Harju ära. Vanaks jääd on kõik asja sellised - loodetust 3x väiksemad.
Millele sa vihjad? Et vanasti oli taevas sinisem ja rohi rohelisem või sellele mis ühtepuhku juhtub, et "tarbijate soovidele vastu tulles me muutsime pakendi pisemaks kuid see-eest tõstsime hinda"?
Aga mis asi on käsitööburks? Suvaline burksiputka võtab ka saia, pihvi ja salati ning paneb need kokku. Aga kui palju käsitööd peab olema, et seda kastööburksiks nimetada? Päris rohujuure tasandile minnes peaks vist põllumees olema
Aga mis asi on käsitööburks? Suvaline burksiputka võtab ka saia, pihvi ja salati ning paneb need kokku. Aga kui palju käsitööd peab olema, et seda kastööburksiks nimetada? Päris rohujuure tasandile minnes peaks vist põllumees olema
käsitööburksi all peeti silmas siiski korraliku lihapihviga burksi, mitte räägupesa lihamassi ja kapsasalati burksi
ma nimetan sellist rotikaks, aru ei saa, mis lihaga tegu _________________ ☠
käsitööburksi all peeti silmas siiski korraliku lihapihviga burksi, mitte räägupesa lihamassi ja kapsasalati burksi
ma nimetan sellist rotikaks, aru ei saa, mis lihaga tegu
Mkay, kui vähemalt pihv kohapeal pannilt tuleb ja sealt otse burksi vahele läheb, siis miskit juba on. Aga siga pole ikka oma laudast ja oma käega tapetud ja isegi kui sai on ise küpsetatud, siis nisu selle jaoks ei tule ikka oma põllult, mis on ise rehe all pekstud ja pärast veskisse viidud.
Okok, keerasin asja üle võlli.
Aga ikkagi... see käsitööburks on mingi imelik asi. Kui tahan kiirelt miskit hamba alla, siis burks ongi see, mille kiirelt kätte ja kiirelt söödud saab. Kui tahan maitseelamusi nautida, siis lähen restorani. Ehk selline pole-liha-ega-kala asi mis on ühest otsast nagu kiirtoit ja teisest otsast peaksid seal maitseelamusi nägema.
Mkay, kui vähemalt pihv kohapeal pannilt tuleb ja sealt otse burksi vahele läheb, siis miskit juba on. Aga siga pole ikka oma laudast ja oma käega tapetud ja isegi kui sai on ise küpsetatud, siis nisu selle jaoks ei tule ikka oma põllult, mis on ise rehe all pekstud ja pärast veskisse viidud.
Aga ikkagi... see käsitööburks on mingi imelik asi. Kui tahan kiirelt miskit hamba alla, siis burks ongi see, mille kiirelt kätte ja kiirelt söödud saab. Kui tahan maitseelamusi nautida, siis lähen restorani. Ehk selline pole-liha-ega-kala asi mis on ühest otsast nagu kiirtoit ja teisest otsast peaksid seal maitseelamusi nägema.
ma olen saanud kahle korra burgeri, mis on maitseelamusi pakkunud, hinnad olid kallimapoolsed, kuid peale söömist enam hinnale ei mõelnud - benchmark burgerid
ja siis olen neid paremaid burkse ostnud, millest nii mõnedki on olnud väga maitsvad ja head, lisaks see, mis hamba alla jääb tundub ka raha väärt _________________ ☠
Huvitav lugemine, millise aretuse teel on saadud paljud praegused viljad. Selline täiesti "huupi" moodus on aktsepteeritud ja "organic", kuid täpne GMO on paha
Still, reading the available literature, one can glean that the practice of plant irradiation resulted in over 2000 new varieties of plants – now rumored to be used in agricultural production by various publications. One solid example is the Rio Star Grapefruit, developed at the Texas A&M Citrus Center in the 1970s, now accounting for over 75% of all grapefruit produced in Texas. But there are many contrasting articles, and some state that only a handful of foodstuffs on the market originated from mutant parents.
...
Atomic gardening works by blasting seeds with gamma rays, ion beams, and electrons or subjecting them to various chemicals to produce random DNA mutations. In most cases, nuclear physicists would expose seeds to radioactive cobalt-60 in hazardous cabinets or large fields. Scientists would generally arrange plants in circles divided into wedges around the radiation source in the field’s center.
