osa teenindavast personalist on, jätame praegu nende eesti keele oskuse või selle puudumise kõrvale, venekeelne. Kõiki neid ainult vene keelt mittevaldajatega ei asenda sest soovijaid nendele kohtadele lihtsalt poleks nii palju. Niisiis, kas nõuame või keelame, nii või teisiti jääb alles situatsioon, et vene emakeelega klient läheb vene emakeelega teenindaja juurde. Ja kas te tõesti arvate, et mingist nõudmisest või keelamisest olenemata nad hakkavad omavahel eesti keeles purssima, et paremini "integreeruda"? Me ei ela ideaalmaailmas, reaalsusega võiks isegi unistades arvestada. |
Tõsisellt või? Kui tibla kes omab siin teatud õiguse ei õpi ära riigi keelt ... kodu tee on valla.
|
Ja valla ta on kogu aeg olnud. Mis sellest muutunud on? Juhul kui sul on raskusi aru saamaks, mille kohta minu küsimus käis, siis see oli antud eelnev hüpotees:
tsitaat: |
Kui neil ikka iga natukenegi keerukama toiminguga kui toidupoe kassas maksmine tekiks probleem, et teenindaja vene keelt ei räägi ja hakatakse maja pealt otsima kedagi kes natuke vene keelt pursib, siis saaksid ilmselt aru, et oleks ikka kasulik natuke eesti keelt õppida. |
Mina väidan, et sellist olukorda, et suure venekeelse elanikkonna kontsentratsiooniga piirkondades venekeelne elanik ei leia venekeelset teenindajat kellega suhtlemisel tal ei teki probleeme, on väga raske olulises mastaabis tekitada normaalse ühiskonna vahendeid kasutades. Venekeelset elanikkonda on palju, ja vene emakeelega teenindajaid, kes oskavad nendega vene keeles suhelda, on samuti palju. Eriti puust ja punaseks: lahti lasta neid ei saa. Kujutame isegi ette, et nad õpivad eesti keele ära, need teenindajad. Oma rahvuskaaslasi teenindavad nad ikka vene keeles edasi. Seega see kanal ei ole viis kuidas neid keeleoskamatuid integreeruma sundida. See ei toimiks piisavalt hästi lihtsalt, halvimal juhul sunniks neid veel tihedamalt oma "getodesse" kontsentreeruma kus probleemid suhtlemisel on väiksemad. Mõelge midagi muud välja.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
serviis
Aeg maha 1p

|
23.09.2022 14:56:55
|
|
|
Kuidas selle etteütlusega jääb kellele väljakutse esitasin? |
Vaata oma tänaseid postitusi. Kas üldse on mõtet sul endale veel rohkem piinlikkust valmistama hakata? |
Arvasingi, et pelgad. Mina olen avatud, räägime läbi kuidas teeme ja paneme ka raha mängu, mis läheb foorumile.
Oled tõesti arg nagu tatine venelane kes on julge ainult siis kui lurjuselaadsed omavad arvulist ülekaalu?
Mina ei karda kaotada, erinevalt sinust. Eelis on ju sinul
Teeme siis selle avaliku etteütluse, paneme raha mängu ja kõik läheb foorumile mis kellel iganes võidetud saab?
Kuna ma olen pensionär, siis minu algpanus on 300 euri.
_________________ [img:]https://foorum.hinnavaatlus.ee/images/200x40_HV.gif[/img:]
viimati muutis serviis 23.09.2022 14:58:55, muudetud 1 kord |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
23.09.2022 14:58:10
|
|
|
Mina näiteks lähen parema meelega selle teenindaja juurde, kes vabalt eesti keelt räägib. Seda isegi siis kui on lihtne kurgid-sulle-raha-mulle tehing, kus puudub vajadus mingi pikema dialoogi arendamiseks. Mis me siit nüüd järeldame?
Kui tööandja ei tohiks vene keele oskust nõuda, siis hakkab neid lihtsalt vähemaks jääma, kes vene keelt oskavad. Mitte küll päevapealt, aga ega see eestikeelne haridus ka midagi üleöö ei muudaks.
Aga keegi ei taha neid samme astuda, et vaikselt see välja juurida, et Eestis peab teenindaja by default vene keelt oskama.
ot: |
Aga kuna sellest etteütlusest siin jauratakse, siis nii uudishimust küsin, kas seda on kuidagi võimalik nii teha, et avad kuskil audiostreami ja kirjutad ära. Ausõna peale siis ehk mingit paberit tulemuse kohta ei taha, aga tahaks ise näha palju vigu tekkis. Mul oli keskkoolis eesti keel näiteks 3 ja ei arvagi, et nüüd emakeeles 100% korrektselt kirjutan, aga hea oleks võrrelda ikka, kuna ega keegi kuskil ju ei tutista kui mõne apsaka teed, aga mõte on siiski üheselt arusaadav |
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|