Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 11 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 94, 95, 96  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Muhekas
HV Guru
Muhekas

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 20.02.2022 17:08:42 vasta tsitaadiga

erko kirjutas:
Muhekas kirjutas:
Äkki windows paneb selle õigeks na win10 see on, et koondab vasakule

See võimalus on W11-s juba sisse ehitatud: Personalization->Taskbar->Taskbar Alignment (Center/Left)

Aga miks seda explorer patcherit siis vaja?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Ramones
HV Guru
Ramones

sõnum 20.02.2022 17:30:44 vasta tsitaadiga

Muhekas, Sest osad inimesed soovivad kasutada "Use small taskab icons" ja "Combine taskbar buttons > Never". Enne ei kavatse kodust masinat W11 peale uuendada, kuni need võimalused tekivad. Hetkel ei paku W11 niikuinii midagi üle W10. Kasutan igapäevaselt tööarvutis W11.
tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 22.02.2022 14:21:31 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
rmc, Äpipoed jah kahjuks tahavad kontot. Alternatiiv on apk sideload teha mis on sama kohmakas kui windowsi all exe installereid alla laadida. Positiivne näide on Linuxi distroid kus pole vaja sisse logida ja saab otse paigaldada programme ilma vajaduseta eraldi installereid alla laadida ja käivitada.

Jep Win11 töötab ka TPM-ta masinatel. Kõige lihtsam on teha USB pulk Rufus'ega ja seal saab valida Extended Windows 11 Installation (No TPM / No Secure Boot). Sellega saab väga lihtsalt teha booditava mälupulga. Muus osas kulgeb Win11 install nagu tavaliselt ja saab ka uuendusi.

Sideloadi osas on õnneks olemas Aurora Store. Kogu Google Play seal olemas, otse GPlayst.

Hea teada @ Win11 toimimine. Tänud!

Ramones kirjutas:
Muhekas, Sest osad inimesed soovivad kasutada "Use small taskab icons" ja "Combine taskbar buttons > Never". Enne ei kavatse kodust masinat W11 peale uuendada, kuni need võimalused tekivad. Hetkel ei paku W11 niikuinii midagi üle W10. Kasutan igapäevaselt tööarvutis W11.

Hea teada, et seda ka ei ole icon_lol.gif (kuigi ma combine when full inimene)

HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 25.02.2022 20:26:17 vasta tsitaadiga

Windows 11 is getting a new app picker for opening files
https://www.xda-developers.com/windows-11-app-picker-build-22563/
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 25.02.2022 20:43:42 vasta tsitaadiga

Väga hea. Senine oli disaini poolest pärit kuskilt Win8 aegadest.
Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
tagasi üles
Kremka
Kreisi kasutaja
Kremka

sõnum 25.02.2022 21:16:53 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
Kui nad selle online konto täielikult möödapääsmatuks muudavad, siis vähemalt mina kaalun oma põhiarvutis Windowsi asemel Ubuntut vms.

Mina kolin siis Win10 peale tagasi.
tagasi üles
DVDRW
HV Guru
DVDRW

sõnum 26.02.2022 01:01:33 vasta tsitaadiga

Tõenäoliselt tuleb selle möödapääsuks mingit kräkki hakata kasutama.
Kremka, kui tulevikus W10 support läbi ja uus riistvara sellega enam ei tööta, mis siis teed?
tagasi üles
freestyler
Kreisi kasutaja

sõnum 26.02.2022 01:05:38 vasta tsitaadiga

Ma ei sa aru, mis teil selle online konto vastu on? Halvendab see kuidagi windowsi kasutusmugavust või turvalisust või mis kohapeal te seda valu tunnete?
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 26.02.2022 01:18:03 vasta tsitaadiga

Võib ka teistpidi küsida, et mis mulle sellest kasu on? Kui mulle pole, siis kellelegi teisele peab olema kui poolvägisi peale sunnitakse.....
tagasi üles
erko
Kreisi kasutaja

sõnum 26.02.2022 02:07:11 vasta tsitaadiga

freestyler kirjutas:
Ma ei sa aru, mis teil selle online konto vastu on? Halvendab see kuidagi windowsi kasutusmugavust või turvalisust või mis kohapeal te seda valu tunnete?

