|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
rmc
Aeg Maha 2n

|
15.09.2020 20:41:09
|
|
|
Baeskades, kui teemas on AH paika pandud ning teema on just tehtud, siis on ikka eriti loll tulla mingeid alapakkumis teha. Mõistuse piires on kauplemine OK, ent kõigel on piir.
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
15.09.2020 20:54:35
|
|
|
Ja nii need teemad ilma ühegi vastuseta kasti lähevad sest ei saanud kõige parem AH ja ise upitada ka ei saa. Mõnigi teema läheb alles siis elama kui alla AH pakkumine on tehtud.
Ärme hakka üle reguleerima, kellel karva turri ajab võib esimeses postis oma kompleksid üles lugeda.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
| Kommentaarid: 193 loe/lisa |
   |
3 :: |
155 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 463 loe/lisa |
   |
5 :: |
7 :: |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
15.09.2020 21:34:50
|
|
|
Tasulised teemad mis pole valitud filtriga kooskõlas võiks mitte ilmuda. a'la valin filtriks Kõvakettad aga kõigepealt visatakse mulle ette kellegi kapikoristus, siis mingi monitor, ports lauaarvuteid ja lõpus viimastena näeb kõvakettaid kah.
Nagu teleturg oleks... Valid ühe aga näidatakse ikka kõike muud ka.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
| Kommentaarid: 169 loe/lisa |
   |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
IBOX4REAL
Kreisi kasutaja

|
15.09.2020 22:43:38
|
|
|
| Tanel kirjutas: |
IBOX4REAL, eraldi alafoorumit ei hakka kindlasti juurde tegema.
Pigem vaatab senised filtrid üle, kas ja mida saab paremaks teha.
Arvutitehnika ongi ju lauaarvutite müügiks. |
Automüügi portaalis on ka autod ja varuosad üksteisest eraldatud. Aitaks muidu ka võimalus välistada filtritega. Mul ei ole küll statisitkat, kuid arvan, et enamus müüki ja teemasid on ikka komponendid/lisaseadmed. See osa kes komplekteeritud lauaarvutite vastu huvi tunneb on kaduvväike, aga need teemad on alati kuskil topis.
viimati muutis IBOX4REAL 15.09.2020 23:05:32, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 76 loe/lisa |
   |
75 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
15.09.2020 22:58:57
|
|
|
| rmc kirjutas: |
| Baeskades, kui teemas on AH paika pandud ning teema on just tehtud, siis on ikka eriti loll tulla mingeid alapakkumis teha. Mõistuse piires on kauplemine OK, ent kõigel on piir. |
Ei saa aru. Miks ei tohi turul teha pakkumisi? "Mõistuse piires" täiesti mõõdetamatu ja igaühel oma, kasutu mõõdupuu.
|
|
| Kommentaarid: 184 loe/lisa |
   |
1 :: |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
hkurujo88r
HV Guru
|
15.09.2020 23:35:23
|
|
|
| Baeskades kirjutas: |
| Baeskades, kui teemas on AH paika pandud ning teema on just tehtud, siis on ikka eriti loll tulla mingeid alapakkumis teha. Mõistuse piires on kauplemine OK, ent kõigel on piir. |
Ei saa aru. Miks ei tohi turul teha pakkumisi? "Mõistuse piires" täiesti mõõdetamatu ja igaühel oma, kasutu mõõdupuu. |
Päris tüütu, pakutakse alla Ah ja järgmine asi küsitakse kohe, millal teema lukku? Tuleb Ah ära ja küll ka teema läheb lukku lähiajal.
|
|
| Kommentaarid: 126 loe/lisa |
   |
120 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
15.09.2020 23:40:54
|
|
|
Siis võiks ehk nõuda, et müüdav komplekt oleks kokku pandud. Hetkel tehakse n komplekti vedelevatest juppidest, reaalselt kokku laetud on neist vähesed.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
| Kommentaarid: 160 loe/lisa |
   |
152 |
|
| tagasi üles |
|
 |
IBOX4REAL
Kreisi kasutaja

|
16.09.2020 00:05:40
|
|
|
| Tanel kirjutas: |
IBOX4REAL, need auto24 kuulutused ka kõik tasulised.
