Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Panganduse teema (Küsitlus: Millist panka eelistad?) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 208, 209, 210 ... 252, 253, 254  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Millist panka eelistad?
Swedbank
32%
 32%  [ 22 ]
SEB Pank
20%
 20%  [ 14 ]
LHV
34%
 34%  [ 23 ]
Luminor
1%
 1%  [ 1 ]
Coop
4%
 4%  [ 3 ]
Holm Bank
0%
 0%  [ 0 ]
Bigbank
0%
 0%  [ 0 ]
Inbank
0%
 0%  [ 0 ]
Mõni muu pank
5%
 5%  [ 4 ]
hääli kokku : 67

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
raxz
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 28.04.2022 00:06:07 vasta tsitaadiga

Mul on ka rahakotis miskipärast sularaha. Tekib sinna pidevalt. Aga ma ei kujuta ette, kus seda kasutama peaksin. Suht tüütu on, kui minu ees kassajärjekorras (poes, kus ei ole automaatkassat) keegi oma sente loeb, et ikka täpse raha kokku saaks ja selle peale läheb 2 minutit. Ma näitan terminalile telefoni ja olen 10 sekundiga ära maksnud ning kadunud.
Enamasti jätan rahakoti koos sula ja dokumentidega autosse või üldse koju. Lihtsalt ei ole vaja. Välja arvatud mõnikord ID kaart kliendikaardina või mõni konkreetne kliendikaart.
Ei ole veel kusagil maksmata jäänud. Telefonist piisab täiesti.
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 45
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Sold OUT
Aeg maha 1p
Sold OUT

sõnum 28.04.2022 00:15:40 vasta tsitaadiga

raxz kirjutas:
Mul on ka rahakotis miskipärast sularaha. Tekib sinna pidevalt. Aga ma ei kujuta ette, kus seda kasutama peaksin. Suht tüütu on, kui minu ees kassajärjekorras (poes, kus ei ole automaatkassat) keegi oma sente loeb, et ikka täpse raha kokku saaks ja selle peale läheb 2 minutit. Ma näitan terminalile telefoni ja olen 10 sekundiga ära maksnud ning kadunud.
Enamasti jätan rahakoti koos sula ja dokumentidega autosse või üldse koju. Lihtsalt ei ole vaja. Välja arvatud mõnikord ID kaart kliendikaardina või mõni konkreetne kliendikaart.
Ei ole veel kusagil maksmata jäänud. Telefonist piisab täiesti.

Ei piisa ju telefonist. Härradel koguaeg mingid jamad telefoniga makstes, kas sa ei loe teemat?

Markos
HV veteran

sõnum 28.04.2022 00:23:23 vasta tsitaadiga

Kahe kasutusaasta jooksul on täpselt ühe korra olnud Apple Pay'ga jama, mingi ca kuu aega tagasi, kogu lugu. Pangakaarte kaasas ei kanna ja kui ma telefoniga maksta ei saa, siis ma ei maksagiii.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 12
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 28.04.2022 00:28:00 vasta tsitaadiga

Kas kohandame vajadused vastavalt vahendile või valime vahendi vastavalt vajadusele.... nii mõneski muus teemas see küsimus samuti tekib. Mul neid probleeme pole, toimetan nii nagu mulle vajalik/kasulik on.
Kommentaarid: 78 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 28.04.2022 07:00:14 vasta tsitaadiga

te ju tellite kaubad koju, miks te üldse midagi kusagil maksmas käite? icon_rolleyes.gif
bladerunner
HV Guru

sõnum 28.04.2022 10:25:12 vasta tsitaadiga

softis kirjutas:
maty kirjutas:
softis kirjutas:
Easyfuel ei ole ametlikult Eestis lansseeritud.
Ei ole jah, aga toimib väga hästi siin Eestis, seega pole oluline.
See võib täpselt see põhjus olla, miks SEB veel ei koti autentimisega.
Täna saatis CircleK EASY FUEL äppi reklaami igatahes. Ju siis nüüd on asi ametlikult "lives".
Markos
HV veteran

sõnum 28.04.2022 10:27:35 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
Kas kohandame vajadused vastavalt vahendile või valime vahendi vastavalt vajadusele.... nii mõneski muus teemas see küsimus samuti tekib. Mul neid probleeme pole, toimetan nii nagu mulle vajalik/kasulik on.

