|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kuidas pooldaksid kanepi legaliseerimist Eestis? |
| Pooldaksin meditsiinilistel põhjustel kasutamist |
|
17% |
[ 53 ] |
| Pooldan täielikku legaliseerimist |
|
36% |
[ 107 ] |
| Ei poolda |
|
33% |
[ 99 ] |
| Olen erapooletu |
|
12% |
[ 36 ] |
|
| hääli kokku : 295 |
|
| autor |
|
laurx
HV Guru

|
22.12.2021 15:24:20
|
|
|
| Kassmees kirjutas: |
| ykshuntka kirjutas: |
| S.I.L.L.U kirjutas: |
Mis haige vajadus see on kõike keelata.
Igaüks ise teab mis teeb.  |
Sest inimesel on haige vajadus enese sisse toppida erinevaid elemente naudingu saamiseks.
See naudingu saamise vajadus tuleb teiste arvelt. |
Mitte ainult. Väga oluline on ka suitsetamisest saadav "staatus", selle nimel hakkavad paljud noored kimuma.
Miskipärast on paljude inimeste jaoks staatus elus esikohal, selle nimel ollakse valmis tapma ennast ja teisi.
Mul suitsetamine naudingut ei tekita ja seetõttu ei saa ma aru, mis sorti nauding see peaks olema. Aga seda staatuse otsimist ja
propageerimist näen ikka. Noorena mõned korrad andsin survele järele ja puht viisakusest tõmbasin mõne suitsu. Aga mingit naudingut
see ei pakkunud ja teiste tunnustus stiilis "voh, nüüd oled mees" oli mu jaoks hoopis sedavõrd jabur, et suht kohe saatsin selle värgi kuu peale.
Sama teema on mul ka alkoholiga. Ei paku naudingut, üldiselt ei maitse ja staatuse nimel ma end lõhkuma ei hakka. Mugavam on staatuse
otsijad enda sõpruskonnast välja arvata, praeguseks on mu tutvusringkond neist loomadest puhas. Alkonaute ja suitsumehi on, aga nad ei ürita
mulle enda hobisid peale suruda. |
tutvusta endale mingit vajaduste hierarhia käsitlust. kuuluvuse vajadus on üsna madalal kohal. sealt läheb ka suitsetamine.
mu isa hakkas suitsetama sõjaväes. seal said suitsetajad iga 50min järel 10 min " perekur i, mittesuitsetajad ei saanud.
kunagises töökohas 1 tibi hakkas suitsetama, sest suitsunurgas olid nii lahedad jutud jms.
_________________ Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582 |
|
| Kommentaarid: 1156 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
4 :: |
0 :: |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
23.12.2021 00:46:21
|
|
|
| Markos kirjutas: |
| degrass kirjutas: |
| Sold OUT kirjutas: |
| Hull oled |
Ei ole hull. Nagu ma juba korduvalt öelnud olen, inimestele meeldib koroona. Tark 6pib teiste, lihtsalt struktureeritud inimesed (einfach strukturierte Menschen DE), kui hästi läheb, enda kogemusest. Paar surnut on loomulik kadu. |
Tark ei tõmbu kössi ja ei jookse esimese asjana nõela otsa, vaid vaagib oma seniseid kogemusi, millede põhjalt võib üsna hästi ennustada ka oma tõenäolist kroonakindlust. Kahe aasta jooksul, alates pandeemia algusest pole üsnagi lõtvade vastumeetmete kasutamisega õnnestunud nakkust saada nii vaktsiinita, kui vaktsiiniga, mida see ütleb ? Isegi lapsed (vaktsineerimata) pole suutnud midagi koju tuua, kuigi on olnud lähikontakte. Loomulikult ei sobi see siinse narratiiviga. Maskiball on kestnud juba üle kuu, inimesi väänatakse kaubakeskustes põrandale maha, trahvitakse ja ähvardatakse, tulemus ? Mingi omikron tuleb ja laamebdab ikka, maskid töötavad, vakstiinid töötavad ? Maskid "töötasid" vaid seetõttu, et kohustus rakendati valulävel, tavalise tipu lähedal, loomulik langus oleks alanud ka ilma selleta. Aga see on kõik OT, mul pole "õigust" neil teemadel nagunii rääkida, sest signaal põhiteema lukkukeeramisega on antud, oponendid ei talu kriitikat. |
Küsimus ei ole mitte kriitikatalumises, vaid selles, et liiga väikese valimi korral ei saa teha üldistavaid järeldusi. See ei ole teaduspõhine lähenemine.
