3080 ja 3090 olid samamoodi seal arvutitargas jpt kohtades esimestel tundidel saadaval, lihtsalt ei olnud Asuse või EVGA mudelid ning hinnad olid kallimad, kui paljud lootsid.
299€ MSRP asemel 325€ on 9% kallim, 3080 olid launch dayl samasse auku hinna lisa %-ga.
Euro MSRP hindu ei suutnud leida 5950x, aga selle järgi teisenduvad dollarid 1:1 eurodeks -
https://www.overclock3d.net/gfx/articles/2020/11/04125418786l.jpg
799€ asemel 899€ küsimine on 12.5% hinna tõus, vägagi sarnane Nvidia kaartide hinnatõusule esimesel päeval.
Kui nüüd siit vaadata, siis ma ei suutnud EU-s leida poodi, kellel reaalselt oleks 5900x laos vähem, kui 24h peale launchi.
https://www.amd.com/en/where-to-buy/ryzen-5000-series-processors _________________ Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla!
EUR/USD suhe veidi parem meile kui paar aastat tagasi mistõttu võiks veidi paremini painduda seekord MSRP pealt: https://www.xe.com/currencycharts/?from=EUR&to=USD&view=2Y _________________ Foorumis on ühe lolli kohta kümme tarka, nii et jõud on enam-vähem võrdsed.™
https://videocardz.com/newz/amd-robert-hallock-promises-ryzen-5000-undervolting-with-new-functionality
AMD Director of Technical Marketing – Robert Hallock – provided more details on Ryzen 5000 series compatibility, upcoming features, and upgrade opportunities for users with AMD 500 series motherboards.
2) Yes, it can clock to DDR4-4000 1:1 if you have a good sample. Upcoming AGESA work will make this easier.
9) But Robert, where is undervolting? Answer: IT’S GONE. j/k. Temporarily gone for 5000 series. It’ll be back in an upcoming AGESA with new functionality. It’s gonna be HYPE. Y’aint never seen undervolting quite like this. “CAN YOU TELL ME MORE?” No. ¯_(ツ)_/¯ _________________ Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla!
Gamers Nexuse ülevaate põhjal tundub küll, et 5600X läheb loosi, tundub päris hea "gaming cpu" olema. 10600K millega ta otseselt konkureerib, selle võtab ära _________________ Live long and prosper!
RIP, Spock. Leonard Nimoy 1931-2015
Arvutitark saatis e-maili et 1tk jõuab esmasp 5950x ja 899€ hinnaks 7 minutit hiljem oli see juba müüdud. Kodulehelt kirjutasin ning palusin teavitada, kui jõuab.
Kohalikus hulgis hinnakirjas 5900x ja 5950x sees, mõlemal tarneaeg teadmata, hinnad umbes 599€ ja 879€ lõppkliendile. Kui nvidia videokaarte oli võimalik tellida mitmest laost, siis AMD protsessorid pole veel ühtegi 5-st hulgilaost sisse jõudnud ning hulgilao tootejuhid isegi ei oska arvata millal jõuda võiks.
Mulle paistab see AMD launch samasuguse paperlaunchina nagu nvidia RTX videokaartidki. Aga no vast nii hulluks seis ei lähe, protsessoreid tibake lihtsam toota, kui videokaarte ning tootmise raskused ei saa jääda RAM-i vms puudumise taha.
Kuidas see müüdud oli kui kodulehel neil veel lehtegi väljas polnud 5950X jaoks?
Või pead silmas, et hulgiladu müüs?
Anna nüüd olla. Seis on TUNDUVALT parem vs Nvidia launch. Esimese tunni jooksul said umbes 30 inimest 5600X omale osta ainult 9% hinnalisaga vs $ MSRP. Seega suht ok.
Leht ei kukkunud kokku, kes tõesti tahtis sai. Ei anna kuidagi võrrelda Nvidiaga.
Ära ürita nüüd otsida suitsu sealt kus tuld pole, et AMD parastada.
On keegi kursis kas jimms.fi lehelt eestisse ka laseb tellida?
Mõnda aega tagasi sai meili teel uuritud selle kohta.
Vastuseks paluti saata oma ostusoov ja tarneaadress, et saaks teha hinnakalkulli.
Tol hetkel ostuni ei jõudnudki kuna sain kauba teisest kohast.
Arvutitark saatis e-maili et 1tk jõuab esmasp 5950x ja 899€ hinnaks 7 minutit hiljem oli see juba müüdud. Kodulehelt kirjutasin ning palusin teavitada, kui jõuab.
Kohalikus hulgis hinnakirjas 5900x ja 5950x sees, mõlemal tarneaeg teadmata, hinnad umbes 599€ ja 879€ lõppkliendile. Kui nvidia videokaarte oli võimalik tellida mitmest laost, siis AMD protsessorid pole veel ühtegi 5-st hulgilaost sisse jõudnud ning hulgilao tootejuhid isegi ei oska arvata millal jõuda võiks.
