praegune kellaaeg 23.02.2026 21:15:34
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
indrpo
HV Guru
|
|
| Kommentaarid: 262 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
13.02.2021 12:57:03
|
|
|
Kas Telilal mõni asisem Wifi 6 toega ruuter ka pakkuda on? Hetkel Inteno DG400PRIME ja see ei võimalda uuemat wifit, samas paljud seadmed kodus juba Wifi 6-ga ning sisevõrgus andmete liigutamisel annab vahepeal aeglus tunda.
_________________ Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla! |
|
| Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
1 :: |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
13.02.2021 13:01:38
|
|
|
| Ei ole. Keera wifi kinni ja pane sobiv AP sinna külge.
|
|
| Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
VeixES
HV veteran
|
|
| Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Reaper
Kreisi kasutaja

|
13.02.2021 17:10:02
|
|
|
Telia suhtes offtopic, aga:
Mul ka Unifi-põhine WIFI võrk. Hoiatuseks, et see pole nagu tavaline WIFI AP. Seal enne vaja natuke mässamist kontrolleriga.
Ahjaa, mul pole endiselt ühtegi AC-võimelist WIFI-seadet, kuigi AP-d on AC. WIFI6-st rääkimata.
|
|
| Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mega
HV Guru

|
14.02.2021 00:33:38
|
|
|
Reaper, AP on ka wifi seade . Eks enterprise võrk vajabki kontrollerit, aga unifi juures on hea, et kontroller võib olla softina arvutis ja on hädavajalik ainult seadistamiseks.
_________________ - censored - |
|
| Kommentaarid: 270 loe/lisa |
   |
237 |
|
| tagasi üles |
|
 |
datas0ft
HV vaatleja

|
16.02.2021 20:41:11
|
|
|
Tere.
Pole pikalt (tordealt üle kümne aasta) juba Teliaga (Elioniga) tegemist olnud. Seega on paljuski muutunud ja muudetud. Nüüd ette sattunud kodukoha vahetamise tõttu olen sunnitud nende kaabli külge ennast pooma. Kuna ma ei soovi aga nende kõik ühes seadet paigaldada ja lasta oma kohalikus võrgus suvaliselt toimetada siis on plaan panna oma seadmed. Ühendus, mida mulle antud kohas röövelliku hinna eest pakutakse oleks 200/50. Siit ka küsimus:
On kellelgi jägada infot või seadeid modemi poolele kui panna DryTek Vigor 160 (juhuslikult täiesti olemas igasugu muude isendite nimistus)? Kui oma turvalisuse kaalutlustel avalikult ei soovi siis HV podstkast on mul täiesti tühi.
Lisaks veel niipalju, et Vigori taha istutan Asuse viimase väljalaske Asuswrt-Merlin juhitava purgi kohalikku võrku majandama.
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
17.02.2021 07:54:34
|
|
|
datas0ft, Huvitav küsimus. "Sunnitud röövelliku hinnaga kaabli külge pooma"
Kusagil reklaamis oli, ära lase ennast nöörida, tuleme kasvõi öösel ja paneme piiramatu/piiramatu, ka seadmete valik on piiramatu
Aga jah, Telia ei nuhi toetatud seadmete kaudu sinu võrku vaid pakub teenuse tuge, mis tähendab, et digiboksi või ruuteri vigade järgi on võimalik rikkekoht või põhjus lokaliseerida. See mida kasutaja võrgus teeb ei huvita kedagi ja selleks on paragrahvid, kui siis fb ja HV foorumit, et reklaame suunata.
Aga jah, mainitud oma seadmetest on juttu olnud, võid proovida. Liin peab hea olema ja sõlm ligidal, et 200/50 korrektselt toimiks.
