Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  AMD vs. nVidia (küsitlus nullitud 30.07.2024) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 44, 45, 46 ... 62, 63, 64  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

AMD vs nVidia
AMD
37%
 37%  [ 30 ]
nVidia
62%
 62%  [ 51 ]
hääli kokku : 81

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
AlvinL
Kreisi kasutaja
AlvinL

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 14.12.2020 19:54:05 vasta tsitaadiga

Kas (day1-)review tingimuste loetelus on kindlasti midagi skandaalset, mis ajendaks mitte nõustuma?
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 14.12.2020 20:05:55 vasta tsitaadiga

londiste, kui RT ja DLSS-i osa ära võtta, kaob seega ka NVIDIA surumisalus ära, seega kukub kogu asi kokku. Ei jää mitte midagi. Sa, kas ei taha aru saada või ei saa must aru.

Sa oled üritanud öelda, et review-erid pole sõltumatud? HUB ju näitas, et on, sa seda viimast videot ikka vaatasid? Sõltumatult NVIDIA-st või teistest ärihuvidest teevad nad ikka oma asja ja seepärast neid edu saadabki.

AlvinL, käesoleva surumise puhul oli ju NVIDIA-le sobiv kajastus või pre-day1 ref kaartide mittesaamine. See ei ole aktsepteeritav.

Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 14.12.2020 20:09:50 vasta tsitaadiga

AlvinL kirjutas:

Pushib oma rahaga - fair enough, ei saa ümbar lükata. Kas pushib või maksab teenuste eest? Võimalik, et sünonüümid. Aga edasi läheb proportsioonist välja. Kas sellist vetotamist juhtub siis tech-review maailmas tihti? Miks sa väljendud mitmuses, kui 'probleem' olevat konkreetselt HUB-ga? Kas nvidia on sääraseid tempe korduvalt teinud? Heatahtlikkuse huvides olgu see ilukirjanduslik liialdus.

Mida peaks tähendama maksta aga ei pushi oma visiooni icon_biggrin.gif
Mõtle nüüd natuke järgi MIKS nvidia üldse rahastab mänge. Siin on kindlasti laiem pilt a la Nvidia logo reklaam ja turundus veebis aga peamine rõhk on ikakgi arendajate ja mängutootjate tugi, et nad rakendaks nende kaartide uut tehnoloogiat. Turundus ja turu suunamine ei ole mingi suvaline teema, Nvidia jaoks on see väga suur asi, et enda positsiooni kindlustada/hoida või isegi kasvatada mis sõltub nende arendatud tehnoloogia kasutusele võtmist.

AlvinL kirjutas:

Siin jääb mulje, et leiad põhjuse ja mõtled juurde saatanliku narratiivi, mis pole leitud põhjusega vastuolus (mitte ilmtingimata kooskõlas). Nad on ju investeerinud RTsse, seega on loomulik, et RT promotakse. Liialdatud reklaamid ei ole värske innovatsioon. RT reklaam on kvalitatiivselt võrreldav reklaamiga, kus määrdunud pliidi pesemiseks uue ja revolutsioonilise Ajaxiga piisab vaid ühest tõmbest ja pliidipind sillerdab. (Erinevus on muidugi selles, et RT areneb, kuid pliiti küürid ikka sama kaua). Väitmaks aga, et nvidia eesmärk on mingit massilist ajupesu teha on väga pikk hüpe. (Eeldus nagu oleks, et suurfirmad on, vähemalt suure tõenäosusega, KÕIK vereimejad ja seega nvidia on suuretõenäosusega vereimeja.. ). Kas tagasihoidlikema potentsiaalsete põhjendustega ei võiks alustada?

Mine vaata Nvidiaga koostööd tegevaid neid samu juutuuberite kommentaare eriti just viimasel teemal. Kõik räägivad oma kogemustest Nvidiaga ja need ei ole kiita kuigi mainivad, et kaardid on üldiselt head olnud ettevõttel.
Meie võime siin heietada aga maailmas on palju kes on ka reaalselt üritanud selle hiiglasega koostööd teha https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=MTEyMTc
Kommentaarid: 68 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 67
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 14.12.2020 20:56:55 vasta tsitaadiga

AlvinL kirjutas:
Kas (day1-)review tingimuste loetelus on kindlasti midagi skandaalset, mis ajendaks mitte nõustuma?
reeglina mitte.
eriti toojate endi poolt koordineeritud kaartide jagamisega käib pea alati kaasas reviewer's guide, kus on tavaliselt turundusjutt ja/või tehniline jutt uue ja ägeda kaardi või arhitektuuri kohta, hulk näidis-testitulemusi ja vahelduva edu ja täpsusega soovitatud testid või seaded. loomulikult on see jutt kõik suuremal või vähemal määral turundus ja erapoolik. enne reliisi jagatavate kaartidega käib kindlasti kaasas nda - non-disclosure agreement, eesti keeles vast konfidentsiaalsuskokkulepe - mis ei luba tulemusi ja muid asju enne ettenähtud kuupäeva avaldada. sinna võib-olla ja on ka kirjutatud muud jama, nvidia ja heise.de lugu nda üle paari aasta eest võib otsida kui huvi.

põhiline mure sellise diili juures ja tootja suurim mõjutustegur ongi just kaartide testimiseks andmine või selle ühel hetkel lõpetamine.

viimati muutis londiste 14.12.2020 20:58:07, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 217
tagasi üles
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 14.12.2020 20:59:53 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
Viilutaja kirjutas:
Kuid Youtube on täis väikseid kanaleid kes ka ju teevad ülevaateid ja saavad neid kaarte Nvidia käest (enamasti ainult laenuks). Mis sa arvad, kas neil on sellis powerit Nvidiale vastu hakata või mitte alluma dikteerimisele?
ehk siis - nad ei ole sõltumatud. mis on kõik, mida ma olen üritanud öelda.

