Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kumb eriala? |
Informaatika |
|
33% |
[ 46 ] |
Arvuti- ja süsteemitehnika |
|
66% |
[ 92 ] |
|
hääli kokku : 138 |
|
autor |
|
sa00
HV kasutaja

|
26.07.2004 22:56:47
|
|
|
vaata...mind ajab tigedaks, et kõik kiruvad uut 3+2 süsteemi aga on väga õnnelikud selle üle, et esimene aasta on TTY-s eriala kohapealt mõttetu...ja vaadata kui kirglikult veel kaitstakse seda jura...ning kui siis näite tood, et mujal ollakse targemad siis on karp kinni.
_________________ to accomplish great things, we must dream as well as act |
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
no9
Kreisi kasutaja

|
26.07.2004 23:25:54
|
|
|
sa00, saa aru, meil on N-liidu aegne haridussüsteem alates algkoolist. Samas on teada, et eestlased on targemad/tublimad/ilusamad/paremad kui pool maailma kokku, kuidas saakski keegi viga tunnistada?
Fakt on see, et igasugu saasta ei ole mõtet pähe tuupida, see ei aita niikuinii. Ja ei saa ma ka sellest aru, kuidas on füüsika/matemaatika seotud võrkudega?
|
|
Kommentaarid: 30 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
26.07.2004 23:29:20
|
|
|
no9 kirjutas: |
Ja ei saa ma ka sellest aru, kuidas on füüsika/matemaatika seotud võrkudega? |
see on seal kohatäiteks neil muidu pole muud õpetada. samas diskreetne mata sobib kenasti
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
sa00
HV kasutaja

|
26.07.2004 23:30:21
|
|
|
tubli no9.....sa oled üks väheseid, kes asjast aru saab ja mõte on ka õige....niipalju veel et mat ja füs on seotud võrkudega küll aga mitte bakalaureuse tasemel.
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
no9
Kreisi kasutaja

|
26.07.2004 23:31:32
|
|
|
Fast&Furious kirjutas: |
Ja ei saa ma ka sellest aru, kuidas on füüsika/matemaatika seotud võrkudega? |
see on seal kohatäiteks neil muidu pole muud õpetada. samas diskreetne mata sobib kenasti  |
Sealt need 'IT-mehed' tulevadki, kes kohatäidet õpivad. Ma saan aru, kui inimene ei tahaks näiteks võrku õppida, aga kui ta tahab, võetakse talt seegi võimalus ära.
edit:
sa00 kirjutas: |
tubli no9.....sa oled üks väheseid, kes asjast aru saab ja mõte on ka õige....niipalju veel et mat ja füs on seotud võrkudega küll aga mitte bakalaureuse tasemel. |
Ja siis kui seda asjakohaliselt õpetatakse, on tast kasu ka. Niisama lambist ja seosetult õpetades mitte...
|
|
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
acer
HV veteran
|
26.07.2004 23:34:52
|
|
|
vaata...mind ajab tigedaks, et kõik kiruvad uut 3+2 süsteemi aga on väga õnnelikud selle üle, et esimene aasta on TTY-s eriala kohapealt mõttetu... |
tegelikult on lood niiviisi, et TTÜ's õpitakse esimene aasta valemite tuletamist - seda sellejaoks, et ei peaks neid miljoneid valemeid pähe tuupima. Seega, mõttetu pole see kohe kuidagi.
|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
1 :: |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
no9
Kreisi kasutaja

|
26.07.2004 23:36:30
|
|
|
acer kirjutas: |
vaata...mind ajab tigedaks, et kõik kiruvad uut 3+2 süsteemi aga on väga õnnelikud selle üle, et esimene aasta on TTY-s eriala kohapealt mõttetu... |
tegelikult on lood niiviisi, et TTÜ's õpitakse esimene aasta valemite tuletamist - seda sellejaoks, et ei peaks neid miljoneid valemeid pähe tuupima. Seega, mõttetu pole see kohe kuidagi. |
Ja miks on sul vaja valemeid tuletada/pähe tuupida?
|
|
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maksuamet
HV kasutaja

