Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Sisepoliitika teema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 256, 257, 258 ... 874, 875, 876  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
anubis
HV Guru
anubis

liitunud: 08.06.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.06.2022 12:13:33 vasta tsitaadiga

Praegu nad võivad tuima panna.

Siis enam ei tohi.

EKRE+KE hääletas selle eelnõu maha. See on räige (ja kuritahtlik) sigadus eestikeelse hariduse vaatest millega nad hakkama said. Seitse aastat ettevalmistusi mis pidid sellest algavast õppeaastast (2022 sügis) tegevusse minema.

Soovitan lugeda manust.

06.06.2022 Haridustöötajate avalik pöördumine seoses alushariduse ja lapsehoiu seaduse eelnõu tagasilükkamisega
https://www.riigikogu.ee/download/074341b3-9885-41c6-9ec2-edddc935f751
Kommentaarid: 317 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 271
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
netcat
Kreisi kasutaja
netcat

liitunud: 13.01.2010



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.06.2022 12:54:43 vasta tsitaadiga

Siia sobib ilusti see artikkel, ei tea kas varem läbi käinud:

https://www.postimees.ee/7538562/eestlased-maardus-tunnevad-end-torjutuna

tsitaat:

«Minu laps käis eesti lasteaias Kallaveres, kus on väga palju venekeelseid lapsi. Vist isegi üle 60 protsendi. Mis seal täpselt toimub, on raske öelda, aga kui mu laps hakkas minuga vene keeles rääkima, tundus see mulle väga imelik,» ütleb Margit.
Naise sõnul on enamik personalist venekeelne, omavahel räägitakse vene keelt ja vene lastega samuti. Vähemuses eesti lapsed kuulevad palju võõrkeelt, mistõttu emakeele arenguga neil kuigi head lood ei ole. Vene lapsed, kes peaksid keelekümblusrühmades eesti keele selgeks saama, seda selgeks ei õpi. Eesti lasteaias valitseb vene keel.

«Minu laps sai eesti lasteaias vene keele selgeks. Integratsioon toimub, aga endiselt selles suunas nagu vene ajal,» nendib Margit.


tsitaat:

Mis puutub koolidesse, siis ei taha isegi vene vanemad enam oma lapsi ainsasse eestikeelsesse Kallavere keskkooli panna, sest seal on ees liiga palju vene lapsi ja eestikeelset keelekeskkonda on raske säilitada. Sama meelt on ka eesti lapsevanemad, kes eelistavad pigem naabervaldade koole.

«Lasteaia lõpetamisel ütles õpetaja mulle otse, et ära pane oma poega Kallavere kooli, ta jääb seal tagaplaanile. Õpetajad hakkavad tegelema venekeelsete lastega ja vähemuses eesti lapsed on omapäi,» räägib Mirje.


tsitaat:

Linnapea sõnul on eestikeelse lasteaia probleem pigem eestikeelse keskkonna kvaliteet, sest vene lapsi ja personali on väga palju, kuid linnavalitsus ei saa ju keelduda vene lapsi lasteaeda võtmast.

«See on suur mure ja nii on aastaid olnud. Meie suund on eesti keelele üle minna, seega lapsevanemad soovivad panna lapsi eestikeelsesse lasteaeda, samuti kooli. Kallavere keskkooli tulevad samuti vene lapsed, sealne [vene laste] protsent on isegi suurem kui lasteaias. Me ei saa haridusasutustesse tuua ainult eestikeelset personali, sest seda pole mitte kuskilt võtta. Pole venekeelseid õpetajaidki. Ja me saa eristada lapsi rahvuse järgi,» selgitab Arhipov.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
anubis
HV Guru
anubis

liitunud: 08.06.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.06.2022 12:57:41 vasta tsitaadiga

Keskerakonna ja EKRE huvides on eestikeelsele haridusele ülemineku osas igasuguste muudatuste külmutamine või tagasikeeramine.