Vanade peerude irratsioaalne hirm. See näib eriti irooniline, sest oma (arvutist palju personaalsemasse) Android või iOS seadmesse logitakse vastava korporatsiooni identiteeditunnusega tuimalt sisse ja ilma niuksumata. icon_smile.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 26.02.2022 03:51:34 vasta tsitaadiga

erko kirjutas:
freestyler kirjutas:

Vanade peerude irratsioaalne hirm. See näib eriti irooniline, sest oma (arvutist palju personaalsemasse) Android või iOS seadmesse logitakse vastava korporatsiooni identiteeditunnusega tuimalt sisse ja ilma niuksumata. icon_smile.gif

ot:
Android telefone saab ilma Google kontoga sidumata kasutada.

---
Windows Insiders can now connect Bluetooth devices more easily on Windows 11
https://www.xda-developers.com/windows-11-bluetooth-quick-settings/
tagasi üles
DVDRW
HV Guru
DVDRW

sõnum 26.02.2022 08:24:51 vasta tsitaadiga

freestyler kirjutas:

Järgmine samm oleks kui netti pole, siis oma arvutisse sisse logida ei saa.
Mingi privaatsus võiks ikka olla icon_mad.gif
tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 26.02.2022 09:33:08 vasta tsitaadiga

isegi kui installi oled teinud koos m$ konto loomisega ei takista miski sul edasi luua ka lokaalne konto (võta vaid vaevaks seadetest vastav koht üles otsida!) ja edaspidi kogu aeg seda lokaalset kontot kasutada sisselogimiseks
ja vajadusel mõneks ajaks tagasi m$ konto peale jne.
seega, DVDRW, ära paanitse vaid õpi natuke
tagasi üles
NATAS999
HV Guru

sõnum 26.02.2022 09:47:22 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
ot:
ma ei ole selles nii kindel.

mis valu windowsit üldse kasutada kui see nii halb on? ubuntu peale ja elu lill, pole üldse mingeid kontosi ega logimisi vaja. veel ekstraboonusena on see täiesti tasuta.

Mnator
HV Guru

sõnum 26.02.2022 09:49:45 vasta tsitaadiga

su buntu on järelikult veel kümneid kordi halvem, lepi selle arvamusega maailma poolt icon_wink.gif
tagasi üles
AlvinL
Kreisi kasutaja
AlvinL

sõnum 26.02.2022 09:53:54 vasta tsitaadiga

freestyler kirjutas:

Tülikas, muud midagi. Juba maksnud toote eest, las ma kasutan seda icon_rolleyes.gif

DVDRW
HV Guru
DVDRW

sõnum 26.02.2022 09:54:56 vasta tsitaadiga

NATAS999 kirjutas:
SKG kirjutas:
ot:
mis valu windowsit üldse kasutada kui see nii halb on? ubuntu peale ja elu lill, pole üldse mingeid kontosi ega logimisi vaja. veel ekstraboonusena on see täiesti tasuta.

Põhitöövahend on mul Autoit. Seega mul valikut väga pole.
tagasi üles
NATAS999
HV Guru

sõnum 26.02.2022 10:08:49 vasta tsitaadiga

Mnator kirjutas:
su buntu on järelikult veel kümneid kordi halvem, lepi selle arvamusega maailma poolt icon_wink.gif
mille põhjal selline järeldus?
Mnator
HV Guru

sõnum 26.02.2022 10:18:50 vasta tsitaadiga

NATAS999 kirjutas:
Mnator kirjutas:
mille põhjal selline järeldus?
su meeleheitlikuse icon_wink.gif
et pead tingimata sellist OT-d w11 teemasse tekitama
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 26.02.2022 10:22:38 vasta tsitaadiga

Eks see ole senine harjumus.
Apple ja Android seadmeid küll kasutatakse kontodega - mis selles MS kontos siis nüüd nii palju halba on?

