Olen kasutanud nüüd 10 aastat Audiotechnica ATH-M50 kõrvaklappe, ilma võimendita.
Pro: Vastupidav, parandatav, olulised osad väljavahetatavad, väga ilus heli
Con: Ei jaksa üle 3h peas hoida, läheb ka liiga soojaks
Kuna lõpuks läks ka selliselt katki, mida ma parandada ei oska (plastik, kruvi), siis ehk otsiks nüüd uut.
Kuna viimane teenis end 10 aastat, siis võib ka kallima võtta kui seal saja kanti, kui eelduseks on sarnane vastupidavus.
Soovitusi?
Vaja, et saaks visata teise toa nurka ilma et ta nutaks
Suured üle kõrvade
Coiled juhtmega
Closed või mitte ei ole faktor, aga tunneks end veits turvalisemalt ehk kui vähemalt semi-closed
Bassi olemasolu on oluline, aga üldiselt otsin täpset heli
Hinnaklass võib olla kuni 600, aga kui parim on 100 eurot, no ega niisama ka ei ole mõtet maksta
Ei taha kasutada ampi
Sisuliselt otsin otsest upgrade'i ATH-M50-le, mis laseb end kauem peas hoida.
Tegelikult kui juba open-backed peale minna, siis pole vahet, kas on ampi ka vaja, sest siis ma nii kui nii seda kuskile kaasa ei vea.
Mul istub E7 sahtlis.
Con: Ei jaksa üle 3h peas hoida, läheb ka liiga soojaks
Mul oli sama probleem closed back klappidega.
Asemele ostsin Sennheiser HD 560S. Minu jaoks väga mugavad. Frequency responce on neutraalsema poolne, aga equalizer APO-ga olen bassi boostitud. Kaabel vahetatav. Hetkel ei kasuta eraldi võimendit, aga on plaanis midagi osta.
Beyerdynamic DT 1990 Pro, mida ma samuti kaalusin, on heli poolest kindlasti parem, aga ma ei viskaks 430€ maksvat asja toa teise nurka. Open back, aga natuke kinnisemad ja lähevad ilmselt soojemaks kui HD 560S. Vajab võimendit.
Kas kuskil saab kõrgema takistusega kõrvaklappe proovida ka?
Valiheli, DJService. Mõlemas on päris eeskujulik valik demomiseks välja pandud.
Ise vahetasin mõnda aega tagasi ATH-M50x klapid DT 1990 Pro-de vastu välja ja olen sigarahul nendega. Üpriski neutraalne kõla ja soliidne madal ots, coiled juhe, metallist konstruktsioon, ning kõrvad mahuvad ilusasti sisse ära (erinevalt M50x klappidest, mis istusid mul kõrvade peal). Samas vajavad need suht kindlalt eraldi võimendit & lekivad heli (nagu open backidel kombeks).
Selles hinnaklassis on veel tugevad konkurendid Hifiman Sundarad ja Sennheiser HD 660S.
Kasutanud APM igapäevaselt ja ei ole mingit kondentsi tekkinud.
meie kliimas hetkel väga niiske hetkel just ei ole, samas lähemale 100% suhtelise õhuniiskusega keskkonnas, kus välis temp jahutab korpuse maha, siis võib seda esineda
Azatris kirjutas:
kristjan*, oo, see DT1990 Pro on tõesti ka ilus olnud, silma jäänud. Kas mingi E7 kannab selle ära? Mis võimendit kasutad?
usun küll, 1990pro on 102dB SPL ja piisavalt tundlik
mul vanad dt880'd olid 250oomi ja 96dB SPL ja olid sama nivoo juures märksa vaiksemad, kui praegused T1'd, mis ka 600oomised ja 102dB SPL
endal küll võimuks tavaline sound blaster zxr, kus eraldi 600 oomi režiim olemas
Mugavuselt on beyerid täielik tipp, sametpatjadega võib vabalt terve päeva neid kanda, padjad on lihtsalt eemaldatavad ja pestavad
skyTronic, bayerdynamic tootis selle väikse ampdaci oma enda klappide jaoks
see, et paljud võimsamad on, ei oma mingit väärtust, kuna konkreetne toode oli mobiilsele seadmele lisajupiks mõeldud
12a tagasi ostsin omale dt880'le ka mobiilse klapivõimu, mis oli väiksem kui zippo ja täitsa toimetas
Mina sain selle beyer ampdaci postitusest nii aru, et soovitatakse seda üldiseks kasutamiseks, näiteks desktopil.
