Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Kinnisvara (haldamise) teema (Küsitlus: Kas oled kasutanud maakleri teenuseid?) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 64, 65, 66  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas oled kasutanud maakleri teenuseid?
Jah, kinnisvara müümisel või välja üürimisel
23%
 23%  [ 20 ]
Jah, kinnisvara ostmisel või pinna üürimisel
29%
 29%  [ 25 ]
Ei, aga mul pole midagi maakleri teenuse kasutamise vastu
28%
 28%  [ 24 ]
Ei, põhimõtteliselt ei kasuta maakleriteenust, ostan/müün/üürin kõike otse
17%
 17%  [ 15 ]
hääli kokku : 84

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Markos
HV veteran

sõnum 31.03.2021 22:10:33 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Mulle tundub, et suure osa veel valmivate korterite ostjatest on spekulandid.

Ostetakse ka olemasolevaid, pruugitud ja isuga. Keskmiselt kuu ajaga on müüdud, kui hind õige. See, mis keskklinnas toimub on muidugi üle mõistuse, veerand milli maksev korter ostetakse 50% omafiniga. Raha on. Tõenäoliselt ongi asja taga paljuski see, et raha on ja kardetakse inflatsiooni, mingisuguse laine see pensionifondide tühjakspumpamine ikka tekitab + teadmata koroonajandi mõjud. Igastahes, kellel vähegi hetkel raha on, see proovib seda paigutada, ning võimalusel juurdegi laenata. Paljud kv korüfeed hoiatavad, et siit võib tekkida järgmine kihistumine, kuna kv muutub jälle astme võrra kallimaks, tehes nullist sisenemise tavainimesele üha keerukamaks, ehk, üks samm jälle vanale euroopale lähemale. Kes täna juba kv rongil on, võib shampuse avada.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Oisu.
HV kasutaja

sõnum 31.03.2021 22:14:38 vasta tsitaadiga

commer kirjutas:
Oisu., just sai pakkumine võetud 1.89 tuli suht kiirelt, alla selle on raske ja proovin veel icon_razz.gif Mis numbrid sul?

Mul on häbi numbreid avalikustada icon_redface.gif
Kodumaine pank "&/(=)&¤"!
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
M00t
HV Guru
M00t

sõnum 31.03.2021 22:21:47 vasta tsitaadiga

Ma müüsin eelmine aasta napilt enne pandeemia algust. 10 000 eur üle hindamisakti panin hinnaks ja juba järgmisel päeval tuli 3 inimest vaatama (neljas tahtis kell 10 õhtul tulla aga selleks ajaks oli juba ostja olemas). Ei tundu praegu see olukord nii erinev toonasest.

Naljakas oli muidugi see kuidas maaklerid hakkasid oma "abi" pakkuma. Üks isegi saatis A4 pikkuses e-maili, kus rääkis mis üritusi ta korraldaks ja mis flaiereid jagaks. Korter oli selleks ajaks juba ammu müüdud.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 73
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 01.04.2021 09:17:33 vasta tsitaadiga

M00t kirjutas:
Ma müüsin eelmine aasta napilt enne pandeemia algust. 10 000 eur üle hindamisakti panin hinnaks ja juba järgmisel päeval tuli 3 inimest vaatama (neljas tahtis kell 10 õhtul tulla aga selleks ajaks oli juba ostja olemas). Ei tundu praegu see olukord nii erinev toonasest.

Naljakas oli muidugi see kuidas maaklerid hakkasid oma "abi" pakkuma. Üks isegi saatis A4 pikkuses e-maili, kus rääkis mis üritusi ta korraldaks ja mis flaiereid jagaks. Korter oli selleks ajaks juba ammu müüdud.