As expected, the plants nearest to the radiation source mostly died, while those receiving lower doses behind these sometimes grew with new and occasionally exciting traits. Technicians would then lower the radiation source back into the ground and check the surrounding area for radiation. Scientists in protective gear would then cultivate the plants that successfully acquired desirable characteristics and distribute their seeds to unknown facilities.
Mutagenesis has also been trialed in space using microgravity and cosmic radiation to mutate flora. China has been performing radiation farming in outer space since 1987, where they have cultivated 66 mutant varieties through their breeding program – with research indicating that chromosomal aberrations significantly increase in aerospace compared to earth-bound counterparts.
Regulation is also a grey area for these crops, which may or may not be widely distributed in our food chain now. Unlike GMO crops, which use a far more targeted approach where specific genes are modified, authorities have discussed potential health risks with plants developed via mutagenesis where unspecified random DNA is mutated. Still, reports from the US National Academy of Sciences state that there is no scientific justification for regulating genetically engineered crops while not doing so for mutation breeding crops.
Currently, several certified organic brands, whose companies support strict labeling or outright bans on GMO crops, sell branded products derived from mutagenic processes without any labeling or declaration referencing genetic manipulation. There are also doubts that authorities could reliably identify these mutant foods, some of which have been bred and crossbred with natural strains since the end of the second world war.
Sellised drastilised meetmed peaksid olema reguleeritud ja/või tingima selge märgistuse edaspidises. Absurdne, et see seda ei ole.
Winterwind kirjutas:
https://premia.ee/tooted/vaike-tom-krokojaatis/
Võtsin prooviks.. ma ei tea kes see arvas, et mahlajäätis ja vanillijäätis kokku pannes tuleb miskit head.
No huvitav on tõesti aga teist korda kindlasti ei ostaks.
Tiigrijäätist söönud ja muarust päris huvitav vaheldus, samas ma ei söö pea kunagi sellist asja. Mahlajäätistest vaatan mööda, v.a. sorbetid.
libe kirjutas:
napoleon kirjutas:
Käsitööburks nagu kõik muudki käsitööasjad on need, kus käsitöö ei seisne pelgalt asja kokku klopsimises, vaid tehakse ise enamat.
napoleon kirjutas:
Spoiler
libe kirjutas:
napoleon kirjutas:
Ma söön läga- ja tanklaburkse vaid väga erandlikel juhtudel. Arusaamatuks jääb selline äärmustes elamine, kus eksisteerib vaid läga-/tanklaburger ja restoran. Kui ei soovi, siis ei ole vaja ju tarbida - pole vaja siunata asjade eksisteerimist. Muarust on positiivne kui inimesed tahavad ka kiirete söögikordade puhul midagi enamat kui mälumist ja neelamist.
libe kirjutas:
ma olen saanud kahle korra burgeri, mis on maitseelamusi pakkunud, hinnad olid kallimapoolsed, kuid peale söömist enam hinnale ei mõelnud - benchmark burgerid
ja siis olen neid paremaid burkse ostnud, millest nii mõnedki on olnud väga maitsvad ja head, lisaks see, mis hamba alla jääb tundub ka raha väärt
Ma söön läga- ja tanklaburkse vaid väga erandlikel juhtudel. Arusaamatuks jääb selline äärmustes elamine, kus eksisteerib vaid läga-/tanklaburger ja restoran. Kui ei soovi, siis ei ole vaja ju tarbida - pole vaja siunata asjade eksisteerimist. Muarust on positiivne kui inimesed tahavad ka kiirete söögikordade puhul midagi enamat kui mälumist ja neelamist.
Ma pole kellegi harjumusi siunanud. Üritasin lihtsalt asjadest aru saada. Loomulikult on tanklaburksi ja tipprestorani vahel veel hulk vahepealseid variante.
