Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Kinnisvara (haldamise) teema (Küsitlus: Kas oled kasutanud maakleri teenuseid?) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 64, 65, 66  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas oled kasutanud maakleri teenuseid?
Jah, kinnisvara müümisel või välja üürimisel
23%
 23%  [ 20 ]
Jah, kinnisvara ostmisel või pinna üürimisel
29%
 29%  [ 25 ]
Ei, aga mul pole midagi maakleri teenuse kasutamise vastu
28%
 28%  [ 24 ]
Ei, põhimõtteliselt ei kasuta maakleriteenust, ostan/müün/üürin kõike otse
17%
 17%  [ 15 ]
hääli kokku : 84

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 21.08.2020 16:28:24 vasta tsitaadiga

netcat kirjutas:
Noname kirjutas:
Kui ei tea ära seleta. Olen elanud kaheksas kortermajas ja tean väga hästi probleemi. Olen radikaid ümber teinud ja vastavalt jätnud remondifondi maksmata. Saab küll, mune peab olema lihtsalt.

Kuidas munad aitavad mul vett täis toru pooleks saagida, ilma et kogu maja vesi minu korteri põrandale tuleks?
Ma ei tee nalja, ma olen nõus maksma inimesele, kes aitab mul selle probleemi lahendatud saada, kasvõi anda pädevat nõu mida teha tuleks. Hetkel on selline lugu, et kütteperioodil on magamistoad magamistubadena kasutamiseks sisuliselt kõlbmatud, või siis tuleb öösel iga 2 tunni tagant tõusta et pool tundi akent lahti hoida.

Radikapoes käisin ise ka, et küsida, mis juppe on vaja ja palju need maksavad, kuna ma ei saa aru, mis krdi pakkumist oli vaja mitu kuud oodata ja taga ajada firmal.
Kuid sealt saadeti mind õunu sööma, kuna mida täpselt on vaja, saavat öelda vaid spetsialist kes on oma silmaga asja üle vaadanud. No ja see spetsialist omakorda lihtsalt lollitas mind pool aastat.

Edasi kuidas, munadega mehed?

lähed KÜ sse, kurdad seal oma mure ära. KÜ tellib mingi seltskonna, kes majale tervikuna otsa vaatab, seda juhul kui on piisavalt pädev või kui on piisavalt huvitatud. ma eitea kuidas sul seal majas " projektiga " on aga on võimalus, et keegi juba on midagi engineerinud ja "jookseb läbi sinu magamistoa" see küttevesi, mis peaks ideeliselt kuskil mujal juba kütma. kui nüüd sina seal midagi " engineerima" hakkad, tekib olukord, et kuskilt mujalt jääb külmaks ja keeratakse seni peale kui temal soe on aga mis siis sinul korteris toimub, ei tea keegi. võrrandi muutujateks on see, kas teil on juba tehtnud mingi remont, on see plaanis jne.. mul oli enne talvel tehtud radikate vahetust "magamistuba" külm. aknaservadese kippus hallitus tulema, sest oli jahe. eelnevatel aastatel paaril talvel penskarid hoidsid veel kütte sisselaksmist kinni nii kaua kui said. nüüd vahetati radikad ära ja probleem kadus. radikad vahetati terves majas, eelnevalt ehitati välja uus torustik keldrisse.

Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582
Kommentaarid: 1156 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 0 :: 724
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Oisu.
HV kasutaja

sõnum 21.08.2020 16:36:40 vasta tsitaadiga

Teil ikka juba kõetakse neid kaugküttega maju icon_razz.gif
Küll need soomlased on ikka behmod.
Üleeile oli pandud + 27 C. Ma panin + 21 C. Eile tulin oli keeratud juba + 29 C icon_eek.gif
Buzzi icon_lol.gif
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
netcat
Kreisi kasutaja
netcat

sõnum 21.08.2020 16:45:42 vasta tsitaadiga

Üldiselt on ühetorusüsteemis 2 varianti, sain pusimise peale aru - kas läheb vesi esmalt üles ja tuleb sealtkaudu läbi radikate alla tagasi või vastupidi. Meie püstakus vähemalt tundub olevat see vastupidine variant, kui 1. korrus nii kuum on, aga ega ükski ülemine elanik mind külla kutsunud mõõtma ka ei ole, et teaks kindlalt väita.