Info ja seaded on by default ok.
kui minu käest küsida siis selle modemi hind on üle mõistuse... kui keegi just hindadest rääkis.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
datas0ft
HV vaatleja

|
17.02.2021 10:13:28
|
|
|
Esmalt alustan sellega, et täpselt sellist juttu ma ootasingi sinult indpro. Ja seda põhjalt, mida olen eelnevalt siin teemas lugenud. Aga asja juurde kah ...
| indrpo kirjutas: |
datas0ft, Huvitav küsimus. "Sunnitud röövelliku hinnaga kaabli külge pooma"
Kusagil reklaamis oli, ära lase ennast nöörida, tuleme kasvõi öösel ja paneme piiramatu/piiramatu, ka seadmete valik on piiramatu  |
Jah olen sunnitud, sest ühtegi teist võimalust mõne teise teenusepakkuja kaabli jaoks pole. Ja nii kahju kui see ka pole, siis omale uut kodu valides ei ole alati otstarbekas lähtuda võimalikest interneti pakkujatest. Selleks on palju tähtsamad kriteeriumid kõrgemal kohal.
Ja hinna teemat veel puudutades, siis see on siit, kui ka mujalt läbi käinud, kui palju tegelikult "röövitakse" eesti klienti võrreldes meile sarnaste riikidega, kus Telia oma teenust pakub. Lepime nii kokku, et selle teema arutlusse me seekord ei lasku!
| Aga jah, Telia ei nuhi toetatud seadmete kaudu sinu võrku vaid pakub teenuse tuge, mis tähendab, et digiboksi või ruuteri vigade järgi on võimalik rikkekoht või põhjus lokaliseerida. See mida kasutaja võrgus teeb ei huvita kedagi ja selleks on paragrahvid, kui siis fb ja HV foorumit, et reklaame suunata. |
Sellest teemast võiksin sulle vähemalt kahe tunnise loengu esitada ja ka siis saaks alles puudutatud kolmandiku ehk. Lisan vaid niipalju, et seni kuni Telia "tegelastel" on õigus minu kodus asetsevat seadet seadistada jne siis on alati võimalus ka millekski muuks. Vihjena saan öelda vaid seda, et alati söltub köik nullide arvust ja inimfaktorist, kes neid nulle vaatab.
Ja ka sellel teemal ma enam edasi ei arutaks, sest minu küsimus algselt oli hoopis midagi muud.
Aga jah, mainitud oma seadmetest on juttu olnud, võid proovida. Liin peab hea olema ja sõlm ligidal, et 200/50 korrektselt toimiks.
Info ja seaded on by default ok. |
Eelmine selle elamise omanik pole kah IT asjast kaugelt mööda käinud või ainult "naised saunas rääkisid" jutu vestja. Olles sellel interneti teemal temaga vestelnud siis ka "tipp kasutuse" hetkedel sai ta lubatud kiiruse max 10% langusega kätte. Seega pole kapp kaugel ja liin selleni on korrektne.
Samas, sa tahad väita nüüd seda, et ma võtan hetkel karbist selle isendi, ühendan ära ja kohe ongi LAN otsas mul ühendus olemas ruuteri jaoks? Ma kuidagi väga kahtlen selles. Et ma ei pea isegi modemile selgeks tegema, et võiks kasutada VDSL2 jne jne.
| kui minu käest küsida siis selle modemi hind on üle mõistuse... kui keegi just hindadest rääkis. |
Hinda ma sinu käest ei küsiks kah. Tegelikult kah ei küsiks.
Samas kui võrrelda selle modemi hinda nüüd tegelikult näiteks Telia pakutava Inteno DG400 "kõik ühes" seadmega (oli vist midagi 150€ müük), mis teeb kõike aga ei luba või ei saa paljugagi hakkama, siis ma hinna vahet ei näe. Liiatigi kui otsides leiab ka selle Vigor isendi odavamalt kui esmased Google pakkumised.
Noh ja kui me veel siia lisame selle osa, et kui miski teeb kõike siis tegelikult ei tee ta pooltki seda, mis vaja, saame lõppkokkuvõttes lihsta excel tabel arvutusega teada selle, et investeerides täna 100-150€ (rohkem kui Telia küsib) tänapäevastesse korralikesse seadmetesse, saame ühenduse koha pealt palju "parema elu" osaliseks, kui seda Telia oma paari rikke jne lisaväärtusega pakub. Rääkimata siinkohal WiFi 6 või 6E standardist (ma ei osta ja ei paigalda neid seadmeid tänaseks), turvalisusest, VPN jms võimalustest. Loomulikult ka "hingerahust".
