Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Dijital
HV Guru

|
30.11.2020 14:37:10
|
|
|
Slazenger kirjutas: |
oeh, lõpetage ära oma gameritoolide jura, taburett on ka parem variant.  |
Taburet on ainult sellistviisi parem, et sa lihtsalt ei taha seal peal kaua istuda ja lähed ära ja ei veeda pikalt aega arvuti taga/ees.
_________________ OBSBOT veebipoe affiliate link/sooduskood: TUIKOTREW |
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kristocfc
HV veteran

|
30.11.2020 14:52:14
|
|
|
ostke vana mersu iste ja keevitage jalad alla
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
2 :: |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
30.11.2020 14:58:30
|
|
|
Ega jutust ju aru ei saada ostetakse geymertool ära ja siis hiljem mõni korralikum asi.
|
|
Kommentaarid: 490 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kristocfc
HV veteran

|
|
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
30.11.2020 15:05:27
|
|
|
hindu jälle pole, neid pakutakse näo järgi.
|
|
Kommentaarid: 490 loe/lisa |
   |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
piraat262
HV veteran

|
30.11.2020 16:47:50
|
|
|
Järvfjälletit tuleb Rootsist ise tooma minna? Saadavus ümmargune 0
|
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vael
HV Guru
|
30.11.2020 16:59:52
|
|
|
Gameritool on oma segmendis talutav. Paar tundi lebotada. Aga jah õlagadele surub küll ning jalad pressib ka kokku, kui just midagi kõrgenduseks ei pane...
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
01.12.2020 11:34:48
|
|
|
piraat262 kirjutas: |
Järvfjälletit tuleb Rootsist ise tooma minna? Saadavus ümmargune 0  |
Sama mure ka siin. Panin isegi teavituse peale, et kui saadavus tekib, peaks e-maili saama. Umbes kuu aja jooksul pole teavitust näinud.
Saadavus tekib nähtavasti peale koroonavaktsiini saadavust - kui kodukontor enam nii põletav teema pole.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
piraat262
HV veteran

|
01.12.2020 17:01:32
|
|
|
Selles hinnas mõni alternatiiv on? Siiamaani poodides proovitud 20e
0eur ringis toolid on kõik veits lääpas, ei toeta või on istumisalune veider.
IKEA kirjutas: |
Antud toode peaks tulema tagasi müüki eeldatavalt detsembri-jaanuari jooksul. Kahjuks ei ole meie kaudu võimalik tellida välismaa IKEA esindustest, vabandame. |
|
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
04.12.2020 00:42:53
|
|
|
Panen siia postitusse kirja olulise, mida ma kontorimööbli soetamisest tean. Eks igaüks hindab lõpuks oma eelistuste ja rahakoti järgi, aga üldiselt need põhimõtted aitavad leida kvaliteetse kontoritooli.
1) Kontoritool peab olema ergonoomiline. See tähendab eelkõige, et kontoritool ei pea "kohe olema mugav", vaid seda peab saama reguleerida mugavaks. Kehtib eriti juhul kui kasutajaid on mitu. Mõned märksõnad:
- reguleeritavad käetoed. Super kui on kuues suunas - üles/alla, vasakule/paremale ja ette taha. Aga üldiselt on piisav kui saab üles/alla ja ette/taha reguleerida, nii et käsi oleks mugav toetada.
- reguleeritav kiikmehhanism (kui soovid lösutada)
- reguleeritav nimmetugi (alaseljale)
2) Kas nahast kattega või kangast kattega tool, on individuaalse eelistuse küsimus. Mina eelistan kangast ja võrkseljatuge (soojemas ruumis ei jää särk selja külge kinni ja ei määrdu ka nii kergesti). Kui kangast tool, siis kvaliteetne ja vastupidav. Kvaliteedi määrab ära kanga kulumiskindlus. 100 000 martindale on kvaliteetse kanga märk ja seda on lihtne kontrollida. Mida kehvem kangas, seda kergemini narmendama hakkab ning kehvemad kangad ei kannata eriti puhastamist.
3) Tooli kandevõime peaks vastama kasutaja kehakaalule. Üldiselt on nii, et kehvemate toolide kandevõime on ametlikult kõigest 90 kg, mis tähendab, et suuremad meesterahvad oma kaaluga lõhuvad tõenäoliselt tooli varem või hiljem ära. Kvaliteetsematel toolidel on lubatud kandevõime 120 kg. Paljude meeste jaoks on ka see liiga väike - sellisel juhul tasub võtta ette eraldi tugevama (kahjuks ka kallima) tooli otsingud. Kandevõime on märgitud tootja infos, aga kui seda ei ole välja toodud, siis üks lihtne visuaalne märk on see, et tugevamal toolil on metallist jalarist. Plastikust jalarist murdub raskema kasutaja puhul kergesti.
Paratamatult kehtib kontoritoolide puhul ka see reegel, et odavalt head asja ei saa ja "pimesi ostes" on tõenäoline, et kallim tool on ka kvaliteetsem. Ülaltoodud nõuetele (ergonoomiline, vastupidavast materjalist ja 120 kg kandevõimega kvaliteetne) vastava tooli peaks leidma 200€ hinnaklassis. Odavama pakkumise puhul on tegu kas väga hea diiliga või on kusagil mingi konks.
Tooli tasub investeerida juba sellepärast, et pikaajalisel kasutamisel (ja IT-inimeste arvuti taga istumise aeg ei piirdu päris 1 tunniga päevas) on ergonoomika päris tähtis. Teiselt poolt - on väga tõenäoline, et hästi valitud tooli (200-400€ hinnaklassis) eluiga võib olla rahulikult 5-10 aastat, mis on oluliselt mõistlikum investeering kui iga 1-2 aasta tagant 100€ tooli välja vahetada.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
04.12.2020 01:01:27
|
|
|
5 aastat on tooli jaoks ikka päris lühike eluiga. 400€ eest võiks juba 15 aastat või kauem kesta.
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju |
|
Kommentaarid: 888 loe/lisa |
   |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
04.12.2020 01:07:45
|
|
|
mihtu kirjutas: |
Tervitus!
Ega keegi pole kokku puutunud Standardi poolt pakutavate töötoolidega?
Silma jäänud kaks mudelit Look ja Leaf
Look: https://www.standard.ee/tooted/look/
Leaf: https://www.standard.ee/tooted/leaf/
Tunduvad iseenesest päris mõnusad toolid. Mõlemale võimalik peatugi lisana juurde osta.
Kirjutasin standardisse aga sealt pole veel vastust tulnud, et kas neid kuskil näha/proovida ka saab. |
Minu meelest on need OK toolid. Ergonoomiliste reguleerimisvõimalustega ja 5a garantii lisab kindlust.
Kuna kodulehel on põhimõtteliselt öeldud, et saab komplekteerida erineva kangaga ja tootja kodulehel on ka erinevad jalaristid (plastikust ja metallist), siis ma uuriksin salongis eraldi kanga kulumiskindluse ja tooli kandevõime kohta ning kuidas need jalaristi ja kanga valikud hinda mõjutavad.
von Wu kirjutas: |
5 aastat on tooli jaoks ikka päris lühike eluiga. 400€ eest võiks juba 15 aastat või kauem kesta. |
Ma arvan, et 15a on praktikas vähesed järele proovinud.
Minu senine kogemus ütleb, et ükski <150 € hinnaklassis tool ei ole rohkem kui 3a kestnud ja praegune 300€ tool on 7a and counting. Nii et 15a võib olla tõenäoline, aga vara on veel kinnitada.
Eluea kohta (aastates) veel, et ma pean silmas ikkagi kontoritooli, mida kasutatakse tööajal enam-vähem 8h päevas 5 päeva nädalas. Koju kontoritooli valides võib kasutusaeg olla väiksem ja selle võrra ka eluiga pikem.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
yerba
HV Guru