Millist sõltumatust sa nüüd mõtled?
1) Ei ole sõltumatud, kuna sõltuvad Nvidia antavast kaardist oma ülevaade teha, kuna omal ei ole ressurssi?
2) Ei ole sõltumatud, sest teevad ülevaate Nvidia dikteerimisel?

Kui sa saad kaardi tootjalt või mis iganes toote ülevaateks, see ei tähenda et sa endiselt pole sõltumatu ülevaataja!?

Näide:
Kõik autoajakirjanikud on siis sõltuvad, sest saavad auto margi esindusest ja saavad oma ülevaate tänu sellele tehtud? icon_rolleyes.gif

See kui sa mingi toote saad ülevaatamiseks ei tähenda, et sa sõltumatu pole. Aga siinkohal tuleks see "sõltumatu" siduda konkreetse terminiga, et ei oleks kaheti mõistmist.

Parim kodukino projektor müügis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11768241#11768241

viimati muutis Viilutaja 14.12.2020 21:02:13, muudetud 3 korda
Kommentaarid: 226 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 196
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 14.12.2020 21:02:13 vasta tsitaadiga

Viilutaja kirjutas:
londiste kirjutas:
Viilutaja kirjutas:
Kuid Youtube on täis väikseid kanaleid kes ka ju teevad ülevaateid ja saavad neid kaarte Nvidia käest (enamasti ainult laenuks). Mis sa arvad, kas neil on sellis powerit Nvidiale vastu hakata või mitte alluma dikteerimisele?
ehk siis - nad ei ole sõltumatud. mis on kõik, mida ma olen üritanud öelda.

Millist sõltumatust sa nüüd mõtled?
1) Ei ole sõltumatud, kuna sõltuvad Nvidia antavast kaardist oma ülevaade teha, kuna omal ei ole ressurssi?
2) Ei ole sõltumatud, sest teevad ülevaate Nvidia dikteerimisel?
esimest. see on pigem põhimõtteline küsimus, et kas tootjalt kaardi vastu võtmine on vastuvõetav risk.
siin tunnistan, et mu sõnastus on sellest küljest olnud halb, et konkreetselt hub (või linuse või jayz) puhul ei ole kahtlust, et tegemist on sõltumatute sisutootjatega. tootjalt kaardi võtmine on neil kalkuleeritud (ja väike) risk.

Viilutaja kirjutas:
Kõik autoajakirjanikud on siis sõltuvad, sest saavad auto margi esindusest ja saavad oma ülevaate tänu sellele tehtud? icon_lol.gif
See kui sa mingi toote saad ülevaatamiseks ei tähenda, et sa sõltumatu pole.
oi nende autoülevaadete üle on ka vaieldud nii, et seda nägu. autodega on samas palju keerulisem peamiselt tänu suuremale hinnale.
sõltumatuse testi hetk ongi see kui sa peaks toodet mitte enam tootjalt saama icon_wink.gif

tagasi üles
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 14.12.2020 21:04:46 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
oi nende autoülevaadete üle on ka vaieldud nii, et seda nägu. autodega on samas palju keerulisem peamiselt tänu suuremale hinnale.)

Ma arvan, et nii mõnigi Nvidia toode on kallim kui uus Dacia icon_biggrin.gif

Parim kodukino projektor müügis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11768241#11768241
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 14.12.2020 21:06:16 vasta tsitaadiga

Viilutaja kirjutas:
londiste kirjutas:
oi nende autoülevaadete üle on ka vaieldud nii, et seda nägu. autodega on samas palju keerulisem peamiselt tänu suuremale hinnale.)

Ma arvan, et nii mõnigi Nvidia toode on kallim kui uus Dacia icon_biggrin.gif
icon_biggrin.gif
odavaim ja päris õudsalt plank dacia on mingi 8.5k€?
põhimõtteliselt vastab tõele aga nii kallist otsast kraami vist reviewerid niisama lihtsalt kätte ei saa vähemalt mitte sellise ülevaate jaoks nagu me siin räägime.

tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 14.12.2020 21:08:11 vasta tsitaadiga

Viilutaja, kuna toote peab tootja siiski tootma, ehk sõltud temast, siis ei ole keegi meist sõltumatu, MOTT.
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 14.12.2020 21:09:34 vasta tsitaadiga

rmc kirjutas:
Viilutaja, kuna toote peab tootja siiski tootma, ehk sõltud temast, siis ei ole keegi meist sõltumatu, MOTT.
tootja toodab asja, et kliendid saaks seda kasutada. ülevaate tegija võib minna poest (või hulgilaost) toote osta ja selle küljes ei ole enam ühtki niiti. ka sponsivad retail poes on üsna normaalne nähtus kuigi seal tekivad veidi teistsugused küsimused.

viimati muutis londiste 14.12.2020 21:10:41, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 217
tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 14.12.2020 21:10:33 vasta tsitaadiga

londiste, see on sinu tõlgendus. Minuarust näidati hetkel sõltumatust läbi selle, et tootja hakkas suruma ja saadeti pikalt.
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 15.12.2020 12:50:18 vasta tsitaadiga

Kõik siin räägivad mingist "sõltumatust" ülevaatajast. Miks aga eeldatakse, et ülevaate tegija ise on oma nö. eelistustes ja suhtumises 100% sõltumatu? Kas ülevaataja on kellegi arvates mingi emotsioonitu ja 100% ratsionaalne jumal või? Sõltumatu sa ei ole ka siis kui võrdled kahte täiesti võrdset toodet aga ühepuhul teed seda suure õhina ja vaimustusega kuna tootja meeldib ning teisepuhul sellise tuima tursanäoga kuna tootja ei meeldi. Ehk siis näe selle tootja klaas on pooltühi aga selleoma pooltäis - nagu on sama asi aga üks on negatiivse kuvandiga ja teine positiivsega.

