Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
miga
HV Guru

|
30.11.2020 10:11:35
|
|
|
heikis, tänud hea info jagamise eest!
Tõstatan veel ühe küsimuse, sest ma ei tohiks sellega üksi olla. Nimelt mõlemal, nii pesumasinal kui kuivatil on vee äravoolu voolik. Seinas on mul aga ainult vee juhtimiseks 1 äravoolu toru. Kas äravoolu toru külge peaks panema mingi adapteri, mis jookseb kaheks ehk ühte jookseb sisse pesumasina voolik ja teise kuivati oma ? Kui see on nii lahendatav, siis on sellistel asjadel kindel nimetus ka, mida taga peaks ajama ?
Teine mõte on, et nö 2in1 voolik, kus kuivatist ja pesumasinast tuleb eraldiseisev voolik, mis lõpuks läheb üheks ? Jah, kausi variant on ka kuivatil olemas, et peale igat tsüklit peaks veenõu tühjaks kallama, aga uuriks esmalt esimest varianti.
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
30.11.2020 10:40:48
|
|
|
Mõlemat pidi võid panna
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
walkman
Kreisi kasutaja
|
30.11.2020 12:13:31
|
|
|
miga kirjutas: |
Tõstatan veel ühe küsimuse, sest ma ei tohiks sellega üksi olla. Nimelt mõlemal, nii pesumasinal kui kuivatil on vee äravoolu voolik. Seinas on mul aga ainult vee juhtimiseks 1 äravoolu toru. Kas äravoolu toru külge peaks panema mingi adapteri, mis jookseb kaheks ehk ühte jookseb sisse pesumasina voolik ja teise kuivati oma ? Kui see on nii lahendatav, siis on sellistel asjadel kindel nimetus ka, mida taga peaks ajama ?
Teine mõte on, et nö 2in1 voolik, kus kuivatist ja pesumasinast tuleb eraldiseisev voolik, mis lõpuks läheb üheks ? Jah, kausi variant on ka kuivatil olemas, et peale igat tsüklit peaks veenõu tühjaks kallama, aga uuriks esmalt esimest varianti. |
Tähtis vast on ainult see paigaldamisel, et pesumasina äravooluvesi kuivati voolikusse ei satuks.
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
heikis
HV Guru

|
30.11.2020 17:10:16
|
|
|
Teine mõte on, et nö 2in1 voolik, kus kuivatist ja pesumasinast tuleb eraldiseisev voolik, mis lõpuks läheb üheks ? Jah, kausi variant on ka kuivatil olemas, et peale igat tsüklit peaks veenõu tühjaks kallama, aga uuriks esmalt esimest varianti. |
Mul endal on seinas äravoolu sifoon, kuhu on ühendatud pesumasina äravool. Alguses tahtsin ka kuivati äravoolu sinna kuidagi ühendada või siis uus sifoon sinna osta, kuhu saaks pesumasina ja kuivati korraga ühendada.
Käisin mitmes ehituspoes ja FEBs ning öeldi, et sellist sifooni pole olemas. Või noh selline süvistatav sifoon justkui oli FEBs olemas link aga see oleks nõudnud juba suuremat tegemist. Pakuti, et vahetada segisti sifoon välja sellise sifooni vastu, kuhu saaks ka kuivati äravoolu ühendada. Selliseid on kaubanduses saada küll.
Midagi taolist
|
|
Kommentaarid: 338 loe/lisa |
   |
4 :: |
290 |
|
tagasi üles |
|
 |
Who
HV vaatleja

|
02.12.2020 17:11:02
|
|
|
heikis kirjutas: |
Mul endal on seinas äravoolu sifoon, kuhu on ühendatud pesumasina äravool. Alguses tahtsin ka kuivati äravoolu sinna kuidagi ühendada või siis uus sifoon sinna osta, kuhu saaks pesumasina ja kuivati korraga ühendada.
Käisin mitmes ehituspoes ja FEBs ning öeldi, et sellist sifooni pole olemas. Või noh selline süvistatav sifoon justkui oli FEBs olemas link aga see oleks nõudnud juba suuremat tegemist. Pakuti, et vahetada segisti sifoon välja sellise sifooni vastu, kuhu saaks ka kuivati äravoolu ühendada. Selliseid on kaubanduses saada küll.
Midagi taolist
 |
mul oli selline äravool enne köögi remontimist . Sellesse väiksesse auku oli ühendatud nõudepesumasina äravool.
|
|
tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
03.12.2020 10:26:26
|
|
|
Need mitme otsaga äravoolud tuleks selliselt valida, et üks masin teise äravoolu ei suruks oma vett kui tühjendus pooleli on. Need väikesed klapid ei aita väga.
Mu korteris oli eelmine elanik pannud 90-kraadise äravooluotsiku ja sinna loopis pikema kraanikausis solberdamise korral vett sisse. Tulemuseks oli settiv löga pesumasina äravooluvoolikus ja ebameeldiv lehk kui pesumasin käivitusel tühjendusrežiimi käitas.
_________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks! |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
03.12.2020 13:19:51
|
|
|
Kuivatit ei taha. Mis on hea valik korterisse. Hetkel 5kg trummeliga eestlaetav masin.
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Who
HV vaatleja