viimati muutis datas0ft 17.02.2021 10:28:11, muudetud 1 kord |
|
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
17.02.2021 10:15:59
|
|
|
| datas0ft kirjutas: |
Samas, sa tahad väita nüüd seda, et ma võtan hetkel karbist selle isendi, ühendan ära ja kohe ongi LAN otsas mul ühendus olemas ruuteri jaoks? Ma kuidagi väga kahtlen selles. Et ma ei pea isegi modemile selgeks tegema, et võiks kasutada VDSL2 jne |
Normaalsel VDSL võimega seadmel pole vaja tõesti midagi vaja confida neti jaoks. Saab aru, et 35B on olemas ja sellega lepib jaamaga kokku ja lan august hakkab interneti tulema.
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
datas0ft
HV vaatleja

|
17.02.2021 10:24:51
|
|
|
| KillFrenzy kirjutas: |
Samas, sa tahad väita nüüd seda, et ma võtan hetkel karbist selle isendi, ühendan ära ja kohe ongi LAN otsas mul ühendus olemas ruuteri jaoks? Ma kuidagi väga kahtlen selles. Et ma ei pea isegi modemile selgeks tegema, et võiks kasutada VDSL2 jne |
Normaalsel VDSL võimega seadmel pole vaja tõesti midagi vaja confida neti jaoks. Saab aru, et 35B on olemas ja sellega lepib jaamaga kokku ja lan august hakkab interneti tulema. |
OK, seda on tõesti tore kuulda ja ka hea teada!
Ja on sul ka aimu, et kuidas siis kui ma modemi üldse "bridge mode" panen?
|
|
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
17.02.2021 10:27:22
|
|
|
datas0ft, Vastasid ka osaliselt küsimusele, kellele ema kellele tütar. Teenusepakkuja pakub seadmeid ja tuge üldiselt tavakliendile ja see on mingi 99% kasutajatest. Sellisel juhul on siis seade valitud, sellele ka vastav tarkvara modifitseeritud ning toetatud, kodanik ei pea oskama käsitsi neid asju seadistada.
IT spets võib seadmed valida ja saab ise hakkama, Telia ei ole halb ja paha, et seda keelaks.
Mis teenuse hinda puudutab, siis sinu näitel on see õigustatud kui teenus viiakse kohta kus keegi teine ei taha tasuvust arvestades teenust pakkuda. Küll aga peab ka Telia tasuvusega arvestama. Ma ei ütle muidugi, et seal ei võiks kohendusi teha aga küllap tehakse ka. Kasvõi näiteks madalaim kiirusepakkumine võiks muutuda suuremaks. Tõesti, võrdlusest välisriikidega on räägitud aga saagem aru, 16€ mingi Gigabit neti eest küsida on täiesti ebaloogiline, on muidugi võimalik aga siis jagatakse seda giga ilmselt terve maakonnaga PS. nendes naabermaade hinnakirjades on * alati juures, ehk et kui sul on ADSL, maksad sama hinda. Tõsi, läbi näritud teema juba.
Vigor on modem, seal pole midagi erilist ilmselt seadistada, VDSL on auto negotiation ja võtab siis 8b, 17a, 35b üles, vastavalt mida pakutakse ja mida liin annab. VPI/VCI on netil by default 0.100 ja IPTV vlanil 0.101 aga ilmselt selle viimasega võid hätta jääda kui just pole võimalik need vlanideks teha ja ruuteris ka vastavalt kokku kruttida, nii et digiboks saaks iptv koos netiga ja muu osa oleks ainult nett. Vaikimisi sättes peaks sul digiboks OTT reziimis käima minema.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
17.02.2021 10:29:08
|
|
|
datas0ft, Sama teema, DHCP kaudu antakse IP.
| VPI/VCI on netil by default 0.100 ja IPTV vlanil 0.101 |
Olen seda juba sulle varem siin teemas kirjutanud, et VPI/VCI on teemaks ainult ADSL puhul. VDSL puhul ei ole selliseid asju.