Kuskilt mujalt külmaks jääda ju ei saa, kui paigaldada möödajooks. Siis on lihtsalt 2 varianti, kas vesi läheb minu radikasse või ei lähe sinna, kui ma vahelt asja kinni keeran?

Võrrandit on võimatu lahendada, kui KÜ tase on rääkida trepikoja seinte värvimisest 10 aastat, ilma et midagi juhtuks - ostsin ise püti värvi ja tõmbasin rõvedad seinad kuni 2. korruseni üle. Pakkusin järgijäänud värvi kõrgema korruse elanikele, et nad ka oma seinu värskendaksid, aga ei viitsitud isegi tasuta kätte võtta.

Samamoodi öeldi mulle radikate kohta mitu aastat tagasi, et "neid peaks kunagi nagunii remontima ja enne ei tasu midagi teha". Ma olen aru saanud, et mitte midagi ei juhtu enne kui midagi kapitaalselt ära laguneb.

Etz kirjutas:

Joogiveega pole seal mingit pistmist, tehniline vesi hinnastatakse eraldi ja sinu kaugkütte pakkuja poolt (kes selle ka erinevaid kemikaale on täis pumbanud).
Süsteemi taastäitmine toimub kaugkütte trassist, vastava ventiili avamisega.
Ja ka esimese korruse puhul ei pea süsteemi täiesti tilgatumaks laskma.

Ma arvan, et me räägime erinevatest kontekstidest. Tegu on tillukese nn. kolhoosibarakiga ja kaugkütte asemel on majal kohalik pelletikatel. Seega ei ole ka "kaugkütte pakkujat" kes saaks midagi veidrat kuskile vette panna. Kuidas seda vett KÜ-le hinnastatakse ma muidugi ei tea aga millegipärast hoitakse sellest kinni nii kümne küünega nagu oleks mingi igavese elu allika veega tegemist mida tilkagi kaduma ei või minna.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 21.08.2020 16:46:53 vasta tsitaadiga

tõmba järgmiseks KÜ koosolekuks teema üles. ise midagi käkkima hakkad, saad teiselt poolt taha ja siis see argumentatsioon ei päde. b on kinnisvara realiseerida ja kolida sobivasse.
Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 21.08.2020 16:49:40 vasta tsitaadiga

Ma ei tea kes teil neis korterites elavad. Aga üsna tõsiseltvõetav valem oleks see, kui arvutada välja palju küttearve väheneks kui ühistu kütet maha keeraks. Mingis kolhoosiaegses majas võib muidugi vabalt olla, et pole ka keldris seda nuppu, millega kütet maha keerata, aga kogu majale selle paigaldamine oleks kindlasti odavam kui see, et kõik ise midagi aretama hakkavad.
Muidugi need kes tahavadki korterisse 30 kraadi saada ja on nõus selle eest maksma poleks nõus.... ise juurde küttes oleks kallim. Aga no mina hakkaks juba konditsioneeri peale mõtlema, kui toas 30 kraadi on.
Kommentaarid: 78 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 21.08.2020 17:02:40 vasta tsitaadiga

netcat, OK, siis ma seda maksumust kommenteerida ei oska, ma olen neid asju ainult tsivilisatsioonis ajanud. icon_lol.gif
Põhimõtet see aga ei muuda, välja on tehniliselt vaja lasta vaid niipalju, et vajalik tasand kuivaks jääks, tsirkullipump sul suvel ju ei huuga.