|
05.12.2020 14:44:10
|
|
|
Sai ka kunagi paarisaja euroseid odavamaid toole proovitud. Üldiselt oli lugu lihtne - kas jäi selg valusaks või siis lagunes tool aasta-kahega ära. Lõpuks sai julgus kokku võetud ja Herman Milleri Embody ära tellitud. Toolil läheb nüüd kuues aasta, kõik on sama kena nagu osteski. Midagi ei loksu ega naksu ja kõik töötab nii kuis vaja. Reguleerimisvõimalusi on korralikult.
Pigem jätke üks kõvema otsa videokaart ostmata, kui veedate arvuti taga terve tööpäeva jagu aega. Refurbished Embody saab siit juba 1100 euroga kätte: https://www.designcabinet.biz/brands/herman-miller/office-chairs/embody/662/herman-miller-embody?number=
_________________ www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!
|
|
Kommentaarid: 1191 loe/lisa |
   |
883 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lotharius
rallisibul

|
07.12.2020 00:04:11
|
|
|
Ma vast lähen kaen teisipäeval neid Seisuki müüdavaid Wau ja Spinelly toole.
Keegi siit juba omab ka ja teab kvaliteedi osas kommenteerida?
Sõbra soetatud SecretLabsi Titan 2020 tundus ka muidu päris mugav, aga väga pikalt seda ei kasutanud ka.
_________________ Geek it til it MHz |
|
Kommentaarid: 123 loe/lisa |
   |
115 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kristoferr
HV Guru