viimati muutis KillFrenzy 17.02.2021 10:29:48, muudetud 2 korda |
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
datas0ft
HV vaatleja

|
17.02.2021 10:47:02
|
|
|
| KillFrenzy kirjutas: |
| Sama teema, DHCP kaudu antakse IP. |
Seda ma kahtlustasingi. Tänud!
| ... IT spets võib seadmed valida ja saab ise hakkama, Telia ei ole halb ja paha, et seda keelaks. |
Vot siinkohal ma tahaks vaielda. Netist avalikult kättesaadav selline dokument ja seal on selgelt sellised punktid:
Nõuded ja tingimused Telia TV kasutamiseksI
Telia TV teenuse (Teenus) kvaliteetseks toimimiseks tuleb sul tagada järgmiste nõuete ja tingimuste täitmine
Teenuse kasutamisel Telia internetiühendusega
...
•Teenuse kasutamiseks on vajalik Telia internetiühendust toetav ruuter:Thomson TG7841, Thomson TG789vn1,Inteno DG200, Inteno DG3012, Inteno DG4002või Inteno DG400P.
•Ruuteril peab olema Telia Eesti poolt toetatud tarkvara. Teiselt pakkujalt või mujalt soetatud ruuter ei ole Telia internetiühenduse jaoks toetatud. Telia soovitab Telia TV teenuse kasutamisel kasutada Inteno ruuterit.
Kusjuures on siin juba ka mööda pandud. Selleks, et teenust kasutada PEAB olema esmalt MODEM ja siis alles ruuter.
|
|
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
17.02.2021 11:35:01
|
|
|
Telia kasutab kusagil modemeid?
|
|
| Kommentaarid: 748 loe/lisa |
   |
563 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
17.02.2021 12:45:21
|
|
|
Nendel ruuteritel on modem sees, täpselt ei saa aru miks on vaja mingit jura genereerida. Kõigil kel vaja saavad aru sellest niikui nii.
Kes aru ei saa, kasutabki operaatori pakutuvaid seadmeid.
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
17.02.2021 13:41:47
|
|
|
,
Mis teenuse hinda puudutab, siis sinu näitel on see õigustatud kui teenus viiakse kohta kus keegi teine ei taha tasuvust arvestades teenust pakkuda. Küll aga peab ka Telia tasuvusega arvestama. Ma ei ütle muidugi, et seal ei võiks kohendusi teha aga küllap tehakse ka. Kasvõi näiteks madalaim kiirusepakkumine võiks muutuda suuremaks. Tõesti, võrdlusest välisriikidega on räägitud aga saagem aru, 16€ mingi Gigabit neti eest küsida on täiesti ebaloogiline, on muidugi võimalik aga siis jagatakse seda giga ilmselt terve maakonnaga PS. nendes naabermaade hinnakirjades on * alati juures, ehk et kui sul on ADSL, maksad sama hinda. Tõsi, läbi näritud teema juba. . |
kusjuures ongi läbitud teema, nett on MEELElahtus, ega saa tasuvaks kunagi. miks ei võiks optika 16 euri maksta? kas rootsikunn ei suuda oma megakasumist loobuda? muidugi on tore kui olla oligopol. seda hetkeseisu gigabitti muide jagatakse transmissioonis TÄPSELT samamoodi terve maakonnaga. või sa arvasid, et sulle tuuakse sole.TIX-.IST kapa kohila kortermajja ERALDI kiud? sel juhul peaks kiude näiteks tartu-tallinna vahel olema ju 100 000 (igale elanikule üks) . aga saab näe hakkama vähemaga. kole kui hääletoru on tsüklisse jooksnud ja ajab rumalat juttu.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
| Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
17.02.2021 13:56:03
|
|
|
RCC, mis kasumist sa räägid? kui telia sinu hinnapakkumise ise teostaks siis ei maksa su lapselapsed ka seda 16€ kuutasuga kinni . kahjumist on jutt.
kliendi võrgu taga on siiski ka tuumikvõrk, kui ma lasen 1Gbit/s kuskile külla ära ja ehitan võrgu siis 16€ eest kõigile sellesama 1Gbit kätte annan, siis kes on esimene kes vinguma tuleb, et kiirust ei saa kätte?