See võib jääda pigem vaikseks, eriti arvestades seda, et max volüümi lähedal on distortion suurem.
eks ta kindlasti ole, ma lihtsalt otsisin varasemalt mingi revüü üles, mis kinnitas, et tol üldse mingi amp võimekus
kui ma oma T1'd telefoniga ühendan, siis on kaunis lootusetult vaikne see keskkond
ka sb zxr'iga norm režiimis on klapid vaiksed ja harjumatud, samas 600oomise režiimi lülitamisel on hoiatus ning kohati on vaja helitugevust oluliselt reguleerida _________________ ☠
vs Zen DAC, mida Eestist võimalik osta (150€ ringis):
Output Power (@1% THD): 230mW@32 Ohm
Saan aru, et selle panen kuidagi arvuti külge (mul klassikaline 3.5mm arvutist outputina, kas on ka teisi variante?), ja teise otsa panen need DT-1990 Pro-d?
Ja see, et ta pole ainult amp, tähendab seda, et ta võib teha arvuti helikaardist täpsemat tööd digitaalse heli muundamise osas analoogiks?
Mul on too iFi Zen DAC kasutuses ja see tundub täitsa adekvaatne, ent ega ma kõrvaklapivõimendeid väga palju erinevaid proovinud ei ole, nii et võrdluspunkt puudub. Osad laidavad Zen DAC-i maha, aga leidub ka palju kiitvaid arvustusi.
Kui ülevaateid uurisin, siis tundus põnev variant veel JDS Atom DAC + AMP stack. Kunagi tahaks selle ka ilmselt järele proovida.
See https://jdslabs.com/product/atom-amp/ Atom AMP tundub hetkel parem valik, sest hetkel ma ei oska isegi tahta korralikku DAC-i ja saab pärast juurde osta. Esialgu vaid ampi vaja. Mulle meeldib selle välimus ka rohkem.
Ehk oskab keegi soovitada ka mingisugust switchi sarnast asja, et ma saaks vahetada kahe outputi vahel võimalikult lihtsalt? Ostsin https://www.amazon.co.uk/Nobsound-Switcher-Passive-Selector-Splitter-Black/dp/B0787X4J4V/, kuid see on kohutav oma põhitöös (ei ole grounded korralikult ja on voltiga non-active outputti, mida ma kuulen sumisemisena). Hetkel see ikka laual, aga kasutan lihtsalt switchboardina põhimõtteliselt. Selle volume slider on ka practically useless. Mute variant on kasulik. Switch on siis kõrvaklappide ja kõlarite vahel.
Mul on too iFi Zen DAC kasutuses ja see tundub täitsa adekvaatne, ent ega ma kõrvaklapivõimendeid väga palju erinevaid proovinud ei ole, nii et võrdluspunkt puudub. Osad laidavad Zen DAC-i maha, aga leidub ka palju kiitvaid arvustusi.
Kui ülevaateid uurisin, siis tundus põnev variant veel JDS Atom DAC + AMP stack. Kunagi tahaks selle ka ilmselt järele proovida.