tagasi üles
p2ep
HV veteran

sõnum 21.08.2020 19:59:41 vasta tsitaadiga

Ma ütlen veel kord:
ei ole vaja tühjaks lasta. Eeldus on, et torud piisavalt pikalt näha on.
Pista üks pilt üles radikast ja torudest, nii palju kui neid näha on.
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 28
tagasi üles
Oisu.
HV kasutaja

sõnum 22.08.2020 15:56:32 vasta tsitaadiga

Kui ruttu kantakse sisse e-kinnisturaamatusse uue omaniku andmed?
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 22.08.2020 16:02:28 vasta tsitaadiga

Minu kogemus näitab, et nädala jooksul. Aga aega oli neil selleks vist 30 päeva vms. ehk kindel ei saa selles olla kui see aeg sinu jaoks mingis mõttes kriitiline on.
tagasi üles
MaitK
HV veteran
MaitK

sõnum 24.08.2020 21:12:14 vasta tsitaadiga

Oisu. kirjutas:
Kui ruttu kantakse sisse e-kinnisturaamatusse uue omaniku andmed?

Pärast notarit samal/järgmisel päeval tehakse teatis kinnisturaamatusse muudatuse tegemisest. Mul tekkis oma nimi vist nii kahe nädala pärast alles kinnisturaamatusse, kui mingi ametnik kuskil viitsis töökäsu ära täita.

tagasi üles
Oisu.
HV kasutaja

sõnum 01.09.2020 15:55:32 vasta tsitaadiga

https://arvamus.postimees.ee/3965131/peeter-koppel-aasta-lopp-toi-taksojuhid-aktsiaid-ostma
Hetkel kinnisvara osta on lauslollus? Oodata paar kuud? Vaadata mis kooli algus jne. toob?

viimati muutis Oisu. 01.09.2020 16:00:06, muudetud 1 kord
tagasi üles
jt234
HV veteran
jt234

sõnum 01.09.2020 15:58:18 vasta tsitaadiga

Kümne aasta pärast on ikka rohkem väärt kui praegu, pikas perspektiivis ei ole väga vahet nagunii.
Janis
HV Guru

sõnum 01.09.2020 16:00:31 vasta tsitaadiga

Ma just hiljuti ostsin. Oli selline tunne, et kõik täiega ostavad. Mitmest sai nii ilma jäädud, et maakler tühistas vaatamise aja kuna vahepeal jõudis keegi ära osta.
Kommentaarid: 209 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 175
tagasi üles
Oisu.
HV kasutaja

sõnum 01.09.2020 16:01:47 vasta tsitaadiga

Kes ees see mees? Hull värk.
Laenu vormistamine pole nii lihtne midagi icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 01.09.2020 16:05:39 vasta tsitaadiga

See laenuvärk käis lihtsalt. Ühest sai nii ilma jäädud, et pangast oli jah vastus olemas juba aga mingi teine huviline tuli kohe rahaga välja ja suutis end kuidagi ise tehingusse suruda icon_rolleyes.gif
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 01.09.2020 16:34:18 vasta tsitaadiga

Ma kohvipaksu pealt oletaks, et praegu võib olla isegi hea hetk osta kui raha tagataskust võtta on või pank on nõus laenu andma.
Koroona tõttu paljudel ju sissetulek langes ja kuna pank nõuab laenu taotlemisel viiamase aasta konto väljavõtet, siis ei pruugi need numbrid pangaonudele meeldida, mis sealt paistavad.
Olen muidugi kuulnud spekulatsioone, et sügisel hakkavad koroona ajal võetud maksepuhkused läbi saama ja kuna majandus veel koroonast päris taastunud pole, võib see endaga teatava languse kaasa tuua, aga tont seda teab paljus selles spekulatsioonis tõde on. Võib minna ka hoopis vastupidi ehk need kes koroona ajal tuleviku suhtes ebakindlad olid ja pigem kinnisvara ostmist edasi lükkasid, hakkavad nüüd jälle tõsisemalt kinnisvara ostmise peale mõtlema ja hinnad hoopis tõusevad.
tagasi üles
Killer85
HV veteran

