Et tegelt on kõik töötajad tööl, aga istuvad puhkenurgas tasuta rahaga? Või on tegu urkaga, kus kassapidaja peab ka inventuuri tegema, kaupa vastu võtma, kaupa välja panema, saali koristama jne? Iga töötaja on all-in-one?
Puhkenurgas ei istu keegi, Lidli tootempo on selleks kiire. Enamasti tootavad saali peal ja kui sinu kassa avatakse, jooksed kassasse, teenindad kliendid ara ja tagasi saali peale.
Koik peavad koike oskama, see on parim viis. Vastasel juhul on probleemid kiirelt tekkima.
Oisu. kirjutas:
Töötajate arv: 227 (seisuga 31.12.2021)
Töötajate puudus?
link
8 poe peale Eestis?
Uhes Lidl taolises poes voib olla ule 40 tootaja. Ainult poes siis, ei vota arvesse palju kontoris, logistikas jms.
Koik peavad koike oskama, see on parim viis. Vastasel juhul on probleemid kiirelt tekkima.
Jajah, kuskil väikses külapoes vb toimib see loogika.
Normaalsetes poodides küll nii ei käi asi.
Koigis Lidl poodides kaib nii, et koik oskavad teha koike ja koik teevad koike. See on just koige parem viis. Kes on ise toidupoes tootanud voi toidupoodi juhtinud, saab sest aru.
Lidl pole kulapood.
Ükski toidupoe lihttöö op ei ole ju nii komplitseeritud, et inimene peaks robotina ainult selle peale spetsialiseeruma. Kuid sellest ma ei saa aru, kui Lidl on nii säästule ja efektiivsusele keskendunud, siis miks nad iseteeninduse vastu on? See oleks ju esimene koht, kust lõigata.
Koigis Lidl poodides kaib nii, et koik oskavad teha koike ja koik teevad koike. See on just koige parem viis. Kes on ise toidupoes tootanud voi toidupoodi juhtinud, saab sest aru.
Lidl pole kulapood.
Kassapidaja oskab kõike? Wtf. Naine selveris kaubakategooriajuhina töötanud ja naerab sellise jutu peale.
Ükski toidupoe lihttöö op ei ole ju nii komplitseeritud, et inimene peaks robotina ainult selle peale spetsialiseeruma. Kuid sellest ma ei saa aru, kui Lidl on nii säästule ja efektiivsusele keskendunud, siis miks nad iseteeninduse vastu on? See oleks ju esimene koht, kust lõigata.
Ei ole selle vastu. Iseteenindus on tulemas. Trial kaib praegu.
Janis kirjutas:
SKG kirjutas:
Janis kirjutas:
SKG kirjutas:
Lidl pole kulapood.
Kassapidaja oskab kõike? Wtf. Naine selveris kaubakategooriajuhina töötanud ja naerab sellise jutu peale.
Lidl-is pole sellist asja nagu "kassapidaja".
Naergu pealegi. Lidl-is on too oluliselt paremini organiseeritud ja sama voi suurem hulk tood tehakse ara vaiksema arvu inimestega.
Näha on, et väiksema arvu töötajatega tehakse ära kui klient 30 mintsa kassas ootama peab
Ja noh see tähendabki, et mingi orjapidajate urgas. Makstakse äkki isegi jah rohkem kui mujal aga töötaja tapab end kiirelt ära.
Kust otsast ta siis urgas on, 2s lidlis kokku 3 korda käinud ja kassad tühjad, kohe saan ostukorvi kassasse laduda.
Kraam ja pood kõvasti etem kui grossis. Sai šašlõkki ja grill ribisi võetud, eks näha kas on parem kui eesti valmis toodang. Vähemalt on osad head tooted ka olemas mida muidu soome lidlist sai kaasa ostetud.
Näha on, et väiksema arvu töötajatega tehakse ära kui klient 30 mintsa kassas ootama peab
Ja noh see tähendabki, et mingi orjapidajate urgas. Makstakse äkki isegi jah rohkem kui mujal aga töötaja tapab end kiirelt ära.