Nad jäävad muidu oma valijatest ilma ja nende rahastajad tahavad, et venekeelsesse kultuuriruumi integreeritud rakuke Eestis säiliks.
Kommentaarid: 317 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 271
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
bladerunner
HV Guru

liitunud: 17.01.2002




sõnum 08.06.2022 14:10:20 vasta tsitaadiga

Riigikogu veebiülekande YT kommentaaridest: "​Mis peretoetused, riik ehitagu peredele kortereid kus saab soodsalt elada ja kes tahab neile peaks maalappe jagama saab riigimetsast ise puud võtta ja maja ehitada, ainuke asi riigi poolt elekter ja kanalisatsioon."

icon_lol.gif

_________________
Experience is what you get when you don't get what you want.
Kommentaarid: 162 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 151
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
anubis
HV Guru
anubis

liitunud: 08.06.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.06.2022 14:15:29 vasta tsitaadiga

https://stenogrammid.riigikogu.ee/et/202206081200

tsitaat:

1. 12:01 Olukord riigis
12:01 Esimees Jüri Ratas
Esimese küsimuse esitab Riigikogu liige Helle-Moonika Helme, sellele vastab peaminister Kaja Kallas ja teemaks on olukord riigis. Helle-Moonika Helme palun!

12:01 Helle-Moonika Helme
Aitäh, hea lugupeetud eesistuja! Ja nüüd ma pean tunnistama, et ma olen siinkohal mõnevõrra kimbatuses, kuidas pöörduda peaministri poole, sest ma ei saa aru, miks ta üldse siin on ja kellele ta siin, kellena ta siin Riigikogu ees praegu seisab. Riigikogu andis mandaadi 2021. aasta jaanuaris koalitsioonivalitsusele, kus oli kaks osapoolt. Teie, Kaja Kallas selle valitsuse peaministrina eelmisel nädalal vabastasite kõik selle Riigikogu mandaadi saanud valitsuse ühe osapoole ministrid. Valitsema jäi ainult Reformierakond ja valitsusse ainult Reformierakonna ministrid. Sellisele kooslusele Riigikogu mandaati andnud ei ole. Nii et teie ja need inimesed, kes praegu seal meie ees istuvad, te ei ole seal legitiimselt ja ausalt öeldes peaksite püsti tõusma ja ära minema, sest samahästi võiks ükskõik kes Riigikogu liikmetest sinna looži praegu minna ja seal juttu veeretama hakata. Teil ei ole põhiseaduse kohaselt enam peaministri mandaati, te olete praegusel hetkel isehakanud peaministri kohusetäitja. Sellest muuseas andis teile brittidele omaselt märku ka Ühendkuningriigi peaminister Boris Johnson, kes teab teist ilmselt paremini meie põhiseaduses sätestatut ja tunneb paremini meie seadusandlust ja keeldus teile kui isehakanud kohusetäitjale ja praeguses hetkes illegitiimsele Eesti Vabariigi peaministrile Downing Street 10 uksele vastu tulemast, nii nagu diplomaatiline protokoll ette näeb. Ja nüüd ongi küsimus, et millal te astute vajalikud sammud, et Eesti saaks uue, legitiimse valitsuse koos legitiimse peaministriga.

12:03 Esimees Jüri Ratas
Kaja Kallas, palun!

12:03 Peaminister Kaja Kallas
Aitäh! Jaa, võib-olla kui te jälgite meediat, siis esmaspäeval ma tõesti olin Londonis peaminister Boris Johnsoni kutsel, sest et peaminister Boris Johnson soovis siis mulle üle anda ka Hugo Grotiuse auhinna. Ja võib-olla kui te jälgite meediat, siis te peaksite teadma, et peaminister Boris Johnsonil oli esmaspäeval ka väga keeruline aeg, nimelt oli sisse antud siis tema umbusaldusavaldus ja selle tõttu ta ka mulle uksele vastu ei tulnud. See on lihtsalt selleks selgituseks.

Nüüd teile kui Riigikogu liikmele peaks põhiseadus olema muidugi üks väga oluline dokument, mida tasub lugeda. Ja te viitate pidevalt põhiseaduse mõttele, aga igal juhul tasub viidata põhiseaduse sättele. Ja põhiseaduse säte ütleb, et Riigikogu annab peaministrikandidaadile volitused, mandaadi valitsuse moodustamiseks. See, kes on valitsuse ministrid, on tegelikult peaministri otsustada. Peaminister siis teeb presidendile ettepaneku ja president need ministrid siis kinnitab. Peaministril on selle jaoks diskretsioon.