Samas no offence, aga mingi gurmeeburks/käsitööburks kõlab minu jaoks ikka nagu pidulikud dressid. Kindlasti on pidulikud dressid ka olemas a'la sportlastel kui nad pjedestaalile lähevad, aga siiski üsna niššikaup
Btw, tegelikult on tanklabukrs ka päris huvitav kogemus kui neid paar korda aastas tarbida. Samuti vanakooli burks kui mõnes maakohas mingi kohaliku putka otsa satud, mis ei kuulu ühtegi suuremasse ketti. Igapäevaselt neid jah pigem ei tarbiks
Ega keegi sul ju vägisi neid käsitööburkse ju ometigi suhu ei topi.
Kui ikka staatus tõesti ei luba, siis tuleb midagi muud tellida.
Mul pole mingit probleemi tanklaburksi või kiirnuudleid(need on päris huvitav kogemus kui harva süüa) tarbida isegi siis kui on raha, et tipprestorani uks jalaga lahti lüüa ja personaalset menüüd nõuda Söön mida tahan ja suht savi mis keegi kolmas arvab st. oma staatust ma nüüd küll sellega ei määratle ehk ei häbene tanklabukrski süüa ja ei kiitle kui tipprestoranis käin.
Lootsin lihtsalt, et keegi natuke selgitab selle asja pointi. Olen mõnes viisakas ja mitte väga odavas söögikohas ka vahel burksi menüüs näinud mis on praadidega samas hinnas ehk odav ei ole. Aga vot pole tellinud kunagi just selleks, et burksi saab nurga tagant putkast 2€ eest ka, viisakas kohas eelistaks pigem midagi muud.
Aga eks peab siis kunagi tellima ja vaatama, kas on oma raha väärt ja saab mingi uue põneva kogemuse.
Eks seal kallima restoraniburksi vahel ole parem kraam.
Nagu ka enne viidati siis näiteks või korralikust toormest kohapeal tehtud kotlet erinevalt tanklates pakutavatest poolfabrikaatidest. Lisaks kõik muu hea-parem, mida peakokk sinna lisanud on.
Olles eri ilmanurkades erinevate viisakate söögikohtade burgereid küll ja veel proovinud, peab tõdema, et Tallinnas on valik ikka väga hea.
Proovi muidugi ära, ega's mingi 10-15 eurone burks pole uus Geforce kaart, et enne ostu kõvasti kaaluda ning ülevaateid lugeda vaja.
Pole kordagi head käsitööburksi saanud.. Kodus teeb ka parema pihvi kui need mida selle 10-15 euri eest pakutakse.
Süüa kõlbavad kuigi mõned on olnud keskelt toore ja külma hakklihaga käkid aga seda raha nad küll väärt ei ole.
Burksi kohta hea öelda on jah liig, häda pärast kannatab süüa küll vahel.
Eriti nõmedad on need, mida serveeritakse taldrikul ja peab noa ja kahvliga sööma
Minu meelest on ka "käsitööburger" täiesti ära leierdatud teema. Keskmine "käsitööburger" on selline, mida tankla, staap jms serveerivad grillburgeri nime all. Lihtsalt sai on veidi parem (kui joppab) ja hakkliha kvaliteetsem. _________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks!
Burksi kohta hea öelda on jah liig, häda pärast kannatab süüa küll vahel.
Eriti nõmedad on need, mida serveeritakse taldrikul ja peab noa ja kahvliga sööma
15€ saab restost ka pelmeene tellida, asi see siis ära ei ole burgerit samas hinnaskaalas müüa. Ma väljas söömas käies võtan suht tihti seda "noa ja kahvliga" söödavat burgerit, ei tunne, et maitseelamusest ilma jään kui parajasti selle järgi isutab.
Mulle meeldib hessi kebabiburger.. on küll nn meinstriim kräpp aga ainuke burger mis tõesti istub
Nendel käsitöökatel on tavaliselt sai ja/või kaste liiga magus ja pihv maitsetu..
Burksi eesmärk on see, et selle saab kiiresti valmis ja on lihtne süüa. Kui burgeri söömiseks on vaja peale käte ja suu veel midagi, siis on ilmselgelt midagi valesti.
Burksi eesmärk on see, et selle saab kiiresti valmis ja on lihtne süüa. Kui burgeri söömiseks on vaja peale käte ja suu veel midagi, siis on ilmselgelt midagi valesti.
