Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Draqula
HV Guru
|
20.01.2021 20:31:44
|
|
|
M00t kirjutas: |
von Wu kirjutas: |
Kaks ühes masinal on kuivati pigem eriolukordadeks kui on vaja kindlasti samal päeval riided selga panna.
Kuivatusega koos on programm üle 4 tunni ja masinasse võib panna ainult pool kogust riideid. Eraldi kuivati oleks vast hea küll kui mahuks. |
Mina panen sisse nii palju riideid, kui tahan ja ikka kuivatab ära. Tavaline on u. 3,5 tundi. 8 / 5 kg masin.
On ka üle 6 tunni näidanud, kui tõesti täis laduda ja raskemaid asju. Aga see on erandlik. Seega see hirmutamine on asjatu, vähemalt LG puhul pole probleeme.
krist2an kirjutas: |
Pluss see tõesti teeb riided, eriti käterätikud oluliselt pehmemaks. |
Jep. Varasemalt mingi hetk muutusid rätikud nii vanaks ja karedaks, et tuli ära visata. Kuivatiga on need aga jälle kasutatavad ja pehmed. |
Eks see on kahe otsaga asi.
Ühest küljest on kuivatist tulnud rätik mõnus ja pehme.
Teisest küljest on see iga kuivatiskäigu ajal päris korralik füüsiline ahistamine (vastu metalli nühkimine + kuumus), mis tähendab, et rätik kulub kiiremini õhemaks.
Mind see teine külg ei morjenda, kuna esimesest ei taha loobuda
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 657 loe/lisa |
   |
3 :: |
509 |
|
tagasi üles |
|
 |
w00x7
HV vaatleja
|
28.01.2021 18:20:11
|
|
|
Olen pesumasina ja kuivati otsingul. Võiks ühe firma omad olla, mida eelistada?
Letihind võiks ca 1500€ kanti jääda.
Ideaalis võiks pesumasinal olla võimalus poole pesu pealt asju juurde visata.
Oskab keegi konkreetseid mudeleid soovitada?
Olen mõelnud ka pesumasina peale koos kuivatiga, endal kogemust pole, aga tuttavad pigem ei soovita.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
28.01.2021 18:31:33
|
|
|
w00x7 kirjutas: |
Olen mõelnud ka pesumasina peale koos kuivatiga, endal kogemust pole, aga tuttavad pigem ei soovita. |
Kui ruumiga üleliia kitsas pole siis 2 eraldi masinat annab paindlikkust.
2in1 masina ostaksin ainult juhul kui üksi elaksin (st väga vähe pesta) ja/või ruumiga oleks väga kitsas (st isegi pesumasina pealset ei raatsi kuivatiga täis panna).
|
|
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
28.01.2021 18:48:28
|
|
|
Mul on vastupidi, mul on väga kitsas aga otsin eraldi kuivatit, sest nii kitsast kuivatit kui mul pesumasin on, pole olemas.
Niiet jätkuvalt (ja mitte erilise eduga) otsin eraldiseisvat kuivatit, mis oleks tavamõõtmetest natukesegi väiksem ja kõlbaks kah kuhugi
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
w00x7
HV vaatleja
|
28.01.2021 18:57:30
|
|
|
Draqula kirjutas: |
w00x7 kirjutas: |
Olen mõelnud ka pesumasina peale koos kuivatiga, endal kogemust pole, aga tuttavad pigem ei soovita. |
Kui ruumiga üleliia kitsas pole siis 2 eraldi masinat annab paindlikkust.
2in1 masina ostaksin ainult juhul kui üksi elaksin (st väga vähe pesta) ja/või ruumiga oleks väga kitsas (st isegi pesumasina pealset ei raatsi kuivatiga täis panna). |
Ruumi osas probleemi eriti ei ole, mahutab ära küll.
Teen ka väikse paranduse, max letikas oleks 1500€. Ideaalis võiks saada kompketi 1000€ algusesse.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
terminator
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 494 loe/lisa |
   |
19 :: |
6 :: |
373 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Oliverk
HV veteran
|
07.02.2021 16:39:12
|
|
|
Mitte midagi
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
k-d.k
Kreisi kasutaja
|
11.02.2021 21:39:42
|
|
|
terminator kirjutas: |
1500 eest saab juba korraliku keskklassi Miele. |
Millist Miele masin + kuivati kombinatsiooni soovitad?