Vaadata juutuubi siis vägagi professionaalsete tegelaste puhul kumab samuti ikkagi suures plaanis läbi kui on sümpaatia mingi konkreetse tootja suhtes. Näiteks võrreldakse kahte telefoni - üks teeb ühte asja hästi ja kõike muud keskmiselt, teine teeb praktiliselt kõike superhästi aga ühte asja keskmiselt - hiljem verdict on, et see esimene on ikka kokkuvõttes igati ägedam ehk ridade vahelt saab aru, et lihtsalt üks tootja meeldib rohkem.

Ja sellest surumisest rääkides siis toon näite. Ma olen näiteks suur Dacia fänn ja siis ma võrdlen Daciat ja S klassi mersut. Aga ma siis võrdlen, et näe mõlemnal on rool ja 4 ratast ja sõidavad punktist A punkti B - aint, et mersu raibe on ikka jõlekallis. Mersust siis öeldakse, et oot oot oot - et kuule see ei ole nagu päris õige sedasi asja võrrelda, mersul on ju meeletult lisasi, dünaamika jne. Ja siis mina kukun röökima, et ärge rsk survestage mind - ma olen sõltumatu. Need lisad ja muu mudru on gimmickud mis kedagi ei koti - näe hoiab jah joonevahet ja pidurdab aga päris ise ei sõida ehk siis täiesti poolik ja lapsekingades lahendus, inimestele on ikka oluline punkist A punkti B sõitmine.

Mrsust nüüd öeldakse, et "okei, tundub, et me ühist keelt ei leia ja tulevikus jääb koostöö ära". Siis lõugan jälle, et mulle piiratakse ligipääsu ja mul on mingi jumalast antud õigus nende toodet saada ja bashida.
Kommentaarid: 156 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 133
tagasi üles
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 15.12.2020 13:47:06 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
Kõik siin räägivad mingist "sõltumatust" ülevaatajast. Miks aga eeldatakse, et ülevaate tegija ise on oma nö. eelistustes ja suhtumises 100% sõltumatu? Kas ülevaataja on kellegi arvates mingi emotsioonitu ja 100% ratsionaalne jumal või? Sõltumatu sa ei ole ka siis kui võrdled kahte täiesti võrdset toodet aga ühepuhul teed seda suure õhina ja vaimustusega kuna tootja meeldib ning teisepuhul sellise tuima tursanäoga kuna tootja ei meeldi. Ehk siis näe selle tootja klaas on pooltühi aga selleoma pooltäis - nagu on sama asi aga üks on negatiivse kuvandiga ja teine positiivsega.

Vaadata juutuubi siis vägagi professionaalsete tegelaste puhul kumab samuti ikkagi suures plaanis läbi kui on sümpaatia mingi konkreetse tootja suhtes. Näiteks võrreldakse kahte telefoni - üks teeb ühte asja hästi ja kõike muud keskmiselt, teine teeb praktiliselt kõike superhästi aga ühte asja keskmiselt - hiljem verdict on, et see esimene on ikka kokkuvõttes igati ägedam ehk ridade vahelt saab aru, et lihtsalt üks tootja meeldib rohkem.

Ja sellest surumisest rääkides siis toon näite. Ma olen näiteks suur Dacia fänn ja siis ma võrdlen Daciat ja S klassi mersut. Aga ma siis võrdlen, et näe mõlemnal on rool ja 4 ratast ja sõidavad punktist A punkti B - aint, et mersu raibe on ikka jõlekallis. Mersust siis öeldakse, et oot oot oot - et kuule see ei ole nagu päris õige sedasi asja võrrelda, mersul on ju meeletult lisasi, dünaamika jne. Ja siis mina kukun röökima, et ärge rsk survestage mind - ma olen sõltumatu. Need lisad ja muu mudru on gimmickud mis kedagi ei koti - näe hoiab jah joonevahet ja pidurdab aga päris ise ei sõida ehk siis täiesti poolik ja lapsekingades lahendus, inimestele on ikka oluline punkist A punkti B sõitmine.

Mrsust nüüd öeldakse, et "okei, tundub, et me ühist keelt ei leia ja tulevikus jääb koostöö ära". Siis lõugan jälle, et mulle piiratakse ligipääsu ja mul on mingi jumalast antud õigus nende toodet saada ja bashida.

Aga ülevaatajal ongi alati õigus oma arvamuse väljaütlemisele. Nii öelda enda seisukohale. Ülevaataja kohustus on esitada õiged faktid ja nende alusel teha võrdlus, kuid oma arvamuse õigus jääb ikka talle ning see ei pea ühtima teiste arvamustega.