Nii lihtne ei ole võrke ehitada ja müüa.
peaks ikka 100Gbit lingid linnade vahele panema 10Gbit lingid asulatesse ja siis 1Gbit müüma kes seda hädasti vajavad, sellest ka hind ja lootus, et see uplink kooma ei lasta, et kliendid ikka oma kiirused ligilähedalegi kätte saavad. Hulk marsruutereid mis seda kühveldada jõuaks on ka omas hinnaklassis.
Igal tulul on kulunumber ka taga mitte ainult see, et äh mis see jupp fiibrit ikka maksab.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
datas0ft
HV vaatleja

|
17.02.2021 17:07:04
|
|
|
Oh püha püss küll. Ütlesin ühe pisikese sõnakõlksu aga see ajab siin pool foorumit marru.
Aga, mis mul nüüd öelda oli, on see, et
on siiski ka tuumikvõrk, kui ma lasen 1Gbit/s kuskile külla ära ja ehitan võrgu siis 16€ eest kõigile sellesama 1Gbit kätte annan, siis kes on esimene kes vinguma tuleb, et kiirust ei saa kätte?
Nii lihtne ei ole võrke ehitada ja müüa.
peaks ikka 100Gbit lingid linnade vahele panema 10Gbit lingid asulatesse ja siis 1Gbit müüma kes seda hädasti vajavad, sellest ka hind ja lootus, et see uplink kooma ei lasta, et kliendid ikka oma kiirused ligilähedalegi kätte saavad. Hulk marsruutereid mis seda kühveldada jõuaks on ka omas hinnaklassis.
Igal tulul on kulunumber ka taga mitte ainult see, et äh mis see jupp fiibrit ikka maksab. |
Just nimelt selle käsivarre jämeduse optika pärast, mis tallinnast riiga jookseb, kunagi Elion Mikrolinki üles ostiski. Lisaks sai sellega kaasa Tallinna 2/3 ulatuses sõlmpunktide vahel välja ehitatud optika. Edasi tabas selle meepurgi ära muidugi Telia. Seega mingist hiigel investeeringust ei tasu siin rääkima tulla.
Samas ma ei salga, et jah, raha pannakse ka sisse kuid selle osakaal tegeliku investeeringu vajadusest on imepisike. Arvesse võttes siinkohal ka seda, kui väike ja ka geoloogiliselt ning asustatuselt lihtne on Eesti võrreödes näiteks Rootsiga.
indrpo olen lugenud enamuse sellest teemast läbi ja saan väita, et paljud nendest, kes siin "kurja häält" Telia suunas teevad, ei tee seda sellest, et Telia oleks paha oma teenustega. vaid probleem on selle firma suhtumises oma klientidesse. Ja nagu kuulda mujalt, siis ka töötajatesse.
Sellest oli ajendatud ka minu esmane ütlus kaabli külge poomisest, et mul puudub mingigi teise teenusepakkuja võimalus. Ehk siis teisisõnu, mina kliendina ei saa hääletada jalgadega, et pakkujat vahetada, sellega teada andes, et midagi on selle firma tegemistes mäda. Kui paljud kliendid seda teha saaks, poleks Telia elu nii lõbus enam ühti. Toon siinkohal näitena Soome, kus paljudes kortermajades on võimalik vähemalt kahe teenusepakkuja vahel valida ja minu kui kliendi pärast ikka peeti nn "pakkumiste sõda".
Aga ma siinkohal luban, et ma edaspidi sellistel teemadel enam sõna ei võta. Ei meeldi vaielda ja kakelda vaid rohkem tehnilistes küsimustes arutleda.
|
|
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
17.02.2021 17:15:56
|
|
|
et paneks 100gigased lingid linnade vahele , jah indrek elab vist aastas 2000
eenet on üks päris huvitav asutus. vanasti oli ka ellionnil avalik tix.estpak.ee - aga see kaabiti miskipärast minema, ju hakkas häbi oma statistikat näidata. probleem pole mitte telias, vaid üleüldises minnalaskmise suhtumises kuigi siin üks üritab koguaeg musta valgeks rääkida.
http://www.eenet.ee/EENet/magistraalvork
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
17.02.2021 17:24:29
|
|
|
datas0ft, Mingit vaidlust ja kaklust ei ole. Mulle meeldis lapsena heal 0 interneti ajal pista pulk sipelgapessa, siis kustakse täis, ja seda oli hea limpsida Sama siin teemas.