Arusaamatu, mis inimestel koguaeg maaklerite vastu on, nii ostjate, kui müüjate poolelt, selge see, et üks soovib saada odavamalt ja teine müüa kallimalt, aga muus osas teeb maakler ju päris korraliku töö ära, pildid, dokumendid, suhtleb ostjatega. Mul käis ühel objektil tugevalt üle 10 huvilise eri päevadel, päris olekski aega olnud pidevalt teise linna otsa nuusutajatele näitamas käia, kui ostja saigi reaalselt vaid ühest. Lisaks üks varjatud pool, ehk siis, kui sul on vaja nii müüa, kui ka osta näiteks, siis lisaks kuulutustele, mis näikse olevat jäämäe tipp, toimub ka varjatud turg, mis kunagi portaalidesse ei jõua, ning levibki maaklerite kaudu vaid. Sinna kuulub muideks enamus paremat kaupa. Eks maaklereid ole ka muidugi igasuguseid, aga tõsised profid, nendega on nii, et lased korra uksest sisse, saadad mõned dokumendid ja järgmine kord kohtud juba notaris. Hea maakler veendub ka, et ostetava asja dokumentatsioon oleks korras ja vastaks seadustele, nii on lihtsam laenu saada ja elimineerida juba eos tekkivad võimalikud probleemid. Kõik see on kokku aeg ja närvikulu, mis mõningase rahasumme eest jääb olemata.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 01.04.2021 09:36:43 vasta tsitaadiga

ja palju maaker selle näitamise eest lõpuks sai?
Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582
Kommentaarid: 1156 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 0 :: 724
tagasi üles
hans
Nii ränk on olla.

sõnum 01.04.2021 09:40:41 vasta tsitaadiga

Ma maksin 3% korteri müügihinnast maaklerile.

Kolisin välja, võti maaklerile, järgmine kord nägime notaris, vahepeal paar telefonikõne. Näitas vist ~15nele inimesele ja suhtes palju "raha kohe kätte kiirost" tüüpidega.
Tunnitasu kindlasti suurem kui mu enda tunnitasu jah, aga igal juhul seda väärt. Raha saad uuesti teenida aga oma aega ei saa kunagi tagasi.

Aga eks see ongi teine mõtteviis, nagu ka veerikult annelinna tankima sõita sest seal paar senti liiter odavam, või haapsallu sõita kasutatud romula starterit tooma Tartust sest smartpost on kallis ja seal kõige odavam thumbs_up.gif

M00t
HV Guru
M00t

sõnum 01.04.2021 09:44:16 vasta tsitaadiga

Järgmine korter sai ostetud läbi maakleri ja sellest oli kasu ka, ta reaalselt aitas välja ostmisel, kui pank viskas kaikaid kodaratesse. Enamik muidugi sellised pole, suurem osa on mingid endised LHV müügiinimesed, kes on nüüd "suureks kasvanud" ja maakleriks hakanud.

Lihtsalt too kord korteri müügil tundus tobe, mis ideid see pika kirja saatnud maakler pakkus, kui sain ise korteri müüdud, kõik, kes kohal käisid soovisid korterit ka kohe ära osta. Esimest kohalkäinut ei valinud, kuna too üritas hinnast alla kaubelda. Valisin teise, kuna nad olid valmis tegema mida iganes, et korterit endale saada. Kolmas oli kellegi maakler, kes jäi tagavara variandiks ja neljandale ütlesin, et sorry, korter on juba läinud.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 73
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 01.04.2021 09:47:08 vasta tsitaadiga

Ilma maaklerita müüjad ei tea tavaliselt mitte midagi vastata spetsiifilistematele küsimustele. Endal oli kogemus, lõpuks lihtsalt enam otse omanikult pakkumisi ei vaadanudki, täiesti lambad, ei tea mida müüvad.
Kommentaarid: 209 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 175
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 01.04.2021 09:48:25 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:

3% tehingu maksumusest, aga üks hea asi on heade maakleritega veel, nad tunnevad turgu ja selle dünaamikat. Maakler astus sisse ja ütles kohe hinna, millest tasuks alustada ja see oli .... 20k suurem, sellest numbrist, millega ma ise oleks müüma hakanud. Reaalne tehingu hind kipub jääme kuhugile vahepeale, aga tänu maaklerile, õnnestub müük siiski enamasti kasumlikumalt. On muidugi ka teisi näiteid, kus omanik arvab ei tea mida ja maakler toob ta tasapisi maa peale tagasi, need tüübid muidugi kipuvadki olema sellised, kes maaklereid siunavad, arvates, et ise oleks kindlasti saanud asja müüdud parema hinnaga, s*ttagi, ripuvad need ülehinnatud asjad portaalides üleval ja keegi ei taha, enamasti dokumentatsioon puudulik, pole kasutusluba vms jant.
tagasi üles
Oisu.
HV kasutaja

sõnum 01.04.2021 09:48:58 vasta tsitaadiga

Olen korteri eest teinud juba kuus laenumakset.
Ise ma veel korterit näinud ei ole icon_lol.gif
tagasi üles
ref
Kreisi kasutaja

sõnum 01.04.2021 09:57:06 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
laurx kirjutas:

3% tehingu maksumusest, aga üks hea asi on heade maakleritega veel, nad tunnevad turgu ja selle dünaamikat. Maakler astus sisse ja ütles kohe hinna, millest tasuks alustada ja see oli .... 20k suurem, sellest numbrist, millega ma ise oleks müüma hakanud. Reaalne tehingu hind kipub jääme kuhugile vahepeale, aga tänu maaklerile, õnnestub müük siiski enamasti kasumlikumalt. On muidugi ka teisi näiteid, kus omanik arvab ei tea mida ja maakler toob ta tasapisi maa peale tagasi, need tüübid muidugi kipuvadki olema sellised, kes maaklereid siunavad, arvates, et ise oleks kindlasti saanud asja müüdud parema hinnaga, s*ttagi, ripuvad need ülehinnatud asjad portaalides üleval ja keegi ei taha, enamasti dokumentatsioon puudulik, pole kasutusluba vms jant.

Sarnane kogemus. Ostja poolel.

Alul sai maaklereid välditud, et noh, koorib 10 nahka ja olidki enamuses parajalt probleemsed korterid, alates isetegevuslikest ümberehitustest kuni selleni välja, et tervel majal kasutusluba puudu ("ah, pisike viga, KÜ ajab korda, vaja ainult korteriuste sert esitada" - igal korteril erinevat tüüpi/tootja uksed, ühes koridoris juhtmed rippusid lihtsalt laest alla... okei).

Mingil hetkel sai maaklerite vahendatavaid asju vaadatud ja jah, sealt hakkasid kusjuures alles arvestatavad pakkumised tulema ja seda ka sellisteni välja mis tõesti kusagil portaalis polnud (üks maakler vist guugeldas mu nime ja hakkas eeldama kordi suuremaid sissetulekuid kui mul tegelikult on - igatahes vägagi kena korteri oli, lihtsalt ca 50k üle mu enda pandud max piiri).

Praeguse elukoha ostu puhul aitas maakler laenutaotluse dokumentidega ja ajas haldusfirmalt lisavõtmed/ligipääsud välja juba enne üleandmist - jah, oleks saanud ise aga reaalselt paar tundi aja kokkuhoidu + puuduv vajadus otsida/helistada kellelt mida ja kuidas saab. Mugavus.
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 01.04.2021 09:59:05 vasta tsitaadiga

ma siin igapäevaselt näen seda juurdepääsuvärki. enamus kaadrist ei tea, et sideteenuse saamiseks tulnuks haldurilt võti hankida või lasta uks lahti teha.
Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 01.04.2021 10:01:30 vasta tsitaadiga