|
07.12.2020 00:23:59
|
|
|
Ma võtsin endale Wau, aga minuni jõuab see ilmselt homme.
Wau kohta googeldada, siis erinevate brändinimede alt leiab sama tooli nii USAst, Saksast kui UKst. Kasutajate hinnangud Amazonis jm on väga positiivsed. See, mis praegu müügil on n.ö V2, edasiarendus V1'st. Eks varsti paistab, kuidas ta mulle sobib.
Kuna kodus konditsioneeri ei kasuta, siis nahkkattega tooli ma enam ei võta. Suveti on liiga kleepekas. Wau võtsin ka võrguga variandi, sarnase nagu mul kontoriski. Mulle meeldib.
"Gamer" tüüpi toolid pole minu maitse.
_________________ Liitu Binance'ga
Liitu Honey'ga |
|
Kommentaarid: 257 loe/lisa |
   |
209 |
|
tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
07.12.2020 02:57:47
|
|
|
rmc kirjutas: |
Ma nüüdseks veits aega Spinelly peal istunud ja ütleks, et käetoed on veits liiga kõvad ning seljatoel võiks survevajaduse tugevust muuta saada.
& endiselt arvan, et tegu on 300€-se tooliga, mitte 400€-sega, ent üldiselt pigem rahul. |
WAU ei tundunud istuvat, arvan, et jalad oleksid surema hakanud, sest tal ees see tugevamaks üleminek.
   |
181 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lotharius
rallisibul

|
|
   |
115 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
07.12.2020 11:56:25
|
|
|
Steelcase Leapi võin sulle müüa, on normaalne küll, aga mõtlesin ise võrkseljatoega toolile üle minna.
|
|
Kommentaarid: 888 loe/lisa |
   |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kristoferr
HV Guru

|
07.12.2020 12:22:01
|
|
|
Wau käes ja esmamulje lühidalt on et:
See on pigem <= keskmist kasvu inimese tool. Istumise süvis on väga minimaalne. Ideaalis võiks saada seljatuge paar cm tahapoole nihutada. Istumise laius on samuti kompaktne. Kui sa oled >180cm või ülekaalus, siis see tool hästi ei sobi.
Tool soosib korrektset, sirget istumist. Lösutada (taguotsa õigest istumisasendist ettepoole nihutada ei ole mugav, aga seljatuge alla lastes poolpikali, puhkeasendis olla on jällegi päris mõnus.
Materjalide kvaliteet on väga hea, aga selle raha eest (>=400€) vähemat ei ootakski.
Liitu Honey'ga |
|
   |
209 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lotharius
rallisibul

|
|
   |
115 |
|
tagasi üles |
|
 |
Condamed
Kreisi kasutaja

|
07.12.2020 13:39:20
|
|
|
Ise ostsin paar kuud tagasi põrsas kotis selle Tune, aga veits kallima mudeli metallist jalaristiga. Ei jaksanud enam uurida ja puurida ja tellisin midagi ära lihtsalt.
Enne sain ka Waud proovida ja kuigi seljaosa tundus väga sobivat, siis see kitsapoolsem istumine ei sobinud ka mulle.
Muljed on nii ja naa. Põhiliselt häirib, et pole väga "tihke", kuna nt seljatugi ainult selle ühe toetusega kinni, siis logiseb veidi küljelt-küljele. Üleüldiselt kvaliteet ei tundu kõige parem, arvestades, et maksis veidi üle 300.
Samas visuaalselt ja kirjelduste põhjal tundus enamvähem normaalses hinnaklassis ainuke variant, millega oleks lootust mugavaks saada, kuna endal ka mõõtmetega raskusi @üle 2m ja 90-100kg vahel.
Millegagi väga võrdlusmomenti ei oska tuua, aga üldiselt, kui jätta veidi odav "feel" välja, siis olen rahul. Korralikult peab istuma mudiugi, lösutades ei toimi üldse.
Spinelly tundus huvitav, aga kuna sellel seljatugi üles-alla ei liigu kukkus kohe valikust ära.
|
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kristoferr
HV Guru

|
07.12.2020 14:55:43
|
|
|
Lotharius, ei ole jah reguleeritav kahjuks. Kuna tal on seljatoega ühenduv "mono konstruktsioon", siis ei anna isegi "häkkida" teda kuidagi.
Liitu Honey'ga |
|
   |
209 |
|
tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
07.12.2020 16:48:29
|
|
|
Kuidas seda seljatuge reguleerida soovitaks?
Lumbar support on eraldiolevalt sel mõttetu, a õnneks pole probleemi ka seljatoe osas sellega ..
   |
181 |
|
tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lotharius
rallisibul

|
09.12.2020 01:40:23
|
|
|
Käisin proovimas. Tagumiku all oli minu jaoks mugavaim porolooniga Wau, aga seljatugi oli nii võrk kui poroloon OK. Palusin pakkumist siis hübriidile ehk poroloon iste ja võrgust seljatugi, lubasid homme uurida, kas nii saab müüa ja pakkumise saata.
Võrgust istme osaga variandil oli ikka tunduvalt jäigem see põhi, minu jaoks ebamugavalt isegi ning reitele juba pressisid mingid mügarikud.
Spinelly oli põhja poolest ok, aga käetugede vahekaugus mulle nt liiga kitsas ning selga ka ei toetanud nii hästi. Üldiselt paistab Wau selline tool, millel peab suht korralikult istuma ning Spinelly kannataks ehk rohkem ka lösutamist.
_________________ Geek it til it MHz |
|
   |
115 |
|
tagasi üles |
|