|
03.12.2020 16:58:37
|
|
|
softis kirjutas: |
Need mitme otsaga äravoolud tuleks selliselt valida, et üks masin teise äravoolu ei suruks oma vett kui tühjendus pooleli on. Need väikesed klapid ei aita väga.
Mu korteris oli eelmine elanik pannud 90-kraadise äravooluotsiku ja sinna loopis pikema kraanikausis solberdamise korral vett sisse. Tulemuseks oli settiv löga pesumasina äravooluvoolikus ja ebameeldiv lehk kui pesumasin käivitusel tühjendusrežiimi käitas. |
Mul pole nii kunagi juhtunud. Eelmise torustikuga oli kuidagi nii juhtunud, et kui nõudepesumasin vett välja lasi ei läinud kogu vesi otse torustikust alla, vaid tuli üles kraanikaussi ja siis alles voolas torustikku. Uus torustik vett ülesse ei aja, kuid vee välja pumpamise ajal teeb sellist "krooksuvat" häält ja üpriski tugevalt, aga sellega pole mingit plobleemi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
03.12.2020 18:22:02
|
|
|
Who, mul sama jama, et vee väljastamisel nõudekast kraanikauss "koriseb". Saan aru et tekib see kuna torru tekib kerge vaakum mida siis kraanikausi veega kompenseeritakse.
Teagi kuidas seda mõistlik lahendada oleks ainult valamualuseid torusid kasutades.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
06.12.2020 21:27:50
|
|
|
softis kirjutas: |
Mu korteris oli eelmine elanik pannud 90-kraadise äravooluotsiku ja sinna loopis pikema kraanikausis solberdamise korral vett sisse. Tulemuseks oli settiv löga pesumasina äravooluvoolikus ja ebameeldiv lehk kui pesumasin käivitusel tühjendusrežiimi käitas. |
Selle vältimiseks peaks voolik olema kinnitatud kraanikausi alla võimalikult kõrgele, st vastu tööpinna/kraanikausi aluse alumist poolt näiteks, et voolikust moodustuks sifoon. Sel juhul pääseb vesi masinasse ainult juhul kui kraanikausi äravool on täiesti umbne ja kraanikauss servani vett täis.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
bellobello
HV vaatleja
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
SSD
HV Guru

|
29.12.2020 00:57:01
|
|
|
bellobello, Oskan öelda vaid seda, et oled õigel teel. Kaks ühes masin, on jama. Meil on. Kuivatit oleme vist kolm korda kasutanud. Siis kui ostsime. Ma praegu ei teagi enam kuidas kuivatust kasutada.
|
|
Kommentaarid: 312 loe/lisa |
   |
266 |
|
tagasi üles |
|
 |
degrass
HV kasutaja

|
29.12.2020 01:05:45
|
|
|
bellobello, oleneb palju te pesete. Kui korraga on vaja rohkem, kui üks masinatäis pesta, tasuks eraldi masinad v6tta. Muuljuhul, kui ruumi ka napib, siis pigem koos. S6ltub ka kuivatamistingimustest. Kui on plaanis ~2K tehnikale kulutada, siis mina soovitaksin ka odavama otsa Miele masinaid kaaluda.
_________________ All it took was for a lot of seemingly decent people to put the wrong person in power, and then pay for their innocent choice. |
|
tagasi üles |
|
 |
VR53
HV Guru