Mul näiteks käis maakler arhiivis ise vanu jooniseid jms välja otsimas, pärast tehingu toimumist veel sebis need välja.
Ja maakleritel on selliseid pakkumisi, mida mujalt ei näe. Üks, kellega lõpuks asja ei saanud, kirjutas mitu korda, et näe praegu valmistab üht ette, 1-2 kuu pärast tuleb müüki aga äkki pakub sulle juba huvi....
tagasi üles
prtv
HV Guru

sõnum 01.04.2021 10:20:05 vasta tsitaadiga

Ma andsin oma korteri algul ühele alustavale maaklerile müüa, 2 kuud ning palju näitamisi. Vaatasime, et huvi leige ning juhuse tahtel pani maakler ka ameti maha, kogemustega maakler võttis kohe korteri kätte, helistas eelmised huvilised läbi ning tuli välja et teisena vaatamas käinud pere, oli ka vägagi sobiva pakkumise teinud, millele endine maakler lihtsalt reageerida ei suvatsenud. Maakleril ja maakleril on vast vahe ka.
Markos
HV veteran

sõnum 01.04.2021 10:48:41 vasta tsitaadiga

prtv kirjutas:
Ma andsin oma korteri algul ühele alustavale maaklerile müüa, 2 kuud ning palju näitamisi. Vaatasime, et huvi leige ning juhuse tahtel pani maakler ka ameti maha, kogemustega maakler võttis kohe korteri kätte, helistas eelmised huvilised läbi ning tuli välja et teisena vaatamas käinud pere, oli ka vägagi sobiva pakkumise teinud, millele endine maakler lihtsalt reageerida ei suvatsenud. Maakleril ja maakleril on vast vahe ka.

Heaks indikatsiooniks on see, kui vaadata, kaua maakler maaklerina tegutsenud on. Atestatsioon ei pruugi veel mdiagi tähendada. Kui ikka aastakümneid tegelenud, siis järelikult on nii kogemused, kui ka edukus, vastasel korral oleks ameti ammu maha pannud. Minu personaalmaakler alustas 90'ndatel.
tagasi üles
hemmar
HV kasutaja

sõnum 01.04.2021 12:26:14 vasta tsitaadiga

Kui oli küsimus, et kust see viha maaklerite vastu pärit on, siis ise pakuks, et pigem üüriturult. Korteri müümise puhul on tõesti sageli mõistlik üks ekspert protsessi kaasata, kes siis müügisummast mingi protsendi saab. Aga see olukord üüriturul, et üürija maksab ka maakleritasu, võib küll sageli üürile võtjale kehvema maitse suhu jätta. Endalgi kogemus mõne aasta tagusest ajast kui sai sõbraga üks 850€ üüriga korter võetud. Maakler käis korra (koos omanikuga!) korterit näitamas ja printis lepingu välja. Sellega tema tegevused ka piirdusid ja tuleb tunnistada, et päris valus oli talle neid 50-euroseid pihku laduda.
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 01.04.2021 12:28:35 vasta tsitaadiga

Mul jällegi oli maakleriga üürides positiivne kogemus. Kuna üürileandjaga samat keelt ei rääkinud vajalikul tasemel, siis kogu suhtlus üüriperioodi jooksul toimus läbi maakleri thumbs_up.gif
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 01.04.2021 12:29:56 vasta tsitaadiga

Küttearve küsitluse tulemused

Tuleb uus küsitlus.

Kommentaarid: 465 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 7 :: 362
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 01.04.2021 12:34:35 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
prtv kirjutas:

Heaks indikatsiooniks on see, kui vaadata, kaua maakler maaklerina tegutsenud on. Atestatsioon ei pruugi veel mdiagi tähendada. Kui ikka aastakümneid tegelenud, siis järelikult on nii kogemused, kui ka edukus, vastasel korral oleks ameti ammu maha pannud. Minu personaalmaakler alustas 90'ndatel.