_________________ Rakvere parasiit |
|
| Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
23.12.2021 13:51:40
|
|
|
| tsitaat: |
| Küsimus ei ole mitte kriitikatalumises, vaid selles, et liiga väikese valimi korral ei saa teha üldistavaid järeldusi. See ei ole teaduspõhine lähenemine. |
Ja mida me niiväga üldistame ? Selle teaduspõhisusega võid üldiselt kuu peale sõita, senikaua kuni teadlased oma teadust teevad, on pandeemia juba ammu läbi, misiganes see tulemus ka ei oleks.
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
2 :: |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
23.12.2021 15:24:57
|
|
|
| Markos kirjutas: |
| Küsimus ei ole mitte kriitikatalumises, vaid selles, et liiga väikese valimi korral ei saa teha üldistavaid järeldusi. See ei ole teaduspõhine lähenemine. |
Ja mida me niiväga üldistame ? Selle teaduspõhisusega võid üldiselt kuu peale sõita, senikaua kuni teadlased oma teadust teevad, on pandeemia juba ammu läbi, misiganes see tulemus ka ei oleks. |
No see seisukoht võttiski kõik ilusti kokku. Kuna tõenduspõhised seisukohad sulle ei sobi, vaid sa toetud ainult isiklikule kogemusele, siis ei olegi võimalik enam asju edasi arutleda. Veendumused ei ole tõenduspõhised, vaid on isiklikud ja empiirilised. Nende üle ei ole mõtet vaielda ja arutleda, vaid igaühel on oma ja see on ok.
_________________ Rakvere parasiit |
|
| Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
23.12.2021 17:31:03
|
|
|
Lihtsad ja kiired vastused keerulistele küsimustele on see, mida pakub usk. Mitte tingimata religioon, vaid näiteks usk iseenda ülimasse tarkusesse, mis annab võime "oma peaga mõelda" ja jõuda "õigemate" järeldusteni, kui oma ala tunnustatud spetsialistid alles tasapisi andmeid koguvad. Kui kunagi endal selline usk tekib, siis võid olla kindel, et see on kindel tunnus sellest, et kokkuvõttes oled ikkagi lollim, aga lihtsalt nii loll, et ei saa sellest ise aru.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
| Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
23.12.2021 17:34:18
|
|
|
| See peaks juba ammu selge olema, et tegu on usklikuga.
|
|
| Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
1 :: |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
23.12.2021 17:54:52
|
|
|
| Mina näen jumalat iga päev mitu korda. Selleks peab lihtsalt peeglisse vaatama. Omamoodi usk küll(näiteks satanismis on ka üks selline statement), aga mina rakendan seda teistmoodi kui uhhuu.... kui teen vea, siis olen selles ise süüdi ja kui läheb hästi, siis on selles ka enamasti ikka suuremas osas minu panus kuigi vahel ka pisut õnne. Aga igal alal ei saa ekspert olla, seega tarkade otsuste tegemiseks tuleb kuulata ka teisi kui endal vastaval alal piisav pädevus puudub.
|
|
| Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
23.12.2021 17:59:02
|
|
|
| Pidasin silmas, et uhhuuu usku. Samas paadis lamemaalaste, esoteerikute, nõidade, selgeltnägijate, homöpaatide, osteopaatidega jne.
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
27.12.2021 10:03:25
|
|
|
Kas suvalisel arsti poolt välja kirjutad unerohul saab tõesti selline mõju olla nagu oleks LSD-d pannud.