Audioscience vennad on liiga kinni oma graafikutes ja skeemides. See Zen DAC kõlab väga hästi enamus reviewerite arvates ja tihtipeale ongi olulisem kõla kui võimalukult "hea" graafik
@Azatris - ma pigem ostaks seele ifi Zen Daci, sest tal on olemas analog out (RCA). Kui kõlaritel ka selline ühendus, siis saad vajadusel ka kõlarite volüümi kontrollida läbi Zen Daci - tal on variant panna variable või fixed output ehk kui on variable, siis tema enda volüümi nupp kontrollib selle signaali tugevust, mis kõlaritesse läheb, Kui panna fixed siis saadab lihtsalt kogu signaali ja pead kõlarite helitugevust läbi nende endi kontrollima
e: ~500 euroste klappide osas on väga hea valik ka Hifiman Sundara, Drop.comist Sennheiser 6XX ja näiteks Meze 99 Classic
Kust JDS Labs Atomi osta plaanid? See on väga hea valuega amp, aga pole ise EUst leidnud poodi, kust otse osta saaks.
Azatris kirjutas:
Ehk oskab keegi soovitada ka mingisugust switchi sarnast asja, et ma saaks vahetada kahe outputi vahel võimalikult lihtsalt?
Osta parem DAC ja switchi windowsist DACi ja mobo outputi vahel, mille saad kõlaritega ühendada. See sama Atom DAC tundub hea, aga ka Topping D10s on hea value.
flameas kirjutas:
@Azatris - ma pigem ostaks seele ifi Zen Daci, sest tal on olemas analog out (RCA).
Atomil on ka RCA ühendus ja preamp funktsionaalsus kõlaritega ühendamiseks. Input nupust kontrollid, kas heli läheb kõlaritesse või klappidesse.
viimati muutis skyTronic 22.01.2021 14:30:57, muudetud 1 kord
Sel Atomil on ka pre-out täitsa olemas ehk jällegi kui kõlarid toetavad RCA inputi siis pole vaja otseselt mingit switchi Isiklikult soovitaks juba DAC/AMPi, eriti kui plaanis nii korralikud klapid osta kui DT 1990 Võiks ka soovitada Schiit audio toodangut aga nende euroopa ladu on covidi algusest saati tühi ja ainuke variant oleks USAst tellida taaskord.
e: või siis jah, sotti kandis on ka korralikke eraldi DACe tänapäeval nagu eelmine postitaja pakkus
Mul on kusagil lauasahtlis olemas algne Massdrop Objective 2 ( https://drop.com/buy/massdrop-o2-amplifier/details ) kui keegi soovib Tallinnas seda testida. _________________ Experience is what you get when you don't get what you want.
Mis praeguse seisuga kodukontorisse juhtmega headsetiks Windows PC külge hea valik oleks (bang for buck)?
Müraisolatsiooni võiks olla ja eelkõige stabiilne tööloom peaks olema.
Kas keegi on enda jaoks juhtmega Jabra Evolve seeria erinevused selgeks teinud äkki?
Evolve 20, 40 või II seeria midagi? Kas need II seeria mudelid on tuntav edasiminek ja õigustavad oma kõrgemat hinda?
Ise kasutan hetkel Evolve 75 ja rahul, kuid hetkel otsitakse soodsamast hinnaklassist midagi.
Kust JDS Labs Atomi osta plaanid? See on väga hea valuega amp, aga pole ise EUst leidnud poodi, kust otse osta saaks.
Vaatasin, et nende kodulehel on võimalik eurodes hindu vaadata, siis eeldasin, et nad toovad ka Euroopasse, aga siiski USAst ja meeletu maaletoomishinnaga.
Nii et nevermind, jah.
Ise vahetasin mõnda aega tagasi ATH-M50x klapid DT 1990 Pro-de vastu välja ja olen sigarahul nendega.
Kui saladus pole, mis veel valikus oli (plaan ka ATH-M50x välja vahetada)? _________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Uus/pakendis Fjern Fjork Titanium Forked Spoon - 10€
Ise vahetasin mõnda aega tagasi ATH-M50x klapid DT 1990 Pro-de vastu välja ja olen sigarahul nendega.
Kui saladus pole, mis veel valikus oli (plaan ka ATH-M50x välja vahetada)?