Kui te ei ole rahul sellega ja teile ei meeldi, et mina olen peaminister, siis teil Riigikogu liikmena on täiesti vabalt võimalus mind sellelt kohalt vabastada ja teha seda selliselt, et koguda kokku 21 allkirja umbusaldusavalduseks, anda see sisse ja ma tulen siia Riigikogu ette ja vastan kuus tundi teie küsimustele ja pärast seda on hääletus ja juhuks, kui te olete leidnud liitlasi, siis see umbusaldushääletus läheb läbi, kui on rohkem kui 51 saadikut selle poolt, ja kui ei ole, siis ta läbi ei lähe. Nii lihtne on. Ja põhiseadust tasub igal juhul Riigikogu liikmetel tunda.


See Helme mutt on ju täitsa loll..? Kuidas täiskasvanud inimesel pole piinlik nii lolli juttu ajada kui see kõik kirja läheb?
Kommentaarid: 317 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 271
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
degrass
HV kasutaja
degrass

liitunud: 23.12.2004




sõnum 08.06.2022 14:44:25 vasta tsitaadiga

ERR kirjutab: Helme sõnul räägivad Seedri saamisest peaministriks Isamaa ja Keskerakond
https://www.err.ee/1608623716/helme-sonul-raagivad-seedri-saamisest-peaministriks-isamaa-ja-keskerakond

tsitaat:

"Seda mõtet heietasid kahekesi Keskerakond ja Isamaa," ütles Helme, kui rääkis kolmapäeval kolme partei esinduste kohtumisest uue koalitsiooni moodustamiseks. Ta ei soovinud teemal siiski pikemalt peatuda, öeldes, et praegu pole vaja takerduda peaministri isikusse või ministrikohtade jaotusesse.


noh, kas tuleb ära?

_________________
˄28 The term "troll" refers to internet users–in this context, paid operatives–who post inflammatory or otherwise disruptive content on social media or other websites.
Nie wieder ist jetzt
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
softis
HV Guru
softis

liitunud: 07.09.2004




sõnum 08.06.2022 15:35:21 vasta tsitaadiga

anubis kirjutas:

See Helme mutt on ju täitsa loll..? Kuidas täiskasvanud inimesel pole piinlik nii lolli juttu ajada kui see kõik kirja läheb?


Ei, ta räägib täpselt seda, mida keskmine kalevipoeg kuulda tahab, et neile kaasa elada.

_________________
www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks!
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 21
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
prtv
HV Guru

liitunud: 20.03.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.06.2022 15:53:00 vasta tsitaadiga

Kingo on ka üsnagi särav
_________________
Kommentaarid: 82 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 73
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
anubis
HV Guru
anubis

liitunud: 08.06.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.06.2022 18:35:22 vasta tsitaadiga

https://www.delfi.ee/artikkel/120018298/video-kust-sai-keskerakond-850-000-eurot-volgade-maksmiseks-andre-hanimagi-selgitab-raha-paritolu

Kesikud said pappi.
Kommentaarid: 317 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 271
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Auron
HV Guru
Auron

liitunud: 19.08.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 08.06.2022 19:22:13 vasta tsitaadiga

Spoiler Spoiler Spoiler


Anubis, su rasvases kirjas jauramine on ju bs. Ka praegu on vene koolides eesti keele tund ja nagu peaks põhikooli ja rääkimata keskkooli lõpetajad eesti keeles päris soravad olema - reaalsus on see, et sealt tulevad umbkeelsed ja aastakümneid pole suudetud riigi sõna maksma panna.

Ehk siis selle eelnõu poolt võiks olla kui jutt käiks "ainult" vene lasteaedadest mis peaksid olema 50% eestikeelsed - eelnõu aga peab silmas kõiki lasteaedu - ehk siis praegu 100% eestikeelsed võib teha ka pooleldi tiblakeelseteks, et olla "paindlikum". Tibladest juhtkond ja kasvatajad lasevad mõnuga luuslanki.
Kommentaarid: 150 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 127
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Betamax
HV Guru
Betamax

liitunud: 29.05.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.06.2022 19:25:10 vasta tsitaadiga

Ega need asjalikumad venelastest lapsevanemad niisama oma lapsi eestikeelsetesse lasteaedadesse ei pane. Koolidest rääkimata. Vene koolidest võid hea hariduse saada, aga mitte eesti keelt.
Kommentaarid: 689 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 532
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
anubis
HV Guru
anubis

liitunud: 08.06.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.06.2022 19:43:46 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
Spoiler Spoiler Spoiler


Anubis, su rasvases kirjas jauramine on ju bs. Ka praegu on vene koolides eesti keele tund ja nagu peaks põhikooli ja rääkimata keskkooli lõpetajad eesti keeles päris soravad olema - reaalsus on see, et sealt tulevad umbkeelsed ja aastakümneid pole suudetud riigi sõna maksma panna.