|
29.12.2020 04:03:37
|
|
|
VR53 kirjutas: |
Siin pidevalt arutatakse, kas võtta 2in1 masin või eraldi pesumasin ja kuivati. Eraldi masinate soovitajad räägivad, et suure hulga pesu saab kahe masinaga kiiremini tehtud. See on tõsi, aga mina soovitaksin hoopis võtta 2in1 pesumasin, näiteks LG F4DN409S0 ja lisaks eraldi kuivati, näiteks Bosch WTW855R9SN. Saab veelgi kiiremini suure koguse pestud. Esimene ports ära pesta ja seejärel kuivatisse. Siis teine masinatäis pesema ja kuivatama. Lõpus kuivatavad mõlemad masinad korraga ja kogu töö saab kiiremini valmis.
Tavalise pesumasina hind ja kuivatiga pesumasina hinnavahe on ca 100EUR, seega on mõistlikum osta 2in1 masin.
Eraldi kuivati kuivatab paremini ja kiiremini, pesu jääb vähem kortsu ja eraldi masin saab hakkama suurema kogusega. Lisaks auruprogramm teeb vajadusel triiksärgi või pintsaku üpris sirgeks. Isepuhastuv kuivati korjab tsükli lõpus kõik udemed ja tolmurullid filtrisse kokku ja ei pea ise käsitsi iga kord uksetihendeid ja filtreid puhastama. Selle isepuhastuva süsteemiga Boschi kuivati on 100EUR kallim võrreldes mitte-isepuhastuvaga, aga see on kindlasti seda hinnavahet väärt.
2in1 masin on mugavam suvaliste riiete pesuks ilma masinast vahepeal midagi välja võtmata. |
_________________ Uued Lenovo sülearvutid: www.lenovoarvutid.ee
Sülearvuti ekraan katki? www.displayseek.com |
|
Kommentaarid: 842 loe/lisa |
   |
636 |
|
tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
29.12.2020 10:45:27
|
|
|
Olen nüüd väheke jälginud pesumasinaid, uut ostnud veel pole, sest pole endas selgusele jõudnud. Siiani peamiselt vaadanud LG tipumudeleid + eraldi kuivatit. Küll aga tekib küsimus, miks teised tootjad nii palju kallimad on ? Ei pea siin silmas Miele-t, vaid näiteks Bosch. Kas nimi tõesti maksab nii palju või on sel tootjal midagi, mida LG-l pole ?
Ka ei suuda ma otsustada, kas võtta pesumasinkuivati + kuivati nagu ülevalpool juttu oli või ikkagi pesumasin + kuivati. Pesumasinkuivati tundub päris palju rohkem kulutama vett + elektrit kui pesumasin ilma kuivatita, vähemalt tehnilistes kirjeldustes joonistub see välja...
LG vist Home Connect appiga ei oska midagi peale hakata ? Nõudepesumasin on mul Bosch-i tipumudel ja äpiga ühendatud, mis on päris mugav...
|
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
infect
Kreisi kasutaja

|
29.12.2020 11:02:15
|
|
|
Olen nüüd väheke jälginud pesumasinaid, uut ostnud veel pole, sest pole endas selgusele jõudnud. Siiani peamiselt vaadanud LG tipumudeleid + eraldi kuivatit. Küll aga tekib küsimus, miks teised tootjad nii palju kallimad on ? Ei pea siin silmas Miele-t, vaid näiteks Bosch. Kas nimi tõesti maksab nii palju või on sel tootjal midagi, mida LG-l pole ?
Pesumasinkuivati tundub päris palju rohkem kulutama vett + elektrit kui pesumasin ilma kuivatita, vähemalt tehnilistes kirjeldustes joonistub see välja...
|
Olin sama otsa ees, ainult ~45cm sügavuse piiranguga.
Uurisin ka neid 2in1 näitajaid ja isegi pesufunktsioonis ainult on nad üpris mitte ökonoomsed, vähemalt LG puhul. Puhas pesumasin on märgatavalt ökonoomsem.
Oli korraks AEG masin pool aastat, mis läks garantii korras vahetamisele. Pärast seda viga otsustasin, et ei viitsi küll paberil paremate näitajate pärast valet ostu teha. Võtsin uuesti LG. Head kogemused.
Remondimees, kes käis siin 2x ja nii ~15 aastat ja rohkem tegelenud, ütles ka, et LG on suht parim arvestades ka hinda. Siemens pidi total trash olema, aga meil enam seda väga ei müüda ka.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
M00t
HV Guru

|
29.12.2020 11:47:58
|
|
|
LG vist Home Connect appiga ei oska midagi peale hakata ? Nõudepesumasin on mul Bosch-i tipumudel ja äpiga ühendatud, mis on päris mugav... |
LG pesumasin-kuivati ei suuda mul isegi omaenda äpinga ühenduda (LG ThinQ)
|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
bellobello
HV vaatleja
|
29.12.2020 13:13:51
|
|
|
Tundub, et hetkel LG kuivatite põud. Ei leia kuskil, et miskit laos oleks.
Kas LG-l on olemas mingisugune kinnitus, et saaks masinaid tornina kindlalt ühendada?
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
29.12.2020 14:21:25
|
|
|
bellobello kirjutas: |
Kas LG-l on olemas mingisugune kinnitus, et saaks masinaid tornina kindlalt ühendada? |
Kuivati ostuga peaks kaasas olema torni jaoks klamber.
|
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
VR53
HV Guru