Esimest korda proovisin, ei maganud üldse, pilt oli sama sürr vahet pole kas silmad kinni või lahti ja lisaks kuulis veel mingit x hääli või suva mussi
|
|
| Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
3 :: |
728 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
27.12.2021 11:00:39
|
|
|
arsti poolt kirjutatud rohud on suht tugeva toimega kõik
mõistlik on neid nähte arutada sama arstiga või mõne sama pädevaga, tõenäoliselt kui sellise rohu järgi on reaalne vajadus, siis vajad mõnda teist lihtsalt
|
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
27.12.2021 13:15:39
|
|
|
| ot: |
Ju läksin niisama lolliks või tuleb vikatiga onu lõpuks järele, nüüd näen kõiki õhus lendlevaid tolmukübemeid ~ veinikärbeste
suurustena(99% kindel, et tegelt neid kärbseid üldse)
ja külmkapist leidsin(olid reaalselt käes tunda aga eks see võib ka mindfuck olla) eelküpsetatud liha välisest papist pappkarbist
9 neid pikkade jalgadega koibikämblikke. Homme mind pole siis teadke, et drugs are bad mmkei. |
|
|
   |
728 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
27.12.2021 13:22:33
|
|
|
| Enne kui ämblikud su ära söövad reeda pls milline rohi nii teeb, et teaks eemale hoida.
|
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
27.12.2021 13:36:40
|
|
|
| Suvaline köhasiirup tekitab ka hallareid
|
|
| Kommentaarid: 209 loe/lisa |
   |
5 :: |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
27.12.2021 13:37:36
|
|
|
| Brintellix.. just loen kõrvalmõjudest.. imelikud unenäod.. ojaa
|
|
   |
728 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
27.12.2021 13:40:17
|
|
|
See ju antidepressant mitte unerohi.
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
27.12.2021 13:46:33
|
|
|
Äkki oli doos liiga väike?
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
| Kommentaarid: 236 loe/lisa |
   |
196 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
27.12.2021 13:52:07
|
|
|
Samas pakis 5mg ja 10mg, ime oli et 5mg joppas.
| KillFrenzy kirjutas: |
See ju antidepressant mitte unerohi.  |
Seda ma räägin, et mul loomaarst.
|
|
   |
728 |
|
| tagasi üles |
|
 |
maty
Kreisi kasutaja
|
27.12.2021 13:54:23
|
|
|
| Vortioxetine, sold under the brand names Trintellix and Brintellix among others, is a medication used to treat major depressive disorder. |
Võtsid ikka õiget rohtu?
_________________ HV kasutajatele suunatud Discordi server |
|
| Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
69 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
27.12.2021 13:59:37
|
|
|
Jah, nüüd takkajärgi mõelda siis vanaisal ka sama asi juba aastaid välja kirjutatud ja sööb seda iga päev ühe sest arst ütles, et on unerohi.
Ta ka suht tihti räägib, et unes jälle keegi koputas või tagus vastu ust aga kui üles ärkab siis kedagi pole.
|
|
   |
728 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
27.12.2021 14:02:29
|
|
|
Sul on vist tõesti loomaarst... Ega sa seda koos mõne MAO inhibiitori vm koostarvitamiseks vastunäidustatud preparaadiga ei võtnud? ("Koostarvitamine" võib tähendada ka võtmist mitu päeva varem, siinjuures)
Hallukad võivad olla serotoniinisündroomi sümptom, see võib omakorda olla eluohtlik. Ma sinu asemel konsulteeriks kiiresti mõne inimeste arstiga, ja seda rohtu mingilt tingimusel enam ei võtaks enne.
Vortioksetiini kasutamisel võivad tekkida serotoniinisündroom või maliigne neuroleptiline sündroom,
mis on potentsiaalselt eluohtlikud seisundid. Nende tekkerisk suureneb serotonergiliste toimeainete (sh
opioidide ja triptaanide), serotoniini metabolismi mõjutavate ravimite (sh MAO inhibiitorite),
antipsühhootikumide ja teiste dopamiini antagonistide samaaegsel kasutamisel. Patsiente tuleb jälgida
serotoniinisündroomi või maliigse neuroleptilise sündroomi nähtude ja sümptomite suhtes (vt
lõigud 4.3 ja 4.5).