Sa ikka ei väsi üllatamast icon_lol.gif

Kommentaarid: 751 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 564
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 01.04.2021 12:35:19 vasta tsitaadiga

Uus küsitlus lisatud.
tagasi üles
raxz
HV Guru

sõnum 01.04.2021 13:00:58 vasta tsitaadiga

Müüsin ka korterit. Hunnik maaklereid kirjutab, et nemad tahavad ka pakkuda oma klientidele. Ja tahavad 3-5% müügisummast. Ütlesin kõigile viisakalt ära, et mina ei takista, aga üle 1,5% ei saa minult. 2 maaklerit käisid isegi paar korda näitamas korterit. Lõpuks üks huviline käis hoopis kolmanda maakleriga kohal, kes varem ei ole huvitatud olnud. Sellele ostjale korter meeldis. 2 nädalat läks mööda ja ostja võttis minuga otse ühendust, sest maakler ei ole alates korteri näitamisest tema kontaktile reageerinud. Tegime otse tehingu ära.

Rohkem maaklerikogemusi pole. Järgmise kodu ostsin otse arendajalt.
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 45
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 01.04.2021 13:26:00 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Sa ikka ei väsi üllatamast icon_lol.gif

Ja, kuidas me siis nimetaksime spetsialisti, kes ühe või teise sinu asjaga tegeleb ? Praktika on näidanud, selleasemel, et turul sihitult ringi sebida, tuleb ennast ümbritseda inimestega, kes valdkondi katavad.
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 01.04.2021 13:37:47 vasta tsitaadiga

Kas ta tegeleb 24/7 ainult sinu asjadega või teiste omadega samuti? Kui teiste omadega samuti, siis on tegemist lihtsalt maakleriga.
Personaalmaakler tundub lihtsalt mingi tõusikliku sõnakõlksuna, mida isegi Google õieti ei tunne.

tagasi üles
softis
HV Guru
softis

sõnum 01.04.2021 13:52:02 vasta tsitaadiga

Mõttetu sõnakõlks on see tõesti. Ma olen pangas mingi 5? erineva "personaalhalduri" juures käinud.
Janis
HV Guru

sõnum 01.04.2021 13:57:27 vasta tsitaadiga

Mul ka pangas oma personaalhaldur. Ühe korra vist suhelnud ainult temaga
tagasi üles
Anti112
HV Guru
Anti112

sõnum 01.04.2021 14:54:10 vasta tsitaadiga

Eelmine kodu sai müüdud ja ka praegune kodu ostetud ilma maakleri abita ja suurt millestki puudust tunda küll ei osanud.
Eelmine kodu oli alguses päris pikka aega maakleri kaudu ka müügis, aga lõpuks panin ise kuulutuse üles ja leidsin hoopis ise ostja.
Kommentaarid: 131 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 114
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 01.04.2021 15:46:28 vasta tsitaadiga

hemmar kirjutas:
Kui oli küsimus, et kust see viha maaklerite vastu pärit on, siis ise pakuks, et pigem üüriturult. Korteri müümise puhul on tõesti sageli mõistlik üks ekspert protsessi kaasata, kes siis müügisummast mingi protsendi saab. Aga see olukord üüriturul, et üürija maksab ka maakleritasu, võib küll sageli üürile võtjale kehvema maitse suhu jätta. Endalgi kogemus mõne aasta tagusest ajast kui sai sõbraga üks 850€ üüriga korter võetud. Maakler käis korra (koos omanikuga!) korterit näitamas ja printis lepingu välja. Sellega tema tegevused ka piirdusid ja tuleb tunnistada, et päris valus oli talle neid 50-euroseid pihku laduda.

Eks maakleril ja maakleril ole ka vahe. Kui mingi isehakanud maakler arvab, et piisab kui objektist telefoniga pildid klõpsida ja need kuhugi portaali üles panna ja sellega tema töö piirdubki ehk lihtne võimalus hõlptulu teenida, siis on ta jah suht kasutu.
Asjalik maakler oskab ka aktiivselt kliente otsida ja eriti üüri puhul ilmselt ka mõned mustad lambad välja filtreerida kelle puhul on keskmisest suurem risk, et mingeid probleeme tekib. Samuti oskab ta mõlemale poolele lepingu tingimusi selgitada ja aidata sellise lepingu koostada, et üks osapool ei saaks teisele kotti pähe tõmmata.
Ilmselt omab ka piisavalt kogemusi igasuguste õngitsejatega ehk suudab viisakalt kuid enesekindalt öelda, et sinu õnnetu elulugu mind ei huvita ehk see pole argument hinna üle kauplemiseks.
Kommentaarid: 78 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
Laifstaile
Kreisi kasutaja

sõnum 02.04.2021 10:30:29 vasta tsitaadiga

Ma ostsin korteri maakleri kaudu...esimene külastus oli koos maakleriga, ilma omaniketa...
teisel kohtumisel olid omanikud ka...
kolmas kohtumine oli notar...
neljas oli siis kui oli võtmed kätte...

väga tore proua oli....