|
29.12.2020 14:58:34
|
|
|
Ka ei suuda ma otsustada, kas võtta pesumasinkuivati + kuivati nagu ülevalpool juttu oli või ikkagi pesumasin + kuivati. Pesumasinkuivati tundub päris palju rohkem kulutama vett + elektrit kui pesumasin ilma kuivatita, vähemalt tehnilistes kirjeldustes joonistub see välja...
LG vist Home Connect appiga ei oska midagi peale hakata ? Nõudepesumasin on mul Bosch-i tipumudel ja äpiga ühendatud, mis on päris mugav... |
2in1 masin jahutab veega, sellest ka suurem veetarbimine. Tavaline kuivati kasutab elektrit kuivatamisel. Seega üks tarbib rohkem vett, teine rohkem elektrienergiat. Kui kasutad ainult pesemisrežiimi, siis pole suurt vahet tavalise pesumasinaga. Neid tootjate paberites olevaid andmeid ei tasu ka alati tõepähe võtta, reaalsuses räägime paarist eurost aasta kohta. Mõni, kes peseb rohkem, hoiab max 10EUR aastas kokku.
Ja siin teemas varemgi jutuks olnud, et mõni uus masin koonerdab veega, et olla eriti ökonoomne. Aga selle tulemusena pesuained ei loputu korralikult välja või töötsükkel venib ülipikaks. Siis inimesed kallavad ise vett juurde või peavad lisaloputust kasutama, mis aga nullib kogu ökonoomsuse.
M00t kirjutas: |
LG pesumasin-kuivati ei suuda mul isegi omaenda äpinga ühenduda (LG ThinQ) |
LG 2in1 masinaid olen paar tk ühendanud ThinkQ-ga, WiFi oli sellel vist 2.4GHz, kuid 5GHz võrku ei leidnud. Aga midagi kasulikku sellest äpist eriti pole, peale selle, et näeb palju veel aega läheb.
|
   |
636 |
|
tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
29.12.2020 15:29:56
|
|
|
VR53, tänud selgituse eest! Kui ise ostma peaksid, siis LG või Bosch ?
Kui ma ise olin algselt LG meelt, sest siin päris palju tõsteti esile, siis mingil imelikul põhjusel kaldun Bosch-i suunda hetkel...ma ei tea, kas selle Home Connect pärast vms...veider. Tooge mõistus pähe mulle
Huvitav, kas selline mõte pädeb, et kui ma pole täna üdini veendnud, kas vajan eraldiseisvat kuivatit või mitte ja lähen algselt pesumasinkuivati teed. Testin, et aru saada, kuidas see asi päriselus töötab ja kui ikka on vaja hiljem, siis võtan eraldi kuivati veel juurde
Mida ma teha ei taha - hakata kodus kuskil resti peal täiendavalt pesu kuivama panema või rõdule viima...
|
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
29.12.2020 15:32:53
|
|
|
bellobello kirjutas: |
Kas LG-l on olemas mingisugune kinnitus, et saaks masinaid tornina kindlalt ühendada? |
Kuivati ostuga peaks kaasas olema torni jaoks klamber. |
Boschil pidi eraldi ostma, ei tulnud mingit raami kaasa kuivatiga
miga - kui sul ruumi on torni jaoks siis soovitan ikka kuivati eraldi juurde võtta. Pesed riided ära ja viskad kuivatisse, samal ajal saad siis voodilinu vms loopida pesumasinasse. See 2 in 1 on rohkem teemaks neile kel lihtsalt pole ruumi eraldi masinate jaoks.
|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
VR53
HV Guru

|
29.12.2020 23:55:02
|
|
|
VR53, tänud selgituse eest! Kui ise ostma peaksid, siis LG või Bosch ? |
Mul on mõlemad erinevates kohtades, ühes LG 2in1 + Boschi kuivati, teises ainult 2in1. Mõlemad toimivad hästi, aga 2in1 masin jätab voodilinad üsna kortsu, kui kohe masinast välja ei võta.
Teistele soovitan alustuseks LG 2in1, kuna hind on niivõrd hea. Hiljem saab vajadusel eraldi kuivati juurde võtta.
|
   |
636 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
02.01.2021 17:33:10
|
|
|
mul 10a vana elektrolux, mille laager teeb häält.
Tasub vahetada lasta või uus masin osta?
Äkki 10a vana masin kestab veel 10a, aga uus masin vaid üldse garantiiaja veab välja.....
_________________ Hapud viinamarjad |
|
Kommentaarid: 655 loe/lisa |
   |
3 :: |
508 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
02.01.2021 18:16:02
|
|
|
Kui veab, siis on 10-aastasel masinal veel eraldi vahetatav laager. Sel juhul vaheta ära. 5-aastasel Electroluxil enam eraldi vahetada ei saa (ainult koos trumliga), mõttekam uus masin osta.
Minu uuema põlvkonna Electrolux kestis napilt 3 aastat, nüüd teist aastat LG. Läheks siis garantiiajal katki, aga on arvestatud nii, et natuke kauem kestaks.
|
|
Kommentaarid: 888 loe/lisa |
   |
668 |
|
tagasi üles |
|