Nagu mainisin - see 30 min kassasaba, seal on miskit valesti. Lidl-ites pole isegi mitte 5 min kassasabasid. Alguse asi voibolla, Eestis asjad vaja paika loksuda.
Aga selles kull oigus, et Lidl-isse pole motet minna inimesel, kes soovib too ajast chillida (tuhjas kassas istuda vms). Koguaeg on midagi teha, samas ara ei tapa.
Mina tunnen 6 inimest, kes Lidl-i ketis eri positsioonidel tootavad. Tunduvad rahul olema.
Tähesaju Lidlis olid kõik kassad töös. Olid küll järjekorrad, kuid ootasin max 5 minutit kuniks minu kord kätte jõudis. Müüja tempo oli küll muljetavaldav, eriti võrreldes tülpinud Selveri-Rimi müüjatega.
Ma ei saa aru, mis meeletu kampaania see Lidli vastu lahti on läinud. Küll pasundatakse meedias, küll foorumites kui mõttetu ja halb pood see on, aga suures pildis on see positiivne, et uus kett turul on. Aitab äkki keskmist hinnataset alla tuua ja annab konkurentsile hoogu juurde. _________________ Custom 3d-prinditud mATX / ITX / APU case - http://bit.ly/4kIJQZs
viimati muutis krist2an 14.03.2022 19:29:15, muudetud 1 kord
Tartu omas olid kõik kassad töös, aga üle minuti vist kusagil ei kulunud. 2-3 inimest kassalindi ääres.
Kogu mansaft tuias saalis, ei last mul hindu vaadelda _________________ Hapud viinamarjad
Tähesaju Lidlis olid kõik kassad töös. Olid küll järjekorrad, kuid ootasin max 5 minutit kuniks minu kord kätte jõudis. Müüja tempo oli küll muljetavaldav, eriti võrreldes tülpinud Selveri-Rimi müüjatega.
Ma ei saa aru, mis meeletu kampaania see Lidli vastu lahti on läinud. Küll pasundatakse meedias, küll foorumites kui mõttetu ja halb pood see on, aga suures pildis on see positiivne, et uus kett turul on. Aitab äkki keskmist hinnataset alla tuua ja annab konkurentsile hoogu juurde.
Lidl-is vist sama, et tunnis peab minimaalselt 1000 toodet läbi skännima. Aldi-s vähemalt oli. Alguses tundub ulme, kuid kui käppas, siis tuleb ka üle 1400 ära
Kassa on juba nii ehitatud, mis seda kiirust võimaldab, paljudes poes pole see tehniliselt võimalik, isegi kui inimene ise on kiire.
Ma ei tea, mida sina ja su preili räägite aga Lidl ütles kohe alguses, et kõrgem palk tulebki sellest, et poes (jättes kontori kõrvale) peavad kõik töötajad kõike oskama.
SKG kirjutas:
Nagu mainisin - see 30 min kassasaba, seal on miskit valesti. Lidl-ites pole isegi mitte 5 min kassasabasid. Alguse asi voibolla, Eestis asjad vaja paika loksuda.
Mina räägin ainult ühe konkreetse Lidli põhjal. 1 või 2 kassat oli kinni kogu selle aja kui ma poes olin. Jah, saalipeal tuiskas neid tõesti palju ringi.
Üks asi, mis eriti häiris - kassal sisuliselt puudub pakkimiseks mõeldud pind. Kas ongi nii mõeldud, et käruga tuleb kraam kokku koguda, lindile laduda, ära maksta ja uuesti kärusse võtta, et sealt pakkimislaua juurde minna? Väga lamp _________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks!
Üks asi, mis eriti häiris - kassal sisuliselt puudub pakkimiseks mõeldud pind. Kas ongi nii mõeldud, et käruga tuleb kraam kokku koguda, lindile laduda, ära maksta ja uuesti kärusse võtta, et sealt pakkimislaua juurde minna? Väga lamp
Jep. Eesmark on kiiresti koik labi skannida, et voimalikult palju kliente vaikese aja jooksul labi kassa lasta ja klient pakib koik hiljem endale sobival kiirusel kassade taga oleval pakkimislaual voi siis kui jouad tempos pusida void kassa juures otse koik asjad kotti visata kui nad on skannitud
Ma ei saa aru, mis meeletu kampaania see Lidli vastu lahti on läinud. Küll pasundatakse meedias, küll foorumites kui mõttetu ja halb pood see on, aga suures pildis on see positiivne, et uus kett turul on. Aitab äkki keskmist hinnataset alla tuua ja annab konkurentsile hoogu juurde.