Aga see mis hetkel Põltsamaal korteri turul toimub on müstika...5a tagasi oli minu korter müügis ala 3-6 kuud ja hind 28k....hetkel sarnased korterid sarnases seisukorras maksimum 1kuu (olen näinud ka 4päevaga müüdud)...ja hind 35k+
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 02.04.2021 10:54:14 vasta tsitaadiga

tsitaat:

müstika

Pigem asjade loomulik käik.
Kuhugi peab ju vaba raha paigutama ja kinnisvara kõige loomulikum valdkond.
Raha prinditakse meeletus koguses juurde, oleks suht loll jätta üleliigset (väärtusetumaks muutuvat) raha kontole kopitama.
Need kogused, mida EKP on süstinud pangandussüsteemi, on hoomamatud, lõpuks peab see raha hakkama jõudma ka raharinglusse.

tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 02.04.2021 10:58:55 vasta tsitaadiga

5a 5% hinnatõusu per aasta ei ole ju midagi üllatavat?
28000€*1,05*1,05*1,05*1,05*1,05=35736€

Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 02.04.2021 11:00:03 vasta tsitaadiga

sakinaga, thumbs_up.gif
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 02.04.2021 12:02:27 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
2004 aastal oli mõnusam ennast kuhugi maale vanaema juurde sisse kirjutada, siis oli vähemalt liikluskindlustus odavam ja midagi muud sellest eriti ei sõltunud kus rahvastikuregistri järgi elad icon_biggrin.gif

Mul näiteks on ka praegu kasulikum olla registreeritud maakodusse ja maksta linnas see 10€ maamaks ära. Ühistransporti niikuinii praktiliselt ei kasuta.

Loenduse- või registrijärgne linnaelanike arv ei kajasta sugugi kõiki neid maalt linnatulede särasse kolinud noori, samuti immigrante, kes elavad valdavalt üürikates. Selleks neid kortereid tihti ostetaksegi. Või ostetakse omale uus ja pannakse vana paneelikakorter renti. Või müüakse siiski maha ja keegi ostab selle, et renti pluss pikaajalist hinnakasvu tootma panna.

hans kirjutas:
Tunnitasu kindlasti suurem kui mu enda tunnitasu jah, aga igal juhul seda väärt. Raha saad uuesti teenida aga oma aega ei saa kunagi tagasi.

Kui tal tunnitasu suurem, siis järelikult raiskad oma aega selle tagasi teenimiseks ju rohkem. Lihtsalt konkreetse repliigi korras, üsna selge on, et kogenud maakler tegutseb esmakordsest müüjast efektiivsemalt.

Anti112 kirjutas:
Eelmine kodu oli alguses päris pikka aega maakleri kaudu ka müügis, aga lõpuks panin ise kuulutuse üles ja leidsin hoopis ise ostja.