Mulle paistab see AMD launch samasuguse paperlaunchina nagu nvidia RTX videokaartidki. Aga no vast nii hulluks seis ei lähe, protsessoreid tibake lihtsam toota, kui videokaarte ning tootmise raskused ei saa jääda RAM-i vms puudumise taha.
Kuidas see müüdud oli kui kodulehel neil veel lehtegi väljas polnud 5950X jaoks?
Või pead silmas, et hulgiladu müüs?
Hulgiladu oli see ja need läksid paari minutiga jäin ka ilma 2tk oli. Eks nädal kuni kaks läheb aega kuniks neid rohkem tuleb. AT võiks lihtsalt ära tellida mitte oodata kas klient on nõus...
Fakt on see, et launch oli, väike käputäis sai mingeid 5600X mudeleid ja praegu pole ühestki poest ühtegi mudelit saada ehk siis võib öelda, et suitsu ikka on
Gamers Nexuse ülevaate põhjal tundub küll, et 5600X läheb loosi, tundub päris hea "gaming cpu" olema. 10600K millega ta otseselt konkureerib, selle võtab ära
Endale tundub sama, ent ootan kuni saadavus ja seega hind normaliseerub ning tõenäoliselt üldse ootan 1Q 2021 ära, kus Intel ja AMD veits omavahel sparrima hakkavad, st. uusi mudeleid, paremaid hindu.
Imelik, et kõik CPU bottlenecki vaid näitavad ja real use-case-le ei keskendu, ehk lisaks 1440P ja 4K peal perfi näita.
Saadavuse osas: kahjuks on see tänase päeva normaalsus, et tooteid launchitakse poole peeruga, kas siis tootmis-tarne piirangute või "oi kui eksklusiivne" võlutriki jaoks _________________
real use-case-le ei keskendu, ehk lisaks 1440P ja 4K peal perfi näita.
kas ei ole mitte nii et 1440 ja 4k peal pigem GPU teeb heavy liftingu ära ja puhtalt CPU perfist nendel resodel head pilti ette ei saa kui võrrelda tahta. _________________ ..||..
Fakt on see, et launch oli, väike käputäis sai mingeid 5600X mudeleid ja praegu pole ühestki poest ühtegi mudelit saada ehk siis võib öelda, et suitsu ikka on
Isegi 24 tundi pole veel launchist möödas. Nvidial on möödas üle pooleteise kuu ja ma ei näe seal erilisi paranemise märke. Sina kannad AMD maha juba 24 tunniga?
kas ei ole mitte nii et 1440 ja 4k peal pigem GPU teeb heavy liftingu ära ja puhtalt CPU perfist nendel resodel head pilti ette ei saa kui võrrelda tahta.
Mitte täielikult. Oleneb mängust, kuid isegi 4K peal võib CPU bottleneck olla. Ekstra CPU-bottlenecked mängud on nt. DayZ ja Dota 2.
flake, no standardse GPU taga saaks idee siiski. Mõistlik oleks kahe GPU-ga ka teha vähemalt. Midrange ja top end. Suurematel resodel teeb GPU rohkem tööd, jah - seepärast mu Ryzen 1600 puhul 1440p peal suurem FPS ongi osades asjades kui 1080p peal
Tomorrow, . Problemaatilisust ei saa eitada, though. Normaalne launch oleks, et ostad palju tahad ning MSRP hinnaga. _________________
5600X on ikka päris hea jah, ning seal võib vabalt jooksutadagi all-core OC'i sest see ei söö enam single core boosti ära, nii nagu 5900X ja 5950X'del.
Sellepärast ongi 5600X@4.8Ghz OC nendel nii kannul.
Sain täna hommikul Arvutitargast 5950x tellitud. Otsustasin sellele lisaks tellida ka sellise mälu: G.SKILL Trident Z RGB DDR4 64GB 2x32GB F4-3600C16D-64GTZR
Nüüd aga loen, et 5950x puhul oleks optimaalsem kasutada hoopiski 4000MHz mälu. Ma ise seda mälu overclockimist ei ole kunagi teinud, oskab keegi kommenteerida, et kui palju ma selle 3600MHz mäluga kaotan, kui üldse ei overclocki?
Sain täna hommikul Arvutitargast 5950x tellitud. Otsustasin sellele lisaks tellida ka sellise mälu: G.SKILL Trident Z RGB DDR4 64GB 2x32GB F4-3600C16D-64GTZR
Nüüd aga loen, et 5950x puhul oleks optimaalsem kasutada hoopiski 4000MHz mälu. Ma ise seda mälu overclockimist ei ole kunagi teinud, oskab keegi kommenteerida, et kui palju ma selle 3600MHz mäluga kaotan, kui üldse ei overclocki?
Ei tea kas on üldse normaalseid 32GB pulkasi mis suudaks bootida 4000mhz ja mõistliku timinguga ilma overclockimiseta, ma arvan need täiesti okei kui sul kindel soov 2x32gb kasutada.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.