Serotoniinisündroomi sümptomiteks on vaimse seisundi muutused (nt agitatsioon, hallutsinatsioonid,
kooma), autonoomne ebastabiilsus (nt tahhükardia, labiilne vererõhk, hüpertermia),
neuromuskulaarsed häired (nt hüperrefleksia, koordinatsioonihäired) ja/või seedetrakti sümptomid (nt
iiveldus, oksendamine, kõhulahtisus). Sellisel juhul tuleb ravi vortioksetiiniga otsekohe lõpetada ning
alustada sümptomaatilist ravi.
|
PS: see ei ole unerohi!
See ei ole isegi mitte eriti hea antidepressant... Ja kuigi seda ärevuse vastu määratakse, ei ole eriti andmeid et see selle jaoks eriti mõju omaks... WTF on lahti meie arstidega?
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
maty
Kreisi kasutaja
|
27.12.2021 14:10:36
|
|
|
| Winterwind kirjutas: |
Jah, nüüd takkajärgi mõelda siis vanaisal ka sama asi juba aastaid välja kirjutatud ja sööb seda iga päev ühe sest arst ütles, et on unerohi.
Ta ka suht tihti räägib, et unes jälle keegi koputas või tagus vastu ust aga kui üles ärkab siis kedagi pole. |
Ja ta ei võtnud ühendust arstiga selle kõrvalnähu osas? Aga jah, ära rohkem seda rohtu tarbi ja konsulteeri arstiga.
|
|
| Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
69 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ernits
HV veteran

|
27.12.2021 14:10:51
|
|
|
| netcat kirjutas: |
| WTF on lahti meie arstidega? |
Meil on ilmselt pool juttu puudu situatsioonist.
|
|
| Kommentaarid: 99 loe/lisa |
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
31.12.2021 12:22:32
|
|
|
Infoks, vb kellelegi tuleb kasuks tulevikus. Käisin verd andmas, kõik normis. Väljaarvatud ALAT (iseloomustab maksa funktsiooni), mis natuke üle normi. Norm on alla 50, minul oli natuke üle 60.
Üsna paljud perearstid (tuttavate kogemus) peale nii väikest näitu edasi enam ei uuri. Minu perearst aga saatis täiendavale. Sealt ilmnes et ka ASAT (ka maksafunktsiooni iseloomustav) on üle normi. Ja sealt edasi lühidalt - olen enda teadmata põdenud B-hepatiiti ja hetkel põen C-hepatiiti.
Esimesest haigusest on loodud kuvand, nagu oleks see homoseksuaalsete haigus. Teine süstivate narkomaanide haigus. Ei ole kumbki, tegelikult keskmise eestlasega võrreldes olen peaaegu "pühak".
Ehk siis mõlemad kuvandid on suur BS ja mõjuvad negatiivselt rahva tervist silmas pidades. Neisse võib haigestuda igaüks. B-hepatiidi puhul piisab ka ühest korrast kedagi panna, ei pea üheöö suhe isegi olema. Haigust põdevatest enamik seda ei tea, ilmneb see samamoodi tavaliselt hiljem spets selle suunitlusega verd andes. Kas kroonilise haigena või läbipõetuna ja juba immuunsust omavana (õnneks). Üle 90% inimesi paraneb sellest ise, ülejäänutel muutub krooniliseks. Vaktsiin olemas.
C-hepatiit, mida hetkel põen, on siis "süstivate narkomaanide haigus". Kuvand selline, kandub edasi verega. Mina ei ole ennast kunagi süstinud, ei ole nõelravi saanud, pole tätoveeritud. Mis veel järgi jääb? Vaktsineerimine, vereanalüüsid, hambaarst. Ükski koht ei ole ju 100% riskivaba. Aga et sealt midagi saada, see peab olema "lotovõit" negatiivses mõttes. Ja seda haigust põeb samamoodi enamus enda teadmata. Paraneb sellest ise alla poole, ülejäänutel muutub krooniliseks. Vaktsiini pole, ravim olemas. Hetkel kompenseerib haigekassa selle 100%. Kui ei kompenseeriks, maksaks see ravi inimesele 30 000€ kanti...
Ehk siis kokkuvõtteks - andes verd, peaks sellesse analüüsi alati kuuluma ALAT. Kui see on üle normi, nõudke alati lisauuringuid.
|
|
| Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
31.12.2021 14:15:28
|
|
|
| ewur kirjutas: |
| Mis veel järgi jääb? |
Veel on võimalik see sündides emalt kaasa saada.