Jah, kuid Dacia ja S klassi Mersu puhul sa võrdled kahte erinevat hinnaklassi hoopis ju. icon_rolleyes.gif
Sisuliselt mingi RX560 vs RTX3090... mis point sellel on?

tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 15.12.2020 13:55:35 vasta tsitaadiga

Auron, intelligentsed inimesed on inimlikust subjektiivsusest teadlikud ning treenivad selle efekti minimeerimise või eemaldamise nimel. Miks eeldad, et ülevaatajad subjektiivsed on, kas saad HUB-i osas seda öelda? Konkreetseid näiteid ja argumente?
Dacia ja S-klassi võrdlus on sesmõttes halb, et mersu peaks kurtma puhtalt mingte algelises arendatavas faasis olevate featuuride mittekajastamise üle sellises näites. RT ja DLSS ei ole meeletult lisasid, vaid RT on konkreetselt endiselt üpris varajase staaadiumi arenduses olev featuur, mis ei ole mainstream adoptioniks valmis. Ja neid puudutati reviewdes vastavalt, seejuures DLSS-i osas öeldi, et kasutage igalpool, ent quality sättes, muidu kaotate pildiilu liiga palju. + endiselt: DLSS-i osas oli samade "teemat mittekajastavate" tegijate tsitaat tootja enda kodukal seda kiitmas.

Ja "mersust" öeldi ikka, et me enam ei saada teile autosid, kuniks muudate oma sisutootmise viisi meile soodsamaks. "Jumalast antud õigus"-e osas - kas teised (peale NVIDIA palgal oleva DF-i) tegid midagi väga erinevat?
Asi on ju laiema huvi puudumises tehnoloogiate hetkestaadiumis. Ja see ei ole üldsuse poolt vale ega ebakohane.

EDIT: Viilutaja posti peale täpsustan, et isegi kui intelligentsel inimesel on mingi (tihtipeale emotsionaalne) poolehoid-kalduvus teatud asja poole, siis ta teab, et see on subjektiivne ning ei lase sellest objektiivset reviewd kallutada + kui räägib oma eelistusest ka, siis mainib selgelt ära, et see on vaid tema subjektiivne maitse.

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 15.12.2020 14:47:28 vasta tsitaadiga

Auron, Nii, et kuna ükski inimene ei saa olla 100% sõltumatu, siis tootjate häälekandjateks muutumine on parem variant või?
Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 15.12.2020 15:09:37 vasta tsitaadiga

Selle mersuvõrdluse puhul veel: pigem on adekvaatne võrrelda, et mersul on isesõitmine, mis toimib vaid Tiskres, Viimsis ja Nõmmel + on sõidus aeglasem ning mersu nõuab, et jubedalt sellest räägitaks reviews. See, et tulevikus see laiemalt kasutatav on ja reaalsuses hea tehnoloogia, ei tähenda, et sellisel pooletoobisel asjal peaks kauem keskenduma kui see lühike äramainimine, "mida reviews tehti" (öeldi, et isesõitmine on ka mersul, a see toimib vaid piiratud kohtades ning muudab sõidu aeglaseks, seega pigem hetkel pole sellele mõtet fokusseerida icon_lol.gif)
Optimist
HV veteran
Optimist

sõnum 15.12.2020 15:25:26 vasta tsitaadiga

ot:
Auron kirjutas:
...Ma olen näiteks suur Dacia fänn ja siis ma võrdlen Daciat ja S klassi mersut. Aga ma siis võrdlen, et näe mõlemnal on rool ja 4 ratast ja sõidavad punktist A punkti B - aint, et mersu raibe on ikka jõlekallis. Mersust siis öeldakse, et oot oot oot - et kuule see ei ole nagu päris õige sedasi asja võrrelda, mersul on ju meeletult lisasi, dünaamika jne. Ja siis mina kukun röökima, et ärge rsk survestage mind - ma olen sõltumatu. Need lisad ja muu mudru on gimmickud mis kedagi ei koti - näe hoiab jah joonevahet ja pidurdab aga päris ise ei sõida ehk siis täiesti poolik ja lapsekingades lahendus, inimestele on ikka oluline punkist A punkti B sõitmine.

Kõik on justkui selge aga miks kasutas Mersu Daciafänni kiitusi oma kodulehel nende vingete vidinate reklaamimisel ja miks Daciafänn on 20a merssidest peamiselt häid ülevaateid teinud ? Miks Daciafänni kodulehel oli eraldi video Mersu uutest vidinatest ?
HUB juba seletas lahti miks see jama ilmselt oli, mõttetu sama jura uuesti ja uuesti leierdada kopp.gif
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 8
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 15.12.2020 22:07:14 vasta tsitaadiga

Linuse rant nüüd eraldi videona saadaval:

Link

Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
tagasi üles
majooro
HV kasutaja
majooro

sõnum 16.12.2020 21:16:19 vasta tsitaadiga

Pooldan seisukohta ja ütlesin ka ise selle Ampere teemas välja, et kuniks tootja jagab nägude järgi oma tooteid arvustuste tarbeks, on arvustajate sõltumatus küsitav. nVidia oma kirjaga tõestas, et ise nad just seda meelt ongi, et kui kuningalt šillingi võtad, pead truudust vanduma. Piltlikult öeldes. See muidugi ei tähenda, et suuremad arvustajad ei üritaks jääda sõltumatuks. See tähendab, et nVidia üritab, kindlasti teatud alustavate/arenevate arvustajate puhul ka õnnestunult, oma juppide jagamist kasutada kui mõjutusvahendit. Tema kui tootja vaatevinklist kindlasti mõistlik, minu kui ostja ja arvustuste vaataja vaatevinklist väga vale.

