praegune kellaaeg 25.06.2025 21:23:42
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kuidas pooldaksid kanepi legaliseerimist Eestis? |
Pooldaksin meditsiinilistel põhjustel kasutamist |
|
18% |
[ 53 ] |
Pooldan täielikku legaliseerimist |
|
35% |
[ 105 ] |
Ei poolda |
|
33% |
[ 99 ] |
Olen erapooletu |
|
12% |
[ 36 ] |
|
hääli kokku : 293 |
|
autor |
|
Markos
HV veteran
|
27.06.2022 13:28:48
|
|
|
degrass kirjutas: |
Markos kirjutas: |
SKG kirjutas: |
Kohtud ei lähtu otsuse tegemisel alati teaduspõhistest andmetest, kuigi võiks-peaks. Kasvõi hiljutine näide Eestist. |
Õigesti teevad, sest "teaduspõhisus" on pidevas muutumises, täna nii, homme naa. Mõne asjad on muidugi kindlasti paigas, nagu vee kolm olekut, ning see, et maakera on ümmargune. |
Kuigi, elusloodus on pidevas kohanemises ei muuda see nakkushaigusega v6itlemise p6hit6desid, mis olid osalt teada juba varajasest antiikajast. Kuigi läks aastasadu, enne kui suudeti adekvaatselt t6estada, et nakatumist p6hjustavad silmale nähtamatud mikroorganismid v6i, et nakkus levib vektorite vahendusel. Ainsad, kes sellest kakstuhat aastat hiljem aru saada ei suuda ega soovi on seltskond lamemaalasi, rumalaid inimesi. Nagu sina. |
Mina pole kunagi nende mikroorganismide olemasolu kahtluse alla seadnud ja ka seda mitte, et nad haigeks teevad ja vahel ka surma põhjustavad. Küll aga olen ma seisukohal, et need organismid ei suuda kõiki peremehi kas üldse mitte nakatada, või siis nakatavad, kuid ei suuda mingit kahju teha. Samamoodi vaktsiinide toime, mul on siin triplevax tuttavaid, kes on juba kolmas-neljas kord koroonas ja tõsiste sümptomitega. Mina olen vaid dualvaxed, vähemalt korra nakatunud, aga ise sellest aru saamata. Teadlased, palun öelge, mis mul "viga" on ? Kusjuures jällegi, minu empiirilised vaatlused lubavad juba ennustada, kellele koroona liiga teeb ja kellele mitte. Seos muude nakkushaigustele vastuvõtlikkusega on selgelt olemas. Nii nagu ma pandeemia alguses ennustasin, et tõenäoliselt, kuna mulle gripp ja klassikalised "külmetushaigused" külge ei hakka (nii, et sümptomid tekiks), siis ilmselt mitte ka koroona, nii läkski.
P.S Maa ei ole lame, see on ellipsoid. Ma võiks navigatsiooniõpiku minema visata, kui maa lame oleks.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
ahoioi
HV kasutaja
|
27.06.2022 14:41:24
|
|
|
tsitaat: |
Samamoodi vaktsiinide toime, mul on siin triplevax tuttavaid, kes on juba kolmas-neljas kord koroonas ja tõsiste sümptomitega. |
Kui inimese immuunsüsteem on nõrk, siis ei teki vaktsineerimisest õiget immuunsust ja nagu näha, ka läbipõdemisest. Teiseks, millest igasugused antivakserid ei taha rääkida või järjekindlalt ära unustavad, tegemist tüvega, mille omadused erinevad algsest tüvest, aga vaktsiinid on loodud algse tüve jaoks. Hea, et üldse olemasolevad vaktsiinid nii palju mõjuvad, et raskemad juhud õnneks ära hoiavad.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
27.06.2022 19:46:43
|
|
|
ahoioi kirjutas: |
Samamoodi vaktsiinide toime, mul on siin triplevax tuttavaid, kes on juba kolmas-neljas kord koroonas ja tõsiste sümptomitega. |
Kui inimese immuunsüsteem on nõrk, siis ei teki vaktsineerimisest õiget immuunsust ja nagu näha, ka läbipõdemisest. Teiseks, millest igasugused antivakserid ei taha rääkida või järjekindlalt ära unustavad, tegemist tüvega, mille omadused erinevad algsest tüvest, aga vaktsiinid on loodud algse tüve jaoks. Hea, et üldse olemasolevad vaktsiinid nii palju mõjuvad, et raskemad juhud õnneks ära hoiavad. |