sõnum 01.09.2020 17:22:06 vasta tsitaadiga

Vast on tähtsamad küsimused ikka "milleks osta?" ning "kuhu osta?"
Kommentaarid: 69 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 67
tagasi üles
softis
HV Guru
softis

sõnum 02.09.2020 10:43:15 vasta tsitaadiga

Mina ootaks pigem paar kuud veel. Oktoobris peaks juba võrdlemisi reaalne pilt ees olema.
Oisu.
HV kasutaja

sõnum 07.09.2020 09:25:58 vasta tsitaadiga

Jälgin ühe maja müüki ja ühe korteri ostu. Aeg annab arutust icon_rolleyes.gif

Ida - Viru kinnisvaraostijatel küll ei ole vaja mõelda, kas osta või mitte thumbs_up.gif
Ida-Viru maakonnas oli ruutmeetri mediaanhind 212 eurot thumbs_up.gif
https://www.err.ee/1131974/koroonakriis-pidurdas-korterite-jarelmuugituru-aktiivsust
tagasi üles
Valvejoodik
HV veteran
Valvejoodik

sõnum 18.09.2020 21:36:41 vasta tsitaadiga

Huvitav vaatamine kuidas Venemaal moodsaid paneelikaid ehitatakse:
Spoiler Spoiler Spoiler

Nende kõrval on siinsed uusarendused lausa imelised...
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 15
tagasi üles
Oisu.
HV kasutaja

sõnum 19.09.2020 21:18:12 vasta tsitaadiga

Oisu. kirjutas:
Jälgin ühe maja müüki ja ühe korteri ostu. Aeg annab arutust :roll

Maja on ikka müügis.
Korter on ostetud.

kv.ee
"Your connection is not private"
Kompuuter ei lase ligi saidile?
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 19.09.2020 22:40:17 vasta tsitaadiga

netcat kirjutas:
p2ep kirjutas:
Aga radika võib muide osaliselt või täielikult kinni katta, mingi lahendus seegi.

Kaetud ta praegu ongi, kütteperioodiks läheb paar kihti fooliumi ümber. Aga sellest on vähe. Magamistoad on väikesed ja radikad paraku otse voodi kõrval, aken samuti, et nagu variant aken talvel irvakile jätta ka väga ei tööta.
Mis külmutusse ja muusse taolisse küberniiti puutub, siis ei usu, et keegi viitsib seda tulla tegema ühe kolkakorteri pärast ja kas seda üldse kolhoosiaegse malmradikaga teha saab. Aga äkki oskab mõni spets siis öelda, kui suur on kulu terve maja süsteem veest tühjaks lasta. 12 korterit. Paremates peredes tehakse ju läbipesu iga aasta, kas see ei tee sama välja? Miks on vaja nii suur number teha sellest?

Fooliumist üksi vähe kasu, villa ka lisaks vaja. Ma tegin ka Mustaka korteri regullimisvõimaluseta ühetorusüsteemiga magamistoas akna alla radika ette seinast seinani kipskasti, milles foolium + 50mm villa sees. All ja ülal regullitavad restid. Aknalaud terves ulatuses peal. Boonusena vana malmradikas (mille vahetamisega moodsate soojuspaisumise taktis nagisevate plekikärakate vastu mul isiklikult mingit taganttorkivat häda pole) ka kenasti peidus. Nii ei lase sooja mõttetult aknast välja, vaid see liigub lihtsalt järgmisse korterisse edasi (paraku kütavad naabrid sind küll siseseinte kaudu ka).