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
1 :: |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
11.02.2021 23:45:34
|
|
|
VR53 kirjutas: |
Hiid kirjutas: |
kuivatil ja kuivatil vahet pole? |
Selles hinnaklassis 2in1 masinast on sul ainult valida LG F4DN408S0 või F4DN409S0 (9kg versioon eelnevast), mõlemad väga head masinad.
Kui aga eraldi kuivatit tahta, siis isepuhastuvaid Boschi omasid julgeks soovitada, näiteks Bosch WTW855R9SN.
tsitaat: |
Eraldi kuivati kuivatab paremini ja kiiremini, pesu jääb vähem kortsu ja eraldi masin saab hakkama suurema kogusega. Lisaks auruprogramm teeb vajadusel triiksärgi või pintsaku üpris sirgeks. Isepuhastuv kuivati korjab tsükli lõpus kõik udemed ja tolmurullid filtrisse kokku ja ei pea ise käsitsi iga kord uksetihendeid ja filtreid puhastama. Selle isepuhastuva süsteemiga Boschi kuivati on 100EUR kallim võrreldes mitte-isepuhastuvaga, aga see on kindlasti seda hinnavahet väärt.
2in1 masin on mugavam suvaliste riiete pesuks ilma masinast vahepeal midagi välja võtmata. |
|
Kas 45cm kuivatiga ka midagi on?
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
degrass
HV kasutaja

|
12.02.2021 00:27:42
|
|
|
ka-la kirjutas: |
terminator kirjutas: |
1500 eest saab juba korraliku keskklassi Miele. |
Millist Miele masin + kuivati kombinatsiooni soovitad? |
Mida sa Miele masinalt ootad?
Mina ise v6taksin k6ige odavama. Näiteks TwinDos peseb kindlasti paremini, kuid kas oled valmis sellev6rra rohkem maksma? Enamasti kasutatakse ainult paari pesuprogrammi ning n6udlikumad asjad viid sa nagunii keemilisse. Kuid see on ainult minu loogika. Kindlasti oskab keegi täpsustada?
_________________ All it took was for a lot of seemingly decent people to put the wrong person in power, and then pay for their innocent choice. |
|
tagasi üles |
|
 |
k-d.k
Kreisi kasutaja
|
12.02.2021 01:34:36
|
|
|
Mõtlesin ise sama. Ei oota palju. Lihtsalt tahan midagi töökindlat. Aga igasugu ebavajalikud tilulilud võivad olemata olla.
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
VR53
HV Guru

|
12.02.2021 01:58:08
|
|
|
Sold OUT kirjutas: |
VR53 kirjutas: |
Hiid kirjutas: |
kuivatil ja kuivatil vahet pole? |
Selles hinnaklassis 2in1 masinast on sul ainult valida LG F4DN408S0 või F4DN409S0 (9kg versioon eelnevast), mõlemad väga head masinad.
Kui aga eraldi kuivatit tahta, siis isepuhastuvaid Boschi omasid julgeks soovitada, näiteks Bosch WTW855R9SN.
tsitaat: |
Eraldi kuivati kuivatab paremini ja kiiremini, pesu jääb vähem kortsu ja eraldi masin saab hakkama suurema kogusega. Lisaks auruprogramm teeb vajadusel triiksärgi või pintsaku üpris sirgeks. Isepuhastuv kuivati korjab tsükli lõpus kõik udemed ja tolmurullid filtrisse kokku ja ei pea ise käsitsi iga kord uksetihendeid ja filtreid puhastama. Selle isepuhastuva süsteemiga Boschi kuivati on 100EUR kallim võrreldes mitte-isepuhastuvaga, aga see on kindlasti seda hinnavahet väärt.
2in1 masin on mugavam suvaliste riiete pesuks ilma masinast vahepeal midagi välja võtmata. |
|
Kas 45cm kuivatiga ka midagi on? |
48cm on uuem mudel, 8.5/5kg, WiFi, A klass, müra 53/70dB(A), aur, trummel 58L
F2DV5S8S0
45cm on ainult vanem mudel, 7/4kg, B klass, müra 57/73dB(A), trummel 42L
F2J6HM0W
_________________ Uued Lenovo sülearvutid: www.lenovoarvutid.ee - kasuta koodi "HINNAVAATLUS", et saada 50€ alla P14s Gen 6 R7 hinnast!