Paljude söömiseks enne vaja projekt kirjutada.
Wrapper hea mugav
Lootsin lihtsalt, et keegi natuke selgitab selle asja pointi. Olen mõnes viisakas ja mitte väga odavas söögikohas ka vahel burksi menüüs näinud mis on praadidega samas hinnas ehk odav ei ole. Aga vot pole tellinud kunagi just selleks, et burksi saab nurga tagant putkast 2€ eest ka, viisakas kohas eelistaks pigem midagi muud.
Aga eks peab siis kunagi tellima ja vaatama, kas on oma raha väärt ja saab mingi uue põneva kogemuse.
Käsitööburgeri point on, et selle tegemiseks ei ole vaja erinevaid (pool-)fabrikaate kokku klopsida, vaid on vaja teha eeltööd (ehk profikeeles preppi), ehk saiad on, kas isetehtud või kellegi käest värsketena tellitud (mitte suvalised igikestvad švammid), juust ei ole too juustulaadne ühekaupa kiledesse pakendatud taimerasvaviil, pihv on ise kokkusegatud massist (sh. korralik(um) tooraine, korralikumates kohtades ise heakvaliteetsest lihast (ja pekist) valmistatud, lisaks maitsestamine ning olenevalt segust ka nt. võis blanšeeritud sibul-küüslauk-tšilli klassikaliselt), lisaks vahel tihtipeale ka lisandeid, mis eeltööd näinud, näiteks a'la marineeritud sibulad, vmt. ja ka kastmed, mis on reaalselt ise tehtud ja erilisemad kui ketšup-majonees segud . Kokkulappamine on selliste puhul alles viimane samm käsitööst.
Ja kokkulappaminegi on oluline, hõlmates endast grilli nii pihvidele kui ka saiadele, näiteks.
Alternatiivina serveeritakse tihtipeale:
-kõige odavamat masstoodangsaia, mis igavesti kestab ja švammina mitte midagi ei sisalda
-kõige odavam juustulaadne toode
-kõige odavam suvaline külmutatud-sulatatud "sabajasõrad" või suisa "koivadjanokad" hakklihapihvid
-suvalised viljad, tükeldatud
-suvaline a'la ketšup-majonees kaste
"Veab", siis lastakse asi soojaks mikrolaineahjus
Ma hindan eri taseme burkse, sh. ka päris retroburksi, nagu omal ajal putkast viie krooni eest sai, ent muarust on selgelt oma koht ka korralikel käsitööburgeritel, sh. neilgi erinevad tasemed võimalikud. Kui liha-pihv korralikum on asi juba hoopis teine. Sai muarust järgmiseks väga oluline komponent.
Ülemäära liia ei söö, ent üldiselt eelistan ikka korralikumaid, kui söön.
softis kirjutas:
Minu meelest on ka "käsitööburger" täiesti ära leierdatud teema. Keskmine "käsitööburger" on selline, mida tankla, staap jms serveerivad grillburgeri nime all. Lihtsalt sai on veidi parem (kui joppab) ja hakkliha kvaliteetsem.
"Ära leierdatud"? Mismõttes? Putkaburger või lägaburger a'la Staap on värske ja mitte ära leierdatud?
Ma ei ütleks, et keskmine käsitööburger on selline nagu tankla ja staap serveerivad. Seda on ikka üpris piinlik käsitööburgerina serveerida. Nagu tanker oma väikepruulikoja õlledega @ uusimad kolm käibeõlut
rocky-b kirjutas:
Muarust ei ole valesti midagi, ent ise ka pigem sellistes oludes burksi ei söö, kuigi erandite puhul on tihti positiivne üllatus. _________________
15€ saab restost ka pelmeene tellida, asi see siis ära ei ole burgerit samas hinnaskaalas müüa. Ma väljas söömas käies võtan suht tihti seda "noa ja kahvliga" söödavat burgerit, ei tunne, et maitseelamusest ilma jään kui parajasti selle järgi isutab.
Kõigepealt küsib, et mis restoranis kaasfoorumlane käib, siis hakkab aga nõudma pelmeenirestoranide nimistut väljaspool Harjumaad
Kitsele ilusate linnakeste restolist koostada, siis hakkab nähtavasti külade oma nõudma.