Usaldan tehnoloogiat, maksan telefoniga.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 12
tagasi üles
maty
Kreisi kasutaja

sõnum 28.04.2022 19:16:00 vasta tsitaadiga

https://tarbija.postimees.ee/7511052/swedbank-tostab-teenuste-hinda-ja-piirab-sularaha-kasutamist
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 28.04.2022 19:37:43 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:
softis kirjutas:
Sain lõpuks SEB käest konkreetse vastuse, et nende klientidel ei ole lähematel aegadel loota Circle K rakenduses igakordset tankimisel autentimisest pääseda. thumbs_down.gif
"Turvalisus" on peamine põhjus. Mis siis, et teised pangad kliente nii ei koti.

Nagu ma kütusevaatluse teemas juba mainisin, siis sirkli easy fuel äpp ei küsinud autentimist, makse toimis automaatselt. Sirkli "tavaline" äpp küsib.
Mis neil vahet on makse tegemisel, ei tea.
Ma ei tea, mul küll küsis varasemalt. Nüüd pole SEB-ga enam seda kasutanud ja pole aimugi
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 28.04.2022 21:17:57 vasta tsitaadiga

maty kirjutas:
https://tarbija.postimees.ee/7511052/swedbank-tostab-teenuste-hinda-ja-piirab-sularaha-kasutamist
sulas enam autot osta ei saa kiiresti
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
pppd
Kreisi kasutaja

sõnum 28.04.2022 21:25:04 vasta tsitaadiga

softis kirjutas:
Sain lõpuks SEB käest konkreetse vastuse, et nende klientidel ei ole lähematel aegadel loota Circle K rakenduses igakordset tankimisel autentimisest pääseda. thumbs_down.gif

Ütle Circle-K'le ka, need väidavad FB-s ausa näoga et neil SEB kaartidega probleeme pole.
https://www.facebook.com/CircleKeesti/posts/4856133131176066 (all kommentaarides)
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
Oisu.
HV kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 28.04.2022 23:26:35 vasta tsitaadiga

Politseis registreeritud sündmused.
26. aprillil alustati menetlust sellest, et 48-aastasele mehele helistati Googlest ja SEB Pangast ettekäändel, et avaldaja konto on viirusega nakatunud ning tema nimel on võetud laenu. Kontrolli eesmärgil paluti avaldajal alla laadida kaugjuurdepääsu programm, edastada isiklikke andmeid ning kinnitada tehinguid Mobiil-ID abil. Selle tulemusena laekusid avaldaja SEB pangakontole Bondora laen summas 6500 eurot ning Esto laen summas 3964 eurot, mis kanti edasi Revolut panka. Kelmusega tekitatud varaline kahju vähemalt 10 464 eurot.
tagasi üles
softis
HV Guru
softis

sõnum 29.04.2022 09:05:23 vasta tsitaadiga

pppd kirjutas:
softis kirjutas:

Ütle Circle-K'le ka, need väidavad FB-s ausa näoga et neil SEB kaartidega probleeme pole.
https://www.facebook.com/CircleKeesti/posts/4856133131176066 (all kommentaarides)

Mina ei ole Easyfueli proovinud aga tavalise äpiga on SEB kepp ja jääbki kepiks nende seisukohast.

pppd
Kreisi kasutaja

sõnum 29.04.2022 10:45:45 vasta tsitaadiga

softis kirjutas:
pppd kirjutas:

Mina ei ole Easyfueli proovinud aga tavalise äpiga on SEB kepp ja jääbki kepiks nende seisukohast.