Mnator
HV Guru

sõnum 26.02.2022 10:38:14 vasta tsitaadiga

vanad harjumused mida on raske ületada
midagi muud sel m$ kontol küll häda pole
analoogne nuhkimine/telemeetria teiste opsüssidega töötab m$ kontost sõltumatult
tagasi üles
bladerunner
HV Guru

sõnum 26.02.2022 12:44:41 vasta tsitaadiga

Eks see veidi selline "väikeste" meeste hirm ja enese ületähtsustamine ole kus mõeldakse end suureks ja usutakse et just tema on see tähtis ja temal on see info mida suurkorporatsioon omale kindlasti ihaldab. icon_lol.gif
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 26.02.2022 13:04:42 vasta tsitaadiga

Pigem on see, et ei taha jälle ühte kontot veel, millel muide peaks olema jälle korralik, vastik ja meeldejäämatu parool, et oleks turvaline. Rääkimata sellest, et alati ei taha teha kõike nii, et keegi teine teab. Õnneks on näiteks mäki ja linuxiga parem, ei pea kuhugi teenusesse logima. Mäkiga on küll see asi, et siis ei saa app storet kasutda, samas saab mujalt ka rakendusi.
tagasi üles
Ramones
HV Guru
Ramones

sõnum 26.02.2022 13:26:05 vasta tsitaadiga

Dirty Harry kirjutas:
Pigem on see, et ei taha jälle ühte kontot veel, millel muide peaks olema jälle korralik, vastik ja meeldejäämatu parool, et oleks turvaline.

Parool läheb paroolihaldurisse, Windowsile läheb vajadusel lihtne PIN kood ja Authenticator app telefoni, nii et edaspidi pole vaja MS konto parooli kuskile sisestada vaid telefoni ekraanil "accept" nuppu vajutada thumbs_up.gif
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 26.02.2022 13:38:33 vasta tsitaadiga

Ramones kirjutas:
Dirty Harry kirjutas:
Pigem on see, et ei taha jälle ühte kontot veel, millel muide peaks olema jälle korralik, vastik ja meeldejäämatu parool, et oleks turvaline.

Parool läheb paroolihaldurisse, Windowsile läheb vajadusel lihtne PIN kood ja Authenticator app telefoni, nii et edaspidi pole vaja MS konto parooli kuskile sisestada vaid telefoni ekraanil "accept" nuppu vajutada (y)
Eks nii jah käib, iga arvutisse logimine on mõnus tüütus. Samas hea turvaline.
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 26.02.2022 14:31:40 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
Võib ka teistpidi küsida, et mis mulle sellest kasu on? Kui mulle pole, siis kellelegi teisele peab olema kui poolvägisi peale sunnitakse.....

See on hea küsimus thumbs_up.gif

Ainus "kasu" mida ma näinud olen Insider builde testides on see, et saab tagasisidet anda ja lugeda. Asi mida enamus softi tootjaid suudab teha ilma kontota. Ehk siis suuresti kunstlik piirang.
Kaotati ju ära ka desktop tausta kaasatulek kontoga sisse logides. Seega muutus hoopis kehvamaks.

Vähemalt Google kontoga saab erinevaid kasulikke teenuseid kasutada ja andmeid taastada puhta Androidi installi peal. MS konto ei suuda pilvest Windowsi sätteid võtta ja puhtale installile rakendada.
Kui suudaks, siis oleks ehk isegi nõus sisse logima, et aega säästa seadistamiselt.
tagasi üles
Ramones
HV Guru
Ramones

sõnum 26.02.2022 14:49:21 vasta tsitaadiga

Dirty Harry kirjutas:

Kui 4-kohalise PIN koodi sisestamine tüütu tundub, siis pole tõesti midagi teha 😢
tagasi üles
Muhekas
HV Guru
Muhekas

sõnum 26.02.2022 16:35:42 vasta tsitaadiga

Ramones kirjutas:
Dirty Harry kirjutas:

Kui 4-kohalise PIN koodi sisestamine tüütu tundub, siis pole tõesti midagi teha 😢

Aus olla siis suht tüütu on jah see pin koodi toppimine, see võiks olla valikuline. Kes soovib kasutab ja kes mitte see saaks lihtsamat teed minna icon_smile.gif
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 26.02.2022 16:41:59 vasta tsitaadiga

Kust otsast see tüütu on? Et siis mingit "lukku" pole arvutil peal sul?
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 26.02.2022 16:57:13 vasta tsitaadiga