Ehk siis selle eelnõu poolt võiks olla kui jutt käiks "ainult" vene lasteaedadest mis peaksid olema 50% eestikeelsed - eelnõu aga peab silmas kõiki lasteaedu - ehk siis praegu 100% eestikeelsed võib teha ka pooleldi tiblakeelseteks, et olla "paindlikum". Tibladest juhtkond ja kasvatajad lasevad mõnuga luuslanki.


Ma ei tea kuidas sa sealt seda välja loed. Küll aga ajasid seda lolli juttu EKRE põmmpead seega ma eeldan, et sul on mõtlemisvõimepuudulikkus.

EKRE põmmpead ja KE tiblad olid selle eelnõu elukaare ajal valitsuses kuid seal olles nad midagi selleosas ei teinud. Liiga tundlik teema. Kuna nende valijad on lollid siis jäävad nad, nagu näha, iga ajupeeretust uskuma.
Kommentaarid: 317 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 271
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
SSD
HV Guru
SSD

liitunud: 18.01.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.06.2022 19:43:50 vasta tsitaadiga

Mul pojal oli ingliskeele süvaõpe. Kohe esimesest klassist läks lahti. Ja juba enne põhikooli lõppu luges vabalt ingliskeelseid raamatuid (neid anti igal õppeaastal lugeda, vastavalt tasemele muidugi), käis õpilasvahetuse korras Londonis, ja vahepeal mängis mingeid online mänge, kus suhtlus käis ingliskeeles. Kui raske saab olla vene koolis, eestikeele süvaõpet korraldada!? Ei pea isegi õpilasvahetuse korras keelekümblust tegema!
Kommentaarid: 308 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 262
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Condamed
Kreisi kasutaja
Condamed

liitunud: 04.12.2011



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.06.2022 20:48:52 vasta tsitaadiga

SSD, asi ei ole ju raskuses, vaid tahtes. Tibla jääb tiblaks, olgu see siis õpilane (tema vanemad), õpetaja, direktor, valla töötaja vms. Neil on eeldus (mis on paraku enamjaolt tõene, eriti Tallinnas), et saavad vene keelega hakkama, seega milleks üritadagi? Keegi ei kontrolli ega kedagi ei huvita ju nagunii. 30 aastat on tõsine pehmotsemine sel teemal käinud, tulemus on näha. Mind ei olnud veel planeerima hakatudki, kui Eesti taasiseseisvus, seega minu generatsioonil on küsimus, et mida kuradit on 30 aastat tehtud? Miks ma pean oma kodumaa pealinnas iga nurga peal kuulma enda riigi endise okupandi keelset möla?
Ja millest mina aru ei saa, vanemad inimesed, kes sunniviisiliselt vene keelt õppima pidid ehk kellel keel suus, miks te vastate inimesele tema keeles, kui keegi umbkeelne rääkima tuleb? Miks ei piisa jane panimaajust ja "eesti keeles palun"? Ei käi kellegi kohta siin, aga pidevalt on näha-kuulda, kuidas lihtsalt antakse tibladele järele ja minnakse vestluses sujuvalt nende keele peale üle, kes oskavad. Mäletan, kuidas koolis ka ikka loeti sõnad peale, et kindlasti peaks vene keelt õppima (kui oli valik saksa ja vene keele vaheL), avab enda jaoks rohkem uksi ja võimalusi (Eestis) ja ilma selleta võib hätta jääda. Väga tore suhtumine ja siis imestatakse, et siiamaani nende umbkeelsetega kimpus oleme.
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 58
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
netcat
Kreisi kasutaja
netcat

liitunud: 13.01.2010



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.06.2022 20:57:15 vasta tsitaadiga

Praegusel hetkel näiteks, kui keegi mu poole vene keeles pöörduks, ma eeldaks et tegu võib olla ukraina pagulasega ja mul puudub vajadus nendega põrkima hakata. Varem, Tallinna kesklinnas oli vene turiste ka päris sageli. Kohalik "umbkeelne" eestlasele nii umbropsu ligi ei ajagi, need leiavad mõne endasuguse kellelt midagi küsida. Kaubanduses-teeninduses ajab küll närvi mustaks, kui näed et tüüp suudab heal juhul paari pähe õpitud eestikeelset fraasi korrata nagu papagoi ja kui oma küsimusega algoritmist kõrvale kaldud, saab sust veel vähem aru kui mõni telekomi teeninduse juturobot. Kui sul siis ikkagi on vaja oma asi ära ajada, siis suhtled mis iganes keeles, et see aetud saaks, ükskõik kui nördimapanev see ka poleks - kivist vett ei pigista.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
SSD
HV Guru
SSD

liitunud: 18.01.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.06.2022 21:03:48 vasta tsitaadiga