Ja siis tulevad mulle mingid sepad siin seletama, et ma oma immuunsust puudutavad seisukohad üle vaataksin. Inimesed ongi erinevad ja teadlased ei suuda siiamaani teaduspõhiselt öelda, miks mõned haigestuvad ja teised mitte. Kui tüved muutuvad, siis tasuks lahti lasta kindlast kõneviisist teemal "vaktsiinid töötavad", "võivad aidata" on märksa sobilikum.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
27.06.2022 20:03:16
|
|
|
Kui inimese immuunsüsteem on nõrk, siis ei teki vaktsineerimisest õiget immuunsust ja nagu näha, ka läbipõdemisest. Teiseks, millest igasugused antivakserid ei taha rääkida või järjekindlalt ära unustavad, tegemist tüvega, mille omadused erinevad algsest tüvest, aga vaktsiinid on loodud algse tüve jaoks. Hea, et üldse olemasolevad vaktsiinid nii palju mõjuvad, et raskemad juhud õnneks ära hoiavad. |
Ja siis tulevad mulle mingid sepad siin seletama, et ma oma immuunsust puudutavad seisukohad üle vaataksin. Inimesed ongi erinevad ja teadlased ei suuda siiamaani teaduspõhiselt öelda, miks mõned haigestuvad ja teised mitte. Kui tüved muutuvad, siis tasuks lahti lasta kindlast kõneviisist teemal "vaktsiinid töötavad", "võivad aidata" on märksa sobilikum. |
Kui immuunsüsteem on liiga tugev, siis on hea koht rääkida haigustest nagu 1. tüübi diabeet, reumatoid artriit, luupus, polüskleroos jne.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
27.06.2022 23:22:05
|
|
|
sukelduja kirjutas: |
Ja siis tulevad mulle mingid sepad siin seletama, et ma oma immuunsust puudutavad seisukohad üle vaataksin. Inimesed ongi erinevad ja teadlased ei suuda siiamaani teaduspõhiselt öelda, miks mõned haigestuvad ja teised mitte. Kui tüved muutuvad, siis tasuks lahti lasta kindlast kõneviisist teemal "vaktsiinid töötavad", "võivad aidata" on märksa sobilikum. |
Kui immuunsüsteem on liiga tugev, siis on hea koht rääkida haigustest nagu 1. tüübi diabeet, reumatoid artriit, luupus, polüskleroos jne. |
Kergemal juhul alopeetsia. Haigeks ei tee, aga fun ka ei ole.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
27.06.2022 23:41:23
|
|
|
Kui immuunsüsteem on liiga tugev, siis on hea koht rääkida haigustest nagu 1. tüübi diabeet, reumatoid artriit, luupus, polüskleroos jne. |
Ja kohe raginaga teise äärmusesse.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
28.06.2022 00:27:39
|
|
|
Vaktsiinid töötavadki. 100%-list kaitset ei paku ükski ravim ja seda pole keegi ka lubanud.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
degrass
HV kasutaja

|
28.06.2022 09:04:33
|
|
|
Pandeemia korral me räägime ühiskonna kindlustamisest. Vaja on piirata haigustekitaja levikut ühiskonnas. Et vaktsiinid 100% ei toimi ja et mõned inimesed haigestuvad ning mõned surevad, on paratamatus. Vaktsineerimisel ja isikukaitsevahenditel on siin oluline roll. Et ühiskonda kaitsta, peab üksikindiviid piirama oma isikuvabadusi. Kahjuks mingitele hälvikutele ei mahu see pähe. Ja siis nad arendavad oma teooriaid, et nendega see ei juhtu ja üldse, nende kolm sõpra ka ei haigestunud.
Päva lõpuks taandub kõik ühe inimese käitumisele.
_________________ All it took was for a lot of seemingly decent people to put the wrong person in power, and then pay for their innocent choice. |
|
tagasi üles |
|
 |
denis28
Aeg Maha 2n

|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
28.06.2022 09:52:32
|
|
|
Ja kohe raginaga teise äärmusesse. |
Mitte midagi ei ole tasuta. Näiteks CCR5-delta 32 mutatsioon, mis on Põhja-Euroopas laiemalt levinud kui mujal, kaitseb selle kandjat väga paljude viirus- ja bakterinfektsioonide vastu, sest patogeenid ei saa kasutada ühte meetodit rakku sisenemiseks. Miskipärast, aga selle mutatsiooni kandjad ei hiilga pika elueaga.
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
28.06.2022 11:26:15
|
|
|
Millisest prugikastist see leiti?