Nagu teemas arutatud, siis vist Sundara, 660S ja 1990 on põhilised upgrade'id. Lähen ka neid kuulama kuhugi kohalikku poodi, loodan et markup pole väga kõrge võrreldest Thomanniga, et saaks Eestisse raha jätta.
edit:// Ei leidnud ühtegi poodi, kus demotaks 1990 Eestis. Kaalun lihtsalt ära tellida ja kui ei sobi, saadan tagasi.
Lisaks, kas iFi Zen DAC-ile tuleks ikkagi osta ka power supply lisaks? Sel juhul läheb hind ka kergelt üle 200€ ja juba võib kaaluda ka võrdluseks Topping DX3 PRO.
Saan aru, et Zen DACil peaks olema kõige meeldivam heli, olenemata täpsusest, aga nooo Zeni välimus annab ikka kõvasti soovida. Iga kell valiks Toppingu laua peal istuma selle asemel.
Zen DAC annab ka MQA võimaluse, aga ma pole aru saanud selle poindist veel.
edit2:// Mõtlesin veel mingeid logistikaid ümber ja arvestades, et Topping on puhas Hiina, siis tellisin Zen DAC-i ära ja see nüüdseks otsustatud, olenemata mis kõrvaklappidele lähen.
edit3:// Tellisin sea kotis ära. DT 1990 Pro on ka teel!
viimati muutis Azatris 26.01.2021 19:49:13, muudetud 2 korda
Mul pole kõrvaklapid kohale jõudnud veel, aga ma võin vanduda, et Zen DAC tegi ka mu tavalised kõlarid Harman Kardon SoundSticks II paremaks heli osas.
Sain Zeni ilusti DSD64 faili mängima, ent MQA-ga Windowsi peal kuidagi hakkama ei saanud testiga. Kui keegi oskab anda lollikindla testimisviisi, oleks teretulnud.
Kusjuures, piltidel on Zen DAC palju koledam. Päris elus on teise vaibiga, mulle täitsa meeldib.
Sain Zeni ilusti DSD64 faili mängima, ent MQA-ga Windowsi peal kuidagi hakkama ei saanud testiga. Kui keegi oskab anda lollikindla testimisviisi, oleks teretulnud.
Kõrvaklapid kohal, heli on hea. Üllatav, et Zen DACilt ei pidanudki powerit juurde panema. 250 ohmi polegi nii hull. Heli suht sama hea mis ATH-M50-l oli selle "meat and bones" osas (kui lased suvalisel inimesel tänaval vahet kuulda, siis nad ilmselt ei saaks aru), aga sutsu selgem, highd on palju crispimad ja kõrvade poolte vahekord rohkem tasakaalus. Lisaks kõrvaklapid on mugavamad peas ning näevad korduvalt ilusamad välja. Lõpuks igati võit, mitte midagi negatiivset senini. Kardan ainult, et nad võivad ka üsna palju sooja hoida kõrvadel...
Igal juhul kahtlemata kui ma peaks ise muusikat tegema, usaldan ma iga kell pigem 1990 DT Pro heli kui ATH-M50, ta on kuidagi... "õigem".
edit:// Ei tea miks, aga igal pool mänguheli on küll peajagu parem. Rohkem kui muusika.
edit2:// Nojah, naljakas. Kõrvaklapid käes, kasutan, meeldib. Polegi enam midagi väga rääkida sellest.
Kui saaks kuidagi need igasugused helisignaalid iga ühenduse, istumise ja seismise kohta välja lülitada, siis võiks päris rahul olla nende klappidega. Praegu settingutes Notification and Voice Guidance välja lülitamine ei aita ja suht häiriv on.
Mul juba üle viie aasta kodukasutuses Audio-Technica ATH-MSR7 GM ning endiselt väga rahul nende neutraalse ent siiski mitte igava heliga, sh võib-olla tagasihoidliku, aga see-eest puhta bassiga. Miinuspoole pealt: vahepeal lagunes kõrvapatju ja headbandi kattev keskpärane kunstnahk korralikult ära - õnneks leidsin netist ametlikud asenduspadjad, mis on siiani okeilt vastu pidanud, ning headbandile valmistas tütar mulle eksklusiivse, literally kodukootud - ümbrise .