Mul oli koolis saksa ja venekeel. Saksakeelega oli väga halvasti, 0 praktika võimalust. Kui tuli SAT-TV ja RTL, siis see andis palju rohkem kui 4a. kooliõpet. Venekeelega midugi seda probleemi polnud. Ja nüüd ongi nii et pmtl. ainult venekeelt oskangi nii, et saan enam-vähem vabalt suhelda. Mingil madalal tasemel oskan siis veel ka saksa, inglise ja soomekeelt.
Kommentaarid: 308 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 262
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
anubis
HV Guru
anubis

liitunud: 08.06.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.06.2022 21:37:46 vasta tsitaadiga

https://www.delfi.ee/artikkel/120018474/tallinna-haridusameti-juht-andres-pajula-esitas-tana-lahkumisavalduse

Keegi broiler saab sooja koha endale.

Edit: https://www.postimees.ee/7540651/otsepilt-ja-blogi-riigikogulasi-ootab-ees-ooistung-algas-peretoetuse-eelnou-teine-lugemine

Jah, president peaks erakorralised võimaldama. See EKREKE kamp on täisidioodid ja Isamaal sisuliselt pole enam mandaati.
Kommentaarid: 317 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 271
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
bladerunner
HV Guru

liitunud: 17.01.2002




sõnum 08.06.2022 21:41:11 vasta tsitaadiga

serviis kirjutas:
RedFusion kirjutas:
Iseasi, kui kaua ja mis piirini see padupopulism töötab - Isamaal on hästi, kui üldse üle valimiskünnise saavad. Ei näe põhjust, miks nii eestlane kui venelane neile oma hääle peaks andma. Häda on jah selles, et see pole ühe-kahe väikese partei teema, vaid ka suurte ja mõjukate parteide liin ning ilma Keski, EKRE ja Isamaata koalitsiooni kokku ju ei pane (ehk ainult vähemusvalitsust siis). Ja ma sügavalt kahtlen mainitud parteide soovis "midagi kasulikku ära teha" ka pikas plaanis, isegi kui võimule saadakse (eelmise koalitsiooni puhul ju nägime)...
Samuti peab muutma valimisseaduse isikupõhiseks ja lõpetama KOV valimistel mittekodanike osalemise.
KOV valimistel mittekodanike osalemise keelamine oleks hetkel PS vastane.
_________________
Experience is what you get when you don't get what you want.
Kommentaarid: 162 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 151
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
anubis
HV Guru
anubis

liitunud: 08.06.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.06.2022 22:48:58 vasta tsitaadiga

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/120018524/sojapaevik-105-paev-venemeelsed-joud-raputavad-euroopa-riikide-sisepoliitikat

tsitaat:

Mitmete Euroopa riikide sisepoliitikas on segased ajad. Sellal, kui Rootsi valitsus püüab joonel hoida plaani NATOga liituda, suutis paremäärmuslik Rootsi Demokraatide (RD) erakond valitsuse peaaegu võimult kukutada. Riksdagis panid opositsioonierakonnad RDga seljad kokku ning soovisid umbusaldada Rootsi justiitsministrit, kuna ta pole suutnud riigis kuritegevust taltsutada. Peaminister Magdalena Andersson ütles, et kui parlament avaldab tema ministrile umbusaldust, kukub ka valitsus. Riksdag otsustas ja umbusalduseks vaja minevatest häältest jäi vaid üks puudu. Valitsuse kukkumine oleks väljaande Politico hinnangul teinud Rootsile niigi keerulist teed NATOsse veel palju raskemaks.

Rootsis on kolme kuu pärast valimised. Rahvusvaheline julgeolekuolukord ja otsus liituda NATOga on riigis pööranud peaministri ja tema juhitud sotsiaaldemokraatliku partei populaarsuse tõusuteele. Täpsemalt näitavad reitingud parteile 33protsendilist toetust ehk nii suur pole see olnud viimased kaheksa aastat.