NATAS999 kirjutas:
SKG kirjutas:
ot:

Selles pole kahtlustki. LineageOS on parim tõestus, kus Google konto on vajalik ainult Play Store või Google enda äppide jaoks. Ka see võib muidugi tulevikus muutuda icon_smile.gif

Tööarvutis ilma ei saa, hetkel veel. Muidu muud eriti vist polegi.
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 26.02.2022 17:00:46 vasta tsitaadiga

erko kirjutas:
freestyler kirjutas:

Kes ütles, et mulle kohustuslik google konto omamine meeldib. Ei meeldi kuigi tõsi, google konto pakub vähemalt midagigi millest vahel kasu on.
M$ kontost pole minul konkreetselt mingit kasu. Pigem risk, et ühel hetkel on nokk kinni-saba lahti ehk masinasse sisselogimiseks on vaja internetti, aga selleks et netiühendus ära konfida, on vaja sisse logida.

Janis kirjutas:

Kõige vähem tüütu lukk on sõrmejälg. Aga ilmselt mõtles jah seda, et pole üldse lukku. Kusjuures päris paljud kasutavadki nii, et mingit lukku pole. Ei teagi miks kuigi noh, kui arvuti on ainult maili lugemiseks ja lõustaraamatus käimiseks ja browser on nii konfitud, et sulgedes kõik küpsised kustutab siis hädapärast võib ju kah..... kuigi on kordades tüütum kui see PIN sisestamine.
tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 26.02.2022 17:17:59 vasta tsitaadiga

napoleon, mul on lokaalne konto loodud w11 arvutis ja on täiesti ükskõik kas sisselogimisel netti on, igal juhul pääsen sisse
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 26.02.2022 17:48:03 vasta tsitaadiga

No mul pole üldse seda M$ kontot ja pääsen ka sisse. Selles point ongi, et miks krt seda vaja on. Aga pole ühtegi home versiooni näppinud, seal vbl tõesti ei saagi ilma M$ kontota
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 26.02.2022 17:48:13 vasta tsitaadiga

Kui tegu on üksi elava inimese ja lauaarvutiga mis on statsionaarne (nagu minul), siis milleks mingit lukku üldse vaja on?
Mul logib kohe sisse kontole. Pole mingit turvet seatud. Pealegi kui keegi tõesti ronib kolmandale korrusele varastama 25KG+ arvutit, siis on juba suuremad probleemid kui ligipääas Windowsile.

Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 26.02.2022 17:51:05 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Kui tegu on üksi elava inimese ja lauaarvutiga mis on statsionaarne (nagu minul), siis milleks mingit lukku üldse vaja on?
Mul logib kohe sisse kontole. Pole mingit turvet seatud. Pealegi kui keegi tõesti ronib kolmandale korrusele varastama 25KG+ arvutit, siis on juba suuremad probleemid kui ligipääas Windowsile.

No jah, kui külalisi ka ei käi kes võivad masinat näppida siis küll.
Aga kui mälu ei peta, siis üks miinus sellega oli kui parool tühjaks jätta - ilma paroolita masinale ei saa SMB ega RDP kaudu ligi
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 26.02.2022 18:01:26 vasta tsitaadiga

napoleon, Need pole turvalised niikuinii. Kasutan Teamviewerit. Õnneks praktiliselt ei esine olukorda kus pean kaugemalt masinale ligi saama. Ja kui peaks, siis investeeriks IPMI lahendusse juba mis lubab low level kontrolli k.a BIOS jne.
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 26.02.2022 18:05:58 vasta tsitaadiga

Tomorrow, kui jutt on kuskilt kaugelt ligipääsus, siis muidugi pole need piisavalt turvalised. Aga kui jutt LAN-st on, siis pole vaja üle ka mõelda ja paljudel on kodus rohkem kui üks masin.
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 26.02.2022 18:25:40 vasta tsitaadiga