Claims that a “Johns Hopkins study” showed lockdowns are ineffective at reducing COVID-19 mortality are based on a working paper with questionable methods
link
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
denis28
Aeg Maha 2n

|
28.06.2022 12:36:14
|
|
|
Spoiler 
Põhi mure selle uurimusega on lockdowni definitsioon... misleading eksole
|
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
28.06.2022 12:51:38
|
|
|
Jah, tuledvad siin veel oma ebamugavate faktidega kellegi kinnistunud soovmotlemisi koigutama. Jama lugu.
denis28 kirjutas: |
Põhi mure selle uurimusega on lockdowni definitsioon... misleading eksole |
Nope, akki loeks labi voi tekib kognitiivne dissonants?
Miks majandustegelased epidemioloogiat uritavad teha...
The study is a working paper that isn’t peer-reviewed; authors of the paper are economists with no expertise in epidemiology |
...leiab ilmselt siit, kuna neil oli juba eelnevalt kujunenud arvamus, mida mindi toestama:
At least two of the three authors are known to have publicly expressed opposition to or skepticism of lockdown measures, suggesting that they already held certain preconceived notions about lockdowns and that their working paper was influenced by their preexisting beliefs. Readers should be made aware of this initial bias. |
Samuti tolgendasid nad (meelega?) kahe uuringu tulemusi vastupidi:
...the paper’s anomalous results which were at odds with the studies that made up their meta-analysis. For example, one study by Chisadza et al. included in the meta-analysis, which also contributed the greatest weight in the analysis, reported that lockdowns were beneficial with mitigating COVID-19-related deaths:
“This study investigates the effectiveness of current government policy responses to COVID-19-related deaths. We find that the overall government response index has a non-linear association with the number of deaths—driven by the containment and health interventions—for the aggregated sample of countries. The number of deaths increases with partially relaxed lockdown restrictions, but decreases with severe restrictions.”
Yet the working paper arrived at the opposite conclusion |
The same issue cropped up with another study, which found “strong evidence consistent with the idea that employee mask policies, mask mandates for the general population, restaurant and bar closures, gym closures, and high-risk business closures reduce future fatality growth”. But the study was somehow “included in this review as estimating a 13.1% INCREASE in fatalities”: |
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
28.06.2022 13:24:51
|
|
|
Pandeemia korral me räägime ühiskonna kindlustamisest. Vaja on piirata haigustekitaja levikut ühiskonnas. Et vaktsiinid 100% ei toimi ja et mõned inimesed haigestuvad ning mõned surevad, on paratamatus. Vaktsineerimisel ja isikukaitsevahenditel on siin oluline roll. Et ühiskonda kaitsta, peab üksikindiviid piirama oma isikuvabadusi. Kahjuks mingitele hälvikutele ei mahu see pähe. Ja siis nad arendavad oma teooriaid, et nendega see ei juhtu ja üldse, nende kolm sõpra ka ei haigestunud.
Päva lõpuks taandub kõik ühe inimese käitumisele. |
Milleks sekkuda looduslikku valikusse ? Haiguste eesmärk on kehvade geenide ringlusest kõrvaldamine. Meditsiinita oleksime ammu paju tervemad.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
28.06.2022 13:28:53
|
|
|
sukelduja kirjutas: |
Ja kohe raginaga teise äärmusesse. |
Mitte midagi ei ole tasuta. Näiteks CCR5-delta 32 mutatsioon, mis on Põhja-Euroopas laiemalt levinud kui mujal, kaitseb selle kandjat väga paljude viirus- ja bakterinfektsioonide vastu, sest patogeenid ei saa kasutada ühte meetodit rakku sisenemiseks. Miskipärast, aga selle mutatsiooni kandjad ei hiilga pika elueaga. |
Oled sa kindel?
https://www.nature.com/articles/s41591-019-0637-6
The authors are retracting this Brief Communication to correct the scientific literature. Arising from exchanges with David Reich and colleagues, they have been made aware of a genotyping calling bias in the underlying UK Biobank data from which the main results of the study were drawn. Further analyses confirmed that the central finding of the study – that homozygous CCR5-∆32 mutation is associated with increased mortality in the UK Biobank – is a result of this technical artifact. |
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
28.06.2022 15:39:00
|
|
|
Natuke trollin, aga tegelikult ka huvitaks
Joon kaks liitrit vett ja pool liitrit piima sisse. Selle peale vajadust häda nr. 1 ega häda nr. 2 õiendama minna ei teki. Mingeid kahtlaseid loike ka põrandal pole. Mingi sisemine leke kuskil süsteemis või kuhu see vesi kaob?