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
31.12.2021 14:21:02
|
|
|
ewur, tunnista ules, kus sa redutasid
Aga nali-naljaks, head paranemist.
|
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kyrvas
HV vaatleja
|
31.12.2021 14:23:07
|
|
|
| Kunagi oli väljapääsuks hepatiidi ravimeid odavalt Indiast hankida..
|
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
31.12.2021 14:34:03
|
|
|
| Mis veel järgi jääb? |
Veel on võimalik see sündides emalt kaasa saada. |
Sõber sai peale sündi vereülekandega. Avastati 20+ aastat hiljem.
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
31.12.2021 15:58:55
|
|
|
Infoks, vb kellelegi tuleb kasuks tulevikus. Käisin verd andmas, kõik normis. Väljaarvatud ALAT (iseloomustab maksa funktsiooni), mis natuke üle normi. Norm on alla 50, minul oli natuke üle 60.
Üsna paljud perearstid (tuttavate kogemus) peale nii väikest näitu edasi enam ei uuri. Minu perearst aga saatis täiendavale. Sealt ilmnes et ka ASAT (ka maksafunktsiooni iseloomustav) on üle normi. Ja sealt edasi lühidalt - olen enda teadmata põdenud B-hepatiiti ja hetkel põen C-hepatiiti.
Esimesest haigusest on loodud kuvand, nagu oleks see homoseksuaalsete haigus. Teine süstivate narkomaanide haigus. Ei ole kumbki, tegelikult keskmise eestlasega võrreldes olen peaaegu "pühak".
Ehk siis mõlemad kuvandid on suur BS ja mõjuvad negatiivselt rahva tervist silmas pidades. Neisse võib haigestuda igaüks. B-hepatiidi puhul piisab ka ühest korrast kedagi panna, ei pea üheöö suhe isegi olema. Haigust põdevatest enamik seda ei tea, ilmneb see samamoodi tavaliselt hiljem spets selle suunitlusega verd andes. Kas kroonilise haigena või läbipõetuna ja juba immuunsust omavana (õnneks). Üle 90% inimesi paraneb sellest ise, ülejäänutel muutub krooniliseks. Vaktsiin olemas.
C-hepatiit, mida hetkel põen, on siis "süstivate narkomaanide haigus". Kuvand selline, kandub edasi verega. Mina ei ole ennast kunagi süstinud, ei ole nõelravi saanud, pole tätoveeritud. Mis veel järgi jääb? |
C-hepatiit levib ka läbi normaalse heteroseksi kahjuks.
|
|
| Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
31.12.2021 16:18:34
|
|
|
Siin on veel palju igasuguseid võimalusi..
https://chepatiit.ee/levik-ja-valtimine/#Kuidas-C-hepatiidi-viirus-levib
Üllatavalt paljud inimesed on rõõmsalt nõus jagama hambaharja. Kunagi ööbisin samas hotellitoas kolleegiga, kes teatas hommikul esimesena vannituba kasutanuna "Kuule, ma kasutasin su hambaharja, sest enda oma jäi koju, ega sa pahaks ei pane?"
Ma olin siis nagu "Einoh, hea et sa ütlesid" ja viskasin selle vaikselt minema.
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kyrvas
HV vaatleja
|
31.12.2021 16:30:07
|
|
|
Üllatavalt paljud inimesed on rõõmsalt nõus jagama hambaharja. Kunagi ööbisin samas hotellitoas kolleegiga, kes teatas hommikul esimesena vannituba kasutanuna "Kuule, ma kasutasin su hambaharja, sest enda oma jäi koju, ega sa pahaks ei pane?"
Ma olin siis nagu "Einoh, hea et sa ütlesid" ja viskasin selle vaikselt minema. |
...ja siis sa tapsid ta ära nagu iga normaalne inimene seda teeks. Onju?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
31.12.2021 16:44:10
|
|
|
| kyrvas kirjutas: |
...ja siis sa tapsid ta ära nagu iga normaalne inimene seda teeks. Onju? |
Kuna ta jõudis sellest mulle teatada enne kui ma ise hambaid pesema hakkasin, siis jätsin ta ellu.