|
26.07.2004 23:50:03
|
|
|
tegelikult on lood niiviisi, et TTÜ's õpitakse esimene aasta valemite tuletamist - seda sellejaoks, et ei peaks neid miljoneid valemeid pähe tuupima. Seega, mõttetu pole see kohe kuidagi. |
Ja miks on sul vaja valemeid tuletada/pähe tuupida? |
et sa suudaksid tulevikus muudele probleemidele läheneda abstraktselt, mitte üheülbaliselt, tuletamine arendab su mõtlemisviisi, mis tuleb kindlasti kasuks igasuguste nt. programmide kirjutamisel jne
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
no9
Kreisi kasutaja

|
26.07.2004 23:54:17
|
|
|
Maksuamet kirjutas: |
...
et sa suudaksid tulevikus muudele probleemidele läheneda abstraktselt, mitte üheülbaliselt, tuletamine arendab su mõtlemisviisi, mis tuleb kindlasti kasuks igasuguste nt. programmide kirjutamisel jne |
Ma saan aru küll, et see arendab mõtlemist ja kõike, aga kui pole praktilist kogemust, pole sellest mõtlemisest ka enam kasu.
edit: nt. ei saa matemaatikaga openbsd konf-failidele vastu
|
|
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
sa00
HV kasutaja

|
26.07.2004 23:56:39
|
|
|
näete nüüd seltsimehed... MAKSUAMET on just selline vend, kes on liiga kaua seda jama kuulanud ja ise ka uskuma hakanud...
kuidas on tuletamine seotud sellega, et tänu sellele tuletamisele jääb mul 1 aasta saamata erialast ja seetõttu vajalikku infot?? ka kui see aitab programmeerimisel, siis kuidas on see seotud muude erialadega - ega olegi...aga mõned lihtsalt ei saa aru, sest kui tunnistada et oled aasta midagi lolli õppind ja ise sellest pole aru saand, siis tähendab see, et sa oled ise loll - aga kes seda tunnistaks....seetõttu salgame ja ajame tavalist mula
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
26.07.2004 23:57:14
|
|
|
Ja miks on sul vaja valemeid tuletada/pähe tuupida? |
et sa suudaksid tulevikus muudele probleemidele läheneda abstraktselt, mitte üheülbaliselt, tuletamine arendab su mõtlemisviisi, mis tuleb kindlasti kasuks igasuguste nt. programmide kirjutamisel jne |
see mõtlemise arendamine käib mu arust ikka põhikoolis/keskoolis.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
sa00
HV kasutaja

|
27.07.2004 00:00:34
|
|
|
vb ta jättis selle vahele? see seletaks nii mõndagi
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maksuamet
HV kasutaja