Et me peaks uskuma, et SEB on mingil põhjusel just Circle-K välja valinud, kellega keppi teha? icon_smile.gif Absoluutselt kõik teised äpid ja teenused toimivad sama kaardiga normaalselt...
tagasi üles
softis
HV Guru
softis

sõnum 29.04.2022 11:09:12 vasta tsitaadiga

pppd kirjutas:

Et me peaks uskuma, et SEB on mingil põhjusel just Circle-K välja valinud, kellega keppi teha? icon_smile.gif Absoluutselt kõik teised äpid ja teenused toimivad sama kaardiga normaalselt...

Palun väga, alles kolmandas icon_exclaim.gif mailis saadud konkreetne vastus SEB-lt:

tsitaat:
Alates 1. jaanuarist 2021 jõustus Euroopas lõplikult PSD2 maksedirektiiv, millega seoses karmistusid kaardimaksete turvalisuse nõuded e-kaubandusele. Tugeva autentimise nõuded kehtivad kõigi Euroopa Majanduspiirkonnas algatatud müügikohtade ja e-kaubanduse tehingute kohta.

Lisaautentimise nõue on määratud panga poolt ning sõltub üldjuhul tehingu summast - suurema summa korral on lisakinnituse nõudmine tavapärasem. Väiksemate tehingusummade puhul lisakinnituse nõudmine on harvem ja sõltub panga poolt paika pandud riskiparameetritest, mida turvalisuse kaalutlusel me ei saa jagada ning need summad erinevad ka riigiti.

Soovin Teile head päeva.

pppd
Kreisi kasutaja

sõnum 29.04.2022 11:41:11 vasta tsitaadiga

Siin on hea point, tanklas makstav summa on tõepoolest ju suurem kui mingi igakuine netflixi kuutasu või woldiga tellitud burger, see seletaks isegi miks need teised asjad siiani korralikult toiminud on. Aga... kuidas see asi siis EasyFueliga järsku paremini toimima peaks? icon_smile.gif
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 29.04.2022 12:07:27 vasta tsitaadiga

See ei seleta, et miks SEB-ga alexela äpis keppi pole vaid toimib koheselt ilma autentimisjamata.

Et siis Cirkle k on SEB jaoks riskantsem siis kui Alexela?
Või Alexela bronnib mingi teise summa/võtab jooksvalt äpi puhul? icon_rolleyes.gif

Ja kui nõuded kehtivad kõigile siis miks teised pangad seda ei küsi...

Mingi aeg pidi Nestes ka valima summa mida bronnida, räägiti ka mingitest nõuetest. Siis kadus see sama kiirelt kui tekkis icon_rolleyes.gif

softis
HV Guru
softis

sõnum 29.04.2022 12:18:46 vasta tsitaadiga

Mina ei tea, miks SEB niimoodi huiaaritab aga neil polnud väga huvi mulle loogilist põhjendust anda.
Äkki Delfi suudab rohkem selgust tuua kui nende agendid siia satuvad.
100€ pole tänaste kütusehindade juures enam väga mingi suur summa.

bladerunner
HV Guru

sõnum 29.04.2022 12:28:51 vasta tsitaadiga

Ma pakuks et see on siiski kaupmehe poolel ka määrata, et millises summas nad lasevad autoriseerimata tehinguid teha. Puhas nende endi risk.
Või siis kasutavad teised kaupmehed/pangad mingit "tagaust" nendest nõuetest möödahiilimiseks klientide mugavuse nimel.
Senikaua kuniks seda süsteemi ei kuritarvitata on riskid nii kaupemehe kui panga jaoks madalad.

netcat
Kreisi kasutaja
netcat

sõnum 29.04.2022 17:28:56 vasta tsitaadiga

Swedbankil on Rootsis suuri probleeme:

https://arileht.delfi.ee/artikkel/120003633/swedbanki-klient-marko-uskumatu-mu-konto-on-1-2-miljoni-krooniga-miinuses

tsitaat:

Swedbankil on neljapäeva õhtust alates tõsiseid probleeme oma tegevuses, kirjutab Helsingin Sanomat. Klientide maksetehingutes on esinenud häireid ja paljud kontod on olnud miinuses.