Sülearvuti ekraan katki? www.displayseek.com |
|
Kommentaarid: 842 loe/lisa |
   |
636 |
|
tagasi üles |
|
 |
infect
Kreisi kasutaja

|
12.02.2021 11:44:54
|
|
|
ka-la kirjutas: |
Mõtlesin ise sama. Ei oota palju. Lihtsalt tahan midagi töökindlat. Aga igasugu ebavajalikud tilulilud võivad olemata olla. |
Miele vs LG vs Bosch puhul erilisi töökindluse vahet sa ei näe. Oleneb rohkem konkreetsest masina lotost, mis saad.
Kui ostad pea 3x kallima Miele, siis see ei pea sul 3x kauem vastu, kahjuks. Suht kindlalt vahetad sa pesumasina alla 10 aasta välja endal.
300-400€ LG vs 900-100€ Miele ning ütleme, et isegi kui see LG kustub seal 6-7 aasta juures ära (10 aastat küll garantii mootoril), siis rahaliselt juba võitnud.
Pesevad nad kõik hästi ja funktsionaalsuseid täis.
See vähemalt mu nägemus asjast ning paari remondimehega rääkides enda AEG väljavahetamisel.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
somnambuul
HV veteran
|
12.02.2021 11:58:43
|
|
|
Mul läheb Boschil 12-s aasta.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
degrass
HV kasutaja

|
12.02.2021 12:04:58
|
|
|
infect, ma usun, et sul on p6him6tteliselt 6igus. Mingit moodi me peame oma ostu endale 6igustama
Tuginedes oma varasemale kogemusele, kindel on, et odavama otsa masinaid (<400€ vms) ma enam ei osta. Minu Miele saab nüüd kohe kahe aasta vanuseks. Siiamaani väga rahul. Masin on lihtne ja natuke rumal, kuid teeb k6ike seda, mida ma vajan incl taimer. Kas ost ennast ka 6igustab, näitab tulevik.
_________________ All it took was for a lot of seemingly decent people to put the wrong person in power, and then pay for their innocent choice. |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
12.02.2021 12:28:26
|
|
|
somnambuul kirjutas: |
Mul läheb Boschil 12-s aasta. |
Mu Electroluxi pesumasin ja kuivati ka lasevad 12ndat aastat, kuid tehnikuid uskudes hetkel poest ostetava masina puhul pole mõtet 10st aastastki unistada.
Optimeeritakse juppidega nii et paha hakkab.
|
|
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
Karr000
HV veteran
|
12.02.2021 12:30:40
|
|
|
Oli endal LG kuivatiga direct drive masin kasutuses. Kõik oli super, kuid suurema pesukogusega hakkas tsentrifuugides õhuavast vett välja sülitama, ikka nii et põrand korralikult märg.
Käis hoolduses, vahetati/puhastati toda ventiili, mis kinni kipub jääma ja mille tulemusel masin sülitama kipub ning esialgu tundus et sai kenasti korda, kuniks avastasin et täislasti korral kipub suurimal tsentrifuugi kiirusel ikka tilkuma.
Puhastasin veel korra ning jäi kenasti pidama, kuid usaldus masina suhtes on kadunud ning elukaaslane ei julge üldsegi masinat üksi pesema jätta, kuna on pidev kartus et mingil hetkel jälle põrand ujutab.
Nüüd oleme uue otsinguil, aga kas eelistada AEG direct drive'i või Whirlpooli harjadega isendit? Mõlemad 8-9kg ning kuivatiga.
Bekost tasub vist eemale hoida?
Siin üldine arvamus on ikka LG poole, ma vaatan, kuid endal peale kehvapoolset kogemust käsi enam seda marki ostma ei tõuse.
Garantii ja asjad on toredad, kuid pidev pesumasina tühjaks laskmine ja tassimine nii tore ei ole. Tahaks midagi, mille võiks muretult nurka toimetama "unustada"...
|
|
Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
somnambuul
HV veteran
|
12.02.2021 13:06:19
|
|
|
Mu Electroluxi pesumasin ja kuivati ka lasevad 12ndat aastat, kuid tehnikuid uskudes hetkel poest ostetava masina puhul pole mõtet 10st aastastki unistada.