Nende juttude järgi on see Lidl ikka üks kohutav tüütus. Pole ruumi, aga aega peab sitaks olema. Tüütu. Ilmselt ei lähe isegi huvi pärast end sinna piinama.
Eks ta vana hea säästukas ole, uues kuues.
Igat kaupa 1-2 artiklit.
See, kas mõni kaup osta kannatab, tuleb omal nahal järgi proovida. _________________ Hapud viinamarjad
No käisin siis eile õhtul Laki tn Lidlis. Kauba kohapealt on asi nii ja naa, leiva-saia tooteid ja puuvilju julgeks küll osta, lihatooted, mis puudutab vorste, viinereid jne ei ole nagu erilist tahtmist sealt osta, piimatooted on nii ja naa. Need Freeway karastusjoogid pole ka suurem asi, proovisin nii colat, siis seda fanta abaloogi ning ka kalja. Alkoletiga pole end põhjalikult veel kurssi viinud, iseenesest 10€ eest pudel brändit pole paha, võib end majesteediks juua küll.
See ka jama et pole ostukorve, et peab käruga kärutama seal st ka seda et igal pool on kärud jalus ja see tobe süsteem et münti on vaja.
Kassa kohapealt kritiseerika seda, et see ala on kole väike kuhu pakkimiseks mõeldud kaup läheb. Pole veel asju pakkima hakanud, kui kassapidaja juba järgmise ostja asju sinna otsa lükkab.
Freeway "fanta" meeldis, krakovi vorst oli hea, veiseliha ribad ka _________________ Arvutite hooldus ja komplekteerimine Tartumaal Tasuta dropboxi konto + lisa 500mb ruumi
No käisin siis eile õhtul Laki tn Lidlis. Kauba kohapealt on asi nii ja naa, leiva-saia tooteid ja puuvilju julgeks küll osta, lihatooted, mis puudutab vorste, viinereid jne ei ole nagu erilist tahtmist sealt osta, piimatooted on nii ja naa. Need Freeway karastusjoogid pole ka suurem asi, proovisin nii colat, siis seda fanta abaloogi ning ka kalja. Alkoletiga pole end põhjalikult veel kurssi viinud, iseenesest 10€ eest pudel brändit pole paha, võib end majesteediks juua küll.
See ka jama et pole ostukorve, et peab käruga kärutama seal st ka seda et igal pool on kärud jalus ja see tobe süsteem et münti on vaja.
Kassa kohapealt kritiseerika seda, et see ala on kole väike kuhu pakkimiseks mõeldud kaup läheb. Pole veel asju pakkima hakanud, kui kassapidaja juba järgmise ostja asju sinna otsa lükkab.
See käru münt on motivaatoriks, et sa ise käru õigesse kohta tagastaks. Vastasel juhul jäetaks need igale poole vedelema ja keegi peaks neid kokku korjama.
Kui kassa juures ei jõua pakkida, siis pakid oma tempos pakkimislaual.
No see on bullshit. Peksame kõigepealt töötajaid 1000 tootega tunnis ja siis peksame kliente ka, et nad ikka võimalikult palju oma kraami edasi-tagasi peaksid tõstma. Õnneks päris poed on aru saanud, et kärud võiksid tasuta olla. Prismas ma enam ei käi, sest münte ma kaasas ei kanna. Ma ei tea, kas nad tänaseks on kärud vabaks lasknud, või siiani ei taheta mu raha.
Selver on okei. Isegi parklates on käruparklad. Auto pargin enamasti nende lähedusse.