„Me oleme juba piisavalt teinud,“ ütles aga Bulgaaria peaminister Kiril Petkov, kui pidi põhjendama, miks riik ei soovi saata Ukrainale oma nõukogudeaegset raskerelvastust. Ta lisas, et Bulgaaria jätkab humanitaarabi andmist, Ukraina sõjatehnika taastamist (teadaolevalt saatsid ukrainlased hiljaaegu Bulgaariasse 80 tanki parandada) ja sanktsioone Venemaale. Samas on Petkov varasemates avaldustes olnud vägagi Ukrainat toetav. Milles asi? Koalitsioonikaaslases. Venemeelne sotsialistlik partei on ennegi ähvardanud valitsusest välja astuda, kui sõjaline abi Ukrainale peaks jätkuma. Nii kommenteeris sotsialistide juht Kornelia Ninova, et mingit vajadust Ukraina abipalvetele vastata ei ole ja „jutul lõpp“.

Ja viimaks ka Moldova, kus riigi eelmine president Igor Dodon (sotsialistide partei), suur Putini austaja, kutsus täna üles mässama ja valitsust välja vahetama. Nii nagu mujal maailmas, on ka Moldovas energia- ja toiduhinnad hüppeliselt kasvanud ja Dodon süüdistab selles valitsust. Riigi president Maia Sandu ja tema parteikaaslased valitsuses on võtnud järsu suuna Euroopasse ja olnud Venemaa suhtes väga kriitilised.


..ja ka meil siin, Eestis. Kõik kolonnid on igal pool sünkroonselt aktiveeritud, eks tibladel on vesi ahjus.

Tiblade suurimad toetajad paistavad millegipärast olevat n.ö. parempoolsed jokkerid (enamasti marurahvuslased). Huvitav, kas need kasulikud idioodid ei tea, et venelased lasevad esimese ringi lõpus ka äraandjad maha?
Kommentaarid: 317 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 271
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
degrass
HV kasutaja
degrass

liitunud: 23.12.2004




sõnum 09.06.2022 00:06:48 vasta tsitaadiga

EPL kirjutab: Jaak Allik: hämmastav, et keegi pole pakkunud kõige valutumat lahendust uue valitsuse moodustamiseks
https://epl.delfi.ee/artikkel/120018192/jaak-allik-hammastav-et-keegi-pole-pakkunud-koige-valutumat-lahendust-uue-valitsuse-moodustamiseks

tsitaat:

Veel üks tee
Hämmastav, et keegi pole seni välja pakkunud poliitiliselt kõige valutumat teed valimisteni jäänud kaheksa kuu üleelamiseks. milleks oleks nn spetsialistide valitsus. Sellise tee valis erakondade vahelise kisklemise rahustamiseks aasta tagasi Itaalia president Sergio Matarella, pakkudes peaministri koha sõltumatule finantsistile Mario Draghile, kes on oma tööga edukalt toime tulnud.

Pretsedent on olemas ka Eesti poliitikas, kui 1992. aasta jaanuaris, samuti väga keerulises majanduslikus ja sisepoliitilises olukorras moodustas taolise valitsuse Tiit Vähi, andes lubaduse kaheksa kuu pärast toimuvail parlamendivalimistel mitte osaleda. Ta täitis selle lubaduse, viis läbi rahareformi ning pööras nende kuudega Eesti selgelt turumajanduse teele.


Kui valijad seda sooviksid, siis Eestil oleks m6istlik ja toimiv tuleviku vaatav valitsus. Hetkel on valija soov trollimine ja helikopterilt külvatud raha, sest tulevik on rumalatele.

_________________
˄28 The term "troll" refers to internet users–in this context, paid operatives–who post inflammatory or otherwise disruptive content on social media or other websites.
Nie wieder ist jetzt
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
elukaz
HV Guru
elukaz

liitunud: 06.09.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.06.2022 00:19:49 vasta tsitaadiga

Mismoodi valija seda soovi saaks väljendada icon_confused.gif
_________________
Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Kommentaarid: 179 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 145
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
degrass
HV kasutaja
degrass

liitunud: 23.12.2004




sõnum 09.06.2022 00:36:46 vasta tsitaadiga

elukaz kirjutas:
Mismoodi valija seda soovi saaks väljendada icon_confused.gif


Valimispäeval valimiskasti juures?