Spoiler
Tänaval liikudes ja töö juures kasutan siniseid Jabra Elite Active 75t-sid, mis on ka täitsa okeid oma suuruse ja muude omaduste kohta. Vahel olen mõelnud ka kodukasutusse juhtmevabade klappide hankimise peale, aga seni pole jaksanud vajalikku uurimistööd ette võtta. Ilmselt vaataksin esmajärjekorras jälle Audio-Technica poole, lojaalne tarbija nagu olen.
vabarna, need AT klapib on väga head. Bassi osa on natuke n6rk, kui samas on need väga detailsed.
Kuid see kunstnaha probleem on ka minul, mist6ttu on need seisma jäänud. _________________ All it took was for a lot of seemingly decent people to put the wrong person in power, and then pay for their innocent choice.
Ise kasutan vahelduvalt Philips Fidelio X2, Denon AH-D600 (kui tahan tummisemat heli) ja Sony MDR-MA900 konsooli taga mängude jaoks (mõnusalt kerged ja ideaalsed selleks tegevuseks)
Kunagi ehk tahaks Focali valikust mõne soetada aga tahaks ennem kuskil neid kuulata demona.
kas sony xm4 mürasummutus on oluliselt parem quietcomfort 35 ? Viimastel seda nagu polekski
Kindlasti on parem, aga heli osas jätaks pigem bose-d pähe - nii irooniline kui see ka poleks. Muidugi mina lülitan esimese kohe välja, va lennukis.
Xm4 ei ole aga XM3 ja 35 II. Muusika kuualmiseks, filmide vaatamiseks Bose heli parem. Kõrvadele samuti mugavam. Mac + VLC playerieril läheb filme vaadates heli süngist välja peale 4-5x pausile vajutamist samas MX3 probleeme ei ole. Krt teab kas aptx koodeki puudumise tõttu ?
Ise kasutan vahelduvalt Philips Fidelio X2, Denon AH-D600 (kui tahan tummisemat heli) ja Sony MDR-MA900 konsooli taga mängude jaoks (mõnusalt kerged ja ideaalsed selleks tegevuseks)
Kunagi ehk tahaks Focali valikust mõne soetada aga tahaks ennem kuskil neid kuulata demona.
Sony on ka imelik, xb700n klapid on väga ebamugavad padjad on kõvad ja mingi fake kattega pole päris nahk, xb900n on jumala mugavad pehmed ja nahast padjad, xm3 on samuti kõvad ka mingi fake kattega, kus on loogika ?
Kas kellelgi mõni usb-helikaart on silma jäänud mis windowsi all ilma driveriteta töötaks?
Praegu NI Audio 4 ja tööarvutis pole muffigi teha.
Ilma driveriteta ei tööta sul ükski kaart, ei sisene ega ka väline. _________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
Krt, ubuntu all siiamaani kõik plug-and-play mis vähegi kättejuhtunud.
USB-mikker windowsi all töötab ka ilma, et midagi oleks installinud, see ka ju helikaart oma olemuselt.
Krt, ubuntu all siiamaani kõik plug-and-play mis vähegi kättejuhtunud.
USB-mikker windowsi all töötab ka ilma, et midagi oleks installinud, see ka ju helikaart oma olemuselt.
Vaata device manageri, kas ikka töötab täiesti ilma draiveriteta, ma kahtlen selles natuke.
Spoiler
Mis ma sust ikka rohkem trollin....
Korrektne oleks olnud kirjutada, et sa vajad/soovid helikaarti, mis ei vajaks eraldi driverite installeerimist vaid saaks hakkama sisseehitatud draiverite või WU'st tulevatega.
Dragonfly Black & Red väidetavalt töötavad kah. _________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.