Seega see näide ei päde. Ehk lisa foorumit ei hakka juurde tegema. |
Mitte et ma hullult vaielda tahaks, aga sülearvutitel on ju eraldi lisaseadmete ja varuosade foorum. Et kuidas nagu seal siis pädeb?
|
|
| Kommentaarid: 76 loe/lisa |
   |
75 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
16.09.2020 01:28:05
|
|
|
| elukaz kirjutas: |
Ja nii need teemad ilma ühegi vastuseta kasti lähevad sest ei saanud kõige parem AH ja ise upitada ka ei saa. Mõnigi teema läheb alles siis elama kui alla AH pakkumine on tehtud.
Ärme hakka üle reguleerima, kellel karva turri ajab võib esimeses postis oma kompleksid üles lugeda. |
1) "läheb elama" - sellest ma räägingi, et mõistliku aja möödudes võib ju alla AH pakkuda, ent kohe uues teemas lahmima hakata ... absurd
2) kompleksid? pigem on tegu negatiivse ärikultuuriga, mida võiks veidi taltsutada.
Baeskades, proovi aru saada, siis aru ka saad. Mis põhjusel AH üldse paigas on kui see kohe alguses mitte midagi ei maksa? Arusaadav kui ebaaktiivses teemas ~nädala järel pakutakse alla AH, ent kohe hakata lahmima on ikka idiootne, IMHO.
   |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
16.09.2020 01:54:40
|
|
|
Vahet pole millal pakutakse, nädal praadimist on targem kui kohe mingi pakkumine saada? Selle aja peale on võimalikul huvilisel teema juba unustatud.
AH on see millega peab ka kaubaks minema, alla selle mitte. Või ei tee neil asjadel vahet?
Arvamused on erinevad ja maailm ei pea mitte sinu ümber tiirlema. Kõik enda omast erinevad arvamused idiootseteks tembeldamine vihjab et pole vist tegelt mõtet arutada.
|
   |
155 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
16.09.2020 02:03:26
|
|
|
elukaz, AH kui AlgHind ei ütle sulle midagi?
Arvamused ongi erinevad, ent AH kui selline on põhjusega olemas.
   |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
16.09.2020 07:02:44
|
|
|
elukaz, AH kui AlgHind ei ütle sulle midagi?
Arvamused ongi erinevad, ent AH kui selline on põhjusega olemas. |
Seni, kuni de facto müüakse kaupa alla alghinna, on ka pakkumisi alla alghinna. Seni, kuni pole keelatud teha pakkumisi alla alghinna, tehakse ka pakkumisi alla alghinna. Seni, kuni pannakse huvilisele liiga kõrge alghind, tehakse ka pakkumisi alla alghinna. Sest see on turg.
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=561069 - kui 7a jooksul pole üteldud, et alla AH ei tohi pakkuda siis äkki see on hea reegel? Või kui on soov reegleid muuta siis siin teemas saab ettepanekuid teha. Aga veelkord - tegu on turuga, turul kaubeldakse.
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
16.09.2020 09:57:17
|
|
|
Veel puust ja punasemalt:
Alla AH: võin pakkumisi arvestada ja võin ka mitte, õunte pealt vaatab.
AH ja peale: müün mõistliku aja jooksul ja hind pole takistuseks.
OK: müün esimesele pakkujale.
Kõik see muidugi ei kehti kui on kahtlusi pakkuja usaldusväärsuse suhtes või lihtsalt nägu ei meeldi, kellelegi kohustust müüa pole sest tehingud toimuvad omal vastutusel.
|
   |
155 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
16.09.2020 10:47:39
|
|
|
Baeskades, just seda ma räägingi, et osade turusolkijate pakkujate foorumikultuuri parendamiseks võiks olla mingisugune reegel paikapandud AH-ga teemade osas.
Ma toon sulle näite: panin oma eelmise videokaardi müüki, täiskomplektne ja arvega, jne. uueväärses seisus Sapphire RX 580 8GB NITRO+, ehk parim variant sellest mudelist. AH oli 110€ ja OK oli 120€ - selliste hindadega need kaardid siin liiguvad... need kaardid, ehk 580-d. Samal ajal oli turul üks sarnane kaart 100 ja 110 hindadega, 100 pakkumine olemas. Mõned hetked peale teema tegemist on mingi idioot oma prügipakkumisega (mainides, et nädalat ei oota, tal kiire ikka) platsis mu teemat risustamas. See ei ole okei. Teema on uus, hind on turuhind ja isegi okeilt soodne ning tullakse lihtsalt rämpsu tootma.
Turgu illustreerib ka see, et järgmine päev pakuti AH ja kohe otsa OK ning kaart nüüdseks juba Tartus.