Mind häirib see, et kui öeldakse, et mul pole valikut ja ainult Telia, ainult 200M VDSL mis on välja ehitatud mingite rahadega ja siis klient ütleb, et 30€ on röövellik ning Telia1 kliendile 25€ pole mingi soodustus?
Kõik võrgud mis on ostetud või ehitatud on kinni makstud, siin ei ole mingit küsimust, et midagi "saadi" See on investeering millelt peab tulu saama, vahet pole kes omanik on. Kui eestis ässasid pole kes sellega tegeleks, on sellega tegevad kodanikud mujalt, see ei muuda kliendi kuutasu sest on ikka investeering ja kulud ja tulud.
Ma pigem mõistan muret kus on kas vaid 12M adsl või valikuna 4G mis reaalselt on ülekoormatud või kehvas levis. See on see mis vajaks laiendamist ja arengut. Raputame Teliale tuhka pähe.
See aga miks mõned operaatorid ka seal ilmaimet lubavad, ja siis seda lubadust täita ei suuda, on omaette küsimus.
Täna ei ole reaalselt konkurentsiga probleemi, on see, et kes investeerib ja laieneb jõulisemalt ja kes ei tee seda.
See toob rahani, üks küsib teenuse eest suuremat summat kui teine ja see kes suuremat küsib, investeerib teistest rohkem. Numbrid on meedias, ei hakka rohkem ka siin Googeldama.
Kui Telia on kellegi silmis paha sellepärast, et ta ainsana teenust pakub, siis nii on. Mina kellegi käsi seljataha väänama ei hakka, et peab liituma ja olema.
Telia suhtumine klientidesse on ainult lugupidamine ja koostöö, sest nendeta poleks ka Teliat. Aidatakse nii liitumisel kui ja toega tagantjärele parimal viisil mida tõestab ka sõltumatu uuring.
Tehakse soodustusi nii liitujatele kui olemasolevatele klientidele, ainus mida ei saa, on mobiili turu näitel, tasuta või soodusteenus püsivalt. Nii ei vea ükski ettevõte pikalt välja, eriti kui niipalju on veel vaja laieneda.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
datas0ft
HV vaatleja

|
17.02.2021 17:54:08
|
|
|
| RCC kirjutas: |
et paneks 100gigased lingid linnade vahele , jah indrek elab vist aastas 2000
eenet on üks päris huvitav asutus. vanasti oli ka ellionnil avalik tix.estpak.ee - aga see kaabiti miskipärast minema, ju hakkas häbi oma statistikat näidata. probleem pole mitte telias, vaid üleüldises minnalaskmise suhtumises kuigi siin üks üritab koguaeg musta valgeks rääkida.
http://www.eenet.ee/EENet/magistraalvork |
Jaa, olid ajad ... olid majad. Olen 100 gigase lingiga EENeti tixi otsas istunud. No mitte ühtegi halba sõna ei saanud öelda. Oli ka katkestusi, kuid enamus ette teatatud ja teada. Ja mis seal salata backup selle lingi maha kukkumisel oli gigane (jah just nimelt 1 gigane Elion/Telia) mis kahjuks oli kordades enam maas kui põhi võrk.
|
|
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
erko
Kreisi kasutaja
|
17.02.2021 18:22:31
|
|
|
Just nimelt selle käsivarre jämeduse optika pärast, mis tallinnast riiga jookseb, kunagi Elion Mikrolinki üles ostiski. Lisaks sai sellega kaasa Tallinna 2/3 ulatuses sõlmpunktide vahel välja ehitatud optika. Edasi tabas selle meepurgi ära muidugi Telia. Seega mingist hiigel investeeringust ei tasu siin rääkima tulla.