|
27.07.2004 00:18:26
|
|
|
Ma saan aru küll, et see arendab mõtlemist ja kõike, aga kui pole praktilist kogemust, pole sellest mõtlemisest ka enam kasu.
edit: nt. ei saa matemaatikaga openbsd konf-failidele vastu |
siis lähed google'sse ja otsid vastuse oma küsimusele
näete nüüd seltsimehed... MAKSUAMET on just selline vend, kes on liiga kaua seda jama kuulanud ja ise ka uskuma hakanud...
kuidas on tuletamine seotud sellega, et tänu sellele tuletamisele jääb mul 1 aasta saamata erialast ja seetõttu vajalikku infot?? ka kui see aitab programmeerimisel, siis kuidas on see seotud muude erialadega - ega olegi...aga mõned lihtsalt ei saa aru, sest kui tunnistada et oled aasta midagi lolli õppind ja ise sellest pole aru saand, siis tähendab see, et sa oled ise loll - aga kes seda tunnistaks....seetõttu salgame ja ajame tavalist mula |
no see on juba sinu probleem, et sa ei taha/ei suuda asjast aru saada ja mõtledki, et see on mingi mõttetu pläma, mida pole kellelegi vaja, olles ise minemas teisele kursusele TTÜ's võin kll väita, et see Füüsika ja Matemaatika pole kindlasti mõttetud seal, matemaatika mulle niivõrd-kuivõrd tõesti ei meeldinud, aga asja ma endale selgeks tegin, Füüsika oli kll minu meelest vägagi huvitav... Ja nüüd kui mul hakkavad tulema juba eriala ained, siis on mul tugev põhi all, et neid endale kergemini selgeks teha. Näiteks, ise õppides elektroonikat, kui mul tuleb mingi Sidud, süsteemid, signaalid vms aine, siis sellest füüsikast on tohutult abi mu meelest, ma tean kuidas asjad töötavad kõige madalamast astmest alates, sest selle ma sain füüsikas selgeks... Aga muidu on ju nii, et keegi hakkab mulle rääkima, et meil on transistor ja diood, ta teeb seda ja toda, aga kunagi ei kavatseta rääkida, et kuidas see ikka on võimalik, et ta teeb vastavalt seda mida vaja, sest ma sain selle juba Füüsikas selgeks... Sama teema käib ka paljude muude erialaainete kohta, näiteks Süsteemiteooria, kus tegeldakse Lineaaralgebras juba õpitud igast maatriksitega jne Et kõigel õpitul on enamjaolt olemas rakendus, et teise aine puhul, ei peaks jälle kõige elemetaarsemaid asju seletama
Fast&Furious kirjutas: |
see mõtlemise arendamine käib mu arust ikka põhikoolis/keskoolis. |
väga kahtlen, mina kui käisin keskkoolis, tegelevad enam-vähem pooled õpilased lihtsalt asjade pähe tuupimisega/spikerdamisega (seda esineb loomulikult ka ülikoolis) ja kui neilt küsida kuu aja pärast mingi teema kohta mida nad hiljuti käsitlesid ei mäleta nad midagi. Ülikoolis on tavaliselt liiga suured materjalid, et neid selgeks tuupida, et ei jäägi muud üle kui asi endale selgeks teha (kui loomulikult sul on ausad kavatsused), ise võin väita kll, et aasta mida ma ülikoolis olen viibinud, olen õppinud palju asju, mis on kindlasti tulnud kasuks, probleemidele lähenemisel...
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
no9
Kreisi kasutaja

|
27.07.2004 00:23:51
|
|
|
edit: nt. ei saa matemaatikaga openbsd konf-failidele vastu |
siis lähed google'sse ja otsid vastuse oma küsimusele
|
No see ei ole mingi lahendus IT-mehele! Midagi peab ikka teadma ka. 8)
|
|
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
acer
HV veteran
|
27.07.2004 00:34:11
|
|
|
kuidas on tuletamine seotud sellega, et tänu sellele tuletamisele jääb mul 1 aasta saamata erialast ja seetõttu vajalikku infot?? ka kui see aitab programmeerimisel, siis kuidas on see seotud muude erialadega - ega olegi...aga mõned lihtsalt ei saa aru, sest kui tunnistada et oled aasta midagi lolli õppind ja ise sellest pole aru saand, siis tähendab see, et sa oled ise loll - aga kes seda tunnistaks....seetõttu salgame ja ajame tavalist mula |
lambakari - enamus ajavad mingit 10 aastaste juttu.
ma tean tüüpi, kes aparaadiehitust õppis ning tunnis üldse õpetaja juttu ei kuulanud. ja kuna tal oli, ütleme, et loogika väga hästi paigas, siis ta pani ise kokku mitmeid masinaid ilma igasuguste õpetusteta.
tahaksin rõhutada järgnevat:
tsitaat: |
igale küsimusele ei leidu manuaalist vastust. eespool, ühes minu postituses, on ka näiteid probleemidest, millele manuaalist vastust ei leia |
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Arvo Cobrietti
HV Guru