Samuti on häiritud Swishi välkmakse teenus. Swish on Rootsis väga laialdaselt kasutatav rakendus mobiiltelefoniga maksete tegemiseks. Swedbanki sõnul algasid probleemid siis, kui pank uuendas oma süsteemi.

Ka teised panga kliendid teatavad Swedbanki sotsiaalmeediakontode kommentaarides, et nende kontod on miinuses. See ei ole siiski mõjutanud kõiki panga kliente. Swedbank on öelnud, et töötab probleemi lahendamise nimel. Samuti kinnitab pank oma klientidele, et nende raha on turvaliselt kaitstud.

Muidugi on raha väga turvaliselt kaitstud kui isegi selle omanik ei saa ära kulutada seda. icon_lol.gif
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 30.04.2022 18:35:42 vasta tsitaadiga

Mis tehniline vahe on krediitkaardil ja deebetkaardil? Kas deebetkaarti võib vaadata nagu 0 limiidiga krediitkaarti või on seal veel erisusi?
tagasi üles
ref
Kreisi kasutaja

sõnum 30.04.2022 20:36:50 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
Mis tehniline vahe on krediitkaardil ja deebetkaardil? Kas deebetkaarti võib vaadata nagu 0 limiidiga krediitkaarti või on seal veel erisusi?

Krediitkaardi kanded on süsteemis teistsugused (teine sõnum), sõltuvalt kaardist/tootest pole krediiti puhul vaja kontrollida vabu vahendeid (nn. offline tehning).

Oma olemuselt on krediitkaart laenutoode ja deebet hoiuse toode, see omakorda tähendab, et krediidi puhul ei tarvitse pank omada suures mahus tagatist kõigi nõuete vastu, see võimaldab pangal rohkem raha keerutada. Jänkide poolel on krediidi tooted olnud ajalooliselt heaks märgiks isiku maksekäitumise osas (meile omaseid maksehäire registreid neil pole), et noh kui krediitkaarti suudab kohusetundlikult teenindada siis äkki saab kodulaenuga ka hakkama.
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
-Kaivo-
HV Guru

sõnum 02.05.2022 22:01:56 vasta tsitaadiga

SEB-st ala mingi 5k sularaha väljavõtmisega kontorist kaasnev mingi riisumine ka panga poolt ?
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
maty
Kreisi kasutaja

sõnum 02.05.2022 22:10:40 vasta tsitaadiga

-Kaivo- kirjutas:
SEB-st ala mingi 5k sularaha väljavõtmisega kontorist kaasnev mingi riisumine ka panga poolt ?

3. Sularaha väljavõtmine SEB Eesti, SEB Läti, SEB Leedu sularahaautomaatides (2)
- kuni 1000 eurot kalendrikuus kliendi (konto(de) omaniku) kohta tasuta
- kui summa ületab kalendrikuu jooksul kliendi (konto(de) omaniku) kohta 1000 eurot 0,3% tehingusummast

4. Väljamakse pangakontoris alates 10 000 eurost (v.a mündid) (1), (2), (4) 0,5% summast
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 69
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 04.05.2022 09:27:59 vasta tsitaadiga

Sky Plus'is jooksev reklaam:

"Emme, mis siis juhtub, kui kõik raha maailmast otsa saab?"
"Oi, kullake..."
...järgneb jutt, et lapsega rahaasjadest rääkides... bla-bla... Swedbank.

Huvitav, mis nõu annavad? Ei saa ju avaldada tõde, et trükitakse juurde, kuna siis on laps järgmisel päeval omatrükitud rahaga poes. icon_smile.gif
Kommentaarid: 248 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 227
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 04.05.2022 09:41:16 vasta tsitaadiga

Raha ei saa ju maailmast otsa. Seda on konstantne hulk ja see võib vaid omanikku vahetada. Ideaalis. Reaalsuses muidugi see hulk suureneb kuna trükitakse juurde.