Kusjuures suuremat kogust korraga ostes on seda tulnud teha ka poodides, kus on olemas "pakkimist võimaldav pind", eriti hull kui kohe sinu järel on kassas mõni väiksema hulga kraamiga klient ja tema järel kohe keegi, kellel on jälle terve kärutäis. Sa pole veel poolt kraami kotti jõudnud panna kui järgmise tegelase pakid hakkavad sinu omade otsa tulema. See pakkimist võimaldav pind on suht mõttetu kassa juures kui klientide voog on pidev ja kõigil on kärud täis.
Ei saa neist tegelastest aru, kes oma kärusid igale poole vedelema jätavad. Vahest on pood kärudest tühi, kärud kõik mööda parklat laiali. Rahvas ei viitsi isegi kogumispunkti käru lükata, ammugi siis poodi tagasi viia. Kui nii väeti oled, et ei jaksa toidukotte autosse kanda, telli kuller. Kodus on ka vaja kraam kuidagi autost tuppa saada, seljuhul peaks olema hoopis isiklik käru. Mahhimas on näiteks kaks rida kärusid kõrvuti, tavalised ja mündiga, lisaks veel korvid.
No see on bullshit. Peksame kõigepealt töötajaid 1000 tootega tunnis ja siis peksame kliente ka, et nad ikka võimalikult palju oma kraami edasi-tagasi peaksid tõstma. Õnneks päris poed on aru saanud, et kärud võiksid tasuta olla. Prismas ma enam ei käi, sest münte ma kaasas ei kanna. Ma ei tea, kas nad tänaseks on kärud vabaks lasknud, või siiani ei taheta mu raha.
Selver on okei. Isegi parklates on käruparklad. Auto pargin enamasti nende lähedusse.
Vähemalt osades Prismades tahetakse siiamaani münti saada. Eriti tüütu seetõttu et vähemalt mõni aeg tagasi olid Prismas konkurentsitult räpaseimad korvid, niiet puht hügieeni mõttes tekkis soov käru võtta.
Teine kärumüntidega kiberniitaja on Maxima. Selle koha pealt, ja, tekib selline tunne, et hea küll, te ei taha et ma ostaks teilt rohkem kui mul kaenlasse mahub hea küll, saate siis oma tahtmise.
Jep. Eesmark on kiiresti koik labi skannida, et voimalikult palju kliente vaikese aja jooksul labi kassa lasta ja klient pakib koik hiljem endale sobival kiirusel kassade taga oleval pakkimislaual voi siis kui jouad tempos pusida void kassa juures otse koik asjad kotti visata kui nad on skannitud
Ma usun, et see võib nii olla aga see näitab ka seda, et nad ei tunne oma siinse turu sihtgruppi ehk penskarit . 30 minutilise järjekorra üks oluline faktor oli see, et mammid ja papid kohmitsevad kassas pakkimise ja sularahaga. Ma siiralt loodan, et nad suudavad kliente ümber kasvatada aga realistlikult võttes ei näe ma seda juhtumas.
Paari ostu tegemiseks on muidugi idekas lahendus. _________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks!
Lidl peaks ju sularahaga kohmitsemisega intiimselt tuttav olema sest väidetavalt sakslastest rohkem ei armasta sularaha Euroopas keegi?
Vaevalt, et sakslasest müüjad kõik siia toodi _________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks!
Keda-kuidas pekstakse? Kiire teenindus on osa esialgsest väljaõppest.
Ei pea edasi-tagasi tõstma. Kui kaubad korvis, sõidad kassani, paned oma ostud lindile, paned avatud kotid kärusse valmis, sõidad tühja käruga kassa taha ja paned asjad otse kottidesse, mis on kärus juba valmis. Maksad, sõidad käruga autoni ja tõstad kotid pagasnikusse. Tagastad käru ja saad oma mündi tagasi. Tegelikult ei pea isegi münti olema, Lidl müüb vastavaid võtmehoidjaid aeg-ajalt, mis on käru jaoks mõeldud. Enam efektiivsemalt ja kiiremalt ei tea kuidas saaks.
"Päris poodidel" on vaja maksta "kärulükkajale" või keegi teine peab selle töö klientide eest ära tegema, mis omakorda tähendab seda, et on vaja palgata eraldi inimene. Teiste riikide peal nähtud, et see mündisüsteem töötab hästi.