Jõuad veel enne kütteperioodi ära teha. Ma sain tempi 25 pealt 19 peale alla, kui uks kinni ja freshklapp lahti (teoorias võiks neid ka kaks olla - nii ülal kui all üks. 5/5 ja majal penokasukas ümber.
Kommentaarid: 249 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 228
tagasi üles
softis
HV Guru
softis

sõnum 21.09.2020 10:13:19 vasta tsitaadiga

Kortermaja, kus ema elab, tellis rõdukonstruktsioonide ekspertiisi. Kõik, kel legaalsed rõdud, rõõmustasid.
Need, kel rõdu klaasitud või lausa korteriga ühte ehitatud tegid seakisa (ametlikult majal ühtegi korteriga kokku ehitatud rõdu pole) icon_biggrin.gif
Ühistu tellis vist kogu paketi, mida välja mõeldi - insenerid, Päästeamet ja linnaosa.

laurx
HV Guru
laurx

sõnum 21.09.2020 10:52:07 vasta tsitaadiga

muudmoodi ei saa.

mul on vaja minna pärnusse vihmaveerenni installima aga aega ei leia kuidagi.

tagasi üles
netcat
Kreisi kasutaja
netcat

sõnum 21.09.2020 13:27:55 vasta tsitaadiga

softis kirjutas:
Kortermaja, kus ema elab, tellis rõdukonstruktsioonide ekspertiisi. Kõik, kel legaalsed rõdud, rõõmustasid.
Need, kel rõdu klaasitud või lausa korteriga ühte ehitatud tegid seakisa (ametlikult majal ühtegi korteriga kokku ehitatud rõdu pole) icon_biggrin.gif
Ühistu tellis vist kogu paketi, mida välja mõeldi - insenerid, Päästeamet ja linnaosa.

Noh ja mis ekspertiisi tulemus oli?
tagasi üles
softis
HV Guru
softis

sõnum 21.09.2020 14:05:51 vasta tsitaadiga

Käib alles, ootan ise ka tulemusi. 2 nädala peale hajutati käigud ära, praegu on viimane käsil.
Ema rõdul on välimise paneeli kinnitused visuaalselt üsna nigelas seisus aga ma ei ole insener.

netcat
Kreisi kasutaja
netcat

sõnum 21.09.2020 14:28:29 vasta tsitaadiga

Meie maja inspekteeriti väidetavalt väljastpoolt enne täisrenovatsiooni, aga tulemuste avalikustamine jäi (vähemalt väljaspool juhatust) tasemele "kõik oli okei".
Tegu on 1965. aastal ehitatud konsoolrõdudega majaga, niiet siiamaani ma murran pead, kas on ikka okei rõdu millegi raskemaga koormata või mitte..
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 21.09.2020 17:04:25 vasta tsitaadiga

tsitaat:

siiamaani ma murran pead, kas on ikka okei rõdu millegi raskemaga koormata või mitte..

nii käibki õige defekteerimine icon_lol.gif

napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 21.09.2020 17:11:32 vasta tsitaadiga

Aga huvitav kas need kes seakisa tõstavad tahaks ka vastutuse võtta kui rõdu või esipaneel sajabki alla ja kellelegi füüsilist või materiaalset kahju tekitab. Tõenäoliselt oleks siis ka seakisa, et ühistu, omavalitsus ja krt teab veel kes on süüdi ja nemad olid üldse paugu otsas kui puu käis.
tagasi üles
Look Right
Anna vin
Look Right

sõnum 21.09.2020 23:31:02 vasta tsitaadiga

netcat kirjutas:
Meie maja inspekteeriti väidetavalt väljastpoolt enne täisrenovatsiooni, aga tulemuste avalikustamine jäi (vähemalt väljaspool juhatust) tasemele "kõik oli okei".
Tegu on 1965. aastal ehitatud konsoolrõdudega majaga, niiet siiamaani ma murran pead, kas on ikka okei rõdu millegi raskemaga koormata või mitte..