Aga mis nõu see pank ikka niiväga annab. Määrib pähe pangakaardi ja võib-olla mingi kogumistoote lapse ülikooli või iseseisva elu alustamise fondina.
Pank samamoodi nagu müügimees pole su sõber vaid nende eesmärk on samuti sinu käest nii palju raha kätte saada kui võimalik.
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 04.05.2022 10:33:03 vasta tsitaadiga

SmartID ei toimi?
maty
Kreisi kasutaja

sõnum 04.05.2022 10:37:23 vasta tsitaadiga

Toimib.
pppd
Kreisi kasutaja

sõnum 04.05.2022 10:48:31 vasta tsitaadiga

salatoimik kirjutas:
SmartID ei toimi?

Katki juba hommikust. Monitooring näitab ka praegu veel punast.
https://status.sk.ee/
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 04.05.2022 18:48:13 vasta tsitaadiga

Kas keegi teab, on kuidagi võimalik SWEDil pangakaardi viipemakse välja lülitada nii, et Android telefonis see jääks tööle?
SEB-l on see võimalik, SWED-l hetkel ei leia seda võimalust. Kui kaardil viibe välja lülitada, siis kaob ka telefonist makse võimalus, samuti Google Pay enam ei tööta.

PS: Igasugu "milleks seda vaja on" kommentaarid jäta endale.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 04.05.2022 22:06:16 vasta tsitaadiga

Tee füüsiliselt katki kaardi servast. Käärid, auguraud vms.
Kommentaarid: 151 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 133
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 05.05.2022 06:27:26 vasta tsitaadiga

KillFrenzy kirjutas:
Tee füüsiliselt katki kaardi servast. Käärid, auguraud vms.
Aga siis ma ei saa ju kasutada ka kiipi, seda tahaks kasutada aeg-ajalt kohtades, kus viibe ei tööta või kui telefon katki vms.
Kiip on jätkuvalt PIN koodiga kaitstud ja sellest minu jaoks piisab.

avrn
Kreisi kasutaja

sõnum 05.05.2022 06:29:51 vasta tsitaadiga

Ta mõtles ilmselt seda, et RFID antenn katki teha, mitte kiip ise.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
raxz
HV Guru

sõnum 05.05.2022 08:35:29 vasta tsitaadiga

Ümber kaardi perimeetri jookseb RFID antenn. Tavaliselt umbes 0,5-1cm servast. Pead väikese katkestuse tegema.
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 45
tagasi üles
KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 05.05.2022 09:36:42 vasta tsitaadiga

tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 05.05.2022 13:51:21 vasta tsitaadiga

Pael läbi ja saab kenasti kaela riputada - kaob ka mure, et kuidas kaasas kanda.
tagasi üles
Oisu.
HV kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 05.05.2022 15:30:35 vasta tsitaadiga

A-ah. Sellepärast siis täna minu HMS kaart kääritati pooleks icon_lol.gif
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 05.05.2022 15:52:09 vasta tsitaadiga

Väga hea info - suurimad tänud!
Eks lõikan antenni läbi, panen viipe märgisele kleepsu peale ehk ükskki teenindaja ei hakka seda siis viipama, sest see ei tööta.

KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 05.05.2022 15:55:31 vasta tsitaadiga

LKits, miks peaks enda kaardile üldse kellegi teise kätte andma?
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 05.05.2022 16:03:35 vasta tsitaadiga

KillFrenzy kirjutas:
LKits, miks peaks enda kaardile üldse kellegi teise kätte andma?
"Välismaal" pidev teema, et terminalid kusagil teenindaja käeulatuses ning tahavad hirmsasti viipama hakata. Aga see selleks, vähemalt nüüd saab rahus magada icon_biggrin.gif
Killer85
HV veteran

sõnum 05.05.2022 16:12:06 vasta tsitaadiga

Ei ole küll üheski välisriigis ette tulnud, et keegi kaardi oma kätte rabaks icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 69 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 67
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 05.05.2022 16:16:01 vasta tsitaadiga