Aga edaspidi ei jäta ma kunagi oma hambaharja laokile, kui ei tunne inimest kellega tuba jagan. Lihtsalt et, muidu tundus nagu tsiviliseeritud ja viisakas, isegi liigagi kombekas inimene igapäevaelus. Kunagi ei tea, mis hügieenikombed inimesel on, olge hoiatatud.
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
31.12.2021 16:49:19
|
|
|
Tõesti ei saatnud inimest sulle uut hambaharja ostma? Ma oleks tõenäoliselt nii teinud vähemalt. Suht haige käitumine ikka.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
31.12.2021 17:32:05
|
|
|
| Mis veel järgi jääb? |
Veel on võimalik see sündides emalt kaasa saada. |
2018 oli ALAT ideaalselt normis, ehk C-hepatiidi olen saanud millalgi kolmel viimasel aastal.
B-hepatiidiga natuke keerulisem. See haigus kauem teada/monitooritav meditsiinis kui C-hepatiit (avastati alles vist oli 1989). Seepärast ei usu et sündides. Aga kurat seda teab. Variante võib veel mitmeid olla. Mainitud hambaharjad jmt, kes seda enam mäletab mis kümme ja rohkem aastat tagasi juhtus mingites situatsioonides. Samas olen olnud üsna kontrollitav paarkümmend aastat tagasi. Pigem "panin" kedagi ja kes teab, vb "näkkas" juba väga ammu. No õnneks sai immuunsüsteem sellega ise hakkama.
| SKG kirjutas: |
ewur, tunnista ules, kus sa redutasid
Aga nali-naljaks, head paranemist. |
No põmst viimased poolteist aastat olengi redutanud nagu paljud üsna eraklikult. Ja juba enne seda oli minu käitumismudel taoline, mis nagu välistaks täielikult kõik C-hepatiidiga nakkatumise variandid.
Ja tänud, loodan immuunsüsteemile ning haigekassa kompensatsioonile nüüd.
|
|
| Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rtfm99
HV kasutaja
|
01.01.2022 10:20:40
|
|
|
Ma olin siis nagu "Einoh, hea et sa ütlesid" ja viskasin selle vaikselt minema. |
ehk tegi nalja. ma ütlesin kunagi ühele, et mul kukkus törts hambapastat maha ja puhastasin põranda tema hambaharjaga.
_________________ |
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
02.01.2022 15:49:13
|
|
|
| Uue aasta puhul tuulerõuged, jee.
|
|
| Kommentaarid: 195 loe/lisa |
   |
170 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
02.01.2022 16:25:27
|
|
|
| Täiskasvanul? Lase omale arstil kohe ruttu atsükloviiri kirjutada, läheb kergemalt.
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ykshuntka
HV kasutaja

|
02.01.2022 16:32:25
|
|
|
Vanakestel pidi raskelt minema.
Kuidas tunne on?
|
|
| Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
48 |
|
| tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
02.01.2022 17:06:06
|
|
|
Mul on udune mälestus, et ma olen seda põnnina põdenud, aga pole enam kelleltki üle küsida. Nüüd siis oli kahel lapsel jutti, mina takkajärgi.
Tunne nagu viiruskülmetus, sügelevate punnidega. Peavalu, nõrkus, lihasvalu, uimane, kerge palavik jne. Eks homme helistan perearstile ja vaatab, mis saab.
|
|
   |
170 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
02.01.2022 17:09:09
|
|
|
| Ma võin sulle kohe öelda, et mitte midagi ei saa, kui sa ise ei nõua viirusvastast ravimit välja. Midagi muud neil sulle pakkuda ei ole. Minu perearst omal ajal isegi ei maininud seda võimalust, saatis aga koju karantiini 10 päevaks ja oligi kõik. Pealaest jalatallani ville täis kuni silmalaugudeni. Kolm ööd 40 kraadist palavikku, mis ei allunud ravimitele. Mõned armid on siiamaani alles.
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ykshuntka
HV kasutaja

|
02.01.2022 17:28:55
|
|
|
Hiinas pidavat jälle mingi suurlinn karantiinis olema.