Lidl peaks ju sularahaga kohmitsemisega intiimselt tuttav olema sest väidetavalt sakslastest rohkem ei armasta sularaha Euroopas keegi?
Vaevalt, et sakslasest müüjad kõik siia toodi
Lidlis pidid küll jah kõik kõike tegema aga ma ikkagi ei usu, et müüja otsustab, kui suur peab pakkimisala poes olema.
SKG kirjutas:
Teiste riikide peal nähtud, et see mündisüsteem töötab hästi.
Mündisüsteem töötab hästi tõrjumaks kliente, kellel ei ole münti.
Prismas näiteks saab infoletist mingit seibi kerjata. Aga viitsin ma jee minna seda sinna manguma. Lihtne on jõuda järeldusele - mul ei ole münti kaasas, seega ma kas ei lähe Prismasse, või ei osta nii palju kaupa, et käru vaja oleks. Prisma kaotab.
Praegu, ma tean juba ette et Lidlis on ainult kärud ja kärud on ainult mündiga - järelikult ei lähe ma sinna praegu üldse. Pole sellist valu ja ei lähe.
Üheski poes, kus ma regulaarselt käin - Coop, Selver, Rimi - ei taheta käru jaoks münti. Sellegipoolest panen ma oma käru nagunii tagasi õigesse kohta. Kui ma ei tahaks seda teha, siis ei sunniks ka see seib mind seda tegema. Minu perspektiivist on tegu puhtalt kliendi ahistamisega - münti ei ole, käru võtta ei saa. "Hästi" võib see töötada ühiskondades, kus kõigil on sularaha taskud täis ja pole kunagi probleemi mündi leidmisel. Meil siin on juba piisavalt palju sularahavabalt arveldavaid inimesi, kel pole kunagi münti võtta ja kui kuskil mõni ringi loksub, siis see on kindlasti vale püksipaari taskus kusagil.
Teine kärumüntidega kiberniitaja on Maxima. Selle koha pealt, ja, tekib selline tunne, et hea küll, te ei taha et ma ostaks teilt rohkem kui mul kaenlasse mahub hea küll, saate siis oma tahtmise.
Kasulik nipp: ümara peaga lukuvõti on täpselt vajaliku suurusega. Peale käru lahtihaakimist saab võtme kohe välja tõmmata ja taskusse tagasi panna.
Mündisüsteem töötab hästi tõrjumaks kliente, kellel ei ole münti.
Prismas näiteks saab infoletist mingit seibi kerjata. Aga viitsin ma jee minna seda sinna manguma. Lihtne on jõuda järeldusele - mul ei ole münti kaasas, seega ma kas ei lähe Prismasse, või ei osta nii palju kaupa, et käru vaja oleks. Prisma kaotab.
Praegu, ma tean juba ette et Lidlis on ainult kärud ja kärud on ainult mündiga - järelikult ei lähe ma sinna praegu üldse. Pole sellist valu ja ei lähe.
Üheski poes, kus ma regulaarselt käin - Coop, Selver, Rimi - ei taheta käru jaoks münti. Sellegipoolest panen ma oma käru nagunii tagasi õigesse kohta. Kui ma ei tahaks seda teha, siis ei sunniks ka see seib mind seda tegema. Minu perspektiivist on tegu puhtalt kliendi ahistamisega - münti ei ole, käru võtta ei saa. "Hästi" võib see töötada ühiskondades, kus kõigil on sularaha taskud täis ja pole kunagi probleemi mündi leidmisel. Meil siin on juba piisavalt palju sularahavabalt arveldavaid inimesi, kel pole kunagi münti võtta ja kui kuskil mõni ringi loksub, siis see on kindlasti vale püksipaari taskus kusagil.
SKG, kilekotid kärusse, korjan poes asjad kilekottidesse, teen jooksvalt piiks-piiks, jalutan käruga poest välja, tõstan asjad autosse, panen käru parklasse. Miks peaks keegi veel tänapäeval mitu korda asju pakkima ja käruga edasi-tagasi jalutama? Teised poed teevad poeskäigu mugavaks, uustulnuk hakkab taandarenema.
Veel vähem hakkan ma käru saamiseks mingit münditaolist mänguasja kaasas tassima.