Samas ma ei salga, et jah, raha pannakse ka sisse kuid selle osakaal tegeliku investeeringu vajadusest on imepisike. Arvesse võttes siinkohal ka seda, kui väike ja ka geoloogiliselt ning asustatuselt lihtne on Eesti võrreödes näiteks Rootsiga. |
Eem.. see Microlink osteti siis alla turuhinna, kopikate eest? Et hiigelinvesteeringust pole mõtet rääkida?
Ja see tegelik investeeringu vajadus, kelle vaates see on, kas sinu või Telia? Nagu indrpo mainis, ettevõte planeerib tasuvuse järgi. Kliendile tundub, et paarsada meetrit kaablit maasse ja ongi kogu fiibervõrgu ehitus. How hard can it be
indrpo olen lugenud enamuse sellest teemast läbi ja saan väita, et paljud nendest, kes siin "kurja häält" Telia suunas teevad, ei tee seda sellest, et Telia oleks paha oma teenustega. vaid probleem on selle firma suhtumises oma klientidesse. Ja nagu kuulda mujalt, siis ka töötajatesse. |
Milles see "suhtumine oma klientidesse" probleem avaldub? Kuna tõded, et Telia teenused on ok, siis eeldatavasti tekitab probleemi neid mitte odava hinnaga müümine?
Sellest oli ajendatud ka minu esmane ütlus kaabli külge poomisest, et mul puudub mingigi teise teenusepakkuja võimalus. Ehk siis teisisõnu, mina kliendina ei saa hääletada jalgadega, et pakkujat vahetada, sellega teada andes, et midagi on selle firma tegemistes mäda. Kui paljud kliendid seda teha saaks, poleks Telia elu nii lõbus enam ühti. Toon siinkohal näitena Soome, kus paljudes kortermajades on võimalik vähemalt kahe teenusepakkuja vahel valida ja minu kui kliendi pärast ikka peeti nn "pakkumiste sõda". |
Ja jätkuvalt on veider, et pole teisi teenusepakkujaid, kes siin väikses ning geoloogiliselt ning asustatuselt lihtsas Eestis tuleks sinu kodu piirkonnas konkurentsi pakkuma. Midagi peab siis ka nende teiste firmade tegemistes mäda olema.
Ma ei saa aru, nagu sa ise ütlesid, siis uue elukoha valimisel/otsustamisel oli netiühenduse valikud prioriteedilt üsna tagareas. Samas nüüd piltlikult öeldes trambid jalgu ning urised oma ainsa võimaliku teenusepakkuja peale tema kehva suhtumise üle klientidesse kuna kiireim võimalik ühendus on röövelliku hinnaga. Sa ju teadsid ette, millega sa end seod?
|
|
| Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
17.02.2021 18:47:18
|
|
|
Ehk siis teemas sõna võttes, eriti sellise küsimusega pole mõtet kaunistada teksti: röövlid, pätid kaabakad
olgem ausad, mina võtan asja kerge huumorimeelega, kõik mitte.
Aga tõsiselt kiidan siiski ka alternatiivseid võimalusi Telia teemas, OT. Levikom virutaalfiiber, puhas raadiolink ja kuni Gigabit pakutakse, ei saa öelda, et halb oleks, võibolla siis puhas röövimine, naljaga pooleks, aga kui saab ja toimib, siis on klient rahul. Alternatiivsed mobiilioperaatorid, piiramatu, osta vaid 19/21 € eest kogu mastiresurss oma kodusesse majapidamisse, ei saa öelda, et kallis oleks jne. Sõltub mis nurga alt vaadata.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
18.02.2021 09:08:35
|
|
|
võtame suvalise punkti leidmaks alternatiive , levikom, megakallis . hinnaplaan aastast 2008, ei paistagi langevat , ime et nad üldse veel hingitsevad , elisa, no see on ju päris lapsekingades nett, tele2, noh jah, midagi areneb, aga max 20megabitti, ja ei kriipsugi rohkem, puhas raadiolink, - no ei paku keegi; telia - 5 megabitti 4g uppi ja seda aastal 2021???? - päriselt? ehk postitajal on õigus, ta ongi tihtipeale kas sunnitud selle röövlibande otsas istuma, või on ta päris ilma - valik on tema.
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|