RT mängudesse implementeerimise koha pealt maksta loojatele peale on samuti ühest küljest tehnoloogia arengusse panustamine, teisalt toob endaga lõppkasutajale kaasa võimalikke sekeldusi. Näiteks voolitakse mäng hästi toimivaks ühe tootja riistvaral. Ma hetkel teen oletuse, et just see juhtus Cyberpunk 2077 mänguga, mis veel eelmisel aastal oli arendustiimi juhi sõnutsi väga ilus ja jooksis väga hästi eelmise põlvkonna konsoolidel ning pidi välja tulema kevadel, selle asemel lükati see sügisesse ja nüüd on konsoolidel hot mess! ja (mitte)üllatavalt talutavalt jookseb ainult nVidia RTX 30 seeria tippudel. Kokkusattumus? Võib-olla. Võib-olla mitte. Fakt jääb faktiks, hetkel saab seda mängu normaalselt ja headel sätetel mängida käputäis uue riistvara omanikke, mis on minu vaatevinklist täiesti absurdne, sest selliste inimeste hulk on ju minimaalne, kui võrrelda konsoolide ja eelmiste põlvkondade kaartide omanike hulgaga.
Minu arvates oleks palju mõistlikum panustada rahaliselt baastarkvara arendamisse, antud juhul siis DirectX Ray Tracing arendusse. Selline lähenemine tagab selle effekti, nagu teda siin nimetati, normaalse toimimise laiemal hulgal riistvaral, mis aitabki kaasa selle tehnoloogia massilisele kasutuselevõtule.

Kindlasti on kõik suured korporatsioonid vereimejad. Inimesed üldse on vereimejad, kui asi puudutab suurt raha. Siis unustatakse ära isegi sugulussidemed – kes on kelle laps või isa või ema jne. Alles kevadel oli olukord, kus desinfitseerimisvahendeid ja maske müüdi kosmiliste hindadega, kuigi reaalsuses peaks ju meie kõigi huvides olema selliste viiruste leviku kiire ja efektiivne tõkestamine. Sitta need inimelud, kui kaalul on kiire raha teenimise võimalus? Kui nüüd hakata võrdlema miljardifirmat ja kahe mehe YouTube kanalit, siis hetkel ju elevant üritas trampida sipelgatel. See on inimlik, et samasugused sisuloojad astuvad omade kaitseks välja. Krt, kui ikka kaalukausil on mingi ettevõtte reklaam või kahe reaalse inimese eluolu, siis iga normaalne inimene astub teise inimese kaitseks välja. Sama normaalne, kui koolis mingi vanema klassi jõhkard kiusab algklassi last. Mis ajast on teatud inimgruppide silmis tähtsamaks saanud mingi juriidiline keha, kui reaalne inimene? See on ju absurd! Mina sellises maailmas elada ei taha ja ei hakkagi elama. Kui on vaja, siis kaitsen ennast ja oma ligimesi kõigi vahenditega lõpuni.

NB! Kui kellelegi tundub, et tegemist on pelgalt emotsioonidega, siis see on ju täiesti normaalne ilming. Iga kasutajanime taga peitubki inimene ja emotsioonid, tunded ja mõtted ongi need, mis teevad meist inimesed. Või on keegi ennast juba biorobotiks või humanoidiks mõelnud?
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 29
tagasi üles
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 30.12.2020 13:06:55 vasta tsitaadiga

Link

Edit: Lisatud 01.02.2021 6800XT vs RTX3080 reference mudelite võrdlus

Link

viimati muutis Viilutaja 01.02.2021 19:25:30, muudetud 1 kord
tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 30.12.2020 16:29:57 vasta tsitaadiga

Huvitav see tõik, et 1440p muutub pilt ka DLSS Quality preseti kasutades halvemaks ning 1080p peal on native selgelt parem. Ehk sisuliselt on DLSS-ist kasu vaid 4K peal reaalselt.

Ja huvitav see ka, et nad ei lisanud SAM-i - saan aru, et see oli apples to apples comparison nö., ent DLSS-i puudutati ju, mis tähendab, et samaväärselt oleks võinud SAM-i ka puudutada.

Agajah, 6800 võiks 50€ odavam olla.

Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 21.01.2021 12:23:32 vasta tsitaadiga

Kas keegi mode või muu asjapulk võiks teha mingi Ostuabi teema EU erinevatest e-poodidest ostmise osas?
Nimekiri erinevatest poodidest, kes otse eesti aadressile saadavad ja kus peab kasutama vahendajaid (ostaeu.ee, eshopwedrop jne). Ning millistes e-poodides nende vahendajate aadressidele tellides tellimus tühistatakse jne.

Oleks päris hea, sest tundub et Estlandis ei liigu üldse hea hinnaga arvutikaupa.

Update:
Uue Hitmani graafikakaartide võrdlus
https://www.guru3d.com/articles_pages/hitman_3_pc_graphics_perf_benchmark_review,5.html
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 29.01.2021 00:05:36 vasta tsitaadiga

There's a new guy on the block icon_cool.gif icon_lol.gif
https://www.neowin.net/news/intels-discrete-desktop-gpu-is-not-compatible-with-amd-and-older-intel-pcs
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 01.02.2021 18:09:55 vasta tsitaadiga

Nad võiks teha GPUga nii nagu CPUga - uue geni kaart ühildub ainult uusima chipset moboga.
Kommentaarid: 73 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 01.02.2021 18:54:46 vasta tsitaadiga

heretic666, Dont give them ideas icon_neutral.gif
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 01.02.2021 22:19:33 vasta tsitaadiga

selgub, et see chipset/cpu piirang on tehnilistel põhjustel. iris xe-l pole endal firmware võimekust icon_smile.gif
tagasi üles
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 02.02.2021 14:28:53 vasta tsitaadiga

Sain täna oma EVGA RTX 3070 ka kätte. Tuli Prantsusmaalt. 20.01 ostsin ja Ostaeu.ee kaudu.
Nüüd saab hakata võrdlusi tegema vs kaks erinevat RX 6800.

Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 03.02.2021 17:47:28 vasta tsitaadiga

XFX ikka mõnus elukas, koonerdatud pole thumbs_up.gif
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 03.02.2021 18:00:20 vasta tsitaadiga

irw, see 3070 on mõnus kääbus selles võrdluses.
tagasi üles
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 17.04.2021 15:12:36 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
irw, see 3070 on mõnus kääbus selles võrdluses.

See EVGA RTX3070 oli sisuliselt sama suur nagu need GTX1070 Manli kaardid. Nõks lühem kuid 2-3 paksem kui 2 sloti.
Hetkel oli see ainuke igas mõõdus mis mu ITX kasti mahtus.

MSI kaart mahuks pikkuse mõttes ka sinna samasse kasti ning ka paksuse mõttes (3 slotti pole probleemiks jääb ruumi üle ka), kuid kõrgus on see mis saab takistuseks. Ei saa sinna pci-e pessa pannagi, sest korpuse ääre alla ei mahu.
Selles osas on XFX jällegi läinud paremat teed, et sellel on kinnituse juurest pcb lühemaks lõigatud (jõnks sees) ja siis alles 5cm pärast tõuseb pcb kõrgus. Kuid XFX shroud on jällegi mõtetult pikaks aetud vs MSI....

Seega kokkuvõtvalt võiks öelda, et EVGA RTX3070 fits "like a glove" icon_biggrin.gif mitte mingis suuna probleeme pole.

MSI ei mahtunud ära kuna ITX kast pole vertikaalis paks (kuid seda pole enamus ITX kaste), kui saaks vertikaalis (rizeriga) istutada, oleks vast ok sest pikkus polnud probleemiks icon_lol.gif
XFX ei mahtunud kasti ära kuna nii pikk oli, et ei saa kuidagi pessa istutada, peaaegu sama pikk kui kast ise.

Manli GTX 1070 vs EVGA RTX3070 XC3 Ultra
Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Fat and big boys
Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Update:

Parim Nvidia RTX 3090 vs parim AMD RX6900XT Ultimate

Link
tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 20.05.2021 17:04:27 vasta tsitaadiga

https://twitter.com/Underfox3/status/1395343902832570368 "Now that AMD's super resolution architecture patent has been published, it is possible to look into the work of making an architectural comparison with Nvidia DLSS and verify its different applicability and overall robustness."
heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 30.06.2021 16:18:28 vasta tsitaadiga

Kui AMD graafikadriverid on töökindlad siis miks AMD drivude alateema HV Foorumis on 249 lehetäit ja nVidia drivude alateema 112 lehetäit postitusi icon_biggrin.gif ?
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 30.06.2021 16:27:52 vasta tsitaadiga

heretic666 kirjutas:
Kui AMD graafikadriverid on töökindlad siis miks AMD drivude alateema HV Foorumis on 249 lehetäit ja nVidia drivude alateema 112 lehetäit postitusi icon_biggrin.gif ?

tsitaat:
AMD Radeon Settings & driverite arutelu (varem AMD Catalyst Control Center)
Teema loodud: 19.05.2003

nVidia GeForce ForceWare Driverid
Teema loodud: 02.06.2007

4 ekstra aastat postitusi AMD teemas. Loomulikult on rohkem poste icon_rolleyes.gif
Samas võib postide arv näidata hoopis populaarsust. Minul on Nvidia teemas 466 posti samas kui AMD teemas ainult 341 posti.
Sellest ei saa nüüd järeldada, et Nvidia draiverid on mul olnud vähem töökindlad.
tagasi üles
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 17.07.2021 13:11:04 vasta tsitaadiga

Link

2020.a. 5700XT > 8% kiirem 1440p vs RTX2060 Super
2021.a. 5700XT > 15% kiirem 1440p vs RTX2060 Super

Mõlemad olid 400 eurosed kaardid.
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 17.07.2021 13:46:49 vasta tsitaadiga

Õnneks pole vana hea Ayymd'i sait kuulnud midagi DLSS'ist.
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 17.07.2021 13:51:43 vasta tsitaadiga

Scart kirjutas:
Õnneks pole vana hea Ayymd'i sait kuulnud midagi DLSS'ist.

Ja kõik mängud toetavad 100% DLSS'i icon_lol.gif Mine oma kivi alla tagasi palun, maailm on kohe parem paik thumbs_up.gif
Mul endal on ka Nvidia kaart ja ma ei kasuta seda kui vajadust pole. Ainuke vajadus on siis kui tava rasterperf on alla 60fpsi kuskil.
Või tahad mängida väga kõrge fpsi'ga competitive sagedustel.
tagasi üles
heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 17.07.2021 14:03:11 vasta tsitaadiga

Päris ignoneerida seda DLSS ka õige ei tundu, RDR2 näiteks venib ilmselt nagu tatt mõlema kaardiga 1440 resul ent DLSS aitab siinkohal.
Muus osas AMD alati hiilanud jah et nende kaardid vananevad paremini kui nvidia omad
tagasi üles
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 17.07.2021 14:10:08 vasta tsitaadiga

heretic666 kirjutas:
Päris ignoneerida seda DLSS ka õige ei tundu, RDR2 näiteks venib ilmselt nagu tatt mõlema kaardiga 1440 resul ent DLSS aitab siinkohal.
Muus osas AMD alati hiilanud jah et nende kaardid vananevad paremini kui nvidia omad

Seljuhul võiks hakata head to head võrdluses alati sisselülitama Resizable Bar'i (kus AMD on tugevalt parem kui Nvidia) ning samamoodi FSRi, kui sellel mängul see tugi on.
Lõpuks on sul käes tulemused mis on äärest äärde, ning selget tulemust ei saa.
Tavaline raster perf näiteb ära kui hea kaart on worst case scenario.