Optimeeritakse juppidega nii et paha hakkab. |
12 aastat tagasi räägiti sama juttu. Viimane õige pesumasin oli 85 aasta Cylinda või äärmisel juhul 90' aasta Upo. Ülejäänu oli plastikust kräpp
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
12.02.2021 13:16:37
|
|
|
Optimeeritakse juppidega nii et paha hakkab. |
12 aastat tagasi räägiti sama juttu. Viimane õige pesumasin oli 85 aasta Cylinda või äärmisel juhul 90' aasta Upo. Ülejäänu oli plastikust kräpp |
Eelmine aasta käinud tehnik väitis, et uutel masinatel on isegi laagrite pealt kokku hoitud. St reaalselt paar senti per tükk kallimad laagrid võiksid kesta, kuid kasutatakse tootjatele maksimaalset kokkuhoidu andvaid lahendusi, mis kuidagi garantiiaja kestaks.
Kui ma 12 aastat tagasi otsisin masinat siis ei mäleta, et keegi oleks rääkinud alla 10a kasutusajast pesumasinatel tavakasutuses.
Need vennad on muidugi alati olemas olnud, kelle jaoks kõik uus sõltumata valdkonnast on odav jura ning vana asi oli parem.
Juba siis kui vana volga asemele GAZ-24 tuli olid "vanakooli mehed" platsis, kes ütlesid, et see vana oli ikka viimane õige ja uus ei kõlba kuskile.
|
|
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
12.02.2021 13:18:36
|
|
|
Karr000, ega kogus liiga suur ei ole?
   |
181 |
|
tagasi üles |
|
 |
infect
Kreisi kasutaja

|
12.02.2021 13:41:57
|
|
|
degrass kirjutas: |
infect, ma usun, et sul on p6him6tteliselt 6igus. Mingit moodi me peame oma ostu endale 6igustama
Tuginedes oma varasemale kogemusele, kindel on, et odavama otsa masinaid (<400€ vms) ma enam ei osta. Minu Miele saab nüüd kohe kahe aasta vanuseks. Siiamaani väga rahul. Masin on lihtne ja natuke rumal, kuid teeb k6ike seda, mida ma vajan incl taimer. Kas ost ennast ka 6igustab, näitab tulevik. |
400€ (ja soodukaga mõned kümned peale) on pigem pesumasina kohta selline tavaline üle keskmine hind pigem ikkagi, mitte odavam ots. Suurusest oleneb ka, mul endal oli 45cm sügavuse piirang ees.
Kui siin mõnel 12 aastat kasutust pesumasinal, siis vägev, aga nagu suurem osa tehnikaga, siis lõpuni ei kasutata ning ostetakse uus misiganes põhjusel (säravam, fäncym, tahan uut jne).
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Karr000
HV veteran
|
12.02.2021 13:46:18
|
|
|
rmc kirjutas: |
Karr000, ega kogus liiga suur ei ole? |
Ikka oli suur kogus, kuid kindlasti mitte oluliselt üle 8kg limiidi, pigem vähem.
Sellegipoolest, saan aru kui pesumasin pesu puhtaks ei pese, kui seda liiga suur kogus masinas on, aga põrand selle pärast üle ujutada tundub nagu halb variant.
Varasemalt oli mingi Samsungi tavaline masin kasutusel - sinna võis sisse toppida nii palju, kui vähegi mahtus (hea et ukse kinni kannatas suruda), aga pesi kenasti lekkimata ära, lihtsalt tsentrifuugi tsükleid oli tarvis üks rohkem teha.
|
|
Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
TaaviS
Kreisi kasutaja

|
12.02.2021 14:01:14
|
|
|
Kindlasti läbi käinud teema aga uuesti küsimine ei tee kunagi halba eksole
Klassikaline teema, pesumasin+kuivati või 2in1?
See peaks olema lihtne, et eraldi on parem kui koos..
Kui aga tuua nüüd sisse 2in1 mis on soojuspumbaga mitte inverteriga?
Valikut ei paista küll palju olevat kuid vähemalt AEG'l ja Electroluxil mõlemal on üks mudel olemas.
Seda ma tean, et kuivatada nad suudavad vähem kui pesta(AEG puhul 10/6kg).
Kas kuivatus on jämedalt sama efektiivne kui eraldi kuivatil või on seal ikkagi rohkem puudujääke?
Kuidas on neil kuivatusaeg võrreldes eraldi kuivatiga?
Siinkohal pole küsimus niivõrd rahas vaid ruumis...
|
|
Kommentaarid: 79 loe/lisa |
   |
75 |
|
tagasi üles |
|