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
28.06.2022 15:49:58
|
|
|
Kui palav on siis higistad oluliselt rohkem välja.
_________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks! |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
degrass
HV kasutaja

|
28.06.2022 16:00:15
|
|
|
napoleon, sa kaotad vett väljahingatava 6huga ja higistamisega. Arvetades, et väljas on 30°C temperatuur ja eeldades, et sa kaalud 85kg, juues ära 2,5L vedeliku, mis moodustab ca 3% sinu keha kaalust, v6i oletada, et sul oli eelnevalt teatav vedeliku puudus.
_________________ All it took was for a lot of seemingly decent people to put the wrong person in power, and then pay for their innocent choice. |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
28.06.2022 16:15:53
|
|
|
In humans, sweating is primarily a means of thermoregulation, which is achieved by the water-rich secretion of the eccrine glands. Maximum sweat rates of an adult can be up to 2–4 liters per hour or 10–14 liters per day (10–15 g/min·m2)
https://en.wikipedia.org/wiki/Perspiration
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
28.06.2022 16:50:53
|
|
|
Päva lõpuks taandub kõik ühe inimese käitumisele. |
Milleks sekkuda looduslikku valikusse ? Haiguste eesmärk on kehvade geenide ringlusest kõrvaldamine. Meditsiinita oleksime ammu paju tervemad. |
Järgmine kord, kui su laps haige on, siis lase looduslikult valikul toimida ja ära jookse arsti juurde!
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
29.06.2022 12:12:34
|
|
|
Samas sealt ei selgu, kas see on vaktsiini otsene mõju või pigem asi selles, et gripi põdemine soodustab Alzheimeri teket.
Tundub, et neil ei olnud vist kontrollrühma vaktsineerimata inimestest kes grippi sellest hoolimata ei olnud põdenud. Vabandust kui eksin. Selle kuumaga ei jaksa süveneda.
Siin on ka üks ootamatu tulemusega uuring:
https://novaator.err.ee/1608643156/uuring-eestis-maiustavad-rohkem-korgema-haridusega-inimesed
Töö ühe tahuna uuris värske magister, millised inimesed rohkem magusat tarbivad. Selgus, et seda teevad rohkem kõrgharitud ja suurema sissetulekuga inimesed. "See läks vastuollu sellega, mida uuringud on tavaliselt leidnud. Aga eks riigiti võivadki tulemused mõneti erinevad olla," sõnas ta.
Kanarbiku jaoks oli kõige üllatavam see, et need, kes tarbisid palju magusat, olid paremal sotsiaalsel järjel. Samuti said nad toidust rohkem kasulikke vitamiine ja mineraale. Rohkem suhkrut tarbivad inimesed olid ka vähem altid depressioonile.
Eelnevalt väljatoodu läks aga vastuollu sellega, millised on tavaliselt taoliste uuringute tulemused. Kanarbiku sõnul annakski siinkohal edasi uurida, kas tegemist on eestlaste eripäraga või millegi muuga, sest miks Eesti üldise statistikaga vastuollu läheb, on raske öelda.
|
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
30.06.2022 00:30:47
|
|
|
Pole ideaalne, kuid tundub mõistlik, õiges suunas.
Because so many physicians were spreading disinformation about the COVID-19 vaccines and medical treatments, California is considering a new law that would give the Medical Board of California specific authority to take disciplinary action against them. Although the bill is good news for those of us who want to limit medical disinformation from some issues measures that may make it difficult to implement.
And of course, anti-vaxxers are opposed to it because they don’t like it when physicians are required to only provide science-based information rather than kowtow to whatever pseudoscientific nonsense is being pushed by science deniers regarding medicine and vaccines. |
Samas..
Despite what California is doing, at least 14 other states have gone in the opposite direction, considering or passing legislation prohibiting disciplinary actions by their state medical licensing agencies against doctors who spread misinformation or allowing them to prescribe off-label medications that have failed to show benefit for COVID-19, such as ivermectin and hydroxychloroquine. |
https://www.skepticalraptor.com/skepticalraptorblog.php/california-law-to-limit-medical-disinformation-anti-vaccine-forces-whine/
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
denis28
Aeg Maha 2n

|
30.06.2022 08:41:25
|
|
|
tsensuur teaduslikus maailmas on ju kõige parem asi üldse
The truth does not mind being questioned. A lie does not like being challenged. |
|
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|