Ideaalne maailm oleks jah, kui mõlemad tootjad oleks open source DLSS laadse asja peal ja FSR peal.
Aga shit out of luck, me ei ela ideaalses maailmas icon_neutral.gif
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 17.07.2021 14:16:34 vasta tsitaadiga

Viilutaja kirjutas:

Ja kõik mängud toetavad 100% DLSS'i icon_lol.gif Mine oma kivi alla tagasi palun, maailm on kohe parem paik thumbs_up.gif
Mul endal on ka Nvidia kaart ja ma ei kasuta seda kui vajadust pole. Ainuke vajadus on siis kui tava rasterperf on alla 60fpsi kuskil.

OK, ma lähen kivi alla tagasi ja kui on mäng, millel pole DLSSi aga FSR on, siis FSR'i peale ei panda ju ülevaate tegemisel. Diil?
tagasi üles
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 17.07.2021 14:45:25 vasta tsitaadiga

Scart kirjutas:
Viilutaja kirjutas:

OK, ma lähen kivi alla tagasi ja kui on mäng, millel pole DLSSi aga FSR on, siis FSR'i peale ei panda ju ülevaate tegemisel. Diil?

Joke's on You. FSR töötab ka Nvidia kaardiga.

Tegin just testid ReadDead2'ga 1080p maxed out (Ultra ja Vulkan API) ning panin siis DLSS Quality peale.

Vahe oli avg fps's 6fps'i ning low oli isegi kehvem. Ning see testi osa (esimene lumetormiga), mis on kõige nõudlikum oli vahe 0.
Ning see testi osa kus FPS oli niigi juba hea oli +6fpsi juures. Suht pointless, aga no tasuta perf... kärab küll. Kuid taevamanna ta ei ole. Ning minujaoks ei ole alla Quality mõtet seda presetit panna.

Spoiler Spoiler Spoiler

Pigem tasuks kasutada HUB graphic settings näiteid. Kus visuaalselt saab Ultraga ligilähedase pildi kuid perf on korralikult parem.
Spoiler Spoiler Spoiler

Aga kui siia otsa lükata veel DLSS siis iga free perf justkui on ju pluss, kui tahta nõrga kaardiga 4K'l 30fpsi täis venitada ja OLED'i peal pelada thumbs_up.gif

DLSS on hea, kuid ei ole primaarne. Kui mõlema tootja kaardid on hinnalt samad ja tavaline raster perf ka võrdne, ning ühel on DLSS ja teisel mitte. Siis ma eelistaks DLSS'ga varianti.
Aga kui ühel on raster perf 1 tieri võrra allpool kuid hind on sama. Siis see mind ei motiveeri isegi kui DLSS tugi on olemas. Nagu ma ütlesin juba, siis mõningatel mängudel on ainult DLSS olemas ja see enamikel juhutudel annab liiga vähe perfi juurde, et -20 kuni -30 fps nõrgemat raster perfi tasa teha.
tagasi üles
Vondur
Kreisi kasutaja
Vondur

sõnum 17.07.2021 16:24:32 vasta tsitaadiga

Scart, kas AMD on sind lapsepõlves ahistanud või liivakastis sinu liivakoogi katki teinud? Mis on sinu aastaid kestva AMD vastase ristiretke põhjus?
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 18.07.2021 10:06:44 vasta tsitaadiga

Vondur kirjutas:
Scart, kas AMD on sind lapsepõlves ahistanud või liivakastis sinu liivakoogi katki teinud? Mis on sinu aastaid kestva AMD vastase ristiretke põhjus?

Mulle lihtsalt meeldivad testid, kus vähemalt kiire läbiklõpsimise korral viie mängu puhul on Nvidial DLSS olemas, aga seda ei aktiveeritud. Erapooletu ja aus test, noh. Selliseid võiks veel teha, siis on Ayymd'i meme tiitel ausalt välja teenitud.
tagasi üles
DeTHiCa.
HV Guru
DeTHiCa.

sõnum 18.07.2021 12:11:02 vasta tsitaadiga

kui mängul nii FSR kui ka DLSS tugi olemas, siis aktiveerime. beer_yum.gif
Kommentaarid: 148 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 140
tagasi üles
XeStAiSy
Aeg Maha 2a

sõnum 18.07.2021 12:35:37 vasta tsitaadiga

Hea ,et mina enam ei ostnud nvidia 8gb kaarti, ega see 10 on kah saatanast. Nvidia kaardid minuteada tomivad kui mälukasutus on alla poole, kui on rohkem hakkavad stutterdama. Rohelised suutsid lollitada mind 2 korda. Järgmineord juba väldin nahktagi kui amd suudab konkurentsis olla. Amd pildi kvaliteet kõikuva frameratega on palju parem kui nahktagi kraam, visuaalselt on nvidia kehvem selle kohapealt.
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 18.07.2021 12:47:34 vasta tsitaadiga

Scart kirjutas:
Vondur kirjutas:

Mulle lihtsalt meeldivad testid, kus vähemalt kiire läbiklõpsimise korral viie mängu puhul on Nvidial DLSS olemas, aga seda ei aktiveeritud. Erapooletu ja aus test, noh. Selliseid võiks veel teha, siis on Ayymd'i meme tiitel ausalt välja teenitud.