"Otse omanikult" on kuulutuses tihti võlusõna, mis toob ostja isegi siis, kui müüd sama hinnaga mis maakler. See kõlab ostja jaoks automaatselt nagu boonus, kuna maakleritasu pole sees.
Kommentaarid: 249 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 228
tagasi üles
Riivo77
HV Guru
Riivo77

sõnum 02.04.2021 12:09:30 vasta tsitaadiga

Üürikorterite pakkumiste puhul jäi mingi aeg silma, et maaklerit ega tema tasu ei pruugi olla, küll on aga "lepingutasu", mis oli tavaliselt võrdne ühe kuu üüriga.
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 02.04.2021 12:14:12 vasta tsitaadiga

Üürilevõtja maksab selle maakleritasu lõpuks ikkagi kinni, kas ühekordse maksega või küsitakse lihtsalt kõrgemat üüri (pikema aja peale).
Sama asi kommunaalmaksetega, täpsemalt remondifondi maksmisega. Seatakse fakti ette, et kas üür 30 eur kõrgem või maksad remondifondi kinni.
Turg on lihtsalt selline.

tagasi üles
Oisu.
HV kasutaja

sõnum 02.04.2021 12:43:59 vasta tsitaadiga

Kas mul, kui üürijal, on pistmist mingi remondifondiga v renoveerimislaenuga icon_eek.gif
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 02.04.2021 12:47:02 vasta tsitaadiga

Valid selle variandi, et ise maksad remondifondi üürnikuna. Eraldi maksetena. Pärast üürikomisjoni kaudu nõuad tagasi thumbs_up.gif
A kas seda nüüd ei muudetud või planeeritud muuta, et peabki jääma üürniku kanda?
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 02.04.2021 12:49:18 vasta tsitaadiga

Janis kirjutas:
Valid selle variandi, et ise maksad remondifondi üürnikuna. Eraldi maksetena. Pärast üürikomisjoni kaudu nõuad tagasi thumbs_up.gif
A kas seda nüüd ei muudetud või planeeritud muuta, et peabki jääma üürniku kanda?
Viimasest seaduseuuendusest ei ole enam keelatud remondifondi üürniku kanda jätta, rakendus kusagil selle aasta alguses jah. Samas kehtib see vaid uute lepingute puhul.
Kommentaarid: 164 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 155
tagasi üles
Max Powers

sõnum 02.04.2021 12:50:05 vasta tsitaadiga

Ma olen kõik enda asjad maaklerita müünud. Eks kõik ostjad on jobud, aga samas tundub maaklerile maksmine ka mõttetu
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 02.04.2021 12:54:16 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Valid selle variandi, et ise maksad remondifondi üürnikuna. Eraldi maksetena. Pärast üürikomisjoni kaudu nõuad tagasi

jajah. Küsitakse kohe, kas tahad seda maksta. Eitava vastuse korral tehakse üür lihtsalt selle võrra suuremaks thumbs_up.gif

tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 02.04.2021 13:06:31 vasta tsitaadiga

Oisu. kirjutas:
Kas mul, kui üürijal, on pistmist mingi remondifondiga v renoveerimislaenuga icon_eek.gif

kui sa tarbid teenust, miks selle eest siis maksta ei pea normaalseks? icon_rolleyes.gif
Tahad, et maja oleks korras, aga maksta selle eest ei pea eetiliseks? icon_lol.gif

laurx
HV Guru
laurx

sõnum 02.04.2021 13:46:08 vasta tsitaadiga

üüri näol teenuse eest sa juba maksad. remondifondi nime all oleva teenuse kohustus on omanikul.
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 02.04.2021 13:53:47 vasta tsitaadiga

https://www.aripaev.ee/uudised/2021/04/02/korterite-hinnad-on-laes-aga-kasvuruumi-terendab-veel

tsitaat:
Tänaseid suundumusi vaadates saab hinnata, et kalliks peetud Tallinna korterite hinnakasv võiks jätkuda.

tagasi üles
ewur
HV veteran
ewur

sõnum 02.04.2021 13:55:13 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
... Asjalik maakler oskab ka aktiivselt kliente otsida ja eriti üüri puhul ilmselt ka mõned mustad lambad välja filtreerida kelle puhul on keskmisest suurem risk, et mingeid probleeme tekib. Ilmselt omab ka piisavalt kogemusi igasuguste õngitsejatega ehk suudab viisakalt kuid enesekindalt öelda, et sinu õnnetu elulugu mind ei huvita ehk see pole argument hinna üle kauplemiseks.