Turuga on tegemist muidugi, ent kuidagi võiks neandertaallust natukene tagasi hoida ikkagi. Turg võiks olla tsiviilsem. Millegipärast ei lase me kaubelda müügiteemade all teistel samade toodetega ka, näiteks. Samahästi oleks see ju turg jne.
Ma ei saa aru, millele sa apelleerid?
Reegleid olen lugenud ja imestasin, et seda sealt ei leidnud. Kui sellist läbu mode-/administratsioon koristab, siis oleks loogiline mingisugune reegel ka tekitada. Eriti kui AH kui selline on kehtestatud. Kui inimene paneb nii AH kui ka OK, siis on õigustatud ootus, et alla AH ei pakuta.
elukaz, veelkord puust ja punasemalt:
Alla AH ei pakuta värsketes teemades või kui müüja ütleb, et alla AH mitte pakkuda - a'la nädal ligunemist ja siis alla AH pakkumisega tulla oleks igati okei. Või PS-i kirjutada, et ei taha teemat risustada, a kui alla AH liigutada tahaks, siis olen olemas. See on OK (muidugi seejärel teemasse pakkumine).
AH ja peale: hiljemalt teema aegumise-lukku mineku ajaks tuleb ese müüa.
OK: müüa esimesele teemasse pakkujale (erandid transpordi jne. osas vist lubatud reeglite alusel - ise pole kasutanud kunagi).
   |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
16.09.2020 10:47:53
|
|
|
mis ähh ja ohh. paned selle hinna, millega oled nõus asjast loobuma. HinnaVaatluse ja osta põhiline erinevus: ma ei pea ootama kuni oksjon lõpeb. kui tahad ostat teha, mine ostasse ja müü oma kola seal. kui ma tahan ostast osta, ostan seal. enamasti on mul asja " ASAP " vaja ja see ei tähenda mingit jurri teemadel, et " ää, ostakohet pole veel pakutud, kolme päeva pärast kaduneöjapäeva südaööl hakkan tibusid lugema."
kes siin mingeid hüpikaknaid tahtis, sinna hüpiku sisse tuleb oskamatutele ka selgitada, mida tuleb kirjeldada:
kaup / teenus mida müüakse, selle kirjeldus, kauba seisundi kirjeldus. " ostan emale arvutit" ei päde, " müün ema vana arvutit" ei päde. müün kasutatud juppidest arvutikomplekti millele on testimiseks ning juppide töökorras olemises veendumiseks installeeritud näiteks win10 mis on aktiveerimata. saan tagada, et töötab sellises koosluses, kui peale kätte saamist komplekti muutma hakkad, mina koosluse töökorra eest vastutada ei saa, sest ma ei tea mis sa välja vahetasid ning kas need komponendid mis sa asendasid olid töökorras või mitte ing kas asenduse protsessi viisid läbi oskuslikult või kahjustasid mõnd komponenti nt. kõverad pinid socketis.
kauba / teenuse asukoht ja kirjeldus kuidas kaugemaltkandi soovija selle enda valdusse saaks ning tingimused: ostjani toob omniva / smartpost ja ostja tasub postikulud kui me pole teisiti kokku leppinud.
tasumine: ostja teeb ettemaksu kui me pole teisiti kokku leppinud. vastavalt ostja / müüja tagasisidele vms taustauuringule lepid kokku, kas makstakse kauba teenuse eest üleandmise hetkel, enne või pärast. näiteks:
panen kauba posti peale seda kui kokku lepitud summa laekub minu pangaarvele, kui olen teele pannud, annan paki jälgimiskoodi.
kontaktid: PS ainsaks kontaktiks profiilis pole ärifoorumis mingi näitaja. email või veel parem - telefoninumber.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder küsi akut, klaviatuuri ja laadijat.
viimati muutis laurx 16.09.2020 10:57:31, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 1148 loe/lisa |
   |
722 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
16.09.2020 10:54:05
|
|
|
laurx, kohe tahad, siis maksad OK - lihtne ju.
Ei maksa kõigile oma teguviise peale suruda - mulle meeldib just see HV paindlikkus, et saab mitmeti müüa. Võistlevates tingimustes toimib turg hästi.
   |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
16.09.2020 10:57:39
|
|
|
rmc, reeglid on paigas. Kui tahad reegleid muuta - tee ettepanek. Niisama enda kõhutunde pealt ütelda, et "solkimine", "risustama", "neandertaallus" - see on emotsioneerimine ja ei vii kuhugi. Ma saan aru, et Sul on midagi hinge peal - arutame seda.