Juba 10a tagasi räägiti (nt ala üks spetsialiste Karl Õiger), et nende rõdude kinnitused on roostes ning vajavad renoveerimist icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Tegelt väga õige, et ühistu selle uuringu tellis. Vb taheti vaid suuremat paanikat ära hoida ja öeldi et "on okei" icon_rolleyes.gif

tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 22.09.2020 06:16:59 vasta tsitaadiga

Ma monteerisin venemaale, sakslaste projekti järgi maju, siis olid need ühendused roostevabast icon_rolleyes.gif icon_cool.gif
Valvejoodik
HV veteran
Valvejoodik

sõnum 22.09.2020 08:19:08 vasta tsitaadiga

Vähemalt siinkandis on küll tavalisest terasest...
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 15
tagasi üles
netcat
Kreisi kasutaja
netcat

sõnum 22.09.2020 11:42:06 vasta tsitaadiga

Allrait kirjutas:
netcat kirjutas:

Juba 10a tagasi räägiti (nt ala üks spetsialiste Karl Õiger), et nende rõdude kinnitused on roostes ning vajavad renoveerimist icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Tegelt väga õige, et ühistu selle uuringu tellis. Vb taheti vaid suuremat paanikat ära hoida ja öeldi et "on okei" icon_rolleyes.gif

No selles reaalsuses, milles minu aju opereerib, oleks tulnud esinevad probleemid enne 30 aastase laenuga võetud soojustuse alla matmist korda teha a what do i know..
tagasi üles
Oisu.
HV kasutaja

sõnum 30.09.2020 14:38:01 vasta tsitaadiga

Ida-Virumaal loobuvad piiritagused omanikud oma kinnisvarast...
tagasi üles
netcat
Kreisi kasutaja
netcat

sõnum 30.09.2020 14:42:51 vasta tsitaadiga

Rõdude jutu jätkuks:

https://www.err.ee/1141164/paneelmajade-rodude-ohutuks-muutmine-on-korteriuhistu-vastutada

tsitaat:

Alates 2018. aastast kehtib aga seadusemuudatus, mis paneb õnnetuse puhul vastutuse korteriühistule, mitte ainult korteri omanikule.

Ainult? Ainult?!! Kuidas saaks maja välisfassaadi osa, mida korteriomanik ei tohi mingil määral puutuda ega muuta, kuuluda kasvõi marginaalselt korteri omaniku vastutusele? See on ju umbes sama, et kui maja küljest kukub krohvilätakas kellelegi pähe, siis vastutab selle korteri omanik, kelle korteriga piirneva välisseina küljest see tuli või? See on ju absurd
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 30.09.2020 14:53:15 vasta tsitaadiga

Huvitav, et kas tõesti on korteriühistule pandud kohustus taristu eest, see peaks olema korteriomanike ühine vastutus, ühistu pädevus sinna justkui ei ulatuks.
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 30.09.2020 14:56:51 vasta tsitaadiga

netcat kirjutas:
Rõdude jutu jätkuks:

https://www.err.ee/1141164/paneelmajade-rodude-ohutuks-muutmine-on-korteriuhistu-vastutada

tsitaat:

Alates 2018. aastast kehtib aga seadusemuudatus, mis paneb õnnetuse puhul vastutuse korteriühistule, mitte ainult korteri omanikule.

Ainult? Ainult?!! Kuidas saaks maja välisfassaadi osa, mida korteriomanik ei tohi mingil määral puutuda ega muuta, kuuluda kasvõi marginaalselt korteri omaniku vastutusele? See on ju umbes sama, et kui maja küljest kukub krohvilätakas kellelegi pähe, siis vastutab selle korteri omanik, kelle korteriga piirneva välisseina küljest see tuli või? See on ju absurd

Siis ongi nokk-kinni-saba lahti. Pole vist teab mis üllatus, et üldkoosolekule enamasti väga paljud kohale ei ilmu ja eks kõige suuremad kisakõrid on ikka need, kes on kas omavoliliselt rõdu korteriga kokku ehitanud(või lihtsalt omavoliliselt klaasid ette pannud) ja pensionärid, kes kardavad et komm maksed pisut tõusevad kui ühistu peab fassaadi renoveerimiseks laenu võtma. Ehk võibki juhtuda, et üldkoosolekul hääletatakse fassaadi renoveerimine maha.