On täiesti patoloogiline, et EKRE reiting on kusagil 15-20% (RK valimistel 17,8%) vahel. KE, mis on üdini kriminaalne, korrumpeerunud ja kremli meelne, saab stabiilselt mingi neljandiku (RK valimistel 23,1%) valijate häältest. Samuti Isamaa kes lubas tuleviku rahaks teha, sai oma hääled (RK valimistel 11,4%) kätte. RK valimistel said nad 52,3% Eesti elanike 6nnistuse. Tulevik on rumalatele.

Muidugi, alati on v6imalik, et ma saan asjadest valesti aru.

_________________
˄28 The term "troll" refers to internet users–in this context, paid operatives–who post inflammatory or otherwise disruptive content on social media or other websites.
Nie wieder ist jetzt
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
elukaz
HV Guru
elukaz

liitunud: 06.09.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.06.2022 00:50:05 vasta tsitaadiga

Ja mõistlik toimiv tulevikku vaatav valik oleks..? Iga partei kohta leiab diilbreikeri.
_________________
Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Kommentaarid: 179 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 145
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
anubis
HV Guru
anubis

liitunud: 08.06.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.06.2022 01:16:24 vasta tsitaadiga

https://www.postimees.ee/7541061/blogi-lukas-esimeses-stuudios-olen-kindel-et-paneme-valitsuse-kokku-ja-reformierakond-suudab-9-kuud-truudust-pidada

tsitaat:

Helme: halastamatult rapin Reformierakonda, nad tõid meile eelnõu, mis teevad eesti lasteaiad kakskeelseks. Rahvusriiki tuleb kaitsta, see põimub immigratsioonipoliitikaga.

Võrklaev: eestikeelne haridus tuleb teha nii kiiresti kui võimalik. Reformierakond soovis seda koalitsioonilepingusse. Martinile ütlen seda, et loevad teod, mitte sõnad, te hääletasite eestikeelse hariduse vastu.



Loll-Helme tagus pead vastu seina kuid faktist, et ta hääletas eestikeelse alushariduse vastu, mööda ei suutnud rääkida. Ega ta väitlusoskus ongi selline kalanäoga ja näpud kõrvades kurja maailma väljablokeerimiseks oma joru ajamine.

Sisuliselt on tema väide tegelikult see, et nad on venekeelsetes lasteaedades eestikeelse hariduse nõude kehtestamise vastu (huvitav, kuidas see nende valimisloosungil välja paistaks?) kuna see on ainus küsimus mida selle eelnõuga lahendatakse. Arusaadav on ka see, et EKRE valijad on sellised põmmpead, et jäävad matageeniuse lollusi uskuma. Mis on loomulikult kurb.

tsitaat:
Lukas: meil on energeetikas kõige peamine eesmärk inimestele anda võimalus ellu jääda järgmisel talvel. Selge on, et on erakorraline hetk. Mõnda reformi saab ka sellel ajal läbi viia. Aeg laieneb ka inimeste turvatundele. See aeg, mis meil praegu maailmas on, on tõestanud, et 1) Ukrainas ei olnud nii suurt viiendat kolonni kui arvati, 2) Eestis on suurem viies kolonn kui arvati.

Sise- ja välisturvalisus tuleb tagada.


Huvitav, kas Isamaa* kampsunid teevad comebacki? Päris terav torge EKRE ja KE suunal.
Kommentaarid: 317 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 271
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Auron
HV Guru
Auron

liitunud: 19.08.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 09.06.2022 08:36:12 vasta tsitaadiga

anubis, kui sa pole refitroll siis selgita ilma räuskamiseta, et miks räägib reform suuliselt kõlaval häälel eestikeelsest haridusest kui paberil on mustvalgelt kirjas, et kui lasteaed on 50/50 siis järelikult on see eestikeelne ja mingisugusest "paindlikkusest" kus juhtkond otsustab? Mis takistab Võrklaeval reformierakonna esindajana selgelt välja ütlemast, et see 50% eestikeelsuse nõue kehtiks AINULT venekeelsete lasteaedade puhul ja eestikeelsed lasteaiad jäävad 100% eestikeelseteks? Ei ole väga raske ju.

Praegusel kujul on see eelnõu ju selline kus tahetakse punkt kirja saada sellise asja paberile sodimisega mis reaalsuses ei toimi ja jätab üüratu palju tõlgendamisruumi hilisemaks mis on seadusloome puhul BS.
Kommentaarid: 150 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 127
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Sisepoliitika teema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 256, 257, 258 ... 874, 875, 876  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.