Janis kirjutas:

milleks? Kelle vastu see lukk oleks mu PCl? icon_rolleyes.gif

Janis
HV Guru

sõnum 26.02.2022 18:30:16 vasta tsitaadiga

Hiid kirjutas:
Janis kirjutas:

milleks? Kelle vastu see lukk oleks mu PCl? icon_rolleyes.gif

No mul näiteks ei saa lapsed minna arvuti taha "laamendama" siis icon_smile.gif Lihtsa nupuvajutusega lukku ja pm sekundiga saab avada kui ühe käega lihtne pin panna, ei midagi keerulist.
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 26.02.2022 18:32:16 vasta tsitaadiga

kasvatatud lapsed hoiab eemal vitsahirm icon_idea.gif icon_lol.gif
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 26.02.2022 18:33:06 vasta tsitaadiga

Hiid, kasvõi selle vastu, et mõni su laps uudishimust kõike näppima ei hakkaks ja <piixu> ei keeraks või siis mõni külla tulnud sõber napsuse peaga enda arvates nalja tegema ei hakkaks ja sinu nimel mingeid postitusi ei teeks.
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 26.02.2022 18:33:26 vasta tsitaadiga

Niisama tühja võivad klõbistada kui win lukus, suva thumbs_up.gif
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 26.02.2022 18:36:04 vasta tsitaadiga

Kusjuures polegi kunagi proovinud mis juhtub kui lukus masinaga niisama klõbistama hakata..... kas mingi hetk läheb ka PIN/parool nii lukku, et pärast on endal ka paras keberniit, et sisse saada?
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 26.02.2022 18:39:11 vasta tsitaadiga

Restartida käsib või tahab parooli pini asemel
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 26.02.2022 18:39:51 vasta tsitaadiga

Kõige lahedam asja juures on see, et kõik need "kui nüüd tehakse Windows selliseks, siis lähen Linuxi peale üle" tüübid on seda juttu rääkinud juba 10+ aastat. Windows tehakse "selliseks", aga ikka kasutavad edasi icon_lol.gif
tagasi üles
NATAS999
HV Guru

sõnum 26.02.2022 18:51:50 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Kõige lahedam asja juures on see, et kõik need "kui nüüd tehakse Windows selliseks, siis lähen Linuxi peale üle" tüübid on seda juttu rääkinud juba 10+ aastat. Windows tehakse "selliseks", aga ikka kasutavad edasi icon_lol.gif
linuxis on mõnda asja vahest vaja terminalis teha ja siis on cusi pyxis. tulevad tilla-tölla win peale tagasi ja elu lill jälle, kuniks käsurida veel meeles on
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 26.02.2022 18:54:35 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:

Paratamatus. Oleks juba ammu Linuxi peale kolinud, aga kui desktop osas on windowsi turuosa ikka räigelt suurem kui kõigil muudel OS-del kokku, siis on windowsis ka kõik paremini toetatud.
Linuxis peab ikka ühtepuhku kapoti alla ronima ja näpud õliseks tegema. Serverite puhul on natuke teine teema, seal on linuxil ikka väga palju eeliseid mis näppude õliseks tegemist õigustavad.
Ehk eks ta ole..... isegi kui vahend ei meeldi, aga suuremas plaanis täidab oma eesmärgi, tuleb ikka valida vahend vastavalt vajadusele mitte kohendada vajadusi vastavalt vahendile.
Tahaks küll loota, et saabub ka see aeg kui on vabalt valida mis OS kasutad kuna kõik on võrdselt toetatud, aga seda päeva vist minu silmad ei näe.
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 26.02.2022 19:03:36 vasta tsitaadiga

Kui parool tüütu, siis osta arvuti, millel sõrmejäljelugeja.
Või võta arvuti kontolt parool maha või pane automaatne sisselogimine.
MS kontole jääb parool alles.

Minule meeldib, kui tulevikus ei pea käsitsi igasugu andmete "taastamisega" tegelema hakkama - miks kurat seda peaks 21. sajandil ise tegema...

Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 26.02.2022 19:04:46 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Just. Võiks jääda valikuvõimalus, sest on minu enda asi, kas kasutan üliturvalist sisselogimist või mitte. Seda ei pea operatsioonisüsteem tegema.
tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 26.02.2022 19:11:16 vasta tsitaadiga

aga sul on ju see valikuvõimalus
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 11 mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 94, 95, 96  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.