Päeva lollima postituse tiitel on sinu. Keegi teine ei saa isegi ligilähedale. Sa tead vägagi hästi, et võrduse huvides ei lülitata selliseid featuure teise tootja kaartide vastu testides kunagi sisse aga ei saanud ju jätta kasutamata võimalust siin trollida ega ju icon_rolleyes.gif

Kui igas mängus mis FSR toetab oleks see sisse lülitatud ja pandud maksimum performance sätte peale, siis oleksid sina esimene kes siin tatti pritsiks, et kui ebaõiglane ja kallutatud selline testimine on. Aga kui jutt käib DLSS-st siis on see muidugi ok. Ja siis tuled rääkima siin erapooletust ja ausast testist icon_lol.gif . Ehk paneme ka LN2 poti või vähjemalt vesijahutuse Nvidia kaartide külge testides, kuna kõik kaardid saavutavad sellega parema tulemuse. "Tasuta" perf ju.
tagasi üles
SirAskAlot
Kreisi kasutaja

sõnum 18.07.2021 14:51:46 vasta tsitaadiga

DeTHiCa. kirjutas:

https://www.dsogaming.com/pc-performance-analyses/marvels-avengers-native-4k-versus-nvidia-dlss-versus-amd-fsr/#more-155864

anna minna
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 18.07.2021 17:18:21 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:

Päeva lollima postituse tiitel on sinu. Keegi teine ei saa isegi ligilähedale. Sa tead vägagi hästi, et võrduse huvides ei lülitata selliseid featuure teise tootja kaartide vastu testides kunagi sisse aga ei saanud ju jätta kasutamata võimalust siin trollida ega ju icon_rolleyes.gif

Kui igas mängus mis FSR toetab oleks see sisse lülitatud ja pandud maksimum performance sätte peale, siis oleksid sina esimene kes siin tatti pritsiks, et kui ebaõiglane ja kallutatud selline testimine on. Aga kui jutt käib DLSS-st siis on see muidugi ok. Ja siis tuled rääkima siin erapooletust ja ausast testist icon_lol.gif . Ehk paneme ka LN2 poti või vähjemalt vesijahutuse Nvidia kaartide külge testides, kuna kõik kaardid saavutavad sellega parema tulemuse. "Tasuta" perf ju.

Mina saan päeva lollima posti tiitli ja sina räägid siin "võrdsusest", mis väljendub selles, et ühe tootja advanced feature'it sisse ei lülitada, sest teisel seda pole? Mul on tunne, et sõber, sa oled natuke otu.

Ja kes siin midagi maximum performancest on rääkinud? DLSS on Death's Strandingus parem kui native ja ikka päris mitu % kiirem kõige kõrgema kvaliteedisätte peal. Aga seda sa ju tead nagunii ja seega tuleb jaurata, sest narratiiv kannataks.
tagasi üles
XeStAiSy
Aeg Maha 2a

sõnum 18.07.2021 17:55:00 vasta tsitaadiga

SirAskAlot kirjutas:
DeTHiCa. kirjutas:

https://www.dsogaming.com/pc-performance-analyses/marvels-avengers-native-4k-versus-nvidia-dlss-versus-amd-fsr/#more-155864

anna minna

Mina ei tee kaugelt vaadates mingit vahet nedel kas istute nina vastu monitori? Samut pole teada mis sätetel seda testiti ei olnud ise juures. Igaüks oskab teha 3 pilti ja siis jaurata kuid kas see ikka tõesti on aus test. Ja mis 4-5 fps difference surete kohe ära.

Vondur
Kreisi kasutaja
Vondur

sõnum 18.07.2021 18:09:41 vasta tsitaadiga

Scart, Tomorrow ja DeTHiCa jutus on ju iva sees. Võrreldakse rauda, mitte lisafeatuure, seda enam, et nendes mängudes on ainult ühe tootja lisafeatuuri võimalus olemas, teise oma aga mitte. Sellisel juhul just ongi aus kahe erineva tootja rauda testida võrdsetel tingimustel.
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 18.07.2021 18:56:38 vasta tsitaadiga

Vondur kirjutas:
Scart, Tomorrow ja DeTHiCa jutus on ju iva sees. Võrreldakse rauda, mitte lisafeatuure, seda enam, et nendes mängudes on ainult ühe tootja lisafeatuuri võimalus olemas, teise oma aga mitte. Sellisel juhul just ongi aus kahe erineva tootja rauda testida võrdsetel tingimustel.

Ma ei teadnudi, et siin sellised väikesed punased koos on, kes kõiges seda püha võrdust taga ajavad. Kui ühel tootjal on teise ees eelis, kasutatakse neid eeliseid, mitte ei lülitata neid välja kuna kellegi feefee'd internetis haiget saavad.

Margus kirjutas:
Ja mis 4-5 fps difference surete kohe ära.

Paar posti üleval tõmmati end kõveraks, tõestamaks kuidas paar kaadrit rohkem 5700X'i puhul on tõestus paremast kaardist icon_rolleyes.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  AMD vs. nVidia (küsitlus nullitud 30.07.2024) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 44, 45, 46 ... 62, 63, 64  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.