|
27.07.2004 09:14:17
|
|
|
ma tean tüüpi, kes aparaadiehitust õppis ning tunnis üldse õpetaja juttu ei kuulanud. ja kuna tal oli, ütleme, et loogika väga hästi paigas, siis ta pani ise kokku mitmeid masinaid ilma igasuguste õpetusteta.
|
irw
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
acer
HV veteran
|
27.07.2004 19:43:22
|
|
|
Arvo Cobrietti kirjutas: |
|
irw |
midagi tarka sa küll siia teemasse lisada ei osanud
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
ridariass
HV veteran

|
27.07.2004 20:37:12
|
|
|
Ja sina oskasid?
_________________ There is no patch for human stupidity... |
|
Kommentaarid: 232 loe/lisa |
   |
206 |
|
tagasi üles |
|
 |
dokk
HV kasutaja
|
27.07.2004 21:42:32
|
|
|
Loen ja muigan. Lapsed arvavad, et kui ülikool (mitte konkreetselt TTÜ, mis iganes meite kodukootu siin) on lõpuaktusega õnnelikult ukse taga siis on kõik kõrgelt tasustatud töökohad nende päralt. IMEGE LAPSED (st imege edasi emme niplit, te pole sellise arvamusega kahjuks evolutsioonis edasi jõudnud). Ülikool ongi selleks, et te ei õpiks mitte ainult liitma, lahutama, korrutama, vaid ka JAGAMA! Ilma esimese kursuse (seda nüüd küll konkreetselt TTÜ-s) üldaineteta Te kahjuks ei tohiks lugeda end KÕRGEMA konkreetselt tehnilise haridusega inimeseks. Esmapilgul on jah, asjaolud ülimalt ebaloogilised ja arusaamatud, kuid tehke see eluülikool läbi ning saate asjale hoopiski selgema pildi ja olete surmani tänulik, et sellise kooli läbi tegite (erand kinnitab reeglit). Vingume vingume, et mulle ei meeldi matemaatika tehnikaülikoolis, äkki tulevane arst ei kannata verd? Ja tulevane loomaarst vihkab loomi. Ja pedofiil ning pedagoog sarnanevad ainult selle poolest, et pedofiil armastab vähemalt lapsi? Nutt ja kiun ning odav hala (see väljend on autorikaitse all sõbralt laenatud).
Edit: kui ikka väga suur häda käes siis TTÜ osas olen nõus aitama ... pm abiks
_________________ üks väike ei tee paha ... |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
acer
HV veteran
|
27.07.2004 23:06:01
|
|
|
dokk kirjutas: |
Loen ja muigan. Lapsed arvavad, et kui ülikool (mitte konkreetselt TTÜ, mis iganes meite kodukootu siin) on lõpuaktusega õnnelikult ukse taga siis on kõik kõrgelt tasustatud töökohad nende päralt. IMEGE LAPSED (st imege edasi emme niplit, te pole sellise arvamusega kahjuks evolutsioonis edasi jõudnud). Ülikool ongi selleks, et te ei õpiks mitte ainult liitma, lahutama, korrutama, vaid ka JAGAMA! Ilma esimese kursuse (seda nüüd küll konkreetselt TTÜ-s) üldaineteta Te kahjuks ei tohiks lugeda end KÕRGEMA konkreetselt tehnilise haridusega inimeseks. Esmapilgul on jah, asjaolud ülimalt ebaloogilised ja arusaamatud, kuid tehke see eluülikool läbi ning saate asjale hoopiski selgema pildi ja olete surmani tänulik, et sellise kooli läbi tegite (erand kinnitab reeglit). Vingume vingume, et mulle ei meeldi matemaatika tehnikaülikoolis, äkki tulevane arst ei kannata verd? Ja tulevane loomaarst vihkab loomi. Ja pedofiil ning pedagoog sarnanevad ainult selle poolest, et pedofiil armastab vähemalt lapsi? Nutt ja kiun ning odav hala (see väljend on autorikaitse all sõbralt laenatud).
Edit: kui ikka väga suur häda käes siis TTÜ osas olen nõus aitama ... pm abiks |
õige jutt - mees teab mis mees räägib
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
sa00
HV kasutaja