Ega tühja koha pealt väidet ei võtnud. Troikas samas hinnaskaalas, Pelmis saab sarnase hinnaga.
Nojah, tõepoolest sellistes eksklusiivsetes kohtades kallid pelmeenid.
Leiad mõne väljapool Harjumaad ka?
Pärnus? Haapsalus? Kuressaares? Sellised ilusate vaadetega linnakesed.
Väga palju Harjumaalt välja ei satu, niiet ei saa kahjuks aidata, aga äkki google.ee abiks.
Eksklusiivsusest rääkides, siis tegemist täitsa tavapäraste söögikohtadega, Pelmi leiab mitmest kaubanduskeskusest, Meat asub maantee ääres Tabasalu suunal, pole just teab mis eksklusiivsus.
Kui muidugi eksklusiivsust otsid, siis ka Tchaikovskys saab pelmeene tellida.
Kõigepealt küsib, et mis restoranis kaasfoorumlane käib, siis hakkab aga nõudma pelmeenirestoranide nimistut väljaspool Harjumaad
Kitsele ilusate linnakeste restolist koostada, siis hakkab nähtavasti külade oma nõudma.
Killerile nagunii selline arutelu liigne ajugümnastika. Aga no igaüks argumenteeribki enda intellektivõimekuse piiril.
Ilmselgelt võib käsitööpelmeenide eest ka soti küsida, sest ikkagi ju käsitöö ja eestlasele meeldib sõna käsitöö juurde lapata +1000% juurdehindluse.
Vahet pole, et enamus kööke valmistavad pelmeene käsitsi.
Vaata lilleke, argumenteerimine tähendab muuhulgas seda, et esitatakse argumente.
Sa ei teadnud restorane, kus pelmeeniportsu eest tuleks 15 letti laduda. Toodi mõned näited. Siis hakkad aga Kuressaare või Haapsalu söögikohti nõudma!
Et võibolla on foorumis veel mõni minusugune, sinu hiilgava intellektini mitte küündiv kasutaja, siis aitad ehk veidi kaasa - millist arutelu sa nüüd ootad?
ja siis olen neid paremaid burkse ostnud, millest nii mõnedki on olnud väga maitsvad ja head, lisaks see, mis hamba alla jääb tundub ka raha väärt
kust need kaks burksi?
esimene oli Hotell Telegraafi fuajees, seal kus Tchaikovsky restoran on ja teine oli St Vitus, tol päeval oli peakokk ise leti taga ja lausa uuris millist soovin, tellisin sellise medium rare or rarer ja sain isegi parema burksi, kui too Telegraafi oma oli, viimase maitse püsis pea 6 aastat benchmarkina meeles, maksis 13 € 2013 aastal _________________ ☠
Kurja, mõlemas korduvalt käidud, ent burgerit pole juhtunud võtma. Eks tuleb viga ära parandada.
Enda lemmik on siiani EBF olnud.
st vitus oli vaid 1 kord see parim burger, järgnevatel kordadel pole jopanud, aga nagu mainisin, tollal oli peakokk ise letis, vähemalt jäi selline mulje
pidi noa ja kahvliga sööma
ja toorest hakkpihvi suvalisest lihast restos ei pakuta, liiga suur risk, seega pidi kindel liha olema
muide kunagi 15a tagasi või enam pakuti Tartus mingis Wilde pubis vms 2,5kg burgerit, kuhu olid friikad keskele torgatud ja õlu hinna sees, lisaks oli ka kampaania: kes 1h jooksul selle ära sööb, saab tasuta kasti Rocki
väidetavalt keegi oli peaaegu hakkama saanud, aga siiski mitte _________________ ☠
muide kunagi 15a tagasi või enam pakuti Tartus mingis Wilde pubis vms 2,5kg burgerit, kuhu olid friikad keskele torgatud ja õlu hinna sees, lisaks oli ka kampaania: kes 1h jooksul selle ära sööb, saab tasuta kasti Rocki
väidetavalt keegi oli peaaegu hakkama saanud, aga siiski mitte
väidetavalt keegi oli peaaegu hakkama saanud, aga siiski mitte
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.