Oh noes! Enne kui telefoniäpiga tasumised ja automaatkassad poodidesse ilmusid ja ma nädala kraami korraga kärusse ladusin, siis tuli ikka kord kuus vähemalt ette, et ma saan alles leiva ja saia lindi peale tõstetud, kui juba minu selja taga keegi kukub oma kraami lindi peale laduma, jättes mulle ruumi heal juhul poole meetri jagu - just nagu mul ei oleks kärus sülega kraami terve lindi täisladumiseks.
Nüüd pole enam mingit lindi peale ladumist õnneks, välja arvatud pisemates ja kettidesse mittekuuluvates poodides. Sealt ma nagunii nii suurel hulgal ei osta midagi.
Lidl aga pole Haapsalus mingiks teemaks, sest seda siin ei ole. _________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
SKG, kilekotid kärusse, korjan poes asjad kilekottidesse, teen jooksvalt piiks-piiks, jalutan käruga poest välja, tõstan asjad autosse, panen käru parklasse. Miks peaks keegi veel tänapäeval mitu korda asju pakkima ja käruga edasi-tagasi jalutama? Teised poed teevad poeskäigu mugavaks, uustulnuk hakkab taandarenema.
Veel vähem hakkan ma käru saamiseks mingit münditaolist mänguasja kaasas tassima.
Kardan, et Lidl taolises ülmaailmses ketis selline süsteem ei toimiks ja Eesti jaoks keegi erandit tegema ei hakka. Kuna põhineb kliendi aususel ja omab lisakulusid.
Käru ju auto kõrvale lohakile ei jäta? Kuskile on ta vaja tagastada nagunii. Pole erilist vahet.
Võtmeid "tassid kaasa" nagunii, pole jällegi erilist vahet kui seal selline väike praktiline võtmehoidja küljes on.
Parklas auto kõrval on poe käruparkla, kuhu tühja käru jätan. Teised ka. Ei jäeta neid üldiselt vedelema.
Võtmed ei ole kogu aeg taskus. Koju jõuan, ütlen Sirile welcome ja uks avaneb.
Kasulik nipp: ümara peaga lukuvõti on täpselt vajaliku suurusega. Peale käru lahtihaakimist saab võtme kohe välja tõmmata ja taskusse tagasi panna.
See oli tõesti hea vihje. Ei olnudki selle peale tulnud varem, mul on tõesti üks ümar võti võtmekimbus kaasas. Ole tänatud.
Dogbert kirjutas:
Oh noes! Enne kui telefoniäpiga tasumised ja automaatkassad poodidesse ilmusid ja ma nädala kraami korraga kärusse ladusin, siis tuli ikka kord kuus vähemalt ette, et ma saan alles leiva ja saia lindi peale tõstetud, kui juba minu selja taga keegi kukub oma kraami lindi peale laduma, jättes mulle ruumi heal juhul poole meetri jagu
Üldiselt, kui mul on terve kärutäis kraami ja ma lähen kassalindi juurde, siis ma ei liigugi lindi otsast edasi enne kui olen kogu oma kraami peale ladunud. Huvitav kuidas saaks sealjuures järgmine löögile pääseda.
viimati muutis netcat 15.03.2022 15:28:44, muudetud 1 kord
See oli tõesti hea vihje. Ei olnudki selle peale tulnud varem, mul on tõesti üks ümar võti võtmekimbus kaasas. Ole tänatud.
See Lidli koola oli suhteliselt ebameeldiva maitsega. On kolme tüüpi koola maitset. Üks on Coca-Cola/Pepsi, ehk originaalid, ja siis mingid maitsestatud-vürtsitatud variandid nagu Kane's, Fritz jms. Kolmas on need ebameeldiva tehisliku maitsega säästukoolad. Lidli oma kvalifitseerub kolmanda alla. Sorry, aga rohkem seda ei osta. _________________ M: Intel i5 4590 protsessorid M: HP Elitedesk 800 G3 SFF M: HP Elitedesk 800 G2 Mini 35W
Sama siin. Maitseb umbes nagu Pepsi ja RC Cola kokkusegatuna. _________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks!
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.