Mingi uus shit
Ausalt ei viitsi uurida kas info vastab tõele
|
|
| Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
48 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
02.01.2022 18:34:22
|
|
|
| tuulerõuged tulevad lasteaias. Täiskasvanud inimesi see vist ei nakata.... vähemalt ma ei tea kedagi, kes neid täiskasvanuna põdenud oleks.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
02.01.2022 18:37:12
|
|
|
Ära tee paha nalja. Mõtled seda vist:
https://www.bbc.com/news/world-asia-china-59824916
More than 13 million were ordered to stay at home last week as authorities sought to battle a Covid outbreak.
But compared to other lockdowns globally, locals cannot go out even for essential reasons like buying food.
The government is delivering supplies but many on social media say they are yet to receive them and are struggling.
The lockdown on the northern city of Xi'an is in its ninth day. The city's outbreak is the worst China has seen in months amid its zero-Covid strategy.
|
Ikka see vana hea covid, ei midagi uut
| napoleon kirjutas: |
| tuulerõuged tulevad lasteaias. Täiskasvanud inimesi see vist ei nakata.... vähemalt ma ei tea kedagi, kes neid täiskasvanuna põdenud oleks. |
No tere, saame siis tuttavaks
Nakatab kõiki, kes ei ole seda varem põdenud või ei ole vaktsineeritud. Meil kombeks mitte vaktsineerida selle vastu üldiselt, kõik eeldavad, et oled lapsena põdenud. Aga kui juhuslikult ei ole, siis...
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Valvejoodik
HV veteran

|
02.01.2022 20:46:14
|
|
|
Lapsel samuti tuulerõuged. Ju popp värk praegu. Õnneks enesetunne on tal nagu tavaliselt
|
|
| Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
03.01.2022 01:04:55
|
|
|
| Ma võin sulle kohe öelda, et mitte midagi ei saa, kui sa ise ei nõua viirusvastast ravimit välja. Midagi muud neil sulle pakkuda ei ole. Minu perearst omal ajal isegi ei maininud seda võimalust, saatis aga koju karantiini 10 päevaks ja oligi kõik. Pealaest jalatallani ville täis kuni silmalaugudeni. Kolm ööd 40 kraadist palavikku, mis ei allunud ravimitele. Mõned armid on siiamaani alles. |
No mul pole üldse nii hull nii et kohe kahuriga sääske tapma ei hakka.
|
|
   |
170 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Bilderberg
HV kasutaja

|
|
| Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
04.01.2022 01:21:41
|
|
|
Smallpox on RÕUGED, mitte tuulerõuged.
Tuulerõuged on chickenpox. "Lapsemäng" rõugetega võrreldes.
Minuvanused on päris rõugete vastu vaktsineeritud. Nooremad inimesed enam mitte.
Tuulerõugete vastu vanasti vaktsiini vist polnudki, aga olen läbi põdenud lapsena. Selle tagajärjel olen kahel (või juba kolmel, ei mäletagi enam) korral põdenud vöötohatist, mis õnneks ilmus seljale, mitte pähe nagu mõnedel veel õnnetumatel. Enne tuulerõugetesse nakatumist saadud tuulerõugete vaktsiin peaks ka sellest piinast päästma.
Kes pole lapsena tuulerõugeid põdenud, võiks ennast vaktsineerida enne kui nakkuse saavad. Võimalus on olemas.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
04.01.2022 01:30:39
|
|
|
Mul oli lasteaias tuulerõug. Kõigil oli palju täppe ja pandi mingit rohelist asja peale. Tahtsin ka seda rohelist, aga mul oli ainult kaks täppi ja ei tahetud panna. Pidin ikka väga palju jonnima, siis sain ka lõpuks
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
04.01.2022 01:33:24
|
|
|
| Briljantroheline.
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
04.01.2022 01:58:06
|
|
|
Olime õega mõlemad briljantrohelise-täpilised. Ei mäleta, kui vanad siis olime. Üsna väikesed ikka, mitu aastat enne kooli.
Labakindad olid käes, et veriseks ei kraabiks ennast.
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
viimati muutis Dogbert 04.01.2022 01:58:25, muudetud 1 kord |
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|