Ehk siis point ongi ju selles, miks tegelikult üürilevõtja ei peaks vahendustasu maksma. Vaid omanik, kes välja üürib ja kelle jaoks konkreetselt maakler püüabki kõik riskid maandada. Aga millegipärast maksab hoopis üürilevõtja...
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 02.04.2021 14:01:42 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
üüri näol teenuse eest sa juba maksad. remondifondi nime all oleva teenuse kohustus on omanikul.

see tundub ehk nii üürilevõtja poolt vaadatuna.
Ära aja segi hotelliga. Seal maksad toa eest ja kõik icon_razz1.gif
Mina ju ei ela korteris, vaid üürnik. Miks ma peaks maksma selle eest, millest ma midagi ei saa ja sina saad? icon_razz.gif

Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 02.04.2021 14:10:48 vasta tsitaadiga

Hiid, seal on see ajaline mõõde, üürnik on võib-olla lühiajaline, aga remondifondi raha eest parandatakse katus võib-olla paari aasta pärast, ehk üürnikul sellest tolku pole.
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 02.04.2021 14:18:14 vasta tsitaadiga

just nimelt.
Sellest ma räägingi.
Hotellis oled lühiajaliselt. Aga ka seal maksad tegelikult tarbijana kõik kinni. Lihtsalt sul ei ole seda eraldi real eksponeeritud.
Avagem silmad, mitte ärge elage jaanalindudena icon_lol.gif

Markos
HV veteran

sõnum 02.04.2021 14:39:20 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:

Kui lõikad teki ühest otsast riba ja õmbled selle teise otsa, tekk sellest pikemaks ei muutu, ehk siis antud summa kajastub niiehknaa üürisummas.
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 02.04.2021 14:47:17 vasta tsitaadiga

Parem see summa arvestada kohe üürihinna sisse. Vähem probleeme ja üürnik õnnelikum.
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 02.04.2021 14:52:13 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
https://www.aripaev.ee/uudised/2021/04/02/korterite-hinnad-on-laes-aga-kasvuruumi-terendab-veel

tsitaat:
Tänaseid suundumusi vaadates saab hinnata, et kalliks peetud Tallinna korterite hinnakasv võiks jätkuda.

Mäletan 2007 kevad-suvi perioodist 2-toalise Mustamäe paneelmajakorteri pakkumishindade lage 1,3M EEK, sinnani (83K EUR) on veel tiba minna. 14a inflatsiooni ja palgatõusu arvestades sealt omajagu edasigi. Miks mitte lausa 1,5x, nagu pea kõik juba läinud on?
Kommentaarid: 249 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 228
tagasi üles
Oisu.
HV kasutaja

sõnum 02.04.2021 15:07:49 vasta tsitaadiga

Hiid kirjutas:
Oisu. kirjutas:

kui sa tarbid teenust, miks selle eest siis maksta ei pea normaalseks? icon_rolleyes.gif
Tahad, et maja oleks korras, aga maksta selle eest ei pea eetiliseks? icon_lol.gif

Kas mina võtsin laenu, et maja soojustada?
Kas mina saan selle remondifondi raha eest remonditud katuse endale?

Nüüd võtame ette müügikuulutuse: https://www.kv.ee/muua-1-toaline-korter-mannimael-paneelmajas-korrus-3322236.html?nr=7&search_key=1ae896d2caabfc3a2fecd6d844b1ce6f
Maja on nii väljast kui ka seest renoveeritud.
Remondifondi tasu 33. 88 €.
Uus omanik taob seda edasi, aga kasu sai müüja, sest sai kõrgemat hinda küsida a,la "Maja on nii väljast kui ka seest renoveeritud."

Natuke halb näide, laenumakse edasi tagumine ostja poolt on nõme, sest müüa sai kõrgemat hinda küsida a,la "Maja on nii väljast kui ka seest renoveeritud."
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Kinnisvara (haldamise) teema (Küsitlus: Kas oled kasutanud maakleri teenuseid?) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 64, 65, 66  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.