Edit:
sakinaga kirjutas:
Huvitav, et kas tõesti on korteriühistule pandud kohustus taristu eest, see peaks olema korteriomanike ühine vastutus, ühistu pädevus sinna justkui ei ulatuks.

Juriidilises mõttes ongi ju ühistu kõik korteriomanikud
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 30.09.2020 14:56:57 vasta tsitaadiga

Tavaliselt ikka maksed vähenevad kui on vajadus ja võetasksegi lõpuks fassaadi renoveerimiseks laen.
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 30.09.2020 14:58:57 vasta tsitaadiga

Janis kirjutas:
Tavaliselt ikka maksed vähenevad kui on vajadus ja võetasksegi lõpuks fassaadi renoveerimiseks laen.

Rõdupaneelide renoveerimine ei tähenda automaatselt soojustamist. Üldiselt on paneelikate soojustamine rahaliselt natuke nii ja naa teema, kuna tasuvusaeg on suht pikk.
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 30.09.2020 15:00:20 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
sakinaga kirjutas:

Ühistu ja korterite omanikud on siiski täitsa eraldiseisvad tükid, juriidilises mõttes. Näiteks ei ole korteriühistul pädevust lubada kellelgi soojuspumpa seinale panna, selleks on tarvis korteriomanike nõusolekut. Piir on õrn, aga siiski olemas.
Kommentaarid: 164 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 155
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 30.09.2020 15:08:34 vasta tsitaadiga

sakinaga kirjutas:
napoleon kirjutas:
sakinaga kirjutas:

Ühistu ja korterite omanikud on siiski täitsa eraldiseisvad tükid, juriidilises mõttes. Näiteks ei ole korteriühistul pädevust lubada kellelgi soojuspumpa seinale panna, selleks on tarvis korteriomanike nõusolekut. Piir on õrn, aga siiski olemas.

On küll sisuliselt sama. Siin tuleb tähelepanu pöörata lihtsalt sellele, et ühistu ei võrdu juhatus. See on osalt seadusega ja osalt põhikirjaga paika pandud, millised otsused võib teha juhatus ja millised otsused peab tegema üldkoosolek. Mõne otsusega võib olla kas seaduses või põhikirjas nõutud ka suurem häälteenamus kui 50%+1 hääl.
tagasi üles
netcat
Kreisi kasutaja
netcat

sõnum 30.09.2020 15:57:06 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
Janis kirjutas:

Rõdupaneelide renoveerimine ei tähenda automaatselt soojustamist. Üldiselt on paneelikate soojustamine rahaliselt natuke nii ja naa teema, kuna tasuvusaeg on suht pikk.

Probleem on pigem see, et Kredex toetab täisrenoveerimist, aga ainult rõdude kordategemise toetust ei ole. Kui täisrenovatsiooni ei taheta ette võtta (loe: ei suudeta enamust veenda) siis saamegi lahendused nagu meie KÜ kunagine esimees, kes teatas üldkoosolekul, et tema rõdul ei käi ja teistel, kes kardavad, ka ei soovita minna - siis võib rahulikult edasi elada.
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 30.09.2020 16:16:55 vasta tsitaadiga

See võib lõppeda sellega, et mingil hetkel kuulutab TJA maja avariiohtlikuks, maja piiratakse lindiga ümber ja seal ei tohi isegi elada enne kui korda tehakse
tagasi üles
netcat
Kreisi kasutaja
netcat

sõnum 30.09.2020 16:23:59 vasta tsitaadiga

Nojah, aga katsu sa seletada seda, räägi nagu seinaga.
Mina lootsin apelleerida omanike ahnusele jutuga, et kui maja saab kuulsaks kui esimene Mustamäel, mille küljest rõdud ära kukkusid, siis nende kinnisvara väärtus langeb mürinal, aga tol hetkel oli ca 75% omanikest üle 75 aasta vanad ja vastus oli umbes nii et "meid ei koti, meie oleme selleks ajaks surnud".
Õnneks toimus väike verevahetus juhatuses ja tekkis (tõenäoliselt omakasupüüdlik, aga who cares) Kredexi aktivist kusagilt, kes hakkas vihaselt vedama asja täisrenovatsioonile ja sai see ka tehtud. Aga rõdude alla tugiposte ikka ei saanud, sellele ei tahetud kulutada.
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 30.09.2020 16:28:22 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
sakinaga kirjutas:
napoleon kirjutas:
sakinaga kirjutas:

On küll sisuliselt sama. Siin tuleb tähelepanu pöörata lihtsalt sellele, et ühistu ei võrdu juhatus. See on osalt seadusega ja osalt põhikirjaga paika pandud, millised otsused võib teha juhatus ja millised otsused peab tegema üldkoosolek. Mõne otsusega võib olla kas seaduses või põhikirjas nõutud ka suurem häälteenamus kui 50%+1 hääl.
Juhatus on veel eraldi, jah. Aga ühistu ning korteriomanike nõusolek on kaks eri asja. Ühistu üldkoosolek ei saa võtta vastu otsuseid oma pädevusi ületades, elik ühistu koosolek ei saa võtta vastu otsust, mille peavad vastu võtma korterite omanikud.

Kui on selle teema vastu sügavam huvi, siis soovitan konsulteerida KÜ liidu juristiga, minul on see tee läbi käidud.
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 30.09.2020 16:34:59 vasta tsitaadiga

sakinaga võid ju mõne viite anda. Aga retoorilise küsimusena küsiks, et kes on KÜ liikmed? Kas mõni omanik saab mitte KÜ liige olla või mõni mitteomanik KÜ liige olla? Ei saa ju. Ehk KÜ otsus ongi kõikide korteriomanike otsus kui on nõutud, et otsuse saab vastu võtta ainult ühehäälselt.
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 30.09.2020 16:40:58 vasta tsitaadiga

Näiteks ongi eeltoodud soojuspumba paigaldamine välisseinale. Selleks ei piisa KÜ nõusolekust, välisseina puhul on tegemist kõikide korteriomanike kaasomandiga. Kaasomandi käsutamiseks on tarvis kõikide kaasomanike nõusolekut.

Tõesti, rahvakeeles võib öelda, et "on nõutud kõikide korteriühistu liikmete nõusolek", aga juriidiliselt pole sellel KÜ-ga miskit pistmist, tegemist on kaasomandiga.
tagasi üles
prtv
HV Guru

sõnum 01.10.2020 10:17:17 vasta tsitaadiga

Õudne mis see kinnisvara turg teeb. Kevadel jäi suurem korter müümata ja nüüd vaatan et polekski kuskile väga kolida, väiksemate korterite hind võrreldes talve/kevadega tuimalt +15k igal pool tallinnas.
Oisu.
HV kasutaja

sõnum 01.10.2020 10:24:11 vasta tsitaadiga

Eile vaatasin Viljandi korteriturgu. + 29 uut müügikuulutust viimase 24 tunniga icon_eek.gif Ehmatasin päris ära icon_razz.gif
Uusarendus müüki tulnud thumbs_up.gif
tagasi üles
netcat
Kreisi kasutaja
netcat

sõnum 01.10.2020 10:27:33 vasta tsitaadiga

prtv kirjutas:
Õudne mis see kinnisvara turg teeb. Kevadel jäi suurem korter müümata ja nüüd vaatan et polekski kuskile väga kolida, väiksemate korterite hind võrreldes talve/kevadega tuimalt +15k igal pool tallinnas.

Huvitav, ma turgu ei jälgi, aga pidi ju langema kõvasti üürituru väidetava kokkuvarisemise tõttu (ega siis keegi üürikateks suuri kortereid kokku ei ostnud)?
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Kinnisvara (haldamise) teema (Küsitlus: Kas oled kasutanud maakleri teenuseid?) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 64, 65, 66  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.