|
28.07.2004 01:05:19
|
|
|
huvitav küll....Kodanik DOKK pole vist üldse lugenud, mida ma ennem kirjutanud olen...mõned lihtsalt ei saa aru, sest kui tunnistada et oled aasta midagi lolli õppind ja ise sellest pole aru saand, siis tähendab see, et sa oled ise loll - aga kes seda tunnistaks....seetõttu salgame ja ajame tavalist mula
veelkord kirjutan, et maailma parimad tehnikaülikoolid ei jaga sinu arvamust...ei tea kas siis kogu maailm on loll või lihtsalt sine...
ja üldse on meie haridussüsteemi suureks ? -märgiks see, mitte mida õpetada vaid mida mitte õpetada ja selle viimasega ei taheta kuidagi tegeleda.
Ja veel üks küsimus mis puudutab selle teema teema käsitlust...(kas informaatika või arvuti ja süsteemitehnika) nimelt jagatakse läänes igale erialale oma tunnuseid, mille järgi tööandja otsustab, kas tal läheb seda meest vaja või mitte...nt. BScEE on Bakalaureuse tase/tehnikaeriala/Electrical Engineering valdkond - sinna taha võib tulla veel mingi muu täht ka spetsiifika näitamiseks...milliseid tähti TTÜ annab? oih....unustasin...ei annagi
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
leijona
HV vaatleja
|
28.07.2004 02:45:23
|
|
|
sa00, lihtsalt huvi pärast, et mis õppeasutuses tuleks siis sinuarust kõrgemat IT haridust omandada?
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Arvo Cobrietti
HV Guru

|
28.07.2004 08:54:59
|
|
|
leijona kirjutas: |
sa00, lihtsalt huvi pärast, et mis õppeasutuses tuleks siis sinuarust kõrgemat IT haridust omandada? |
kool ikka valitakse vastavalt võimetele
aga TÜ või TTÜ ikka, kui mõistust üle keskmise. maitseasi rohkem, pead aint mõlema eripärasid teadma....
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
jarod
HV vaatleja
|
28.07.2004 09:17:50
|
|
|
Arvo Cobrietti kirjutas: |
leijona kirjutas: |
sa00, lihtsalt huvi pärast, et mis õppeasutuses tuleks siis sinuarust kõrgemat IT haridust omandada? |
kool ikka valitakse vastavalt võimetele
aga TÜ või TTÜ ikka, kui mõistust üle keskmise. maitseasi rohkem, pead aint mõlema eripärasid teadma.... |
... ja kui tugevalt üle keskmise, siis miks mitte MIT, Stanford, CalTech, Imperial College vms.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
dokk
HV kasutaja
|
28.07.2004 09:20:33
|
|
|
sa00, enne mõtle, kui kisama hakkad. Bakalaureuse nn TÄHTI mina küll ei julgeks visiitkaardile panna, niimoodi ei saagi kuskilt tööd. TTÜ jagab ikka küll nn TÄHTI, ise pead olema aint niivõrd tark, et tead õiged tähed ritta panna: näiteks minul on hetkel M.Sc.Eng., kohe varsti ka Ph.D. Ja mis tähed Sinul on? Ja kui sa oled aasta midagi õppinud, millest sa pole aru saanud, ju siis on vale kool valitud, kiika kutsekate poole, seal pole vaja aru saada, vaja ainult labidat lehvitada. Mis puutub nüüd maailma ülikoolide arvamusse meite ülikoolist siis tuletan meelde, õppekavad on meil rahvusvaheliselt tunnustatud. Peale ülikooli lõpetamise diplomi antakse sulle veel hulk pabereid, mida tulevane tööandja vast näha tahab, ja kui seal on kurb pilt siis ... labidavart lääd sügama kolhoosi põllale.
_________________ üks väike ei tee paha ... |
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|