Mis nad seal välismaal siis teevad kui summa on üle 50€ ja nagunii PIN koodi nõuab? Ikka peab terminali kliendi juure tooma või kui see võimalik pole, siis kliendi terminali juurde viima.
Ma ise tahaks loota, et 50€ üle lasta(eriti nüüd äpiajastul kui äpp nagunii kohe säutsub palju maha võeti mitte ei avasta kuu aega hiljem kui ise ka täpselt ei mäleta kus ja mille eest maksid) pole riski väärt. Teistpidi see 50€ on veel talutav risk mugavuse nimel
tagasi üles
KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 05.05.2022 16:28:21 vasta tsitaadiga

Killer85 kirjutas:
Ei ole küll üheski välisriigis ette tulnud, et keegi kaardi oma kätte rabaks icon_rolleyes.gif

Käinud päris mitmes "välismaa" riigis, ei ole kaarti keegi võtnud.

See mingi US&A teema vast, kus keegi su kreeditkaardiga kuhugi ära jalutab.
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 05.05.2022 16:34:40 vasta tsitaadiga

Selle viipamisega see teema polnud, et kui netipangas kinni panna siis välismaal endiselt viipamine toimib?
ref
Kreisi kasutaja

sõnum 05.05.2022 19:19:09 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
Mis nad seal välismaal siis teevad kui summa on üle 50€ ja nagunii PIN koodi nõuab? Ikka peab terminali kliendi juure tooma või kui see võimalik pole, siis kliendi terminali juurde viima.
Ma ise tahaks loota, et 50€ üle lasta(eriti nüüd äpiajastul kui äpp nagunii kohe säutsub palju maha võeti mitte ei avasta kuu aega hiljem kui ise ka täpselt ei mäleta kus ja mille eest maksid) pole riski väärt. Teistpidi see 50€ on veel talutav risk mugavuse nimel

Viipemakse piirangud on terminali, mitte sinu panga poolel. Lääne pool on nt Tšehhis piiranguks 5000 krooni (~200 eurot).

Aga siiani pole veel olnud juhust kus keegi tahab kaardiga ära jalutades ise viibata...
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 05.05.2022 20:13:04 vasta tsitaadiga

Mis see siis teeb?

tagasi üles
ref
Kreisi kasutaja

sõnum 05.05.2022 20:41:47 vasta tsitaadiga

rex kirjutas:
Mis see siis teeb?

Sellest kontekstis eelkõige Eesti sisene piirang, kaardikindlustaja/vahendaja võib seda järgida aga ei pea. Nt kui Eestis oli vaid 30 eurot lubatud ei toimetanud ka rahvusvahelised kaardid suuremate summadega.

Nii Visa kui MC toetavad mingil määral globaalset limiiti aga see on soovituslik seada ja soovituslik järgida. Vaikimisi otsustab limiidi terminali pakkuja (maksevahendaja) ja kindlasti peab ta selle otsuse tegemisel lähtuma oma õigusruumist (nt kui Eestis Eesti Pank kirjutab ette, et max limiit on 50 eurot siis nii ongi ja nii peabki olema kõigis terminaalides mis on seotud ükskõik millise Eesti Panga kontrollile alluva maksevahendajaga)...
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 09.05.2022 06:47:14 vasta tsitaadiga

Öösel kell 2.33 sai naine sõnumi, hea klient, sulgesime turvalisuse kaalutlustel teie kaardi. 0223
Helistada telefonil 3726310310 vms, mis ongi swedi number.
Kontole sisselogides midagi kahtlast ei paista.
>Kellelgi ka kaart kinni pandud niimoodi? icon_rolleyes.gif

napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 09.05.2022 07:30:27 vasta tsitaadiga

Kas siis on kaart kinni või ei ole? Teoorias võib automaatika ju mingi kahtlase mustri tuvastada kuigi pigem arvan, et see on scam ikkagi.
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 09.05.2022 07:34:15 vasta tsitaadiga

netist ei paista midagi, et kinni oleks, icon_rolleyes.gif
poodi pole jõudnud
SMS saadeti telole ja mingit kahtlast linki vms kaasa ei ole pandud....

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Panganduse teema (Küsitlus: Millist panka eelistad?) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 208, 209, 210 ... 252, 253, 254  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.