HV üks olulisi eeliseid on see, et see pole reeglitega maha tapetud ning vähemalt enda vaatenurgast olen saanud kõik nodi müüdud, ära antud ning ka üht-teist ostetud.
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
16.09.2020 11:01:48
|
|
|
Baeskades, kas ma ei ole mitte siia ettepanekuid teinudki? Arusaamatu, et sa kutsud mind üles tegema seda, mida olen siia tulnud tegema.
Väikese reeglite muudatusega ei soovi ma kohe ülereguleerimist - äärmusi tasub vältida ning ikka mõistlikult talitada. Enamat kui AH-le veidi suurema mõttekuse-tähenduse andmine (kui sisuliselt null), ma ei soovi.
Muarust on see alla AH lahmimine aastatega tekkinud probleem ning viimasel ajal eriti süvenenud. Varem oli sesosas parem. Ma olen ka üpris palju üht-teist-kolmandat tehtud saanud ja ses' osas ei nurise - puhtalt osade inimeste kultuur jätab soovida ja tundub vajavat järelaitamist :]

viimati muutis rmc 16.09.2020 11:02:27, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 196 loe/lisa |
   |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
16.09.2020 11:01:58
|
|
|
| tsitaat: |
AH ja peale: hiljemalt teema aegumise-lukku mineku ajaks tuleb ese müüa.
|
ei tule.
sobiva pakkumise puudumisel jätan endale õiguse asja mitte müüa.
ütleme, et sa pakud selle sinu oma videokaardi näitel mulle OK aga " juhul kui ma tulen tartust, homme õhtul kella kuueks, sulle selle kaardiga uksetaha ja tahad seda kaarti kolm tundi mingi 3dmarkiga testida". ei pruugi see mulle sobida.
need alla " AH " mehed tahavad teenida. apelleerivad sellele, et sul on söögiraha otsas. sinu asi on neid pakkumisi ignoreerida. ma olen ka niimoodi inimesi " aidanud" nende kaubast vabandeda. sul on kohe raha vaja, ma kohe kannan sulle selle summa üle.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder küsi akut, klaviatuuri ja laadijat.
viimati muutis laurx 16.09.2020 11:03:58, muudetud 1 kord |
|
   |
722 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
16.09.2020 11:03:11
|
|
|
Mingeid ostja jaburtingimusi ei tule arvestada, muidugi - see selge.
EDIT-isid oma posti, vastan ka muule: saan sellest kõigest aru, ent alla AH saab inimesi aidata ka kultuurselt, mõnitamise piiri peale minemata, jne. - selles on asi. Ma olen ise ka alla AH pakkunud ning ostnudki, ent mitte uues teemas kohe peale lennates alla turuhinna pakkumisega, jne., et kle, sul raha eniveis otsas, jne

viimati muutis rmc 16.09.2020 11:08:28, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 196 loe/lisa |
   |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
16.09.2020 11:05:08
|
|
|
Baeskades, kas ma ei ole mitte siia ettepanekuid teinudki? Arusaamatu, et sa kutsud mind üles tegema seda, mida olen siia tulnud tegema.
Väikese reeglite muudatusega ei soovi ma kohe ülereguleerimist - äärmusi tasub vältida ning ikka mõistlikult talitada. Enamat kui AH-le veidi suurema mõttekuse-tähenduse andmine (kui sisuliselt null), ma ei soovi.
Muarust on see alla AH lahmimine aastatega tekkinud probleem ning viimasel ajal eriti süvenenud. Varem oli sesosas parem. Ma olen ka üpris palju üht-teist-kolmandat tehtud saanud ja ses' osas ei nurise - puhtalt osade inimeste kultuur jätab soovida ja tundub vajavat järelaitamist :] |
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
16.09.2020 11:08:49
|
|
|
| tsitaat: |
Muarust on see alla AH lahmimine aastatega tekkinud probleem
|
" kuulutuses märgitud hind on vähim mille eest liigub". ma olen okidokis mingitele meestele sitasti öelnud selle eest. keegi markkus110 hakkas mulle seal ütlema, mis hinnaga ma oma asju peaksin tema meelest temale müüma ja arvamuste lahknemine tariti kiirelt siia üle.
moraal:
kuulutuse tekst on see, mis sind hilisemast jamast päästab.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder küsi akut, klaviatuuri ja laadijat. |
|
   |
722 |
|
| tagasi üles |
|
 |